Nu har det gått någon vecka sen jag bloggat igen, men det är för jag haft fullt upp under dessa veckor. Just nu sitter Jag på bussen påväg in till praktiken, jag är ute på praktik, hemvården. Det är så mycket blandade känslor men det är så kul & spännande. även fast jag redan är timanställd inom vården så lär man sig nått nytt ändå, vilket är roligt. jag har denna veckan & nästa vecka kvar, sen ska jag tillbaka till skolan igen.

sen jag bloggade sist har det inte hänt så speciellt mycket i mitt liv, förutom att jag har haft huvudvärk i 4.5 vecka, i början la jag inte märke till de så, utan trodde de va vanlig huvudvärk, men när de vissa dagar bara slog till och jag orkade inget började man ju undra, efter några veckor sökte jag upp optikern, de visade sig att jag ansträngde mina ögon lite granna, dock ser jag bra. Trodde då att detta skulle hjälpa då jag fick glasögon. Man ska ju vänja sig vid glasögonen oxå, men det har ju int blivit någon skillnad så jag fick en Akut tid till vårdcentralen. Fick där träffa en underbar läkare, så jäkla grym. Tog lite blodtryck & lyssnade på lungorna, det var bra.
Men han började känna på musklerna som går från hjärnan, ner längst ryggraden, upp i axlarna och tillbaka till hjärnan & det kan nog vara så att det är den muskeln som gör att jag får huvudvärk då ryggen är stel. Även fast jag är i såppas rörelse under dagen räcker inte det. Så jag ska stretcha, hjälper inte detta nu (vi ska pröva 1 vecka) ska jag få uppsöka sjukgymnast. så förhoppningsvis (IGEN) hoppas jag att huvudvärken ska försvinna.

Annars har helgerna varit lugna för mig, va ute i helgen, först va jag med Erik på fredagen, men fick ju åka hem för huvudvärken började slå ut åh jag känner själv att när den gör det är jag ingen rolig människa..  så fick åka hen åh lägga mig.
Lördagen åkte jag till Nathalie, va med henne, vi drog på förfest med jävligt Goa människor, sen blev de Pitchers får Labyrint spelade, grym kväll 😍
mådde ju inte bäst på söndagen, men de va så värt det 👌

Sen har dagarna rullat på, praktik-hem-äta-sova sen upp igen.
Idag är de tjejkväll med mamma på Järnia, ska bli kul 🌸

ha en bäst dag alla
puss&kram♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

godkväll alla fina människor 🌸
Hoppas ni alla haft en fin vecka?! min har varit lite sisådär. haft huvudvärk i snart 2 veckor.. lite jobbigt 😔 men ska undersöka de på torsdag då jag ska till optikern.

just nu har jag kommit in i en period där jag vikrar snuttefiltar. gjort min första 😍

dom var riktigt roliga att göra så några sådana kommer jag knåpa ihop! håller på med min andra nu, håller på med huvudet, sen ska det bara monteras & sen är min andra klar! 🙈 då blir det att börja på min tredje!

som jag skriver i varje blogginlägg typ så ber jag om ursäkt att jag är så seg osv. haha de gör jag även igen förlåt ♡ jag ska bli bättre!
så jag försöker från & med idag. så får vi se om jag har något intressant att skriva om nästa gång 🙈

puss&kram♡

Likes

Comments

Idag är de då måndag, 11/9. ett tag sen ja bloggade, men de beror ju på att ja var i Turkiet 🙈 en spontan resa dit. men hur underbart som helst! ett ställe jag lätt skulle kunna åka tillbaka till.
hotellet vi bodde på va toppen, bra personal, bra receptionister, bra mat osv!

blev typ bara sol åh bad, men även besök på 2 nattklubbar 🙈 havana club & summergarden. vilka klubbar 😍 åh vilken värme de var.
träffade en hel del nya åh roliga människor! De va skoj 😍
besökte bazzarer där ja köpte 2 kepsar, 1 linne & 1 par skor. :) supernöjd över dom inköpen! Nästa gång ska jag handla mer 🙈

bilden nedanför är från havana club :)

men nu ska ja försöka sova, har varit i skolan, även lämnat in uppgifter så jag kommer ikapp de ja missade förra veckan & avslutade dagen med ett gympass! De va gött 😍


Även 6 månader finaste Elin somnade in, hjärtat, jag saknar dig. Hoppas du vakar över mig åh ser till att jag orkar när lusten pyser ur. Du är evigt saknad. Love u ♡

puss&kram 🐛

Likes

Comments

torsdag idag.. hela dagen 🌸

dagen började med skolan. riktigt kul att vara igång med den! dock ingen riktig lektion denna dagen, utan lite info osv, brandgenomgång bland annat. de drar igång riktigt imorgon! galet nervös 😍 men imorgon är de psykologi. Ska bli kul:)

Sen drog jag & jobbade 14-22. hade mysig kräftskiva på jobbet. Va riktigt trevligt det alltså. så glad att ja får jobba, men jösses va skolan tar mycler energi. kommer dock få tagga ner på jobbet åh fokusera mer på skolan de första nu så jag kommer in rirkgit i den:)
Men nu ska jag lyssna på musik & varva ner, sen ska jag sova. så ja skriver mer imorgon:)
natti natti 🌸

va även & lunchade med mamma mellan skolan & jobbet förut, på växthus oscar i grästorp, de va trevligt ♡

Likes

Comments

Jösses va de händer saker för mig just nu.

1. Skolan började igår 👏
2. Timanställd sedan 26/7-2017 på ett underbart äldreboende! ♡
3. Börjar komma på fötter igen.

Lite av vad jag blir glad av just nu. Jobbat hela sommaren, vilket jag inte är de minsta ledsen över. Även fast jag jobbar har jag kunnat träffa vänner & spenderat tid med dom.
Som de står började jag skolan igår. Jag ska utbilda mig till U N D E R S K Ö T E R S K A ! 😍 jag är så jävla glad gör det! Att jag har fått möjligheten att utbilda mig till något jag faktiskt vill! Att jag antagligen kommer få möjligheten att jobba med det jag vill!
Förr visste jag inte vad jag ville jobba med, men det har jag tagit reda på, jag vill jobba med våra äldre ❤ att kollegorna gör jobbet roligare är ett stort +!
idag (tisdag) har jag varit igång hela dagen!
skolan 8.30-14.00 & sen
jobba 15.30-21.30
Så nu e jag ganska trött. Imorgon är det skola igen, ser ja fram emot :)
Så jag ska försöka (IGEN😂) åh hålla bloggen igång. Som jag sagt så många gånger.
Vill även komma igång med träningen. Men de får komma när de e dags, just nu vill jag komma igång med skolan riktigt helst :)

Likes

Comments

När kände ni som världens sämsta sist? När kände ni att ni inte orkar göra något?
Lite så känner jag nu. Jag ÄLSKAR att vara med mina vänner, men när ja är själv kommer alla tankar. Haft en grym jävla kväll idag, så glad för det.
Om jag inte hade haft så underbart folk runt omkring mig hade jag aldrig orkat. Så otroligt mycket skit de varit de senaste, så mycket kraft de tagit från mig va, helt sjukt.
Men jag försöker kämpa vidare, jag SKA ta mig vidare.
oavsett hur mycket skit ja får ta, kommer du får ta mer en vacker dag, vänta bara.. ett ynka jävla ord till & jag smäller tillbaka! 👊
Tro inte att du ska komma undan med de du gjort.

Likes

Comments

Nu har jag precis kommit hem från Kinna. Var där för 2 veckor sedan och lämnade en liten, smal slinga av mitt hår. Idag har jag fått reda på hur det egentligen ligger till i min kropp.

Kan börja säga att det var mycket som påverkar min kropp.

Jag är kroniskt trött. Vilket gör att jag har ingen ork till mycket, det jag gör, gör ja på energi jag egentligen tekniskt sätt inte har., jag puschar min kropp till att göra det.
Jag har inre stress, normalt ligger man mellan 8000-10.000 (11.000 är också okej) men jag ligger på 28.000!
Jag har yttre stress.
Jag har störningar på: mage, tarm, binjurar och njurar.
Jag har ett påfrestat hjärta.
Jag har "problem" med ländrygg, ryggen, nacken och höften.
Jag har lite lågt PH-värde, min kropp är sur.
Jag har dåligt med celldelningar.
Jag har brist på B12.

Ja, det är en del saker & detta är inte allt. Men nu börjar jag förstå varför jag är så trött och ibland inte orkar göra något. Men att få reda på så mycket som jag inte ens visste att man kunde få reda på är underbart måste jag säga.
Så nu ska jag börja rätta till allt. Gäller att "backa" bandet och rätta till det. Men hjälp av tabletter & dropparna (bilderna nedan) ska man kunna komma i form.

Den gröna burken är till för: mage, sömnen och det.
Den röda burken är till för: Hjärtat.
Droppet: är lugnande så man inte ska brusa upp, blir irriterad, sur osv.


Likes

Comments

Läste en sån jävla grym text förut som ja kommer kopiera rak av :

"Detta får du aldrig glömma om du älskar någon med ADHD

För inte så länge sedan så publicerade en vän till mig ett väldigt viktigt inlägg på Facebook. Det är inte nytt men nog så viktigt ändå. Äntligen har jag fått lite mer förståelse för hur det är att leva med
ADHD eller ADD. Jag är precis som du men ändå alldeles olik.

Jag känner samma känslor, upplever samma saker. Bara lite mer. När jag är glad är jag överlycklig. När jag är arg är jag förbannad. När jag är ledsen är jag förtvivlad. När någon sårar mig känns det som om hela världen går under. När jag får en kram blir allt genast bra igen hur illa det än var alldeles nyss. Ibland tar jag allt personligt. Allting som händer känns riktat mot mig. Och eftersom jag saknar en ventil i min hjärna så måste allting komma ut på annat sätt, oftast genom munnen. Jag kanske låter ilsken. Du kanske tycker att jag överdriver. Men eftersom jag saknar den där ventilen som du har, så blir saker som sker väldigt stora för mig. Jag får ingen chans att sortera upp tankarna och rensa bort det dåliga. Det som inte är realistiskt. Jag är ingen dålig lyssnare men ibland har jag svårt att koncentrera mig. Droppandet från kranen, en bil som kör förbi, ett par på en bänk; allting som du med hjälp av din ventil kan sålla bort stannar kvar i huvudet hos mig.Jag ser dina läppar röra sig men ibland, jag är ledsen, så klarar jag inte av att höra vad du säger trots att jag verkligen försöker. Jag gör det inte för att nonchalera dig utan för att det finns så mycket annat att lyssna på. Och är vi i ett helt tyst rum så lyssnar jag istället på tystnaden som blandas med tankarna i mitt huvud. För där, där är det aldrig tyst. Ibland blir du trött på mig för att jag har frågat dig om en sak och sedan nästan genast ställer samma fråga igen. Nej, jag är inte dum i huvudet, trög eller korkad. Det är bara så att svaret du gett mig försvunnit bland alla andra tankar i mitt huvud. Så då behöver jag fråga igen. Och kanske en gång till för att det ska fastna ordentligt. För att jag ska komma ihåg. Att ligga i soffan  en hel kväll och titta på film fungerar sällan för mig. Efter en stund börjar det krypa i kroppen, jag tappar min koncentration och tittar på allt annat förutom det som händer på tvskärmen. Då är det min kropp som talar om att jag behöver lite omväxling. Mitt tålamod har tagit slut hur bra jag än tyckte att filmen var. Ge min övertrötta hjärna en paus tio minuter så kan vi fortsätta sen. Min skalle har inte samma förmåga att bearbeta intryck som din och tröttnar fort. Blir du tokig på mitt eviga fipplande på telefoner, överkastet, kläder och allt annat som jag får mellan fingrarna? Det är bara mitt sätt att göra av med lite energi för att kunna hålla kvar fokus på dig. Emellanåt känns det kanske som jag inte förstår dig och dina känslor. Men jag förstår så mycket mer än vad jag kan sätta ord på. För när det är starka känslor i  omlopp blir min hjärna styrd av dom och inga ord kan komma över mina läppar. Jag har fullt upp med att hålla ordning på kroppen så att den inte utför oönskade handlingar mot mig själv eller andra. Slänger jag saker överallt? Kaos är mitt sätt att hålla ordning. Eftersom det är kaos i huvudet på mig jämt så är det då jag känner mig trygg. Det är då jag känner att jag har kontrollen. Förvånas du över hur jag kan vara förbannad i ena sekunden och i nästa hur glad som helst? Bli inte det. Mitt humör styrs helt av vilken känsla som får övertaget. Och sådant kan ändras fort. I min hjärna är allt i ständig rörelse. Ibland hinner jag inte med. Hamnar jag ofta i konflikt med andra? Det är bara för att jag hatar orättvisor och vägrar att se på medan andra människor råkar illa ut. Att lägga sig i är min specialitet. Jag gör det inte för att vara jobbig utan för att jag saknar den fega spärren som brukar känneteckna människan. Jag saknar ett konsekvenstänk och sätter mig ofta i farliga situationer för att rädda människor jag tycker om eller känner medlidande för. Du tycker kanske att jag är expert på att skämma ut mig. Du förstår, jag ser inte att vara högljudd, hoppa i vattenpölar eller skratta högt som pinsamt. Jag gör det som faller mig in. Det jag känner för i stunden. Jag har inte tid att fundera på vad andra människor tänker om mig. Det finns så mycket annat som distraherar. Jag förstår inte instruktioner lika snabbt som du. Ibland kanske någon har förklarat samma sak för mig tio gånger utan att jag fattat ett smack. Sedan kommer någon annan och jag förstår plötsligt på en gång. För mig handlar det nämligen inte om vad du säger utan hur du säger det. Trött på att jag tappar bort nycklarna varje gång vi ska någonstans för att sedan alltid finna dem i jackfickan när vi kommer hem? Det är bara att du vänjer dig. Min hjärna är så upptagen av omgivningen att den inte har tid att komma ihåg vart sakerna hamnar. Jag lägger ifrån mig dem utan att tänka på det.
Vi med ADHD/ADD är intensiva. Vi känner mer. Vi hatar mer. Vi sörjer mer. Men vi älskar också mer. För när vi älskar någon så gör vi det inte bara med hjärtat utan med hela kroppen. När du känner att du inte orkar vara förstående längre- gå ut. Ta en paus. Ta en paus från oss, för vi kan vara nog så påfrestande. Det händer alltid något när vi är med. Vi är i ständig rörelse. Men vi är inte bara intensiva och hyperaktiva. Vi är också både intelligenta och kreativa. Vi har bara ett annat sätt att tänka på, eftersom vi saknar den där ventilen. Vi har för att överleva skapat vårt egna lilla sätt att vara och agera. Det måste du låta oss få. Och ger du oss den chansen, chansen att få vara precis den vi är, låter oss få ta tillvara på allt positivt som vårat handikapp medför så kommer du att se hur mycket vi har att ge dig. Du kommer att förstå. Och vara stolt över att just du får följa med på vår resa och upptäcka världen i vårat perspektiv. "

Detta inlägg är skrivet av Nadia Salwin. Och du har så rätt i det du skriver & jag känner igen mig i så typ allt. 🌸

  • 468 Readers

Likes

Comments

Och så känns allt ok igen. Känner mig varken glad eller ledsen. Hur funkar kroppen egentligen?
Från att först va på bra humör - till att bli helt förstörd & sne inte känna något (varken glad eller ledsen).
Ibland förstår ja verkligen inte.

  • 491 Readers

Likes

Comments

Sakta bryts jag ner, försöker ja ta mig upp för kanten faller den som sand ner i gropen. Det går inte ta sig upp. Tankarna leker tafatt uppe i huvudet på mig så ja blir helt tokig. Jag tänker & tänker, det e det ända jag gör, men varför kommer jag aldrig fram till något svar? Varför ska de va så svårt?
Ja jag gråter, ja jag är en så jävla känslosam person som tar allt man säger till mig seriöst, det tar hårdare än vissa tror.
Betyder ja något för dig? Är du min vän? Vilka vill faktiskt vara med mig utan att skämmas? Alla tankar rullar på repeat.
Nej jag mår faktiskt inte bra, jag mår åt helvete, men ja försöker varje dag, försöker visa mig stark när ja innerst inne mår skit.

Idag är just en sån dag. En dag jag helst vill fly från allt. Jag känner mig oviktigt, ingen prioriterar mig, ingen vill träffa mig, ingen vill prata me mig. Jag är ledsen. Ligga i sängen allt ja gör, lyssnar musik & gråter, gråter för ja känner mig så jävla värdelös, hopplös, tjatig, ivägen, störig, jobbig, ja allt man kan komma på. Jag vet nog att de inte är så. Men det är exakt jag känner mig.
Jag vill oxå va omtyckt, va en person som folk hör av sig till, men istället är ja den ensamma. Trodde ja va stark, de kanske jag va i början, men den styrkan bryts sakta ner & ja blir en svag person. 💔

  • 497 Readers

Likes

Comments