Ibland kommer ångesten smygande mitt i de mest fantastiska stunderna. Den bryr dig inte om att du är på fest eller på solig semester på någon tropisk ö. Den är en del av dig och den är med. Du kan inte springa du kan inte fly. Men med övning kan du hantera och kanske till och med kontrollera den. När ångesten tar över dina tankar och din glädje välkomna den, se den, ibland räcker det. Den vill bli sedd precis som alla andra. Ibland försvinner den då lika snabbt som den kom. Men om inte det funkar ta hand om dig själv, gör saker du tycker om, ta på dina favorit kläder, sätt på den ösigaste låten du vet och dansa järnet!
Eller varför inte göra det klyschigaste av allt, gräv ner dig i din ångest bara en liten liten stund och skriv en dikt eller en låt och få utlopp av dina känslor genom konst och text.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

"Du är inte som andra tjejer" är ingen komplimang.
Varför skulle jag bli glad när du förolämpar andra tjejer?

Vi måste backa och lyfta upp varandra!

Hailee Steinfeld har en ny låt som handlar om just detta!

Heja systerskapet!

Likes

Comments

Det gråa Öresundståget stannar in på dess slutstation, en liten småstad i södra Halland. Det är en kall februari kväll, klockan är nästan tio och det enda ljuskällorna är de enstaka gatlyktorna glest utplacerade. Endast ett fåtal människor lämnar tåget, där bland en kvinna iklädd en tjock vinterjacka och en röd stickad halsduk.
När kvinnan skils åt från de andra resenärerna för att gå hem ser hon en mörk skepnad ligga på marken. Hon går försiktigt närmare och ser en man ligga med ansiktet ner i marken. Kvinnan ser sig omkring men hon är ensam med den främmande mannen. Det är redan flera minusgrader, han skulle bli riktigt skadad av att ligga kvar här hela natten. Kvinnan försöker få kontakt med mannen på avstånd och till hennes lättnad så lyfter mannen sitt huvud och kollar förvirrat på henne.

- Var är jag, hostar han fram.
- Precis vi stationen, hur mår du?
- Jag...är lite snurrig.
- Var bor du?
- I emm...lägenheterna bredvid kyrkan. Mannen pratar otydligt och långsamt.

Kvinnan tar ett djupt andetag och går fram till mannen för att hjälpa honom att resa sig. Han är väldigt ostadig och kvinnan måste bära mestadels av hans vikt.
De börjar vacklande gå mot kyrkan, över vägen, upp för backen. Mannen påstår att han är sjuk, men kvinnan känner den starka alkoholdoften från hans andedräkt.
De pratar inte mycket under deras vandring, båda två måste ha full fokus på att över huvudtaget kunna gå.

När de äntligen tagit sig upp för trapporna inne i det kallt upplysta trapphuset så släpper mannen det krampaktiga greppet om kvinnan och letar i sina jeans efter sin nyckel.
Han sätter fumligt nyckeln i dörren och vrider om, men när han är påväg in hejdar han sig och kollar på kvinnan med dimmig blick.
Han ler lite svagt, viskar ett, "tack" och lutar sig fram mot kvinnans läppar. Hans starka andedräkt bränner i hennes näsan och hon knuffar förvånat bort honom.

- Vad gör du? Frågade hon andlöst.
- Jag... tänkte, en kyss.. som tack för hjälpen. Svamlade mannen fram.
Kvinnan skrattade lite nervöst.
- Nej tack, det behövs inte, gå in och sov nu.
Mannen vacklar in i sin lägenhet, och kvinnan trycker på den röda lysknappen innan hon börjar gå ner för trapporna.

Kvinnan går ut genom porten, ut i den kalla februarinatten. Hon känner en våg av obehag skölja över henne som hon inte riktigt kan definiera, en slags skam över att hon faktiskt blivit smickrad av det som just hänt.

- Av: Sandra Klasson.

En vän var med om en liknande händelse för några vekorsen och idag började jag tänka på denna historien igen. Och denna lilla berättelse blev resultatet.

Likes

Comments

"If his fists ever meet your face, do not confuse it for sparks flying, or your body will bloom in bruises. There is nothing romantic about a bouquet of black eyes. I am tired of holding thorns." - Jessica Romoff and Mila Cuda

Denna dikten gav mig rysningar. Jag tycker att den står för sig själv, var bara tvungen att dela med mig av den! Så stark! 

Likes

Comments

Hej hej!
Såhär den första augusti så tänkte jag göra en juli-favoriterlista.
Det kommer bli lite av en sommar-favoriterlista, vilket inte är så konstigt egentligen.
Men nu tycker jag vi sätter igång, så här kommer, utan inbördes ordning, mina juli favoriter.

1. Min bror kollokungen.
Detta är en fantastisk svensk serie som finns på SVTplay just nu. Jag ramlade över denna serien av en slump och är så tacksam!
Det handlar om en familj som spenderar sommaren i en lite stuga.
Framförallt handlar det om den tolv åriga dottern och hennes storebror Harry som har autism.
(Jag känner att jag inte är så bra på att förklara handlingen, för jag vill verkligen göra den rättvisa men samtidigt inte avslöja för mycket.)
Men iallafall den är superbra, tänkvärd, rolig och gripande och framförallt fantastiska skådisar. Se den gärna!

2. Summer break.
Detta är också en serie, men denna faller under reality/guilty pleasure fliken. (Kan hittas på Youtube.)
Den handlar om ett gäng ungdomar i LA som delar med sig av sitt sommarlov på nätet. Och de får åka på lite arrangerade resor tillsammans.
Det är roligt att kolla på lite high school drama när jag inte orkar tänka så mycket.
Dessutom är ett stort plus att jag får så mycket sommar känslor av alla deras små utflykter!

3. Twenty one pilots
Jag har lyssnat väldigt mycket på Twenty one pilots under juli månad. Finns inte mycket mer att säga... Dem är grymma!

4. Birdy
Har även lyssnat mycket på Birdy. Gillar både Twenty one pilots och Birdys texter och musik så mycket.
Jag har lyssnat på dem innan men denna månaden har det verkligen bara varit dem två jag lyssnat på.

5. Harry Potter
Har börjat lyssna på Harry Potter ljudboken för 511 gg.
Är en stolt Harry Potter nörd och fullkomligt älskar Stephen Fry som läser dem.

6. Jenny Mustard
Jenny är en youtuber och bloggerska. Jag ramlade över hennes youtubekanal för att jag letade efter inspiration för en minimalistisk lifestyle.
Jenny har så mycket bra videos både om att leva minimalistiskt, om att planera och nå sina mål och inspererande mat videos!

7. Havet
Jag älskar havet och jag är så glad nu på sommaren när jag får spendera några av mina lediga dagar på stranden och i vattnet.
Det Känns som om det finns en oändlig styrka och kraft att hämta från havet på nått vis... En dag vid havet fyller mig alltid med så mycket lugn.

8. Färska bär
Det är så lyxigt på sommaren i Sverige att bara kunna gå ut i skogen och plocka hur mycket bär en vill! Blåbär och hallon! Yaaas!

9. Korsordstidning
När jag åker till havet så gillar jag att ha en korsordestidning med mig. (Helst en av de lättaste :p)
Jag vet inte varför men det är bara något med dem tidningarna som jag förknippar så starkt med sommar och ledighet. Det hör liksom bara till!

Det var allt för denna listan!
Dela gärna med er av era Juli/sommar favoriter!
Njut av livet och sommaren!
Puss och kram!


Likes

Comments

Nu sitter jag på planet hem från Paris. (Kan fortfarande inte smälta att de har wi-fi på flygplan nu!!!)
Men iallafall, jag har varit i Paris med min fina vän Malin sedan i onsdags.

Det har varit en väldigt mysig och bra resa men det ska bli fantastiskt skönt att få komma hem igen.
Vi har hunnit med alla sevärdheter och gått i så många trappor att mina ben är lite skakis. Vi upptäckte att det tydligen är grejen när en turistar, en måste komma så högt upp som möjligt. Så många bilder på hustak har det blivit!

Även mycket bilder på hus i allmänhet. Jag insåg under den här resan hur otroligt oeurupeiskt Sverige är, så det var väldigt trevligt att strosa runt bland de väldigt fina men ibland lite sunkiga gamla husen.

Det var absolut roligt och coolt att se Eiffeltornet och Notre Dame och alla andra sevärdheter men de bästa med resan var nästan de oplanerade händelserna. Att sitta på ett super mysigt café vi bara råkade snubbla över och ha massa givande och inspirerande samtal med Malin och bara få umgås!

Bra resa! Tack Paris och tack Malin! ❤️

Likes

Comments

Jag hade skolavslutning i fredags och vartvungen att lämna mina fantastiska klasskompisar!

En av de många saker jag kommer sakna är vårarandom dansfester i köket och att vi alltid dansade järnet när vi gickut. Jag älskar verkligen att dansa, speciellt på fest eftersom jag inte drickerså är det, det roliga med att gå ut för mig.


Nu under kvällen har jag varit hemma själv och därför spelat min favorit musikpå högsta volym! Och då fick jag självklart sådan lust att dansa! Så det gjordejag! Och nu mår jag så himla bra!
Det är såklart inte samma sak som att dansa med mina bästa vänner, men det ärfortfarande något som ger mig så mycket energi och gör mig glad!!
Det är så lätt att försumma saker vi tyckerom för att de inte är "viktiga". Men det som gör att vi mår bra är ju viktigast av allt!
Så glöm inte att ha dance party med er själva emellanåt , vad det än innebärför er!

Kärlek!

Likes

Comments

I julas började jag sticka på en kofta med hjälp av mönstret som jag hittade på den här fina bloggen:
http://fredrikapavinden.com/2014/july/knit-a-long.html
Det gick väldigt bra i början, sen tappade jag gnistan lite när jag insåg att garnet inte skulle räcka.
Så det gick några månader men så hittade mamma mer garn av en slump för någon vecka sen så nu är motivationen tillbaka!

Nu har jag jobbat på ett tag med del nr 2.
Jag har stickat, tappat en maska och dragit upp allt, börjat om, stickat, läst fel, gjort om igen.

Men det kommer förhoppningsvis bli något som liknar en kofta så småningom!
Än har jag inte gett upp hoppet! Jag tänker bara på hur stolt jag kommer vara när jag går runt i min kofta som jag skapat helt själv! ✨

Kram

Likes

Comments

De senaste två dagarna har jag sysselsatt mig med att läsa Sandra Beijers bok "Det handlar om dig"
Jag är väldigt glad att jag började läsa den när jag var hemma från skolan, för det innebar att jag inte behövde lägga den ifrån mig förrän jag var färdig.
Jag tycker att det är en väldigt mysig och relaterbar bok. Inte för att mitt liv överhuvudtaget liknar det i boken men jag känner fullt igen känslan av att den där speciella personen upptar alla ens tankar och dagdrömmar.
Så om du vill ha nått mysigt och lättläst så rekommenderar jag verkligen denna boken! ✨

Kärlek

Likes

Comments

Idag kände jag mig lite bättre och lämnade sjukstugan för en försiktig promenad längs vattnet där jag bor. Jag satte på mig mina lurar och lyssnade på ett album som var soundtracket till mitt liv andra gången jag bodde i London.
Helt plötsligt var jag där, satt längst fram på övervåningen av en röd dubbeldäckare. På väg till jobbet en tidig morgon.
Minns när jag och mina vänner satt i sensommar solen vid kanalen i Camden Town.
Massa känslor, minnen och platser kom tillbaka som om dem satt där i musiken.


Likes

Comments