Nu är det snart dags att röra sig mot jobbet. Känns bra för det är lätt att det blir sena kvällar här men inatt fick vi nästan 9 timmars sömn!

Igår efter jobbet lagade vi torsk, kokt potatis och äggsås sen hoppade vi direkt ner i säng.

Ha en underbar dag önskar vi från Barcelona!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

Idag ska vi ut på ännu mer äventyr! Uppdaterar mer om det senare.

För övrigt är vi så tacksamma att vi får göra det här tillsammans. Lyx!

Likes

Comments

Idag åkte vi iväg på en utflykt till Tibidabo.
Det var jag, Maria, Joakim och två vänner från jobbet som åkte. Det var jätteroligt och kul att se allt! Perfekt väder då det inte var supervarmt!

Jag åkte spårvagn med grabbarna ner och Maria gick ner med Zara så jag spenderade de fyra timmarna hemma med att städa och tvätta tills Maria kom hem.

Nu är Joakim och Victor ute på partaj och vi ska lägga oss i sängen och prata tills vi somnar som två prinsessor.
Hoppas ni alla haft en fin lördag.

Likes

Comments

Första middagen ute tillsammans!
Vi har ätit hemma nästan varje dag här borta, förutom idag då vi gick ut på en fin restaurang och åt tapas. Det var så god mat så jag kan inte ens förklara. Hit vill jag verkligen ta mina föräldrar när de kommer! Vi åt förrätter, lamm och sen en god efterrätt. Drack lite vin och pratade tills midnatt.

Alltså tänk vilket gäng vi är! Helt underbart!

Likes

Comments

Underbara älskade Barcelona ❤️
Det är svårt att ha missat allt som hänt i vår fina stad senaste dygnet.
Igår var det en bil som körde in i en folkmassa här på La Rambla i Barcelona. 13 personer är döda och över hundra har skadats. Det är två eller tre personer som är gripna som jag förstått, men källorna säger såklart olika.
Det har varit skottlossningar och även folk som tagits in som gissla på café av terroristerna.

Otäckt och väldigt nära oss. Inte mer än 2 km bort som allt hände. Igår när vi gick hem från jobbet var det poliser överallt och kaos i trafiken eftersom alla vill härifrån.

Vi håller oss inne så mycket vi kan för tillfället och tänker på alla drabbade.

Likes

Comments

Eftersom vi jobbar med försäljning här i Barcelona så blir det lite tävlingar här på kontoret. Både med varandra och med sig själv.
Igår gjorde jag (Michelle) säljrekord av dem nya och det kände jag för att fira!
Så med mina härliga kollegor gick jag ut och tog några goda drinkar. Inser varje dag hur tacksam jag är att Maria tog med mig på denna resa, snacka om att ha världens bästa vän!

Likes

Comments

Igår var det dags att ta tag i lite nödvändiga saker. Vi gick till affären och storhandlade efter jobbet, grabbarna var på äventyr så det var intressant att få hem allt ensamma. Men det gick bra!

Lagade lite mat och städade lägenheten. Så nu är vi i fas igen med allting!

Likes

Comments

Efter två veckor här är känslorna blandade. Samtidigt som det känns mer som hemma så känns det så främmande. Har svårt att förstå att det är här vi bor nu, att detta är vårt hem och att vi inte ska tillbaka till Sverige om några dagar. Samtidigt så känns det naturligt att gå ner till Metron, ta tunnelbanan dit vi ska och leva här. Det är något nytt varje dag, det är nya platser, nya människor och en hel del massa nya upplevelser. Och det är så coolt!!
Lägenheten har vi till sista oktober och så länge kommer vi iallafall stanna på den platsen, sen vet vi inte var vi bär vidare. Vi kanske åker någon helt annanstans, vi kanske hyr en annan lägenhet här i Barcelona eller så kanske vi till och med förlänger kontraktet på våran nuvarande bostad. Inget är skrivet i sten och vi kommer göra det som vi känner för, vilket är en lugnande känsla.
Att bo i ett annat land trodde jag aldrig att jag skulle göra, men efter bara två veckor så känner jag att det var det bästa jag gjort och att jag aldrig skulle vilja tillbaka till min gamla vardag. Som jag känner nu så vill jag åka vidare om/när jag blir klar med Barcelona. Självklart kan det ändras, men dessa tankar snurrar runt i mitt huvud efter två veckor i denna underbara stad.

/ Michelle

Två veckors tid har vi nu spenderat i detta fantastiska land. Än så länge är allt frid och fröjd för min del. Jobbet började förra veckan och det är mycket att lära sig men det går framåt iallafall. Både lägenheten och staden känns hemma. Det gick också väldigt fort att känna sig bekväm och avslappnad med mina roomies.
Vädret, miljön och kulturen är helt underbart. Jag skulle nog säga från min sida att jag bor i paradiset. Jag är väldigt nyfiken på vad framtiden har att ge. Än så länge är det Barcelona och Carrer de Provenca som gäller men om sex månader men vet aldrig, om sex månader kanske vi bor i en annan lägenhet, i en annan del i Spanien med andra människor.
Jag tar varje dag som den kommer och försöker njuta så mycket som det bara går. Men som sagt, jag trivs verkligen här och har inga planer på att komma hem till Sverige.

/ Maria

Tänk att vi, två bästavänner har fått chansen att göra det här tillsammans. Det är så underbart!

Likes

Comments

När vi började söka jobb här i Barcelona så såg vi hur mycket telefonförsäljning det finns. Till en början var jag skeptisk, men nu när jag väl sitter här med min bästavän vid sidan och säljer elavtal så tycker jag det är toppen!

Det är spännande, det är tävlingsinriktat och det är ett helt fantastiskt kontor och team.
Vi arbetar på effective communication och är supernöjda. Funderar ni på att komma hit och jobba föreslår jag er verkligen att söka hit.

Vi jobbar 10:30-19:00. Tiderna här i Barcelona är så fördröjda, man äter så sent, lägger sig så sent osv. Så det var ovant i början att jobba såhär men nu känns det så naturligt.

Har ni några frågor är det bara fråga på, vi försöker vara så tydliga som möjligt här för att ni ska kunna läsa och följa vår resa och för att få se bilder från hur vi har det.

Det blir inte så mycket roliga bilder för tillfället, men känns som det iallafall är roligare än inga alls.

Likes

Comments