Header

Är det pedagogerna och lärarnas skyldighet att uppfostra barnen?

Är det pedagogerna och lärarnas skyldighet att se till att barnen har ett välvårdat språk?


Alltså jag blir så himla arg och frustrerad. När föräldrar kommer och klagar över att man gör ett dåligt jobb för att deras barn inte är uppfostrade till att lyssna på dom äldre. Att deras egna barn svär och är otrevlig i munnen.

Att vi gör ett dåligt jobb för att barnen sitter vid en Ipad i 15 minuter? Jag blir så himla frustrerad när föräldrar kommer och klagar för att deras barn svär och är ouppfostrade. Men alltså det är inte pedagogerna och lärarnas ansvar att uppfostra ERA barn. Det är ERAN skyldighet att uppfostra era barn till att lyssna på er, till att inte svära. Det är INTE pedagogerna och lärarnas skyldighet att uppfostra era barn.


Bara det här med att ditt barn kanske sitter vid en Ipad när du hämtar han eller hon, är det vårt fel att DU inte har sagt till oss att DU inte vill att ditt barn sitter vid en Ipad? Om du inte vill det så är det DIN skyldighet att informera både ditt barn och oss som jobbar om det. Vi har dock en läroplan vi MÅSTE följa, och i den står det att lärarna SKA låta barnen sitta vid en Ipad 15-30 minuter PER DAG för lärandets skull! Det är någonting vi måste följa. Så är det bara.


Sen vill inte du att ditt barn ska sitta vid en dator eller en Ipad så måste DU själv informera oss om detta, då vi inte kan veta vad alla föräldrar vill och inte vill om ingen säger det till oss.


Att föräldrar sen har mage och komma och klaga på oss för att DERAS barn är otrevlig, uppkäftig och svär, är ingenting som vi kan göra någonting åt mer än den tiden barnet/barnen är hos oss. För det är DU som förälder som själv måste uppfostra ditt barn till att vara trevlig och inte svära. Det är INTE skolans ansvar att se till. Det är DU som måste ta ansvaret och uppfostra ditt barn. Så kom inte sen och klaga på oss, för vi har bara ansvar för barnen under en kort kort tid. Vi gör allt vi kan för att det ska hållas en god ton, och ett gott språk, vilket det oftast gör hos oss.Jag läste en artikel om detta för några dagar sen, och blev så himla arg när jag läste vad föräldrar hade sagt till personalen på olika skolar runt om. Jag blir så himla ledsen, det är verkligen inte konstigt att det är så många lärare som slutar, för ingen orkar med så mycket skit och så mycket hat från föräldrar som anser att vi gör ett dåligt jobb för att vi dricker kaffe. Skärpning föräldrar, skärpning! Tycker ni inte om stället ni har era barn på, så antingen lägger ni fram det på ett fint sätt, eller så håller ni tyst om det. Svårare än så är det absolut inte.

Likes

Comments

Denna veckan blir det mycket jobb och långa dagar, igår fick jag hoppa in och ta stängningen, vilket resulterade i 4 1/5 timma extra. Så var hemma strax innan 18.00.

Idag skulle jag slutat halv 5, men en kollega började bli sjuk så hon åkte hem, så stannade jag till halv 6 istället. Imorgon gör jag desamma, då jag också skulle slutat halv 5, men tar en annan kollegas halv 6 tid, samtidigt som jag jobbar för en annan som skulle iväg. Så kör dubbelt schema imorgon :) Sen är det torsdagen, och där vet jag faktiskt inte än om jag får stanna kvar eller inte, sen fredagen blir också en lång dag! Men sen blir det nog förmodligen Götene i helgen, (standard) Så ja, denna veckan ska nog gå att klara av också, trots mycket jobb, men som för min del inte gör någonting! Älskade underbara jobb, älskade underbara kollegor <3


Ni gör ett fantastiskt jobb <3

Likes

Comments

Alltsååå, jag måste upp till min chef och prata om vissa grejjer, men jag vet inte hur jag ska säga, eller vad jag ska säga? Det känns så konstig och gå upp till han o bara: "hej bla bla bla bla" Men alla kollegor är på mig om detta och jag vet själv att jag bara tjänar på att göra det. Men sen kommer min rädsla in och förstör allt. Men får väl försöka ta mod till mig att gå upp en dag nu!Likes

Comments

Nämen god kväll!


Idag skulle jag ha slutat redan vid halv 2, men eftersom det fattades personal till stängningstiden så fick jag hoppa in. Vilket jag så gärna gör! Så det blev ett 10 timmars pass. Slutade strax innan 18.00 då sista barnen gick hem halv 6 så fixade bara klart det sista, låste överallt och kollade så att det var ordentligt överallt innan jag gick hem. Så nu är jag äntligen hemkommen och ligger i sängen. Imorgon skulle jag jobbat, men blev ledig, men fick jobba ändå haha! Detta velande hela tiden ;)


Men imorgon har jag sovmorgon, böjar inte förens 11 :) Väldigt skönt.

Likes

Comments

Det är något som vi alla får lära oss ganska tidigt i livet. Iallafall i dagens samhälle när människor sviker höger och vänster. Att äkta vänner stannar kvar, även när stormen knackar på dörren. För äkta vänner stannar kvar vid din sida oavsett hur tufft livet är, oavsett om det tär på en så stannar man kvar. Eller det var iallafall så jag lärde mig när jag var liten. Att är man en riktigt vän, ja då sviker man inte sina vänner när livet blir lite tufft. Utan man stannar kvar och stöttar och hjälper varandra.


Men i dagens samhälle är människor så himla självupptagna att man inte tänker på hur sina vänner mår egentligen. Man är så upptagen med sitt eget att man helt enkelt glömmer av att bry sig. Sanningen svider, men det är så jag uppfattar människor idag. Folk lämnar sina vänner för att dö. För man inte själv mår bra. Men vad speglar det för vänskap egentligen? Inte stannar man då kvar vid sin "kompis" sida, stöttar och hjälper denna upp på benen igen? Knappast. Fast egentligen är det så man ska göra. Men dagens människor verkar har förvrängt det.

Världen idag är så skev, alla är så självupptagna att människor helt enkelt slutar att bry sig om andra, så fort man själv har lite problem eller inte är på humör.


Jag är så fruktansvärt trött på människor som sviker och bara skiter fullständigt i andra, men när man behandlar personen tillbaka på samma sätt så blir det ett jädra liv? HALLÅ!? vad är det för värld vi lever i egentligen? På riktigt.


Men jag har sådan himla tur, alltså jag kan aldrig någonsin tacka för dom få vännerna jag har kvar. Men jag skulle aldrig heller byta dom mot någonting annat i hela världen. Jag skulle ALDRIG lämna deras sida om dom mår dåligt bara för att jag själv kanske inte mår så bra då. Just nu har jag egentligen 2 vänner utöver min familj som jag verkligen kan prata om allt med, som aldrig dömer mig, som aldrig lämnar mig och som aldrig skulle svika mig. Men det tjänar ingenting till att skriva om dom hela tiden på bloggen, för i detta lagret så vet alla vilka 2 jag syftar på. Mirjam och Felicia. Men jag kan aldrig tacka er nog tjejer!


Jag hoppas att ni förstår hur jag menar när jag skriver detta, det finns många underbara människor därute som detta verkligen inte stämmer in på, men överlag så är det tyvärr såhär idag. Det är helt sjukt. Människor är sjuka varelser.

Underbara syster yster <3

Likes

Comments

Idag skulle jag ha ridet en sväng var planen, men när jag vakna i morse kände jag hur axeln bara värkte, och efter stallet var klart var de absolut inte bättre. Så jag hoppade över ridningen idag, tråkigt nog. Men jag har inget styrka i den armen och den domnar bort ibland och sticker i hela armen. Så vågade inte chansa ifall de hade hänt någonting under tiden som jag red.

Dock så stod jag att myste med hästarna en stund istället. Det ger som frihet att umgås med hästarna! Så nu har jag fyllt på med lite ny energi för dom sista två veckorna innan livet får en helt ny vändning! Till något positivt visserligen, men det är vägen dit som är jobbig. Men nu så är jag uppladdad med nya krafter! Så detta ska nog gå att klara av!

Min älskade Namarrkun ❤

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag är jag uppe tidigt, mamma körde ut mig till stallet imorse så att jag fick släppa ut hästarna och fixa stallet, och nu är vi påväg för att packa lådor, och kolla ut vad jag ska ha! Alltså lägenheten kommer bli såå grymt fin sen! Så vi får höras ikväll sen efter insläppet av hästarna!


Hoppas att ni får en grym helg! Puss & Kram

Likes

Comments