Att lida av psykisk ohälsa är väldigt jobbigt men också lärorikt. Jag har egna erfarenheter av psykisk ohälsa i form av depression som sedan ledde till en ätstörning. Min historia är inte speciellt märkvärdig men jag tycker det är viktigt att våga prata om det, idag är det "skämmigt" att prata om sitt psykiska mående sålänge det är negativt riktat. Dock så är det mycket bättre idag än för fyra år sedan när jag fick min först depression. Jag skämdes och vågade inte prata om hur jag mådde just för att det var inget som man pratade om öppet.

Under sommaren 2012 hade jag lite problem dels med självkänsla och kärlekstrams. Det i kombination med att jag på hösten började tvåan på gymnasiet, där jag gick NaturNatur, vilket var det tyngsta året under hela utbildningen. Jag har alltid satt höga krav på mig själv och vägrat ta ett nederlag. Med den pressen på mig själv och stressen som kom från alla uppgifter i skolan gjorde att det gick sämre i skolan än vad jag hade satt som mål. Vilket ledde till att jag mådde sämre och sämre. Allt detta plus en urkass självkänsla gjorde att jag började hata mig själv. Jag hade ett mantra som jag sa till mig själv det löd så här: Du är dum, ful och äcklig. Och ingen tycker om dig. Det här pågick i sex månader innan jag vågade söka hjälp, inte ens min familj fick veta något utan jag höll upp en fasad hela tiden. Tillslut vågade jag mejla kuratorn på skolan och sa att jag skulle behöva prata med någon för att jag inte mådde så bra. Jag fick en tid och allt gick enligt mina planer. Tills en kväll när jag är ute med mina kompisar och mamma ringer och säger att jag ska hem på en endaste gång. Jag hade glömt bort att min mejl var kopplad till min iPad, så mamma fick syn på mejlet när det ploppade upp på den. Hon konfronterade mig och frågade varför jag skulle behöva prata med någon. Där och då brast det och jag berättade allt. Det var mycket jobbigt för mina föräldrar just för att jag inte vågat prata med dem tidigare och sen när det framkom att jag haft tankar kring hur skönt det skulle vara att bara försvinna och aldrig mer komma tillbaks. De blev rädda för min skull och oroliga för vad jag eventuellt skulle göra mot mig själv. Efter att det kom fram till min familj och jag träffade kuratorn gick det sakta men säkert framåt. Lagom till sommaren kände jag mig lycklig för första gången på väldigt länge. Jag hade klarat av skolan och hade nu bara trean och studenten att se fram emot till hösten! Jag träffade min nuvarande pojkvän den sommaren, och allt var frid och fröjd. Tills han reagerade på att jag blev smalare och smalare. Jag själv förstod ingenting som man oftast inte gör när man har en ätstörning. Men tillsammans med min familj och pojkvän lyckades jag bryta mina dåliga matvanor och få en hälsosam relation mat.

Jag får fortfarande en lite mildare depression på hösten, men det blir bättre och bättre för varje år. Ju mer jag vågar öppna mig och vågar ta emot hjälp desto bättre blir det.

Det som vart lärorikt för mig under den här tiden är vikten av att våga prata och säga att "nej idag mår jag dåligt, jag är ledsen". Jag jobbar fortfarande på mina svagheter men idag är jag starkare än någonsin! Idag kan jag kolla mig i spegeln och känna mig stolt över den personen jag ser i spegeln. Hon är fan bäst och ingen är som hon för hon är unik. Jag har lärt mig älska mig själv för den jag är.

Livet går alltid upp och ner, man måste lära sig vara följsam och självsäker för att klara av det som händer. Om man inte är det just för stunden, så kommer man komma dit bara man vill och vågar.

Våga tro på dig själv! Glöm aldrig att du duger som du är och ingen kan ersätta dig. Du är bäst på alla sätt! 💕

Det här är mitt motto just nu, för jag kan och jag vill! 👊🏼

Likes

Comments

Dagen har vart händelserik hittills iallafall, hunnit med och träna på morgonen, hem duscha käka frukost och sen till tåget mot Västerås. Vid 10:00 började min arbetsintervju, det kändes bra och de verkade nöjda med mina svar om man nu kan säga så. Därefter begav jag mig till skolan för att ha den första handledningen på vårt examensarbete. Bästa känslan var ju lätt när handledarna sa att vårt pm var helt okej och att de tyckte att vi skulle jobba vidare på vårt ämne. Vilken lättnad alltså! Fick svar på en hel del frågor och känslan just nu är att vi kommer fan klara av det här!!👏🏻😁 Så himla taggad på att få detta gjort och sen äntligen vara en sjuksköterska! Längtar så mycket efter att få en stadig inkomst, kollegor och komma framåt i livet!

Imorgon är det kräftskiva! Som jag längtat efter detta! Ska dessutom äntligen få dricka vin och käka kräftor😍 Haha känner min väldigt euforisk just nu!👌🏼

Likes

Comments

Äntligen har jag kommit igång med min träning igen! Har bytt gym från Friskis till Gym1337 då det är inom gång avstånd istället för att behöva ta mig med bil/tåg. Vilket gör att det lockar mer att dra och träna just för att det inte försvinner så mycket tid åt att bara transportera sig dit.. Dessutom är det svårare att hitta på ursäkter när det bara är 10 minuter hemifrån. Idag har jag tränat armar, det är väldigt kul då man känner/ser att det ger resultat! Till uppvärmning körde jag med lätta vikter på hantlarna för att värma upp, sen körde jag droppset för att köra genom biceps, triceps och axlar. Personligen älskar jag droppset då det effektiviserar träningen och gör att man vågar sig på de tyngre vikterna! Imorgon blir det rygg vilket är det jag tycker mest om att träna, dels för att jag behöver en stark rygg inom mitt yrke och sen för att det är såå jävla snyggt med ryggmuskler! 🙈

Jag har under många år spelat fotboll men på senare år så blev det väldigt tjatigt och träningarna blev mesigare och mesigare.. Har gymmat i två år nu i höst och jag känner verkligen att detta är något som jag vill hålla på med! Jag kan själv lägga upp mina träningspass och hur hög intensitet jag vill ha just för den dagen, jag kan klämma av två pass om dagen om jag så vill. Älskar verkligen att jag inte är beroende av någon eller något mer än mig själv och gymmets öppettider. Det känns väldigt skönt att känna känslan att jag njuter av mina träningspass och att det är så kul att jag längtar tills nästa gång! Utvecklingen som man känner/ser förstärker bara min kärlek till gymmet! 💕

Likes

Comments

Ja denna sommar har vart väldigt händelserik! Började med att resa till Rom med min pojkvän, där såg vi Colosseum och massa andra sevärdheter. Därefter bar det av mot Alicante med min bästa kompis, här var det sol, bad och träning som vi höll oss sysselsatta med! Sen började verkligheten igen och jobb stod på schemat i fyra veckor, det var intensivt men ändå kul! Sen drog min familj och min pojkvän uppåt i landet för att vandra längs med kungsleden! Vi gick totalt 9 mil i högalpin terräng. Det var såå jävla jobbigt så att hälften hade vart nog! Men det var så fruktansvärt vackert och se allt! Det tog oss exakt en vecka att gå så resten av semestern hängde vi bara i Koskullskulle. Jag visade min pojkvän runt överallt då jag är född där, visade vårt gamla hus och dagis osv. Nostalgi trip delux och väldigt kul att få visa honom vart jag kommer ifrån. Därefter var pojkvännens semester slut så vi åkte hem igen. Nu väntar skolan och allt som hör till det. Sista året på sjuksköterskeprogrammet, ska bli så skönt att få komma ut och jobba, få arbetskamrater och det bästa av allt få in mer än 2800kr i månaden!

Det som komma skall är inte så illa det heller! Ska ha kräftskiva med pojkvän och gemensamma vänner, fiskeresa till Sälen och äntligen få påbörja min sleev! Längtar så tills jag sitter i tatueringsstolen, vill verkligen få påbörja det! Har velat boka tid sen i maj, men valt att vänta för att jag dels ska jobba inom vården och vill inte riskera med alla bakterier osv och sen gå in pengar till det! Längtan är obeskrivlig, men ändå nervöst!
Detta är en kort summering av min sommar i år!🌸

Likes

Comments

Min vardag har inte vart den roligaste.. Jag går till praktiken sen går jag hem och sover typ. Så har inte haft lust, ork eller tid att skriva. Men nu är det snart över!! Bara två veckor kvar, ska bli så himla skönt att få vara ledig! Oj vad jag ska njuta, allt för resan till Italien är klart! Bara att flyga iväg den 6/6!😍 Efter hemkomst så firas min lillebrors student på lördagen. Och samma helg fast på söndag så drar jag och min bästa tjejkompis till Spanien! ✨ Det ska bli såå himla nice!! Längtar sjukligt mycket tills det bär av! Efter det väntar det jobb i 4 veckor, sedan lite mer ledighet innan jag börjar mitt sista år på sjuksköterskeprogrammet! ✌🏼️

Likes

Comments

Jag är trött på att ogilla min kropp, att varje gång jag ser mig naken i spegeln vända bort blicken för att jag skäms. Jag tänker alltid att det blir bättre bara jag äter mindre och tränar mer. Att jag då kommer bli nöjd, men det enda som händer är att jag hittar nya saker att ogilla. Det jag måste göra är att lära mig älska min kropp för det den är och inget annat, den duger gott som den är och ingen kan säga något annat. Så många år av hatiskt tänkande när det kommer till min egen kropp, den enda jag kommer ha tillgång till. Det är dags att börja tycka om den för det den är och inte låta mig påverkas av allt som florerar på sociala medier, tv och allt annat som finns tillgängligt. Jag tänker börja våga ta på mig kläder som sitter åt och vara stolt över det jag har. Nu finns det säkert många som tänker att min kropp är fin eller ful, men det spelar ingen roll för det är JAG som måste tycka om min kropp och ingen annan. Om fem veckor åker jag till Rom med min fina pojkvän och när jag går på Roms gator ska jag vara nöjd över min kropp och tycka om den precis som den är! För jag vet att det kommer ta tid att lära min tycka om min kropp, det är inget som är gjort över en natt. Men jag väljer att kämpa för mig själv, för jag orkar inte hata mig själv längre!

Likes

Comments

Vilken vecka! Har haft min första vecka på operation, har hunnit med och steriltvätta mig, se sterilcentralen, vart med under operationer och lärt mig massor! Det har vart mycket lärorikt och väldigt kul. Helgen spenderades i Sälen med familj och pojkvän, glömde min mobil hemma så det har vart en mobilfritt helg, vilket bara vart skönt! Har lyckats dra på mig en förkylning igen, så har mått kasst under veckan och helgen! I fredags började jag hyperventilera för första gången i mitt liv, det var väldigt äckligt! Nu väntas mästarnas mästare! 👌🏼

Likes

Comments

Nu har jag haft två veckors praktik på infektion, jag har fått vara med och se och göra massor av nya saker. Imorgon börjar min första av två akutveckor på operationsavdelningen! Spännande men även nervöst, ska bli väldigt intressant eftersom att op.syrra är något jag funderat på att utbilda mig vidare till.

Sjukdom har härjat i min kropp i snart tre veckor.. Förkylningen från helvetet, vägrat ge sig och bara kommit tillbaka så snart jag känt mig bättre.. Det har resulterat i att träningen uteblivit.. Vilket är såå tråkigt då jag hade så bra flyt i min träning innan! Men nu är det dags att börja ta tag i cardion för att kunna njuta av mina muskler jag byggt upp under vintern! Men gymmet kommer även det att besökas flitigt för än är jag inte klar! Tror inte att man någonsin kommer bli klar heller, för ju mer resultat desto mer vill man.

Helgen har bjudit på en del shopping! Jag har köpt nya hörlurar med bluetooth, en bh och foppatofflor! Alltid lite kul med nya saker!

Likes

Comments

​Herregud vad jag är nervös! Imorgon ska jag ha min första praktik som en T4, jag vet knappt vilket ben jag ska stå på. Jag är rädd att göra något helt galet eller inte klara av det och en massa andra saker. Det sjukaste är ju att man längtat efter det så himla länge, och nu när dagen är här så är jag så sjukt nervös, haha det är så ironiskt! Måste försöka lugna ner mig lite, annars kommer jag inte kunna sova.. Förmodligen kommer det att gå bra och man kommer ju alltid ha en ansvarig sjuksköterska bakom sig så hon kan ju inte låta en göra vad som helst. Men känslan av att bli bedömd är ju alltid lite speciell. Sen har jag förmodligen bara en handledare som jag ska gå med, tänk om vi inte alls klickar? Förstå om vi bara är helt tvärtemot varandra och inte alls kan komma överens, vad ska man göra då? Jag kan ju inte direkt be om en ny? Aja det lär ju visa sig imorgon. Man kan ju inte klicka med alla, och förhoppningsvis så kommer vi klicka bra och min tid på infektion kommer vara super! 

Nu ska jag gå och sova, så jag klarar av morgondagen! :)

Likes

Comments

Då var påskhelgen här och första av tre arbetspass är snart påbörjade! Idag står det 14-21:15 på mitt schema och imorgon väntar 6:45-13! Dessa pass har jag en känsla av att de bara komma flyta på och så är de över. Men mördarpasset 8:30-16:30 på söndag lockar inte... Som tur är så får jag på lördagen ladda upp med middag hos farfar och farmor och sen kommer min fina pojkvän till mig. Men när sista jobbpasset är över så är det dags att inta chillmode! För nästa vecka drar praktiken igång, det är med spänd förväntan den nalkas! Mer om det sen, nu blir det att jobba! 🐣

Likes

Comments