Godafton!
Idag fick vi veta att vår grupp uppgift är godkänd och klar så nu väntar bara en HLR utbildning imorgon och sen är den första praktik perioden på 10 veckor över. Helt sjukt vad tiden springer ifrån en. Började ju nyss på sjuksköterskeprogrammet. Väntar fortfarande svar från barnavdelningen på Eskilstuna sjukhus huruvida jag får börja jobba där eller inte, hoppas verkligen jag får det. Men blir det inte så så är det bara söka vidare, då finns det säkert en anledning till det som jag bara inte funderat ut ännu.

Igår var jag på gymet för första gången på flera veckor har vart sjuk och orkeslös så inte haft ork att ta mig dit. Körde iallafall ben med fokus på baksida och rumpa och det känns idag! Idag blev det rygg och biceps som fick arbeta. Fick ett ryck och drog iväg på en joggingtur direkt efter gymet blev 3,7 km på 26 minuter ingen bra tid men det är en början! Det känns ju såå skönt efteråt men man måste komma över spärren som stoppar en. 😉 Imorgon efter skolan som slutar 17:00 tar jag bussen till pojkvännen för att sedan mysa ner mig i hans famn.

Nu ska jag försöka somna men känner mig fortfarande pigg så kanske blir att meditera en stund så tröttheten kommer krypandes. Godnatt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vart förkyld under veckan, vilket vart extremt jobbigt eftersom jag haft praktik hela veckan. Som tur är så mår jag bättre nu meen nu börjar alla runt mig bli dåliga.. Så skulle gissa på att jag kommer insjukna igen inom en viss framtid. Nu ska jag kolla lite tv och bara mysa för imorgon är det dags för praktik igen.

Likes

Comments

Godafton! 🖖🏼
Idag har jag haft utbildning hela förmiddagen och sen haft besök på eftermiddagen samt en reflektion. Dagen har gått fort och smärtfritt. Bestämde mig igår kväll för att jag SKULLE träna idag och jag lyckades! Jag körde ett lite lättare pass för rygg och biceps idag. Det kändes väldigt skönt att träna men jag har lite problem med att våga ta mig dit. Har fått lite av en socialfobi eller vad man ska säga jag gillar inte att vistas på platser där mycket folk finns. Mitt gym är väldigt litet så när det blir mer än 4 personer där känns det fullt vilket är väldigt jobbigt för mig. Jag har inte haft det här problemet förut utan det har kommit nu de senaste månaderna, jag tror att det är en bieffekt av mitt psykiska mående. Så jag är stolt att jag tog mig till gymmet och genomförde ett pass. Imorgon ska jag äntligen få krypa ner i sängen bredvid mitt hjärtegull, längtar efter hans kramar och pussar. Godnatt 💕

Likes

Comments

Det är mycket som hänt sen jag skrev sist. Livet går som en bergochdalbana och så är det för alla skulle jag tro. Jag har pluggat oavbrutet och jobbat när jag haft ork. Julen kom och gick, fick en massa fina julklappar och en massa mat och kärlek. Nyåret firades in med vänner och pojkvännen, avslutet på 2016 blev fantastiskt! 😍 Det som väntas nu under 2017 är praktik i 16 veckor. Har redan hunnit med 4 av dem och blivit godkänd! Är på min andra praktik nu och det känns väldigt bra. 😃 På fredag ska jag på min första arbetsintervju inför mitt yrke som sjuksköterska. Ska bli väldigt kul att se vad som kommer sägas där och vad framtiden har att erbjuda. Ska även på min första terapi session för att förhoppningsvis få ordning på skallen.

Har även hunnit påbörja min sleev på riktigt då jag börjat med överarmen. Och det ska byggas mer på senare. Träningen går framåt men det är inte en linjär resa, har vart i en svacka nu ett bra tag.. Men lyckades innan svackan tog fart få upp 100 kg i marklyft 👏🏻 Planen är att komma igång i veckan saknar träningen väldigt mycket så dags att dra sig till gymmet!
Vi hörs när vi hörs! 👋🏼

Likes

Comments

Att lida av psykisk ohälsa är väldigt jobbigt men också lärorikt. Jag har egna erfarenheter av psykisk ohälsa i form av depression som sedan ledde till en ätstörning. Min historia är inte speciellt märkvärdig men jag tycker det är viktigt att våga prata om det, idag är det "skämmigt" att prata om sitt psykiska mående sålänge det är negativt riktat. Dock så är det mycket bättre idag än för fyra år sedan när jag fick min först depression. Jag skämdes och vågade inte prata om hur jag mådde just för att det var inget som man pratade om öppet.

Under sommaren 2012 hade jag lite problem dels med självkänsla och kärlekstrams. Det i kombination med att jag på hösten började tvåan på gymnasiet, där jag gick NaturNatur, vilket var det tyngsta året under hela utbildningen. Jag har alltid satt höga krav på mig själv och vägrat ta ett nederlag. Med den pressen på mig själv och stressen som kom från alla uppgifter i skolan gjorde att det gick sämre i skolan än vad jag hade satt som mål. Vilket ledde till att jag mådde sämre och sämre. Allt detta plus en urkass självkänsla gjorde att jag började hata mig själv. Jag hade ett mantra som jag sa till mig själv det löd så här: Du är dum, ful och äcklig. Och ingen tycker om dig. Det här pågick i sex månader innan jag vågade söka hjälp, inte ens min familj fick veta något utan jag höll upp en fasad hela tiden. Tillslut vågade jag mejla kuratorn på skolan och sa att jag skulle behöva prata med någon för att jag inte mådde så bra. Jag fick en tid och allt gick enligt mina planer. Tills en kväll när jag är ute med mina kompisar och mamma ringer och säger att jag ska hem på en endaste gång. Jag hade glömt bort att min mejl var kopplad till min iPad, så mamma fick syn på mejlet när det ploppade upp på den. Hon konfronterade mig och frågade varför jag skulle behöva prata med någon. Där och då brast det och jag berättade allt. Det var mycket jobbigt för mina föräldrar just för att jag inte vågat prata med dem tidigare och sen när det framkom att jag haft tankar kring hur skönt det skulle vara att bara försvinna och aldrig mer komma tillbaks. De blev rädda för min skull och oroliga för vad jag eventuellt skulle göra mot mig själv. Efter att det kom fram till min familj och jag träffade kuratorn gick det sakta men säkert framåt. Lagom till sommaren kände jag mig lycklig för första gången på väldigt länge. Jag hade klarat av skolan och hade nu bara trean och studenten att se fram emot till hösten! Jag träffade min nuvarande pojkvän den sommaren, och allt var frid och fröjd. Tills han reagerade på att jag blev smalare och smalare. Jag själv förstod ingenting som man oftast inte gör när man har en ätstörning. Men tillsammans med min familj och pojkvän lyckades jag bryta mina dåliga matvanor och få en hälsosam relation mat.

Jag får fortfarande en lite mildare depression på hösten, men det blir bättre och bättre för varje år. Ju mer jag vågar öppna mig och vågar ta emot hjälp desto bättre blir det.

Det som vart lärorikt för mig under den här tiden är vikten av att våga prata och säga att "nej idag mår jag dåligt, jag är ledsen". Jag jobbar fortfarande på mina svagheter men idag är jag starkare än någonsin! Idag kan jag kolla mig i spegeln och känna mig stolt över den personen jag ser i spegeln. Hon är fan bäst och ingen är som hon för hon är unik. Jag har lärt mig älska mig själv för den jag är.

Livet går alltid upp och ner, man måste lära sig vara följsam och självsäker för att klara av det som händer. Om man inte är det just för stunden, så kommer man komma dit bara man vill och vågar.

Våga tro på dig själv! Glöm aldrig att du duger som du är och ingen kan ersätta dig. Du är bäst på alla sätt! 💕

Det här är mitt motto just nu, för jag kan och jag vill! 👊🏼

Likes

Comments

Dagen har vart händelserik hittills iallafall, hunnit med och träna på morgonen, hem duscha käka frukost och sen till tåget mot Västerås. Vid 10:00 började min arbetsintervju, det kändes bra och de verkade nöjda med mina svar om man nu kan säga så. Därefter begav jag mig till skolan för att ha den första handledningen på vårt examensarbete. Bästa känslan var ju lätt när handledarna sa att vårt pm var helt okej och att de tyckte att vi skulle jobba vidare på vårt ämne. Vilken lättnad alltså! Fick svar på en hel del frågor och känslan just nu är att vi kommer fan klara av det här!!👏🏻😁 Så himla taggad på att få detta gjort och sen äntligen vara en sjuksköterska! Längtar så mycket efter att få en stadig inkomst, kollegor och komma framåt i livet!

Imorgon är det kräftskiva! Som jag längtat efter detta! Ska dessutom äntligen få dricka vin och käka kräftor😍 Haha känner min väldigt euforisk just nu!👌🏼

Likes

Comments

Äntligen har jag kommit igång med min träning igen! Har bytt gym från Friskis till Gym1337 då det är inom gång avstånd istället för att behöva ta mig med bil/tåg. Vilket gör att det lockar mer att dra och träna just för att det inte försvinner så mycket tid åt att bara transportera sig dit.. Dessutom är det svårare att hitta på ursäkter när det bara är 10 minuter hemifrån. Idag har jag tränat armar, det är väldigt kul då man känner/ser att det ger resultat! Till uppvärmning körde jag med lätta vikter på hantlarna för att värma upp, sen körde jag droppset för att köra genom biceps, triceps och axlar. Personligen älskar jag droppset då det effektiviserar träningen och gör att man vågar sig på de tyngre vikterna! Imorgon blir det rygg vilket är det jag tycker mest om att träna, dels för att jag behöver en stark rygg inom mitt yrke och sen för att det är såå jävla snyggt med ryggmuskler! 🙈

Jag har under många år spelat fotboll men på senare år så blev det väldigt tjatigt och träningarna blev mesigare och mesigare.. Har gymmat i två år nu i höst och jag känner verkligen att detta är något som jag vill hålla på med! Jag kan själv lägga upp mina träningspass och hur hög intensitet jag vill ha just för den dagen, jag kan klämma av två pass om dagen om jag så vill. Älskar verkligen att jag inte är beroende av någon eller något mer än mig själv och gymmets öppettider. Det känns väldigt skönt att känna känslan att jag njuter av mina träningspass och att det är så kul att jag längtar tills nästa gång! Utvecklingen som man känner/ser förstärker bara min kärlek till gymmet! 💕

Likes

Comments

Ja denna sommar har vart väldigt händelserik! Började med att resa till Rom med min pojkvän, där såg vi Colosseum och massa andra sevärdheter. Därefter bar det av mot Alicante med min bästa kompis, här var det sol, bad och träning som vi höll oss sysselsatta med! Sen började verkligheten igen och jobb stod på schemat i fyra veckor, det var intensivt men ändå kul! Sen drog min familj och min pojkvän uppåt i landet för att vandra längs med kungsleden! Vi gick totalt 9 mil i högalpin terräng. Det var såå jävla jobbigt så att hälften hade vart nog! Men det var så fruktansvärt vackert och se allt! Det tog oss exakt en vecka att gå så resten av semestern hängde vi bara i Koskullskulle. Jag visade min pojkvän runt överallt då jag är född där, visade vårt gamla hus och dagis osv. Nostalgi trip delux och väldigt kul att få visa honom vart jag kommer ifrån. Därefter var pojkvännens semester slut så vi åkte hem igen. Nu väntar skolan och allt som hör till det. Sista året på sjuksköterskeprogrammet, ska bli så skönt att få komma ut och jobba, få arbetskamrater och det bästa av allt få in mer än 2800kr i månaden!

Det som komma skall är inte så illa det heller! Ska ha kräftskiva med pojkvän och gemensamma vänner, fiskeresa till Sälen och äntligen få påbörja min sleev! Längtar så tills jag sitter i tatueringsstolen, vill verkligen få påbörja det! Har velat boka tid sen i maj, men valt att vänta för att jag dels ska jobba inom vården och vill inte riskera med alla bakterier osv och sen gå in pengar till det! Längtan är obeskrivlig, men ändå nervöst!
Detta är en kort summering av min sommar i år!🌸

Likes

Comments

Min vardag har inte vart den roligaste.. Jag går till praktiken sen går jag hem och sover typ. Så har inte haft lust, ork eller tid att skriva. Men nu är det snart över!! Bara två veckor kvar, ska bli så himla skönt att få vara ledig! Oj vad jag ska njuta, allt för resan till Italien är klart! Bara att flyga iväg den 6/6!😍 Efter hemkomst så firas min lillebrors student på lördagen. Och samma helg fast på söndag så drar jag och min bästa tjejkompis till Spanien! ✨ Det ska bli såå himla nice!! Längtar sjukligt mycket tills det bär av! Efter det väntar det jobb i 4 veckor, sedan lite mer ledighet innan jag börjar mitt sista år på sjuksköterskeprogrammet! ✌🏼️

Likes

Comments

Vilken vecka! Har haft min första vecka på operation, har hunnit med och steriltvätta mig, se sterilcentralen, vart med under operationer och lärt mig massor! Det har vart mycket lärorikt och väldigt kul. Helgen spenderades i Sälen med familj och pojkvän, glömde min mobil hemma så det har vart en mobilfritt helg, vilket bara vart skönt! Har lyckats dra på mig en förkylning igen, så har mått kasst under veckan och helgen! I fredags började jag hyperventilera för första gången i mitt liv, det var väldigt äckligt! Nu väntas mästarnas mästare! 👌🏼

Likes

Comments