Header

Fan alltså! Vid tillfällen som dessa känner jag bara för att ge upp.

Först blir jag förstoppad och när det väl löser sig får jag en äcklig blåsa i munnen som gör att jag inte kan tugga. Det är inte lätt när man ska äta sex gånger om dagen och knappt kan tigga maten utan att halvt börja grina. Och samtidigt stå ut med ångesten och alla dessa tankar som far omkring i huvudet. Det känns lite som min kropp säger emot när jag äter men så kan det ju inte vara. Iallafall om man tänker logiskt. Det är väll bara ätstörningen som vill lura mig eller?! Hursomhelst så ska inte det hindra mig. Förstoppningen släppte och likaså kommer blåsan göra. Jag får helt enkelt bara stå ut. Men är det lätt? Verkligen INTE!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag satt och funderade på vad jag tycker om med mig själv utseendemässigt, och jag kom inte fram till mycket. Det jag förr har kunnat tyckt ser ok ut ser inte längre ok ut. Det jag förut kunde älska med mig själv, avskyr jag nu.

När jag tittar mig i spegeln så ser jag endast en liten mun, smala ögon, risigt hår, svullna kinder, inga käkben, konstig näsa, feta armar, stora lår, enorma vader, svullen, hård och tjock mage, en rygg med alldeles för mycket fett, korviga fingrar, snuskiga fötter, ojämna naglar, stora underarmar...

Varför kan jag inte bara hitta något fint? Utseende är inte allt vilket jag ännu inte kan se eller tänka är sant när det gäller just mig. Men varför skulle inte insidan vara viktigare när det gäller mig om jag kan tycka att det är så med andra?

Men vad är egentligen bra med min personlighet? Känner mest att jag är egoistisk som har låtit andra lida pga att jag har valt att lyssna på sjukdomen. Snäll kan man ju inte säga att jag är då, rolig är jag knappast etc. Jag vet inte riktigt vem jag är längre. Såhär ska det ju inte vara!

Jag blir ärligt talat ledsen av tanken att jag faktist ser mig såhär. Att jag inte kan hitta något positivt med mig. Och därför har jag valt att försöka ge mig själv en komplimang varje dag tills att jag själv tror på det. Vem vet det kanske inte funkar men det vet jag inte förens jag har testat!!

Likes

Comments

Det har blivit ett inlägg lite här och var men inte speciellt många. Är jäkligt tom på känslor om jag ska vara ärlig. Vet inte riktigt vad jag känner och därför blir det svårt att uppdatera här. Vad ska man skriva om när man inte vet vad man själv känner? Kan ju inte direkt skriva om vad jag gör på dagarna eftersom det är samma sak varje dag och det är inget speciellt utan det är endast vila och äta och sen utgångar som varar i ca 10-15 min. Sen får jag ju besök lite då och då vilket är SÅÅÅÅÅÅ skönt! Att bara få träffa mamma eller någon kompis en stund kan göra min dag. Det är dock synd att tiden flyger iväg såfort jag har besök.

Är det något ni vill att jag ska skriva om? Kommentera gärna vad isåfall så gör jag det gärna!

Likes

Comments

Nu sitter jag här på Mandos heldygnsvård igen MEN denna gång är det inte för att någon annan har tagit hit mig eller för att någon annan ska bli glad utan det är för att JAG ska bli (fri)sk och en gång för alla slippa denna skiten.

Jag har idag ätit som jag ska utan att säga emot även fast att det värsta som kunde serveras till lunch fick jag. Korvgryta med pasta... Jag rent utsagt avskyr korv och jag är livrädd för pasta. Usch! Starkt var det också. Men det är inte alltid man får mat som man tycker är god och bara för det ska man inte avstå även om anorexin gärna vill det. Men JAG Sanne vill ju bli frisk och då är det maten som är medicinen.

Om jag skulle låta anorexin fortsätta styra och ställa hade jag fortsatt äta grönsaker och frukt hela dagarna och hur kul är det? Även om jag inte kan njuta av en god måltid än så kommer jag ju iallafall ha energi till att göra saker. Tillslut kommer jag kunna njuta av mat som jag faktist tycker är god och jag kommer kunna äta lite godis eller dom oerhört läskiga chipsen etc.

Anorexin ska bort och Sanne ska fram!

Likes

Comments

Idag var jag i tumba centrum med Hannah min kompis och vi gjorde väll inte så mycket mer än att bara gå runt och prata. Jag kände också för att vara lite extra snäll så köpte en söt liten blomgrej med choklad till mamma och en tjocktröja som jag själv tyckte var sjukt snygg till Hugo min lillebror. Investerade mig själv en ny näspiercing som för övrigt var äckligt jobbig att sätta in. Men men, snygg var den iallafall!

Likes

Comments

Hejsan!

Det var ett tag sen jag skrev här på bloggen men har haft det riktigt tufft den senaste tiden. Maten har gått riktigt dåligt och anorexin har tagit över totalt.

Åkte i måndags på kryssning med min pappa men den slutade inte riktigt som planerat så det blev jobbigt det med. Åkte dagen efter till mamma och det var såååå skönt(!!) att få träffa henne, Hugo och John igen!

Jag har alltså skickat in en egenanmälan till Mando och ska dit på samtal på måndag(!!) Det känns jätteläskigt och otroligt jobbigt då det faktist är mitt egna val att söka vård (med en liten push från mamma). Jag är ju myndig och då kan ingen tvinga mig. MEN jag tror ärligt att jag kommer få ut mer av det när det är jag själv som bestämmer att gå dit. Jag ska ju göra det för min egen skull så att jag kan få må bra någon. Med stöd från mamma så vet jag att jag kan klara detta. Jag SKA klara detta. Det är nu eller aldrig..

Snacka om färgskillnad XD

Likes

Comments

Som rubriken lyder så tänkte jag skriva lite om återfall och hur det går för mig med maten för tillfället.

Återfall sker väldigt ofta när man är sjuk i en äs. Likaså när det gäller missbruk men jag kan endast tala utifrån det jag vet vilket är min anorexi. Det är väldigt lätt att falla tillbaka och oerhört svårt att ta sig upp igen.

Tyvärr är det så att jag har fallit tillbaka och maten fungerar inte alls. Jag vet inte hur jag ska börja, hur jag ska ta mig upp igen. Samtidigt som jag vill klara detta så vill jag inte det. Jag vill inte va sjuk men vill ändå inte förlora kontrollen. Det är så sjukt svårt att förklara och det är nästan omöjligt att förstå om man själv inte varit eller är sjuk. Det känns nästan som att om jag fortsätter som jag gör nu så kommer jag tillslut bli lycklig på riktigt och jag kommer må bra med mig själv men börjar jag äta så kommer jag bara vara olycklig och äcklad av mig själv resten av livet.

Men samtidigt vet jag någonstans att det inte stämmer. Det kommer inte bli bättre av att fortsätta följa anorexin. Jag kommer inte vara nöjd med mig själv eller bli lycklig av att gå ner i vikt. Men ändå vill jag göra det? Allt känns så logiskt i mitt huvud men är det verkligen så logiskt? Jag vet inte, jag vet ingenting...

Likes

Comments

Jag kommer ihåg när jag trodde att vissa övningar brände fett på vissa områden på kroppen. Exempel om jag cyklade så tänkte jag att då kommer jag bränna fett på mina ben och speciellt låren men är det verkligen så det fungerar?

Nej, nej, nej! Kör du cardio så bränner kroppen fett på de ställen den vill bränna fett. Lite här och där och inte på ett specifikt område. Därför fungerar det inte att säga ex "åh men jag har så stora lår, vill bränna lite fett där men magen och armarna är jag nöjd med så kör bara benövningar eller cykling."

Men kroppen kan ju bygga muskler på specifika områden? Ja det kan den eftersom att om du nu vill ha mycket benmuskler så använder du endast dom musklerna när du tränar.

Det är svårt att förklara men så går det iallafall till. Tycker nu att det är rätt så komiskt när jag hör folk säga att dom gjorde en viss övning eller hade ett visst cardiopass för att bränna fett på det och det området. Det går tyvärr inte. Det är så kroppen fungerar och man kan inte göra så mycket åt det.

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp utvilad vilket var sååå skönt! Igår låg jag i sängen typ hela dagen då jag tog min propavan waaay too late.

Nu sitter jag på en gräsplätt och tittar på när brorsan och pappa spelar fotboll. Dricker min älskade monster gör jag också!

Har inte så mycket planer för dagen/kvällen än att bara umgås med pappa och Kristian.

Likes

Comments

Idag efter nästan 8 timmars bussresa gick jag till gymmet för ett cardiopass som gick suveränt! Svettades sönder haha. Det kan bero på att jag har börjat dricka vatten i normal mängd också.

Den senaste veckan har jag druckit omkring två liter vatten om dagen. Annars brukade jag inte ens dricka vatten varje dag eftersom jag aldrig blev/blir törstig men fick otroligt ont i huvudet så kände att det var dags att öka mitt intag. Det är dock lite jobbigt för måste gå på toaletten och kissa HELA TIDEN! Kissar ca 20 gånger om dagen. Är det ens normalt?!

Hur som helst så gick passet på gymmet bra och det var riktigt roligt! Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag väll kolla på en film.

Likes

Comments