Alltså den här stunden när man vaknar före resten av familjen och hela huset är så tyst att man hör sina egna andetag...
det är absolut inget för mig märker jag!
Jag är den typen som älskar mitt stimm och stoj, mitt lilla kaos.
& fast jag ibland blir lite smågalen på allt skrik så skulle jag inte vilja byta ut de mot tystnad för något i världen.

Nu ska jag hoppa i duschen innan jag väcker barnen, idag är det salongen hela dagen och båda barnen ska följa med då Alicia är lite hostig och vi vill inte ha henne på dagis när vi ska ha kalas i helgen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

När man ska försöka få fem stycken på en och samma bild... efter 20 försök gav upp och insåg att fyra av fem på bilden helt enkelt är för snygga för att titta in i kameran!
& Japp jag är den enda som tittar in i kameran såklart, haha!

Likes

Comments

Idag steg Simon och grabbarna upp tidigt för att åka och fiska. Men klockan 8 ringde min telefon och Simon frågar lite försiktigt om deras kylväska står på bänken i köket... det gjorde den såklart! Så jag bestämde mig för att packa in barnen i bilen och köra ner till killarna så dom fick lite mat i magarna. Men det som bara skulle bli en timme eller två har nu blivit nästan 6timmar och det har verkligen varit super mysigt!
Grabbarna lyckades till och med lära mig att kasta, och jag gillade det. Så pass att jag mer än gärna åker och fiskar igen! Dock va jag totalt livrädd att få fisk, så pass att jag hela tiden va redo att kasta över spöt till Simon eller Niclas om det skulle nappa! Men jag hade tur denna gången, haha!
Alicia har dock fått sig en liten fisk! Den nappade på Niclas spö och Alicia fick gå dit och veva lite, hon va så mallig och glad! (Bilder finns på en annan mobil så ska lägga upp dom sen!)
Sen blev det tre stora fiskar för grabbarna medan Alicia va vid deras sida. De leendet hon hade, obeskrivligt!

Nu sitter jag med två sovandes barn i bilen, ljudboken i öronen och passar på att blogga och svara på lite mail. Killarna ville fiska lite till så tänkte att jag likaväl kunde sitta här ett tag till och kanske köra hem samtidigt som dom, det är ju så fint här så jag sitter gärna och titta ut över sjön.

Likes

Comments

Efter veckans middag hos bästa svärföräldrarna packade vi in oss i bilen för att åka och titta på fotboll, men det va både för tråkigt och alldeles för kallt för att stanna mer är 30minuter.
Längtar så till sommaren då man kan sitta och titta på fotboll och låta Alicia springa bredvid och spraka på sin lilla boll utan att frysa till is.
Men än så länge får vi nöja oss så länge snön håller sig ifrån... påsken firades ju med ett stort vitt snötäcke på marken och de kändes med som julafton än vad det gjorde på den riktiga julafton.


Nu ska jag krypa ner i sängen med en kopp varm choklad för att se dubbelavsnitt av nya prison break.

Likes

Comments

Bloggandet har tyvärr legat på is nu då mitt liv varit lite upp och ner. Det har varit tuffa beslut och svåra händelser. Men vardagen, den nya vardagen, börjar nu ta form.
& vi är redo för den! Redo för förändring och upptäcka åt vilket håll allt nu ska gå.

Så jag ber om ursäkt för att det ekat tomt här, ska bli bättre!

tillsammans, är det inte något som kan krossa oss

Likes

Comments

Efter mitt lilla ridpass (eller mitt åka på hästryggen som min snälla syster kallade det efter hon skrattat konstant under mina 10minuter på hästryggen...) så va det dags för Alicia att sitta upp, hon valde en annan häst än Jack som jag red. Hennes favorit Tossan fick ställa upp och Alicia ryktade henne och valde sen allt rosa hon hittade att ta på henne, haha. Till och med stigbyglarna fick moster byta till rosa.
Alicia älskade varje sekund där hon satt framför sin moster uppe på Tossans rygg, och det va så kul att se hur mallig hon va. Mycket modigare än sin mamma!


Att se Alicia hålla på sådär med hästarna fick mig att tänka tillbaka på min egen uppväxt här ute i skogen. Jag va bara lite äldre än Alicia är nu när jag fick min första häst Zäta. En tjurig liten shetlandsponny som jag faktiskt träffade för 4år sedan när Simon överraskade mig med att ta mig till hennes nya hem efter alla våra år isär. Den lilla ponnyn lärde mig kanske inte så mycket kunskapsmässigt, men vi har allt bra många roliga minnen, och det va tack vare henne jag fortsatte mitt intresse för hästar och köpte min kille Ice Cream.

Kanske får tjejena också sig en "Zäta" i framtiden, men det får bli mosters jobb. Sålänge det inte blir någon shetlandsponny så är jag nöjd. Älskade Zäta men oj vilken envis typ de där är, haha!

Likes

Comments

Jag är uppvuxen på en gård, med djur som ens bästa vänner och framför allt ett sorts djur. Min underbara häst Ice Cream. Ja han hette så och nej det va inte jag som döpte han, haha!
Han var min absolut favorit kille i hela världen, från vår första dag tillsammans till vår sista förstod han mig som ingen annan och det fanns inget så underbart som att hoppa upp på hans rygg och flyga över några hinder eller släppa tyglarna på en tur i skogen och låta han springa i galopp. Tyvärr fick jag avliva honom då han hade cancer i snoppen och även efter massa operationer blev han inte av med det.. efter hans bortgång slutade jag rida. Jag red systers hästar lite då och då men det blev allt mer sällan, och sist jag satte mig på en häst va 2012. Men senaste veckorna har jag längtat så mycket upp på hästryggen igen och min lillasyster som tjatat i några år va snabb med att vilja kasta upp mig på en av hennes 7hästar.

Så igår packade jag och tjejerna in oss i bilen och åkte till mina föräldrar och syster för att rida. Alicia va super taggad då även hon skulle få rida och jag, ja jag va inte lika taggad.. av någon anledning va jag bara rädd. Jack, som hästen som fick stå ut med mig heter, är en super snäll och lagom stor kille. Och hade det varit på min tid med Ice så hade Jack varit liten i storlek och nog tråkig på banan.. inte för att Ice va större, tvärtom va han mindre, men han va en het, bråkig och kaxig liten skit, precis som jag! Och jag hade samtidigt mammas häst som jag red då, Chakira, och hon va stoooooor!
Men just nu, i mitt "idag jag". Då va Jack stor och inte alls tråkig! Jag satte upp och kände att skritt (gång) gick för fort, haha!
Men jag tog mig igenom både trav och ett galoppvarv innan jag hoppade av och kände hur mina ben va som spagetti fast jag bara suttit upp i 10minuter..
pinsamt då jag har en syster som rider 7-8timmar varje dag... ännu mer pinsamt är att jag idag vaknade upp med en träningsvärk som inte är av denna värld! Att gå till dagis med Alicia i morse va en tortyr.. att gå upp för backen på vår gata med vagnen (som knappt ens är en backe egentligen) va som att klättra Mount Everest med 2lastbilar hängandes i snören vid fötterna samtidigt som små bergstroll hackar med sina hackor i ens ljumskar!! INTE OKEJ!

Men det har fått mig att inse hur otränad jag är nu för tiden och hur gärna jag vill träna upp mig igen, så jag har redan börjar förbereda mig för en ridtur till, denna gången en skogsrunda där jag inte kan fega ur efter 10minuter, haha!

Likes

Comments

I lördags va det påskmiddag hos svärföräldrarna och alla kusinerna fick träffas och leka. Det är lite kul hur kusinerna Hildning och Stella som är 15månader och 13månader nästan är lika stora som Alicia och kusin Liam som är 2.5år och 3år.. och sen kommer lilla Milia som är 12månader och ser ut som sina jämnåriga kusiner gjorde när dom va typ 5månader, haha
Svärmor hade som alltid lagat massa god mat och det blev en super trevlig kväll och barnen fick leta påskägg såklart.


Vi valde att lägga våra barn i gästsängen och kvällen avslutades med svärföräldrarna, två vänner, go dricka, spel och massa skratt.
Absolut överens är verkligen ett spel jag kan rekommenderar er att spela, det ger verkligen massa skratt!

Likes

Comments

Idag är det påskfirande på Alicias dagis och hon ville såklart att lillasyster skulle vara likadan som hon.
Och oj vad Milia nog tyckte storasyster såg rolig ut för hon skrattade hela tiden när hon tittade på henne!

Likes

Comments

Idag kom Milias nya bilstol ifrån Besafe och det börjar nu närma sig att byta babyskyddet mot stol nr 2. Med Alicia bytte vi när hon va 9månader, men Milia har varit så mycket mindre att vi inte tyckt hon sitter bra förens nu.

Vi valde en besafe izi kid x2 med Isofi
Vi har samma till Alicia men utan Isofix och vi älskar stolen, dock är det så himla mycket när man ska flytta den mellan bilar, bältesremmar hit och dit och jag svär varje gång jag ska krypa under stolarna för att få fast dom. Men med Isofix är det bara att klicka fast den i sätenas fästen och pumpa ut bygeln och det finns tydliga indikationer som visst när stolen är rätt monterad.

Blir nog att byta ut Alicias stol till en Isofix också, då dom ska sitta i stolarna till dom är minst 4år känns det viktigt att ha stolar som är enkla att flytta runt då vi ofta slå ihop oss med svärföräldrarna och åker i deras stora bil på utflykter.

Likes

Comments