Det blev en tidig morgon men vi spenderade den ute på isen där vi möttes av solsken, i stort själv och vi hann med både skridskor och promenad på den tid vi var ute ☉❄🤗 det var skönt och glad att vi tog oss ut just då. Det blir lätt smockat på isen dessa dagar och trivs nog bäst när man får allt för sig själv 😏

Sedan har jag och E mest myst hela dagen. Nu sover vilddjuret som inte riktigt ville lägga sig trots supertrött. Så nu får jag sitta ned en stund, har dukat fram godsaker och ska kanske titta på melodifestivalen i brist på annat eller om jag ska slå på en film. Dock ska jag nog hoppa i sängen om inte allt för länge, för jag är trött och när man är själv så blir man en tröttare mycket snabbare än när man är två i hushållet. Det märks efter 2 månader av Finland hemma😁

s.

Likes

Comments

Idag tog vi och uppdaterade bilstolen, det fick blir en Besafe izi plus. Vi har ju babyskyddet från samma märke och varit supernöjd med de så då ville jag ha samma märke på kommande bilstol. För mig har det varit viktigt att kolla upp angående tester och kriterier och denna har det mesta som jag vill ha (ingen bilstol får säljas om de inte uppfyller alla krav så klart; men lite vill jag ha koll på ändå, min unge ska ju faktiskt sitta där i)
Affären hade 20% på alla stolar denna helg så jag hängde på låset idag när dom öppnade bara för att få tag på den jag vill ha. Så kom först in och bad om hjälp och medans hon skulle fixa en sak fick ett annat par hjälp och hörde då att dom var ute efter precis samma stol. Så vi kikade på den som fanns ute i butiken tills min hjälp kom. Fick veta att två nya stolar hade kommit in till butiken under morgonen i olika färger(dom är tydligen populära för det är svårt för tillverkarna att leverera till butikerna så många dom vill ha) Så det andra paret var så snäll och sa att jag fick välja vilken färg då jag var först med att fråga. Tur de(att dom tänkte så, hade lika gärna kunnat klampat över mig) för det visade sig sedan att bara ena stolen hade kommit och att jag fick den då jag faktiskt hade frågat först. Tackar för de och vi åkte därifrån med en nymonterad stol och en tusenlapp mer i fickan💰 (all rabatt är bra rabatt när det kommer till dessa saker). Ibland ska man ha turen med sig och nu åker ungen säkert ett par år framöver.

Vi har bara varit hemma, ville ut men blåste så fruktansvärt kallt och då vi varit sjuka så hoppade vi över de. Imorgon om blåsten vill avta lite så ska vi ut på något vis!
Sofia kom för att käka lite middag, hemma igen och då får man passa på att ses och snacka om vad som händer i livet 🤗 mys mys, kika tv innan vi sa godnatt!

Vilken det är nu ,

s.

Likes

Comments

Några minuter själv, tända ljus, ingen tv och bara lugn och ro 🤗

Lite små stretching och andning. Har lite ont i ryggen och höfterna sedan gårdagens bärande trots att jag använde sele, så sträcka ut och mjuka upp är bra skönt.
Är sugen på att gå till någon ryggknäckare av slag och sedan test på 3D träning. Vet ej om det kommer hjälpa men något annat än sjukgymnast då det inte funkat speciellt bra i snart två år.. två år av smärta och utebliven löpning tär i mitt huvud... jag vill bli bra nu!

godnatt

s.

Likes

Comments

Gårdagens resa gick bra trots försenat flyg, rastlös unge och en febrig mamma... De där med att ungen vill krypa över allt på flygplatsen är inte riktigt vad jag gillar😣 men men en liten lekplats där de var roligare att stå upp vid och en handtvätt innan ombordstigning så blev det bra ändå.

Så igår eftermiddag slog det till för min del.. inte alls pigg, ont i hela kroppen och helt orkeslös. När kylen är tom och man handlar som en kratta då mamma släppte av mig på affären när hon hämtat oss på flyget så var pappa snäll och hjälpte mig med en storhandling plus värktabletter som jag trodde jag hade hemma..Så nu har jag mat ett tag framöver vilket känns riktigt bra speciellt när man mår halvkasst och en livlig unge.

Jag mår idag mycket bättre, ingen feber och kroppen ok men försöker ta det lugnt. Vill dock fixa med väskorna och få ordning igen men de får ta den tid de tar. Så sitter i soffan framför datorn och padda, multitasking när man vill hinna massor medans ungen sover. Han den där ungen är ö v e r ALLT. Förstår inte vart han får energin ifrån för just nu mattstrejkar han så han äter inte mycket, men han har ju lite att ta av så de kanske funkar ändå😅

s.

Likes

Comments

ÖLmage delux denna unge😅😍

Idag var det sista dagen i Finland, imorgon åker vi hem till frösön 🤗 ska bli skönt att komma hem, även fast allt varit bra här(förutom förkylning och ryggont) så har de varit kul att se alla trots att allt inte vart som det skulle.Men komm hem till våra sängar, köket, kläder och alla andra bekvämligheter som det är när de är ens egna saker ska bli så skönt!
Jag och E åker hem medans finnen stannar för att få doktorhjälp med ryggen. Så jag håller mina fingrar att dessa flygresor går precis lika bra som när vi kom hit✈

Vi fick se en liten liten prinsessa idag också, på avstånd men för att överlämna present. Så Så Så liten att man inte förstår att E var precis lika liten som henne för lite över 9 månader sedan. Snacka om att växa snabbt. Önskar vi kunde hålla och snusa lite men trots om ungen är frisk så vill vi inte överföra något om det skulle vara så. Men titta kunde vi mer än göra😍

s.

Likes

Comments

MÅNDAGSDOPP istället för lördagsdopp
❄🐳💧🛀

s.

Likes

Comments

S & E kör samma stil att ta sig framåt på😅 kanske inget att skratta åt men om man alltid ska vara så allvarlig (när något "dåligt" händer) så blir ju livet aldrig roligt. Han tar sig framåt men det tar en stund speciellt efter han varit stilla en längre tid. Kommer upp på benen och nu ikväll varit mer rörlig än imorse, tog bara 20 minuter att ta sig ur sängen.. så det går framåt även om det är på alla fyra!

Så idag har jag roddat med det mesta och  det är perfekt att ha pappan på golvet, då kan man gosa, leka och kramas så mycket man vill tycker miniungen😍

Men idag ska farmorn stanna över så vi får lite hjälp. Det är jag glad för, och fick lite tid på eftermiddagen att ta mig ut själv med musik i öronen och gympa runt lite. Det behövdes verkligen friskluft och muskelträning.

Men utsikt över sjön och några vändor i vedboden blev dagens övningar:

Squats 80 st
Utfall med järnspätt 80 st
Armhävningar 30 st
Axelpress med järnspätt 60 st
Enbenspress (ena foten vilande på något) 80 st
Triceps 50 st
Mountain climber 100 st

I mellan bar jag lite ved för att hålla uppe värmen riktigt. Funkar och man får faktiskt gjort något även om man inte har tillgång till gymmet. Enkla saker som känns bra efteråt.

Vi har grillat, tidig premiär och det var riktigt gott🤗 spelat kortspel, det som är riktigt roligt när man väl gör det, men borde spela mer spel här i livet. Man får både tänka och umgås tillsammans.

s.

Likes

Comments

👇 Lördagsbadet skulle fixas..🐳❄💧

Jag är inne med ungen men efter ett tag så ser jag att han suttit lika en stund och så vänder han lite stelt på huvudet och så försöker han vinka lite lätt till mig. Kändes som att något inte var som de skulle då jag såg honom från början men tänkte inte på det då. Sätter E i vagnen och kutar ut. Då har ryggen pajat helt och han kan inte röra sig..

Försöker komma på vad som blir bäst men måste komma upp från isen på något vis. Han lyckas kravla sig upp på bryggan, jag skjuter under en pulka så han ligger på magen och jag drar upp honom till stugan,(tur man har muskler så man pallrar att dra över 90 kg💪) Ligger ute en stund medan vi är inomhus då E inte är supernöjd över att bli lämnad själv. Bäddar med filtar för att hålla värmen innan det blir ett evigt kravlade för att försöka ta sig inomhus och vänta på ambulanspersonal! Han fick smärtstillande och råd på hur han ska göra framöver.
En liten E som vill kramas, det var så gulligt för när Finland låg utomhus så stod han och kolla hela tiden på honom genom fönstret.

Är glad att han inte ramla i vaken för det kunde lika gärna ha skett och jag inte kollade ut på en gång(man har bra uppsikt från stugan men ändå).. Men han har alla fall kunnat komma upp på benen igen men är väldigt orörlig och blir nog så ett par dagar om det inte släpper. Vi får se helt enkelt.

Tur ungen börjar, som det verkar bli bättre. Mindre snor och ingen feber så det är positivt. Så vi får se hur dom närmsta dagarna blir, vi blir alla fall kvar i stugan än så länge, för sätta sig i någon bil och åka en längre stund vill nog ingen just nu, plus här finns många sovrum och möjligheter att sova på för ligga i samma säng blir det inte heller på ett tag.

Nu ska jag natta denna👇( som förövrigt rockar en riktigt snygg lugg idag) så vi kan göra oss lite mat. Jag hoppas att han somnar själv igen efter dessa tuttdagar..

s.

Likes

Comments

Sjukstugan fortsätter och snoret rinner som aldrig förr på denna unge... jag hoppas att toppen kom inatt/idag och imorgon blir det en aning bättre. Vi sov hyfsat, eller han sov ganska bra på mig med bröst i munnen så klart men då lyckades han alla fall få lite mer återlämning än att ligga själv för då vakna han efter korta stunder bara. Så jag har hört på en snörvlandes unge mest hela natten. Så som det kan vara när man är sjuk.. Men det ser så jobbigt ut för dom, just att inte dom vet inte varför och varför man vill få i dom näsdroppar, för glad är då inte ungen när man vill dit med saltlösning för att underlätta. Men vi fick en bra spray, så lite tvång och skrik(tyvärr) så fick vi i honom  en hel del plus en ångande dusch så kom det äntligen ut riktigt. Plus nässug så jag hoppas att det går bättre inatt!

Han har ändå ätit bra och varit aktiv hela dagen, tog en långsovning utomhus (noll grader, vindstilla och i halv sittandes position👌). Jag har stretchat och aktiverat magen medans Finland har försökt sig på fisket, vilket inte har resulterat i någon fisk! Förän vi tog oss ut på eftermiddagen och jag satte ned kroken så kom fisken😅 hade en mycket större på kroken som släppte precis innan den kom upp på isen..så den lilla får presentera min fångst 🐋

s.

Likes

Comments

och där kom förkylningen för lillungen😪 började igår med snorig näsa viket har bara pågått hela dagen idag, nu i eftermiddag började han bli varm... inte alls kul men det är den första så vi har klarat oss bra hittills förutom då han hade feber ett par dagar och inte åt. Varken förkylning eller magsjuka har drabbat oss vilket jag är tacksam över då jag vet många fått kämpat om och om igen. Men inge kul att se sin unge dålig, fast han har bra med energi och väldigt glad så ser man på ögonen att han inte är helt hundra. Hoppas på snabbt tillfrisknande. Vi skulle idag hälsa på det nya tillskottet här i Finland men gör det inte så länge någon av oss har nån form av förkylning pågång.

Vi åkte till Vuolenkoski idag, deras stuga för att komma iväg lite själva, och sova i normal säng än en bäddsoffa! Vi blir här till på söndag än så länge och vi ska kurera oss och bli friska tills dess. Pimpelfiske står på schemat imorgon (vi får se formen på ungen, men friskluft en stund gör nog bara gott för baciller). Sedan är sjön i kanten på gräsmattan så vi behöver inte ta oss långt. Annars bara ta det lugnt.

Vi ska för ovanlighetens skull basta en sväng innan vi somnar, vi får se hur natten kommer bli men hoppas att han somnade gott. Näsdroppar, lite alvedon och huvudändan i högre läg så kanske han kan sova ett par timmar ☝(han ligger i sin bebissäng och inte så nära kanten obevakad)

s.

Likes

Comments