Idag fick en väldigt pigg Calle komma ut på en galopp runda. Han var så sjukt pigg, antagligen för att han vilade igår, men han tävlade i lördags med Thess så något trött efter tycker man att han ska vara. Men nej inte Calle, Så mycket galopp fick det bli, red upp till motionsspåren och galopperade mellan bommarna. Han var riktigt fin för han hade sån framåtbjudning, även fast hela världen är så stor och läskig ibland.

För dom som vill veta, så gick det super för Thess och Calle i lördags, då var det första omgången i div 2 som hölls i Knivsta. 63% fick dom ihop, super duktiga!

På torsdag blir det förhoppningsvis träning för Kicki och som jag längtar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Söndag och solen skiner, precis som den gjorde i fredags morse. Då blev det en sväng ut med Calle innan jobbet, riktigt härligt och Calle fick komma ut och galoppera lite.

Igår åkte jag till mina föräldrar och idag är jag hemma och gör absolut ingenting. Får se vad som dyker upp under dagens gång.
Nästa helg är det tävling och jag börjar redan bli lite smått nervös.

Likes

Comments

Torsdag och jag hann tyvärr inte skriva något igår, för den här veckan har jag fått jobba över en massa extra timmar.

I vilket fall, igår red jag ut en sväng i ganska tuff terräng för att Calle skulle lyfta lite på fötterna + att jag tycker det är kul att hitta nya stigar i skogen! I en timme var vi ute och myste i det fina vädret, endast skritt fick det bli men vi kände oss båda nöjda när vi kom tillbaka till stallet.

Sen så kom jag på att jag lär leta upp ett par nya fram och bakskydd till Calle då hans börjar bli lite slitna. Vilket är bra för då används dom väl och kommer till nytta, speciellt på en häst som Calle som inte har koll på alla fyra ben. Får se om jag kan hitta några fräscha på hästloppisen den 7/5, tyvärr så tror jag inte det, men man kan alltid kolla.

Likes

Comments

Snart är det dags för årets första tävling för mig och Calle. Den 29/4 går den första tävlingen i Surahammar där jag startar både LB:2 och LB:3.
Torsdagen innan tävlingen så hat jag även en träning inplanerad för Kicki, som jag hoppad på kan ge en bra känsla inför tävlingen.

Thess och jag har pratat mycket om hur vi ska göra för att få honom mer avslappnad på tävlings platsen. En idé är att göra som dom stora ryttarna och rida/longera en stund innan man åker till tävlingen. Vilket jag tror på stort, han behöver slappna av lite och då genom att longeras innan tävlingen hemma, så blir han kanske av med lite nervositet. Det är en idé värd att testas också får vi hoppas.

Sen så har jag även anmält mig till nästa tävling som går i Sala den 21/5 och även då startar jag i LB:2 och LB:3. Så nu börjas det och jag hoppas på en bra tävlings säsong!

Likes

Comments

Hejsan på er!

Snart är denna lång ledighet över och på något sätt ska det bli skönt att komma tillbaka till de normal vardagarna. Men det kanske bara är jag som tycker så? Blir så sjukt rastlös när jag inte vet vad jag ska göra om dagarna.
Igår hämtade vi hem husvagnen och idag har jag letat upp en massa hästsaker som jag ska sälja på en hästloppis. Säger bara en sak -Fyfan vad med skit jag har- ärligt talat man är som en liten hamster som samlar på sig en massa häst prylar som man sen ändå inte använder.
Speciellt massa ponny saker som jag aldrig mer kommer ha någon användning utav, men även stor häst prylar + ridkläder som knappt är använda.
Den 7 Maj är det en stor hästloppis i Enköping som jag och Thess har fixat en plats på.
Förhoppningsvis så lyckas jag sälja en del, allt som har varit använt, trasigt eller gammal läder har jag slängt, för sånt tycker inte jag är värt att sälja på en loppis, vem vill köpa ett träns som är halv skrympligt och torkat läder?

Två fulla Ullareds påsar fick jag ihop, så nu är det bara att invänta 7 maj!

Likes

Comments

Idag vågade jag rida iväg själv bort till motionsspåren för att konditionsträna Calle. Det värsta med att rida dit är för att det är en asfaltsväg en bit och där kör folk alldeles för fort och Calle är smått rädd för bilar. Men jag är överraskande glad över hur bra han skötte sig när bilarna kom mötandes eller bakom.
Mycket trav i uppvärmingen innan vi kom till den härliga galopp slingan, tanken var att rida från bom till bom och bara ligga och rulla i galoppen. Vilket gick jätte bra, Calle tyckte att det var så kul och han kunde faktiskt för en gångs skull slappna av lite i galoppen. Det här är något som jag borde göra en gång i veckan åtminstone, för både Calles och min skull, släppa lite på formen och försöka hitta en balans och avslappning.
En väldigt nöjd och svettig Calle efter det här härliga passet i skinande sol! En nöjd ryttare också, såklart!

Likes

Comments

Nu har det gått ett tag sen igen när jag inte har hunnit uppdatera här. Men vi kan starta med att dagens så kallade hoppträning, hade med mig min syster ut till stallet så hon kunde ta lite bilder. Kan säga att det var ett tag sen vi hoppade och det gick överraskande bra, för att vara Calle och mig så att säga.

Likes

Comments

...marsipan gris, klumpiga älgen och låg flygande humlan har blivit motionerade idag.

Denna söndag och tillbringats i stallet för min del, 3 av 4 hästar tränade och glada.
Sam var först ut, in planerat ett konditions pass med mycket galopp i längre sträckor. Red till motionsspåren där det finns en super härlig väg där man får rida, den är mjuk och helt perfekt för en lång galopp. Det finns en bom i början och slutet av vägen för att bilar inte ska kunna köra där, mellan bom till bom är det ca 500meter kanske(?) och det är en perfekt sträcka för att ligga och bara rulla i galopp utan att bli störd av att det kommer en bil eller liknade. Sam var jätte trevlig att rida idag och såg väldigt nöjd ut efter passet.

Calle fick också komma ut men eftersom att han vilade igår så kändes det inte lämpligt att köra igång med ett konditions pass då. Men i efterhand kanske han också hade behövt det för han var alldeles ivrig att få komma ut. Han var inte galen men något för pigg bara, men jag ska inte klaga, hellre att han är för pigg än för seg. Alla gångarterna jobbade vi i iallafall och han var riktigt trevlig att jobba med när han hade lite egen motor.

Sen så fick även Gullan (ponnyn) komma ut och bli longerad på banan. Vilket var jätte kul, hon var riktigt pigg och busade runt där, blev dock inte så länge för hon har inte någon kondition men jag fick en känsla av att hon var nöjd över att få komma utanför hagen bara.

Som sagt en full dag i stallet och vädret + hästarna kunde inte varit bättre!

  • 9 readers

Likes

Comments

Hej på er! Mitt i all sorg efter terrorattacken igår i Stockholm, så ska jag skriva om något annat än just om gårdagen.

I onsdags red jag igenom ett jätte bra pass med Calle, mycket övergångar och rida igenom ordentliga hörnpasseringar. Calle var jätte fin, något fjantig över att det blåste men jag tyckte att han var uppmärksam på mig till 95% iallafall och det är bra för att vara Calle. Fick stundtals en jätte fin trav där han la sig på bettet och gav ett jätte härligt känsla i handen. Något som jag verkligen strävar efter när det gäller träningen med Calle.

Igår fick det bli longering med inspänningar och det hoppas jag kan hjälpa Calle till att våga ta mer kontakt och ta stöd. Mycket galopp och jag är förvånansvärd glad över hur galoppen åt båda varven börjar ta form och är liksidiga. Mycket är tack vare världens bästa tränare Kicki som har gett oss tips och stöd till att stärka hans galopp.

Likes

Comments

Sitter på jobbet och äter middag för tillfället och jag kan säga att det känns så konstigt att vara tillbaka. För vi har ändrade jobbtider, några har flyttat över till dag passet, så det känns som att vi är jätte få som jobbar.

Calle fick komma ut imorse på ett härligt galopp pass på grusvägen. Han var väldigt pigg och framåt så det var riktigt kul! Passet blev riktigt bra och vi båda var nöjda.

Imorgon tar Thess Calle och jag ska försöka få ordning på mitt liv igen!

Likes

Comments

Instagram@sannaericsson97