Som de flesta av er kanske vet flyttade jag till Växjö direkt efter mitt år i USA för att jag kom in på fred- och utvecklingsprogrammet på linneuniversitetet. Det var lite en dröm som gick i uppfyllelse, att jag kom in på en utbildning, men det var inte rätt dröm. Det kom jag på ett år efter jag hade påbörjat studierna, Don´t get me wrong, utbildningen var så intressant men jag insåg ganska snabbt att utbildningen var mer en hobby än ett framtidsyrke som skulle passa mig.

Jag fick ta mig en riktig tankeställare om vad jag verkligen vill göra, så jag ansökte till Arndt´s Sales Academy i Stockholm - en utbildning om försäljning och personlig utveckling. Efter en intervju tog det inte mer än ett par dagar innan jag fick ett samtal om att jag blivit antagen till skolan. Så i januari tar jag mitt pick och pack, flyttar upp till Stockholm - Södermalm. Och guys, fan vad bra det känns. Jag tror och hoppas detta kommer vara vändpunkten för mig, ett nytt äventyr och definitivt nya utmaningar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag ville till en annan kontinent, ta en risk och utmana mig själv. Den 24 Augusti 2015 hoppade jag på flyget till USA. Jag minns det som om det vore igår, självsäkra jag som inte fällde en tår, utan jag visste ju att om ett år skulle jag återvända till Sverige. Det var dock tufft, mycket tuffare än vad jag trodde det skulle vara. Men att helt plötsligt leva i en annan kultur gav mig ett annan perspektiv på livet, jag blev utmanad. Jag fick ofta kommentaren ''men kom hem om det är tufft, det är okej!'', men om det var något jag var inställd på så var det att INTE ge upp.

Under årets gång var jag bosatt i PA, West Chester hos Parker familjen, jobbade som barnvakt för världens goaste kille T och som bonus blev en av deras hundar min bästa vän. Patetiskt va? Men den hunden har satt spår i mitt hjärta.

Jag hade turen som fick besöka några fantastiska delstater på ästkusten och har fått uppleva mer än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Här är en liten sammanfattning av mitt år..


PENNSYLVANIA
Det har hänt så mycket här, men några av höjdpunkterna är utan tvekan den fatastiska vintern vi hade, kvällarna man spenderade på verandan, de dagliga promenaderna med Griffin, ''Phillies baseeball game'', Cole's student, IKEA dejterna med ens vänner och de mysiga stunderna med familjen.


DELAWARE
Delstaten där jag gick på min första ''horse-racing'' tävling tillsammans med Charles, vilket för den delen var SJUKT coolt, samt såg min första ''Blue Rocks game''.


NEW JERSEY
En av mina favorit delstater, vi spenderade stora delar av året i deras sommarhus som låg ett kvarter från stranden. Har besökt kasinos samt blev ett x antal fester i livvakternas ''frat house''.


NEW YORK
Tog ett x antal dagsturer dit och spenderade flertal högtider i Manhattan med både vänner och familj. Är galet förälskad i staden.


BOSTON
Sist men inte minst, min favorit delstat. Hoppade på bussen i 7 timmar för att besöka Lovisa, en annan au pair. Hade en fantastisk weekend, vi gjorde EXTREMT galna saker och staden var oslagbar i sig.

________________________________________________________________________________________

Jag sitter och skriver detta inlägg, rak i ryggen, vetandes att jag faktiskt klarade ett år i Amerika. Framför mig ser jag en person som har växt något extremt som person och som bär med mig minnen för livet. Inte trodde jag det då, men det året formade mig till den person jag är idag. Och jag är stolt. Fäller en tår då jag saknar min ''andra familj'', det perfekta vädret och ''inga beskymmer'' livet man levde. Dock så är studentlivet fantastiskt, bara ge mig lite sol och mitt solblekt hår så är livet på topp.

America, I will see you soon again

Likes

Comments

Idag är det alltså 7 enstaka dagar kvar tills jag sitter på flyget med destination SVERIGE. Jag har svårt att förstå att detta är slutet på en fantastisk resa, ett oförglömligt år. Kommer alltid komma ihåg detta året som året jag fann mig själv och utvecklades på så många sätt. Så vad ska jag göra min sista tid i staterna? Just nu står det jobb, strandhäng, kompisar och packning på schemat. Även om jag inte vill lämna detta stället och alla fantastiska människor jag lärt känna, så är jag redo att starta ett nytt kapitel i Sverige. Träffa alla nära och kära samt flytta till Växjö.

// Today it's only 7 more days until I'm sitting on the plane with Sweden as destination. I'm having a hard time understanding that this is the end of an incredible journey, an unforgettable year. Will always remember this year as the year I found myself and developed in so many ways. So what will I do with my remaining time in the states? On my schedule it says working, beach time, hanging out with friends and packing. Even if I don't wanna leave this place and all the amazing people I got to know. I'm ready to start a new chapter in Sweden. To meet all loved ones again and to move Vaxjo.

Likes

Comments

Min helg spenderades i North Wildwood, NJ med Linnea. Efter cirka 3 timmar i bilen kom vi fram till sommarhuset. Vi slängde av oss väskorna och begav oss ner till stranden. Då det var den 24 Juli så firades det att det bara var 6 månader kvar till julafton, roligt att få en snabbvisit från tomten. Under 4 timmar så helt enkelt njöt vi, solade, boogie boarda, träffade en killkompis till mig och såg flockar av delfiner. Med andra ord en väldigt bra förmiddag.

Efter en snabb dusch köpte vi på oss lite gott och gjorde oss redo för kvällen. Vi fick senare till boarwalken, där köpte vi på oss varsin sallad och bara njöt av atmosfären. Vi mötte upp Alex och Scott vid boardwalken, Alex är en kille jag träffat här nere i Wildwood som jag börjat umgås med. Vi drog oss vidare till en kille som heter Thaison. Han är en livvakt som har ett hus några minuters gångavstånd från mig. Denna kväll hade han Wildwoods livvakter över som helt enkelt bara drack och umgicks. Det var en väldigt intressant kväll.

Efter en händelserik kväll så sov vi in och begav oss till en pannkaksrestaurang för att få i oss en liten brunch. Vädret var fantastiskt så det blev några timmar på stranden innan hemfärd. Detta var alltså min helg med Linnea i North Wildwood, hon åker nämligen till Californien denna veckan så var sista gången jag kunde träffa henne här i USA.

// I spend my weekend in North Wildwood, NJ together with Linnea. After three hours in the car we finally arrived to the shore house. The first thing we did was to head down to the beach. It was July the 24th, which means that you celebrate that it's six months to Christmas. it was fun to get a quick visit from Santa. During four hours we just enjoyed, suntanned, boogie boarding, met John my friend from Nj and saw dolphins. With other words, it was a very good start on the day.

We took a quick shower and went down to the store to buy some good stuff and later got ready for the night. We walked to the boardwalk, bought us each a salad and just enjoyed of the atmosphere. We met Alex and Scott by the boardwalk, Alex is a guy friend to me that I hang out with down here in Wildwood. We walked to this guys house, his name is Thaison. He is a lifeguard that has a house which is walking distance from me. This night he had a bunch of lifeguards over that basically just partied and had a good time. It was a very interesting night,

After an eventful night me and Linnea decided to sleep in and later get brunch at a pancake place close to me. The weather was amazing so we spent a couple of hours at the beach before we decided to head home. So this was my weekend with Linnea in North Wildood, she is actually going to California this week so this was the last time I got to see her here in USA.



Likes

Comments

Min fredagskväll spenderas i sängen framför filmen The Vow, detta då jag inte kom hem förrän klockan ett imorse så jag är ganska trött.. Till middag blev det en kycklingsallad med gurka, jordgubbar och hallondressing. Har inte något mer intressant att säga i detta blogginlägg, jag hoppas er fredag var lite mer underhållande. 

// I'm spending my Friday night in the bed watching The Vow, this because I didn't get home until 1am this morning so I'm pretty tired. I had a chicken salad with cucumber, strawberry's and raspberry dressing for dinner. Doesn't really have anything more interesting to say in this blog post, I hope your Friday was more entertaining. 

  • Food

Likes

Comments

Fjärde och sista dagen i Boston. Dagarna har bara flugit förbi och jag har haft så otroligt roligt. Har skrattat som aldrig förr, bockat av saker på min bucketlist och bara levt livet. Är så glad att jag fick träffa Lovisa igen och besöka Boston som enligt mig är den finaste staden jag besökt i USA. 

Vi åkte in till centrum och köpte på oss en liten lunch, satte oss i parken då himmeln var klarblå och bara pratade genom allt som hänt de senaste dagarna.  Vi kan fortfarande inte förstå vad som hände, tror adrig vi kommer göra det haha. Vi gick vidare till buss stationen och runt 13:30 kramade jag om Lovisa sista gången i USA. Hon åker nämligen tillbaka till Sverige om 6 dagar och jag om 27. Så... just nu sitter jag på bussen med destination New York City, därifrån ska jag byta buss till Philadelphia. Vi sitter dock fast i trafiken just nu så håller tummarna att jag inte missar bussen. 

// The fourth and last day in Boston. I've had the best time ever here. Have laughed like never before, checked off stuff on my bucket list and just been living the life. I'm so happy that I got to see Lovisa again and Boston according to me is the most beautiful city I've visited here in United State.s. 

We went into city and bought us a lunch, at down in the park because the sky was so blue and just talked about everything that happened the last couple of days. We still can't believe what happened, don't think we'll ever do that haha. We kept waking to the bus station and around 1:30pm I hugged Lovisa for the last time here i United States. She's going back to Sweden in 6 days and I in 27. So... right now I'm on the bus with destination New York City, from there I'm gonna take another bu to Philadephia. We're stuck in traffic right now though, so I'm keepng my fingers crossed that I won't miss it 


Likes

Comments

Som ni kanske läste i gårdagens blogginlägg så var min natt ganska galen. Vi fick max en timmes sömn och gick senare hem till Lovisa runt åtta tiden på morgonen. Vi kände att en dag på stranden skulle vara perfekt. Så vi körde ner till Carson, hade med oss en liten lunch och bara slappade i några timmar. Vi båda två var ganska sletna efter gårdagen. Så när vi kom hem blev det varsin dusch och senare en tupplur på 1,5 timme. Det var välbehövligt!

Så ovan ser ni mig, Kajsa och Lovisa. Jag träffade Kajsa och Lovisa på orientationen i New York, båda dem flyttade till Boston så var super trevligt att få träffa Kajsa igen efter 11 månader! Vi tog spårvagnen in till staden, pratade och bara gick runder. Denna park var så himla mysig och bron var magisk.

Vi gick runder i staden i hopp om att hitta en mysig restaurang. Vi hamnade bakom en gränd och såg ett mexikanskt ställe och bestämde oss för att ge det ett försök. Stället var tre våningar högt, hade en så otroligt mysig atmosfär och maten var helt fantastisk. Kajsa beställde en vegitarisk rätt medan jag och Lovisa beställde en kyckling sallad med stark BBQ sås. Det var värt vartenda krona.

// As some of you already read from yesterday's post, my night was pretty insain. We got one hour sleep, at the top and walked home to Lovisa around eight o'clock in the morning. We were feeling that a day at the beach would be perfect. So we drove down to Carson, brought with us a lunch and just relaxed for a couple of hours. Both of us were pretty tired from last night. So when we got home we took a shower and later a nap for 1,5 hour. That was well needed!

On the picture above it's me, Kajsa and Lovisa. I met Kajsa and Lovisa at the orientation in New York, both of them moved to Boston so was really nice to meet Kajsa again after 11 months! We took the T into the city, just talked and walked around. The park was so beautiful and the bridge was just magical.

We walked around the city in hope to find a cozy restaurant. We ended up at a alley and saw this Mexican place and decided to give it a try. The place was three floors high, had such an amazing atmosphere and the food was so amazing. Kajsa ordered a vegetarian dish while me and Lovisa each ordered a chicken salad with chipotle BBQ sauce. It was worth every single pennie.


Likes

Comments

Gårdagen blev lite galnare än vad vi trodde den skulle bli, så vi bestämde oss för att bara vara spontana och helt enkelt se vart kvällen skulle ta oss. Haha om jag bara kunde berätta allt,, det jag gjorde igårkväll var det SJUKASTE jag någonsin gjort.

Dagen började med att vi sov in och klockan 2 var vi redo att slänga i oss lite frukost/lunch. Vi packade ner maten och körde ner till Allston. Ovan kan ni se utsikten och vi hyrde två paddleboards och var ute på kanalen en timme. Ens ben skakade lagom mycket efteråt haha.

Vi tog spårvagnen in till staden vid 8 tiden. Det påminner mig så mycket om Göteborg, älskar detta stället. Har även hållt kontakten med servitrisen så vi bestämde oss för att göra ett återbesök på The Cheesecake Factory. Vi fick i oss varsin god ceasarsallad, mojito and martini. Vi satt kvar tills stängning och väntade tills James (servitrisen) fixade det sista. Hans kompis bodde på samma håll som honom så vi fick åka med i hans bil till James lägenhet. Wow vilket ställe och vilken talang han har, riktigt duktig konstnär. Under natten tog vi vodka shots, drack en halv flaska vin och spelade biljard. Tiden bara flög iväg och vid 4 tiden började det hända grejer. Låt mig bara säga, denna killen. Denna killen kommer jag och Lovisa aldrig glömma haha. Vilken sjuk jävla natt.


// Yesterday got a little crazier than what we expected, so we decided to be spontaneous and just see where the night would take us. Haha if I just could tell you everything, what we did last night was the CRAZIEST I've ever done in my life.

The day started with that we slept in and 2 o'clock we were ready for some breakfast/lunch. We packed down the food and drove down to Allston. On one of the top pictures you can see the view, we also rented two paddle boards and were out on the canal for one hour. My legs were pretty shaky afterwards haha.

We took the T into the city around 8 o'clock. It reminds me so much of Gothenburg, I love this place. I've also kept texting with the server from yesterday so we decided to revisit The Cheesecake Factory. We orders each a ceasarsallad, mojito and martini. We sat there until they closed and waited for James (the server). His coworker lived at the same direction as him so we got to go with his car to James apartment. Wow what a place and he is also a really good artist, he had like painting everywhere. During the night we took vodka shots, drank half a bottle of wine and played pool. The time just flew away and around 4AM that's when things started to happen. Let me just say, this guy is someone me and Lovisa never will forget.
What a crazy night.

Likes

Comments

Jag var på resande fot i 12 timmar, men det var värt vartenda minut då jag fick träffa min Lovisa igen efter 4,5 månader ifrån varandra. Hon möte upp mig på South Station i Boston med världens största bamsekram, som jag tycker om henne. Jag ska spendera 3 dagar i Boston hos hennes värdfamilj och känner på mig att vi kommer ha så otroligt roligt.

Vi tog tunnelbanan och spårvagnen till hennes hus precis utanför Boston för att lämna av mina väskor och helt enkelt samla lite krafter för att åka in till staden igen. Vi gick till BOLOCO för att äta lunch, det är, en restaurang med blandning av mexikanskt och amerikansk mat. Vi båda tog varsin teriyaki burrito och gash vad gott det var.

Efter några timmars shopping gick vi vidare mot The Cheesecake Factory. Det blev en dyr nota men med god mat, drinkar, efterätt och mycket skratt så var det värt vartenda krona. Att vi lyckades beställa in drinkar var ju höjdpunkten, vi kan vi! Vår servitris var även en pudding, det slutade med att han fick mitt nummer på kvittot. Och bara fem minuter sedan fick jag ett sms av honom. Kommer hålla er uppdaterade om vad som händer!

​​// I was traveling for 12 hours, but it was worth every minute because I got to see my Lovisa again after 4,5 months away from each other. She welcomed me at South Station in Boston with the worlds biggest hug. I will spend three days in Boston at her host parents house and I have a feeling that we'll have so much fun!

​​We took the subway and tram to her house just outside Boston to leave my bags and basically just get som energy to get back to the city again. We went to BOLOCO to eat lunch, a restaurant with a mixture of mexican and american food. Both of us each took a teriyaki burrito and oh my good it was good. 

​​After a couple of hours shopping we went to The Cheesecake Factory. The check was expensive but it was worth every single penny with good food, drinks, dessert and a lot of smiles and laughter. That we succeeded to order in drinks was the highlight of the night. Our server was this really hot guy, that I ended up giving my number to on the receipt. And just five minutes ago he texted me. I will keep you guys updated about what's going to happen!


Likes

Comments

Idag är det exakt en månad tills jag sätter min fot på svensk mark igen. Förstår ni hur snabbt tiden kommer gå? Känns inte verkligt, att jag på något vis klarade av att vara hemifrån under ett års tid. Klarade jag detta så klarar jag allting. Haha nu ska jag inte säga för mycket, har fortfarande en månad kvar. Så mina vänner, 31 dagar kvar och det får firas med en to do list....

// Today it's exactly one month before I put my feet on Swedish ground again. Do you understand how fast the time will go? It doesn't feel real, that I somehow managed being away from home during one year. If I could do this, I can do anything. Now I'm not going to say to much, I still have one month left LOL. So my friends, 31 more days and to celebrate that I did a to do list....


Köp hejdå present till min värdfamilj
Buy goodbye gifts for host family

Åka till Boston
Go to Boston

Köpa present till mina katter, vänner och familj i Sverige
Buy gifts for my cats, friends and family in Sweden

Köpa en till resäska
Buy one more suitcase

Städa mitt sovrum/badrum i NJ och PA
Clean my bedroom/bathroom in NJ och PA

Gå på Kesha konsert
Go on Kesha concert

Lägg alla mina viktiga papper i en mapp
Put all my important documents in a folder

Stänga mitt bankkort
Close my bank account

Tvätta min bil en sista gång innan så den är ren för nästa au pair
Wash my car one last time so it’s clean for the next au pair

Få en lägenhet i Växjö
Get an apartment in Växjö

Packa båda resväskorna och väga dem
Pack both of my suitcases and weight them

Säga hejdå till vännerna i NJ
Say goodbye to friends in NJ

Ge min värd familj deras nycklar och jobb mobil
Hand over keys and work phone to the family


Likes

Comments