Header

Bilden till vänster är tagen från Pinterest.

Tisdag allesammans. Igår gick jobbtimmarna väldigt snabbt och efter det som kändes som ett ögonblick satt vi på stadt och åt god middag ihop. Jag njöt av en STOR men väldigt god Halloumiburgare. Det var så trevligt att få träffa alla, eller ja det saknades en. Men få höra lite mer om dom som privat personer istället för att stå och prata jobb. Ett härligt gäng!

Idag vaknade jag upp till stora snöflingor som fall ner så vackert, plockat lite här hemma, bakat lite och kollat serier. Tänkte gå ut till vårt lilla lager nu och sortera upp lite, tror nog att vi alla skulle uppskatta det haha.

Hoppas att er dag är fin!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godmorgon måndag! Jag har sovmorgon som de flesta måndagar, börjar inte jobba förrän 15 idag. Så jag har ätit frukost i lugn och ro och ska snart träna lite hade jag tänkt. På hemmaplan då haha! Efter jobbet idag ska vi alla ses ute och äta lite middag ihop och ta avsked för en tjej som jobbar sin sista vecka nu. Jättemysigt att få följa med då jag inte har träffat alla än. Så det ser jag faktiskt fram emot!

Vad roligt att det var så många som kände igen sig i mitt tidigare inlägg om HSP, att ni var en del som berättade om er upplevelse om det. Eller ja, det är alltid skönt att höra att man inte är ensam! För det är ingen i vad dom än är i.


Likes

Comments

Godmorgon på er alla fina! Fredag idag, wohoo! Jag har en bra känsla, är en glader Sanna idag trots att jag försov mig lite. Börjar inte att jobba förrän 15 idag egentligen men vi fick in lite (MYCKET) varor idag som behövde packas in och det är bara jag hemma nu på förmiddagen. Men det är inpackat och jag är i fas igen! Har tagit en dusch och hunnit med lite yoga dessutom.

Här ovan ser ni mina tre favoriter som kom in idag. Ljusstaken finner ni HÄR . Pläden finner ni HÄR . Och den underbara lyktan finner ni HÄR . Det är som julafton när vi får in alldeles nya varor, man blir alltid så förvånad över hur fint allting är i verklighet och just därför är det så tråkigt att vi inte kan ha en fysisk butik nu så man kan kolla på allting, känna och dofta. MEN vi har planerat att ha vårt lilla lager öppet nu under adventshelgerna. Spännande spännande.

Men nu är klockan lunch och jag måste få i mig lite att äta innan jag åker in och jobbar ett eftermiddagspass. Ha en fin fredag bästa ni!


Likes

Comments


Att leva som en högkänslig person innebär att jag, precis som 20 - 30 procent av resten av all världens befolkning föds med ett annorlunda nervsystem som är mycket känsligare än genomsnittet. Hjärnan fungerar lite annorlunda, som högkänslig reagerar man mycket starkare på sin emotionella och fysiska miljö. Lägger märke till mycket mer detaljer än vad andra gör, är i behov av mer tid och energi för att smälta all intryck i vardagen än vad andra behöver. Detta leder alltså till att vi högkänsliga lätt blir överstimulerade, blir lätt stressade och får kortslutning. Mer vila och lugn är därför så viktigt. Ni hör ju på ordet högkänslig att det är väldigt känsliga personer vi talar om nu haha, och ja högkänsliga känner oftast starkare än andra på det känslomässiga stadiet. Och det är pågrund av vår medvetenhet, hur vi reflekterar mer över små saker och tar in information och bearbetar den på ett mycket djupare plan. Mycket går efter magkänsla och man bara vet saker och ting, men det går inte att förklara hur alla gånger.

Jag har länge känt mig lite annorlunda på något vis, nästan trott att jag saknar någon "stark" psykisk sida. Inte att jag är en sjuk människa men att jag har många sidor och mycket tänk som skiljer andra åt. Att få sätta ord på varför jag har känt såhär, att få en djupare inblick i varför jag känt såhär har varit en sådan stor lättnad för mig. För jag kan äntligen se detta som något väldigt väldigt positivt istället, vilket gör vägen till att vara mer säker i mig själv mycket mycket lättare.

Och vad är det då som gör den här personligheten så positiv?

Empatin. Det här med att läsa av stämningen hela tiden kan vara väldigt påfrestande då högkänsliga alltid tar in och dras med in, analyserar. Men det är just det där med att vi bryr oss så pass mycket om andra människor och vill att alla ska må bra, helst hela tiden. Och när folk verkligen är lyckliga, ja då smittar det också av sig och vi kan verkligen glädjas av andras lycka. Det är en fin egenskap tycker jag

Kreativa. Ja det stämmer så, eftersom att vi känner allting lite starkare kan vi få ut en mer njutning av till exempel konst, musik, dans och mycket mer. Till och med sex!

Ser saker inte alla ser. Små signaler fastnar lätt hos mig, jag lägger alltid märke till när någonting står fel till. Stämningen gör så mycket.

Eftertänksamma. Rädslan för det negativa omdömet gör att vi oftast tänker några steg innan vi handlar. Det är just den här delen som ofta får mig att framstå som en blyg person. Men jag känner alltid in saker innan jag öppnar upp lite och låter min sida stråla ut.

Självständiga. Det här kan faktiskt vara väldigt svårt att tro ibland, men jag är verkligen en självständig person! Jag gillar att vara ensam, jag har ett väldigt stort behov av att vara ensam ibland. Smälta intryck och tankar. Jag har kompisar som aldrig skulle gå ut på stan och shoppa ensam, sätta sig och ta en fika helt ensam, resa ensam till exempel.. Men jag älskar det! För mig är det riktig kvalitetstid.

Och för att avsluta det hela, något som är så skönt nu när jag har fått mer förstående över hur jag fungerar som människa. När någon säger till mig att jag ska sluta reagera så starkt på saker och ting, sluta känna så mycket, sluta bli ledsen över små saker, sluta jaga upp mig för någonting så kan jag faktiskt förklara tillbaka att du kan inte säga så till mig. För jag föddes med en hjärna som får mig att fungera och känna på det sättet jag gör. Det är inget jag bara kan sluta med, för det kommer vara så. Jag är byggd så.

Är det någon av er som känner igen er i det här? Någon som vet att den också är en högkänslig person? Visst är det rätt vackra sidor vi bär runt på va!


Likes

Comments


Jobbar inte förrän på fredag igen, alltså har jag två lediga dagar framför mig. Så behövligt då jag har blivit rätt så förkyld. Så jag passar på att vila vila vila, mysa ner mig bland plädar, läsa en bra bok, dricka varmt och bara vara dom här två dagarna.

Ser ni så vackra kuddarna i sammet är eller? Ni hittar dom HÄR .


Likes

Comments


Här är den! Den där lampan jag var så fascinerad över och pratade lite om förut. Är den inte vacker?! Och det här med att den får ens hem att dofta sådär ljuvligt.. Igår använde mamma sig av vaniljdoften här hemma och det doftade så gott och varmt i hela huset. Men mer om den här lampan nu..

En katalytisk aromalampa från Lampe Berger Paris, den här lampan tar alltså bort oönskad lukt och ska nämligen rena luften från bakterier och öka syrehalten samtidigt som den fyller huset med önskad doft som går att köpa till, eller som medföljer i vissa set. Lamporna är verkligen så vackra och eleganta, denna jul-edition är verkligen min favorit just nu! Till lamporna HÄR och HÄR .

Och nu till det jag har längtat efter så länge, vår webbutik som ni hittar HÄR !


Likes

Comments


Inspirerades av @Yayas morotskakegröt och var så tvungen att testa mig på att göra detta då jag är ett stort stort fan av morotskaka! En sked och jag blev kär. Så himla gott, verkligen. Bytte ut kvargen till havregurt istället då det är lite snällare mot min mage, men det fungerade alldeles utmärkt. Nu sitter jag med en tom tallrik, påtår på kaffet, under pläden och framför Sex and the city.


Likes

Comments

Igår fick jag ta emot vår andra leverans som var från Gripsholm där bland annat dom här läckra kuddfodralen kom i. Chockerande vackra faktiskt! Fick in så söta Baby Bed Set och babyhanddukar med huva också.. Som det ser ut nu kommer jag kunna ge er en länk till vår lilla hemsida redan nästa vecka, vilket jag verkligen hoppas på!

Jag har varit ovanligt seg och trött den här veckan och efter en powerwalk igår kände jag att kroppen inte alls hängde med och idag har jag verkligen SUPERONT i ben och fötter? Märkligt.. kanske en infektion? Jaja det är fredag och det är tillåtet att bara mysa idag haha!


Likes

Comments


Till skillnad från igår vaknade jag upp med ett riktigt gott humör. Njöt av en varm kopp kaffe under tiden som jag fixade mig lite och hade på nyhetsmorgon i bakgrunden. Som sedan byttes ut mot Rita Ora´s nya låt Anywhere, får en sån bra feeling av den!

Idag har jag tagit emot våra första varor så nu ligger det en massa kartonger i lilla stugan vi har här på tomten haha. Leveransen kom från Lampe Berger. Nu känner jag hur ögonen har blivit allt mer tunga så jag tänkte stänga ner datorn och ta mig en vilare. Ikväll är det ju dags för bästa Bonde söker fru med lilla gänget haha!


Likes

Comments


Så! Nu har jag skrivit klart alla beskrivningar för Meraki Mini. Det finns ju en hel del produkter kvar men väldigt befriande att vara klar inom ett område haha. Egentligen behöver jag inte göra mer än så idag och känner att jag lämnar det där också. Tar en chokladpaus och skriver lite välbehövliga mail innan jag tar tag i dagens motion. Behöver verkligen komma ut lite, andas frisk luft och rensa huvudet på tankar.


Likes

Comments

Instagram@santoniais