Vilken dag det har varit, lite halv galen sådär.

När jag väl var påväg till stallet så fick jag sladd på bilen i en kurva och körde av. Såklart så tog jag det djupaste diket och hade noll chans att komma upp själv. Inget på bilen var trasigt vad jag kunde se, vilket var en lättnad. Ringde till Dennis pappa som var hemma, då han jobbar natt den här veckan, så han kom och hjälpte mig upp. Det var precis så det gick och hade det inte gått hade det bara varit och ringa en bärgare. Men tillslut kom jag upp och kunde äntligen fortsätta mot stallet!

Efter som att det här tog ca 1 timme så blev det lite stressigt i stallet, för jag skulle till ridhuset. På med transporten, in med Calle, fixa Calle, lasta och åka. Väl i ridhuset så var Calle jätte fin, jobbade honom lite lättare i lång och låg, alla gångarter. Hann inte rida så mycket mer än 40 minuter men det gjorde inget för Calle var så fin, så det behövdes inte jobbas med så mycket.

Skulle inte kalla mig modig som ger mig ut med transporten i snöstorm utan mer en idiot. Har bara någon timme innan kört av med bilen och var lite i chock. Det spelar ingen roll hur "van" man är med att åka av man får alltid en chock. Så egentligen var det riktigt dumt av mig och åka ner till ridhuset. Men det är sånt man kommer på efteråt, för just då för tillfället tyckte min hjärna att det var en bra idé.

Likes

Comments

Hej på er fina ni!

Onsdag och jag har Calle idag, planen i måndags var att rida ut nu när det äntligen var mjukt på marken. Men nej då tog moder natur det i egna händer och drog fram snön igen. Calle har inga snösulor för Thess och jag tyckte att vintern skulle vara över nu.
Så idag lär jag åka ner till ridhuset och träna. Blir ett enklare pass för Calle fick vila igår, tänkte jobba honom mycket lång och låg men det beror på vad Calle är på för humör.

Nu ska jag njuta av min frukost innan jag åker till stallet, berättar sen hur passet gick!

Likes

Comments

En grå och mulen dag bjuder denna måndag på. Åkte till Calle på förmiddagen och när jag skulle plocka in honom så ville han inte in. Första gången på över ett år så springer Calle runt i hagen och jag efter i ett desperat försök att få honom att stanna. Efter 15 minuter så får jag på honom grimman och kunde äntligen fixa i ordning honom inför ett longeringspass. Banan var mjuk och fin så det gick galant att jobba i trav och galopp, Calle var pigg och drog några bockar här och var.

Eftersom att jag inte hade räknat med att Calle skulle vara svår fångad idag så kom jag även 5 minuter sent till jobbet. Hatar att vara sen till jobb då jag anser att ska man visa framfötterna så ska man iallafall komma i tid! Det är väll jag som får planera bättre nästa måndag!

Nu är det fortsatt arbete, hörs!

Likes

Comments

En långtur i dagens solsken tillsammans med Thess och Calle. 1,5 timme var vi ute på en lång och härlig tur ut på jättefina grusvägar med mycket konditions träning. Mycket trav blev det på väldigt långa sträckor och sen när vi väll tog galopp så var Sam redan väldigt trött och orkade inte galoppera på framåt i full fart. Men kul tyckte han att det var och väldigt behövligt, Sam skulle behöva göra ett sånt här pass i veckan för att kunna tappa lite kilon. Calle däremot skulle kunna rida ett varv till innan han ens skulle bli lite trött i kroppen!

Imorgon blir det nog longerings pass på banan!

Men nu är det söndag kväll och imorgon är det jobbdag igen. Måndagar blir lite väl långtråkiga med dess långa arbetspass, men finns det mycket att göra så går tiden ändå. Jag tycker om mitt nya jobb väldigt mycket och det passar så bra med min vardagar och med min livstil ridning och hästar. Så glad över detta jobb!

Likes

Comments

Lördags morgonen tillbringades i stallet. Både Sam och Calle skulle ridas så det var bra att vara ut i stallet i tid för ikväll ska jag bort på middag.

Började med Calle, red ut till en början i skogen och värmde upp med övergångar mellan skritt och trav. Red sedan till grusvägen som har tinat upp och blivit mjuk och fin, så där tog vi en härlig galopp i vår solen! Calle kändes mjuk och fin även fast har var lite små skeptisk över lammen som går i hagen bredvid grusvägen. Hur mycket vår är inte det då när lammen äntligen börjar komma!

Sam fick komma ut på ett lite mer konditions pass, mycket ökningar och tempoväxlingar mellan trav och galopp. Tror att Sam behöver ett sånt pass lite då och då när han får kliva på framåt ordentligt och accelerera upp lite i tempo. Sam kändes riktigt böjd efter passet och jag med!

Imorgon är planen den att jag och Thess ska rida ut tillsammans på en lång tur. Vilket ska bli riktigt härligt!

Likes

Comments

Gårdagens träning för Kicki gick alldeles galant! Riktigt nöjd över jobbet vi gjorde och jag fick tillslut äntligen till en ökning/lägning. Kicki är bäst, hon får verkligen fram det bästa utav mig och Calle.

Små tempoväxlingar och en massa små tips om hur vi ska göra för att förbereda inför en ökning för att få till det utan att Calle blir springig. Det blir så lätt att han får till travar traven i ökningen istället för att bli rundare och skjuta på bakifrån.

Nu vill jag bara fortsätta träna, träna och återigen träna! Vi står fortfarande som reserv inför Hebys tävling men man kan alltid hoppas!

Likes

Comments

Idag har vädret varit fantastiskt! Älskade solen har varit framme och värmt upp, så då passade jag och Calle på att ta en tur ut.

Red först en sväng ut i skogen och kollade lite efter nya ridvägar. Tror att jag har hittat en ganska bra stig så att jag kommer ut till en grusväg på andra sidan. Men hade tyvärr inte tiden idag för att utforska så länge, men nästa gång, kanske i helgen då ska jag kolla närmare på det.

Calle var för övrigt relativt fin, avslutade med lite lättare jobb på ängen i galopp.
Imorgon är det träning för Kicki och jag tror att jag tänker träna på lägning/ökning, för jag har inte hittat hur jag ska rida dom. Så jag hoppas att med lite hjälp av Kicki kunna få till hur jag ska rida för att få en godkänd lägning/ökning.

Nu så ska jag återgå till arbete också berättar jag mer imorgon efter Kicki träningen!

Likes

Comments

Calle fick bli tömkörd idag, jag tror att det ska bli vår nya måndags träning. För jag börjar på jobbet tidigare på måndagar och därför hinner inte med något vettigt rid pass, därför tror jag att tömkörning blir bra för det tar mindre tid att förbereda.

Planen var att hitta en mjuk och plan ställe i ena ko hagen för den såg finast ut. Kan säga att det fanns inte ett enda ställe som var mjukt eller plant, så det fick bli några varv runt hagen i mesta dels skritt jobb och jag hoppas att veckans plusgrader kommer göra så att ridbanan är okej till nästa vecka!

Sen så är även det inbokat träning för Kicki på torsdag och som jag längtar!

Likes

Comments

Har inte varit så aktiv dom senaste dagarna här, anledning - har inte gjort något intressant och har inte någon motivation till att skriva ett bra inspirerande inlägg för tillfället.

I går var jag ut till stallet och red både Calle och Sam. Calle fick komma ut och jobbas på ängen med mycket tempoväxlingar och övergångar. Tyvärr så är det riktigt hårt i marken fortfarande och det är svårt att få till ett riktigt bra pass, utan att Calle halkar till eller att marken är så ojämn så det känns som att han stukar/vrickar lederna varje gång han tar ett steg. Snälla väder gudarna låt det bli vår nu!

Sam fick också komma ut, det blev samma pass för honom som för Calle. Han är ju ändå rätt så mysig, eller rättare sagt som en stor kram björn som gärna nafsar lite på din jacka.

Nu till lite framtida planer inför vårens tävlingar, eftersom att Thess ska vara med i Div 2 så får jag rätta in mina tävlingar efter när hennes är. Har kollat fram och tillbaka mellan olika tävlingar här och var, i år verkar det vara brist på LB tävlingar känns det som. LB:1 finns överallt men vill helst inte tävla det programmet då det är på kort bana. Men i alla fall dem tävlingarna jag ska satsa på i vår är -

- Surahammars RF 30/4

- Sala ortens RF 20/5

- Säterbygdens Ridklubb 10/6

Sen så har Thess och jag pratat om att vara med på ridtravar RIKS i år den sista juni, vilket ska bli så roligt!

Det börjar ordna upp sig!

Grabbarna grus två på 1,70 och sen så kommer lilla Calle på 1,55!


Likes

Comments

Torsdag och snart är det helg, vilket andra brukar vara glada över. Jag är bara trött, torsdagar är min tröttaste dag av hela veckan. Vet inte varför men jag är alltid segare på torsdagar och lite orkeslös, om det inte är Kicki träning såklart!

Sitter för tillfället och äter middag, ska snart börja jobba igen. Idag har jag inte gjort så mycket mer än att vila + åkte och solade.

Skit tråkig dag så har tyvärr inte så mycket mer att skriva!
Hörs!

Likes

Comments

Instagram@sannaericsson97