Här sitter jag oftast då jag skriver på min kandidatavhandling, bland de ryska böckerna på biblioteket. Sakta men säkert går det framåt, så hoppeligen hinner jag bli klar till deadlinen i december. Bara att bita ihop alltså. Det känns dock bättre nu då man har en början och har någonting att jobba med.

Nu sitter jag däremot på bussen påväg hem igen inför tre arbetsskift i helgen. 4,5 timmar to go. Återigen hittade jag en biljett för 4€ så det är nog värt 4,5 långa timmar. Nästa resa verkar dock bli fullt pris, och det svider lite i plånboken nu när jag blivit bortskämd med några 4€'s resor.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

London | New York | Miami

Likes

Comments

För tillfället är det meningen att vi ska skriva vår kandidatavhandling samtidigt som vi ska delta i flera andra kurser. Redan det är ett heltidsjobb. Utöver det går jag också närvårdarutbildningen som just nu har lämnat lite på efterkälken, för jag har helt enkelt inte hunnit med inlämningsuppgifterna och inte heller haft möjlighet att närvara på närstudietillfällena.

Utöver studierna har jag beslutat mig för att också jobba lite mer vid sidan om nu ett par veckor framöver. Det är väl helt logiskt att 24 timmar i dygnet inte räcker alla gånger. Än en gång påpekar jag att jag har valt det själv, och att jag absolut inte klagar.

Man kan ju fråga sig varför man självmant önskar att få åka i jobb då, om man redan har så mycket på tapeten. För min del, som under de senaste åren har jobbat inom äldreomsorgen, ser jag det dels som att jag får lära mig praktiskt om olika saker, både gällande yrket som närvårdare och som talterapeut. Utöver det så får jag koppla bort känslan av att vara "tvungen" att skriva skolarbeten, och jag kan fokusera på andra människor till 100% en stund. Och sen så är det inte så illa då lönen kommer heller. Förstås är det inte alla gånger jag är hemmavid det råkar finnas vikariat, och då får man ju koppla av på andra sätt, så även i Åbo där jag inte har något jobb att åka och vikariera till. Jag menar alltså att jag är tacksam över att ha studieplats(er), att jag har möjlighet att gå två utbildningar som jag tycker om och att jag har en arbetsplats som jag får åka och vikariera till ibland. Även om det känns lite stressigt ibland så är det ju också delvis ett sätt för mig att koppla av studiestressen.

Med detta sagt ska jag nu åka iväg på kvällsskift. Imorgon jobbar jag morgonskift och sedan hoppar jag på bussen och åker mot Åbo för en snabbvisit där onsdag-torsdag och sen på torsdag kväll bär det av hemåt igen för tre arbetsskift i helgen. 

Likes

Comments

Min helg har i stora drag bestått av jobb och träning. I fredags var vi hos Petra och Alex och tittade på Idol. Igår hann jag även vara med Lina på kvällen.

I helgen har jag hunnit vara både till gymmet och springa Naturstigen med mamma, min personliga tränare.

Likes

Comments

Här om dagen var jag och Robert ut och gick med Maija i skogen. Vår annars ganska (väldigt) slöa hund var riktigt ivrig då hon fick springa löst runt på skogsvägarna.

Reflexvästen var på också ifall någon älgjägare skulle missta henne för en älg, hehe.

Likes

Comments

Häromkvällen var jag ut på en promenad med Petra, Olivia och "lillasyster". Vi stannade vid Stenbackens skola och lekte där en stund. Här ovan på bilden sjunger Olivia "Björnen sover" för full hals. Vi avslutade rundan med det obligatoriska, kafferep.

Likes

Comments

I söndags var jag och mamma till Vargberget och gick Naturstigen. Det var många år sedan sist så det var trevligt.

Vi gick upp i utkikstornet också, och med min väldigt höjdrädda mor var det också en upplevelse i sig.

Likes

Comments

Nu sitter jag i bussen och är snart hemma. Denna gång tog jag med mig hörlurar så jag fick kolla serier med ljud. Senast körde jag utan ljud och bara läste texten, hah.

Åbo domkyrka imorse.

Ynka 4€ betalade jag denna gång med Matkahuolto. Plötsligt kändes det inte lika jobbigt att sitta i bussen i 4,5 timmar.

Likes

Comments

Idag hade vi som sagt skola hela dagen, vi fick dock sluta lite tidigare så det var skönt, det räckte nog till ändå. Ett intressant ämne behandlades under dagen, afasi. Tycker inte om att studera all bakgrund och historia men "sjukdomsbilden" och eventuell behandlig är riktigt intressant.

Tog med egen lunch eftersom att ÅA:s studentrestauranger inte har öppet på lördagar, och "orkade" inte gå till Assarin Ullakko och stressa heller. Denna sallad är dock den bästa, enligt mig också mycket godare än när man gör sin egen sallad i affären.

När jag kom hem från skolan funderade jag om jag ska sätta mig i soffan resten av dagen, eller om jag ska gå ut i friska luften först. Beslöt mig för det andra alternativet. Efter en stund till beslöt jag mig för att springa lite intervaller också denna gång. Fy-fy-fy vad jobbigt men så himla skönt när det är över och man får gå i duschen.

Efter min intervall-träning värmde jag upp spaghetti och "mårasåsin" som jag gjorde igår och nu ska jag bara chilla på soffan resten av kvällen. Imorgon blir det en morgonpromenad till busstationen för då åker jag hemhem igen för en veckas jobb, och det ska bli riktigt skönt!

Likes

Comments

Psykiatri-tenten igår var inte alls lika svår som förväntad, så det var skönt att få den ur världen, hoppeligen då med godkänt vitsord, men det tror jag nog.

Idag har jag befunnit mig på föreläsning i vetenskapligt skrivande och på eftermiddagen försökte jag, Julia och Adelina skriva lite på våra kandidatavhandlingar. Lyxade till det med en hallon-cheesecake till kaffet också fredagen till ära.

Seriösa kandidatavhandlingsskribenter.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt framför en serie med lite godis, för imorgon har vi afasiföreläsning kl. 9-16. Härligt sådär på en lördag. 

Likes

Comments