Det slog mig här om dagen då jag var och hälsade på Ella i hennes och Calles nya radhus att alla mina vänner börjar bli så gamla. Tänk att näst intill alla mina barndomsvänner har flyttat hemifrån och startat sina egna liv.

Jag vet att jag själv inte heller bor hemma men det märker jag inte av på samma sätt. Jag har alltid tänkt att livet i Åker står stilla men inser nu att det inte gör det och det känns jättekonstigt.

Tänk att lilla att jag igår fick vara med och fira Williams student. Han som lekte med lego och små figurer för bara några timmar sedan känns det som.

Tiden går fort och det gäller att ta vara på den.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har precis skrivit sista tentamen under det tekniska basåret. Jag har svårt att förstå det själv, jag har faktiskt har sommarlov nu.

Min sommar kommer att bestå av ganska mycket jobb. Jag jobbar i delikatessen och kassan på Icamaxi. Jag har jobbat där i snart tre månader och trivs väldigt bra. Det bästa med mitt jobb är att jag har väldigt fina kollegor som gör arbetsdagen roligare. Det är en härlig stämning på jobbet och mina chefer är faktiskt väldigt trevliga dom med.

Förutom allt jobb kommer jag även sola och bada en massor vid Gustavsviks badet som ligger i närheten.

Det känns lite konstigt att vara kvar i Örebro över sommaren då många väljer att åka hem till sina hemstäder. Vi är dock ett gäng som valt att stanna och hittills har vi haft jättekul.

I förrgår var jag och Elisa på en rundtur som avslutades på hamnkrogen vid naturreservatet. Det var jättemysigt men lite dyrt. Idag har vi gått i upp mot en mil i markaspåret och sedan bjöd Elisa på lunch.

Likes

Comments

Det blev en spontanresa till Rhodos veckan innan sista tentan. Vi kände oss lite nere då vi båda ska jobba hela sommaren. Veckan blev iallafall riktigt mysig med massvis god grekisk mat.

Likes

Comments

Nu har vi äntligen köpt en lägenhet! Det känns så sköt. Under det första halvåret i Örebro har det faktiskt gått åt en hel del tid på att leta efter ett billigare boende. Hyran vi hade förut låg på nästan 9500kr i månaden, vilket är väldigt mycket. Nu ligger vi på ungefär 6500kr när man räknar med amorteringar och ränta.

Vi har i alla fall gått på minst trettio visningar och vart med om upp mot en fem budgivningar innan vi slog till på vår oranga våning.

Området vi bor i nu heter Sörbyängen och är ett område med både radhus lägenheter och villor. Det tar ca sju minuter på cykel till både universitetet och in till stan.

Det är en tvåa på 60 kvadrat med både balkong, tvätt och diskmaskin. Det bästa av allt är att det finns klädkammare i anslutning till sovrummet.

Dagarna innan vi skrev på var jag riktigt nervös. Jag och Marcus köper den här lägenheten tillsammans och det kändes som det var ett stort steg för oss.

Likes

Comments

Jag tycker att det har vart väldigt bra att gå basåret. Jag känner att alla minna kunskaper är fräscha och att jag är redo för fortsatt utbildning. Det jag har läst det här året är i princip matematik, kemi och fysik. Sen har jag även fått prova på olika inriktningar inom ingenjörsyrket sås som CAD, Ellära, programmering med mera.

Det bästa med basåret måste jag nog säga är att du lär dig allt du behöver kunna från grunden. Det är ett högt tempo och endast 50% som klarar hela basåret men om man pluggar som man ska från början fixar man det.

Likes

Comments

En dryg vecka innan julafton drog jag och tio kompisar upp till sälen för en mysig vecka i fjällen. Vi rullade redan vid sextiden på morgonen och alla var väldigt förväntansfulla. Väl framme far det flesta sugna på backen och föret första dagen var kanon.

Veckans kämpe hade en lite tuffare start då pjäserna inte passade och skidkläderna låg längst in i bilen. Men tillslut var även vår kära Celine upp i liften.

Veckans tre höjdare var när vi spelade med andra ord med hemma gjorda shots, när Celine inte vågade släppa liften efter pojkvännen Oscars ord och därför släpades på mage hela liften, och när alla tagga till för utgång och det ända som var öppet var pianobaren.

Det blev kaos när vi skulle hem då utcheckningen var en timme tidigare än väntat vilket ledde till att killarna fick packa ihop sina saker utomhus stackarna. Hur som helst hade vi en härlig vecka med mysig korvgrillning i baken och skratt i bastun.

Likes

Comments

Under min tid på universitetet har jag kommit nära fyra fantastiska tjejer. Vi har under nästan hela terminen ätit middag hos varandra varje onsdag. Dessa middagar har många gånger vart veckans höjdare. Att bara kunna sitta och dricka te och prata om allt från himmel och jord har vart så otroligt mysigt med er.

Med er är det okej att vara som man är, tycka det man tycker och känna det man känner och det är något som jag ganska sällan upplevt förut. Även om vi långt ifrån alltid tycker lika så lyssnar vi på varandra och försöker förstå. Ni har lärt mig så mycket och det är jag tacksam för. So match love!

Likes

Comments

Under fyra veckor gick jag på högvarv. Dagarna fylldes med mattelektioner, hemma fester, tävlingar, pub kvällar, fulvinsbrännboll, tacokvällar, temafester och mycket annat. Vi blev ett gäng på kanske femton personer som hängde väldigt mycket.

Den roligaste festen under introt var piratfesten. Jag vet inte varför men jag passade verkligen som pirat. Vi gick runt barfota i det mjuka gräset, frack direkt ut flaskorna och hade det bra.

Vi åkte till Gustavsvik och skapade minnesvärda stunder tillsammans. Alla var glada avslappnade och bara allmänt roliga. Vi hade fin sittning och tog hem priset för bästa intro gruppen på hela sektionen. Sammanfattningsvis var introtiden väldigt rolig och jag är sjukt glad över att få uppleva den igen nästa år.

Likes

Comments

Jag hade flera gånger cyklat runt på campus sedan vi flyttat till Örebro men dagen innan kände jag mig ändå nervös. Massvis med frågor snurrade i mitt huvud som, hur vårt kommer basåret vara? Vilka typer av personer kommer vara där? Vad ska jag ha på mig? Ska jag ta med något? Penna?

På morgonen gick jag upp tidigare än någonsin åt frukost och spenderade upp mot en timme framför spegeln. Känns töntigt nu i efterhand men då kunde jag verkligen inte slappna av.

Väl på skolan var jag alldeles för tidig. Detta ledde till att jag fick stå och vänta utanför tillsammans med några andra studenter. Där träffade jag Celine och det visade sig att hon också skulle gå tekniskt basår. Allt började med att vi fick lyssna på när rektorn och våra föreläsare talade men jag tror faktiskt jag inte lyssnade alls.

Efter det fick vi en rundtur på universitetet. Jag och Celine höll ihop hela dagen men vid lunch anslöt sig även Elisa till vårt lilla gäng. Elisa kom bara fram till oss från ingen stans med ett leende på läpparna och vi klickade direkt.

Dagen efter hade vi vår första lektion i matematik och allt kändes ganska lätt. En tjej som heter Emmy satte sig vi vårt bord och vi började snacka med henne med. Jag och Celine hade fått intrycket av att Emmy var lite snobbig men ack så fel vi hade. Omtänksammare tjej får man leta efter. Det kom att bli vi fyra det nästkommande dagarna och detta gjorde det extra kul att gå till skolan.

Likes

Comments

Sommaren började som den ofta gör med midsommarafton. I år blev det mer kaos än vanligt. Kvällen började i vanlig ordning med middag hemma och familjen Elvelind. Fram mot niotiden hämtade Matilda upp och för att åka på midsommarfest hos min granne Ben. I bilen på väg dit ändrades dock planerna då Matilda var mer sugen på en annan fest som jag var bjuden på i Strängnäs. Vi bestämde att vi bara skulle vara där en timme med det kändes ändå trevlig att hälsa på alla. Efter en timme hittade jag dock Matilda en drink i handen vilket resulterade i att vi inte kunde ta oss hem till Åker. Jag blev minst sagt arg och tyckte att hon bara tänkte på sig själv. Jag hämnades detta genom att dricka upp hennes vodka och tog sedan en taxi till Ben. Lagom ostadig på benen fick kvällen avslutas något tidigt men ändå med ett leende på läpparna.

Efter midsommar var det dags för min årliga födelsedagsfest. Det här året blev än av de bättre festerna med massor av skratt och härliga vänner.

Sommaren fortsatte med lite jobb på Ica och en hel del turer till Västerås. I mitten på sommaren fick vi reda på att både jag och Marcus kommit in på Örebro Universitet och började där med att leta efter lägenhet. Vi hade helt glömt att ställa oss i kö vilket gjorde att få tag på en studentlägenhet var helt omöjligt. Jag började i stället ringa runt till olika privata fastighetsägare och lyckades få ett kontrakt på en nybyggd hyresrätt.

Vi flyttade in i slutet på juli. Den dagen kommer jag aldrig glömma. Jag och Marcus hade saknat varandra hela sommaren och längtade efter att bli sambos. När vi hämtade ut nycklarna och låste upp dörren till vår första lägenhet var lyckan total. Första veckan levde vi i ett kaos men lagom till när skolan började hade vi fått ordning i lägenheten.

Likes

Comments