Header
View tracker

Pilot School/Flight Training, Vardag

Tjollshoppsan! Jag har ingenting kul att berätta som vanligt i dessa studie-tider. Jag sitter bara hemma och pluggar, äter och sover. Idag var jag till skolan för att skriva ett sista skolprov innan nästa CAA vecka börjar (på måndag). Denna sittning har jag "bara" 3 ämnen att skriva, vilket känns väldigt skönt. Men fortfarande otroligt mycket plugg då jag har två skolprov direkt efter CAA veckan. Så denna period är inte över förrän om ca 2 veckor så det är bara att försöka hålla ut. Jag har inte fått resultaten från dagens skolprov än men det kändes väldigt bra så det ska nog ha gått vägen :)

För er som också studerar tänkte jag länka en video om studieteknik. Även om jag är lite emot det här att tala om för någon hur man ska studera, då det är väldigt individuellt. Många som kanske inte har en fungerande studieteknik frågar ofta mig "hur pluggar du?". Och ja, jag berättar gärna hur jag gör, MEN man måste hitta vad som fungerar för just dig. Men i den här videon tycker jag att han talar bra om de goda grunderna till en lyckad studieteknik. Åtminstone vad man kan göra i skolan och inför skolan. Men jag till exempel, lär mig som mest när jag sitter hemma själv och gräver mig ner i böckerna än att stirra på en powerpoint i skolan. MEN denna video ger bra grunder för en fungerande teknik :) Enjoy!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vardag

Godmorgon! Tisdag idag och också dagen innan ännu ett skolprov. Imorgon är det Air Law som gäller. Är faktiskt lite orolig över det ämnet. Jag tycker det är enklare att förstå lite mer "komplexa" ämnen för då finns det faktiskt något att förstå. Air Law är bara memorera väldigt mycket fakta. Air Law är precis vad det låter som - lagar i luften. Regelböcker finns såklart även för luften och för flygplan och sådant måste vi kunna.
Så idag är det den sista finslipningen inför det provet så får vi hoppas att det går bra.

Lite bilder från de senaste pluggdagarna. Har bunkrat in mig i lägenheten så det händer inget speciellt. Men skönt att solen har skinit i några dagar nu i all fall.

Likes

Comments

View tracker

Pilot School/Flight Training

Den ständiga kampen mot plugget fortsätter. Men igår kväll avsatte jag lite tid för en backseat flygning! Man behöver inspiration då och det. Rasmus hade sin första Night Rating flygning så jag hakade på i baksätet. Det kändes lite läskigt faktiskt. Blev nästan lite skrämd inför min egna nattflygning. Det var sååå mörkt och alla visuella referenser som du annars är van med är borta eller upplevs på annat sätt. Men det ska bli spännande ändå, fast lite läskigt.

Antonov var på besök igen också. men denna gång den lite mindre varianten. Jag kommer ihåg första gången jag såg detta flygplan förra vintern och jag var helt förtrollad över hur stort och mäktigt det var. Men nu känns den nästan lite pluttig, konstigt hur man vänjer sig och får nya perspektiv när vi är så bortskämda med olika flygplan här.

Likes

Comments

Pilot School/Flight Training, Vardag

Hej på er! Jag har varit vaken några timmar och pluggat.
En kille på skolan, som även är min granne, har gjort en väldigt bra video om hur vardagen kan se ut här. Han går just nu i Basic Phase vilket jag gjorde för ca 7 månader sedan. Då såg min vardag också ut såhär, det var helt fantastiskt. Lite teori, mycket flygningar, mycket fritid och bara leva livet som pilot student! Han har fångat det väldigt bra.

Det man också måste komma ihåg är att det inte alltid är såhär. Det kommer vara flera månader då du endast studerar. Gräver dig ner i böcker och lär dig om extremt svåra och komplexa saker. Jag får många frågor till min mail om vad som krävs för att utbilda sig till pilot. Och svaret är - Det krävs enormt med motivation och 'jävlarenamma'.
Det krävs att du hittar motivation även när du har 28 tentor på 7 månader, nästan helt utan flygning. För det kommer vara svårare att komma ihåg varför man gör det här när man sitter varje dag i 7 månader och bara pluggar. Tro mig, man tvivlar ibland. Idag var första dagen som solen sken på 4 veckor. Innan idag har det varit grått och mörkt och jag har pluggat varje dag. Under sådana perioder kan det vara extremt svårt att hitta motivation, men man måste bara hitta det på något sätt, annars ger man upp.
Min motivation är att jag vet hur roligt det var innan den svåra teorin, så jag vet hur roligt det kommer vara när jag är klar. Jag vet att det kommer att vara värt det. Det gäller bara att inte glömma bort det :)

Enjoy videon!

Likes

Comments

Pilot School/Flight Training, Vardag

Jambo!! Habari? Jag har haft några väldigt jobbiga veckor. Är så trött på att nästan allt är negativt just nu. MEN nu börjar livet kännas mer och mer positivt igen:

- Idag gjorde jag min sista dag i skolan!!! Alltså min sista lektion i ATPL! Känns fruktansvärt skönt. Nu är det "bara" 6 ämnen kvar att skriva hos myndigheterna och äntligen slipper jag gå till skolan och kan vara hemma och plugga.

- Igår bokade jag en biljett till Thailand!! Jag ska dit direkt när jag skrivit mitt (förhoppningsvis) sista CAA prov i januari. Min pappa har lägenhet där i en liten fiskeby så jag ska dit och vila upp mig i 3 veckor. Känns SÅ skönt att äntligen ha bokat och ha något att se fram emot!

- idag kom det snö här på Island vilket faktiskt gjorde mig på bättre humör. Tycker mer om vintern här när det är vitt och fint istället för det gråa, regniga väder vi haft de senaste månaderna

- jag kanske ska åka hem över jul fastän att jag tänkte vara kvar här. Inte så länge, men i alla fall få komma hem och få tänka på lite annat.

Så yes, livet blir snart lite bättre än det varit. Även fast det känns som att jag har många prov kvar så kan jag ändå skymta ljuset i tunneln. Och det känns alltid bättre när jag blickar bakåt och tänker på de 8 ämnen jag redan är klar med. Och på de 6 månaderna av lektioner som nu är över!

I helgen var världens största flygplan på besök här!! antonov 225. Syns inte på bilderna hur stort det är, men ni kan se att den har 6 motorer så ni kan ju tänka er. Sjukt coolt att få se det! Tror det bara finns ett sådant flygplan kvar sol faktiskt flyger, och de utbildar inte länge piloter för det flygplanet så kanske var det en sista chans för mig att se det!

Igår donerade jag blod faktiskt! Det tycker jag att man ska göra om man kan. Men jag förstår varför man inte får flyga efter det. Haha jag mådde väldigt dåligt och fick ligga i sängen resten av dagen. Men det var det värt. Jag har även hunnit uppdatera mitt medical class 1. Det gick bra, NO remarks ;-)

Nu håller jag på och städar och tvättar! Sen ska jag plugga lite och de kommande veckorna kommer bestå av långa dagar med plugg, två skolprov, sen 3 prov på CAA och sen två till skolprov. Det låter mycket och det är det, men väldigt skönt att vara klar med lektionerna i alla fall.

Likes

Comments

Pilot School/Flight Training

Jag tror dagarna går segare och segare hela tiden. Bara 10 skoldagar kvar nu tror jag. Denna vecka har vi Instrumentation, Rnav och Airlaw. Gillar inte att mixa så många ämnen på samma vecka, väldigt förvirrande och man får inget "djupt" förstående. Men som sagt, 10 skoldagar, sen off on our own! Ikväll ska jag spela fotboll :D det blir nice! På fredag är vi alla fall lediga för att ha selfstudies då vi har prov i Operational Procedures på Måndag. Fun stuff! Operational Procedures är ett väldigt teoretiskt ämne där man får lära sig tex hur många brandsläckare man måste ha på ett flygplan beroende på hur många passagerarsäten man har. Eller hur länge syremaskerma ombord ska räcka och tonvis av mer saklig information. Önskar att jag hade fotografiskt minne just nu. Men adios for now!

Likes

Comments

Pilot School/Flight Training

Halloj! I Onsdags var vi som sagt iväg och fick se Czech Republic's JAS 39 Gripen!!! Vi fick tyvärr inte ta några bilder, vi fick inte ens ha mobilerna på hehehhe, top secret lol. MEN i vilket fall så var det hur coolt som helst! Vi fick gå runt och kolla på det magnifika flygplanet, eller kan man ens kalla det för flygplan? Mer som en raket haha. Vi fick även gå upp och se cockpit och prata med en väldigt inspirerande pilot som hade 1,300h på Gripen! Alltså det är så sjukt mycket! Så många timmar får inte ens en man/kvinna i det svenska flygvapnet upp på en livstid, så man kan ju säga att han var mer eller mindre expert. Det var sjukt intressant att få svar på så mycket från honom. Och väldigt inspirerande! Visste ni till exempel att när man "skjuter ut sig" från flygplanet vid en evakuering så tar man 25 g-krafter? Helt sinnes! Vid 5 kan man inte lyfta varken händer eller ben från marken, så 25 det är en rätt mycket det. Så coolt att vi fick möjligheten att åka dit och se dem.

Czech tog i alla fall en gruppbild på oss med Gripen som de skickade till oss! Kul att vi fick ett minne på en sådan nice upplevelse!

Men nu har jag lite idol-mys faktiskt! Det har varit en lång vecka i skolan... försöker samla lite krafter så jag orkar plugga hårt under helgen! (Yeyy mitt liv äger). Kämpa kämpa kämpa! BYE BYE

Likes

Comments

Vardag

Heejsan svejsan! Det är redan Måndag igen, men jag har haft en väldigt bra helg. I fredags drack vi öl och drinkar och rökte vattenpipa. Jag har även hunnit plugga, se massa film och käkat massor med mat med Rasmus. Alltså mat, det är fan livet! Idag är det exakt 4 veckor kvar i skolan för mig!! Så himla sjukt att det är så lite kvar, kändes som att det skulle ta en evighet när vi började lektionerna och nu är det knappt 4 veckor kvar. Har såklart fortfarande prov som skall skrivas efter det men ändå skönt att slippa lektionerna från 9-16 varje dag. Längtar! Meen på Onsdag blir det en annorlunda eftermiddag i skolan, vi ska nämligen få åka till Czech's airforce "bas" som dom har här just nu på vår flygplats och se deras fighter jets! Och GISSA vilket flygplan dom använder? JAS 39 Gripen!!! Japp thats right. Så coolt. Är supertaggad. Jag hoppas att vi får ta kort så att jag kan visa er.

Likes

Comments

Pilot School/Flight Training, Vardag

Hejsan! I Måndags fick vi finbesök på vår flygplats. Lufthansa som var påväg till SFO fick en medical diversion och behövde därför landa här!! Och inte vilket plan som helst utan deras a380! Tråkigt för dem och passagerarna när det händer men roligt för oss. Vi åkte ut till airside på en gång för att få en nära titt på denna vackra skapelse. Så jäkla stor är den!! Det är faktiskt det största jetdriva passagerarplanet i världen! SÅ COOL. Fick verkligen gåshud när dom startade upp motorerna innan på apron. Wow, så mäktigt.

I tisdags gjorde jag och Rasmus värsta brunchen. Det var så himla gott! Annars rullar veckan på. Lektioner varje dag som vanligt och vädret är dåligt igen. Alltså jag visste inte att det kunde vara såhär illa. Det SPÖREGNAR och blåser mellan 50-60 knots! Vilket är ca 20m/s. Fick hålla i mig i räcket idag för att inte blåsa iväg. Sådana sjuka krafter i vädret här. På så sätt är jag glad att jag har teori just nu och inte behöver stressa med flygningen. Plugga kan man ju göra i nästan vilket väder som helst. Enda positiva med det I guess! Men ja nu ska jag ta tag i dagens plugg och få lite gjort tänkte jag. Xoxo

Likes

Comments