Medan finalen av Hela Sverige Bakar rullar i bakgrunden tänkte jag dela med mig av mitt absolut godaste julgodis. Enligt grundreceptet ska det egentligen vara marshmallows i också men jag föredrar att köra utan det. Så, hur gör man då dessa goda rutorna? Börja med att smälta mörk choklad på låg värme i vattenbad. Hacka under tiden nötter och dumlekola. När chokladen har smält blandas samtliga ingredienser så att alla nötter och kolor täcks. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper, ungefär tre centimeter tjockt och låt stelna i kylen. Skär därefter upp fudgen i rutor och förvara dem återigen i kylen. Voilá!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God morgon. Medan det andra ljuset brinner i fönstret rullar Nyhetsmorgon i bakgrunden. Frukosten ligger numera i magen och jag ska alldeles strax köra ut mot jobbet. Men, innan dess ska jag krama om Emil lite extra eftersom jag åker hem och sover hos mamma & pappa inatt. Ska bli så mysigt att spendera kvällen där och få prata ikapp allt som hänt sen sist vi sågs.

Likes

Comments

Tio centimeter kortare och jag har aldrig varit nöjdare.

Likes

Comments

En härlig bild tagen på en strand i Grekland, sommaren 2016.

God morgon fredag. Veckans bästa dag är här, äntligen. Och idag ska jag klippa mig! Vilken dubbel-lycka. Utöver ett par efterlängtade timmar hos frisören har jag ett par saker att bocka av på dagens att-göra-lista. Jag ska fixa matlådor inför helgen, promenera över stan till Åhlens för ett par ärenden och tillsist avklara ett fredagspass på jobbet.

Likes

Comments

Vad som gör mig lite extra glad idag? Att jag precis ätit indisk buffé till lunch med pappa. Att mormor precis ringde och berättade att den senaste röntgen av cancern visade goda resultat. Att jag äntligen ska få träffa alla på jobbet igen efter fem dagars ledighet. Att det är Wahlgrens Värld ikväll. Att gårdagens stund på Gelato med Annie fortfarande får mig att le. Att vi ska somna i nytvättade lakan ikväll. Att det är fredag imorgon.

Likes

Comments

På bilderna ovan ser ni ett nytt tillskott i kamera-familjen. Eller nytt och nytt, det är Emils ett år gamla kamera som jag nu tar över. En Sony A6000 med ett objektiv på 16-55 mm. Jag har länge tittat på liknande kameror, både på grund av att jag vill uppgradera mig men också eftersom jag vill ha en lite mindre kamera som är enklare att ha med sig. Förutom att autofokuset är fantastiskt gillar jag verkligen hur skön den är att hålla i handen. Jag tror att vi kommer att komma bra överens framöver.

Likes

Comments

I helgen när jag var hemma hos familjen bakade mamma och jag dessa goda dumlekakor med noblesse. Så länge jag kan minnas har vi alltid haft en sats av dessa hemma under julen. De är så himla goda. Receptet som vi använde oss av hittar ni här. Vi brukar dock ha en halv dumlekola i varje kaka eftersom de annars lätt rinner över kanten på formen.

Likes

Comments

Ungefär exakt såhär spenderar man en ledig eftermiddag enligt mig.

Likes

Comments