Header

Ja, så fick det bli. Vid 12 på natten åkte vi hem från djursjukhuset med tomt släp, det känns så himla konstigt.

Det är inget jätteallvarligt som har hänt, såg igår att Fanta hade kolik känningar så vi åkte direkt till sjukhuset. Där fick hon efter undersökningar stanna i en stooooor box med dropp i halsen.

Nu mår hon bra, dock såg veterinären det jag egentligen redan misstänkte när vi röntgade henne, hon hade jättemycket sand i tarmarna.

Så nu mår hon mycket bättre men ska stå på sjukhuset fram till fredag & tömmas på sand från tarmen. På fredag kommer de ta nya röntgenbilder & om all sand är ute från magen får hon komma hem på fredag!

Min lilla kämpe. På fredag får du förhoppningsvis komma hem igen, jag saknar henne redan.

Funderar på att ta tåget upp & hälsa på henne. Tar ca 2 timmar att åka kollektivt till djursjukhuset men det får det vara värt, vill hälsa på henne på onsdag. Min fina tjej, längtar tills hon får komma hem igen!

Nu är det bara att hålla tummarna att hon får komma hem på fredag!

Min kämpe

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Alla dagar blir inte alltid som planerat, säger jag liggandes hemma sjuk.


Skulle egentligen promenerat med Fanta, Maia och Märta idag men så blir det uppenbarligen inte, de får nöja sig med att promenera runt i hagen själva. Ska dock åka ut en sväng till Fanta, mocka och kolla att allt är bra med min lilla ponny.

Alltså jag kan inte ens beskriva hur taggad jag är på att satsa på Märta nu. Hon är 6 år och grön, toppstammad och kapacitet för toppen. Vi har byggt upp en jättebra relation tillsammans och snart kommer hon tillsammans med Maia flytta hem till gården där jag har Fanta, Ragnar har en intresserad så antagligen blir han såld snart då han är en så enkel häst att det inte kommer vara svårt att få sålt honom.


När Ragnar säljs har jag ju då Märta som jag ska göra en stor satsning med tillsammans med hennes ägare Sara som vår coach. Maia kommer jag också tävla med mest bara vid sidan för skojs skull, det är Märta som har hela framtiden framför sig. Maia kommer jag dela på med hennes ägare Sara, hon vill inte precis göra någon tävlingssatsning då hon redan gjort det genom livet och därför är det perfekt att jag tävlar Maia lite, hon kanske också åker på någon liten tävling med Maia för skojs skull, men att det är jag som gör en satsning med Märta och har henne lite som ''min egna'' trots att Sara fortfarande äger henne och hjälper till att coacha oss då Sara har tävlat typ de största tävlingarna man kan och då kan ge oss tips och erfarenhet ute på banorna. Jag och Märta är unga båda 2 och har hela framtiden framför oss, framtiden är våran och det är jag säker på!!

Finaste Märta. Fyfan vad jag är obeskrivligt taggad på att få satsa på en framtid med dig! Såklart alltid med Sara Bergstrand som vårt stöd och coach, det är viktigt att ha någon med erfarenhet, något som har varit där vi vill komma!


Fanta, min fina lilla ponny, kommer att få åka till en suuuuperhärlig familj ca 50 min bort. Henne kommer jag aldrig någonsin sälja, men då jag vill som sagt göra en storsatsning på storhästarna så är det perfekt att låna ut henne till denna duktiga lilla flickan så hon kan få komma ut och tävla med en mindre ryttare som kan ta henne vidare nu när jag är lite för lång! Sen kommer hon tillbaka till mig när hon blir pensionär för att mysa och busa lite.

Där har vi planen.

Fanta lånas ut, Ragnar säljas, Maia och Märta stannar då jag ska satsa på Märta och sen ha Maia tillsammans med ägaren Sara. Jag har nog aldrig varit så taggad och målmedveten som jag är nu, inget kan stoppa oss!

Likes

Comments

2 dagar innan tävlingen inser vi att vi inte har någon transport att köra med. Bara där kändes det ju som att det inte var menat att vi skulle åka på tävlingen, men när vi sen dagen innan tävlingen får tag på en transport så drar Ragnar av sig skon. Jaha, var det ett andra tecken att vi inte bör tävla? Nej aldrig i livet att vi ger oss så lätt, lyckades i sista sekund få på en tappsko så vi kunde åka mot tävlingen. Och det är jag glad över..


.. för GUD vad bra det gick! Hans 1:a tävling och han sätter nollor i BÅDA klasserna!? Herregud vilken häst!


Ragnar är ju lugnet själv, så mogen och förståndig häst som bara står och tittar medan vi fixar honom. På framridningen var han gudomlig, mjuk som smör och lyssnade på mina små små hjälper, precis som jag vill ha honom.

På framhoppningen blev det en jädra fart i honom haha, han tyckte det var SÅ kul! Hoppade lite osäkert och vinglade fram som den unghästen han är utbildningsmässigt, men hoppade så glatt så när vi var framme vid hindret.

Med öronen konstant spikrakt fram gick vi in på banan. Lite vinglig och osäker i 80 cm men blev ändå felfri och fick sin gul och blåa rosett!

Även i 90 cm var han felfri, satt dubbelnolla och gjorde sin första omhoppning, men hamnade precis utanför placeringen vilket var meningen då vi tog det lugnt och fokuserade på självförtroendet. Vilket han också gjorde!

Ösregnade hela första klassen, inget han ens brydde sig om.


Ragnar är förresten till salu, skicka mejl för mer info, jag rider och tävlar honom till försäljning.

Likes

Comments

Imorgon är det dags för tävling igen, denna gången bara med Ragnar eftersom Maja hade något i vänsterbogen som störde henne. Det är förövrigt fixat idag, hon fick IR-behandling i vänsterbogen då den var spänd och satt fast ordentligt. Nu är det fixat, skritt under helgen sen igång igen. Märta fick också behandling så hon kan börja hoppa nu igen och tävla!

Back to it, Ragnar. Vi hade denna gången alla odds mot oss, igår tappade han en sko och vi hade inget släp till imorgon. Katastrof. Men som tur var får vi låna ett släp av stallägaren där jag har Fanta och Ragges hovslagare kunde idag slå på en sko! Allt löser sig tillslut med underbara människor i närheten!

Planen för Ragnar imorgon går ut på att ta det lugn och ge honom tid. Han är ensam med och kommer alltså få all tid och fokus på honom och bara honom. Förra tävlingen kom vi inte runt banan då han smällde min läpp när han stannade på första hindret, det rann blod och jag fick snällt hoppa av och gå ut med mitt blod rinnande haha. Inte lyckat, men det var inte hans fel, allt blev stressigt och han hade för mycket i huvudet.

Denna gången ska vi värma upp i lugn och ro, gå runt för hand på hela tävlingsplatsen och andas in miljön i lugn och ro. Sen värma upp noga och lugnt, hoppa fram med bra tryck och bjudning. Inne på banan ska han få trava runt och kolla på hinderna samt omgivningen, efter startsignal ska vi ta det lugnt, bygga upp en bra trav och komma i trav på första hindret, sen brukar han komma igång. Sen tar jag det därifrån.


SÅÅ taggad på revansch.

Likes

Comments