Header

Vardag

Åh ibland är det så jobbigt att skriva dessa prov. Igår hade jag Performance och det gick superdåligt. Det var frågor från ett annat ämne i mitt prov, som man behöver en annan CAP till, och det var så himla stressigt. Många gånger så brister verkligen kvalitén på CAA här på Island. Jag vet inte hur många gånger elever har klagat under ett och samma prov, riktigt jobbigt när sådana saker går ut över ens prov. Men jag hoppas verkligen att jag klarade det ändå. Om jag klarar alla prov denna vecka så är idag min sista dag av ATPL-studier. Jag hoppas verkligen på det, för jag orkar inte mer nu.

Imorgon har jag Instrumentation kl 09:00 och sedan har jag faktiskt min Graduation på eftermiddagen. Det blir kul tror jag! Nu ska jag fortsätta med INS och kolla på solen som snart går upp utanför mitt fönster! CIAO

Likes

Comments

Vardag

Halloj! Jag kom hem för en liten stund sen från Reykjavik och CAA. Jag skrev GNAV idag på morgonen och det kändes ändå helt okej så vi får la hoppas på det bästa. Men det var väldigt utmattande. Det är ett prov på 60 frågor och ca 50 av frågorna var långa räkneuppgifter så min hjärna luktade nästan bränt halvvägs in i provet. Jag är riktigt trött nu och min hjärna känns mos. Men fortfarande 2 prov kvar innan jag kan slappna av så jag ska sätta igång med lite plugg nu. Nästa prov är på Onsdag och sedan sista provet på Fredag! Det är väldigt bra väder idag och det gav mig i en del energi :)

CIAO

Likes

Comments

Pilot School/Flight Training

Hej på er! Idag för exakt ett år sedan flyttade jag till Island. Alltså wow, det har redan gått ett år?? Helt sjukt. Jag firar detta faktum genom att plugga. OCH igår fick jag 100% på mitt GNAV PROV! Jag är så stolt över mig själv. Fy farao vad skönt det kändes! Det var även mitt allra sista skolprov, så ännu skönare att få avsluta på topp. Det bästa som finns är att få bekräftelse på det hårda jobb man har lagt ned genom ett bra resultat. GNAV är också ett ämne som jag har varit livrädd för, för att det är så himla svårt. Men se vad hårt arbete kan ge, wiihooo 100%!!

Jag hade velat göra en tillbakablick på mitt år på Island idag, men jag hinner inte det tyvärr. Måste verkligen plugga :( Har mina 3 (förhoppningsvis) sista CAA prov nästa vecka, så det är bara att kämpa in i det sista. Sååå nu ska jag fortsätta med mitt Performance plugg.

CIAO!

Likes

Comments

Vardag

Hej på er! Det har hänt en hel del sedan jag skrev här sist. Det har varit så extremt mycket plugg så jag har varit alldeles för stressad för mitt eget bästa. Men efter många extremt långa dagar och veckor så klarade jag alla mina prov som jag hade i December. HELT FANTASTISKT. Direkt efter det åkte jag hem till Falun.

Jag hade äntligen 2 pluggfria dagar där jag äntligen kunde göra lite annat. Första kvällen då jag kom hem så hade jag köpt med mig god isländsk öl till mig och min bror, så vi drack dem och mamma lagade mat och sedan gick vi faktiskt på En Skam För Sverige 2 men Soran Ismail och Magnus Betnér. Helt sjukt bra var det!! Gå på den om ni har chansen!

Jag åkte iväg till Tällberg för att möta upp mamma som var där på jobb. Vi tog en heldag med lunch och spa. Väldig skönt och behövligt!

Sen var det dags för julafton. Vi var ute i skogen och grillade och drack kaffe. Senare åt vi världens godaste mat och var med familjen. Jättemysig julafton!

På juldagen gick jag ut med mina vänner. Så underbart när alla är hemma under julen och man får hänga med alla man tycker om!! Har saknat mina vänner så mycket. Och det blev en mycket rolig kväll med massor av dans!
Dagen efter det hade vi faktiskt lite reunion med vår gamla klass. Fast bara vi tjejer. Vi käkade på pinchos och satt och prata. Kan inte förstå att det är 3 år sedan vi gick i gymnasiet??? Och för mig är det 4 år sedan jag gick och bodde i Sverige?? Så stört.

De sista dagarna åkte jag och mamma ut till stugan på lite rehab haha. Jag satt och pluggade hela dagarna vilket var så skönt. Och mamma skämde bort mig med massa god mat och mys. Vi bastade och drack öl. Riktigt lyxiga dagar!

Sen var det dags att åka tillbaka. Sedan jag kom hit ge jag bara pluggat. Vi var bara hemma på nyår men lagade middag med älgköttet som jag fått med hemifrån. Och kollade på all galna fyrverkerier som dom har här på Island. Dom är fullständigt loco!

Det känns ändå helt okej att vara tillbaka. Det ska bli skönt att få 'sy ihop säcken nu'. Jag har bara ett skolprov kvar som är imorgon. Och sen skriva de 3 sista tentorna hos CAA nästa vecka. Så om jag klarar allt är jag klar om 9 dagar. Känns SÅ konstigt att äntligen kunna se ljuset i tunneln liksom. Så, nu ska jag plugga vidare och kämpa den sista slutspurten.

Badaye!

Likes

Comments

Pilot School/Flight Training, Vardag

Tjollshoppsan! Jag har ingenting kul att berätta som vanligt i dessa studie-tider. Jag sitter bara hemma och pluggar, äter och sover. Idag var jag till skolan för att skriva ett sista skolprov innan nästa CAA vecka börjar (på måndag). Denna sittning har jag "bara" 3 ämnen att skriva, vilket känns väldigt skönt. Men fortfarande otroligt mycket plugg då jag har två skolprov direkt efter CAA veckan. Så denna period är inte över förrän om ca 2 veckor så det är bara att försöka hålla ut. Jag har inte fått resultaten från dagens skolprov än men det kändes väldigt bra så det ska nog ha gått vägen :)

För er som också studerar tänkte jag länka en video om studieteknik. Även om jag är lite emot det här att tala om för någon hur man ska studera, då det är väldigt individuellt. Många som kanske inte har en fungerande studieteknik frågar ofta mig "hur pluggar du?". Och ja, jag berättar gärna hur jag gör, MEN man måste hitta vad som fungerar för just dig. Men i den här videon tycker jag att han talar bra om de goda grunderna till en lyckad studieteknik. Åtminstone vad man kan göra i skolan och inför skolan. Men jag till exempel, lär mig som mest när jag sitter hemma själv och gräver mig ner i böckerna än att stirra på en powerpoint i skolan. MEN denna video ger bra grunder för en fungerande teknik :) Enjoy!

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon! Tisdag idag och också dagen innan ännu ett skolprov. Imorgon är det Air Law som gäller. Är faktiskt lite orolig över det ämnet. Jag tycker det är enklare att förstå lite mer "komplexa" ämnen för då finns det faktiskt något att förstå. Air Law är bara memorera väldigt mycket fakta. Air Law är precis vad det låter som - lagar i luften. Regelböcker finns såklart även för luften och för flygplan och sådant måste vi kunna.
Så idag är det den sista finslipningen inför det provet så får vi hoppas att det går bra.

Lite bilder från de senaste pluggdagarna. Har bunkrat in mig i lägenheten så det händer inget speciellt. Men skönt att solen har skinit i några dagar nu i all fall.

Likes

Comments

Pilot School/Flight Training

Den ständiga kampen mot plugget fortsätter. Men igår kväll avsatte jag lite tid för en backseat flygning! Man behöver inspiration då och det. Rasmus hade sin första Night Rating flygning så jag hakade på i baksätet. Det kändes lite läskigt faktiskt. Blev nästan lite skrämd inför min egna nattflygning. Det var sååå mörkt och alla visuella referenser som du annars är van med är borta eller upplevs på annat sätt. Men det ska bli spännande ändå, fast lite läskigt.

Antonov var på besök igen också. men denna gång den lite mindre varianten. Jag kommer ihåg första gången jag såg detta flygplan förra vintern och jag var helt förtrollad över hur stort och mäktigt det var. Men nu känns den nästan lite pluttig, konstigt hur man vänjer sig och får nya perspektiv när vi är så bortskämda med olika flygplan här.

Likes

Comments

Pilot School/Flight Training, Vardag

Hej på er! Jag har varit vaken några timmar och pluggat.
En kille på skolan, som även är min granne, har gjort en väldigt bra video om hur vardagen kan se ut här. Han går just nu i Basic Phase vilket jag gjorde för ca 7 månader sedan. Då såg min vardag också ut såhär, det var helt fantastiskt. Lite teori, mycket flygningar, mycket fritid och bara leva livet som pilot student! Han har fångat det väldigt bra.

Det man också måste komma ihåg är att det inte alltid är såhär. Det kommer vara flera månader då du endast studerar. Gräver dig ner i böcker och lär dig om extremt svåra och komplexa saker. Jag får många frågor till min mail om vad som krävs för att utbilda sig till pilot. Och svaret är - Det krävs enormt med motivation och 'jävlarenamma'.
Det krävs att du hittar motivation även när du har 28 tentor på 7 månader, nästan helt utan flygning. För det kommer vara svårare att komma ihåg varför man gör det här när man sitter varje dag i 7 månader och bara pluggar. Tro mig, man tvivlar ibland. Idag var första dagen som solen sken på 4 veckor. Innan idag har det varit grått och mörkt och jag har pluggat varje dag. Under sådana perioder kan det vara extremt svårt att hitta motivation, men man måste bara hitta det på något sätt, annars ger man upp.
Min motivation är att jag vet hur roligt det var innan den svåra teorin, så jag vet hur roligt det kommer vara när jag är klar. Jag vet att det kommer att vara värt det. Det gäller bara att inte glömma bort det :)

Enjoy videon!

Likes

Comments

Pilot School/Flight Training, Vardag

Jambo!! Habari? Jag har haft några väldigt jobbiga veckor. Är så trött på att nästan allt är negativt just nu. MEN nu börjar livet kännas mer och mer positivt igen:

- Idag gjorde jag min sista dag i skolan!!! Alltså min sista lektion i ATPL! Känns fruktansvärt skönt. Nu är det "bara" 6 ämnen kvar att skriva hos myndigheterna och äntligen slipper jag gå till skolan och kan vara hemma och plugga.

- Igår bokade jag en biljett till Thailand!! Jag ska dit direkt när jag skrivit mitt (förhoppningsvis) sista CAA prov i januari. Min pappa har lägenhet där i en liten fiskeby så jag ska dit och vila upp mig i 3 veckor. Känns SÅ skönt att äntligen ha bokat och ha något att se fram emot!

- idag kom det snö här på Island vilket faktiskt gjorde mig på bättre humör. Tycker mer om vintern här när det är vitt och fint istället för det gråa, regniga väder vi haft de senaste månaderna

- jag kanske ska åka hem över jul fastän att jag tänkte vara kvar här. Inte så länge, men i alla fall få komma hem och få tänka på lite annat.

Så yes, livet blir snart lite bättre än det varit. Även fast det känns som att jag har många prov kvar så kan jag ändå skymta ljuset i tunneln. Och det känns alltid bättre när jag blickar bakåt och tänker på de 8 ämnen jag redan är klar med. Och på de 6 månaderna av lektioner som nu är över!

I helgen var världens största flygplan på besök här!! antonov 225. Syns inte på bilderna hur stort det är, men ni kan se att den har 6 motorer så ni kan ju tänka er. Sjukt coolt att få se det! Tror det bara finns ett sådant flygplan kvar sol faktiskt flyger, och de utbildar inte länge piloter för det flygplanet så kanske var det en sista chans för mig att se det!

Igår donerade jag blod faktiskt! Det tycker jag att man ska göra om man kan. Men jag förstår varför man inte får flyga efter det. Haha jag mådde väldigt dåligt och fick ligga i sängen resten av dagen. Men det var det värt. Jag har även hunnit uppdatera mitt medical class 1. Det gick bra, NO remarks ;-)

Nu håller jag på och städar och tvättar! Sen ska jag plugga lite och de kommande veckorna kommer bestå av långa dagar med plugg, två skolprov, sen 3 prov på CAA och sen två till skolprov. Det låter mycket och det är det, men väldigt skönt att vara klar med lektionerna i alla fall.

Likes

Comments