God kväll

Nu var det ett tag sedan jag var in och skrev något men när man inte varit inne på bloggen på ett tag har man saker att skriva om iallafall. Detta år har jag hunnit med en hel del grejer som man kanske inte vanligtvis brukar göra som 19 åring. Jag har ju som sagt tagit den där efterlängtade studenten som jag kämpat så mycket emot att kunna genomföra. Egentligen inte bara i dom tre åren utan hela skolgången jag har haft har varit ett rent kämpande. Sen har jag ju varit på studentkryssning, studentresa till Cypern, festival i Stockholm, sovit på hotell flera gånger och varit på Gröna lund 2 gånger. Resan till Cypern var min andra resa utomlands någonsin om man bortser från turerna man gjort från Helsingborg till Danmark, haha. Jag tyckte det var så spännande och jag var så nervös för att flyga, men det gick bra om man bortser från all håll man fick i öronen samt att man satt längst ut i gången på vägen hem till Sverige med små barn som skrev och sparka en i ryggen. Men jag ska nog inte klaga, finns dom som inte kommer utomlands av vissa skäl. Det var jättebra hotell och jag har aldrig i mitt liv festat så otroligt mycket i mitt liv som den veckan.

Innan vi åkte så åt jag LCHF och gick ner 12,5kg på 1,5 månader och jag trivdes med mig själv igen men nu har jag då gått upp alla kilon igen, men jag ska börja med det igen nu! Jag uppmuntrar alla till att testa det. Man mår som en riktigt kung efter några veckor och det finns mycket gott att äta! Så ni som tror att en banan är jättenyttig borde nog ta och kolla vad EN banan innehåller i kalorier.


Nu i oktober flyttar jag ihop med pojkvännen och till min första egna lägenhet. Det kommer att kännas väldigt konstigt att flytta hemifrån trots att jag bott hos pojkvännen inprincip hela vårat förhållande. Man har liksom vetat i bakhuvudet att jag kan fly hem ifall det skulle bli något. Jag har börjat insett att jag faktiskt har haft det ganska bra trots att jag betalat hyra sen snart två år tillbaka i tiden. Men det har ju också att göra med att jag börja jobba redan när jag var 17 år gammal där jag jobbar nu. Så jag tackar mina föräldrar som hjälpt mig att börja redan då med dessa vuxensaker. Jag känner mig lite förbredd. Jag kommer säkert att tappa andan om sakers pengavärden och hur det är att klara sig själv men jag har iallafall en grund redan nu.

Det kommer även att kännas konstigt att ligga kvar i sängen på torsdag morgon och inte behöva stressa till plugget, det blir inte något pluggande för mig på ett bra tag. Jag känner att jag vill testa att arbeta ett tag och inte slänga mig in i någon utbildning som jag kanske inte vill utbilda mig till om några år. Men just nu lutar det emot att utbilda mig till usk, undersökerska.

För några veckor sedan deltog jag i en tävling där man kunde vinna festivalbiljetter till weekend festival i Stockholm 5-6 augusti. TROR NI INTE PÅ FAN ATT JAG ÄR EN AV SÄKERT 10.000 som vinner en biljett? Jo då så jag vann två tvådagarsbiljetter till mig och pojkvännen så han bjöd på hotell och jag på biljetten så vi hade så otroligt roligt! Vi stod längst fram på tiesto dessutom. Hur många gör det?? Riktigt roligt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godkväll kära läsare.

Jag vet att det var ett tag sedan jag skrev sista gången. Då var det 107 dagar kvar till den efterlängtade studenten.Nu sitter jag här, tre veckor efter studenten, efter alla roliga upplevelser. Ja, här sitter jag med mina nu minnen. Ayia napa var roligt. Vi hittade en riktigt trevlig krog därnere och blev bra vänner med dom. Vi var populära svenskar om man kan säga så. Studentveckan var rolig men lite långtråkig för min del. Men man får väl skylla sig själv som inte försökte mer. 

Nu sitter jag här, precis kommit hem från jobbet och uppskattar den lediga tiden mer än vad jag någonsin gjort tidigare. Jag känner mig som en robot. Jag bara går på auto och jobbar, eller sover.

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag är ledsen för dålig uppdatering. Vill börja med att tacka för era gillningar, och intresse till min blogg. Det lär bli mer och mer spännande allt med tiden på bloggen. Som sagt jag tar studenten om 3,5 månader och där har vi först en rolig tur på havet, studentkryssning 30 mars. Sen har vi flygtur till ayia napa och nissi beach 28 maj. Sen har vi ju en rolig vecka när vi kommer hem, studentveckan!

Som rubriken lyder har vi ett litet tillskott i familjen. Nämligen Sigge som är en liten valp på 5 månader, en kungspudel. Jätteroligt.

Nu är det bara 107 dagar kvar till studenten.

  • 148 Readers

Likes

Comments

God förmiddag!

När man inte kan gå till praktiken så övar kannor köksutmaningar hemma. Det skär i mig att inte kunna gå då jag verkligen tycker om min praktikplats som attan. Min handledare är verkligen helgrym!

Jag har gjort lchf chilichesse, det var inte så värst svårt att göra. Kan skriva hur jag gjorde om någon är intresserad av receptet! Men nu står dom i frysen och ska göra till ikväll! Sen ska dom doppas i ägg och pofiber ska på. Här är en bild av mina chilichesse.

  • 166 Readers

Likes

Comments

Hållt på med min nya livstil i tre veckor nu. Med ett litet uppehåll när jag låg inlagd på sjukhuset. Men jag har gått ner till hela 66kg och det är så roligt att se. Sen om man tar bort kläderna väger jag nog 65/65,5 och det är roligt. Jag uppmuntrar verkligen alla till lchf.
Har någon av er erfarenheter av lchf? Tips och idé?

  • 201 Readers

Likes

Comments

Blivit något av en kvällblogg märkte jag nyss.

Idag har jag fortfarande runt 38 grader feber men inte riktigt 38 grader. Som tur är... Jag är trött på att inte kunna gå till praktiken och det stressar upp mig rejält. Jag ligger även efter i religionen som jag inte alls hunnit med. Jag har dock gjort halva uppgiften så det är ju bra men tycker inte om halvdana saker.

Idag har jag och familjen busat lite med Doris, min hamster. Hon börjar bli tamare och tamare så det känns faktiskt riktigt roligt. Snart kan vi mysa i soffan. Hoppas jag.

  • 172 Readers

Likes

Comments

Godkväll!

Idag har jag mått bättre än jag gjorde igår. Jag har inte lika ont i magen men ligger fortfarande på gränsen till en feber på 38 grader. Men ligger kring 37.8. Men idag har jag varit mer på benen iallafall. Men det finns mycket funderingar kring tester.

Idag har jag hämtat ut recept på antibiotika som jag ska äta i 10 dagar. Sen var jag in med mamma och pappa en sväng på skolhuset i Borlänge och hittade skorna jag letat skallen av mig till studenten. Som jag tidigare skrivit så har jag klänningen. Men nu har jag även mina drömskor!

Olivia var även här ett tag och höll mig sällskap. Hon är snäll hon.

  • 203 Readers

Likes

Comments

Godkväll!

Efter två nätter på sjukhus fick jag nog. Jag var helt inställd på att få åka hem idag men när läkaren hade sagt sitt så kom två sjuksköterskor in i mitt rum och talade om för mig att hon tyckte antibiotikan i blodet gav så bra resultat på mina värden att dom ville behålla mig över natten för observation. Där skrek jag rakt ut och tårarna kom fram. -Nej då skriver jag ut mig själv.

Så ena av dom snackade med läkaren och jag fick åka hem. Men skulle min feber komma tillbaka så var det bara att återvända direkt till Falun. Jag hade verkligen legat på gränsen här på eftermiddagen och fått sova för att kroppen ska hålla febern ute. Nu ska jag äta antibiotika i tio dagar och förhoppningsvis bli helt frisk igen.

Pojkvännen har åkt upp till Östersund och jag gillar inte riktigt det. Känns som jag behöver honom mer än någonsin men sånt är livet. Ingen pojkvän på alla hjärtans dag.. Men jag har en pojkvän iallafall. Tänker på er som inte har den turen.

  • 219 Readers

Likes

Comments

Hej alla.

Har inte hunnit skriva så mycket då jag blivit sjuk. Jag var hemma tis och onsdag från min praktikplats och mådde dåligt, hade feber och hade ont i magen. På torsdagen kände jag mig tvungen att försöka ta mig till praktiken så jag gjorde det. Det skulle jag nog inte gjort.

Jag spontan ringde till barnmorskan på ungdomsmottagningen och fick komma dit. Då tog vi massor av prover, test och undersökning. Det visa sig att jag hade blod i urinet och hon sa att om jag skulle få feber så skulle jag inte tveka med att ringa till sjukvård. Så jag åkte hem och tog tempen. Hade 38.5 feber. Jag ringde då sjukupplysning. Hon i telefonen sa att jag var välkommen att komma till akuten i Falun.

Olivia min bästa vän följde med in till akuten. Vi blev sittande i en timme innan jag fick komma in i första rummet. Väl där inne tog en sjuksköterska feber och klämde på min onda mage. 39,2 i feber. Sen fick vi vänta i ett annat rum. Blodprover, blododling, klämning på mage och ännu mer väntan. Sen klockan 23 så kommer läkaren in och säger att jag ska få bli undersökt av gynekolog och allt möjligt. Jag var alltså tvungen att sova kvar... Jesper, pojkvän fick komma hit och sova kvar med mig. Sen har jag fått dropp och antibiotika, ultraljud och fastat. Jag fick sova kvar natten till idag med. Så två dygn på sjukhuset. Jag hade snabbsänka på 140 . Alltså infektion i kroppen.

Jag har haft vänner som verkligen bryr sig här. Mamma och brorsor kom hit igår morse. Sen kom Olivia och Jesper hit och tog med sig lite gott att äta och sen kom Paulina, min kompis och jobbarkompis hit med sin vän Rebecka. Dom hade med sig cheese och Cola till mig.
Tack vänner!!! Ni är bäst!!!! Det blev mycket kortspel och mys. Jesper sov i samma säng som mig båda nätterna.

Nu ligger jag och hoppas på att doktorn ska säga att jag får åka hem.. Jag har äggledarinfektion och har fått antibiotika i blodet och kommer få äta piller för att bli av med skiten.

  • 347 Readers

Likes

Comments

Hej!

Jag har inte hunnit skriva något på sista tiden då jag är på praktik just nu! Jag har beställt min studentklänning från bubbelroom igår kväll!

Plus att för er som undrar går jag ner i vikt med lchf. Jag vägde 70kg från början. Hållt på i två veckor i dag och idag väger jag 67,6 kg jag är så glad. Det går framåt

  • 226 Readers

Likes

Comments