Hallå, sista inlägget för idag. Har köpt lite grejer nu när jag inte har bloggat över en tid som jag tänkte visa upp idag.

Cubus: 1 myslinne med texten "sorry, I made plans with my cat"

1 vit långärmad tröja

1 svart tunnare linne

1 par gråa leggings

Deichman skor: 1 par knälånga stövlar i mocka imitation. Första stövlarna jag ägt sen jag var typ 8-9 år.

Mobilskal till mig, verkligen behövligt då jag tappar min telefon i golvet/marken samt tappar bort den. Även köpt lite saker till mössen som behövdes!

​Det var allt denna gång. Nu säger både jag och mössen godnatt!

Likes

Comments

Såhär ser man oftast mina möss. Lekandes och busandes (oftast kvälls/nattetid) eller sovandes i en stor hög. Både jag och mössen håller fortfarande på att vänja oss med dygnsrytmerna. Kan helt klart säga att de är bland de roligare djuen jag haft!


Likes

Comments

​Ibland är hemgjorda saker mycket roligare tycker Lukas. På bilden har vi satt upp Ikeas mobil (mjuk med fjärliar osv) på ett vanligt snöre och hängt upp ovanifrån. Kul att titta på innan det är läggdags!

Likes

Comments

Första passet på en tid. Ganska skönt faktiskt, var knappt några människor där vilket gjorde att nästan alla vikter och maskiner var lediga!


Likes

Comments

Slänger in ett snabbt inlägg om miljöberikning. Vad är ens miljöberikning? Jo, miljöberikning är när du låter ett djur få utlopp för dess naturliga beteenden. Exempel: En leopard som springer efter en hjort i bungylina i djurpark eller en hund som nosar och letar efter godis som är gömda i gräs eller liknande. Det kan även vara att lägga in toarullar till möss.

Detta är en ganska viktig del i att vara djurägare. Det är ens plikt att se till att ens djur kan utföra sina naturliga beteenden till bästa möjliga sätt. Ibland går det inte att tillföra exakt allt men då får man försöka kompensera det med att variera miljöberikningen efter iolika beteenden.

Det är lättare än vad man tror. Nu kommer jag fokusera mer på smådjur i just detta inlägg men om ni läsare vill tar jag mer än gärna upp tips och hur man kan göra det enkelt hemma åt sina små pälsklingar!


Så smådjur då. jag kommer visa tre exempel på miljöberikningar till gnagare. Tre till möss och en till råtta. Tänk på att anpassa era berikningar till vilken art ni har. En liten mus berikning passar inte till en kanin t.ex om man inte förstorar den beroende på vad man gjort. Fantasin sätter gränserna!

Idag berikade jag och en klasskompis till mig hos skolans möss och råttor. Kul grej att göra när man inte har nåt annat för sig i skolan.

Till mössen i skolan hängde vi upp en igentligen leksak till hund. En röd/blå boll med hål i som hunden ska rulla för att få ut godis ur. Sedan hängde vi upp en sexpacks äggkartong i ett snöre i burtaket. Dessa fylldes med halm och hö och lite smått och gott. Mössen älskade det!

Den sista musberikningen gjorde jag själv till mina egna pälsklingar. De fick en handsydd hängmatt som sattes upp i taket och pröva ärtor. Uppskattat men lite svårt att förstå hur hängmattan fungerade.

Till skolans råttor la vi in ännu en hund leksak? En boll med massa hål i, i plast/silikon. Fylld med hö och lite godsaker för att göra den mer intressant. OBS! När du ger dina gnagare nåt i plast eller dylikt se till att du kollar dem då och då. De gnager lätt på plast och större bitar kan skära upp magen inifrån eller skada på andra sätt. Råttorna uppskattade bollen så fort de insåg att "Aha, här i finns det ju massa gott".

Likes

Comments