Header
View tracker
Australien!

Min första jul borta från Sverige är avklarad. Lite småjobbigt när man facetimade med dom där hemma men annars gick det hur bra som helst! Jag hade verkligen ställt in mig på att det skulle bli jättejobbigt så blev glatt överraskad när det inte alls var så jobbigt.

Som ni säker förstår så blev julen inte på något sett likt julen hemma överhuvudtaget. Kanske därför det inte blev så jobbigt, det kändes inte som jul alls. Vi tog en sovmorgon, gick sedan och åt frukost på Starbucks, tog en promenad till the botanical gardens för att sedan på kvällen gå till svenska kyrkan och äta julbord och se på Kalle Anka. Kändes så konstigt att bara ha svenskar runt sig och prata svenska med andra förutom Sofia och Amanda. Fick även öppna presenter som mina föräldrar skickat till mig, blev såååå glatt överraskad när jag fick mail om att jag hade paket som väntade och sedan förstod att det var julklappar. 

På juldagen (dagen dom firar) blev det mer firande men då på Coogee Beach tillsammans med resten av Sydney! Dör var sjukt mycket folk både på stranden och runt stranden. Hela staden var tom såg vi sedan så alla var seriöst på stranden, hahaÄven om julen blev något heeeelt annat än vad man är van vid så är jag supernöjd med den! Vi har det väldigt mysigt och roligt här i Sydney så vi klagar inte!

Likes

Comments

Nya Zeeland

Här har ni lite bilder som är tagna under resan i Nya Zeeland som är tagna lite här och där!

Nya Zeeland var helt oförglömlig! Om ni är sugna på att göra något liknande så ta en till på GoXplors hemsida och ställ lite frågor! Dom har hjälpt oss något enormt och jag rekommenderar dom starkt! https://www.goxplore.se?aid=94

Likes

Comments

Nya Zeeland

Hej! Det har hänt väldigt mycket sedan sist. Efter att ha gjort aktiviteter på varje stopp på hela nordön så insåg vi att vi måste ta det lugnare med pengarna eftersom vi har nästan 3 månader i Australien kvar. Därför har det känts som att man inte har något att skriva om.

Även om jag inte gjort så många aktiviteter så har jag sett många ofattbara fina platser och tänker dela med mig av lite bilder från den senaste tiden. En liten jämförelse som jag gjort mellan nordön och sydön är att nordön består av göra kullar så långt ögat kan nå med berg i bakgrunden och sydön består av bara berg, det finns berg åt vilket håll du än vänder dig. Båda öarna har varit otroligt vackra och jag så glad över att få ha upplevt dessa landskapen och naturen med egna ögon, det har varit värt varenda krona!

Här har vi Wellington, huvudstaden i Nya Zeeland. En stad som jag inte blev superimponerad av men jag tror det var för att det var väldigt blåsigt och lite kallt faktiskt och för att vara en huvudstad så var den ganska tom och händelselös. Jag hade nog förväntat mig mer av staden och därför blev jag lite besviken. Men annars så var det en charmig liten stad med mycket konst överallt på gatorna.

Har har vi åkt över till nordön med färjan och det tog väl ungefär 3-4 timmar. Första stoppet blev en liten plats som heter Abel Tasman som ligger i Kaiteriteri. En väldigt liten plats men även väldigt mysig. Vi stannade här 2 nätter, jag blev lite uttråkad faktiskt men det var för att vi inte gjorde några aktiviteter. Man hade kunnat Surfa, göra stand up paddling, cykla osv men tyvärr så blev det inget av detta för oss! Vi har surfingen i Australien som väntar på oss.

Nästa stopp blev i Westport. Jag tog inga bilder här eftersom jag inte tyckte att det fanns något att se men nu i efterhand ångrar jag detta! Det regnar något kopiöst i detta området, också därför det finns regnskogar och väldigt fin natur där, men det gjorde också att man helst inte gick ut när vi var där. Nu i efterhand när man tänker på staden så liknar jag det med en spökstad. Vi såg inget folk, vi såg absolut max 2 bilar, små tomma affärer, breda tomma gator och inget annat ljud än ljudet av regnet som öste ner.

Stopp 3 blev Lake Mahinapua. Mysigt ställe mitt i ingenstans med väldigt mycket familjekänsla. Här blev det också ett väldigt roligt costume party och vi slipade våra egna Greenstone smycken.

Det blev sedan 2 nätter i Franz Josef. Det "lyxigaste" stället vi varit på sedan vi bodde på Wake up! I Sydney. Dom hade nyrenoverade toaletter, jacuzzi, fräscha kök, plattången och hårfönar på toaletten osv så här trivdes vi bra! Dom hade även fin festlokal och uteservering och vi hade lite för kul där sista kvällen med tanke på att vi skulle åka buss 7-8 timmar dagen efter...

Därefter kom vi till Wanaka. Också ett mycket fint och mysigt ställe men efter kvällen på Franz Josef så var jag inte riktigt pigg på att ta en sightseeing tyvärr så här hände det inte så mycket för min del. Det blev dock ett besök på ett ställe där dom bygger saker och gör konst som spökar med ens hjärna, det blev även några bilder på vägen.

Äntligen så har vi tagit oss till Queenstown! Detta blev sista stoppet innan vi vände för att åka upp mot norr igen. Queenstown är en så otroligt fin och mysig stad. Det var som att komma till ett sagoland! Vi var precis vid en sjö, omringade av berg och det var fullt med mysiga affärer och pubar, krogar, restauranger etc. Det var en perfekt sommarstad verkligen! Åker ni till Nya Zeeland så missa inte Queenstown! Denna staden är ett måste!

Lake Tekapo. Ännu ett litet ställe. Jag kan nu konstatera ett storstäder inte existerar i Nya Zeeland. Halmstad, som jag kommer ifrån, är större och mer livad än det flesta städerna här. Naturen i Nya Zeeland tar andan ur än men städerna är inget att skryta om precis.

Under denna gick soldaterna i Christchurch när dom skulle ut i första världskriget. ​

På grund av jordbävningen som ägde rum hör i Nya Zeeland dagen innan vi reste hit så blev Christchurch vårt sista nya stopp eller vad jag ska säga. Denna staden var större till utan men även detta kändes som en tom stad. Vi fick även reda på att det är en lag nu att man inte får bygga byggnader högre än max 4 våningar pga alla jordbävningar som äger rum här. Så nu såg vi massa byggarbeten där dom reparerar skadade byggnader och där dom plockar ner dom översta våningarna på byggnader som var högre än 4 våningar. I Christchurch så känner dom minst ett jordskalv eller efterskalv om dagen även om det var en månad sedan den stora jordbävningen var. Vi tänkte att vi garanterat skulle få känna av det och ville nästan det nu också när dom säger att dessa små inte är farliga utan bara obehagliga, men nix, vi kände inte av någonting alls.
Vår guide hade ett varning/förberedelse snack med oss medan vi körde in i staden, då sa han det att om det börjar skaka så ska vi inte få panik utan det är bara efterskalv. Men om vi tycker att det håller på längre än det borde så ska vi ta skydd och absolut inte gå ut på gatan då delar från byggnader trillar ner under skakningarna. Vår tanke var då, okej visst det låter bra... men hur f*an vet man om det håller på längre en det borde? Vi som kommer från lilla skyddade Sverige vet absolut ingenting om jordbävningar och faktist ingenting om hur man skyddar sig från dom inomhus heller... kanske lite tur att vi inte var med om några skakningar, vi skulle antagligen bara sprungit runt i en ring och inte vetat vart vi skulle ta vägen, haha.

Vägen tillbaka till Auckland gick snabbt och smidigt. Vi flög från Christchurch till Wellington. Sov där för att sedan sätta oss på bussen tidigt på morgonen och åka till Taupo (ett av mina favoritställen). Det regnade en massor så det var bara mysigt att sitta på bussen och titta på film. Dag 2 blev det samma sak! Upp tidigt och in i bussen för att åka resten av biten till Auckland.

Och här var vårt Nya Zeeland äventyr över! Vi har tagit oss runt i hela landet nu på 4 veckor och har fått se så otroligt fina platser och vara med om sjukt roliga och häftiga saker och vi har träffat så mycket nya människor från hela världen. Jag känner mig verkligen helt klar med Nya Zeeland men kan inte förstå att det redan har gått 4 veckor och att vi redan ska åka tillbaka till Sydney.

Likes

Comments

Nya Zeeland

För snart 2 veckor sedan (fett dålig uppdatering från min sida asså) så var vi i River Valley. En väldigt mysig liten plats utan internet och knappt någon mottagning på telefonerna överhuvudtaget. Det kändes som att man var mitt ute i ingenstans i typ en grop i jorden, haha. Vi var väl ca 52 pers tror jag som fick sova i typ samma rum på loftet över festlokalen (ingen idé att ens försöka sova eller gå och lägga sig tidigt) i "samma" säng. Japp... sängen var dock väldigt lång och gick utmed hela väggen, det var som att sova på en väldigt stor hylla. Så där låg man ihoptryckt med massa "främlingar". På kvällen blev det både bad i floden som flöt förbi precis utanför logen (eller vad jag ska kalla stället för det var som att vi bodde i en mysig lada) och en väldigt mysig fest. Det var även här som vi började umgås med en grupp från England som också åker med kiwi. Det är alltid roligt att träffa nya människor, något som man gör hela tiden på en resa som denna. Det är ju även nu som man börjar utmana engelskan mycket mer och förstår att ens ordförråd inte är det bästa asså, haha. Man lär sig dock nya saker varje dag både språkmässigt och världsmässigt, eller vad jag ska säga. Dagen efter var det dags för rafting!


Rafting var verkligen superkul och det är något jag lätt skulle göra igen! Vi åkte 12 km på 2-3 timmar och det var både roligt och utmanande, det blev även läskigt när man nästan trillade i på vissa ställen och vår instruktör med jämna mellanrum påminde oss om säkerheten i att göra som han säger och flera gånger pekade ut ställen där folk brutit ben/armar och där både turister och instruktörer drunknat. Väldigt sorgligt men man blev mer uppmärksam på att lyssna och försöka hålla sig kvar i båten. Väldigt roligt var det iaf!

Jag tog tyvärr inga bilder på platsen men det blev bilder från raftingen iaf!

Likes

Comments