Ny vecka, nya tag. Idag började jag inte förens 12, och eftersom jag gick upp runt 8 så hade jag gott om tid på mig. Älskar att ha flera timmar på mig att vakna typ haha, dagen blir oftast bättre då. Jag åt frukost och kollade på en serie, sminkade mig medan jag lyssnade på hög musik och sjöng med högt, och jag kände att det skulle bli en bra dag. Men, på bussen hände det något. Ångesten kom från ingenstans och depressionen lika så. Första lektionen var matte, och jag kände mig väldigt frånvarande och typ i en helt annan värld i mina tankar. Jag gick från lektionen 20 min tidigare för att träffa min kurator, det var passande med tanke på hur låg jag kände mig. Vi pratade i ungefär 1h, och imorgon ska jag till psykiatrin för första gången på ett möte och jag är så jäkla nervös.

Jag förstår om många skulle tröttna på att läsa min blogg, eftersom jag ofta skriver ganska negativt. Men, detta är en blogg om mitt liv, min livstil. Och det är såhär det är just nu, det är verkligheten. Jag vill inte fortsätta med den fasad jag levt med i flera år längre. Allt är inte alltid perfekt. Bakom den glada och spralliga, är det också mörkt och ledsamt hos på insidan. Detta är inte bara en plattform för andra att ta del av mitt liv, utan den är mycket för mig själv också då jag tycker om att skriva av mig. Mycket jag inte vill skriva offentligt, skriver jag av mig på andra sätt som i tex dokument eller anteckningar. Det är ett tips, om du vill få bort tankar utan att uttrycka dem med tal. Det blir inte lika jobbigt. För jag vill inte må såhär, ingen vill det. Det är inget jag har valt, även om många verkar tro det. Depression är en sjukdom. Det är precis som att be någon med ett brutet ben att springa, som att be någon med depression att "rycka upp sig". Det är inte direkt ett val att ligga kvar ensam i sängen hela dagarna, att inte vilja äta eller prata, helt isolerad. Det är otroligt jobbigt att inte tycka att nästan någonting är kul längre eller ha en mening, hur mycket man än vill.

Ångesten har jag levt med större delen av mitt liv. Den har bara förvärrats rejält pga en period jag varit med om i livet, som jag inte är redo att berätta om än. Kanske kommer jag aldrig bli redo, eller så är jag redo om en månad eller 1 år. Den "perioden" var i låg/mellanstadiet, vilken är en känslig period. Man är extra känslig och det är då man utvecklas som människa. Det är då mycket svårare att återhämta sig, när något kommer i vägen i de åldrarna. Med facit i hand, borde jag tagit hjälp för länge länge sen. Men istället sitter jag nu här med ångest, depression och socialfobi. Det kunde sätt helt annorlunda ut nu. Men istället är jag så extremt rädd för framtiden, att jag aldrig kommer kunna jobba eller träffa någon jag vill leva tillsammans med.

Men tyvärr är det också extremt svårt att bli tagen på allvar som liten, och man känner sig aldrig riktigt hörd. Men det är lätt att känna en stor skam också, precis som jag gjorde. Jag ville inte berätta hur jag mådde, eller vad som hänt för att jag skämdes som tusan. Att jag skulle verka totalt onormal och helt misslyckad. Men i och med att jag höll allt inom mig, fick kroppen ta stryk istället. Jag var stel och hade ont exakt överallt, och jag fick mina magproblem. Jag har gjort många tester på fysiska sjukdomar så som reumatism osv. Smärtan var obeskrivlig, vissa dagar kunde jag knappt röra mig för att lederna ilade, värkte och var stela. Jag vägrade inse att det var mitt psyke det var fel på. Men nu är det mycket lättare, jag hoppas att det kommer bli ännu lättare. Nu är processen äntligen igång, och jag är glad för att den har börjat nu än om den aldrig skulle börja. Jag menar, bättre sent än aldrig?

Jag hade kunna fortsätta hur mycket mer som helst, men det kommer bli alldeles för långt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag kom hem från gymmet för en liten stund sen. Det var så skönt att få ta ut sig! Jag körde 20 min på Crosstrainern först, och sedan körde jag olika magövningar, armar och ben. Sen sprang jag med en typ sele runt midjan som sitter fast med ett starkt gummiband i väggen, om ni förstår vad jag menar haha. Körde i ungefär 1,5h totalt typ, så det känns bra.

Nu ska jag gå och ta en lång dusch, och sedan ser jag fram emot att lägga mig i min nybäddade säng och kolla på en serie. Det allra bästa som finns är när man tränat, duschat och sen lägger sig i en nybäddad säng!

Likes

Comments

Hej på er, idag har jag varit mycket mer produktiv än min dåliga dag jag hade igår. Dock så vaknade jag inte förens typ 12.40 och gick upp vid 13.30... så kan det bli ibland. Jag åt lite frukost, och därefter bäddade jag rent min säng och städade mitt rum, så det känns bra.

Nu har jag pluggat i några timmar till mediaprovet, så jag känner mig nöjd. Snart ska jag äta middag och senare ska jag och mamma iväg till gymmet.
Vi hörs senare <3

Likes

Comments

Tyvärr händer det nästan varje lediga tid. Men idag finns knappt orken till att ens prata. Jag har legat och slötittat på serien One Tree Hill hela dagen, även om jag redan sett hela serien en gång förut.

Snart hade jag iallafall tänkt att försöka förflytta mig till familjen i soffan och titta på talang. Jag vill vara ensam men samtidigt inte, usch vill bara att allt ska bli normalt någon gång.

Likes

Comments

Likes

Comments

Lördag.

Jag gick upp vid halv 11 & fick i mig två äggmackor. Tanken var egentligen att plugga idag, då jag har ett prov i media, matteprov och muntliga engelska nationella nästa vecka. Jag ska iallafall försöka plugga lite på media provet. Men denna dag, precis som de flesta andra dagar känns tung. Ögonen vattnas och jag vill bara kräkas hela tiden, men det ända jag kan göra är att bara ligga här, som förlamad och vara fast i mig själv.

Likes

Comments

Äntligen fredag. Jag är så trött, även fast dagen har varit kort. Jag hade endast 1h matte & 1h media innan lunch, som vi åt på tacobar. Efteråt hade vi bara våra samtal om extensiell hälsa i typ 30 min. Sen slutade jag, men jag valde att gå på extramatten till 14 ungefär. Dock fick jag inte så jätte mycket gjort då jag var väldigt trött, okoncentrerad och skrattade lite för mycket med Alice som skulle vara min lärare hahah.

Sen jag kom hem har jag bara legat och degat i soffan typ. Mitt psyke har inte var sitt bästa idag, även fast det kanske har verkat som det pga allt mitt skratt. Men skrattet dämpar ångesten och nedstämdheten för en liten stund, så jag använder det typ som min egna medicin. Men jag tycker fortfarande att det jag skrattar åt är kul! Så det är inte falskt på det viset, bara att de kan bli lite överdrivet.

Likes

Comments

När jag kom hem så fanns ett paket från jfr i brevlådan med ett par jeans. Det är de första jeansen jag äger som jag inte behöver vika upp vid anklarna!!

Jag älskar verkligen fishnet trenden, så jag har beställt hem ett par vita & ett par svarta fishnets.

Likes

Comments

Så har min dag sett ut. Idag hade vi en temadag, då man fick välja två olika aktiviteter att göra typ. Så på förmiddagen klättrade jag, som jag aldrig har gjort förr. Det gick helt okej, kom långt ifrån ända upp men jag kom iallafall någonstans. Det allra läskigaste var ändå att förlita sig på selen..

Efteråt så åt vi en vegansk lunchbuffé, och därefter var jag på yoga. Det var väldigt skönt, det var den typ av yoga när man inte behöver prestera och bara gå in i sig själv typ. Men nu ska jag duscha och kanske lägga någon ansiktsmask!

Likes

Comments

Instagram@sannawn