Idag ska en kvinna dö, i ett lägenhetshus, på toppen av ett berg, fullt medveten om vad som händer.

Klockan är 19.01 på kvällen och mörkret har sänkt sig över himlen. Det är så mörkt som stunden man stirrar döden i ögonen, mörk, mörkare, mörkast. På det bruna och plastiga matsalsbordet ligger fem pizzakartonger som Robin varit iväg och köpt. Utspridda med halvätna trekantiga bitar och kvarlämnade torra pizzakanter.

Matsalen är nästan helt tom förutom en man som står i fönstret och kollar ut över den mörka kvällshimlen. I det första rummet in till vänster står en man som heter Kalle och det nästan ångar i rummet av allt vatten från duschen. I det andra rummet in till höger står Robin, kliar sig i sitt korta hår och sorterar upp de tunga dräkterna som luktar svett från gårdagens utryckning. De röda och gula dräkterna sorteras upp och hjälmarna lägger Robin på hyllorna i namnordning från A-Ö. På Robins handled syns ett tresiffrigt tal, 451 markerat med bläck. Robin kliver in i matsalen med långa och släpande kliv och samlar ihop resterna från pizzan.

Precis när de tre brandmännen ska bege sig till sina rum går larmet helt plötsligt och alla vet vad som ska göras. Med bestämda steg går de tre som patrullerande soldater och tar på sig de rödgula overallerna och sedan på med hjälmen.I larmet utropar en mansröst “brand i pizzeria Rosa” Blackebergsvägen 28, jag upprepar “brand i pizzeria Rosa” Blackebergsvägen 28. De nästan springer mot brandstängerna och kommer ner exakt samtidigt. Robin och Kalle sätter sig i den största brandbilen och den tredje mannen sätter sig i brandbilen bredvid.

Den stora garagedörren fälls långsamt upp, Robin och Kalle tar täten och den tredje mannen kommer tätt inpå. Sirenerna slås på och man kan se hur blåljuset speglar sig över kvällshimlen som ett blått norrsken. Man kan även se att längre bort på himlen speglar sig gråa moln och desto närmare man kommer, desto mer rök luktar det. Dubbdäcken är på men det slirar ändå en aning i de skarpa svängarna av den hala ytan av frost som lagt sig. Efter bara fem minuter är de framme och man ser knappt vart man ska av all den osande röken. Det står människor längs gatan med häpna blickar, man kan nästan spegla sig i deras blanka och tårfyllda ögon. De kliver ut ur bilarna och två av brandmännen hjälps åt att ta ut den största brandslangen de har.

Robin väljer att börja utrymma pizzerian innan de sätter på brandslangen för att se till att ingen är kvar. Men när de andra brandmännen lite senare dubbelkollar pizzerian en sista gång kommer de upptäcka att det visst är någon kvar inne i pizzerian. Även fast Robin inte sade något. På med gasmasken och ner på huk och sedan ner på alla fyra för att ta sig igenom röken utan skada. Det är ingen i pizzerian och en blick sveps över pizzaugnarna, en av pizzaugnarna står på gradantalet 451.

Vad ingen förutom Robin vet är att just den ugnens handtag bär spår från Robins fingeravtryck från besöket tidigare under kvällen. 451 som det även står i bläck på hennes handled, Robins handled. 451 som även är gradantalet som papper i detta fallet kartong, pizzakartonger självantänds på. Robins hand förs mot munnen och hon tar av sig gasmasken och faller ner på knä. Hennes sista andetag andas in rök och hennes sista blick ses mörk, som att stirra i döden i ögonen själv. Var det bara en slump att brandmännen åt pizza till middag?


Tack för att du tog dig tiden till att läsa min novell, kram! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu när jag skriver dethär är det faktiskt tisdag den 31 oktober, så idag är det halloween men jag firade det dock för några dagar sedan, detta hade jag tänkt skriva om nu. Som ni kanske ser på bilderna ska jag föreställa rödluvan med den röda kappan och huvan och sedan hade jag ett sår i ansiktet som ska föreställa en varg som hade rivit mig, som i lilla rödluvan.

Jag och mina kompisar, gud vad töntigt det lät haha. Vi firade halloween den 28 oktober med att gå på halloween"fest". Det var riktigt inte en fest, fest om ni förstår det var mer en sådanhär fest. Haha nej jag skoja men seriöst en sådanhär fest: TJOHO!! Det är svårt att förklara :)).Vi var där i tre timmar och gick mest runt i lokalen och utanför typ och åt chips och godis och hängde med de som var där. Sedan när det var över behövde vi snabbt springa till bussen för att hinna hem till Juan, annars hade vi behövt vänta en timma tills nästa buss kom.

Jag Kajsa och Juan åkte hem till honom och mötte upp Klara på vägen dit, när hon skulle hoppa på bussen för att åka med oss stannade inte bussen utan åkte bara förbi henne hahaha. Vi kom dit och tog av sminket det vill säga latex-såren framförallt. Latexet satt stenhårt och Juan hade ingen kokosolja hemma att skrubba bort det med så då kom vi på idén att använda... olivolja -_-. Det var inte smart då jag blev sjukt fettig i ansiktet och det gick inte bort förrän någon dag efteråt.

Dagen därpå åkte jag hem för att dumpa mina grejer eftersom vi sov över där och drog sedan iväg direkt till dansen och vi dansade i FEM TIMMAR FML. Snacka om att jag var trött när jag kom hem. En lyckad halloween skulle jag säga, nu ska jag gå och käka godis, dricka te och bara "andas in höstlovet".

Nej jag skoja haha men ha det bra så ses vi i nästa inlägg, kramis <33

Likes

Comments

Så jävla skönt, tacka gud för att det är höstlov!!

Denhär sista veckan har jag verkligen lidit och bara längtat efter höstlovet, att slippa känna ångest och stress över skola. Skolan har varit jäkligt stressig nu de sista veckorna innan lovet men nu kan jag äntligen chilla. Det är nu lördag och klockan är 13.09 och jag har mest chillat och nu ikväll ska vi jag till en halloween"fest" med dansen och efter det ska jag och några kompisar sova över.

Nu under lovet ska jag verkligen inte göra något speciellt bara vara med kompisar och kanske dra in till stan någon dag. Men den sista helgen innan skolan börjar igen fyller min pappa och brorsa år de fyller år dagarna efter varann, 5:e och 6:e november. På lördagen den 4:e ska vi fira det med släkten och på söndagen fyller pappa år och på måndagen fyller Axel min brorsa år. På måndagen fyller även Kajsa år så det är VERKLIGEN tight med födelsedagar. Nu ska jag dra mig ur soffan och idag har jag dans i över 5 timmar haha döda mig.

Likes

Comments

För ungefär en månad sedan var jag, mamma och mormor uppe i skogen för att gå en runda och "döva samvetet" eller vad mormor brukar säga. Alltså att man ska ut och röra på sig så att man känner att man inte bara suttit inne hela dagen så att man för ett bättre samvete. Jag hade med mig min kamera för att ta bilder i skogen eller kojskogen som vi kallar det. Det är en skog jag ofta var i när jag var yngre med skolan och familjen där man byggde kojor med alla grenar från skogen. Jag blev väldigt nostalgisk när vi gick upp dit nu igen men på vägen upp till skogen finns det en tunnel med MASSOR av graffiti.

Eftersom jag nu hade med mig kameran tog vi jättemycket med bilder och hade en liten photoshoot, som ni ser här ovanför :)). Älskar när man har fina bilder från framförallt kameran att redigera. Jag redigerara alltid i VSCO länk till min sida finns här!!! Nu ska jag gå och lägga mig, klockan är 23:22 på kvällen. Jag kommer att vakna upp till en sovmorgon imorn och det känns sååå skönt med helg! Godnatt & hej <3.

Likes

Comments