Tänkte flika in med ett inlägg jag fått väldigt mycket frågor om.
Varför, var,när, hur bodde jag utomlands?

Det är en väldigt lång lång historia men jag ska försöka göra den så kort som möjligt men även få med det viktigaste.

Jag tog studenten i juni 2014, och som jag hade slitit. Det var tufft för mig i gymnasiet. Min pappa gick bort och jag fick kämpa för att ens ta mig upp ur sängen på mornarna.
Men den dagen, den 10 juni 2014, det var fan den bästa dagen i mitt liv. Jag lyckadesta mig igenom skolan med helt fantastiska lärare och outstanding vänner. Jag spelade även handboll på elitnivå under denna tid och hade under året innan nått väldigt många personliga mål och prestationer.
Men efter studenten stod jag lite i valet eller kvalet med just handbollen, vad ville jag? Ville jag lägga all min vakna tid på att spela handboll, träna jagvet inte hur många pass per vecka samt andas handboll 24/7.
Jag hade otur att skada mig månaderna innan studenten men fick då all tid ivärlden att tänka på vad jag skulle göra. Skulle jag säga upp mitt kontrakt, skulle jag fortsätta? Jag visste ju inget annat, handbollen hade varit mitt liv i så många år och det var det alla förknippade en med. Skulle jag låta de oändliga timmarna i hallen gå till spillo?
Men så kom dagen, några dagar efter studenten. Nej jag vill inte mer. Jag ville så mycket mer i livet, jag vill uppleva andra länder, olika kulturer och ettliv som inte bara består av att prestera och att träna.

Och jag vill bort från Lund. Stämpeln i pannan, alla rykten och all sorg.

Sagt och gjort, jag bestämde mig för att USA var vad jag ville, samt att jag ville jobba med barn. Jag anmälde mig till ett informationsmöte hos Cultural Care Au Pair. Och för er som sitter som frågetecken nu, CC Au Pair är ett företag som hjälper dig samt får din dröm att gå i uppfyllelse i ett annat land. Att jobba som Au Pair först och främst innebär att man bor hos en familj, och tar hand om deras barn innan/efter skola, hjälper dem med läxor, skjutsar dem osv.
Efter mitt möte i början på Augusti 2014 ville jag bara åka, handen passade i handsken kan man säga, det var det jag ville göra..och helst igår!!
Jag började direkt jobba med min ansökan, som för övrigt är en väldigt lång process med mycket frågor. Detta för att just CC ska kunna matcha ihop dig med bästa möjliga familj för just dig.
Jag blev i alla fall klar rätt så snabbt och så fort den var godkänd lades min profil ut och familjer kunde läsa min profil och visa intresse om så var.

Den 26 augusti 2014 matchade jag med min värdfamilj, bosatta i Vienna, Virginia. Mamma, pappa och tre barn. PERFEKT. Och en månad senare for jag iväg, den 29 september 2014 lämnade jag svensk mark.

Och på den visan är det helt enkelt.
Jag som person är väldigt bestämd och målmedveten. Men det handlar om att våga ta steget. Att ta steget ifrån vänner men framförallt sin familj. Jag hade aldrig varit ifrån min familj innan. Och nu hade jag skrivit på ett kontrakt på ett års tid på andra sidan världen. Var jag galen!?

Jag hade (och har) ett väldigt starkt band till min familj och mina bästa vänner. Men jag visste att de kommer finnas kvar både innan avresa, under min tid i USA och när jag kommer hem.

Det kommer svåra tider, när man får hemlängtan och lägger sig i fosterställning och grinar ögonen ur sig. Men du är inte ensam, det finns hur många som helst som känner likadant, speciellt Au Pairer.
Det är många högtider som du missar med din familj, jul till exempel. MEN, med skype och facetime så löser det sig. Samtidigt så vet din värdfamilj, eller dina vänner (som kanske går igenom samma sak) att du har hemlängtan. De vetdet, och dem finns där för dig.

Mitt behov av att se och uppleva nya saker blev nästan bara större under min tid i USA, så därför valde jag att förlänga min tid med CC Au Pair ett år till. Dock så har man valet att stanna isamma familj (om de vill) eller byta. Jag valde att byta, jag vill se något nytt.

Jag gick in i samma matchningsprocess igen, och matchade med min andra värdfamilj i början på juni 2015. Och de bodde i San Francisco, California. Mamma, pappa och tre barn. Återigen, PERFEKT.

Så när mitt år var slut flög jag över hela landet och landade i San Francisco. Magiskt, och overkligt. Jag hade som sagt skrivit på ett kontrakt för ett helt år till, men på grund av sjukdom inom familjen så lämnade jag San Francisco efter ca sju månader. Jättetråkigt men det var det bästa för mig personligen och för min familj.

Washington vs San Francisco

Jag kom då hem väldigt plötsligt men hade tur att få lite ströjobb och mitt gamla jobb (som jag hade innan jag åkte till USA) tillbaks. Jag kände dock behovet av att resa igen, att på uppleva något nytt och annorlunda. Och sökte då ett jobb som reseguide för TUI (Fritidsresor) och fick det!!!! Efter intervju osv såklart haha.

Och där var det plötsligt dags igen, jag lämnade åter Sverige på exakt samma datum, den 29 september 2016 och reste mot Sardinien, Italien. Bodde och jobbade där några veckor innan jag fick min vinterdestination Lanzarote, Spanien.

På Lanzarote bodde jag i lite drygt fyra månader innan jag fick beskedet att jag kommit in på min drömutbildning, sjuksköterskeprogrammet. Och här sitter jag nu idag, i norra Sverige och har gått en hel termin. Cray cray alltså.

TUI - Sardinien

TUI - Lanzarote

Så kort och gott – gör det du känner för. Lyssna inte på en massa skitsnack så som tex ”du fixar aldrig det”, ”du är inte stark nog psyikskt” för jag lovar, du är det.

Vad vill DU uppnå med ditt liv?

Som jag skrivit ovan, din familj och dina allra närmaste vänner finns kvar, ALLTID.
Rädslor kommer finnas, jag kände inte en jävel när jag satte mig på planet heading till New York City. Inte en enda. Men det löser sig, och det gör det alltid. Det kan vara tufft att lämna tryggheten, men man vet inte hur det skulle vara om man inte testar.

Tro på dig själv, du grejar de

Jag ångrar absolut ingenting, jag är stolt över mig själv, jag har mognat och står stadigt med bårds fötterna på jorden. Och jag har lärt mig så extremt mycket under dessa år jag bott utomlands och rest runt. Jag lovar, ni som bestämmer er för samma grej, ni kommer fixa de galant.

xoxo Sanna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Efter tentan i lördags tog Ida med mig till badhusparken här i Östersund, varför har jag aldrig varit där innan? Så fint, precis nere vid sjön. Och Östersund bjussa på riktigt finväder med 16 grader och sooool.

Det var ett tag sen, har varit en riktigt pärs med tentor, examinationer och seminarium. Men nu har det lugnat ner sig, nu är det två veckor kvar tills sista tentan, en terminsövergripande tenta som täcker i princip allt som vi lärt oss under den första terminen. Och förhoppningsvis har någonting fastnat, så det blir "bara" repetition för min del. Dock så har jag en vilodag idag, helt fri från plugg. SÅ SKÖNT.

Vad har jag gjort idag då? Jo men jag hade tvätttid vid 10 imorse, så behövligt. Jag har börjat packa ner sådant som ska med hem i sommar, och rensat ur rummet lite på skärp och oanvända grejer. Är just nu nere på stan, köpt frimärken och dricker just nu en iste på EH. Mumma.

Ska upp till affären också innan jag beger mig hemåt igen. Köpa lite middag och sen ska jag bara ta det lugnt ikväll, ta en dusch, tvätta håret, inpackning japp you name it! VÄLBEHÖVLIGT är bara förnamnet.
Sen får vi ser vad veckan har att bjuda på, blir väl några pluggdagar på skolan men mer än så är oplanerat. En härlig känsla må jag säga.
Snart snart snart befinner jag mig på Gotland och jag verkligen räknar ner dagarna, ska bli så fantastiskt kul att träffa Amanda igen och få se Gotland, har ju aldrig varit där innan.

Sen ska jag hem. Hem till Lund, bo hemma igen, jobba, tjäna pengar och leva life. Haha nja, inte riktigt men det blir skönt att få komma hem, landa lite och hänga med familj och vänner osv men kommer nog sakna Östersund och mina vänner häruppe. Aja mer om det i ett annat inlägg.


​Hängde lite i Norge förra veckan, rättare sagt Trondheim fick sig ett besök på Norges nationaldag - 17 Maj!
Det var så fint och ett härligt avbrott i plugget, ligger ju rätt nära så vi körde eftermiddag och kom hem vid midnatt ungefär. Spontant är bäst och jag har res abstinens haha. Vill resa överallt och helst igår ;) 

Likes

Comments

Garderoben har fått sig en färgklick till kompis - och ja det är hål i tröjan. Punkt.

Men vad hände där då? Jo jag föll tillbaks i gamla mönster och glömde bort bloggen.

Eller..nja vi har så sjukligt mycket i skolan..de har bara tryckt in ALLT de kan tänka sig i en enda kurs. Examinationer, grupparbeten, seminarium, tentor, inlämningar YES you fucking name it.

Så stressnivån är på max och man vet inte riktigt vart man ska ta vägen. MEN å andra sidan så känns det som att de vi gjort hittills har gått bra, rättningen går ju långsamast än långsamast så vi har inte fått tillbaks tre inlämningar/examinationsresultat :)))))))) Men annars så!

Hade tenta idag - läkemedelsberäkning och det gick över förväntat. Kände mig säker när jag skrev den så man hoppas ju på det bästa då det är 90% rätt som gäller.

Då är de bara två tentor och en inlämning kvar innan vi går på sommarlov den 2/6! Och förhoppningsvis INGA om-examinationer eller komplettering å skit. Inge sånt vill jag ha.

Annars så bjussar Östersund på en mix av allt, snö - sol - regn - minusgrader - plusgrader. Röstar ju för plusgrader å sol, förhoppningsvis slår de till på riktigt snart, det är ju ändå den 11/5 idag.

Nedräkningen fortsätter #yaaaas - 24 dagar tills jag träffar min AMANDI igen <3

Ha de bäst, så ska jag försöka uppdatera mer mer mer. En HEL del tentaplugg men ni får stå ut, sommaren är ju snart här.


Likes

Comments

Dagen började med en go sovmorgon, välbehövligt må jag säga. Tog mig i alla fall upp, fixade till mig lite och gick sen bort till skolan. Vi har examination imorgon så vi fixade till det sista och sen blev det att plugga och nöta in det jag ska säga. Vi borde klara det men det skadar ju aldrig att hålla alla tummar och tår ;)

Att tillägga är ju att Östersund bjussar på super väder, sol och blå himmel. Dock lite kallt fortfarande och lite snö här och där men vi drar oss mot vår!


SOL

Vid 17 tiden så gick jag hem och hämtade min ovve, var ju som sagt sykväll idag och fick sytt på några märken. Men har en hel del kvar. Fick dock köpt mitt 25 - märke. Jag har numera över 25 märken på ovve, och det är jag fan stolt över haha.. Min första termin å allt!

Nu blir det hopp i säng så man kommer upp till examinationen imorgon.

Det börjar ta sig. En HEL del kvar dock. Så ta de med en nypa salt. Ni får en bild med ovän på i helgen!

​And here it is! 25 märken märket hihi. 

Likes

Comments

Tiden och dagarna bara springer iväg. Jag är fortfarande rejält förkyld, och det tar på krafterna. Febern kom tillbaks under natten och idag blir det sängen hela dagen. Har fått gjort lite plugg men inte så mycket som skulle behövas tyvärr. Jag knaprar alvedon, dricker te och försöker få i mig så mycket vitaminer jag bara kan.

Imorgon behöver jag verkligen sitta på skolan och plugga. På fredag har vi examination som jag som tur är känner mig ganska så lugn inför.. men de kommande veckorna kommer bli ett helvete så plugg plugg plugg är det som gäller.

Imorgon är det även sykväll så ska dit med några kompizaar och sy på ovven så att den blir redo för Valborg. Bild kommer nog på ovven imorgon eller fredag, några har frågat hur den ser ut nämligen.

Det som piggar upp en del är att jag igår bokade flygbiljetter till Gotland för å träffa min partner in crime, Ammmmandi!! Vi har inte träffats sen jag åkte från San Francisco vilket var mer än ett år sen. OM jag har längtat efter denna reunion. 

Åker härifrån Östersund i början på Juni, direkt till Gotland och sen från Gotland till Lund då vi har sommarlov, wooop woooop! Kommer bli några magiska dagar på Gotland och sen en helt fantastisk sommar hemma i Lund med vänner och familj. Och förhoppningsvis får jag ihop en liten utlandssemester innan jag åker tillbaks till Östersund för termin 2!

Nu ska jag kurera mig..och gå och snyta mig...


Som jag saknar henne. Om 39 dagar ses vi äntligen igen.

Likes

Comments

Jag har inte övergett er! Var ju några dagar sedan jag skrev nu, och det är för att jag har legat sjuk sen i torsdags. Helt däckad verkligen. Förkyld, hög feber och ont i öronen och nu har hostan också kommit..

Men jag börjar se ljuset.. och det börjar gå mot rätt håll. Imorgon måste jag nämligen till skolan, vi har föreläsning på förmiddagen och sen ska jag och en tjej i klassen sitta med vårt grupparbete som ska redovisas på fredag. Har även en individuell inlämning som ska in på onsdag så det är full rulle. 
Som tur är har jag gjort det mesta klart och redo inför veckan..liggandes i sängen med en kopp te och knaprandes på alvedon, funkar de me. 

Veckan bjussar också på en del förberedelser för Valborg, det är ju på söndag!! Staben anordnar heldag för alla stunder på MIUN, och det är lagtävlingar. Ska bli så roligt, är ju en riktig tävlingsmänniska..hehe. Måste sy fast en del grejer på min overall, köpa sittningsbiljett tills kvällen och kanske hitta något och ha på sig på sittningen också.
​​Jag hoppas verkligen Östersund levererar på söndag för Valborg i Lund är E P I C. 

Nu ska jag snart hoppa i säng, har duschat och tvättat håret, bäddat rent osv så att jag känner mig någorlunda fräsch imorgon. Haha, mest för alla andras skull då jag såg ut som en luffare innan duschen. 


Likes

Comments

Gått några dagar nu sedan jag kom hem. Har inte hänt sådär jätte mycket, utan har mest vilat upp mig eftersom vi inte har så mycket i skolan just nu. Inga föreläsningar och så. Har även pluggat ikapp alla inlämningar hit och dit så nu ligger jag i fas igen. Äntligen.

Just nu sitter jag hemma hos Ida, hon bor lite utanför Östersund. Vi har lärt känna varandra här uppe, går i samma klass och klickade från början och har blivit riktigt bra vänner. Sover här inatt, snacka lite skit, se på film och ha det mys.

Imorgon blir det in till skolan eftersom vi har fadderutbildning - dvs vi som anmält oss för att bli faddrar för de nya studenterna som börjar SSK programmet här uppe i höst. KUL!
Vi hade ju svin kul under vår intro vecka + att vi lyckades vinna så det ska bli riktigt roligt att vara fadder, vinnande koncept liksom.


Annars så rullar allt på här uppe, får ser vad som händer i helgen. Blir förmodligen en del plugg, då vi har inlämning OCH redovisning/examination nästa vecka. Förhoppningsvis klarar jag det och då är det bara hälften av denna kurs kvar. Sen är det SOMMARLOV! Den dagen alltså. Nedräkningen börjar nu. 44 dagar to go.

Likes

Comments

Då var man hemma igen i Östersund. Landade vid 12:00 redan, medvind hela vägen från Malmö, skulle egentligen inte landat förrän 12:40.
Det gick dock inga flygbussar idag(?), jätte konstigt! Så jag fick ta en taxi hem - skönt att komma ända fram till dörren i alla fall.

Jag tog tag i att dammsuga osv, packade upp lite grann och sedan gick jag ner till affären. Det ekade väldigt tomt i kylskåpet.Östersund är fan väldigt fint

Annars har jag bara tagit det extremt lugnt, väldigt trött och utmattad känner jag. Blir nog lite serie tittande hela kvällen idag och sen är det bara plugg som gäller hela veckan och fram till sommarlovet. Har en hel del att ta igen så det är bara att börja.

Ska nog sätta mig på skolan så jag verkligen får något gjort imorgon.

Motivationen till plugget må komma tillbaks snart så jag orkar stå ut heeeela vägen tills den 2/6.

​Let's get back to work

Likes

Comments

Påskafton lider mot sitt slut, en härlig dag med mycket skratt. Även min sista dag här hemma i Lund.

Dagen började med att jag sov ut lite, välbehövligt! Men vid 11:00 möttes jag, Anna och Emelie upp på Creperiet här i Lund. Vi har inte setts sen vi spelade handboll ihop, för ca 3 år sedan(!!) Då hängde vi varje dag, i ett svettigt gym eller i en hall med klister på händerna och en handboll flygandes mellan oss. Gama goda tider helt enkelt.

Det var så kul att ses och få en uppdatering i varandras liv, en hel del hinner hända på 3 år. Nu hoppas jag vi kan vara lite bättre på att hålla kontakten än vi har haft. Två riktigt bra vänner de där!


Bästa trion, precis som förr; Anna - Jag - Emelie

Mamma hämtade sedan upp mig i stan och så åkte vi direkt till Lager 157 som mamma gärna ville till. Fick med mig en super gosig mossgrön hoddie som jag hade på mig nu ikväll..mhhhmmm gosigt, varmt och skönt.

Kl 17:00 gick vi bort till min farbror och mina kusiner där även farmor samt mormor och morfar var. Tyvärr saknades Rasmus min twinie aka bästa bror då han är i Milano och hänger runt. Kul för han.
Vi käkade påskmat, pratade, skrattade och spelade klappspelet! Har ni inte gjort det så har ni fan missat något. Numera spelar vi det ALLTID då jag missat så många julaftnar osv eftersom jag bott utomlands (vi brukade bara spela på julen).

Hetsigt, stressigt och grymt kul! Jag, Linus min yngsta kusin och hans flickvän Linda blev utan paket, men Morfar vann fan storvinsten och glad blev han haha. Min bästa morfar, snart 82 bast men still going strong!

Påskmat <3 Och min coola farbror, de ni

Nu är jag hemma och har packat och ska kolla lite serier innan det är dags att sova. 

Åker tillbaks till Östersund imorgon, tråkigt att lämna Lund, familjen och vännerna men det ska samtidigt bli kul att få komma tillbaks till Östersund, till mina vänner där och mina rutiner. Kommer ju hem till Lund om ca 1,5 månad igen och då stannar jag i 3(!!) månader. Yay.

Lund - mina älskade vänner - och min fantastiska familj; vi ses snart igen #kärlek

Likes

Comments

Hey hey hey

Ny dag som startade tiiidigt, var uppe redan vid 07:00, skulle möta upp en av mina close friends, Frida vid centralen kl 08:00. Så det var bara att gå upp, fixa till sig lite och sen cykla mot stan. Kallt och blåsigt men inget att jämföra med Östersund tydligen. Bilder från vänner visar att det kommit en hel del snö..igen. Vintern verkar aldrig vilja släppa taget där uppe. Ett rykte som går är ju att det lär snöa på Valborg? Ehh what!?

Det var super mysigt att träffa Frida igen, blev en del snack om allt mellan himmel och jord. Hur crazy är det inte att hon tar examen i juni!? Galet stolt.

Vi pratade en hel del om sommaren eftersom jag nu kommer vara här nere i Skåne, och kanske om en eventuell resa. Det hade varit magiskt att få till.
Vi var faktiskt i Turkiet precis innan studenten, som en slappna av och solsemester i ett. OM vi mådde där.
Förhoppningsvis kan vi ligga och glassa vid en pool i 30 graders värme i slutet av sommaren!

Jag har nu varit hemma ett tag, tagit det lite lugnt och kollat det nya avsnittet av Grey's Anatomy och tagit igen en del avsnitt av Chicago Med. #seriejunkie


Snart ska jag piffa till mig lite och så ska jag och mamma iväg med mina gudföräldrar och äta Påskbrunch ute vid långa bryggan i Bjärred utanför Lund. Super trevligt!

Får se vad kvällen har att bjuda på, men något hittar jag säkert på.

Haaa deee

Likes

Comments