Idag före jobbet hade jag min sista yrkesprovsutvärdering, vilket betyder att jag officiellt har slutfört mina studier till närvårdare. Nu är det bara att vänta på betyget så har jag en yrkesutbildning. Känns otroligt att det är två år sedan jag påbörjade denna resa och att jag faktiskt genomförde den vid sidan av mina andra studier och jobb. Men nu är jag äntligen vid målsnöret!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår efter jobbet åkte jag mot Åbo med Thomas och Calle. Efter de senaste dagarnas dubbelskift med både jobb och praktik sov jag 11 timmar i natt, vilket var mycket välbehövligt.

Idag hämtade Adelina upp mig och vi åkte till skolan för att arbeta med en inlämningsuppgift till en distanskurs vi går. Nu ska jag fortsätta med den innan graduseminariet 15-17 idag. Sedan ikväll ska jag ta ”nattbussen” hem igen.

Distanskursens uppgift den här modulen är att bekanta sig och genomföra olika test så här är två bilder på ett test för att bedöma barns non-verbala kommunikation genom lek. En bra uppgift att bekanta sig med test man säkert kommer jobba med i det framtida yrket som talterapeut.

Likes

Comments

Igår var jag kvällsskift på praktiken och efteråt var jag och Amanda till Jennifer och tittade på Idol-finalen.

Idag har jag jobbat och snart blir det kvällsskift på praktiken. Imorgon jobbar jag igen och på kvällen ska jag också åka på praktik. Sedan är det bara utvärderingen kvar så är min sista praktik som närvårdarstuderande avklarad. Intensiva dagar framöver nu, men snart är det jullov.

Likes

Comments

Här är några tavlor som jag beställt, och nu har vi påbörjat utplaceringen av dem. Vet inte riktigt var jag ska ha alla ännu men det blir nog bra när det blir klart.

I dag har jag uppdaterat mitt Första hjälp-kort på förmiddagen och sedan jobbat kvällsskift. I morgon ska jag på praktik, och över helgen blir det både jobb och praktik. 

Likes

Comments

Ingen har väl missat att det är Finlands 100:e självständighetsdag i morgon. Efter min praktik idag bestämde vi oss för att styra ihop en liten självständighetsmiddag och bjöd över Matti och Amanda.

Till förrätt blev det trattkantarellsoppa toppad med lite bacon och parmesan. Sådan lyx att ha trattkantareller i frysen, bara att ta fram och börja koka.

Till huvudrätt blev det pepparbiff, bakad potatis, bearnaisesås och sallad, och kaffe och kaka till efterrätt.

Finlands 100-åriga självständighetsdag ska jag spendera på jobbet tillsammans med vår äldre generation, finns knappast något bättre sätt att spendera den på.

Likes

Comments

Dagens graduseminarium gav tyvärr ingenting, igen, så åter igen kändes den långa bilresan onödig. Men ska man vara närvarande 10 tillfällen så ska man.

När jag ändå var i Åbo tog jag tillfället i akt och åkte med Adelina till IKEA och köpte hem bland annat tavelramar, lampor till nattduksborden och handdukar.

Passligt efter IKEA-visiten fick jag ett meddelande om att tavlorna jag beställt från Desenio hade kommit så nu är det bara att fundera ut var jag ska hänga upp dem. Så någonting bra kom ur denna veckas Åbo-resa också.

Likes

Comments

December är här och den medför en hel del program. Jag har slutfört en praktik i fredags och påbörjat en annan idag. I kväll har vi kört till Åbo för att jag ska på en föreläsning i morgon. Annat som jag har på agendan i december är graduskrivande, jobb och en uppdatering av Första Hjälp-kursen. Och kanske fixa inlämningsuppgifter till några distanskurser jag går, men dem är det ingen panik med så det är skönt.

Om allt går enligt planerna kommer jag få närvårdarexamen efter jag slutfört praktiken som jag påbörjade idag, så det känns himla bra.

Fick lite Kinder Maxi av morsan idag också, nästan som en julkalender. Och så blev vi bjudna på lite lillajulsmat också, mums!.

Likes

Comments

Idag var jag med mamma till Halpa-Halli och Engelqvist på förmiddagen. Jag köpte två glasburkar, stenar och hyacinter som jag fixade ihop, ganska nöjd med resultatet.

Jag köpte även lite julgransbollar och satte dem i en glasburk jag hade hemma tillsammans med en ljusslinga. Några eucalyptus-kvistar fick också följa med hem som jag satte i min vas jag fyndade på Hemtex på Black Friday.

Nu finns det nog lite julkänsla hemma, det är ju trots allt lillajul nu i helgen.

Likes

Comments

Min nya telefon, Iphone X, har typ världens bästa kamera. Det finns ett porträttläge som gör att man kan ta bilder med suddig bakgrund. Jag är riktigt nöjd med kameran, det känns som att ha en systemkamera i telefonen. Och ja, Face ID är riktigt häftigt också.

Likes

Comments

Igår fixade Amanda och Linnéa plättar när de kom hem från jobb och skola. Lyxigt sådär på en måndag, det är ju inte alltför ofta man lagar plättar.

Senare på kvällen spelade jag och Robert Monopol. Jag brukar inte ha så god tur men igår gick jag ut som segrare, ganska överlägset om jag får säga det själv.

Igår beställde jag även hem tavlor som jag haft beslutsångest över sisådär sedan vi flyttade in för över ett halvår sedan. Sist och slutligen blev det lite impulsivt men jag tror det blir bra, bättre än inget i alla fall.

Likes

Comments