Idag har laget varit i en bagarstuga i Sjulnäs hela dagen och bakat mjukkaka. Detta var första gången jag bakade det och det var så mysigt! Och inte att glömma så älskar jag mjukkaka, så att få tjuväta nybakat bröd gjorde ju inte saken sämre precis ;)

Nu sitter jag i soffan framför Sveriges match och hoppas ju givetvis på vinst. Just nu ser det riktigt lovande ut (18-12) till Sverige så vi får hoppas att detta håller i sig! Ha en bra söndagkväll alla! ☺️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

...DALLAS!! Nu är det alltså klart, i slutet av januari/början av februari tar jag flyttlasset och åker över Atlanten för att bosätta mig i Dallas under ett års tid och jobba hos den mest fantastiska familjen. Jag är såå oerhört glad just nu! Vem hade kunnat ana att jag om en och en halv månad ska flytta och bo i Dallas?! Som jag nämnt tidigare så har jag egentligen aldrig haft Dallas i tankarna gällande städer jag skulle kunna se mig själv bo i, eftersom jag inte vetat så mycket om staden. Men nu känns Dallas som den mest självklara staden att bo i, och som jag även nämnt tidigare så känns det viktigare för mig att hitta rätt familj än i vilken stad jag bor, och jag kan verkligen säga att detta är min perfect match. Jag är grymt peppad inför detta äventyr och vill att allt ska gå enkelt och smidigt med visumansökan osv. så att jag kan fara så snart som möjligt! Vilken perfekt lördagkväll detta blev!😄😄😄

Likes

Comments

Här ovan ser ni platserna på de matchningar jag har fått sedan sist. Jag tänkte inte skriva allt för mycket om dessa då jag inte har känt att det varit rätt, varken familjemässigt eller platsmässigt. Den familj som jag egentligen tyckte passade bäst av dessa med tanke på vart de bor och även vad de hade för intressen så var det familjen i Fairfield. Den familjen verkade tycka om att resa, både till värmare ställen men även till skidanläggningar. Dom hade svenska anknytningar så de ägde en stuga på Gotland och hade en lägenhet i Stockholm, utöver det hade de även en stuga i Boston. Jäklar så nice tänkte jag då, men då var det bara det faktum att jag skulle ta hand om deras 15åriga son, det var kanske inte riktigt vad jag hade sett framför mig.. Så efter lite betänketid tackade jag nej till att ta processen vidare. Vilket i efterhand har känts som de rätta valet, även gällande de övriga familjer jag matchat med. Jag känner att jag vill hitta en familj som känns 100% rätt, och tänker fortsätta leta tills jag känner så. Vill inte chansa med någon eftersom det är så mycket på spel, jag ska ju ändå bo med en främmande familj under ett års tid och då måste bara alla faktorer kännas rätt.

Familj: mamma (svensk), pappa, pojke (9 år), flicka (6 år)
Bor: Dallas, Texas

Denna familj i Dallas matchade jag med i förrgår och min första tanke var i princip - Dallas vad är det för stad, och vad kan man göra där? Jag har länge sett framför mig vilka platser jag skulle kunna se mig själv bo på, och jag kan ärligt säga att Dallas inte varit en av dessa platser. Men efter att ha googlat en hel del så verkar det som en väldigt mysig och intressant stad, absolut ett ställe där jag skulle kunna se mig själv bo. Anledningen till att jag började googla Dallas och se vilka möjligheter staden har att erbjuda beror på att familjen verka helt fantastik, precis vad jag föreställt mig att en värd familj ska vara. Mamman är från Sverige och har själv varit au pair som 18 åring i USA, så det känns som en trygghet att veta att vi talar samma språk och att hon även kan sätta sig in i min situation. Sedan verkar även barnen hur gulliga som helst. Familjen tycker om att resa, fara på semestrar till Mexiko eller på skidresor. En aktiv familj med mycket som händer runt omkring dem, så jag tror absolut att detta kan vara en familj för mig. Vi har haft lite mejlkontakt under dessa två dagar och vi har nu bokat in ett Skypemöte på fredag. Det ska bli så otroligt spännande då detta är mitt första Skypemöte. Så återigen känns det otroligt skönt att mamman är svenska så förhoppningsvis kommer vi kunna blanda lite svenska och engelska så att jag inte behöver vara allt för nervös för språket. Längtaaaar!

Likes

Comments

..till när jag och Olivia spenderade två veckor i Thailand. Vi hade en underbar resa som jag mer än gärna skulle vilja göra om, nununu! Att få vara brun och inte behöva känna sig som ett spöke när man går omkring bland folk hade ju inte varit helt fel. Eller att dricka drinkar på stranden med sin bästa vän och paddla kanot så att man blir illröd och bränner hela kroppen, det är ju bara goals..

Eller till när familjen reste till Kap Verde en vecka där vi bara chillade och mådde gott, och inte hade några som helst måsten utan bara tog det lugnt. Gud vad jag önskade att jag hade någon resa inbokad, men nä istället sitter jag här hemma och håller på att frysa rumpan av sig... Fast samtidigt så älskar jag ju ändå vintern och allt som hör till, men just nu hade jag gärna suttit på en strand någonstans i en vecka eller två. Så snälla, kan inte någon som ska utomlands packa ner och ta med mig i sin resväska?!

Likes

Comments

Nu när jag fått tummen ur och laddat över bilderna från kameran från helgens myskväll på raggesroad så tänkte jag att jag måste dela med mig lite av den otroligt goda tapasen vi satte ihop. Jag menar, kolla bara så jäkla gott! Det var jag, Olivia, Matilda och Emma som hade en riktig myskväll med jacuzzibad och sen egengjord tapas och bubbel. Vi gjorde någon röra med kräftstjärtar, baconinlindad sparris, halloumi, charkbricka, ölkorv, rödbetor med chevreost, snittar och nutellapizza. Glömde säkert någonting men ni kan ju bara se för er själva så himla gott, vattnas i munnen bara jag ser på dessa bilder!😍😍 Det blev en riktigt lyckad kväll och jag hoppas verkligen att vi gör om detta snart igen! 😊

Likes

Comments

Instagram@sannaamagnusson