Header
View tracker


Jag vill börja det här inlägget med att höja något så positivt, det här med vår öppenhet kring psykisk ohälsa. För ja, det har blivit allt mer accepterat, fler vet vad det innebär och vi är MÅNGA som vågar prata om det. Folk börjar se allvaret och försöker nu ta tag i detta. Men den där siffran då? Högre.

För något år sen brukade man säga att 1-2 personer i varje skolklass kampades med ätstörningar. Tyvärr, sorgligt nog skulle jag idag vilja säga att det är 2 personer i varje klass som inte kämpar med just ätstörningar. Hur många känner ni till i er närhet som har eller har haft denna sjukdom till monster? Jag kan rabbla upp en hel del kan jag då säga.

”Cause you make me feel like I´ve been locked out of heaven..”. Ni vet 2012 då Bruno Mars rockade scenen på Victorias Secret Fashion Show. Magi. Det är endast 3 dagar kvar tills det är dags igen och för mig är detta en ”jultradition”. Jag älskar showen, jag älskar kläderna, artisterna och sen tänker jag inte sticka under stolen med hur snygga jag tycker att modellerna är. Tyvärr så ja, det har blivit ett stort världsideal. Ett ideal som många har väldigt starka åsikter kring och gärna talar om den här tiden på året. Ett ideal som vi tyvärr har svårt att ta oss ifrån och något som jag tror kommer finnas kvar ett bra tag till. Men vi kan inte klanka ner på dom och tro att det ska gå bort på det viset, det gör mig så ledsen när vi människor klankar ner på dessa modeller för att ”rädda” oss själva. Ser ni inte hur taskigt det är? Att kasta smuts på någons utseende för att rädda ert egna? Dom är också människor och det är just sån smuts som triggar igång den större delen av ätstörningar.

Det är ett ideal som kommer leva kvar hos dom flesta ett bra tag till och vi kan inte klandra modellerna för det. Men, vi MÅSTE minska hetsen kring detta. Ni vet den där tidningar och bloggar tjänar pengar på. ”Träna som en ängel, ät som en ängel, få kroppen, detta äter modellerna veckorna innan showen..”. Ja ni vet, hets hets hets.. Det är där det sitter i. Det är inte okej, vi hjälper egentligen till att förstora detta ideal genom att göra det så pass stort själva. Det är 10-12 åriga tjejer som läser det här och tror att det är sånt levnadssätt dom ska ha för att se ”snygga” ut. Drömlika ut. Innan dom ens har fått en uppfattning om vilka dom själva är. Det är så självklart att vi är en hel drös med ätstörningar när vi bidrar till ett ohälsosamt samhälle. När vi som barn läser om hur vi kan svälta oss själva för att se ut som våra ideal.

Jag är arg, förbannad och ledsen. Att det inte är någon som agerar och gör något åt saken. Jag var en av dom 12-åriga flickorna som satt dagarna innan showen och läste hur man skulle äta och träna för att få en ängels kropp. Jag fick ingen änglalik kropp utan ju mer jag läste och gjorde som det skrevs om fick jag en allt mer monsterliknande kropp. Eller det var vad mitt lilla hjärnspöke skrek åt mig dag in och ut. Ju mer jag följde dessa steg ju tjockare och fulare kände jag mig. Jag blev blind och sjuk. Och jag vet att vi är flera stycken som utvecklar denna monsterliknande sjukdom just på grund av detta.

Vi kan inte ändra på idealet, men vi kan göra något litet på vägen genom att slänga all denna hets åt skogen. Den ska inte få finnas kvar och det är sjukt att den faktiskt gör det idag. Vuxna människor, var snäll och tänk på era barn/framtida barn när ni skriver och bidrar till svält och överdosering av träning.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker


Just nu håller vi på med en liten uppgift i skolan som handlar om "eco beauty", så klockrent enligt mig. Jag behövde väckas upp och inse vad det är jag egentligen kletar in i mitt ansikte varje dag och vad det har för påverkan på min kropp, mitt mående och min hy. Men dessutom miljön vi lever i och livet i den. Gillar skarpt att vi har fått jobba mycket med hållbar utveckling och vårt yrke utifrån en miljösynpunkt. Det har bidragit till att jag har sagt hej då till vissa inköp och tagit emot andra och på årets önskelista har jag nu skrivit upp smink från Lily Lolo, Zuii och Maria Åkerberg som enbart jobbar med naturliga produkter.


Likes

Comments

View tracker


Jag känner inte för att filtrera mig här på bloggen längre. Varje dag känner jag att jag vill skriva om en hel del saker, en hel del känslor men är rädd för att det ska komma ut för starkt. Men vadå, jag är hon som känner så starkt och extremt hela tiden. Jag är hon som har varit med om en del. En del som väldigt många andra har varit med om också. Why not. Det här är ändå min blogg. Min. Dessutom får jag ut mer av att få skriva än vad jag får när jag sitter ner och pratar med någon. Möjligtvis är min starka personliga sida tillbaka här igen.


Likes

Comments


Wohoo kan äntligen skriva inlägg igen.. Min dator har inte samarbetat på hela helgen kan jag då säga. Jag har kommit på flera saker och ting jag vill skriva ner och dela med mig av men nu är jag helt ärligt bara tom. Jag mår bra men jag är bara tom.

Och nej jag är inte riktigt så vit som treon där uppe, filter we love.


Likes

Comments


Hemma i snöiga Hälsingland med en varm kopp te och mitt under en online utbildning..


Likes

Comments

Bilder HÄRIFRÅN.

​Jag började min måndag med ett prov i naglar så jag tyckte att fokuset kunde få stanna kvar där också. Det kändes bra och jag är nöjd med det! Tanken var att jag skulle gymma efter skolan men var så jobbigt hungrig då min lunch bestod av en macka så jag åkte raka vägen hem och åt lite istället och ska sätta igång och träna lite på egen hand här hemma istället. Några få övningar bara.. 

Mer då? Jo det känns i hela mig att det är måndag, så trött och slö så jag kommer avsluta min eftermiddag/kväll framför tv:en och någon mysig film/serie! 


Likes

Comments


Ni anar inte vilken låg vecka jag har haft, helt otroligt! Måste ha hjälp och det är NU. Jaja.. Fick komma ut lite idag, träffade upp Julia på Espresso House och tog den obligatoriska fikan. Vi tänkte alltså ses och "plugga".. Hehe, det kom aldrig på tal ens kan jag då säga. Men behövde nog bara prata i någon timme och släppa det andra så det var skönt. Efter fikat och snacket hämtade pappa upp mig och jag åkte hem till han och fick i mig lite middag. Nu sitter jag hemma i soffan igen och det är inte förrän nu söndagsångesten har slagit in. SUCK.


Likes

Comments


Lördag och det är första dagen jag har funnit lite positiv energi den här veckan, wiho! Kan ha att göra med att D sov hemma inatt + att lördag är favoritdagen.

Jag var och handlade lite i förmiddags och unnade mig en croissant till frukost, nu sitter jag med min favoritkopp, favoritdrycken och favoritserien (gossip girl, femte gången gillt?). Mycket mer planer än så har jag inte den här lördagen då jag fortfarande är tom på energi men lite plugg och plock tänkte jag hinna med.


Likes

Comments

Instagram@sannaisidorsson