När väckarklockan ak Einar tyckte det var morgon vid 04:40 ungefär så klagar man inte när vädret är såhär ☝️ En långpromenad i värmen redan vid 8 på morgonen så är det helt okej att vakna tidigt 🤗

s.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag känns det som att de ända vi har gjort är att hänga på sjukhuset.. vi har varit där lite över 4 timmar idag..
Kan säga att E var lagom less på sluttampen men gjorde det verkligen bra för att vara lilla han.

Vi hade tid för pricktest som jag nämnde igår och det var mot ägg som jag trodde han reagerade på.
Själva testet utgav inga utslag så det är jag väldigt glad över. Men vi ska trappa upp äggätandet i lugn takt ändå för att inte göra något drastiskt.

Sedan medan vi väntade på resultatet drog jag upp angående hur astma börjar och vilka symtom man kan få bara för att höra mig för. Både jag och Finland har astma sedan små och eksemet har han ju fått men tänkte att jag frågar i alla fall. Lite också för att han fortsätter att hosta och speciellt vid ansträngning och sömn. Det är just att jag inte märkt av att han haft någon klassisk förkylning som man kan koppla hostan till, förutom snoret efter sprutan men inge annat.
Så vi fick en ny tid hos en annan läkare för att få lite mer svar. Hon lyssna och tyckte han lät ansträngd. E fick testa att andas in medicin och åter igen lyssna på honom då det lät förbättrat. Så vi fick åka hem med astmamedicin till lillen som vi ska ge vid behov.... Nu är det inte säkert att det är just "klassisk" astma för det måste man utreda under en längre tid. Vi ska alltså tillbaka efter sommaren och se hur det funkat och hur han varit. Om vi inte är behov av tidigare kontakt. SÅ jag hoppas att hans luftrör blir bättre och att det går över snabbt nu när vi kan hjälpa till med luftrörsvidgande så han slipper låta superförkyld fast han inte är det och att han kan leka/sova utan att hosta.

Jag har ont i mammahjärtat. Känns sådär att det är jag och Finland som gett allt till honom och att det utvecklats så tidigt på E. För alla sjukdomar väldigt ärftliga så vi visste också att vårt barn kommer eventuellt få nått av de vi har i bakfickan. Men det som jag är enormt glad över var att dom lyssnade på mig, mina aningar och att dom tagit tag i oss så vi är inne i systemet NU och inte om några veckor eller till och med efter sommar och semester.

Ungen däckade tidigt i sängen då det inte blev många minuters sömn på hela dagen. Så jag sitter och funderar på hur han ska acceptera masken man ska sätta över nosen och munnen... tips? Han har fått känna, klämma, leka och kikat på hur jag gör men protesterar om den är emot ansiktet längre stund vilket behövs om han ska få i sig medicinen. Det tar väl en stund att vänja sig.

Jag ska ta och käka lite innan det blir en tidig kväll, jag är riktigt trött och huvudvärken ligger där inne någon stans. Känns som att vi inte fått luft på hela dagen.

s.

Likes

Comments

Ja nog var det värt att sitta uppe till mitt i natten och kolla på en väldigt väldigt bra Hockeymatch!
VIII TOG GULDET!

Kan säga att i soffan satt en glas Svensk och en bitter Finne 😂 (som hamnade utanför pallen denna gång...hehe)
Men kan också säga att idag har jag varit trött, Finland tog E på morgonen och jag fick sova lite längre vilket hjälpte.
För jag drog på gymmet och rastade benen en sväng. Inte många kilon dom orkar trycka ifrån om jag jämför med förut. Men inte så konstigt för nu ligger ju inte träningen på samma nivå precis.

Vi har sedan hjälp Finland att packa, det vart akutresa på eftermiddagen så vi fick skynda oss så han skulle hinna med flyget. Kört en rundtur så bebis kunde sova så jag slapp kånka upp och ned då vi ändå var tvungen att hämta matkassen. (undra hur många extra mil vi har kört endast för att Einar ska få sova? EN hel del skulle jag säga.

Imorgon väntar det test för lillungen och se hur det står till med eventuella allergier. Jag hoppas att det kommer gå bra... Gruvar mig lite men de känns bra, bara för att kanske få någon riktlinje om det skulle kunna vara något han bör undvika framöver. Huden ser alla fall mycket bättre ut nu än tidigare. Mjukare, mindre röd och inga sår längre. Bara att fortsätta att smörja så hoppas jag att han slipper samma jobbiga hud som jag hade när jag var liten. Kommer ju alltid komma bättre och sämre perioder men så länge man underhåller huden så kan den hållas jämnare längre än upp och ned.

s.

Likes

Comments

Idag har vi spenderat en hel del ute bara för att njuta av värme och sol som stannade kvar. Ungen har lekt i sandlådan och föräldrarna fick leka av sig vid eftermiddagsluren.
Vi körde ett varv i elljusspåret innan några rundor av lite olika övningar💪 Dagens övningar blev:
• Kettlebell swing
• Axelpress med stock
• Chins
• Armhävning
• Upphopp
• Plankan på rep

Jag har sedan lagat egen Pad Thai (aldrig gjort tidigare) vart faktiskt helt okej och riktigt enkelt så de må vi äta fler gånger 😋
Vi har avverkat en hockeymatch där tyvärr Finland hamnade utanför pallen denna gång. Men tur har vi Sverige matchen kvar och bättre resultat får vi hoppas på 🥇

s.

Likes

Comments

summervibes ☘🐈☀👶🌸

s.

Likes

Comments

Igår så vart det en lång dag, och ännu ett besök på akuten som inte resulterade i något speciellt men enligt 1177 skulle vi in. Ungen vart ju snorig sedan 1-års sprutan men inte märkt av något annat förutom lite småhosta men det antar jag är för att han snorat så otroligt mycket och det ska liksom upp igen (inge konstigt).
Men igår så när vi skulle bädda sängen och lägga honom så busade vi lite och världens hostattack kom där han inte fick luft alls, försökte spy och andas om vart annat men de gick verkligen inte. Försökte ge vatten men han kund ta flaskan för han kämpande med att andas. Denna gång fick jag panik.. Försökte lägga han på mage och dunka i ryggen men liksom inget hjälpte. Han fortsatte tills det gick över efter 2-3 minuter. Till och med ungen hade panik i blicken och vart ganska medtagen av det. Ville inte släppa någon av oss.
Kontaktade 1177 för att få råd om hur gör när sånt händer, ingen normal hostattack enligt mig så därför försöka få någon information om hur man ska göra vid dessa tillfällen. Men de hon sa var att vi skulle ta oss till sjukan efter en sån här händelse då han är så liten. Bara för att kolla. Så vi kom in vid 19.30 åkte hem 23.00 efter att läkaren kollade på honom.
Allt lät bra, hördes inget i lungorna, svalget såg bra ut, öron var fina och andades fint. För han har ju varit bra förutom snoret och som vad jag antar har hamnat där det inte ska vara och kroppen reagerar för att rensa... har inte ens funderat på besöka läkaren pga detta då det inte varit ett problem eller han har inte ens verkat hängig utan full fart som vanligt.
Men det är verkligen obehagligt att se hur han kämpar för att få luft och hur han än gör hjälper inget. Största oron att något täpper till i luftvägarna... Lilla barn, skrämmer slag på en så man vet inte vad man ska göra..

Men annars igår innan allt detta var jag på staden och faktiskt hittade kläder til mig själv! Lagade middag och tog oss ut en sväng i sandlådan. Lillungen är superduktig på att lasta i och ur hinken, fatta precis hur man ska göra!
Vi la oss alla 3 efter vi kom hem, vaknat tidigt imorse! Jag fick sovmorgon och nu sover pojkarna igen.

Planen idag är födelsedagskalas, middag hos mamma och förhoppningsvis njuta lite av solen som strålar utanför idag!

s.

Likes

Comments

Finland är hemma och allt är återställt. Skönt säger jag och en kommande helg där vi får rå om varandra.
Jag och E har fixat på en massa hemma, eller jag har varit väldigt effektiv och haft ett rensa/städa/fixa humör idag. Köket är i mycket bättre ordning. Saker som hade utgångsdatum 2015 är nu kastade 😁 Alla kläder är igenom kollade, testade och kastat som som inte känns eller sitter bra. Kroppen har ändrats sedan en graviditet plus amning och märkt att både jeans samt BH'ar har ändrat passform så dom fick åka någon annan stans. Ingen mening att ha osköna oanvändbara kläder i garderoben. Nu ska nya kläder in som passar istället!

Vi tog och handla inför helgen när pappan kom hem. Ätit och kollar dubbelt upp av hockeymatcher. Får se om det blir Sverige-Finland på lördag eller ej....

Men sedan har jag låst in mig i badrummet medans dom andra två fick leka sista timmen innan läggdags för den lilla. Ansiktsmask, raka ben, peeling, och färga ögonbryn....som kommer behöva gömmas under solglasögon ett par dagar👀 Vet inte hur jag lyckades men huden under är också färgad, så fick verkligen mörkaögonbryndelux som inte ser speciellt bra ut... Verkligen den sämsta hemfärgningen jag gjort någonsin hahaha! Aja förhoppningsvis försvinner det inom någon dag... synd bara att jag ska på staden imorgon. Men fick ju koppla av själv alla fall, det som räknas😉

s.

Likes

Comments

Idag tog vi oss iväg på jamtli med tre andra mammor för att rasta ungarna. Sov halva besöket men det vart lite lek i sandlådan innan vi tog oss en lunch på töners. Jag tycker dock att det var förmycket i oordning då dom fixar inför sommaren. Mycket trafik och byggkran mitt i allt utan avspärrning(arbetsskada kanske) men ändå. Många barn i omlopp och rätt som de är ser man inte. Mysigt ändå och kul att se något annat än de som finns bakom husknuten. Ser fram emot när de blir ordning och mer djur på plats, sedan kanske ungarna ska passa på att vara vakna😅

s.

Likes

Comments

Solmorgon ☀

s.

Likes

Comments

En dag att försöka med det mesta för att faktiskt underhålla lilla bestämda mannen.
Tejpa lite papper och ett gäng ömtåliga pennor så gick de bra en stund
Han har inte varit den roligaste idag, eller det är mer att han inte har kunnat pilla på själv utan jag har fått hjälpa till mest hela dagen och de blir som lite gjort här hemma. Tur matlådor fanns för att laga mat med en arg unge hängandes efter benet är inte det enklaste.

Men medans han sov förmiddag avverkade jag träning och rensa i klädlodorna! Kan säga att det behövs uppdateras och fyllas på. Det är inte många klädesplagg jag äger längre 😅 men hellre ta bort och investrera i nya, dom används ju ändå inte och kanske dags att kasta dom med hål i. En anledning att köpa något nytt till en själv framöver(går ju att försöka..).

Men imorgon ska vi ta oss ut, idag vart det en innedag för att vädret är trist.. Och jag hade en massa saker jag ville få undan vilket inte varit det lättaste. När jag kommer på något vill jag ha de gjort nu. Kanske dålig egenskap i vissa lägen, men nog har vi klarat oss igenom dagen och ungen fick somna med en åtskruvad flaska denna gång! Jag ska packa mig iväg också. Ensammen=tidiga kvällar. Det verkade som att Finland blir borta en natt extra då vädret inte var på deras sida. Men ovanligt att ha han hemma lite nu som då senaste tiden. Skönt för min del att kunna tänka på annat men antar att det blir fulla veckor snart. Men en del arbete kommer det bli i sverige för hans del så kanske någon vecka nere vid kusten kan ju inte skada denna sommar 😋

s.

Likes

Comments