​Hejhej! 

Idag hade vi blockday, vilket vi har två gånger i veckan. Det menas med att man har längre men färre lektioner. Så istället för att ha period 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 har vi på Onsdagar period 1, 3, 5, 7 och på Torsdagar period 2, 4, 6. Det är väldigt skönt med färre lektioner men man blir oftast ganska uttråkad av nästan 90 minuters lektioner i jämförelse med 50 minuter som vi brukar ha. 

I alla fall, så idag, tack vare blockday, slutade jag 1:45 vilket var jättehärligt!! Efter skolan mötte jag upp Nicole och vi drog till San Mateo High School eftersom hennes pojkvän och några vi känner går där. Så där träffade jag bland annat Tuva (den andra svenska tjejen som bor här) och några andra och så satt vi och snackade till typ klockan halv fem och sen skjutsade Nicole's mamma hem mig och sen dess har jag inte gjort så mycket. Har inte så mycket läxor idag men en presentation imorgon och jag är såååå nervös!! Önska mig lycka till. 

Puss

​me and Nicole, I love her so so much!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejhej!

Idag var det tisdag vilket menas med en vanlig skoldag så jag vaknade upp försent idag men jag sminkar mig inte före skolan så jag har oftast lite extra tid, vilket är sjukt skönt. Så idag hade jag mina vanliga ämnen och jag måste bara säga att det är sjukt skönt att ha samma ämnen varje dag!! Annars har jag inte gjort så mycket, jag gjorde lite läxor och så och jag ska strax iväg och handla med mamma. Imorgon är det Onsdag så då har jag blockday och träning men annars ser det ut som vanligt!

Puss!

Likes

Comments

Tjenare på er,

tänkte skriva och förklara om mina klasser och vad jag tycker om dem nu, har haft alla klasser i ungefär tre månader så jag tänkte berätta lite om alla. En sak som man kanske borde veta innan är att här i Usa har man det inte likadant som i Sverige med att man har en klass som man har alla lektioner med. Här har man sju lektioner om dagen och olika personer i alla, dock samma lektioner varje dag! Om det är något ni inte förstår är det bara att säga till!

First Period - Intensive Algebra 1, Mr. Bush
Detta är min första lektion för dagen och jag verkligen älskar denna klassen och läraren. Detta är min enda matteklass och jag går en matte för personer som behöver extrahjälp och jag tycker själv att det funkar jättebra. Här i USA liger dem före lite i matten om man säger så, haha. Men min lärare är jätterolig och han förklarar sjukt bra och själva klassen är ganska liten vilket är skönt!

Second Period - PE 1, Ms. Gennaro
Detta är då gympa, vilket man måste ta freshman year och sophomore year. Detta är ganska jobbig lektion då vi springer 2.1 miles (3,4 km) två gånger i veckan, annars spelar vi sport två gånger i veckan och just nu håller vi på med amerikansk fotboll vilket är ganska kul. Läraren är hård men det går bra ändå.

Third Period - Biology 1, Ms. Kliegel
Detta är faktiskt den lektionen jag tycker minst om. Det är ganska många svåra ord så den är ganska svår, men jag tycker inte heller om läraren särskilt mycket. Hon står mest och pratar och tar inte riktigt med oss i lektionen, vilket är sjukt tråkigt. Men jag har några där jag pratar med så det är ändå helt okej.

Brunch Break

Fourth Period - English 1, Ms. Johnson
Detta är en av dem lektionerna jag faktiskt tycker om bäst! Jag går då i mainstream English och min lärare är så snäll mot mig eftersom hon vet att engelska inte är mitt första språk. Jag känner några stycken där och har oftast väldigt kul, det enda dåliga är att det är sjukt mycket läxor.

Fifth Period - Choir, Mr. Chen
Jag går alltså i kör, haha. Jag går i Women's Choir och det är sjukt kul och vi har lite konserter och sånt. Dock är det en väldigt traditionell kör, alltså inte som den i Glee till exempel. Det är mest sophomores och seniors men det finns några freshmens som jag ofta pratar med!

Lunch Break

Sixth Period - Health, Ms. Beaumont
Detta är den bästa lektionen på dagen! Läraren, Ms. Beaumont är så härlig och hon tar alltid in oss i ämnena hon pratar om och låter oss diskutera. I Sverige har vi ju Idrott och Hälsa som ett ämne men här har man det som två olika vilket jag tycker är bra för då kan man fördjupa sig mer i ämnena. Vi har bland annat pratat om mentalsjukdomar och kommer senare prata om droger, etc. Jag tycker verkligen om denna klassen då den också är väldigt liten och alla är sjukt härliga!

Seventh Period - Spanish 1, Sr. Carrillo
Denna klassen är ganska galen. Alla pratar sjukt mycket men själva ämnet i sig är ganska enkelt. Vi har inte lärt oss sådär jättemycket än och eftersom jag och Adrian har rullande R i svenskan är vi några av dem få som kan uttala orden korrekt. Men min lärare är jättegullig och han tycker om mig och Adrian haha.

Så, det där är mitt schema och ska jag vara helt ärlig så är jag faktiskt väldigt nöjd med det! Har ni några frågor eller synpunkter är det bara att kommentera!
Puss!​ett papper från min health class då jag fortfarande inte har några riktiga bilder på skolan, haha.

Likes

Comments

Äntligen har jag kommit igång!! Vill bara tillägga att hedern är tillfällig och ska fixas senare.

Men hej och välkommen till mig!
Jag är en tjej på fjorton år som heter Alicia och för ungefär två månader sen lämnade jag och större delen av min familj säkerheten hemma i Göteborg och flyttade över atlanten till San Mateo i Kalifornien. Varför var för min pappa fick ett jobberbjudande här som han accepterade och det resulterade i att vi flyttade hit. Jag är fjorton år och född 01 men går ändå i 9:an här vilket är freshman year i High School. Om ni vill veta mer om skolan eller så så är det bara att kommentera, har ni andra frågor så är det bara att slänga en kommentar så ska jag svara så fort jag kan.

Ha de gött,
Alicia

Likes

Comments