Jaa som det kan gå.

Klev upp vid 7 tiden imorse, bytte om och åt lite frukost, för att sedan åka till stallet.Thess stod inne i stallet och fixade Calle redan, så jag gick ut och backade till släpet och körde fram det. Plockade i allt i släpet och sedan var det bara att lasta Calle och åka. Men när vi skulle åka precis så kom vi på att vi hade glömt passet, så det fick bli en vända förbi Thess hus och sen så var vi på vägen igen!

När vi kom fram så lastade vi ur och Thess gick runt med Calle ett tag medan jag bytte om. Calle var lite smått stressad och tyckte att silosarna lät lite för högt. Så när jag skulle rida fram var han ganska hispig och stressad och på fram ridningen ville jag bara få honom framåt för skänkeln och ha en bättre mer aktiv energi framåt, jobbade honom lång och låg. För att han skulle bli avslappnad och rund vilket verkligen fungerade, på fram ridningen var han super fin. När vi kommer in i collecting ring så stelnade han till, det är nästan så att han blir stum och skiter i om jag säger till honom att gå framåt. Så där handlade det mest att få honom framåt igen, gjorde några öppnar försökte verkligen få igenom honom på sidorna.

Sen så var det vår tur inne på banan, Calle hatar när domarna sitter vid ett bord framme vid C. Tydligen är det jätte läskigt och man kan inte gå förbi det utan att spänna till och skygga lite för det.
Själva programmet kändes blandat, han gick inte framåt för skänkeln så vi hade ett undertempo, han var spänd, tog inte riktigt den första galopp fattningen för att han gick utåt ställd och var bara stel och dryg. Det jag är mest nöjdas med är övergångarna i galoppen, galopp, trav och ny galopp. Det kändes den här gången som att jag hade honom med mig och jag tappade inte honom i övergången. Men annars så var allt bara spänt och segt. Enligt Thess såg det inte så dåligt ut så vi gissade runt 55-58% iallafall. Men nej, 51,6% tror jag att det blev, lite snålt. Tydligen så enligt några andra som tävlade så var domaren rätt så ohyfsad att prata med, tydligen hade hon gjort en fel bedömning för en tjej. Enligt domaren var hennes ena volt för sent placerad och då fick hon -2 för fel ridningen men dom som satt på läktaren har film på att det inte var något fel på hennes volt placering. Så att hon fick - poäng för fel ridning som hon inte har gjort och det kunde inte domaren stå för. Utan domaren hade bara sagt typ "vad synd, kan inte ändra det nu. Kolla TR"

Sen så var domaren rätt hård överlag, men jag kan inte skylla på domaren. Dressyren är en bedömnings sport och idag kändes det inte som min och Calle dag, undra om det någon gång kommer göra det ute på tävlings banorna för oss?

Men jaja, nu siktar vi framåt mot KM om 2 veckor och då är det på hemma plan, hoppas det går bättre då. Årets sista tävling tror jag att det blir.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej alla fina, idag har varit en rätt så hektisk dag. Morgonen börjar med att jag åkte med Lilleskutt till veterinären där vi konstaterade att han tänder ser fina ut. Men hans bakre tänder har börjat blivit lite taggiga och blir dom mer taggiga så skadar dom tungan och då får dom ont och vägrar äta. Så jag ska ge ett pulver som ska blandas med vatten som ska ges med spruta i munnen + ett special foder som gör att dom bakre tänderna slits ner. Så får vi hoppas att det funkar, personalen på veterinär kliniken tyckte om Lilleskutt och tyckte att han var en super söt kanin!

Sen så blev det cavaletti träning för Calle, tanken var att vi skulle skutta lite också. Men han var för okoncentrerad idag så passet fick ändrade planer. Vi jobbade med bommar på marken istället för att hitta en bra takt och ett stöd så att han kan bli lösgjord och lugn i sig. Tyckte att vi hittade varandra rätt så bra i slutet och jag hoppas på det här inför morgondagen.
Calle fick en dusch efteråt och senap blev det att putsa sadel, träns, packa ihop alla saker som ska med. Är taggad och imorgon ska vi klara dom där j*vla 60%! Gäller bara att jag rider och tar varje moment för sig och tar min tid. Inte stressa och inte under tempo! Hejja hejja!

Likes

Comments

Dessa dagar har varit väldigt lugna, igår så följde jag med och fotade Saga när hon red sin super fina ponny. Vilka bakben han har! Blir så avis med alla dessa aktiva bakben, önskade verkligen att Calle rörde sig så. Vilken dröm det hade varit!

Kvällen bestod sedan av att Dennis och jag lagade mat tillsammans. Hemgjorda pannbiffar med pommes och kantarellsås,
gott det blev!

Idag har jag jobbat och eftersom att det var ett tag sen så kan jag säga att det var väldigt jobbigt och springa i alla trappor. Fick naturligtvis rundan som det är flest spring portar på med ca 3-4 våningar, det kallas för spring portar när det inte finns hiss utan man måste springa i trappor upp och ner hela tiden. Så sjukt drygt, men väldigt bra träning för ben och rumpa.

För tillfället så sitter jag framför tv och imorgon så ska jag ringa veterinären. Lilleskutt har ätit jätte dåligt den senaste veckan och verkar inte alls pigg så imorgon blir det förhoppningsvis en sväng till veterinären. Min älskade kanin
❤️

En fin bild på Saga och hennes sjukt snygga ponny!

Likes

Comments

Okej, det är höst. Nu börjar det igen...

Den stora diskussionen om man ska täcka sin häst eller inte, klarar hästen att gå svettig utan täcke, måste man klippa en häst i tävlings kondition? Ja alla dessa frågetecken och sällan något bra svar. Nyligen så kom det upp ett inlägg från Hippson, en tjej från Luleå som hade skrivit ett inlägg på sin egna blogg som handlade just om man ska täcka sin häst eller inte. Där hon förklarar varför en häst bör släppas ut utan täcke i minus 25, hon hade som alla andra alltid trott att en häst ska hållas varm och ju längre en häst får bibehålla värmen efter ett träningspass desto bättre för muskler osv. Inlägget hittar ni Här http://www.hippson.se/blogs/Gastbloggen/gastblogg-svettig-hast-bor-slappas-ut.htm

Jag själv anser att det var ett bra inlägg och att det är rätt mycket sanning i det hon skriver. Det är inget hon själv har hittat på utan det var en veterinär som la ner forskning i att få reda på sanningen. Sen så tycker jag själv att det mesta handlar om individen, men för en häst som går på lösdrift och har fri tillgång på bra grovfoder, så som Calle tillexemplet. Så tror jag att det inte skulle vara ett problem att släppas ut i minus grader lite svettig, för fryser han kan han antigen gå in, han kan röra på sig och han kan stå och äta grovfoder i mängder. Men en häst som är van med att komma in på nätterna in i boxen, i ett varmstall, van vid sina utfodrings tider och van vid att alltid få ett fleece täcke på sig efter att ha tränat. Så fungerar nog tyvärr inte den här principen den individen, för hästen är ett vane djur och den formas till det vi vill, så som vi vill ha dem. Så är den van att ha ett täcke när den går ute, varför inte låta den ha det då och om en häst är van vid att gå utan täcke, varför inte låta den ha det så? Jag anser inte att det är fel att täcka sin häst men jag anser inte heller att det är fel att inte täcka sin häst, har man en bra anledning och framförallt bra fakta till varför eller varför man inte täckar sin häst så ser jag inga problem.

Men en grej som jag tyckte var jobbig, framför allt förra vintern det var i ett stall som mina vänner hade sina hästar i, där fanns det en ponny som aldrig kom ut, inte mer än en skritt promenad ibland. Den stod med samma täcke dag ut som dag in, både ute och inne (då är detta ändå ett relativt isolerat stall). Ponnyn i fråga hade ingen kondition, inga muskler, oklippt och hade på sig ett tjockt vinter täcke med hals. Ägaren kunde inte säga varför hästen stod så och var vi fler som fråga så fick vi alla olika svar. Kunskapen hos den här ägaren om hur en häst fungerar var inte på topp om vi säger så och hade det varit min häst så hade jag nog låtit den stå utan täcke i alla fall när den är inne. Men när folk är ointresserade av att lära sig och inte vill ta del av andras kunskap så blir det tyvärr hästen som far illa.

Men som sagt har man en bra anledning och väldigt bra fakta så ska det inte spela någon roll om hästen har täcke eller inte i fråga.

Tyvärr så det första jag ser på en av kommentarerna på det delade inlägget från Hippson så står det såhär " Skulle aldrig någonsin falla mig in att släppa ut mina hästar svettiga i -25. Toppen bra inlägg, nu kommer alla mindre kunniga personer att låta sina hästar gå och frysa hela vintern!"

Ibland kan man undra vem som är mindre kunnig? Läste hon inlägget?

Likes

Comments

Calle kändes fin idag, när jag kom till stallet idag så såg man på hela honom att han var lite små pigg. Stod ett bra tag i stallet och borstade honom, tycker att det är både nödvändigt och super mysigt. Jag gillar att ge den tiden det behövs i stallet, för att varje start på ett pass är att borsta hästen och gör man det ordentligt, vilket innebär att ryckta, så masserar man musklerna och sätter igång blod cirkulationen inför själva ridpasset.

Sen så var det sadel och träns på och vi började med att värma upp i sommarhagen, lyfta på fötterna över stock och sten + några varv i klätterbacken upp och ner. När Calle kändes avslappnad så red vi till banan där jag jobbade mest med grunderna, at försöka hitta en bra takt och ett bra stöd. Jobbade mycket på volt och med temopväxlingar + att jag upptäckte att vi har blivit ganska dålig på övergångarna. Något jag troligen har fuskat med men övergångarna behövs för att Calle ska bli starkare, märkte det speciellt i övergångarna mellan galopp och skritt att när jag ville göra en övergång ner till skritt så blev det som att han saktade av men sedan släppte allt och sträckte ut sig så jag for framåt i sadeln. Istället för att hålla ihop kroppen tills jag ger en eftergift, så där får jag nog skylla på mig själv som har slarvat och låtit honom göra sådär.

Men annars så kändes Calle fin hela passet, galoppen och trav jobbet kändes super och jag fick det stöd och takt jag ville ha. Imorgon ska Calle få nya skor sedan så tar Thess honom onsdag och torsdag. Ena dagen ska hon försöka rida ut och andra ska hon longera, sedan så har jag honom på fredag och då funderar jag på om det ska bli lite cavaletti jobb. Sen på lördag är det tävling, sista omgången i Div 3 som går på Jälla och jag har aldrig varit så taggad på att ge igen som nu!

Likes

Comments

​Hejsan! Helgen har gått alldeles för fort som vanligt, i fredags åkte jag och Dennis till mina föräldrar och med hade vi husvagnen. Vi åt en god middag, satt och pratade en del och sedan gick vi och la oss, så på lördag morgon gick vi upp relativt tidig för att åka och lämna in husvagnen för vinter förvaring. Vi upptäckte även att det fanns lite saker och fixa till besiktningen nästa år, vilket är mindre roligt, men sånt är väll vuxen livet?

Efter att vi hade lämnat husvagnen åkte vi till Edblads i Gåsvik, där har dom som en outlet butik på deras eget sortiment men även en restaurang, så vi bestämde oss för att äta lunch där. En kyckling buffé som satt fint sedan åkte vi hem, packade ihop våra saker och åkte vidare hemåt till Uppsala. Väl hemma så hoppade jag in i duschen och fixade i ordning mig till att åka på firma fest, företaget Dennis jobbade åt blev bjudna av Upplands Schakt för en middag ute på Skarholmen i Uppsala. Dryga 200 personer var där, mesta dels äldre men det bjöds först på för drink, sedan en tre rätters middag och efter det var baren öppen för kvällen. Mycket trevligt och mysigt ställe vid vattnet, maten var jätte god men jag hade gärna velat haft lite mer på tallriken. Man blev inte direkt mätt, men det är väll så med fin restauranger?

Dennis och jag var hemma vid två i natt och vi sov till 11, åt vi lite frukost och sedan var vi iväg igen. Jag åkte till stallet och Dennis åkte och jobbade.

Idag fick det bli tömkörning för Calle, jobbade på volten med lång och låg form i alla tre gångarterna och han var jätte fin. Tror att han börjar tycka det är kul med tömkörning för nu lyssnar han väldigt bra på kommandona. Galoppen är fortfarande lite jobbigt och fatta på töm men jag börjar hitta honom där så idag fick vi till några bra fattningar i båda varven, duktig Calle!

Efteråt åkte jag till Uppsala för att möta upp min syster, hon skulle vänta på tåget till Falun ett bra tag och frågade om jag kunde komma och göra henne sällskap. Så det blev middag på Espresso House, en Ceasar sallad. Satt och snackade om allt och inget i ett bra tag innan hennes tåg kom, så det var trevligt och umgås lite med syster min.

För tillfället sitter jag i soffan och myser framför tv, imorgon är det måndag. Får se vad dagen väntar mig imorgon men just nu så tar jag kväller!

Likes

Comments

Igår så var jag iväg på träning igen med Calle. Första riktiga passet sen han började metacam kuren. På framridningen så kändes han riktigt bra, stadig och framåt även i början utav passet och Kicki sa att man såg skillnad på bakbenen. Han såg fräschare ut och hade lite mer aktiva bakben nu, vilket var kul att höra. Men ju längre in i passet ju vingligare blev han, vilket troligen beror på att han inte har styrkan att jobba ihop sig även fast han är trött. När jag menar vinglig så kan man säga att han blir ostadig i handen, rör sig lite obalanserad och skjuter ut bakbenen för att orka. Vilket är lite travar stil, han är ju tränad för att blir det lite jobbigt så ska man ta i mer och då har han kommit på ett sätt för att orka på ett enklare sätt. Istället för att sätta under sig och ta i så skjuter han ut benen åt sidorna och tar i. Det jag tror att han behöver är att komma ut och galoppera och trav jobba på en åker, han behöver hitta styrkan och på ett öppet fält så kan man även få in intervaller. + att få in lite kondition hade inte suttit helt fel!

Saga var med och filmade passet, så jag ska försöka sätta mig ner och klippa ihop allt till en lite film som jag lägger upp senare.

Idag har jag ätit frukost tillsammans med Saga inne vid centralen, frukost buffé, riktigt gott. Våfflor, ostfrallor, frukt och massa, massa annat gott!
Nu ska jag försöka få fram min husvagn för imorgon ska den ställas in för vintern. Men för att få fram den måste jag flytta på bilar och en till husvagn för att komma åt den, önska mig lycka till!

Calle lika charmig som alltid inför träningen!

Likes

Comments

Onsdag och flera dagar har gått sen jag skrev något. I måndags i alla fall så red jag ut tillsammans med Sara, Calle hade nerverna på utsidan och allt var läskigt idag vilket kan bero på att det blåste väldigt mycket. Men Calle tyckte även att det var skit kul att få galoppera ute så några bock språng bjöd han på, vilket kändes som mest glädje skutt för att få komma ut igen!

Igår hände inte så mycket för mig på dagen, jag tvättade o tvättade och tvättade lite mer kläder. Vilket behövdes, fattar inte hur det så snabbt kan bli en så stor hög på golvet. Men på kvällen så följde jag ´med Saga och kollade på hennes nya stall, vilket var jätte fint och mysigt. Ett privat stall med 4 boxar, vilket är skönt, tycker jag.

Idag har jag fortsatt och tvättat kläder och snart ska jag göra i ordning mig för att fara till stallet. Idag blir det banan, ska känna igenom honom lite för imorgon ska vi på träning för Kicki och det var ett tag sen jag red ordentligt.

Likes

Comments


​Hejsan! Har inte skrivit så mycket då det inte fanns så mycket att skriva om. Men lite har jag fått gjort i helgen som jag tänkte dela med mig av. Min helg har varit rätt så hästig, igår så var det regionala tävlingar på klubben och jag satt skrivare på Medelsvår C:2 och speaker på Medelsvår B:4. Har aldrig suttit speaker förut och jag kan säga att det var skit läskigt, har lite scen skräck så jag tror att alla tittar på mig fast det inte är så. När andra sitter speaker så känns det så självklart det dom säger i micken, men när man sitter där själv så har man ingen aning alls vad dom säger. Liksom vad brukar dom säga? Som tur var så satt det en duktig person innan mig som jag fick lite tips och sånt av, hade aldrig klarat det annars kändes det som.

Sen när tävlings dagen var slut, runt 21 tiden, så åkte jag upp till Calle och Lilleskutt när jag ändå var så nära. Det kändes så bra att vara i stallet och pussa på Calle och bara stå och mysa med honom, Lille skutt också såklart!

Idag så har jag suttit skrivare hela förmiddagen för Lätt B:1 och Lätt B:3 som var ponnyklasser. Igår var det stora hästar och idag ponny och jag måste få säga att det finns så sjukt snygga ponnys! Bästa var nog dagens första start som var en snygg B ponny i lätt B:1 som kom in på banan, red ihop 70% och tar hem första pris. Tjejen som red var typ nio och red verkligen super fint, önskar att man ändå var så duktig som nio åring....

Efter min lilla insats som skrivare så åkte jag till stallet, borstade länge på Calle. Gick en promenad på 30 minuter och sen så fick han en morot innan han gick ut i hagen igen.

Jag mår mycket bättre, har fortfarande hosta och huvudvärk men illamåendet börjar försvinna så imorgon ska jag rida ut på Calle tillsammans med Sara och Sam! På torsdag så ska jag åka på träning igen för Kicki, längtar, hoppas att jag är helt frisk till det och att jag inte blir sämre!

Nu ska jag ta söndag, hörs!​

Likes

Comments

Instagram @sannaericsson97