Hej finisar😘

Idag blir min bebis 4 MÅNADER?! Asså det är sjukt vad tiden går fort! 4 månader sen jag blev mamma, de känd som typ 1 månad sen!

Idag var första gången på typ 3/4 dagar som vi har kunnat vara ute på då det har varit typ -27 grader här hemma, då vill man gärna inte gå ut och gå eller nå, så vi har bara varit inne och myst hela dagarna och pluggat körkort!
Imorgon ska vi träffa lite kompisar och lämna tillbaka min skåp nyckel till skolan eftersom jag inte går i skolan längre.

I helgen händer lite roligheter men tänker inte avslöja det ännu för er 🙊

Just nu har Klara somnat för natten så jag ska väll snart också sova! Det är så skönt nu då hon sover hela nätterna, dock har hon gjort de i typ 2 månader men ändå:))

Juste idag har jag även färgat håret🙈 dock blev det lite för mörkt men de ljusnar ju mer efter varje tvätt :)

Nä nu tänker jag säga gonatt!
PS. Kom gärna med tips om vad jag kan skriva om ☺️😛

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Dessa 2 senaste nätterna har Klara sovit jätte dåligt vilket leder till att jag är vaken mycket. Har sovit ca 5/6 timmar sammanlagt dessa 2 nätter och inget under dagen eftersom min storasysters son på 2 år är här då storasyster ska på BB vilken dag som helst😍
Nu har vi iaf gått och lagt oss för natten och hoppas på sömn 😴
Ses imorgon 😘

Likes

Comments

Torsdag 14/9

Kl 06 på morgonen kommer en sjuksköterska in till mitt rum och skulle ta mitt blodtryck, jag kommer inte ihåg vad det låg på då men de var fortfarande för högt.
Runt kl 7/8 kommer en barnmorska in till mig och säger att jag ska fasta för att senare vid lunch ungefär skulle jag få göra ett vändnings försök.

Vid kl 12 kommer läkaren som skulle göra vändnings försöket och berättar hur det skulle gå till och gjorde även ett till ultraljud så hon fick de åt vilket håll som skulle vara lättast.
Vändnings försöket gjorde fruktansvärt ont så jag började gråta och var tvungen att avbryta efter ungefär 1-2 minuteroch hon hade inte rört sig ett dugg. Efter det så fick jag ligga med cth på i nästan 1 timme för att höra så bebis hjärtat slog normalt, och det fick mig lugn igen, så lugn så jag somnade 🙈 när 1 timme hade gått så fick jag gå in till mitt rum igen, jag var fortfarande lite yr men klarade av att gå in till rummet.

Jag skrev till Jonas att han skulle komma upp så han åkte vid 2/3 nångång.
Jag hade fortfarande inte ätit nånting på hela dan.
Både innan och efter vändnings försöket sa läkarna att jag inte skulle kynne få göra något kejsarsnitt förens imorgon (fredag) eller på lördagen för att det var så många. Men om mina värden blev sämre skulle jag få göra ett akut snitt.

Mitt blodtryck blev bara högre och högre, och när kl var 17 nånting så kommer en läkare ner och säger ”om 30 minuter ska du ligga nere på operationsbordet!” Då steg min puls till 1000 kändes de som.
Jonas var ungefär 1 timme ifrån Östersund och hade kontakt med mamma via telefon.
Jag gick och bytte om så kom kirurgläkaren in och gjorde ett sista ultraljud för att hon skulle kunna se hur hon skulle lägga snittet.
Sen kom 2 barnmorskor in och satte in en kateter och sedan rullade ner mig till operation.
När vi kommer ner så träffar jag narkosläkare, barnmorskor, kirurg osv.

När jag hade lagt mig på ”sängen” så var det dags att få ryggbedövning, kommer inte ihåg hur lång tid de tog att ta den, men har för mig att narkosläkaren stack mig i ryggen 5 gånger ungefär.
Man brukar vänta 10-15 minuter på att bedövningen ska verka, jag väntade 25 minuter och den hade fortfarande inte tagit och dom var tvungen att få ut Klara nu direkt. Precis när dom säger att dom ska söva mig så hör jag en röst bakom mig som säger hej, och då kommer Jonas in!
Jag som va så orolig att han inte skulle hinna, att han hade kört av vägen eller något sånt. Så det blev en lättnad när jag fick se han och hålla hans hand.
Sen sövde dom mig och det sista jag kommer ihåg är att någon säger ”gonatt Sandra” sen blir allt svart...

Jag har ett svagt minne av att jag börjar vakna upp i en hiss (har jag för mig) jag var utan bebis och utan Jonas, hade bara mamma och 2 barnmorskor. Mamma förklarade att Jonas var med Klara och att jag skulle få träffa dom nu.
Jag kommer in på uppvaket och låg bara och kollade mot dörren som snart skulle öppnas, och några sekunder senare öppnas den och så rullar en vagn in av Jonas och i vagnen ligger min bebis!
När hon kommer upp på mitt bröst så börjar jag nästan gråta för att hon är så fin!
Hon kom 19.31 och vägde 3020g och var 49cm lång!

Trots allt som hände så var det en underbar förlossning! Och sedan på söndagen den 17 bad jag om att få åka hem med en underbar dotter!❤️

Likes

Comments

Här kommer min förlossningsberättelse del 1!
Onsdag 13/9

Allt var en helt vanlig onsdag jag var på skolan och sen kl 13.00 hade jag tid hos barnmorskan för en helt vanlig koll. När jag kommer dit så berättar jag för min barnmorska att jag tror att jag har fått havandeskapsförgiftning, så vi tog ett urinprov, och mycket riktigt så hade jag äggvita i mitt urin + att mitt blodtryck låg på 140/85 och annars ligger jag på 120/70 ungefär. Jag hade haft kraftig huvudvärk i över 1 månad och ingenting har hjälp, jag trodde de berodde på att jag var stressad över skolan och att jag sovit dålig.
Men de var inte allt, när barnmorskan skulle mäta och känna på magen så tyckte hon att Bebis låg i säte så hon bad en annan bm komma och känna så dom va säker, sen fick jag göra ett ultraljud för att se att det var så.
Här var jag i vecka 38+1.

(Klara hade legat i säte 1 gång innan men sedan vänt tillbaka sig och nu vänt sig igen)
Jag bor 1.5 mil utanför Sveg, vilket betyder att jag har 20 mil till bb som ligger i Östersund!

Barnmorskorna ringde till förlossningen och dom sa att jag skulle åka upp.
Jag ringde till mamma som var 14/15 mil ifrån mig på ett möte och hon svarade inte. Jag ringer min pappa som va 7 mil ifrån mig och jobbade, han sa att jag skulle åka hem med bussen och packa sakerna så kommer han och hämtar mig. Han fick även tag på mamma och berättade allt så hon åkte från sitt möte för att åka med mig.
Jonas som är Klaras pappa bor ungefär 17 mil ifrån mig fast åt helt andra hållet och han var och jobbade å han var ytligare några mil ifrån 😅

När mamma och jag kommer till Östersund till förlossningen så blir jag inlagd 19.30 ungefär. Efter ett tag kom det en läkare och en barnmorska och pratade med mig, dom kände på magen och gjorde även ett ultraljud för att se hur hon låg.
Efter de tog dom massa prover på mig och även mitt blodtryck som då låg på 155/90

Vid 23 ungefär kommer en barnmorska in och säger att jag inte kommer åka därifrån utan en bebis!

Detta är del 1 så fortsättningen kommer senare ikväll🤭🤗

Likes

Comments

Hej på er!

Nu var det ett tag sen ja skrev här men jag har spenderat massa tid med Klara då hon varit jätte förkyld, kan de vara tänder påväg montro?🤔
Ända dagen jag inte varit med henne var i tisdags, då var jag i Östersund med Liv och träffade hennes kusin och Jimmie å Wille.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva å ni får gärna komma med idéer och tips ☺️

Idag var Klaras pappa här och hälsade på några timmar också ☺️

Likes

Comments

Hej på er!
Vill önska er alla ett gott nytt år och hoppas ni haft ett bra 2017 och får ett minst lika bra 2018!
Detta år vände mitt liv till något bättre!
Den 28 januari fick jag reda på att jag var gravid, det var ett jobbigt beslut för mig och jag tvekade ända tills jag var på första ultraljudet i vecka 8+2 på alla hjärtans dag, då bestämde jag mig när jag fick se mitt lilla hjärta där inne att hon skulle få fortsätta livet!
I september kom min älskade prinsessa helt oväntat (de kan bli i ett annat inlägg)
Om 1.5 timme ungefär är det 2018 och det året kommer bli ett bra år!

Iaf gott nytt år på er alla! 😘

Likes

Comments

Hej på er!
Idag har vi tagit det lugnt förutom när vi var hos min storasyster och hälsade på, hennes son som är 2 år har väldigt mycket energi och skulle springa runt hela tiden😅
Klara har varit väldigt trött sen vi var där och ligger just nu och sover i mina armar medans jag kollar på tv😬
Imorgon är det nyårsafton och jag har inga planer förutom att vara hemma.
Här kommer lite bilder från dagen på prinsessan 😍

Likes

Comments

Godmorgon på er, nu tänkte jag ta och berätta lite om mig själv och vem jag är osv.

Jag heter iaf Sandra, är 17 år gammal och mamma till Klara på 3m & 2v.
Vi bor just nu hemma hos min mamma och pappa tillsammans med min lillasyster utanför en "by" som heter Sveg.
Jag blir 18 i februari och min plan för 2018 är att hitta ett extra jobb i Sveg och sedan flytta till Sundsvall och förmodligen hitta jobb och dagis där!

Nu ska vi åka hem till Sveg igen efter att ha varit hos Klaras pappa några dagar 😘

Likes

Comments

Hej på er!
Detta är det första inlägget och jag vet inte riktigt vad ja ska skriva mer än välkommen eller något sånt 😅

Fick en knasig idé av att starta en blogg så kolla med en kompis och hon sa att ja skulle göra det så jag gjorde de!

Här kommer jag skriva om lite av varje, tex vad jag och Klara gjort om dagen, berätta lite om mig själv, visa lite bilder då jag gillar att fota ibland 🙂

I nästa inlägg kommer jag att berätta lite mer om mig själv och om Klara och vart vi bor osv!

Likes

Comments