Tässä yksi helppo ja nopea herkkuvegeresepti makeannälkään, jota testasin vähän aika sitten. Löysin sen joskus Pinterestiä selatessa. Tuli hyviä!

Tarvitset vain neljä ainesosaa:

Huom! Kuvan ohjeessa suklaalla meinaan sitä sulatettua suklaa-kookosrasvasekoitusta. Taisi olla pieni ajatuskatkos meneillään..

Kivaa iltaa!

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouwilla on ehkä Ruotsin paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments

<3

Likes

Comments

Vihdoin kesäloma <3

Rankan kevään jälkeen kesäloma oli enemmän kuin tarpeen. Tän kevään jälkeen mun aivot todellakin kaipaa lepoa. Seuraavat kolme viikkoa koitan olla stressaamatta yhtään mistään ja nauttia vapaa-ajasta. Mukavia suunnitelmiakin lomalle on tiedossa :-)

Likes

Comments

Moi blogi!

Ihan ekaksi: Mun minimalistihaaste feilas. Kävin viikonloppuna ostelemassa vähän vaatteita. Ostin basic-vaatteita, kuten t-paitoja ja mustat farkut. Ostin myös Ikeasta vähän juttuja. Mulla on selkeesti vielä paljon PALJON opittavaa. Mutta koitan pitää turhat shoppailut minimissään, edelleen.

Sen sijaan oon alottanu vähän niin kuin uuden haasteen. Ollaan kai katsottu viime aikoina poikkeuksellisen hyviä dokumentteja, kun sain taas inspiraatiota yhdestä. Kyseinen dokumentti on nimeltään Forks over knives ja se kertoo pääasiassa lihan ja maitotuotteiden turhuudesta ruokavaliossa. Niimpä päätin itsekin (ja jopa André!) testata elämää ilman niitä.

Mun ostokset ei oo koskaan näyttäneet näin terveelliseltä. Ainoastaan kasvikunnan tuotteita :-)

Huom! En ole vegaani. En tule kieltäytymään tarjottavasta ruuasta, jos ollaan esimerkiksi kylässä. Uskon itse vakaasti siihen, että eniten merkitsee se mitä syö 80% ajasta. Kotona koitan kuitenkin syödä vain kasvispohjaista ruokaa.

Sellaista tänne. Enää muutama hassu viikko, kunnes koittaa kesäloma. Mun elämän eka KUNNON KESÄLOMA <3 En malta odottaa.

Likes

Comments

Moi blogi!

Katsottiin tällä viikolla yksi mielenkiintoinen dokumentti Netflixistä. Minimalism: A Documentary About the Important Things. Kannattaa katsoa jos kiinnostaa. Dokumentti kertoo nykyisestä kulutusyhteiskunnasta, sen päättömyydestä ja varjopuolista.

Meille länsimaisille ihmisille on luotu se illuusio jo pienestä saakka, että uudet tavarat tekevät meidät onnelliseksi, suosituksi ja ihailluksi. Sosiaalinen media on vienyt trendien vaihtumisen ihan uudelle tasolle. Uusian tuotteita pitää saada nopeammin ja enemmän. Siinä missä meidän vanhemmilla oli nuoruudessaan yksi kenkäpari ja yksi kausitakki yhdelle vuodenajalle, meillä mahdollisesti joka viikolle omansa. Emmekä vieläkään ole päässeet siihen pisteeseen, että "nyt minulla on tarpeeksi kaikkea".

Itseäni on ilmastonmuutos, luonnonvarojen hupeneminen ja ylipäätään maapallomme vointi huolettanut jo pitkään. Kuitenkin, olen aina tykännyt seurata trendejä ja noh, shoppailla. Tässä on aika iso ristiriita. Kuitenkin täytyy mainita, että ihan sillä tasolla kulutukseni ei ole, kuin esimerkiksi viisi vuotta sitten, jolloin kaikki pienet tuloni menivät. Pääasiassa vaatteisiin. Nykyään vaatteisiin menee kuukausittain n. 50-150€. Vuositasolla se on jo ~1200€ ja ehkä 50 uutta vaatekappaletta! Varmasti siis vähemmälläkin pärjäisi.

Olisi mahtavaa olla siinä tilanteessa, että tilillä olisi aina sen verran rahaa, että taloudelliset vastoinkäymiset, kuten kodinkoneen hajoaminen eivät aiheuttaisi suurta päänvaivaa tai kodin remontit voisi hoitaa säästämättä. Olen päättänyt alkaa miettimään omia kulutustottumuksiani tarkemmin. Haluan saada vähennettyä vaatteiden ostoa ainakin puolella. Ja alkaa ostaa ajattomia vaatekappaleita, jotka näyttävät aina hyvältä. Tämä tulee olemaan minulle haastavaa. Vihdoin olen työelämässä ja olen aina ajatellut, että "sitten kun mulla on työ enkä opiskele, voin ostella niin paljon kivoja vaatteita kun haluan". Ja nyt en haluakaan sitä tehdä. Tai haluaisin, mutta en usko, että se tuo minulle onnea tai edes hyvää omaa tuntoa.

Dokumentissa haastateltiin erästä naista, joka aloitti 333-haasteen. Haasteen idea on, että ihminen käyttää 33:a vaatekappaletta kolmen kuukauden ajan. Päätin tehdä saman, tosin vähän muokatun version:

Alla on 30 vaatekappaletta, joita aion käyttää kesälomaani saakka, joka alkaa 10.7.

Lisätietoja:

-Haaste on näin lyhyt koska kesällä haluan käyttää sortseja/mekkoja/jumpsuitteja

-Saatan käyttää kotona jotain muutakin kotipaitaa/housuja jos kuvissa olevat ovat pesussa.

-Haasteen aikana ei saa ostaa uusia vaatteita


Tämän parempaan en pysty. Ja tämä Pohjoismaalainen ilmasto asettaa haasteelle omat haasteensa.

Kaikki halukkaat saavat lähteä haasteeseen mukaan :-)

Likes

Comments

Moi blogi!

Miten ihanaa olikaan olla kokonaiset kolme päivää vapaalla! Nyt on hyvin energiaa aloittaa uusi -neljän päivän- työviikko. Pitkän viikonlopun aikana tuli juhlittua, ulkoiltua, syötyä hyvin, katsottua leffoja, youtubea ja dokumentteja ja vähän urheiltuakin. Ei valittamista!

Päätettiin myös (taas kerran) aloittaa terveellisempi elämä. Haluan alkaa opetteleen tekeen enemmän hyviä, helppoja ja nopeita kasvisruokia. Haluan vähentää lihansyöntiä, monestakin syystä. En nytkään syö lihaa joka päivä, mutta parantamisen varaa on vielä. Sen lisäks haluun opetella tekeen jotain terveellisiä herkkuja. Sarjoja katsoessa kun tulee liian usein syötyä sipsejä ja dippiä .. katsotaan löytyykö nille jostain edes jonkinlainen korvaaja.


Mutta joo, mukavaa viikonalkua ihmiset :-)
Likes

Comments

Ajattelin tehdä pääsiäiseksi postauksen Kinder-juustokakkureseptistä. Mutta se vähän jäi. Ei se mitään, nimittäin kakku maistuu aina yhtä hyvältä. Tää on varmaankin mun suosikki juustokakkuni ja mikä parasta - tosi helppo tehdä. Alempaa löydät ohjeen.

Likes

Comments

Moi blogi!

Pitkästä aikaa. Nyt ollaan muutettu. Ja meidän koti on paras <3 Viime viikot ovat olleet yhtä häslinkiä, siivousta, pakkausta ja sairastelua. Mutta nyt vihdoin alkaa olemaan kaikki paikoillaan, sairaudet sairasteltu ja on päässyt nauttimaan kodista. On ihan parasta olla meidän uudella sohvalla ja katsoa Youtube-videoita tai jotai sarjoja. Tai laittaa ruokaa meidän uudessa keittiössä. Jopa siivoominen ja pyykkääminen on täällä 100 kertaa kivempaa kun vanhassa kodissa.


Nyt onkin töissä lyhyt kolmen ja puolen päivän viikko ja torstaina suoraan töiden jälkeen lähden reissuun! Päämääränä Wales. Lähden sinne moikkaamaan ystävää eli tiedossa on varmasti hauska reissu :-)

Nyt vielä hetkeksi katsomaan Youtube-videoita, ennen kuin sänky kutsuu. Moi moi xx

Likes

Comments

​Pian koittaa muutto ja se tietää tottakai myös uusien huonekalujen hankintaa. Uudessa kodissa neliöja on kolme kertaa enemmän kuin meidän nykyisessä kodissa, joten hankintoja pitää todellakin tehdä. Tässä tapauksessa mennään kuitenkin hiljaa hyvä tulee -mentaliteetilla ja ostetaan huonekaluja vähitellen. 

Kuvissa sisustustyyliä, joka on mun mieleen. Eli suhteellisen klassista, pienellä twistillä. En pidä liian täydellisestä ja harmonisesta, se on pidemmän päälle tylsää ja persoonatonta. Sisustuksessa pitää olla jotain, mikä tekee siitä kiinnostavan. Mun lemppari sisustuselementtejä just nyt on isot kasvit, värikkäät samettituolit ja sohvat sekä ikisuosikki persialaiset matot.

Likes

Comments

Hei blogi!

Taas on yksi viikko vierähtänyt - ja hyvä niin. Täällä nimittäin odotetaan muuttoa aika paljon. Tällä hetkellä kämppä on ihan hujan hajan ja puoliksi pakattuja pahvilaatikoita löytyy sieltä täältä. Eikä ole minkäänlaista motivaatiota siivota, kun ajatukset ovat jo uudessa kodissa. Huomenna voi jo sanoa, että ensiviikolla muutetaan. Kyllä se sieltä tulee! xD

Perjantaina kävin työpäivän jälkeen ulkona syömässä ja leffassa tyttöporukalla. Tosi kiva ilta ja leffa, Hidden Figures, oli myöskin hyvä. Mukava irtiotto tästä pakkausmuutto kaaoksesta. Eilinen meni laatikoita siivoillessa ja pakkaillessa, vähäntulevan kodin säilytysratkasuja miettiessä ja ihan vaan chillatessa. Tänään ajattelin mennä koirien kanssa ulkoilemaan, illalla mennään saunomaan.


xx Sanna

Likes

Comments