Så idag körde vi till New Orleans!!!!!!
Vi var där från morgon till sen eftermiddag. Staden var verkligen allt jag förväntat mig! Fina små hus, balkonger överallt, fulla människor, fest överallt, street market i varje hörn, bortsett från alla fulla människor (det är en riktig feststad) så var staden hur mysig som helst. Hade ju dock aldrig ens tänkt tanken på att flytta dit men att besöka den då och då är det inget fel på.
Många spännande affärer och restauranger. Jazz spelades överallt och parader och människor som sjöng fanns överallt.
Underbar stad, hade gärna besökt den på kvällen för att se nattlivet där men daglivet funkade utmärkt för oss med barnen haha!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Min värdmammas syster bor i en stad som heter Pounchatoula, som ligger ungefär en timme ifrån storstaden New Orleans.
Idag vakande barnen jättetidigt men jag fick sovmorgon till klockan 9. Vi fixade oss och åt frukost, eller jag åt frukost för dem andra hade redan ätit. Sen gick vi på en promenad här i grannområdet.
Vi åkte in till centrum och åt typisk southern lunch (friterat).

Mitt i centrum står en stor bur. Och gissa vem som bor i den buren..... En stor, fet, levande alligator haha! Sjukaste alltså.. Så tydligen har denna alligator varit i slagsmål och förlorat sitt öga så han skulle inte klara av att leva i det vilda så nu bor han i en bur mitt i stan istället. Vilket roligt liv.

Efter lunchen körde vi direkt till en alligator farm som låg precis i närheten. Vi gick en guidad tur på denna enorma farm. Tog ungefär 1,5 h. Det var bara vi som hade bokat denna tiden så vi var ensamma med guiden, vilket var väldigt skönt och lyxigt. Vi fick mata alligatorerna och gå in i deras "burar" för att ta bra bilder haha! Jag stod utanför buren och försökte få en bra bild på en av alligatoerna så frågade guiden mig om jag ville följa med honom in i buren och ta en bild där, först trodde jag han bara skämtade.. Men sen när jag insåg att han var allvarlig och att jag tackat ja så blev mina ben lite skakiga hahah...

Dessa två bilderna tog jag när jag stod inne i buren. Jag var alltså mindre än en meter(ish) ifrån dem!!!!!!!!!!!!

Likes

Comments

I onsdags kl 06.00 lämnade jag och min värdmamma och barnen huset och hörde till flygplatsen. Vi ska flyga till New Orleans, Louisiana för att besöka min värdmammas syster och hennes familj. Hennes syster har också två barn i samma ålder som mina värdbarn.

Vi kom fram till hennes systers hus vid lunchtid så vi alla åt lunch ihop sen lekte vi en massa ute i deras trädgård sen somnade barnen tidigt så vi vuxna passade på att dricka massa vin och kollade på film.

Vi ska stanna här till Lördag sen så flyger vi hem till DC igen!

Likes

Comments

Tjenixen kära måndag! Idag har varit en vanlig arbetsdag för mig. Jag jobbar måndag och tisdag denna vecka sen på onsdag så flyger jag och min värdmamma och barnen till New Orleans för att träffa och bo hos min värdmammas syster. Vi kommer explora New Orleans, gå på alligatorfarm, shoppa m.m!!!!! Så dessa två dagarna går sååå långsamt för jag längtar så mycket efter onsdag...

För att njuta lite av att det är måndag haha.. Så med pojkens hjälp så gjorde vi bananpannkakor! (En mosad banan och två ägg) Helt plötsligt kändes måndagen mycket roligare (och godare)

Likes

Comments

Godmorgon!
Tänkte dela med mig av mitt arbetsschema till er, jag jobbar oftast vardagar 7.30am till 5pm, ibland kan det hända att jag jobbar någon kväll ifall mina värdföräldrar ska bort och då brukar jag börja senare på dagen, ibland har jag fått jobba någon helg, så det är väldigt varierande men det vanligaste är 7.30-5.00!

7.10 Ringer första alarmet, brukar snooza och gå upp från sängen 7.18. Går upp klär på mig kläder, sätter upp håret (rekommenderat, eftersom lilltjejen älskar att dra en i håret)
7.30 Går jag upp till ovanvåningen och då börjar dagen. Oftast är mina värdföräldrar hemma och dem brukar ta hand om Pojken och köra honom till hans förskola.
8.00 Äter jag frukost med lillan, eller hon har oftast redan ätit frukost men hon får något litet så jag har sällskap vid bordet
8.30-9.30 Vid denna tiden om det är fint väder ute brukar jag gå ut och gå eller köra till någon affär, bara för att ha något att göra och inte bara sitta inne och dega.
9.30 Äter lillan snacks och jag försöker verkligen att inte äta något då haha! Men men..
10.00-11.00 Sover lillan middag. Jag brukar också sova middag då hehe
11.00 Förbereder lunch, oftast så har mina värdföräldrar sparat mat från middagen dagen innan så det är bara att värma i mikron eller så lagar jag något som går snabbt att göra.
11.30 Kör jag till pojkens förskola och hämtar upp honom.
12.00 Äter vi lunch alla tre tillsammans sen så fixar jag barnen inför deras vila.
13.00-15.00 Sover barnen middag, har pojken inte somnat så brukar han få en massa bamsetidiningar så har han sin "lugna stund" istället.
15.00-17.00 Efter vilan får barnen snacks sen om det är fint väder så brukar vi gå ut och leka, eller så hittar vi på någon lek inomhus! Sen när mina värdföräldrar kommer hem så är min jobbdag slut!

Likes

Comments

Efter ha släppt av Vera på universitetet så körde jag vidare och gick runt lite i affärer innan jag körde till Alexandria, Old town för att käka lunch med Emelie!
Le pain quotidian, heter restaurangen och det är mitt nya favoritställe! Muuuums

Likes

Comments

Så dagen började 9.00am idag för mig, gick upp och åt frukost och började fixa mig, hade egentligen ett obligatoriskt LCC-möte idag, vi skulle gå en guidad tur i Capital hill men det blev canceled. Så istället åkte jag till Arlington för att umgås med min kära bestie Vera.

Snön är fortfarande kvar men dagen bjöd oss på 15 graders sol, om jag ska klaga på något, så hade jag T-shirt och en kappa, det var för varmt med
kappan på men det var för kallt för att bara gå i T-shirt. Klagiliklagklag

Så vi åkte till Union market, det är lite som en stor saluhall! Käkade god lunch och glass där sen drog vi hem och slappade hemma hos Vera sen åkte vi och såg Beuty and the beast på bio.

Alltså Uber-bilarna här är ibland liiite over the top haha! Men roade blev vi vägen hem från DC till Vera!

Likes

Comments

När barnen sover så får jag underhålla mig genom att göra detta inlägg hehe.
Här är några av de skor jag köpt här, kul kul kul!

Ett par Nike skor som jag köpte i en Nike-outlet för 450 SEK.

Två par Michael kors skor som jag köpte i en outlet-affär för kanske 550 SEK styck

​Ett par Vans sneakers, tror ja betalade 590 SEK för dem 

Likes

Comments

Tänkte lägga upp lite bilder under veckans gång men insåg ganska snabbt när jag kollade igenom mitt fotoalbum att jag knappt tagit några bilder, typiskt..
Men som jag skrev tidigare
så snöade det här i måndagsnatt och snön är fortfarande kvar.. dock är det 10 plusgrader så bara en tidsfråga innan snön är borta.
Jag har jobbat på i veckan, var sjuk en dag så gamle tant-Sandra fick vila upp sig en dag men nu mår jag prima!
Det har varit vänner här som sovit över och jag har varit på play date med flickan! Så trots att jag varit lite sjuk så har veckan gått snabbt!
Denna helgen är det St Patricks day, inte riktigt säker på hur man firar den, dricka alkohol?

Denna helgen skulle jag egentligen ha börjat på universitet och läsa min "Travel class", man går på 3 föreläsningar som är 6 timmar långa sen så åker man till Niagara fallen i juni.
Men eftersom jag ska till New Orleans nästa vecka så kommer jag att missa en föreläsning och det var strängt förbjudet så jag var tvungen att byta till en annan klass där föreläsningarna börjar i April istället.

Likes

Comments

Gissa vem som blivit sjuk igen.... Moi.... Blir så trött på det här.. Det som är det jobbigaste är att jag inte kan komma igång med träningen, för jag blir alltid sjuk så fort jag börjar träna.. kanske det som gör mig sjuk?
Denna gången var det inte så farligt, vaknade upp med feber och halsont igår, tack gode Gud för all denna medicin som finns i detta land! Och idag vaknade jag och det var borta, så jag behövde nog bara vila bort det.
Det snöade här i måndagsnatt som bara den.. Det kom ca 8 inches (tror det är 20 cm) snö, tydligen så var det snöstorm också under natten men jag sov så gott så jag hörde inget haha!
Snön är fortfarande kvar men den har fryst så det är typ bara is, inget roligt alls.
Och så fort det kommer liiite snö här i detta landet så stänger dem allt! Affärerna var stängda, alla (eller iallafall dem flesta) skolorna va stängda. En riktig Snow day var det i tisdags.

Likes

Comments