View tracker

Big hearts for this 👶💑🌅❤

Min fin lilla familj, och en härlig solnedgång på de vart en bra söndagstur. Vi tänkte först åka skridskor, men det vart vattenskridskor istället så vi sket i det... förstår mig inte på vädret. Vi har haft en jojo vinter utan dess like..man undrar ju vad som händer med vår planet 🌍 för vinter kan vi inte kalla det längre, inte när det är så här i Januari.

Jag är glad över att veckan är slut för den har inte varit den enklaste. Förhoppningsvis går det åt det bättre hållet. Jag tackar mina finaste vänner som hjälper när det verkligen behövs❤ tänk vad bra IT-VÄRLDEN är ibland, samla alla på ett och samma ställe trots att vi sitter i olika delar av landet!

Nu ska jag ta och sova, min lilla unge har om vart annat skrikit, mardrömmar? För första gångerna har han fortsatt att sovit när man kollat till honom. Men nu ligger vi i samma säng då han vakna helt, jag ska bara lyssna klart boken innan jag slår igen ögonlocken..


s.

Likes

Comments

Hej hallå, fredag och helg 👌

s.

Likes

Comments

Vi har en kille här hemma som trillar och faller om vart annat. Är det vi som inte är vaksamma på vad han håller på med eller ingår det i lärandet av att hitta balansen?! Idag fixade vi en fin bula i pannan om man tycker det är smart att stå i badbaljan. Vi tog en dusch och så försöker man hinna klart sig själv medans han leker rövare. Nu när han kom på att man kan ställa sig upp i den blir det ingen mer dusch samtidigt. Han får bada själv så man är lite snabbare. Det var då enklare när han bara satt ned, stilla på rumpan och tyckte livet var kul med de leksaker han hade framför sig😅 Jag hoppas bara att dom "smällar" inte är någon fara och antar att dom  kommer hålla på så här hela tiden. Men frustrerande för man tycker man har koll, vaktar och finns där men ändå gör han sig illa...

s.

Likes

Comments

En ansiktsmask och en kopp te helt ensammen är inte tokigt! Bebis sover och Finland tränar. Jag ska snart hoppa i sängen, är ruggigt trött trots att jag fick somna om 2 timmar imorse..

Min hud har gjort revolt igen...senaste veckan har den varit katastrof. Vet inte om de är vädret, någon produkt jag använt eller tidigare hudproblem som spökar. Mina läppar är som torra sträck och försöker med allt för att få dom normala igen. Huden knottrig, sårig, torr och allmänt pissig. Så därför sitter jag med en mask och förhoppningsvis hjälpa till lite att läka. Har även städat bort gammalt smink tvättat borstar och allt där till. Hoppas det återgår till det normala snart🤗

Så klart en sväng till gymmet, och dagens träningspass blev ben 💃

Cirkel 1

Raka marklyft 20 kg 20x2
Gång åt sidan med gummiband 30x2
Kettlebelle swing 10 kg15x2
Pulserande utfallshopp 30x2 (15 per ben)

Cirkel 2

Täta squats 20 kg 20x2 (i smithmaskin)
Höftlyft 20x2
Enbens marklyft med hantel 10kg 30x2 (15 per ben)
Sumo squats 20 kg 10×2

Avslutade med

Enbenspress i maskin 10 kg 15×3

Jag gillar när det går fort, och det tog mig ungefär 40 minuter. Enkelt och man får upp lite flås. Kontakten i benen/rumpan var riktigt bra idag och det är de som räknas tycker jag!

Vi har även hälsat på på jobbet, lite saker som behövde fixas innan vi åkte hem och lagade riktigt goda böntortillas. Dom rekommenderar jag, Finland var dock inte lika imponerad men dom gick ned alla fall.

Bilderna är inte tagna nu 😂 där var vi rund och go och kanske samma energifattiga kropp... Men om man aldrig tar sig an motion eller försök till träning när man är trött, vilket jag varit sedan graviditeten så blir ju den aldrig någonsin av om man alltid tänker att vad trött jag är. Det var samma som när jag var gravid, vissa dagar gick det andra dagar vände jag i dörren. Jag tog mig dit och gjorde ett försök, annars hade jag inte rört på mig mycket om jag alltid tänkte negativt. Ibland undrar jag hur man pallar med allt, men kroppen är häftigt. Speciellt när man väljer att prioritera sina timmar så går det att ha energi för 40 minuters träning som är bättre än att inte göra något alls. Så känner jag och det är mitt levnadssätt för att må bra👆 sedan prioriterar jag sömn när den känns som mest behövlig, de ska ni veta. Men trött, de kommer man föralltid att vara med små barn, har den känslan alla fall 😅


s.

Likes

Comments

hahaha, superpojkarna möts igen 👶👶
Idag grinade ingen av skrik, maten hamnade inte bara på golvet och lite klös i ansikten, men mindre blir det och dom verkar pilla på med sitt väldigt bra 😍

Precis innan besökte kom så slog sig E när han satte sig ned eller kanske kalla ramla för han var nog inte med på de och tror hans små tänder slog i läppen så det blödde... tur att det är så "enkelt" att titta i dessa munnar 😤 så man ser inte riktigt vart eller om man ens får se något. Men de verkar som att de gick bra, inget jag märkt av. Men mindre kul när det är i munnen, svårt att se och är rädd att han ska få några problem när han blir större. Men de var, hoppas jag nog bara läppen som fick lite stryk.

Vi avslutade dagen med en promenad, svängde förbi staden och fick hem lite saker som fattats hemma innan jag och E gick vidare till arenan där Finland spelade lite hockey. Vi kika på en stund, men humöret svek och det blev hemfärd. Nu var det humöret på ungen inte Finland😁
Har även hjälpt Erika med att fixa med en soffa, lastade och spände fast den väldigt snyggt på flaket! hehe hon som hade soffan såg skeptiskt ut på oss när vi kom men att få ned den för trappen var inga problem 💪
En tv spels runda och nu väntar sängen. Trötta och ännu mera trötta. Så de ska bli skönt att få stänga ögonlocken, snart 😴

s.

Likes

Comments

View tracker

Så härligt väder vi har haft! Den där vita snön och solen som skiner hela dagen gör mycket för huvudet. Även fast det är lite kallare så har jag det hellre så än gråväder.
Vi tog oss iväg på lite lunch och sedan en promenad. E somna och vi kunde knata på längre än vad vi hade tänkt från början.

Jag var på gymmet imorse, nu är vi inne på 3 veckan av träningsschemat som jag lyckats hålla hittills. Känns bra!
Det är bara på morgonen jag har den bästa energin, speciellt när ens unge tycker det är kul att vakna kl 05 senaste morgnarna. Undra om det går att ställa om så han vaknar senare? (det spelar ingen roll om ungen somna kl 18 eller 20, vakna lik förbaskat den tiden) För den tiden är det fortfarande natt enligt mig. All tid innan 06 är för tidigt även fast jag är en morgonmänniska..😩

Inatt testade jag återhämtnings-sovtest med min pulsklocka. Då jag startade den tills jag vaknade så var den igång 9 timmar, 74% återhämtning av den tiden och lägsta pulsen låg på 44 slag/min. Synd att man inte kan se mer hur jag verkligen sov, för utvilad känner man sig inte precis 😴

Finland hämta hem matkassen också, så det ser jag fram emot att testa. Slippa tänka på vad man ska äta alla fall några dagar denna vecka. Jag återkommer med vad jag tycker. Jag ser fram emot något nytt, inspiration till den tråkiga vardagsmaten som är i detta hushåll just nu.

Finnen stack på gymmet och jag sitter i soffan och bara tar det lugnt, tv'n är inte ens på och jag funderar på att lägg mig..

s.

Likes

Comments

Redan söndag och veckorna springer förbi snabbare och snabbare känns det som..
Igår blev det en familjetripp till gymmet, vi byttes av att träna medans en höll på med E. Men jag tror det är effektivare och enklare att åka iväg utan unge men gick ändå.
Sedan åkte vi och hälsade på Mimmi och Mattias, fick fika, kika in huset deras som dom renoverar och snacka av oss. Jag blir verkligen mer och mer säker på att vilja skaffa något annat ganska snart. Bara så svårt vart/vad/när/hur.. Men det är verkligen inte enkelt att komma fram till något. Varför kan inte allt ske över en natt ibland?

Idag tänkte vi åka iväg för skridskor men vi kom som inte riktigt iväg. Men de blev att vi halkade in på en hockeymatch med juniorer och kikade lite. Jag visste inte att det fanns en B- hockeyhall också! SÅ den ska vi kika in i någon dag framöver då det är tid för allmänheten och åka. För där är isen alla fall i lite bättre skick än dom utomhus, speciellt på helgen då ingen spolar dom.
Ungen hamnade på balkongen för eftermiddagslur och jag tog mig ut på en väldigt enkel gå/löp-tur. Jag kunde springa 2 km utan smärta och resten gick jag bara för att inte utsätta kroppen för mer. Jag undrar verkligen om jag kommer kunna löpa som tidigare eller är kroppen total kras... Tjatigt men detta är det enda jag saknar att få kunna göra. S P R I N G A... Känslan man får under och efter ett löppass är svårslagen, kanske svårt att tänka men den som löper och gillar det vet nog vad jag menar. Jag ska verkligen försöka att stärka upp kroppen så den är som den borde för att orka med löpning. Sedan den där amningen borde jag lägga ned innan jag sätter igång på riktigt. Just för att det fortfarande produceras relaxin i min kropp vilket inte hjälper mig ett dugg även fast produktionen blir lägre för var dag som går så finns hormonet i kroppen.... så får nog skylla mig själv lite för jag ammar ju fortfarande men vi är på väg, så egentligen borde jag ta det lugnt tills den är avslutad..

s.

Likes

Comments

Igår åkte vi till Lit i hopp om att få spendera tid utomhus i solsken och inte vara i staden... men vi möttes av dimma istället. Nitlott men det gick ju bra för de. Vi stannade på middag innan vi åkte hem och la oss. Blev en väldigt tidig kväll men vi båda behövde de nog för vi fick kliva upp lite efter 5 imorse!

Men vi båda sitter med en kopp kaffe och ungen sover igen. Så lite återhämtning innan det blir full fart igen!

s.

Likes

Comments

Tänk vad lite vatten kan göra en unge så glad 🚿💧🚼 speciellt den sista bilden då han spruta ned oss båda två och småler haha men han fick åka in där då han kladda runt med maten. Han fick äta själv då han inte ville ha så i hopp om att lite mer mat hamnar i munnen än om han bara nekar skeden.  Så då är en dusch nödvändig!

Vi har varit på träff med föräldragruppen, där hade alla bebisar vuxit otroligt mycket sedan vi såg dom sist. Kul att höra om hur de går för dom, rutiner, läggningar, sovtider, mat och allt annat😁

Ligger redan i sängen med en unge som inte alls ville somna själv. Skrik och gråt om vart annat så då blir det enklast att lägga sig för natten. När man kämpat en timme räcker de för oss båda, då är den enklaste lösningen så här. Vet inte hur det ska gå till att få han somna i eget rum när den dagen känns aktuell... så godnatt

s.

Likes

Comments

Kompishäng med B 👬 dom små blir verkligen större! Så vi har hängt mest hela dagen idag. Skönt att komma hemifrån och bebisarna får leka av sig trots att E grät när B tog i med sin röst 😂 men det är så kul att se dom tillsammans, så småningom kanske dom kommer leka på ett helt annat vis. Nu är det lite katt och rått lek, dra, nypa, testa, klättra på varandra, smaka och allt som kanske inte  är någon lek än. Men de kommer, de ska bli spännande. 

Jag ska snart fixa i ordning en kopp te, känner mig kall efter dagens blåsväder... jag gjorde ingefära-citron "shoots" igår och ska ta i en sån och varmt vatten så kanske inte kan kallas för te 😁 spela roll!
Men om nån annan vill göra så var de väldigt enkelt.

Blanda 1 liter vatten tillsammans med 200 gr riven ingefära (behövs inte skalas men tvätta av den) och några nypor rivet citronskal. Låt koka i 20 minuter, tillsätt sedan saften ur citronerna, 2 stycken och 1 matsked honung. Rör om så honungen löses upp, sila av och låt svalna innan den åker in i kylen!

Känns ju bra att dricka lite extra av det nu när det är förkylningstider! En liten förebyggande effekt, inte för att jag vet om det funkar men det sägs så 😏 (huvudpsykologi brukar kunna vara bra ibland hehe)

Har försökt förstått mig på försäkringskassan också... Innan E kom ville jag vara säker på hur föräldradagarna skulle fördelas och hur det skulle bli för Finland om han kunde få dessa eller ej. Jag vet inte hur många gånger jag ringt och mailat om detta för att vara säker men det visar sig att Finland har föräldradagar trots att jag blev bekräftad att jag skulle få alla dagar; som om jag var ensamstående. Men fel. Man får tydligen dagarna automatiskt när man skriver på om gemensam vårdnad(inte konstigt alls) men om personen inte bor här, ingen inkomst eller med i försäkringssystemet spelar tydligen ingen roll (de som kom upp i huvudet på mig då jag försökte prata med den väldigt oskön damen i telefon som inte kunde svara på någon fråga jag hade) så har jag fått lite mer info från en kompis istället men det är väldigt många frågetecken och funderingar ändå.
Det sista jag vill göra är att tjorva med kassan😑

s.

Likes

Comments