"If his fists ever meet your face, do not confuse it for sparks flying, or your body will bloom in bruises. There is nothing romantic about a bouquet of black eyes. I am tired of holding thorns." - Jessica Romoff and Mila Cuda

Denna dikten gav mig rysningar. Jag tycker att den står för sig själv, var bara tvungen att dela med mig av den! Så stark! 

Likes

Comments

Hej hej!
Såhär den första augusti så tänkte jag göra en juli-favoriterlista.
Det kommer bli lite av en sommar-favoriterlista, vilket inte är så konstigt egentligen.
Men nu tycker jag vi sätter igång, så här kommer, utan inbördes ordning, mina juli favoriter.

1. Min bror kollokungen.
Detta är en fantastisk svensk serie som finns på SVTplay just nu. Jag ramlade över denna serien av en slump och är så tacksam!
Det handlar om en familj som spenderar sommaren i en lite stuga.
Framförallt handlar det om den tolv åriga dottern och hennes storebror Harry som har autism.
(Jag känner att jag inte är så bra på att förklara handlingen, för jag vill verkligen göra den rättvisa men samtidigt inte avslöja för mycket.)
Men iallafall den är superbra, tänkvärd, rolig och gripande och framförallt fantastiska skådisar. Se den gärna!

2. Summer break.
Detta är också en serie, men denna faller under reality/guilty pleasure fliken. (Kan hittas på Youtube.)
Den handlar om ett gäng ungdomar i LA som delar med sig av sitt sommarlov på nätet. Och de får åka på lite arrangerade resor tillsammans.
Det är roligt att kolla på lite high school drama när jag inte orkar tänka så mycket.
Dessutom är ett stort plus att jag får så mycket sommar känslor av alla deras små utflykter!

3. Twenty one pilots
Jag har lyssnat väldigt mycket på Twenty one pilots under juli månad. Finns inte mycket mer att säga... Dem är grymma!

4. Birdy
Har även lyssnat mycket på Birdy. Gillar både Twenty one pilots och Birdys texter och musik så mycket.
Jag har lyssnat på dem innan men denna månaden har det verkligen bara varit dem två jag lyssnat på.

5. Harry Potter
Har börjat lyssna på Harry Potter ljudboken för 511 gg.
Är en stolt Harry Potter nörd och fullkomligt älskar Stephen Fry som läser dem.

6. Jenny Mustard
Jenny är en youtuber och bloggerska. Jag ramlade över hennes youtubekanal för att jag letade efter inspiration för en minimalistisk lifestyle.
Jenny har så mycket bra videos både om att leva minimalistiskt, om att planera och nå sina mål och inspererande mat videos!

7. Havet
Jag älskar havet och jag är så glad nu på sommaren när jag får spendera några av mina lediga dagar på stranden och i vattnet.
Det Känns som om det finns en oändlig styrka och kraft att hämta från havet på nått vis... En dag vid havet fyller mig alltid med så mycket lugn.

8. Färska bär
Det är så lyxigt på sommaren i Sverige att bara kunna gå ut i skogen och plocka hur mycket bär en vill! Blåbär och hallon! Yaaas!

9. Korsordstidning
När jag åker till havet så gillar jag att ha en korsordestidning med mig. (Helst en av de lättaste :p)
Jag vet inte varför men det är bara något med dem tidningarna som jag förknippar så starkt med sommar och ledighet. Det hör liksom bara till!

Det var allt för denna listan!
Dela gärna med er av era Juli/sommar favoriter!
Njut av livet och sommaren!
Puss och kram!


Likes

Comments

Nu sitter jag på planet hem från Paris. (Kan fortfarande inte smälta att de har wi-fi på flygplan nu!!!)
Men iallafall, jag har varit i Paris med min fina vän Malin sedan i onsdags.

Det har varit en väldigt mysig och bra resa men det ska bli fantastiskt skönt att få komma hem igen.
Vi har hunnit med alla sevärdheter och gått i så många trappor att mina ben är lite skakis. Vi upptäckte att det tydligen är grejen när en turistar, en måste komma så högt upp som möjligt. Så många bilder på hustak har det blivit!

Även mycket bilder på hus i allmänhet. Jag insåg under den här resan hur otroligt oeurupeiskt Sverige är, så det var väldigt trevligt att strosa runt bland de väldigt fina men ibland lite sunkiga gamla husen.

Det var absolut roligt och coolt att se Eiffeltornet och Notre Dame och alla andra sevärdheter men de bästa med resan var nästan de oplanerade händelserna. Att sitta på ett super mysigt café vi bara råkade snubbla över och ha massa givande och inspirerande samtal med Malin och bara få umgås!

Bra resa! Tack Paris och tack Malin! ❤️

Likes

Comments

Jag hade skolavslutning i fredags och vartvungen att lämna mina fantastiska klasskompisar!

En av de många saker jag kommer sakna är vårarandom dansfester i köket och att vi alltid dansade järnet när vi gickut. Jag älskar verkligen att dansa, speciellt på fest eftersom jag inte drickerså är det, det roliga med att gå ut för mig.


Nu under kvällen har jag varit hemma själv och därför spelat min favorit musikpå högsta volym! Och då fick jag självklart sådan lust att dansa! Så det gjordejag! Och nu mår jag så himla bra!
Det är såklart inte samma sak som att dansa med mina bästa vänner, men det ärfortfarande något som ger mig så mycket energi och gör mig glad!!
Det är så lätt att försumma saker vi tyckerom för att de inte är "viktiga". Men det som gör att vi mår bra är ju viktigast av allt!
Så glöm inte att ha dance party med er själva emellanåt , vad det än innebärför er!

Kärlek!

Likes

Comments

I julas började jag sticka på en kofta med hjälp av mönstret som jag hittade på den här fina bloggen:
http://fredrikapavinden.com/2014/july/knit-a-long.html
Det gick väldigt bra i början, sen tappade jag gnistan lite när jag insåg att garnet inte skulle räcka.
Så det gick några månader men så hittade mamma mer garn av en slump för någon vecka sen så nu är motivationen tillbaka!

Nu har jag jobbat på ett tag med del nr 2.
Jag har stickat, tappat en maska och dragit upp allt, börjat om, stickat, läst fel, gjort om igen.

Men det kommer förhoppningsvis bli något som liknar en kofta så småningom!
Än har jag inte gett upp hoppet! Jag tänker bara på hur stolt jag kommer vara när jag går runt i min kofta som jag skapat helt själv! ✨

Kram

Likes

Comments

View tracker

De senaste två dagarna har jag sysselsatt mig med att läsa Sandra Beijers bok "Det handlar om dig"
Jag är väldigt glad att jag började läsa den när jag var hemma från skolan, för det innebar att jag inte behövde lägga den ifrån mig förrän jag var färdig.
Jag tycker att det är en väldigt mysig och relaterbar bok. Inte för att mitt liv överhuvudtaget liknar det i boken men jag känner fullt igen känslan av att den där speciella personen upptar alla ens tankar och dagdrömmar.
Så om du vill ha nått mysigt och lättläst så rekommenderar jag verkligen denna boken! ✨

Kärlek

Likes

Comments

Idag kände jag mig lite bättre och lämnade sjukstugan för en försiktig promenad längs vattnet där jag bor. Jag satte på mig mina lurar och lyssnade på ett album som var soundtracket till mitt liv andra gången jag bodde i London.
Helt plötsligt var jag där, satt längst fram på övervåningen av en röd dubbeldäckare. På väg till jobbet en tidig morgon.
Minns när jag och mina vänner satt i sensommar solen vid kanalen i Camden Town.
Massa känslor, minnen och platser kom tillbaka som om dem satt där i musiken.


Likes

Comments

Jag pluggar musikal på en folkhögskola, och just nu är vi inne i en audition-period. Större delen av min underbara klass far och flänger runt hela landet för att söka till olika skolor de hoppas gå på nästa läsår.
Jag är inte riktigt inne i denna audition-bubbla, mina planer inför hösten är redan bestämda, Jag kommer flytta utomlands och jobba.
Även om jag är väldigt nöjd med mitt beslut och vet att jag är väldigt skol- och internat-trött så kan jag inte låta bli att känna mig lite stressad. Alla är så motiverade och glada, de kommer in på skolor och får avbetalning för sitt hårda arbete!
Jag vet att jag fortfarande vill syssla med teater och musik men inte på detta sättet. Just nu är jag mer nyfiken på mer kreativa projekt som att skriva låtar, skapa manus och kläder.
Det jag tror gör mig mest stressad är att det känns som om alla runt om kring mig rör sig mot sina mål mycket snabbare än jag. De går på en audition och inom en månad vet de om de kom in eller inte. Att söka en skola går lite snabbare än att tex sticka en tröjor eller skriva en bok.
Så eftersom mina projekt inte visar resultat lika snabbt känns det inte som om jag jobbat lika hårt för mina drömmar. Men mitt arbete kommer förhoppningsvis också betala av sig snart nog.

Kärlek

Likes

Comments

http://classisinternal.com

Under de senaste dagarna som jag spenderat sängliggande har större delen av tiden spenderats på instagram och tumblr. Det har fått mig att reflektera över att de jag följer har liknande stil och att det är en viss sorts "vibe" som inspirerar mig.
Jag har fått ett så stort behov av att förnya min garderob och efterlikna dessa personer som fyller mitt Instagram och Tumblr flöde.
Men det finns vissa saker som hindrar mig.
1. Pengar, många av dessa personer är skådisar/artister/modeller/bloggerskor och har antagligen lite mer pengar än jag, jag har inte precis råd att köpa en ny garderob. (Även om jag handlar mest secondhand.)
2. Det känns alltid som om kläder ser bättre ut på någon annan, eller så gillar jag idén om att ha en viss stil men jag känner mig inte helt bekväm. Är det bara en vanesak eller samhällsideal som säger att du måste ha en viss kroppstyp för att ha en viss sorts kläder?
3. Jag bor i Sverige! Av någon anledning tror jag att det är mycket lättare att våga/kunna ha de kläder jag gillar i USA tex LA. För där är det varmare än här, så det känns mer naturligt att ha kjolar, klänningar och hattar. Plus att ens kläder inte göms under en dunjacka och en stor halsduk hälften av året. Dessutom känns det som det är mer spritt och öppet i LA, många olika unika stilar och människor. Men detta är bara mina gissningar och fördomar, jag har aldrig själv varit i USA.

Här kommer iallafall mitt pepptalk till mig själv och alla andra som kanske känner igen sig.
Skit i vad du tror att alla andra tycker och tänker, de flesta har fullt upp med sig själva vilket fall, och ha din stil, klä dig i det du känner dig fin och bekväm i!
Jag ska försöka göra det samma!

Kärlek

http://aizobel.blogspot.se/?m=1

Vanessa Hudgens och Perrie Edwards

Likes

Comments

Jag vill inte direkt påstå att det är roligt att vara sängliggande i dagar, ha känslan av att en ska hosta upp sina lungor och växla mellan att frysa och få värmeböljor.
Men det är faktiskt väldigt skönt att få en liten paus, att bli tvingad att göra ingenting. Bara vila!
Jag tror faktiskt att det är lite kroppens sätt att prata med oss, så just nu säger min kropp till mig att chilla lite i form av en förkylning (feber).
Tidigare har jag aldrig lyssnat. Jag har alltid varit otroligt plikttrogen och gått till skolan trots sjukdomar.
Men nu mera försöker jag vara snäll mot mig själv, så denna lilla text kommer från sängen.

Hoppas ni mår bättre än jag! Och att ni tar hand om er själva.

Kärlek.

Likes

Comments