I'm back in business!
Hej på er alla, här har det varit väldigt tomt, väldigt länge. Jag har inte riktigt haft motivationen eller tiden för att hinna uppdatera här men nu tänkte jag göra ett försök.
Det som har hänt på senaste är att -
* Jag och Calle har varit med på Ridtravar Riks
* Calle är en av Sveriges bästa dressyr travare
* Jag har klarat E-kortet och får nu äntligen köra tungt hästsläp.
* Jag har hunnit fyllt 20 år
* Min fina kille tog studenten i juni
* Jag funderar på att börja plugga

Lite kortfattat om vad som har hunnits med den senaste månaden. Ni kommer få veta mer om allt det här, speciellt om ridtravar riks och hur det gick för oss, senare.
Nu så ska jag byta om efter en underbar ute ritt med Calle och åka till jobbet, hörs!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det var inte vår helg helt enkelt. För tillfället känns det som att vi gick ett steg fram, två steg tillbaka. Calle gick som vanligt super bra inne på framridningen, lugnet själv var han, nästan lite seg. Men igår red vi egendom en liten del av programmet innan jag vinkade av och ut gick.

Denna gång ställde han sig inte upp men han var så spänd, han ville bara ifrån den långsidan som han i lördags blev rädd för. Stressade runt och tog inte alls mina halvhalter, så när jag skulle fatta galopp blev det för sent, volten kom väldigt tätt in på och då gick Calle undan. Han drog en bock och sen så vinkade jag till domaren och gick ut.
Ingen idé att fortsätta, för det här är inte den känslan jag vill ha inne på banan.
Jag är besviken men han är riktigt svår att veta, för han är två helt olika hästar på framridningen och inne på banan.

Tråkigt men så kan det gå, ny vecka nya tag. Vi satsar på en bra torsdags träning för Kicki istället!

Likes

Comments

Ibland funkar det inte riktigt som man hade velat. Lite så kan man sammanfatta dagens dressyrtävling. Klockan ringde 6.30 imorse, for i väg till stallet ganska direkt och när jag kom fram så gick jag en promenad med Calle på ca 20 minuter.
När vi kom tillbaka från promenaden så tänkte jag börja knoppa men då kom
@ericacarlsson som skulle hjälpa mig idag, så hon fick knoppa Calle och dom blev jätte fina!

Sen så var det bara att lasta och åka, när vi kom till Sala så kom jag på att jag hade glömt nummerlappen. Men som tur var så hade dom en i sekretariatet, sen så lastade vi ur, jag klädde på mig kavajen och Erica promenerade med Calle.
Sen så satt jag upp och red på framridningen, han var fin på framridningen och jag fick en ganska bra känsla.
Men så kom vi in på banan och då stelnade Calle till, han blev jätte spänd och när vi fick start signal så blev det värre. Vi kom till första volten och där ställde sig Calle rakt upp i luften och fick total panik. Jag försökte kasta mig av men fastnar i sadeln, men tillslut så kom jag av men hade lite otur och hamnade på knäna. Så sen var det bara att ut gå, som det kan gå.
Men jag är glad att vi har en andra chans imorgon och förhoppningsvis så kan det inte gå sämre. Lite besviken är man ju såklart men det är sån Calle är och det finns inget man kan göra åt det, nu har vi iallafall sett banan.

Imorgon väntar nya tag!


(Bilden är tagen av Erica)

Likes

Comments

Fredag och som vanligt jobbade jag från klockan 11 till 17.40, åkte sen vidare till stallet.

Calle fick komma ut på en tur i skogen, idag var han mycket mer avslappnad. Vi jobbade i alla gångarter och han var väldigt lydig och fin, sen så träffade vi både på älgar, rådjur, räv och hare på denna lilla tur.
Efteråt fick Calle en snabb dusch, jag flätade manen och svansen, packade i ordning alla saker som ska med, putsade utrustning och fixade boxen inför kvällen.
Jag bestämde mig för att Calle får sova inne inatt ifall det skulle komma en regnskur, för om det skulle komma regn så vet vi alla att Calle är ett ler monster oavsett om det bara regnar jätte lite...

Men sen så imorgon ska jag åka ut lite tidigare för att hinna longera Calle innan jag ska knoppa och fixa i ordning honom. Tror att det blir en bra plan!
Nu så ska jag ta godnatt!

Likes

Comments

Galopp intervallerna satt som en smäck för Calle igår. I början var han så himla tittig och spänd, antagligen för att han inte har ridits ut på några dagar.
Men i traven sen så släppte det, ställde igenom honom ordentligt åt båda hållen för att han skulle få lite annat och tänka på och bli lite mer avslappnad. Galopp sträckorna börjar bli bättre men han hade det något jobbigt att få med vänster bakben i vänster galopp, men som sagt bättre har det blivit och självklart så kommer det ta tid innan han blir tillräckligt stark för att orka få med sig det bakbenet.

Idag blir det också ute ritt men en kortare sträcka, för jag vill ju att han ska orka hela helgen på tävlingarna.

Nu blir det att åka till jobbet!

En ny duschad Calle får stå för bilden!

Likes

Comments

Ja men godmorgon på er! Idag är det torsdag och dagen kommer tillbringas i stallet och lite senare blir det att åka till jobbet.

Dagarna har gått och jag har tyvärr inte gjort så mycket mer än att städa och tvätta kläder, vilket verkligen behövdes, då mina kläder började ta över golvet inne i sovrummet.
För tillfället äter jag lite frukost och har precis kollat klart på ett Greys Anatomy avsnitt, ska snart byta om och bege mig iväg till Calle.

Dagens plan med Calle är att vi ska ut och galoppera, tänkte rida upp mot motionsspåren och ta några varv där. Vilket jag tror att Calle kommer uppskatta, i helgen ska vi iväg och tävla i Sala båda dagarna så imorgon blir det till och tvätta häst och putsa utrustning.

Jag hoppas att jag hinner uppdatera er ikväll om hur det gick med galoppturen. Hörs!

Likes

Comments

Gokväll på er. Vilken dålig uppdatering det har varit här då, riktigt dåligt av mig. Men jag skyller på en fullspäckad vecka av massa övertids timmar som jag har jobbat. Sen att min bil gick sönder eller ja rättare sagt så hade höger bak broms kärvat igen, så jag har varit hem till mina kära föräldrar i helgen för att fixa det. Så nu rullar min bil igen, hejja!

Torsdags träningen för Kicki gick helt okej, det var inget toppen pass och det kändes som att Calle blev trött väldigt fort, så vi fick inte riktigt till en bra kontakt. Men i övrigt helt okej men inte riktigt nöjd, det blev en massa små missförstånd och sånt. Men det får bli nya tag den här veckan, för till helgen så ska jag tävla i Sala båda dagarna, vilket ska bli riktigt kul!

Nu så ska jag ta söndag kväll med lite film och ladda upp inför kommande vecka, Gokväll!

Likes

Comments

Godkväll! Jag ligger för tillfället i sängen inne på hotell rummet här nere i Göteborg. Clarion hotel bor vi på, riktigt fint hotel och jag gillar vårat rum sjukt mycket.

När vi kom ner hit så checkade vi in på hotellet, gick upp och bytte kläder innan vi gick ut och åt. Solen sken lika mycket här nere som hemma i Uppsala men det är något mer grönare här. Vi gick och kollade lite igenom staden innan vi hitta en restaurang som vi tog bord på. Restaurangen heter The Barn och var ett riktigt gott hamburgare ställe.

Efter den goda middagen så gick vi tillbaka till hotellet och bestämde oss för att ta ett dopp i poolen som fanns på högsta våningen. Vi var dom enda där och poolen var varm och skön, så ca 1 timmes bada satt inte helt fel. Sen så fick jag för mig att jag skulle ta ett mysigt bad i badkaret på rummet eftersom att det var så länge sen jag badade i badkar.

Men nu så ligger vi äntligen i sängen och kollat på tv. Imorgon inväntar en spännande dag som ska bli väldigt intressant!
Godnatt!

Likes

Comments

Godmorgon på er alla!

Gårdagen bjöd på fint väder precis som idag. Åkte upp till stallet innan jobbet och red ett väldigt bra pass på banan, Calle var super fin så ett kort pass på 35 minuter räckte gått och väl. Kändes onödigt att traggla runt mera när han redan var så fin och gjorde det jag bad honom om. Fina hörnpasseringar och bra volter!

Idag är planen att rida ut i skogen, det tror jag nog att Calle kommer uppskatta.

Sen så blir det att åka till jobbet, där det är rätt mycket att göra. Så det blir mycket spring och stress om vi ska hinns klara alla deadlines. Men det är sista dagen för den här veckan dom jag jobbar, då jag imorgon åker till Göteborg! Det ska bli så kul!

Likes

Comments

Instagram@sannaericsson97