Min sits

Ska jag vara ärlig så tycker jag att min sits är ganska bra. Det finns såklart massa att detaljer man kan slipa till, men för övrig har jag en rätt bra grund sits. Det värsta jag vet är när man är framåt lutad...eller stolsits. Så självklart är drömmen att ha lika fantastiskt sits som Emilie Nyreröd - hon har verkligen sits gaols, skulle göra allt för att kunna sitta lika bra i sadeln som hon gör. Men jag antar att det enda som ligger bakom hennes riktigt bra sits är väl träning, träning och åter igen träning.

Nu på slutet så har jag längt mina stigläder med två hål som har hjälp mig jätte mycket. Tyckte tidigare att jag studsade tillbaka och började då på ett dåligt sätt knipa med knäna som gjorde bara att jag studsade runt ännu mer i sadeln. Men nu när jag har längt stigläderna så kommer jag djupare ner i sadeln och kan rida så mycket bättre!

Likes

Comments

Det är ju en rätt härlig känsla man får i kroppen när hästen blir glad när man kommer in i hagen för att hämta den. Calle var sån idag och man blir lika lycklig varje gång!

Eftersom att det som töa igår frös till is inatt så fick det bli en skritt tur ut i skogen + sommarhagen. Jobbade honom lite i skritt och sen drog vi några vänder i klätterbacken och sen hem igen. När vi väl kom tillbaka till stallet var det dags för Calle att klippas och klippt det blev han. Denna gång tog vi lite mer än sist, men han har fortfarande kvar päls över ryggen och rumpan. Det är rätt skönt med en sån tacksam häst att klippa så som Calle är, vi brukar sätt bomull i öronen sen så är det bara att köra. Tror inte att det är något problem utan bomullen men det är ett rätt jobbigt ljud som klippmaskinen gör ifrån sig, som jag kan tänka mig är rätt skönt att slippa höra.

Likes

Comments

God torsdag kväll, jag sitter för tillfället i soffan och reflekterar över dagen som har gått.

Vaknade vid 8 imorse och åkte direkt till stallet. Det blev ett pass på banan, även fast banan inte var i det bästa laget men det gick att rida. Jobbade endast i skritt och trav med lösgörande övningar så som övergångar, tempoväxlingar och skolor. Nu har det slagit mig även att ju mer jag jobbar med benen desto bättre känns Calle, det kändes verkligen som att han var med mig idag. Följsam, avslappnad och han sprang inte på som han brukar göra, för så fort jag la till mina ben och jobbade där ifrån så så blev det ett helt annat steg. Jag måste verkligen våga rida mer än vad jag gör, men som sagt så är det så lätt att hamna i det bekväma sätet.

Åkte sen vidare till Uppsala och hämtade upp
@sagaaldeman vi får vidare sen till hennes stall. Jag fick låna en häst i stallet som kallad för Mattis, vet egentligen inte vad han heter. Det är en valack som har gått höga klasser i dressyr men är för tillfället halv pensionerad. Han går lite då och då men är inte i tävlingskondition, han är en riktig läromästare kan man säga. Men idag red vi ut tillsammans med Saga och Sune, vi red till ett fällt som vi skrittade runt några varv. Mysig tur och jag tror att det blir fler gånger som jag följer med och gör Saga sällskap!

Imorgon ska Calle klippas, äntligen och jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska rida innan eller efter. Men det lär ändå bli en mysig ute ritt tror jag!

Likes

Comments

Gud vad det har stormat idag, snön bara yr runt och man ser två meter framför fötterna.
Åkte ut till Calle vid ett tiden och bestämde mig då för att rida ut för det blåste endast. Gjorde honom klar för ute ritt, öppnar dörren och då bara yr det runt med snö. Men eftersom att vi både var klara så tog vi en tur i vilket fall ut i skogen. Calle var väldigt skeptiskt och allt var såklart läskigt, helt plötsligt for det ner en kotte precis bredvid oss och Calle höll på att dö. Jag tittade upp och där sitter en ekorre i trädet och ser lite små sur ut, även fast dom är så söta! Vi red vidare bort till en ett fält där vi drog några rundor i trav och galopp, sen började det blåsa jätte mycket så vi skrittade hemåt då.

Väl hemma hann jag byta om och äta en chokladkaka innan
@sagaaldeman skrev och frågad vad jag gjorde och om jag hade lust och följa med till hennes söta ponny Sune. Själv klart följde jag med, men eftersom att det fortfarande stormade och vid den här tiden var det mörkt, så kändes det inte så kul att rida runt på banan. Men vi bestämde att jag ska följa med imorgon och antingen så får jag låna en annan häst i stallet också rider vi tillsammans eller så ska jag fota Saga och Sune, eller både och!

Men innan jag följer med Saga så ska jag till Calle på morgonen, tänkte ta en sväng på banan med lite lösgörande arbete.


Dagens Calle som inte var helt nöjd med detta väder...

Likes

Comments

Idag har inte mycket vettigt hänt.
Startade dagen vid nio med en god frukost och sen blev det en skön dusch innan jag åkte in till stan. Väl inne i stan så mötte jag upp med en gammal vän som har funnits där för mig och står mig varmt om hjärtat, även fast han är runt 4x så gammal som jag är.
Vi tog en lunch tillsammans inne på Phils Burger på Vaksalagatan, god hamburgare men lite för lite pommes för min del. Vi satt och pratade i timmar om allt och inget, tog igen lite tid då vi inte har setts på dryga ett år. Det var jätte trevligt och så skönt att bara ta det lugnt och prata.

Imorgon ska jag ut till Calle och vi får se vad vi hittar på. Nästa vecka ska vi iallafall vara med på årets första träning för Kicki!

Likes

Comments

På tal om tävlings säsongen så har jag beställt hem ett nytt tävlings schabrak till mig och Calle! Det är från Equito och har den svart spets längst med den bakre kanten. Jag är helt för älskad i det på bild, hoppas att det är lika snyggt i verkligheten!

Likes

Comments

Nu är vi inne på vecka 2 av 2017, redan liksom?

Igår blev det inte mycket gjort, jag åkte till stallet och bara borstade och myste med Calle. Både han och jag behövde söndag och där med lite vila, något som behövs göras den här veckan är att klippa Calle. Eftersom att han endast skrittades i december så väntade vi med att klippa honom. Han blev klippt i början av november och nu så syns det knappt att han har varit klippt, haha! Men det ska göras igen eftersom att han ska sättas igång. Träningarna för Kicki börjar den 19/1, vilket jag verkligen längtar till. Idag så har jag skickar in pengarna till min tdb sida, också ska jag söka en ny tävlingslicens så fort jag har skickat in medlemsavgiften till Heby.

Längtar tills man kan börja anmäla till tävlingar igen, våren kanske tyvärr inte blir så många tävlingar för mig och Calle. Då Thess ska vara med i Div 2 och det ska bli jätte kul för dom, tänkte försöka hänga med som lite groom och hejaklack för Thess och Calle! Men som sagt kanske inte blir lika många tävlingar för mig och Calle, men dom vi ska vara med i dom ska gå så jävla bra. Det är mitt mål iallafall för den här säsongen!

Likes

Comments

Idag fick jag stå på marken och träna hästarna.

Började med Calle som fick bli tömkörd, testade mina nya tömkörnings tömmar, eller nya var väll att ta i bättre begagnade.
Jobbade honom i skritt och trav, lite små övergångar och tempoväxlingar, 40 minuter senare och både jag och Calle var nöjda. Calle jobbade på bra och jag har kommit på mig själv med att jag tappar Calles yttersida ibland vilket gör att han inte tar stöd på båda tömmarna och genar lite på volten, men det är bara jobba vidare nu när jag har inset det.

Sam fick också jobba på volt, men han blev longerad istället med inspänningar. Satte inspänningarna så att han kunde ta stöd längre ut och göra halsen längre, med Sam ville jag att han skulle gå framåt och hitta en bra takt. När man har hittat en bra takt så är meningen att han ska ta stöd och gärna göra halsen lite längre. Tyckte att Sam löste uppgiften väldigt bra och jag är jätte nöjd!

Likes

Comments

Både Sam och Calle tränade idag med! Idag fick det bli ute ritt i skogen för dem båda, började med Sam idag.

Sam var lite spänd ute i skogen faktiskt, vi mötte även på mördar rådjur vilket gjorde att Sam blev skit rädd bokstavligen, haha!
Inte lätt när man är en tjockis på 1,70, svårt att vända i skogen då! Red i alla gångarterna med lite lättare jobb, idag kändes han inte alls så stel vilket kanske betyder att jag har gjort något rätt? Det som är lite roligt med att rida Sam är för han är så försiktig när han går, nästan så att han smyger fram.

Vilket är till skillnad med Calle som går framåt som en bulldozer och skiter totalt i var han sätter sina fötter. Calle fick samma jobb, han fick även galoppera idag. Endast rakt fram i lagom tempo, han kändes fin åt båda hållen. Planen är väll att börja galoppera lite smått i mindre sträckor endast rakt fram och när vi känner att han är rak och har kommit i gång så övergår vi till att galoppera på böjt spår. Eftersom att hans vänster galopp har varit lite knepig här i höstas så vill vi verkligen att vi börjar på bästa sätt igen med galoppen, försöka ge dom bästa förutsättningarna för honom att bli jämn igen. Därför börjar vi på rakt spår och övergår sen till böjt när vi anser att han är redo. Vill inte hetsa för då kan det bara bli fel...


Tur att en häst kan se glad ut på bild iallafall, surmulen Calle....

Likes

Comments

Instagram@sannaericsson97