Sportlov har man ju nu, vilket vi i och för sig fick i fredags redan men jobbade hela helgen så fick njuta av de först nu i veckan. Men de var en bra start på lovet då hela måndagen och tisdagen bestod av klarblå himmel och massa skidåkning. I måndags var jag bara med min syster och åkte här i Kiruna men i går tog jag och mamma en sväng till gränsen och åkte där. Det var till en börjar jävligt kallt, typ -20 men sen under dagen vart det varmare så då var de riktigt skönt att åka! Åker ju inte skidor så mycket nu för tiden så när jag väl får är de svin skoj, älskar det verkligen! Nu resten av lovet händer inte så mycket, åker tbx till Luleå imorn och sen blir de jobb hela helgen, as usual...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Var ett underbart väder idag så jag och Fanny bestämde oss för att ta en sväng ut på isen, vilket var super skönt! Efter att ha jobbat hela helgen och inte sett solen speciellt mycket var det extra härligt att få komma ut och njuta av den. Det är dagar som dessa man verkligen gillar vintern vilket jag inte riktigt gör annars, man får hoppas på att det blir lika fint väder under sportlovet så man får åka lite skidor och vara ute mycket. Lovet kommer vara väldigt behövligt så det är bara att man kämpar på nu sista vecka och hoppas på att den går fort.

Likes

Comments

Var ett tag sen jag skrev någonting här nu men vet fan inte vad jag ska blogga om, händer inte så speciellt mycket roligt i mitt liv. Men kom på att jag kan skriva lite fakta om mig, det kan ju kanske vara lite kul att läsa om.

1. Jag är väldigt envis av mig och ibland kanske lite för mycket för får jag inte som jag vill blir jag lätt sur, vilket kanske inte är så super bra hehe. Men annars tycker jag att det kan vara rätt bra att vara envis, kan man komma rätt långt på.

2. Jag kan ibland vara väldigt glömsk, kan fort glömma vart jag lägger saker och om någon ber mig göra nått så blir det sällan att jag gör det för att jag helt enkelt glömmer det. Det gäller dock inte när det handlar om viktiga saker vilket kanske är rätt bra.

3. Jag ÄLSKAR verkligen pasta, äter typ pasta till allt och käkar ibland bara det. Dock fick man ju oturen och blev glutenintolerant så vanlig pasta kan jag tyvärr inte äta men är så van vid glutenfritt så tycker det är jävligt gott de me.

4. Jag sminkar mig väldigt sällan och gör jag det så är det bara mascara och lite ögonbryn. Detta är för att jag inte riktigt trivs i smink, känner mig bara kakig typ och sen tycker jag det är så sjukt jobbigt att tvätta bort.

5. Något som jag hatar är när folk går nära bakom mig, tycker det är så jäkla irriterande och blir skit stressad av det (skumt I know). När någon gör det måste jag alltid stanna och låta dom gå om för klart inte av det.

6. Hade håret ner till rumpan när jag var liten men dum som jag var så klippte jag så klart av det, och nu blir det fan aldrig långt igen.

7. Har åkt slalom sen jag var typ 6 och kan även åka snowboard, tycker dock mer om att åka skidor men båda är väldigt roligt.

8. Min bästa årstid är våren och sommaren, och speciellt på våren när det börjar bli bart på backen och varmare i luften.

9. Var brunett en gång i tiden och det var nog det värsta jag någonsin har haft, ångrade mig så mycket att jag låg och grät typ varje kväll så har nu lärt mig att jag endast ska hålla mig till min blonda hårfärg.

10. När jag börjar kolla på serier kollar jag aldrig klart på dom, jag ledsnar typ och sen börjar jag på en ny och sen blir det samma sak igen. Så av alla serier jag sett, vilket är typ 7 stycken, har jag sett klart en och det är pretty little liars.

11. En till sak jag hatar är när saker jag planerat eller bestämt inte blir av, blir så jäkla irriterad när sånt händer för jag kan typ inte ställa om och acceptera det för har jag bestämt något så ska jag göra det också.

12. Har väldigt svårt för att öppna upp mig och prata om hur jag känner, tycker det är jobbigt och bär helst på allt inom mig vilket man kanske inte ska.

13. Jag önskar jag var mycket längre än vad jag var för tycker det är så jäkla snyggt när tjejer är långa, kort är också fint så klart men man vill ju alltid vara det man inte är.

14. Är inte den som kollar på sport speciellt mycket men det jag gärna kollar på är handboll och faktiskt även hockey. Handboll gillar jag väl för att jag spelat de själv men hockey vet jag inte riktigt varför, tycker väl på nått sätt det är roligt bara. 

15. Jag tycker det är rätt roligt att tvätta och även ibland städa, ingen aning varför men det är bara kul ibland.

16. Jag är fruktansvärt nyfiken, ska fan veta allt och min standard kommentar är typ "vadå?". Får jag inte reda på saken jag vill veta tjatar jag tills jag helt enkelt får reda på det, heh.


Likes

Comments

Detta är nog något jag aldrig trodde att jag skulle skriva om men tror jag kommit till en gräns då jag helt enkelt känner att det får vara nog.

Jag har sedan väldigt många år tillbaks tränat mycket. Jag spelade handboll i ca 9år och när jag var ungefär 13 år började jag även träna på gym lite lätt, både min mamma och pappa gjorde också det så hakade på dom helt enkelt. Kunde inte speciellt mycket om styrketräning när jag var 13 år gammal så det var min mamma som fick visa och lära mig. Men under ungefär samma tid, vid ca 13-14 års åldern fick jag för mig att jag var tjock(??) vilket jag absolut inte var, men detta ledde iallafall till att jag kände att jag var tvungen att träna så fort jag hade ätit något. Jag slutade dock inte äta utan kände bara att jag var tvungen att träna bort det jag fått i mig, men vad jag minns så höll inte detta på så länge. Kommer iallafall ihåg att min mamma började se vad jag höll på med och sa till mig och jag tror att jag slutade efter de. Jag har dock väldigt länge haft kroppskomplex och det slutade jag inte ha, men slutade bry mig lite mindre iallafall.

Sen gick det några år och i början av 2015 hände rätt jobbiga saker och jag började må väldigt dåligt (detta var även anledningen till att jag flyttade från Kiruna). När jag började må dåligt började även mitt kroppskomplex på något sätt komma tillbaks rätt mycket och jag började få ångest igen när jag hade ätit något men nu började jag istället spy upp det. Till en början var det inte alls ofta men efter ett tag började jag inse att det var rätt lätt att få upp maten så det blev allt oftare jag gjorde de. Det var dock aldrig så att jag hetsåt utan jag kunde spy av att jag bara ätit en vanlig lunch, men det var känslan av att vara mätt jag inte klarade av (för mätt är ju liksom meningen att man ska bli efter man ätit men det fattar tydligen inte jag). Detta gjorde jag iallafall ett tag men tillslut kom min mamma på vad jag gjorde och blev såklart besviken, jag lovade henne att sluta men det gjorde jag inte och det märkte hon.

Jag lovade henne igen att sluta med det jag höll på med men sen i början av 2016 började jag må dåligt igen, och detta gjorde att jag fick ännu mer komplex. Det sjuka är att varje gång jag mår dåligt börjar jag straffa mig själv och det är alltid genom att jag ska gå ner i vikt, så började helt enkelt att spy upp maten igen. Samtidigt som har har hållit på med detta har jag även känt ett tvång att jag måste träna vilket jag fortfarande har. Jag får ångest om jag inte tränar 6-7 ggr i veckan. Jag klarar inte av att vila från träningen mer än en gång i veckan och jag vilar inte ens från träningen när jag är sjuk för jag tror att jag då kommer gå upp i vikt. Det har helt enkelt gått så långt att jag tränar för att jag måste och inte för att jag vill och tycker det är roligt.

Jag har sedan dess fortsatt hålla på att spy, tyvärr, och det är nästan varje dag också. Problemet är att jag idag mår väldigt bra men jag kan verkligen inte sluta. Jag har nog trott att jag skulle kunna sluta självmant och att alla tankar skulle försvinna men har nu insett att det inte går, vet dock inte om man kan kalla detta för ätstörningar men det är ju inte riktigt som det ska vara iaf. (Detta är dock inget som syns på min kropp och utseende.)

Jag får ångest för inprincip allt jag äter, och som jag skrev innan så hetsäter inte jag utan jag kan spy av att äta lite också. Dock spyr jag inte varje gång jag ätit något, ibland bryr jag mig inte alls om vad jag stoppat i mig och känner mig nöjd med mig själv. Men det jag önskar mest av allt är att jag inte får dessa "onda tankar" så fort jag känner mig mätt eller ätit något onyttigt, jag vill kunna äta vad jag vill utan att känna ångest och jag vill kunna vila från träningen om jag känner för det men det kan jag inte och det gör mig så arg och ledsen. Och all denna ångest har till grunden att göra med att jag är livrädd för att gå upp i vikt, och innerst inne vet jag att jag inte är tjock men min hjärna fattar inte riktigt det. Jag jämför mig även väldigt mycket med andra så det är nog också en stor del i allt detta.

Jag är iallafall väldigt trött på allt detta och jag vill kunna leva ett normalt jävla liv utan massa ångest. Det är såklart något jag kommer få kämpa med och det kommer inte gå på en dag och inte heller vara speciellt lätt, men ska fan göra allt för att det ska försvinna och bli bra igen!!

Sen varför jag valde att skriva om detta är väl för jag tror att det kommer bli lättare när folk helt enkelt vet hur det ligger till. Har känt att jag inte velat prata om det förut men nu när jag börjat inse att detta inte är något jag ska hålla på med känner jag att jag iaf vill skriva om det, känns rätt skönt att bara få ur sig de.Jag läste även ett inlägg som Bianca Ingrosso hade skrivit, det var om hennes ätstörningar och det hon skrev är väldigt likt hur jag känner, hon skrev allt så jäkla bra. Tänkte att jag klistrar in en del av det hon skrev så tror jag det blir lättare att förstå för jag tycker det är svårt att med egna ord beskriva hur det är och känns. (skulle dock inte säga att det är bullimi jag har men allmänt är texten väldigt bra)

"Det är nämligen så att ordet ”frisk” i detta sammanhang är extremt stort för mig, även något som ligger lååååångt borta för mig just nu. Ordet FRISK betyder för mig att beteendet, tankarna & ångesten är TOTALT borta, för evigt! Så borta att man är 100% säker på att det aldrig kommer att komma tillbaka igen. Jag kan säga att där är jag verkligen inte idag. Om jag ska vara ärlig så har jag faktiskt aldrig mött någon som haft bullimi & som är 100% så kallat frisk.

Eftersom att bullimi är något som styrs av onda tankar i huvudet så betyder inte att bara för att man slutat spy eller hetsäta så är hela sjukdomen över och man är frisk. Nej tyvärr så är det inte så enkelt. När man har kommit över det stadiet så väntas det en lång & svår kamp med att försöka komma över nästa stadie, de onda tankarna som triggar igång din ångest & hela ditt sätt att se på dig själv. Det är ju såklart olika för alla men just nu pratar jag om mig.

Vissa veckor känner jag mig helt frisk, jag känner mig då svinstark, jättevacker & helt jävla PERFEKT som jag är! Och vissa veckor faller jag tillbaka till onda tankar, beteendet kan komma tillbaka och min ångest är där varje dag.

Det är SÅ, SÅ svårt att hitta en balans, speciellt en balans som funkar för en själv, vi är ju som sagt alla olika och det är svårt att liksom hitta den ”rätta vägen” på egen hand. Jag tror att det är det som är det jobbigaste med hela denna sjukdom, att just hitta tillbaka till den balansen som man drömmer om.

Jag har förstått att detta kommer vara med mig hela livet och att det är något som jag kommer få jobba med i flera år framöver på gott och ont. Det kommer inte alltid vara en dans på rosor och vissa dagar kommer vara bättre än andra men något jag vet är jag INTE kommer att ge upp & jag kommer inte heller ge mig själv för mycket skit när jag har dåliga dagar."


Likes

Comments

Lite sent kanske men men...

2016 var både ett dåligt och ett bra år för mig, det började inte så super bra (då jag inte heller mådde så bra) men med tiden blev allt bättre och bättre och sen i slutet av året mådde jag väldigt bra. Dock är det små saker som fortfarande inte är 100% bra men jag får jobba på det så blir det nog bättre tillslut. Annars har det hänt väldigt mycket roligt under 2016, var på brännbollsyran för första gången vilket var super kul. Började jobba på O'learys och där trivs jag väldigt bra, har även lärt känna många nya människor både på jobbet och utanför och det är jag väldigt glad för. I somras var jag på min kusins student i Stockholm, var utomlands, jobbade och tog det rätt lugnt. På hösten fick jag äntligen fylla 18 (kändes som jag väntade i en evighet) och körkortet tog jag också vilket var super kul och väldigt skönt (går ca aldrig mer :P). Sedan blev det jul och helt plötsligt ett nytt och, och 2017 har startat bra och jag hoppas och tror att det kommer bli ett roligt år då det är väldigt mycket att se fram emot.

Likes

Comments

Och helt plötsligt var det ett nytt år, vart fan tar tiden vägen?? Det går så himla fort, känns ju som det var nyss vi gick från 2015 till 16. 

Min nyårsafton var iallafall bra, var med en massa fina tjejer i början av kvällen då vi hade det trevligt. Sen åkte vi in till stan vid 12 slaget för att kolla raketerna och träffa massa fulla människor vilket var väldigt kul. Efter det gick jag med några kompisar till O´learys, dock va vi inte där så jätte länge utan gick vidare till max för att käka vilket var extremt gott (som vanligt). Efter max var väl kvällen inprincip slut men jag var ändå nöjd med allt, hade inte förväntat mig så mycket så det fick bli som det blev helt enkelt. 

Nu är det iallafall 2017 och detta år har man mycket att se fram emot, om inte minst studenten (that's siiiick!!). ​GOTT NYTT ÅR!

Likes

Comments

Dan före dopparedan idag och det innebär uppesittarkväll. Inget jätte speciellt med det dock, sket i bingolotto detta år och kollade en film med mamma istället och åt lite gott till det. Vi brukar inte göra så speciellt mycket annat på uppesittarkvällen, det är oftast bara jag och mamma dom gångerna jag är hos henne på julen. Ibland min bror också men han har flyttat till sälen och blir kvar där över julen, lite trist men men. Imorn blir vi dock lite fler då vi firar jul med mammas kusiner och släkt vilket kommer bli mysigt. 

Likes

Comments


Hur lång är du?
160

Är du besatt av något?
Tuggummin, käkar fan ett paket om dagen

Vad längtar du efter?
Till julen och att få åka hem och träffa familjen

Hur går du helst klädd i?

Träningskläder typ, eller det är väl de jag alltid har på mig iaf

Vad är det bästa som hänt dig?
Att jag fick flytta från Kiruna :)

Vad ser du framemot nu?
Att få min bil

När såg du senast din mamma?

3 månader sen, saknar henne

Vilka städer har du bott i?
Kiruna, Stockholm & Luleå

Saknar du någon?
Ja, saknar alla i min familj

Har du några syskon?
Två stycken, en storebror och en lillasyster

Vad är det bästa du vet?

Att träna skulle jag väl säga, är väldigt träningsberoende

Vad är det värsta du vet?
När folk fan inte kan vara ärliga

Vad vill du göra efter studenten?

Kommer nog att flytta till sthlm igen, men kanske jobba lite innan i Luleå.

Likes

Comments

Två bilder från hotellrummet

Från middagen

Idag kom min pappa, hans fru och min lillasyster hit till Luleå for att hälsa på mig. Dom hade bokat hotellrum på Claroin så då fick jag också bo med dom här, väldigt skönt måste jag säga. Dom kom hit vid fyra tiden och då gick vi på stan en snabbis, sen gick vi och åt middag på hotellet vid 7 tiden. Det var verkligen sååå gott, åt någon fiskrätt och det smakade väldigt bra! Efter det gick vi bara till hotellrummet och nu händer det inte speciellt mycket, kollar idol och bara tar det lugnt.

Likes

Comments

Före & Efter

Var hos frissan idag och fräschade upp mitt hår lite, ville ha som en liten blond ombre så man slipper utväxten så det fick bli en lite mörkare botten med ljusare toppar. Min hårfärg innan var inte så superjämn efter jag varit utomlands i sommar och färgen var även lite mer gulare och varmare. Ville då få bort det gula så nu är det mycket kallare och mer silvrigt så som jag ville ha det, och jag blev super nöjd med resultatet!

Likes

Comments

Instagram@sannahoglundd