View tracker

Långkok, en cider, och fredagskväll med Finland(ungen sover redan sedan länge). Ganska gött och ganska behövligt. Vi båda är en aning slut så sängen kommer tidigt ändå.

En unge som inte riktigt är sig själv, kan man kalla det en fas vet ja inte. Men magen är det problem med då han inte kan skita så vi måste försöka få hjälp på måndag om det inte blir något annat. Trots att ge allt laxerande i matväg och undviker allt som kan göra det hårt plus medicinering så går det för länge och man ser att han har det jobbigt. Sedan stötsover eller inte sover alls, varken vagn, bil eller sele funkar trots att man är jätte jätte trött. Smågrinar lite här och där. Separationsångest kanske? Fast han ser och är i närheten, nu dubbelt upp också gör det svårare att förstå. Man undrar över precis allt och gör allt. Hoppas det är bättre dag imorgon för vår lilla prins♡

Vi ska fixa här hemma, vi har röjt alla kläder och fått lite ordning i slitochsläng rummet. Då Finland brukar sova där nu, eller han går dit då ungen vaknar för att sova med mig resten av natten. Sedan går jag dit och får fortsätta sova medans dom leker på morgonen. Idag var det tyvärr ingen omsovning men så är det. Får alla fall chansen till det. Men imorgon ska vi fixa med granen, tidigt att sätta upp då vi är van sedan liten att den åker upp dagen innan men jag vill ta ned allt innan nyår så de blir kort tid. Och i detta tråkiga väder.... så kanske man får lite mys känsla ändå här inne. Alltså 4 plus och regn i december gör mig ledsen. Inte så här det ska vara uppe i norr, för vi ska ha åtminstone 15 minus och massa snö den här tiden på året.

Nä nu ska jag pussa på finnen och sedan ta mig till sängen innan bebis ska ha mat!

s.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hur får man en övertrött unge att somna? Alla tips mottages gärna. Unga herr E har sovit riktigt kasst idag vilket resulterade i mestadels gråt och gråt vid läggning.. Inget funka, förutom efter ett bra tag med bröstet i munnen(då har han ratat det flera gånger för han var så ledsen). Ska man bara låta dom hålla på? eller ska man ta upp dom en stund från sängen och försök igen efter några minuter? Jag tycker de är så svårt och detta gör mig oftast frustrerad, en unge som är trött men kämpar emot allt som har med sova att göra...hur svårt kan de vara?😑😅 Tänk om man hade fått blivit vaggad, klappad på, myst nedbäddad varje gång man är trött och få slumra till lite, vad skönt hade inte det varit, men det är så synd att ungen inte förstår. haha ibland skrattar jag lite över hur mycket man planerar, funderar, försöker med när de gäller sömn för dessa små, man tittar på klockan, letar tecken på trötthet, vaggar, åker bil, ligga med i sängen, sitta fast i soffan med en unge på sig. Ja allt helt enkelt, bara för att få dom att sova!. Fast och andra sidan vet man ju att det är de som gör att kanske resten av dagen blir lite enklare.

Jag fick sova vidare till 8 så pojkarna klev upp, sedan tog vi en promenad till en av mammorna för lite bebishäng. Men en aning avis på vart dom bodde och utsikten. Superfint hus och man ser över hela staden. Kliar i fingrarna på annat boende men samtidigt bor vi bra än så länge. Nu när herren är hemma så blir det tusen gånger så enklare med allt. Men efter jul så borde vi starta någon form av hitta vad vi vill ha och vart vi vill vara. När E är så pass stor att kunna gå och leka vill jag vara på markplan så det är enkelt att gå ut och in.

s.

Likes

Comments

View tracker

Vänta på pappan, som äntligen är hemma!

Nu är vi komplett och jag ska ta och koppla av, känns så skönt att ha honom hemma. Jag behöver lite omväxling i min vardag och ska ta vara på allt jag kan så jag får lite ny energi tillbaka. För jag är trött, små less och en aning frustrerad för ofta. Men tror det är enkelt hänt när man är själv mycket med en liten unge. Så en till hand här hemma är inget jag klagar på. Nu ska vi mysa!!! Min minifamilj♡

s.

Likes

Comments

Min lilla unge, fast måste sluta säga lilla för det är han ju inte länge. Speciellt inte när man sitter upp och äter samtidigt. Nu är det småsnutt här och där, alltså inga 30-40 minders amning utan snarare 3-10 minuter. Brukar oftast vara innan sömn, om man vaknar lite ledsen, inför natten eller då det känns som att det behövs. Men maten går alltid före amning för att få han att förstå att det ska man äta när man är hungrig.

Men när de gäller amningen, (det där ämnet man aldrig egentligen får prata om, vare sig om man är för/emot/kan/vill/vill inte/kan inte) så önskar jag att han kunde välja ganska snart att vilja sluta själv, har på något sett svårt att ta bort den just för att det är hans trygghet. Tänkte avvänja honom nu när Finland kommer hem, men vi får se hur det går. För just nu är dessa små stunder inga problem för mig. Dom är små och få(förutom natten då jag är levande nappen) men ändå. Han somnar ju utan tutte i munnen vilket är en milstolpe som vi nått. Nu ska vi komma till nästa med att neka under natten och vilket kommer var en extrem utmaning tror jag. Antingen fattar han det snabbt eller så blir det lååånga nätter innan vi är i hamn. Det är jag och Finland som måste bestämma oss om inte ungen gör det före.

Men mina tankar kring detta, är att jag tycker alla som matar sina ungar med bröst, flaska, eller både och gör ju det bäst på sitt sätt, så länge den lilla är nöjd, glad, växer och mår bra så spelar det ju ingen roll hur den får i sig mat. Men mamma och unge ska ju må bra av det, vissa trivs vissa trivs inte. Vissa kan och vissa kan inte.
Har dock kommit på såhär i efterhand att jag har nog sagt en del om att jag fotfarande ammar och föredrar amning, just för att det har funkat så bra för vår del, det har varit enkelt(när den väl började fungera), smidigt och billigt då jag inte behövt något annat mer än mig själv, sedan titta på min lilla tjockiskorv, det är de jag är imponerad av att han är en av dom större bebisarna i min umgängeskrets med nyfödda och bara levt på mig helt i 6 månader. Hejja mina bröst!! Men det jag säger om amning är ju om MIG själv och mitt sätt att få i ungen mat, sedan hur ni andra gör för att få i era ungar mat har inget med våran upplevelse av amning att göra. Åsikter finns hit och dit om allt som hör till ens föräldraskap att göra, detta är nog inte det sista vi kommer tycka olika om, men vi kan inte säga att någon är bättre eller sämre! För det är inte de jag vill uttrycka det som när de gäller att jag valt att amma min unge och trivs med det. Nu har jag väl sagt för mycket men då får de väl bli så! 

s.

Likes

Comments

Vi har haft bajskalas på köksgolvet under mitt matintag då ungen redan ätit och fick glatt ta av sig kläder och blöja under tiden. Ja resultat, vi fick duscha efter halva tallriken.

Inte nog med de så körde vi med oljfest på golvet medans mamman hönsade runt med sängkläder. Hur ungen lyckades hitta flaskan och få upp korken som är noga åtskruvad(stor sådan så ingen fara men man inser att småsaker ska vara på alla andra ställen än golvet eller nåbart för dom där småarmarna som räcker längre än vad man tror) vet jag inte med där låg han och var förbannad för att golvet vart ännu halare än tidigare.

Hej och hå, sängen kallar sedan länge tror jag. Tur en andra hand kommer imorgon!

Där med de bjuder vi på en riktig mor och son bild tagen från dagens kaos.

s.

Likes

Comments

Idag tog vi och packade ihop för att åka hem på Frösön. Känns skönt att få vara hemma igen och så får Felix sköta om Klösta tills resenärerna är hemma igen.
Men innan så skjutsa jag hem mormor som varit med oss i helgen, sedan hälsa vi på en kort stund hos Tina och L uppe i Boda, små snack och småttingarna fick se och klämma lite på varandra😋Innan vi packa in allt i bilen och for hem

Min unge har något som är tjurigt i magen, eller jag tror de. För han tar i och tar i hela tiden.. och smågnällig sedan igår eftermiddag. Ingen aning som alltid när de gäller dessa små ungar 😤 Får se om de är samma sak imorgon så må jag höra mig till bvc, för hålla på sådär hela dagarna kan väl inte vara så bra..

Här hemma har E redan tagit och gjort kväll. Hoppar man över eftermiddagsluren så blir det tidig...hoppas han inte känner för att vakna kl 5 imorgon bara för de. Men jag orkar inte hålla han vaken, han får somna då och så får de bli som de blir.
Men vi tog och badade, eller snarare han och jag tog hand om mitt lilla face. Fått en massa utbrott och torr hud på senaste tiden så det fick bli pealing, mask och en fuktbomb. Vilken skillnad!! Jag väntar och hoppas att den kära hemsidan jag beställer allt ifrån öppnar sina luckor (bättre priser på olika märken fram till julafton men på julafton kör dom alla erbjudanden dom haft på samma dag, varit så senaste gångerna så jag hoppas på de i år igen!) då ska jag beställa hem allt som behövs och kanske mycket till 😅
Skulle även behöva uppdatera mitt smink, kasta allt gammalt skit och få lite hjälp med att införskaffa nytt. Därför ansiktet är som de är, man kör på med gamla saker, dock nu tror jag de är mycket med hormoner, vinter och stress.
Sedan kanske boka en ansiktsbehandling nu när Finland kommer vara hemma, har ett presentkortet som behöver användas upp också. Hej egentid🤗 I need you!! och en hög av nya produkter till mitt lilla face, kanske blir som en ny människa nästa år?!

s.

Likes

Comments

🖐✌ månader med lillgrodan, nu är han närmare året än nyfödd! Det går verkligen undan. Denna vinter kommer försvinna snabbt och snart kommer det vara vår och ungen är 1 år 😮 Längtar lite. Senaste veckorna har varit tuffa så jag ser fram emot ljusare tider.

- Han har äntligen börjat fatta de där med mat! Men det går upp och ned dag till dag.
- Kan nu sitta själv.
- Har tagit några krypsteg framåt här och där dom senaste dagarna.
- Pratar fortfarande alltid varje gång innan han ska somna. Förstår inte alls varför?
- Somnar runt halv sju sju och vaknar allt mellan 5-7 på morgonen med x antal gånger tuttande...som förhoppningsvis ska bort om någon vecka då Finland är hemma. Jag LÄNGTAR.
- Förstår ordet ajaj, när man pillar på något man inte får brukar säga de och varje gång kollar han på mig och sedan backar undan(är oftas när han far runt i gåstolen då han får tag på saker)
- Sover just nu runt tre gånger på en dag, mellan 30 min-3 timmar åt gången.
- Har sina sura dagar men brukar oftast koppla det till något(magen, tänderna, sovit dåligt) så är han en väldigt go och glad kille.  När det är gnäll så är det oftast behov av sömn/mat/eller allt annat man testar tills ungen blir tyst igen 😅

Jag Ä L S K A R denna unge i all oändlighet. Även fast man blir tokig ibland, less och man bara vill ha en stund för sig själv så skulle jag aldrig någonsin byta bort mitt liv.
Han är mitt allt ☝❤

s.

Likes

Comments

Idag har de varit mycket kallare än vad det vart på hela vintern, långt ifrån vad det kan vara men det kändes i kinderna när man varit utomhus alla fall❄

Varit på en promenad, är en aning supertrött för ungen har svårt att koppla av, lika så jag samt att den där hunden ska hålla en vaken mer än vad man ändå är så är en aning frustrerad.. Men får se om vi åker hem på måndag så får Felix ta över.

s.

Likes

Comments

♡♡♡

s.

Likes

Comments

Redan december, helt otroligt ❄

Vi har begett oss till Klösta för en veckas #tahandomhusochhundar..
Får se vad vi hittar på här, men ni som bor runt omkring kan ju förvänta er något besök 😅

s.

Likes

Comments