Header


Hämtade idag barnen från skolan, när vi nästan var hemma hitta vi en orm mitt på vägen. Vi stannade för att försöka ta bort hen från vägen för att spara ett liv. Men icke, vi står där med pinnar och plötsligt kommer en galen kärring i en fet 4wd och kör över stackaren. Den första orm jag sett i Oz på nära håll och den dog mitt framför oss, med organ utsmetat på vägen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


​För alla som inte vet så behöver man jobba med farmjobb eller liknande inom vissa postkoder för att kunna förlänga sitt visum och man vill stanna ytterligare ett år . Efter en hel del jobbsökningar lyckades jag få tag i ett jobb där de kan avskriva 2a års vsum, som au pair och farmhand. Jag lämnar min nuvarande position den 7de mars, stannar några dagar i Brisbane med Bart för att få lite av ett tillfälligt avsked, åker sedan vidare ner till Canowindra i NSW för att påbörja nästa äventyr. Började räkna ner dagarna idag och inser hur kort tid jag har kvar här på kusten, samtidigt som jag är otroligt exalterad att prova på hur det är att bo mitt ute i ingenmansland så känns det konstigt attlämna min sociala krets, alla relationer jag byggt upp och de platser jag älskar att befinna mig på. Ska bli intressant att brja om från början igen och lära känna nya människor.

Det är även dagar som dessa jag reflekterar över de reaktioner jag fick när jag bestämde mig för att ta mitt pick och pack och lämna Sverige. Så otroligt många som av olika skäl gav mig anledningar och motargument till varför jag inte skulle åka. Men satan i gatan vad jag INTE ångrar mig. Allt har inte varit en dans på rosor och vissa dagar är tuffa fyllda med motgångar, men satan i gatan vilken karaktärsbyggnad det har gett. Kan inte ens föreställa mig vem jag skulle varit om jag inte hade åkt hit. Ibland tackar jag min ignorans till andras åsikter, annars kanske jag aldrig skulle ha lämnat.

Så nu står jag här igen för att lämna tryggheten och de personer jag kan kalla för familj. Det känns lika tufft nu som det gjorde i Augusti, men man måste ju prova på för att utvecklas. Dags att falla för det okända igen, lika rädd och nervös som förut, men det är ingen anledning till att inte åka.

Sååateeeh, när provade du på något nytt senast?!

Likes

Comments


Tänkte slänga ihop en blandning av alla möjliga bilder från den senaste tiden, allt från Aus da till alla <3 dag.

Hälsade på min värdmammas kompis och hennes barn, kunde inte ha varit en bättre dag. Fick gosa med en skäggis (japp jag saknar min bebis galet mycket), fick mata och klappa Kookaburras, sök ärna på youtube "laughing kookaburra", inte det bästa att vakna till på morgonen.

Jag har bakat semlor i hopp om att de skulle smaka som de ska göra, icke, de har inte ens mandelmassa här... Ätit middag med en butter Bart i Brisbane innan vi körde bland bergen. Firat Anneli, min första värdmammas 30års dag inne i city, så vi klädde upp oss och var förberedda på lite party!!

Sa hejgå till Sarah, innan hon åkte hem till Tyskland igen.. Hittat mogna skyltar och gosat rejält med min familjs hund. Jag får inte träna för henne nu för tiden, hon bara lägger sig på mig när jag gör sit-ups., tur att hon är söt iaf. Har varit upp till Mt Coolumn med några andra au pairer, varit på stranden en hel del och allmänt bara njutit/försökt att överleva värmen.

Vi fuskade med alla hjärtans dag och träffades dagen innan istället, han skulle köpa en gammal BMW så vi var på Bribie island och körde runt i den. Några dagar senare kom han även upp till Sunny coast, så vi tog en bergsväg till Mt. Beerburrum och sedan till Gardenes falls för lite picnick. Brantaste berget jag gått på, rekommenderas inte när det är kvavt som tusan och över 30grader :)

Likes

Comments


Den 27de Januari var det Australia day, fick spontant veta att jag kunde åka och fira det hur jag ville så åkte till stranden med Ramer för att äta Timtams och njuta av stormen som drog in över oss.

Några dagar senare tyckte vi det var smart att åka till Buderim waterfall när det regnade som mest. Det slutade med att v inte kunde ta oss fram så vi var tvungna att gå genom en skog där jag trampade på en krossad glasflaska, lite mindre kul. Hur som helst så lyckades vi ta oss tillbaka till slut.

Likes

Comments


Som sista destination innan pappa och Carina åkte tillbaka till Sverige var vi i Sydney tillsammans. Själv bodde jag på ett hostel och träffade en hel del backpackers. Under dagarna dock så spenderade jag tid med mitt Sverige besök. Under helgen hade lilla Melker sin 1års dag så då fick det bli vår första Skype dejt.

Jag har inte alltför många bilder så förhoppningsvis kommer Carina eller pappa lägga ut fler på facebook :) :)

På centralstationen fick jag säga hejdå efter några toppendagar i Sydney!

Likes

Comments


Ett inlägg som egentligen skulle ha publicerats i början av januari, men men. Bättre sent än aldrig

Har upptäckt att jag bor galet nära en alldeles underbar och otroligt vacker plats. Händer inte särskilt mycket där förutom att det är en bergsstad med en sjö i närheten, Det enda vi gjorde var mest att njuta av utsikten.Oooh juste, pappa hade tagit med sig godheter från Sverige som vi åt när vi var där, tydligen är Djungelvrål ingen hit här borta...

Har för örigt insett hur mycket jag ogillar att blogga, så det så :)

Likes

Comments


Blev en spontan tur till Brisbane samma dag som nyårsafton, eftersom mitt körkort är borta fick jag förlita mig på tåg istället. Hade dock ett 2h långt telefonsamtal med saknade Vicky, vilket gjorde hela dagen 100 gånger bättre. Mot kvällen möte jag upp en vän för en liten stund, hade ölkväll och kollade på fyrverkerier över South bank. När Bart väl slutade åkte vi till Mt. Coot-tha för att se ut över stan, Utsikten var helt ok, det bästa var däremot när de spelade ABBA låtar i restaurangen bakom oss.

Pappa och Carina lyckades överleva resan hit ner. Mötte upp de en snabbis för middag på nyårsdagen, spenderade däremot en hel dag genom att visa runt Brissy dagen efter. Mot kvällen åkte jag till Glass house mountains, personen jag vr där uppe med är galet duktig på at fotografera på fler bilder från det finns på facebook:) Efter det hade vi en åktur i Sunny coast och hade en mitt i natten pizza på stranden.

Also, fått ett samtal från polisen att min plånbok är nu upphittad, så äntligen är jag återförenad med bilkörning igen

Likes

Comments


Trodde aldrig jag skulle bli så glad av att få ett brev i brevlådan med mitt namn på som jag blev. Fick ett försenat julkort skickat från Sverige, det var helt underbart och har nu fått en speciell plats i min lägenhet. Tack så mycket för det Roger och Lina, ni är för gulliga!!

Dessa skumma dagar mellan jul och nyår när det känns som att man bara existerar gick förbi fort. Åkte skridskor på den sämsta rinken jag sett i mitt liv, där vi endast fick åka runt och runt åt ett håll.. Var även på Aussie world, vilket är en gammal och halvdan nöjespark.

Likes

Comments


Min julhelg var alldeles perfekt, helt stressfri och raka motsatsen till hur det brukar vara. Julafton började med en tur till en ingefärsfabrik med Miranda och barnen. Skumt ställe men var helt okej, de har byggt upp en värld där med rundturer och tågåkning. Efter det åkte jag och Miranda till stranden för att ta bilder och se fyrverkerier över vattnet. Förutom detta hade vi diverse olika Skype dejter med folk, drack öl och levde livet i grannskapet.

På juldagen, då de här borta firar jul åkte jag ner till Brisbane för att spendera resten av helgen där istället. Vi gick in till stan för att kolla på julutsmyckningen, rida på metallkängrun njuta av kvällen. Dagen efter aka boxing day tog vi en liten tur iväg från stan. Finns en minimal (ganska stor) chans att jag kan ha lämnat min plånbok på taket och kört iväg, där har vi historien om hur jag förlorade alldeles för mycket pengar och mitt internationella körkort, vilket betyder att jag inte får köra bil.

Likes

Comments