Header

Jag bodde på stugan i några nätter. Försökte att byta ut dator och surfande mot att läsa böcker och skriva lite. Tog inte så mycket bilder men dem jag tog ser ni ovan. Gillar att vår stuga faktiskt är en stuga, och inte ett lyxigt sommarhus som är finare än året runt-boendet. (Alla ni som lägger ner mer pengar på ert sommarställe än er villa, I can see you)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det här beskedet fanns att läsa på Rekryteringsmyndighetens sida i tisdags. Jag loggade in av en slump egentligen, bara för att jag kom och tänka på det och undrade när vi skulle få veta om vi blir kallade eller inte. Sen efteråt såg jag att det kommit massa mail i skräpposten om att jag skulle logga in, så ett tips om ni inte fått något besked, kolla skräpposten!

Att mönstra betyder ju inte per automatik att jag ska göra grundutbildningen, men det är något som säger mig att jag har en ganska god chans att bli uttagen till även det. Det finns ingen sjukdom att uppge, jag är van att träna och har överlag en god inställning till värnplikten eftersom att jag tycker det är en bra grej. Om det inte är något som går väldigt fel under min mönstring så kommer jag nog spendera 9 månader med försvaret från och med nästa höst.

Tanken känns jäkligt svindlande, det ska jag erkänna. Jag tror att en grundläggande militär utbildning skulle vara en otroligt nyttig och givande erfarenhet som gör mycket gott för en som person, men samtidigt passar den egentligen inte in i den plan jag gjort för mina kommande år efter gymnasiet. Det är nog inte så vanligt att man under andra året i gymnasiet bestämt sig vad man vill satsa på, men jag har gjort det. Nästa höst skulle jag vilja ha flyttat ner mitt pick och pack till Uppsala för att läsa lärarprogrammet för att kunna bli klar med det så fort som möjligt. Om jag ska göra en annan utbildning innan så kommer ju allt det att förskjutas ett år.

Jag hör redan alla vuxna röster som kommer att säga att det kommer bli jättebra med "ett sabbatsår" så att jag får tänka igenom vad jag "verkligen vill": Jag vill helst bara be dem hålla tyst, för tänk om jag redan vet det då? Jag är också vuxen nu. (Nåja, hade jag varit född i mars istället för oktober så) Det sista jag vill i mitt liv är att vela fram och tillbaka tills jag blir 30 och under den tiden slösa bort alla mina pengar på att "resa jorden runt" och "upptäcka mig själv". Nej tack. Kritiserar ingen som vill det, men jag vill inte det. Jag vill ha en trygg tillvaro med ett viktigt jobb, och jag vill ha det så fort som det går, det är min dröm. Eftersom att jag upplever att jag mest bara står och stampar på en och samma plats nu, så tar det emot när jag kanske ska stå och stampa i 2 år istället för bara det sista gymnasieåret som är kvar.

Det är mina spontana känslor kring det hela, även fast jag vet att det nog kommer gå hur bra som helst att vänta ett år med universitet om det nu skulle bli så. Att ha gjort värnplikt kommer förmodligen ge stor respekt från många också. Det går inte att förneka hur coolt det hade varit att få säga att man är förberedd för att hjälpa en nation i kris. Det är något jag verkligen skulle vara stolt över.

Likes

Comments

Okej hörni! Nu har jag filmat min första vlogg! Jag gillar ju att göra filmer då vi är ute och reser och så men det verkar så himla kul att göra vloggar, och jag älskar själv att titta på dem så nu tänkte jag testa. Är inte så van, så var ödmjuka, haha. Inte det händelserikaste videon men nu har jag provat i alla fall, händer det nåt mer spännande i mitt liv kanske jag får ihop till en till. Tills dess får ni njuta av Leia som springer runt och är tokig som vanligt 😸

Likes

Comments

När Festspelen är i stan så blir det alltid att jag går på minst en konsert, i år blev det Lisa Nilsson och Norrbottens Big Band. Vi satt front row och det lät bra men jag hade velat ha mer låtar som man faktiskt kände igen, kanske typ storbandsarr på hennes egna låtar? 🎶

Mitt midsommarfirande var väldigt enkelt och lugnt, direkt efter jobbet åkte jag ut till stugan där mormor, morfar, mamma och Henke hade varit hela dagen, vi åt lax och potatis och sen åkte vi hem och avslutade kvällen med filmen Avatar. Det var helt perfekt, efter all jordgubbsförsäljning under midsommar var jag helt trög i hjärnan och behövde bara lugn och ro. Helgen kommer fortsätta i samma tecken, jag är ledig så ska göra så lite som möjligt och vila upp mig inför nästa vecka!

Likes

Comments