Ja äntligen är dagen här, första december! Och äntligen får paketen som ligger i korgen under den lilla granen röras. Det har kliat en hel del i tjejernas fingrar de senaste dagarna!

Jag vet att många har åsikter kring detta med paketkalender, många som tycker att det är fel, att inte alla ha möjligheten rent ekonomisk osv. Men det behöver inte kosta så mycket, det är inte presenterna dom är ute efter utan spänningen att varje dag få ha en spännande sak att göra (öppna)
Detta året valde vi att ha mycket aktiviteter i deras kalender. Vi har badbiljetter, som de får använda när de vill till badhuset. De finns en julkula på den dagen då vi ska klä julgranen, det finns pepparkaksformar för den dagen vi ska baka lite pepparkakor. Det finns russin för att baka lussekatter, badskum för tomtebad i badkaret, böcker för kvällsläsning och ja, ni förstår lite av vårt tema detta året. Förra året hade vi julklapparna uppdelade i Alicias kalender, men detta året kände vi att julklapparna får sparas till julafton och aktiviter får bli kalendern!
Super tips till er alla föräldrar!

Nu ska vi vänta in svärföräldrarna som ska komma och ha idolmys med oss, barnen blir alltid lika övertaggade är man berättar att farfar och farmor kommer, haha!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Tittade ni på diabetesgalan som va i tisdags? Jag är så glad att diabetes äntligen har blivit något man pratar om, att det äntligen kommer ut verkliga berättelse ifrån folk med diabetes för alla att höra! och förhoppningsvis kan folk nu börja förstå vad diabetes är och innebär, och kanske att de förstår hur viktigt det är att lära sig vad man ska om någon till exempel hamnar i insulinkoma.
Det är alldeles för få personen som faktiskt vet vad dom ska göra i ett sådant läge, vilket är skrämmande!
Jag vet att man inte tänker på just diabetes och vad det kan göra, inte innan man har någon i ens närhet som drabbas. Men saken är den att om du vet så kan du rädda liv, är det då inte värt att ta reda på hur man gör? För kanske är du den som står där när en person faller i koman!

Vi har inte haft någon i vår familj eller släkt som haft diabetes, men när min lillasyster va 9år fick hon en tandinfektion efter att ha dragit ut några tänder, några veckor senare blev hon inlagd på sjukhuset och spenderade några veckor med att lära sig sitt nya liv, hon hade fått diabetes typ 1.

Det finns inget man har gjort fel för att man få diabetes typ 1
.
Detta om att man ätit för mycket socker och att det är därför man fått det gör mig vansinnig. Lika så detta skitsnack som kommer från de okunniga människorna som tro sig veta allt, att om man skiter i socker och äter rätt kost så blir det bra, då behöver man inte ta insulin. Diabetes typ1 blir man inte av med, det blir en del av en, det är ens liv. Allt man kan göra är att sköta den och leva livet.


Första gången min syster fick ett blodsocker fall/blev låg i närheten av min man blev han väldigt osäker, han hade ingen aning om vad som hände vilket gjorde han osäker på vad han skulle göra. Det va i början av vårt förvällande och vi hade inte prata om hennes diabetes, så hur skulle han kunna veta vad som skedde? Han har ju ingen i sin familj som har diabetes.
Och så är det för väldigt många! Dom tror att om någon med diabetes faller ihop ska man snabbt leta upp deras insulinspruta och ge dom. Men det är fel!
Jag brukar köra med detta:
Den där sprutan är något bara dom få ge sig själva.”
Den gången kom min syster aldrig ner till botten, hon va fortfarande vaken, men hon blev annorlunda.
Vilket folk blir när de blir låga, jag ser det som deras ”tecken” till oss runt om dom, ett tecken för att vi ska hinna uppmärksamma att något inte står rätt till.
Allt löse sig bra med honung och sen en macka den gången.
Men efter den gången tog min man reda på så mycket han kunde om diabetes, för han ville veta. Han ville veta ifall han någon gång skulle vara ensam med min syster eller någon annan diabetiker och samma sak hände.
Nu har jag och Simon varit tsm i 6,5år och jag kan inte säga hur många gånger vi var varit med om att min syster bli låg.
Hon är tonåring, hennes kropp ändras precis som era gjorde i tonåren, att hon blir låg betyder inte att hon inte tar hand om sin diabetes.
Men Simon hinner nu många gånger reagera innan mig, han har redan hämtat det socker som passar bäst för just de läget min syster är i innan jag ens tänkt tanken. Han vet vad han ska göra, han är en av dom som räddar liv genom att kunna en sådan enkel sak som vad man ska göra om någon blir låg eller kanske till och med hamnar i insulinkoma.
Vet du vad du skulle göra? Om svaret är nej, snälla ta reda på det!Likes

Comments

Alltså jag älskar julen! Alla dessa små pyssel man kan göra och framför allt, pepparkakorna!
Eller mer pepparkaksdegen men ändå.
Alicia bestämde igår att vi skulle baka pepparkakor idag innan vi ska till Husebys julmarknad och träffa tomten.
Så det va lika bra att sätta igång med det när lillasyster gick i säng.
Tycker den stunden är så mysig just när Milia sover middag och det bara är jag och Alicia i några timmar, och jag tror allt att Alicia tycker det samma.

Vi satte igång julmusik och sen va vi igång med bakandet. Sen att den mesta degen hamnade i våra munnar och att bara en av tre plåtar klarade sig från att bli brända... det är ju faktiskt en helt annan femma!
För roligt hade vi ju i alla fall!

nu har även lillasyster vaknat och står och bakar även hon för fullt, men roligast för henne är att klappa i mjölhögen så det blir mjöl överallt! Tur vi redan har ett vitt kök, haha!

Likes

Comments

(Inlägget är ett samarbete med buzzador)

Idag är en sådan dag när man verkligen förstår att vintern närmar sig! Frosten låg som ett täcke utan fönstret och man vill bara ut i den friska luften, men med två små sjuklingar i hemmet känns det bäst att vara inne.. som tur är har vi fått ett paket från lego duplo att öppna, så nu sitter barnen och är helt upptagna med deras lilla duplo-tivoli.
Duplo måste verkligen vara världens toppen sak och kan verkligen tipsa er alla om det som julklappstips till era små. Det är väldigt poppis i vårt hus, både för barn och vuxna. Att få bygga olika saker, dra isär och sen sätta ihop igen är någon tjejerna aldrig tröttnar på, haha!

Likes

Comments

Farsdag och det syns överallt på socialamedier. Pappor hyllas överallt och jag tycker verkligen det är superfint, men förstår inte varför ska vi hylla våra underbara pappor bara 1dag om året? Varför måste de vara farsdag, födelsedag, jul eller andra högtider för att vi ska ge paket. I vår familj ger vill vi visa pappan i huset att han är den bästa pappan och maken som finns, och därför ger vi paket till han lite hela tiden. Idag är bara ytterligare en dag för ytterligare ett paket åt vår underbara pappa och make!
Det blev bland annat denna nyckelring ifrån ExLo smycken. (Ni finner de på exlosmycken på instagram)

Nu ska barnen sova och jag och Simon ska gosa ner oss i soffan och hitta en ny serie att titta på, det behövs en bra serie nu att kunna gosa ner sig till när det är grått och kallt ute!

Likes

Comments

Barnen är uppe och redo för dagis medan jag och Simon fortfarande står och trampar halvfärdiga. Det har varit sjukstuga alldeles för länge här hemma för att minnas allt som ska göras innan man ska åka till dagis och jobb, haha!
Det är tur jag har en kort dag idag, och när pappan slutar jobbet ska hela familjen på en liten utflykt, Alicia kommer bli så överlycklig!

Likes

Comments

Då kan vi bocka av Milias första klippning! Stora tjejen satt så still och duktigt hela tiden och lät även storasyster fortsätta kamma och leka frisör när jag va färdig.

Likes

Comments

I torsdags tog vi oss till min mormor&morfars samt min farfars grav för att lämna lite blommor och ljus.
Blev även att vi gjorde om lite hos mormor&morfar med vita stenar och lite annat fint. Det är första gången jag besökte mormors grav sen hon gick bort. Jag vet inte varför jag inte gjorde de tidigare, men jag har liksom inte riktigt känt mig mogen.. På något konstigt sätt känns det mer verkligt att hon verkligen är borta genom att se hennes namn på en sten jämfört med att ha en tom plats på familjemiddagen..
Även fast det gått snart ett år sedan hon lämnade så tänker jag fortfarande henne som här med oss. Jag glömmer liksom bort. Så pass att jag så sent som några minuter innan vi skulle åka till kyrkogården stod och pratade med min mamma och hon säger något om att hon varit hos mormor och fixat lite och även lagt granris på gravarna för mormor brukar vilja ha det så. Jag skulle precis svara ”men mormor kunde väl lägga granriset själv, det är väl hennes lilla pyssel för morfar” som tur va hann jag stoppa mina ord precis innan de gled ur..

Alicia hade såklart massa frågor om gravplatsen, hon har ju aldrig varit på en kyrkogård så frågorna va många. Vi berättade väldigt noga för henne vad som hände när mormor dog, och vi pratar fortfarande om det, men jag tror det va konstigt för henne att mormor Siv låg under marken där vid stenen.
Någon som har några bra tips på hur man förklarar sådant för en 3åring så tar jag gärna emot alla tips! Känns som jag bara krånglade till det fast jag försökte vara så ärlig och enkel det bara gick..

Jag är så glad att mormor hann så träffa mina tjejer, att hon hann få ge i alla fall mig det minnet, med henne och dom.
Min morfar dog när jag va 10år, så jag minns en del, inte så mycket men tillräckligt för att se en bild av han när jag tänker efter.
Min farfar dock, han har jag inte ett minne av, jag va 3år när han gick bort och kan tyvärr inte ens peka ut han på en bild. Det gör mig ledsen att jag inte har några minnen efter honom, för det betyder att Alicia nog inte kommer minnas min mormor heller, Milia kommer garanterat inte göra det men, jag kommer minnas de, dom tre tillsammans. Och jag kommer se till att Alicia och Milia minns henne från berättelser av bilder på dom tre!

Likes

Comments

Alltså jag har hela dagen varit 100 på att de va söndag, det har liksom känts som en söndags-typ av dag.. tror det är denna sjukstugan som forfarande håller i sig i vår lilla hus... två veckor nu! Men jag har blivit påmind cirka 20 gånger att det faktiskt bara är lördag, inte för att det hjälpt för det har ändå känts som en söndags-typ av dag.
Men friskluft och något roligt att göra mår man alltid bra av! Det ger extra energi, vilket i alla fall vi två föräldrar behöver, barnen har fått tillbaka sin så det räcker och blir över, haha!
Vi bestämde oss imorse att åka och titta på lite hockey här i närheten.
Barnen va glada att få lämna huset lite det märktes, och det va nog jag och Simon också, men gissa om vi (jag och barnen) va trötta när vi kom hem! Det är tyr jag haft fel om vilken dag det varit idag, jag behöver min söndag för att vila. På måndag är det nämligen Simons tur att ta över i alla fall två dagars vabb så jag kan få jobba lite, det gäller bara att han hinner bli frisk...


Dessa bilderna på barnen och Niklas (Simons kompis) är så goa!
Jag ställde Milia på bordet när vi tittade på hockeyn för att hon skulle gå till sin pappa och kunna titta ut genom fönstret. Säger till henne att gå till pappa, då går och och slänger sig i Niklas famn!
Och Alicia, när vi skulle gå hem, så ber jag henne hålla pappas hand. Hon går direkt och ta Niklas i handen.
Stackas pappa blivit totalt brädad av en annan kille redan, haha!

Likes

Comments

Nu är vår 3åring ordentligt firad!
Det blev tre kalas för att få ihop de med alla som ville fira vår stora tjej och oj vad mycket fint hon fick! Man blir verkligen varm i hjärtat när ser hur glad Alicia blev när hon såg alla som kom på hennes kalas, en sådan liten sak som betyder så mycket! Speciellt då det för vissa va mitt i älgjakten, vissa körde långt och vissa hade sedan länge planerat annat men trots allt det så kom dom och gjorde Alicias dag toppen!!
Så tacksam för alla fina människor vi och våra barn har i sin närhet!

Mest glad tror jag Alicia va över att hennes lilla kusin Cajsa och kompisen Alice kom.

Nu sover lillasyster och vårt födelsedagsbarn sitter och målar i målarbok med sin fadder Lenny.
Borde egentligen börja städa efter kalaset men det är allt för mysigt här i soffan!
Ett halvår till nästa kalas och det tackar jag för, haha!

Likes

Comments