Hej!

Snart har ännu en skolvecka gått. Den har bestått av föreläsningar, seminarium, lite sovmorgon och senare eftermiddagar. Har även hunnit med kalas, plantering av chili, annars har kvällarna bestått av att ta det lugnt och försöka ladda upp till nästa dag. Vi har även hunnit vara på fotbollscup förra helgen och det gick bra för dem. Är riktigt imponerad över hur bra dem är med tanke på att jag själv vill gå och gömma mig så fort jag ser en boll. Flickorna kom iaf 2:a i sin grupp vilket är väldigt bra jobbat!

Helgen har inte spikade planer ännu. Antingen blir det något kul eller så blir det en lugn hemma helg med böckerna framme då vi har nästa seminarium på tisdag. Har även varit väldigt trött så har inte riktigt hunnit se alla serier jag följer så har lite att ta igen samtidigt som jag behöver ta mig samman och göra det jag ska. Frågan är vad som händer. 

Puss!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Nu har yttligare en skolvecka passerat, nu är det bara lite hemarbete kvar. Vad har vi gjort i veckan då? Massor, skulle jag svara på det! Och roligt har det varit även om man är trött efter långa dagar. Vi har iallafall hunnit introduceras lite mer i vår ena kurs, Natur och teknik i förskolan. Där har vi arbetat med materia & energi, biologi/biokemi, fasförändringar, kemiska reaktioner, förbränning, atomer och molekyler. Det kanske inte låter speciellt roligt, men det var över förväntan! Känns väldigt mycket bättre att läsa det nu än vad det gjorde i högstadiet och gymnasiet. Det är en svår kurs men vi har väldigt många roliga inslag i den. Ett av dem har vi startat i veckan och det är äggkläckning! Vi ska alltså få kycklingar! Vi kommer även fara på exkursion, valfritt studiebesök, göra teknikuppgifter och plantera. Detta väger helt klart upp de tuffare delarna anser jag!

I helgen börjar jag plantera mina frön, det ska bli spännande. Det för att jag har så ogröna fingrar, allt har en tendens att dö för att det glöms bort och det är anledningen varför vi bara har plastblommor hemma hos oss. Dem har jag inte lyckats döda!

Annars i helgen är det fortsätta plugga som gäller, har seminarium på tisdag. Jag är alltid lika nervös inför litteraturseminarium, även om dem inte är examinerande.

Juste, i veckan har jag även hunnit skriva mitt anställningsavtal för sommaren. Känns skönt. Men nu ska jag göra någon nytta igen!

Puss!

Likes

Comments

Hallå!

Nu var det riktigt längesedan.. Två kurser har hunnit avverkas och en av dem var min första praktik. Hade fem underbara veckor ute i verksamheten och jag ångrar inte mitt val av utbildning en sekund! Nu längtar jag tills nästa praktik och det känns som en väldigt bra morot för att hålla studiemotiviationen uppe. Nu sitter jag än en gång som på nålar för att få veta betyg, jag vet att jag klarade praktiken så det är bara inlämningsuppgifter kvar att få betyg. Men även att få tentan för leken som lärande och meningsskapande rättad.

Sen vi skrev sist har vi hunnit flytta också. Vi har uppdraperat oss från en 2:a till en 3:a. Kvar i byn bor vi, men aningen längre in. Jag har även hunnit fylla 21 och firade det i Kåbdalis med min sambo och hans familj, bättre än så är det svårt att ha det! Speciellt då jag verkligen behövde ledigt från skolan då jag har svårt att släppa allt även om jag inte har något att plugga.

Nu innan sommaren ska vi läsa kurserna Natur och teknik i förskolan samt Vetenskapsteori, forskningsmetodik och statistik. Känns som två svåra kurser som kommer kräva mycket av mig, speciellt den sistnämnda.

Idag stod det tvättstuga på mitt schema, snart är det dags att börja med middagen som idag blir carbonara. Jag ska försöka bli bättre på att blogga, men vet att om jag lovar att jag ska bli det kommer det nog aldrig hända. Haha. Bjussar på lite bilder från senaste tiden.

Puss!

Likes

Comments

Hej!

Jag har insett på att jag är riktigt dålig på att hålla en blogg levande.. Men kan dock inte avgöra om det är okej eller inte?

Aja, sen sist har jag pluggat till tentan jag gjorde idag. Har även hunnit lämna in rapporten för denna kurs så nu väntar jag bara på att få allt rättat då jag får veta om jag kan gå vidare i livet eller inte. Annars har inte mycket hänt, har varit kattvakt, firat Renée, haft en helt sjuk dygnsrytm, sett tv, vart på isen, pluggat och tagit det lugnt. Ibland är det också skönt.

Idag efter tentan var jag och mamma och luncha, var mysigt. Har kommit hem för en stund sen då vi blivit bjudna på köttsoppa idag, var himla gott! Nu sitter jag och väntar på att Fångarna på fortet ska börja, tycker egentligen inte om programmet men jag tycker om Maria Montazami så känns som att man måste se då hon är med.

Nästa kurs börjar på måndag, all litteratur är fixad, har hunnit skriva om studievägledningen och examinationerna så som jag vill ha dom så det är färdigt att skriva ut. Känns skönt att jag känner mig i fas till nästa kurs.

Men nu ska jag se tv.

Puss

Likes

Comments

Hej!

Nu var det ett bra tag sen igen. Vad har jag gjort då? Jo, det vanliga. Pluggat, tagit det lugnt, firat jul och nyår, pluggat lite mer, jobbat, firat min sambo som fyllt 23 och sett en himla massa på tv!

Kändes faktiskt skönt att jobba igen nu under jul och nyår, har faktiskt saknat mitt jobb mer än vad jag trodde jag skulle göra. Arbetar som timvikarie åt Kalix kommun som personlig assistent.

Men nu var det inte det jag ville tala om. Jag satt och lyssnade på musik, råkades hamna på Kent som betytt väldigt mycket för mig. Tog mig in på min bilddagbok, mina gamla bloggar, lyssnat på gammal musik och känt mig allmänt annorlunda. Det ordet är nog det jag måste använda om jag ska jämföra den person jag var då och den person jag är nu. Förr handlade det om att ta sig igenom dagen och idag handlar det om att komma någon vart. Det har jag insett att jag gjort då jag bläddrat igenom allt ikväll, jag har kommit en lång bit på vägen! Både på den bättre vägen och den sämre vägen. Jag föredrar helst att inte tala eller tänka på hur jag var för nu 6 år sen, jag vill mest glömma mycket från den tiden även fast jag vet att jag inte kan det och alltid kommer påminnas. Antar att jag alltid kommer få leva med det hur stora framsteg jag än gjort till den jag är idag. Tänkte inte skriva så mycket, min tanke med detta inlägg var nog snarare... jag vet inte. Jag vet inte alls vad jag tänkte.

Aja, ska försöka ta mig samman och kika igenom raporten en gång till idag så den är så gott som klar för att sedan kunna lämna in den och fokusera helt på tentan.

Puss, och god jul & gott nytt år i efterskott!

(Bjuder på några gamla selfies)

Likes

Comments

Hej!

Just nu är det onsdagkväll, vilket alla garanterat vet om. Har varit "ledig" idag, dvs - inga föreläsningar. Dock har jag pluggat ändå. Har hunnit sammanställa fälltstudierna och förbereda mig inför seminariumet i morgon men även hunnit lämna in en uppgift som har deadline i januari så känns riktigt skönt. Nu har jag alltså morgondagens seminarium, ännu ett seminarium den 15e, en rapport och tentan kvar på denna kurs. Tänk så fort allt gått egentligen, eller så är det denna kurs som haft lite examinationer? Jag vet faktiskt inte. Men jag har planen i huvudet om hur det ska läggas upp och jag hoppas verkligen jag kommer fixa det! Har även hunnit anmäla mig till tentan för denna kurs, får en äcklig nervös klump i magen då jag tänker på tentan. Känns så osäkert om vad som kommer dyka upp där, förra kändes bättre då vi faktiskt fick frågorna. Det kändes lite som en "övnings tenta" då vi faktiskt fått plugga in de exakta frågorna som skulle dyka upp på tentan.

Mamma har också hunnit vara förbi en sväng, fick en blomma (standard då mamma kommer), så vi får se hur länge denna kommer hålla sig vid liv då jag har en tendens till att kunna glömma bort blommor även fast de står rakt framför ögonen på mig. Dock sägs det att lökar är lätta att ta hand om, men det tror jag inte förän motsatsen är bevisad.

Nu ska jag fortsätta ta det lugnt, har unnat mig det efter att ha gjort det jag planerat att göra idag. Känns faktiskt skönt.

Puss!

Likes

Comments

Hallå!

Nu var det himla längesen igen.. Massor har hänt men jag kan garantera att jag glömt hälften, men vi kan börja med en bra grej - JAG KLARADE FÖRSTA TENTAN! Det var nu dock ett tag sen, men jag är fortfarande riktigt glad över det. Det innebär alltså att jag måste gjort något rätt under förra kusen då allt klarades på första försöket, det känns sjukt bra och en riktig ego boost!

Denna vecka (hittils då alltså) har jag spenderat på en av förskolorna vi har i Kalix. Måndag och tisdag bestod nämligen av fälltstudier, men jag kan erkänna att det var svårt att inte agrea utan att observera och jag kan även erkänna att jag inte lyckades jätte bra med den delen då det är svårt att förklara det då jag varit på småbarnsavdelning. Jag har helt enkelt inte hjärta att säga till en 1åring som kommer med en bok att jag inte kan läsa för hen. Det som nu är kvar av den uppgiften är att förbereda mig inför seminariumet vi har på torsdag och sedan börja på rapporten som ska grunda sig i våra fälltstudier.

Annars har jag hunnit fixa nästan alla böcker inför nästa kurs, fixa julklappar - har bara en kvar att köpa till min lilla lillasyster, har även hunnit säga upp vår mysiga 2a för att flytta till större, få hem min nya jacka, julpynta lite och de gamla vanlig som nu för tiden är plugg och försöka få dygnets timmar räcka till.

Just nu sitter jag än en gång med musik i öronen och njuter av mashups från året och försöker förstå vart detta år tagit vägen. Känns fortfarande som att jag nyss tog studenten, men nu börjar det vara ett tag sen, samma med Nolle-P.

Aja, nu ska jag försöka renskriva dagens noteringar och sedan dyka ner i lite litteratur beroende på vad klockan hinner bli.

Puss!

Likes

Comments

Hallo!

Nu var det längesen igen, och söndag också. Lite roligt att jag alltid bloggar på söndagar säger min sambo, men det är då jag råkar känna för det och ha tid.

Vad har hänt senaste tiden då? Inte så mycket skulle jag säga, vart på skolan, lämnat in första uppgiften på denna kurs, det har hunnit komma snö och den har hunnit försvinna sen är det väll bara allt det här vanliga vardagstjaffset.

Idag är det som sagt söndag, och just denna söndag råkar det vara dags för julmys med Oriflame! Lika mysigt varje år, ser fram emot det.

Men, nu tänker jag fortsätta se Sofias änglar. Vi hörs en annan dag.

Puss!

Likes

Comments

Hallu!

Har aningen tråkigt och känner inte att jag har motivationen för att plugga riktigt än.. så vi gör en lista under tiden!

1. Vad heter du? Sanna Erika Björkman.
2. Hur gammal är du? 20, 21 i mars. 
3. Vart bor du? Risögrund, Kalix.
4. Hårfärg? Just nu en urtvättad jag vet inte vad, skulle vara dags för en färgning igen. 
5. Ögonfärg? Jadu, blå/grön kanske? Jag vet inte, brukar inte kolla på mina egna ögon så ofta.
6. Hur lång är du? 190 ;)
7. Kär? Javisst, massor!
8. Singel eller upptagen? Sambo.
9. Hur många har du kysst? Bra fråga, ingen aning.


10. Vad väljer du, godis eller chips? Chips, alla dagar i veckan! 
11. Nämn tre saker på din att-göra-lista? Just nu - hitta motivation att börja på en uppgift, ringa ett samtal å skriva ut nå papper.
12. Cola eller fanta? Cola.
13. Vad skulle du ha gjort utan mobil? Bra fråga, jag har absolut inte en blekaste. 
14. Dumpat någon? Inte vad jag kan komma på just nu iaf.
15. Blivit dumpad? Ja.
16. Vad för killar/tjejer föredrar du mest? Jag är inte så kräsen, bara människan är sig själv och står för det och har en härlig personlighet jag klickar med så är det lugnt. 

17. Vad har du för mobil? Samsung galaxy s4mini.
18. Om du vann en miljon, vad skulle du göra? Resa!


19. Favoritland? Av dom jag varit i så är det nog Cypern, av alla rent generellt är det Italien eller Borabora. 
20. Favoritfärg? Jag gillar rött, svart och vitt.
21. Film? Alla med Channing Tatum! 
22. Bok? 50 nyanser, alla dagar!
23. Serie? Paradise hotel, Big brother, Bachelor är dom jag nöter mest just nu. 


24. Vad gillar du mest med dig själv? Att jag är mig själv och står för det. 

25. Vad gillar du minst med dig själv? Jag har en tendens att överanalysera och ibland (ganska ofta, men försöker tänka på det) pratar jag innan jag tänker.
26. Nämn två personer du aldrig skulle klara dig utan. Det vet jag inte förän jag är utan dom.
27. En person du älskar. Nicke <3
28. En person du hatar. Jag hatar ingen, men jag ogillar vissa mer och vissa mindre.
29. Ut och festa eller myskväll? Myskväll, lätt val! 
30. Saknar du någon just nu? Känner mig ganska nöjd, så nä.


31. Vad är det bästa som hänt dig? Det var en svår fråga! Jag har ingen aning, kan inte välja något som är bättre än det andra.
32. Beroende av något? Ja, är en beroende personlighet - livsfarligt!
33. Ditt livs största misstag? Anser inte att jag gjort ett så stort misstag att jag behöver ångra det.
34. Om du fick välja en enda person att umgås med resten av ditt liv, vem skulle det vara? Då hade jag nog hellre vart själv, men måste det vara någon måste det nog vara Nicke. Vet dock inte om han orkat med mig.
35. Har du några tatueringar? Yies. Tro, hopp och kärlek på höger handled. 
36. Piercingar? Naveln, och så har jag i öronen. 

37. Vem är mest lik dig? Jag är lik pappa i humöret, har mammas längd och hår. Annars vet jag inte, alla säger olika!
38. Har du någon förebild? Inte för tillfället, hade det varit ett mer specifikt tillfälle hade jag kanske kunnat kluta ut någon.


39. Vad ska du göra idag? Dagen är snart slut, men ska se BB, försöka ta tag i pluggandet och allt sånt.
40. Vad är det värsta du vet? Av allt dåligt kommer något bra. Men gillar inte lögner, svek och att bli bortvald. 
41. Vad är det bästa du vet? Resa! 
42. Vad åt du senast? Bananchips.

43. Vad vill du ha just nu? En kram är aldrig fel! 
44. Vad köpte du senast? Massor, på ÖB. Diskmedel, toapapper och lite sånt. 
45. Vilka är dina favorit skådespelare? Chaning Tatum! 


46. Om du fick en dotter nu, vad skulle hon heta? Alice är riktigt fint! Men det kan jag inte välja innan jag ser henne, tänk ser hon inte ut som en Alice? 
47. Tränar du? Inte mer, dessvärre. Skulle behövas! 
48. När går du och lägger dig? Mellan 22 och 23 typ. 
49. Vad är klockan nu? 18:18
50. Är du nöjd med ditt liv? Finns alltid saker man vill ha annorlunda, men just nu känner jag mig faktiskt helt okej nöjd med min tillvaro.


Likes

Comments

Hej!

Jag verkar hålla vad jag säger att jag ska, för nu har jag varit hemma en stund efter första skoldagen på läsperiod två med kursstarten på barndom, omsorg och lärande. Det känns faktiskt helt okej, tror jag. Vi har gått igenom studievägledning och examinationerna, men även hunnit ha första föreläsningen. Föreläsningen handlade om perspektiv på barndom, denna ska strax renskrivas och det är denna kvälls syssla. Känner att jag kommer gå och lägga mig tidigt idag, dels för att jag är trött och slut i huvudet men även för att klockan ringer 5 i morgon bitti. Det sköna med morgondagen, och torsdagen är att vi slutar tidigt. Känns skönt att kunna bege sig hemåt redan på förmiddagen.

Efter skolan for jag mot maxi för att handla, nu är både kyl och frys fyllda till max och det känns bra! Jag gillar att ha det så. Har även hunnit äta en lättare middag då varken jag eller N var speciellt hungriga eller sugna.. Har även hunnit se dagens PH avsnitt men även sista avsnittet av Morgans mission. Men nu ska jag sätta mig och renskriva, vi höres och vi synes.

Puss!

Likes

Comments