Postad i: MIN HISTORIA, TRÄNING
Sanna 12 år.

"Pappa pappa, vad är det du håller i?" "Det är bara en våg, inget speciellt"

Nyfikna jag gick fram och ville självklart "lära känna denna vågen mer". Min blick fastnade när jag läste BMI, vad är BMI, jag fortsatte läsa och läsa om BMI, lärde mig hur man räknade ut det. När jag hade koll på läget gjorde jag den så kallade "mätningen".

Jag ställde mig på vågen och kollade ner och räknade ut mitt BMI, jag var ett kilo från överviktig. Det var inget mer med det, jag fortsätt leva mitt problemfria liv.

Sen kom sommarlovet, sommarlovet där mitt liv förändrades. Det var en fin sommar dag, minns jag. Mamma frågade "Sanna, ska vi inte åka och bada, du och jag, ta med lite fika?" Det var en självklarhet för mig, det bästa jag visste var att bada. Jag satte på mig min bikini, stannade upp och såg mig själv i spegeln och tänkte "Shit Sanna, så kan du inte gå ut, spring spring och förlora alla kalorier du åt precis,"

Dagarna gick och gick. Jag kunde/ville inte äta måltider över 200 kalorier, sprang 1 mil varje dag i 3 veckor. Ifall jag åt något som var förbjudet att äta kräktes jag. Jag blev glad när folk sa " Sanna, har du gått ner i vikt", jag fick någon slags glad känsla i magen. Gick ner 11 kg på 3 veckor. När jag kände "nu kan du unna dig något gott", vräkte jag mig allt jag såg, tillslut kunde jag inte stå upp, magen var svullen och jag fick panik, jag har gått upp i vikt, jag måste ner igen. Då kräkte jag upp allt....Detta var del ett, det kommer komma fler delar om min historia.


Likes

Comments

Postad i: VARDAG

1. Om du vann en miljon kronor, vad skulle du göra för pengarna?

Jag skulle faktiskt hoppa av skolan, åka direkt till Miami och öppna upp ett gym där. Detta är ett av mina mål i livet, tro eller ej. :) LÄNGTAR


2. Vad är du mest stolt över hos dig själv?

Att jag är en envis jävel haha. Att jag inte ger upp på mina mål och att jag inte ger upp på några bakslag vill säga.

3. Aldrig mer borsta håret eller aldrig mer sminka dig. Vad väljer du?

Jag är en person som gillar vara lite naturlig, inte för mycket alltså så svaret är enkelt, aldrig mer smink.


4. Vad drömde du om att bli när du var liten?

FRISÖR!! Jag var seriöst beroende av att hålla på med hår, fixade mitt egna och andras. Nu ser mina planer annorlunda ut.

5. Vilken är din hemliga skill?

Jag är en jävel på att läsa av människor. Om du ljuger för mig, märker jag det. ;)


6. Om du fick välja en person ur bloggosfären som du skulle vilja ha som vän, vem skulle det bli?

HANNA LICIOUS, helt klart. (eller Hanna Friberg) Jag beundrar henne jättemycket och önskar att mitt liv kommer bli liknade som hennes. Hon lever ett drömliv.


7. Vad är det snällaste någon någonsin har sagt om dig?

"Att ingen någonsin ska tro att det jobbet jag gör, har jag inte slitit med".


8. Vad är du sämst på?

Mitt minne är inte bra, glömmer bort efter ena sekunden någon har berättat något till mig.. Ibland måste man berätta det två gånger. Jag är också dålig på att uttala ord, sushi är ett av det.

9. Var skulle du vilja bo?

I Miami, helt klart! Allt verkar så coolt där.


Likes

Comments

Postad i: MIN HISTORIA, VARDAG

"Vilken jacka ska jag ha idag? Min vanliga eller denna leopard kanske? Nej, usch Sanna, du kan inte sticka ut så mycket, du kommer inte trivas. Du kommer vilja gå hem och sätta dig i ett hörn.. Du ska inte sticka ut, du är ingen sån person. Din självkänsla suger brutalt. Men den leopard jackan är så fin, jag tar den ändå!!"

Jag märktes hur blickarna blängdes på mig, kände mig sjukt osäker. Har alltid varit den där tjejen som sätter på sig svarta kläder, det kändes bra, inga blickar eller sådant. Men nu, nu var det en helt annan sak, JAG KÄNDE MIG FAKTISKT SJÄLVSÄKER för första gången på länge. Personer som jag aldrig hade sätt innan kom fram till mig och sa "vilken fin jacka Sanna", ja ni läste rätt, de sa Sanna? Dem visste vem Sanna Väisänen va.

Jag känner mig sjukt nöjd över att jag vågade skicka ut, jag känner mig bättre, mitt självförtroende är bättre men den ska blir bättre än så.

Jag själv tycker det finns inget bättre än människor som vågar sticka ut ur mängden. Att vara som alla andra är så himla boring. Många människor längtar efter att få bekräftelse från omvärlden eller iallafall uppmärksamhet. Man ägnar sitt liv åt att göra andra nöjda, glada och gör precis vad folk tycker är okej. Det som man glömmer är vem som har ansvaret över att just man själv ska vara nöjd och glad och det är sig själv.

Om du vill vara nöjd med dig själv måste du bara våga vara 110 % av dig själv, inte låtsas vara någon annan. Den äkta varan inom oss är inte den där rösten som maler på våra rädslor, osäkerhet och allt möjligt. Det enda verkliga är när man inte har några tankar som finns, tankar som triggar igång de andra känslorna.


Likes

Comments

Vi anlände vid Stockholm klockan 13:00 och gick upp till hotellrummet, fixade till oss. Sedan fixade vi en taxi till arenan som ligger vid Globen, där vi lunchade på macdonald's och där satt vi tills Justin förband började. Dem spelade sina låter, bra förband och sen kommer han, killen i mitt liv haha, han vet bara inte om det ännu.;)
Vi hade ståplatser och eftersom vi inte köade så fick inte vi de bästa platserna kan man säga men det var ändå magiskt.

Likes

Comments

Postad i: MIN HISTORIA

"Sanna, du behöver inte gå till skolan, ingen vill ha dig där ändå. Vem är Sanna Väisänen egentligen? Usch vad du är tråkig och tjock. Dina vänner umgås bara med dig för dem tycker synd om dig inget annat.."

Mina tankar flyger omkring. Det känns som jag går runt i cirklar och kommer ingenstans. Jag är lååånngt ifrån frisk och det kommer nog ta flera år tills jag är frisk från mitt tänkande..

Innerst inne vet jag att personer bryr sig om mig, min familj och vänner gör allt för mig men jag intalar mig att dem inte gör det. 
Det känns som jag är själv här i en liten bubbla, ingen ser mig.
Det är så lätt att träffa vänner som får en att må dåligt, man får aldrig något tillbaks. Men jag är stark, det vet jag. Jag försöker gå vidare mot ett bättre jag, för jag vet att jag är så mycket bättre än så som jag känner mig som. Det är alla, alla är så jävla bra.

Likes

Comments

Postad i: TRÄNING, VARDAG

Under de senaste veckorna har jag lånat (eller tagit lite BCAA-XX av min bror, hehe) ;). Men nu när jag var i Stockholm gick jag in till gymgrossisten och unnade mig en BCAA från SWEDISH SUPPLEMENTS med smaken pineapple, har hört att den är bra så det får jag hoppas på.

När jag började gymma så började jag med att köpa olika energidrycker som Nocco t.ex varje dag, seriöst varje dag tills nu, så tänkte dra ner på det för att både spara pengar och gynna mina tänder lite med..

Vidare till BCAA:N, jag har tänkt använda min före/under mina träningspass och som person ÄLSKAR jag cardio vilket kan göra att jag förlorar muskelmassa som jag absolut inte vill och då kan BCAA hjälpa till att man inte gör det. Toppen eller hur? ;)

Klicka HÄR om du vill köpa/ läsa lite mer om produkten.

Köpte också två andra saker, en Slender Chef med smaken caramel, HÄR och en shaker.

Likes

Comments

Postad i: TRÄNING

Varför är vi tjejer rädda för att styrketräna? Jo för det man får höra ”men du, nu kan du inte lyfta vikter längre, du börjar ju se ut som en kille”. Man är ständigt i jakten på den platta magen som ofta går för långt. Sociala medier påverkar många unga och får dem att jaga ideal som kanske inte är den bästa.

Men nu ska jag skriva en sak som är SANNING.

Att ligga på kaloriintag under 1500 kcal om dagen och träna hårt flera dagar i veckan men ändå inte ser något resultat, som att få synliga magrutor eller mer muskler kanske, då måste du som person öka sitt kaloriintag.

Tränar mycket och hårt, äter väldigt lite

Känner du igen dig? Eller påminner detta dig om någon nära dig? Ändra ditt sätt att tänka eller be personen att ändra sitt tänkande, för detta är inte rätt sätt, man ska inte utsätta sin kropp för självskadebeteende  .. Jag själv har varit där och är ännu inte frisk. Du vågar inte äta för man kommer bli tjock? Äter man mer blir man tjock, eller? ÅÅ nej…

”Ät mindre och motionera mer” brukar vara ett sätt många får höra ifall man vill få en mer slankare kropp. Men det är fel, speciellt om man inte är grovt överviktig eller fet.

Människors kropp behöver mat, kroppen behöver bränslet. Våran kropp fungerar såhär ifall vi inte äter, om kroppen inte har någon mat att ta upp, måste kroppen hitta något annat att bryta ner och det är glukos som sedan omvandlas till fett.

Vissa som räknar kalorier tar för givet att få kalorier ska få dem att gå ned i vikt snabbare. Tyvärr finns det risk att kroppen går i svält läge när den får för lite energi. Då kommer kroppen i princip att kämpa emot och göra allt den kan för att lagra de få kalorier som du får i dig.


Likes

Comments

Postad i: MIN HISTORIA, TRÄNING

Lyckan när man ökar vikten på skivstången för varje vecka som går? Att man blir starkare och starkare, då vet man att man gör rätt.

För bara ett halvår sen var jag rädd för vikter, var rädd att jag skulle börja se "manlig" ut men nu vill jag bara mer och mer, give me more weight. ;) ÄLSKAR STYRKETRÄNING.

Jag var så rädd att gå upp i vikt, ville inget hellre att gå ner i vikt ett tag, förstörde hela min kropp, självskadebeteende kan sticka åt helvetet (arg), nää men jag hatar det, ingen ska behöva vara med om det.. Nu i efterhand tänker man "vad gjorde jag egentligen, man behöver inte svälta sig själv, träna 4 grr per dag eller spy upp sin mat för man vill ha den perfekta kroppen som gör en omtyckt, men mår man själv bra innerst inne? Nej absolut inte, jag lovar er att man inte gör det.

Det kommer fram personer och säger "jävlar vad stark du är", det är underbart att få höra det, att få veta allt slit man gör, visar resultat.Likes

Comments