Jaha, då var det måndag ännu en gång. 😞

Kalas igår för min kusin Erik (15-16 år), kalaset hann inte ens att börja innan tragedin slog till. Hans syster (Linnéa) och hans morbror (Morgan) samåkte till kalaset eftersom Linnéa var i närheten av där han bor, de var med om en trafikolycka innan kalaset hann börja. Morgan fick ett epilepsianfall i bilen och ja, resten säger sig själv hur det sluta. 😱 Tyckte min kusin Linnéa var riktigt duktig som lyckades larma osv, det är inte lätt när man är 17 år att hålla sig såppas lugn. Tur känner jag att det inte var på motorvägen då det kunde ha slutat riktigt illa. Morgan blev förd till sjukhuset, men båda har klarat sig bra. 👍

Idag kör jag på med min C-Uppsats. Riktigt svårt och väldigt mycket, men nu när man har börjat med den känner man hur det verkligen närmar sig examen. Om mindre än 1 år är jag äntligen klar i skolbänken. 👏

Ikväll blir det hockey, skall sitta fastklistrat framför tv:n och heja #vägentillgötaplatsen 🏆

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vilka kommer att sitta bänkade inför melodifestivalen?
Jag vet att jag i alla fall kommer att göra det. Till detta blir det morot och dipp. Mums!!! 😃💪👌 Billigt, nyttigt och gott för en fattig student som vill lyxa till det 😉💰

Melodifestivalen startar idag och är i Göteborg!
Deltagarna är:
 • Mimmi Werner
 • Samir & Viktor
 • Robin Bengtsson
 • Ace Wilder
 • Pernilla Andersson
 • Albin & Mattias

Vi får hoppas att dagens artister har några bra bidrag att bjuda på. Själv tycker jag personligen att det inte verkar vara några artister som kommer att ha låtar i min smak. Men man vet aldrig, det kan överraska en! 😉🎉
Anna Bok skulle vart med idag men blev diskad. Vad tycker ni om detta? Alltså jag förstår inte hur hon har tänkt om låten redan har vart med som ett bidrag i ett annat land, denna regeln är inte direkt ny att låtarna skall spelas för förstå gången i direktsändning. Aja, man lär sig av sina misstag och hon kommer nog inta att göra om detta igen 😊

Likes

Comments

​Jag och min kille har ett problem och vi är inte riktigt överräns om vad som är lagom o snyggt när det gäller tränade killar. Han tycker självklart att killar skall ha mer muskler än vad jag tycker. Han tränar och håller på och verkar inte inse vad som är snyggt och han inser inte vilka framsteg han gör så jag är rädd att han skall bli för "stor". 

Jag tycker att: För stora bröst är fult, ben som står ut som bollar är fult, när rygg V:et blir för stort och när armarna blir så stora så att t-shirten sitter åt. 

Varför skall man bli så stor? ingen vits och man blir inte snyggare för det. Vad tycker ni? Tycker ni att jag är ute och cyklar med mina tankar om vad som är lagom eller anser ni något annat? Visst en tränad kropp är snygg, men bara till en viss grad, när det blir mycket är det inte snyggt längre. 

Dela gärna med er om era svar om vad just NI tycker 👍

Likes

Comments

Dagen har bestått av både plugg, träning och även lite pulkaåkning tillsammans med min kille, hans lillebror och med min lillebror. Alltså en bra dag! 😄👍⛄

Dagens träningspass såg ut såhär idag då ben var i fokus med lite mage:
1. Raka marklyft 3x6-8 vila 2-3
2. Benpress 3x10-12 vila 1-2
3. Bencurl (ett ben i taget, ej båda samtidigt) 3x8-10 vila 1-2
4. Stående vadpress 4x6-8 vila 1-2
5. Mage 4x8-15 vila 11. Raka marklyft - Tränar baksida lår, nedre rygg och rumpa/säte

Såhär går det till:
Ställ dig bakom stången med höftbred stans. Om du har god rörlighet i dina hamstrings kan det vara en fördel att, som på videoklippet, stå på en låda för att kunna komma djupare innan vikterna nuddar golvet.

Fatta skivstången axelbrett eller så att händerna kan löpa fritt utanför knäna. Om greppmuskulaturen sviker kan man greppa stången med växelvis grepp, dvs. ena handen med handflatan mot dig och andra med handflatan från dig.

I utgångspositionen ska benen vara lätt böjda och tyngden ligga på hälarna. Spänn upp ryggen och sug in naveln så att ryggens linje är neutral.

Fäll nu ryggen framåt samtidigt som du skjuter bak rumpan och låt stången gå nära kroppen. Böjningen sker i höftleden och de lätt böjda benen är konstant lätt böjda och böjs inte mer under lyftet.

Vänd i det läge där det stramar i hamstrings och där ryggens linje fortfarande är neutral.

Tänk på att:

- hålla ryggens linje neutral under hela rörelsen

- ha tyngden på bakre delen av foten

OBS! Ju rakare ben du har desto mer belastas baksida lårmusklerna och tvärtom.

(text lånad från styrkeprogrammet, bilden är från google).2. Benpress - Tränar framsida lår, rumpa/säte och insidan lår.

Sätt dig i maskinen och ställ in sitsen så att du i bottenläget kan hålla ryggen rak och inte krumma. Jag har sitsen på läge 2 när man inte pressar utan har den i läget från början. Är man något stel i baksida lår kan man välja att luta ryggstödet mer bakåt så att en krummning av ryggen inte sker.

Pressa nu plattan bort från dig med hela fötterna i kontakt med plattan. Sträck inte benen fullt ut.

Tänk på att knäet ska peka åt samma håll som tårna samt att man inte skall sträcka ut bena helt när man har pressat, då kan det ge skador på knäna.

(Text lånat från styrkeprogrammet, bilden från google).3. Bencurl - Tränar baksida lår.

Kom ihåg att i denna övningen skall man ta ett ben i taget och inte båda som på bilden. Sitt enligt anvisningar med låren mot stöddynan och fotdynan mot vaderna strax ovanför hälen. Böj benen och släpp långsamt tillbaka upp utan att vikterna slår ihop i vändläget.

(bilden tagen från google, texten är från dintraning.se).4. Stående vadpress - Tränar vaderna.

Förberedande: Ställ dig i en smith (maskin med fixerad skivstång) eller en maskin avsedd för vadpress. Ställ dig med tår och främre fot på ett par viktskivor, på en sån pall som visas på bilden eller stället som är avsett för vadpress.

Utförande: Från startposition sänker du hälen mot golvet så du sträcker ut vadmuskulaturen. Pressa dig sedan upp med hjälp av tårna tills du i det så gott som står på tårna. Vänta någon sekund i den positionen och gå sedan ner till utgångsposition och upprepa övningen.

(bild tagen från google, text tagen från muscles).5. Bålrotation och sit ups - Tränar sneda magmusklerna, raka magmusklerna och höftböjarna

Bålrotation: Sitt lätt bakåtlutad med neutral rygg, böjda ben och fötterna i kontakt med golvet eller ha dem i luften som hon på bilden (det är jobbigare). Greppa viktskivan och håll framför bröstet och rotera överkroppen åt ena hållet. Återgå till startposition och rotera åt andra hållet.

Sit ups på sit ups-bänk: Sätt dig i bänken och jobba upp överkroppen genom att krumma ihop med ryggen. Försök samtidigt spänna in magen för att aktivera de inre sneda magmusklerna.

(bilderna lånade från google, texten från styrkeprogrammet).Detta var dagens schema och jag hoppas att de får er motiverade. 💪💦 

Jag glömde förklara vad det betyder när det står till exempel såhär: Raka marklyft 3x6-8 vila 2-3. Raka marklyft står för vad det är för övning man skall göra, 3x6-8 står för att man skall göra denna övning 3 gånger och man skall klarar mellan 6-8 för att kunna få höja sig, men då skall man klara 8 första gången o sen mellan 6-8 de andra två för att få lov att höja sig. vila står för att man skall vila mellan 2-3 minuter mellan gångerna te.x när man har gjort marklyften 1 av tre gånger så skall man vänta 2-3 minuter innan man kör andra gången på marklyften osv. 

Hoppas jag förklara bra annars är det bara att fråga om det är något ni fundera över 😉

Likes

Comments

Då var dagens träningspass klart. Pjuu de var tungt och jobbigt men ändå skönt! 💪😃 Jag kommer att skriva nedan hur dagens träningspass såg ut, vad vi gjorde för övningar, vad som är viktigt att tänka på osv.

1. Bänkpress 3x5-8 vila 2-3
2. T-bar 3x5-8 vila 2-3
3. Snedbänk/Sne hantel 3x8-10 vila 1-2
4. Lastdrag 3x8-10 vila 1-2
5. Axellyft åt sidan 2x10-12 vila 1
6. Pushdowns 2x10-12 vila 1
7. Bicepscurl/incline 2x10-12 vila 1

1. Bänkpress - Träning för bröst

För att kunna lyfta tungt är det viktigt att du har en stabil bas att pressa ifrån. Under hela lyftet bör du se till att hela dina fötter är stadigt förankrade i golvet, och att rumpan, övre ryggen och huvudet ligger stadigt mot bänken.

För att skydda dina axlar bör du dra bak och ihop skulderbladen. Detta placerar dina axlar i ett bra läge för att pressa, minimerar risken för skador, och skapar dessutom mer stabilitet att pressa från.

Jag rekommenderar att du greppar skivstången strax utanför axelbrett. Det brukar passa de flesta bäst. Undvik att ha rak handled när du bänkpressar, en rak handled är nämligen inte stabil, utan du kan fortfarande råka tappa stången framåt. Istället bör du ha en så kallat dorsalflekterad handled. Det innebär att du har vinklat handlederna bakåt.

Armbågarna bör inte gå rakt ut åt sidorna, eftersom det minskar skaderisken. När du har armbågorna rakt ut åt sidan så ökar risken att senor i dina axlar och armar skaver eller kläms mot axelledens ovansida. Det kan ge upphov till irritation, smärta och skada. Genom att låta armbågarna gå lite närmare kroppen så får axelns senor lite mer utrymme.


2. T-Bar - Tränar rygg

Utförande: Spänn magen och ha en rak rygg. Böj knäna något och luta dig lite framåt. Dra stången mot bröstet, dra bak axlarna och dra fram ditt bröst. Sänk sedan ner stången tills dina armar är utsträckta. Upprepa sedan övningen.


3. Snedbänk/Sne hantlar - Bröstövning

Ligg på den sneda bänken som lutar i ca 45°. Fatta skivstången på raka armar ovanför huvudet och sök stången ner mot bröstet och pressa därefter upp den till utgångspositionen.

övningen kan varieras med smal fattning (mer triceps och inre delen av bröstmuskeln), normal fattning och bred fattning (mer bröst, framförallt yttre delen, än triceps). övningen kan också genomföras med hantlar för större balanskrav och för större belastning av bröstmuskeln under övningen.


4. Latsdrag - Tränar övre rygg och biceps

Utförande:
1. Andas in och dra kontrollerat ned handtaget tills det är under din haka eller vidrör ditt bröst.
2. Luta överkroppen svagt bakåt under rörelsen, men undvik att "gunga" ned vikten.
3. Släpp kontrollerat upp vikten igen.

När du drar ned handtaget ska du se till att dra skulderbladen ned och ihop, ungefär som när du bänkpressar. I toppläget kan du låta skulderbladen följa med upp en bit, men inled sedan på nytt draget med att börja dra ihop skulderbladen.


5. Axellyft åt sidan - Träning för axlarna

Förberedande: Ställ dig rakt upp med en hantel i vardera hand. Armarna skall vara något böjda och hantlarna precis framför låret en bit från varandra med handflatorna vända mot varandra. Böj en aning på knäna.

Utförande: Med något böjda armbågar lyfter du hantlarna åt sidan tills armbågarna är i samma höjd som axlarna. Stanna kvar ett ögonblick vid toppositionen och återgå sedan kontrollerat till utgångspositionen och upprepa övningen.

Kom ihåg: Släpp inte vikterna okontrollerat när du nått toppositionen.

OBS! Om du är stel, svag eller har problem med axlarna bör du inte lyfta över vågrätt position i denna övning. Du bör alltid arbeta med relativt lätt belastning i denna övning.


6. Pushdowns - Triceps

Förberedande: Välj en lämplig vikt och en stång av kortare modell som du kopplar på kabelmaskinen.

Utförande: Håll stången med ett överhandsgrepp och pressa stången ner så långt som möjligt. Låt sedan stången gå tillbaka till utgångsposition och upprepa övningen.

Kom ihåg: För maximal stimulans av triceps ska armbågarna vara i låst position. Det är enbart underarmen som ska ingå i övningens rörelsebana. Släpp inte stången fritt när du ska tillbaka till utgångsposition, håll emot.


7. Bicepscurl/incline - Tränar biceps

Stå upp eller sitt på bänk. Låt hantlarna hänga i armarna och lyft upp en i taget genom att vrida underarmarna samtidigt som du kontraherar biceps. Tänk på att inte hjälpa till med axlarna och att armbågarna skall vara still i samma position under hela övningen.


Hoppas att detta får er motiverade och en push till att börja träna. 😄 Du kommer att må så mycket bättre efteråt 👍 Jag kommer att uppdatera under veckan vad jag gör för övningar så ni kommer att kunna få möjlighet till att följa samma träningsschema som mig. 📝 Ingen är stark i början så man behöver inte känna sig klen osv för en vacker dag så kommer ni kolla tillbaka och bara vara stolta över hur ni har utvecklats. Man kan inte alltid vara bra eller tillräckligt stark i början men det är det värt att jobba för 😉

Likes

Comments

​Tänk att kärlek kan göra så himla ont. 

Har vart ihop med min kille i snart 1 år, allt är bra mellan oss och vi bråkar i stort sett aldrig, förutom att vi kan vara lite oense om vissa saker. Mellan jul och nyår släppte han bomben. Han vet inte om han är kär i mig längre o sen vet han inte om han vill stanna eller gå. 💔 Detta tog jag stenhårt men jag vill inte visa hur hårt, så jag grina såklart när han berätta det och han höll om mig, trösta mig och även grina. Jag vet att han inte kan hjälpa vad han känner. Nu allt eftersom tiden har gått sen han berätta det så har han inte känt någon skillnad, utan det är i stort sett samma som när han berätta det. Jag går ner mig allt mer o mer desto längre tiden går. Jag äter mindre, sover sämre, tar ut sorgen över min familj, har inte lust att göra någonting och är  helt orkeslös till allt som finns. Känns konstigt nu när alla hjärtans dag är den 14:de och vi har våran 1 års-dag den 22 februari. Kommer att kännas så konstigt att fira 1 år när vi inte ens vet hur det kommer att bli framöver och om det ens är en "riktig" 1-årsdag.

Finns det något sätt att rädda detta eller är det kört? Om man nu kan göra något åt detta vad kan man i såna fall göra för att rädda det? vill så hemskt gärna ha kvar honom så jag kommer i stort sätt göra allt som går för att försöka vinna tillbaka honom. Känns som att jag har förlorat en stor del av mitt liv och av mitt hjärta. Jag vet att det kommer att lösa sig i slutändan. Gör han inte slut så kommer det att vara bra men gör han slut så kommer jag gå ner mig ännu mer och vara helt off i ett par månader. Samtidigt vet jag att även om han gör slut med mig så finns det någon annan för mig där ute som vill ha mig och som troligen kommer att bli min man. Så är det inte han jag har nu så blir det någon annan. svårt att föreställa mig det nu men jag vet att jag kommer att se tillbaka på detta och se det som en bra tid med en fin människa.

Likes

Comments

Jaha, då har man en omtentamen den första mars och dagen innan har man en hemtentamen som ska vara inskickad plus en examinerande uppgift som ska skickas in under den veckan, plus att jag har praktik nu i tre veckor (v.6-8). 
Den som sa att det var enkelt att vara en student, ljuger verkligen. Tentamen jag ska göra om är sjukt svår. Hoppas att det går bättre nu denna gången så jag klarar de. Det är en stoppkurs så måste klara den, men som tur är så har jag ett tillfälle till att göra om den som tur är. Det är så att vi har två omtentamen på denna tentamen, eftersom den är såppas svår så det är många som kuggar, plus att det är en stoppkurs så klarar vi inte av den så måste vi vänta tills denna kursen börjar igen, och göra om den, och det är inte ens säkert att man kan få plats till nästa kursstart. Så det är lika bra att plugga på så man klarar den nu!

Ska se till att träffa min fina och bästa kompis, om jag nu har tid. Men de ska jag se till att få 😉

Nä, ska se till att plugga nu som bara den så jag kan klara tentamen och kunna ha lite roligt innan oxå så man inte isolerar sig helt 😜 gäller bara att få motivationen som jag saknar 😞 känns som att allt bara snurrar runt i huvudet på mig och inget fastnar. Får hoppas att jag kan mer än vad jag tror. 

Likes

Comments

Vet du att du kan få en bättre hy UTAN ATT SPENDERA EN ENDASTE KRONA? Här får du 17 tips på hur du kan få en bra hud.

Massera ansiktet kan pigga upp trött och grå hud. Ansiktsmassage är stort i Asien och många japanskor hävdar att det är hemligheten bakom deras porslinshy. Knåda lagom hårt, det ska absolut inte göra ont, och arbeta igenom hela ansiktet med fingertoppar och knogar. Det ökade blodflödet gör huden pigg och rosig. Passa på att massera när du smörjer in ansiktet. Det gör att cremen med dess vårdande ingredienser tränger in och verkar ännu bättre.


2. Sov med en extra kudde
Slipp svullna och puffiga ögon på morgonen genom att enkelt justera ditt sovläge. Bulla upp med några extra kuddar så att du sover med huvudet i ett högre läge. Det minskar vätskeansamlingar runt ögonen. Vill du vakna extra fräsch? Kalla gurkskivor och använda påsar med kamomillte är klassiker som dämpar svullnaden.

3. Se över dina duschrutiner
Svett kan täppa igen, bilda bakterier och ge upphov till akne på kroppen. Rygg och bröst brukar vara speciellt utsatta områden. Att duscha direkt efter träning är en enkel lösning. Att sätta på sig en ren t-shirt (helst av bomull som andas) hjälper också om du skyr omklädningsrummet. Även gammalt smink och svett tillsammans kan täppa till. Se till att torka av ansiktet innan du tränar. Obs! Att tvätta av sminket innan du går och lägger dig är det mest grundläggande i hudvårdsrutinen – alltså ett måste.

4. Se upp med hårprodukter
Finnar och orenheter i pannan kan bero på gamla rester av balsam och stylingprodukter. Oljor och kemikalier i hårprodukter kan irritera, täppa till och orsaka akne. Se till att du alltid sköljer ur balsamet ordentligt och använd ansikts-rengöring som sista moment i duschen.
Se sen till att hålla stylingprodukterna borta från huden.

5. Skippa sötsakerna
Studier visar att snabba kolhydrater som till exempel, vitt bröd, läsk och godis kan ge upphov till akne och även göra den värre.

6. Ha tålamod
Har du nyligen bytt hud-creme och väntar på resultat? Nya hudvårdsrutiner kräver tid och tålamod. Det tar minst ett par veckor för din hud att anpassa och förnya sig.

7. Drick vatten
Du behöver inte bälga i dig litervis men se till att du inte är uttorkad då det även torkar ut din hy. Vatten är alltid att föredra framför annan dryck och kranvatten är fräscht, nyttigt och miljövänligt. Tänk sex till åtta glas vatten om dagen!

8. Använd fingrarna
Bästa sminkredskapen är dina egna fingrar. Applicera foundation med fingrarna och du får en felfri finish. Värmen från fingrarna gör nämligen att underlaget smälter in i huden på ett naturligt sätt och resultatet blir jämnt.

9. Sov på rygg
Och slipp rynkor. Vissa hudläkare hävdar att de kan
se på ett ansikte om personen sover på sidan. All press och gnidande mot kudden skadar till slut kollagenet och elastinet (hudens byggstenar). Sover du ofta på sidan hänger även kinden på ett sätt så att en rynka från näsan till munnen uppstår.

10. Minska på saltet
Ett för högt intag av salt gör att du samlar på dig onödigt med vätska vilket kan göra att ansiktet ser puffigare ut. Se speciellt upp med soja och såser som ofta är saltbovar.

11. Skala av sminket
Var sparsam med täckande produkter. Runt ögonen kan din concealer sjunka ner i fina linjer och förstärka dem. För mycket foundation och puder maskerar även hudens naturliga lyster och gör att du ser äldre ut och tröttare ut.

10. Stressa ner
Stressar du mycket bildas mer androgener som täpper till porerna och gör att akne kan bildas. Kroniskt lite sömn startar även en kedjereaktion där nybildningen av huden avtar vilket resulterar i att huden blir torr. Massage och varma bad triggar må bra-hormonerna melatonin och oxytocin och gör därmed din hy vackrare.

13. Växla temperatur
Växla mellan varmt och kallt vatten i duschen – det sätter igång blodcirkulationen och din hud får en fräsch lyster. Hudgurun Ole Henriksen hävdar till och med att det tajtar till huden. ”Det är lite obehagligt men det hjälper till att tona och göra huden fastare.”

14. Bär rätt färg
Ser huden trött och trist ut? Färg på kläderna gör att du genast ser piggare ut. Rosa ger till exempel huden en varmare ton och är en färg som, vetenskapligt bevisat, appellerar till både män och kvinnor.

15. Rengör mobilen
Allt som är nära ansiktet ska hållas rent för att undvika att trigga akne eller infektera småsår. På telefonen samlas det oerhörda mängder bakterier som fastnar på din kind.

16. Sluta röka
Seriöst, nu är det dags att sluta. Förutom alla direkt hälsofarliga effekter så blir huden rynkig, grå och ojämn.

17. Ät fett!
Att inkludera nyttiga fetter, som avokado och nötter, i din kost är ett bra sätt att hålla huden mjuk och smidig.

Så följ dessa tips så kommer din hy att må mycket bättre och du kommer att se ut som en ny och fräsch människa 😉 jag har börjat med detta och ser resultat så det är alltid värt att pröva! 😃Likes

Comments

Upplever du också att håret alltid känns torrt, slitet och risigt när hösten kommer? Du är inte ensam. Här får du tips på produkter som kan ge dig det vackra och glansiga hårsvallet tillbaka. Rengöring och vård

Schampo

Ett schampo ska göra håret rent och fräscht, däremot inte torrt och trasigt. Många schampon, särskilt de du finner i dagligvaruhandeln innehåller sodium laureth sulfate, en tensid som gör att schampot löddrar. Tensiden löddrar inte bara, den är också fettlösande. Och det kan man ju tycka att det låter bra, fett hår vill ju ingen ha. Men sodium laureth sulfate är så aggressiv att den löser för mycket fett vilket får konsekvensen att håret liksom hårbotten blir torrt. Det finns mildare schampon där tensiderna är kokos- eller sockerbaserade, däribland schampona från Eco Cosmetics.
 • Mjukgörande

Balsam

Ett bra balsam hjälper inte bara hårstråets hullingar att sluta sig efter en schamponering, det ska även ge näring och återfukta. Sluts inte hårstråets hullingar blir håret lätt trassligt och frissigt. Balsamet ska däremot inte innehålla silikoner som sluter hullingarna, dessa är svåra att tvätta ur och lämnar håret tungt och livlöst. Faith in Nature har balsam med bra innehåll som ger fantastiskt resultat. Särskilt bra för torrt hår är Faith in Nature Jojoba.

Spraybalsam Precis som ett vanligt balsam hjälper även ett spraybalsam hårets hullingar att sluta sig och håret blir därför lättare att kamma igenom. Spraybalsam ger extra vård och glans, enkelt att applicera och de vårdande ämnena lämnas kvar i håret till skillnad från vanligt balsam som sköljs ur. Tints of Natures Seal & Shine Conditioner innehåller massor av godsaker du vill lämna kvar för att vårda och skydda håret under dagen. Dessutom doftar det mumma.

 • Intensivvård

För torrt och skadat hår. Hår som blekts, färgats, permanentats eller värmeskadats.

Hårolja Att massera in en riktigt fin hårolja i såväl längder som hårbotten är guld för torrt hår, kluvna toppar och håravfall. Tappar du mycket hår, massera en längre stund. Massagen ökar blodgenomströmningen till hårsäckarna som därmed får mer näring. Oljan ska vara naturlig och ekologisk då dessa är mest närande för håret. Se upp för oljor som innehåller mineralolja, de innehåller ingen näring alls. Tre populära oljor som är toppen för håret är den marockanska arganoljan för torrt hår, ricinolja mot håravfall och Dr. Hauschka´s hårolja med örter för både torrt hår, kluvna toppar och håravfall.

InpackningSom ett bättre balsam. Att låta en inpackning sitta i medan du duschar eller under natten kan göra en enorm skillnad för hårkvaliteten. Även inpackningen bör innehålla naturliga och vårdande oljor och örter. Vår favorit är Tints of Nature Reconstructing treatment, 15 minuter med den och håret är som nytt. Inpackningen innehåller fuktgivande aloe vera, vallört samt vårdande mandel-, jojoba- och solrosolja.

 • Styling

Det är otroligt viktigt att man har vårdande stylingprodukter och inte sådana som torkar ut, skadar håret eller ger allergi i och med att produkterna sitter i under hela dagen. Geleanvändaren bör testa Eco Cosmetics frisyrgele som innehåller vårdande ämnen och ger riktigt bra stadga. Gelen har dessutom en väldigt fräsch men diskret doft.

 • Färg

Hårfärg bör vara av bra kvalitet då den är permanent. Många fabrikat på marknaden är fullproppade av gifter och kemikalier vilket gör att allergiska reaktioner i samband med färgning inte är ovanligt. Särskilt mycket gifter och kemikalier ingår i svarta och mörkbruna färger. Men de finns skonsammare och allergivänligare alternativ. Tints of Nature har hårfärger fria från ammoniak, starka kemikalier och parabener. Färgerna innehåller dessutom ekologiskt certifierade ingredienser och täcker grått hår.

 • Vitaminer/mineraler — näring, skönhet inifrån

Att skönhet kommer inifrån är inget nytt. Vi behöver vitaminer och mineraler för att håret ska bli tjockt och starkt. Näringen behövs för att hårsäckarna ska kunna producera hår samt att håravfallet inte ska bli för kraftigt. Ett tillskott av vitaminer och mineraler, exempelvis Panto-3 som är ett skräddarsytt multivitaminpreparat för håret, är räddaren i nöden för dig som tappar mycket hår och känner att det börjar bli tunt. Likt alla multivitaminpreparat för håret behöver du äta även Panto-3 i cirka tre till sex månader för ett synbart resultat.

Likes

Comments

Fick reda på att en killkompis till mig och han kom med de två dummaste ursäkterna 😓
1:a var att han gillar en tjej som röker och därför har han också börjat
2:a ursäkten var att han har börjat för att när han inte har haft något att göra så har han tagit en för att han ska ha något att göra.

Är det nu så att han gör detta på grund av denna tjejen så är han bara krokad och hon är inte speciellt smart som låter honom börja med de.
Att hon tillåter honom börja med det kan ju inte betyda att hon gillar honom speciellt mycket om hon vill ta livet av honom med en cancerpinne. Jag hade då aldrig tillåtet en kille att börja röka på grund av att jag gör de och speciellt inte om jag gilla honom (jag röker inte).
Fattar inte att han börjar röka på grund av henne om det nu är så. För det är ju inte bar för hälsan, det kostar mycket pengar med mera, så varför börjar han med detta när han vet hur dumt det är?
Han och det tjejen är inte ens tillsammans och han gör detta dumma bara för att hon gör de och han vill imponera.. HALLÅ eller, fatta läget grabben. Tänk om det nu är så att det inte blir något mellan dem och han gjorde detta bara för hennes skull.. HAHAHA säger jag då bara till honom, då han kommer att inse att de inte var värt det och att han är fast i skiten. Eller de kanske blir tillsammans men att de inte håller så länge, de är då han också kommer att börja fundera varför han börja med denna cancerpinnen bara för hennes skull. Folk tänker inte riktigt klart när de är kära helt enkelt.
Har han börjat brassa på, på denna cancerpinnen bara för att han har tråkigt så är han riktigt korkad som fördriver tiden med en cigg istället för att hitta på något annat.

Aja detta är hans val, och jag vet att han kommer att ångar sig sen, men det är en läxa han får lära sig. Jag kan bara hoppas på att han slutar nu innan han är helt fast med det och börjar på heltid. Annars kommer det att bli jobbigt för honom att sluta sen när han väl vill det.

Ett enkelt tips till er alla och det är att ni inte börjar. Håller ni redan på så tycker jag att ni ska försöka sluta, svårt de vet jag men de kommer att vara värt de i slutändan. 👍Likes

Comments