Sedan vi kom hem från Åbo har vi rustat på i nya lyan litegrann med diverse möblemang och sånt. Det tar sig, sakta men säkert. Vardagsrummet börjar vara ganska långt påväg i alla fall.

Den resterande tiden har jag varit på jobb, och ikväll ska jag ha lördagsmys med Petra och dessa sötungar nedan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

För ungefär ett år sedan skrev jag ett blogginlägg om att studera två utbildningar samtidigt, det kan man läsa här.

Så en liten update om hur det går kanske borde vara på tiden?

Logopedi-studierna går framåt enligt planerna och när detta år är slut borde jag ha 180 studiepoäng, vilket betyder 120 sp kvar tills jag är legitimerad talterapeut. Detta år har vi haft kurser i bland annat stamning, pragmatik, läs-och skrivsvårigheter, psykiatri, tvåspråkighet samt i motoriska talstörningar hos vuxna. Utöver det har vi skrivit kandidatavhandling och haft klinisk terapi. Detta år har varit det absolut mest krävande hittills.

På närvårdarlinjen hänger jag fortfarande med och läser sedan januari mitt kompetensområde, Äldreomsorg, vid Vasa-enheten. Har tyvärr inte haft möjlighet att delta i närstudierna en enda gång i vår men kunnat komplettera med distansuppgifter istället och diverse tenter. Rehabiliteringspraktiken ligger och släpar sedan före julen men innan sommaren ska jag förhoppningsvis hinna med den också. När jag jobbar i sommar kommer jag få en praktik till godo därifrån också så det är bra.

Utöver detta har jag dessutom haft en 50%-tjänst sedan januari, så det har nog varit fullt upp hela våren. Men det är kul iallafall att ha mycket på gång. Börjar dock bli lite less på att pendla mellan Åbo och Närpes.

Hur är planen i framtiden då? I höst borde vi nästan ha "ledigt" från logopedin eftersom många åker på utbyte, så då har jag tänkt börja fundera på gradun, och på närvårdarlinjen. Tanken är ju att jag ska bli utexaminerad närvårdare julen 2017, så om det lyckas eller inte återstår att se, beroende på hur schemat ser ut i verkligheten i höst.


Likes

Comments

Tjena. Igår skrev jag tent i demenssjukdomar och det gick nog helt bra. Sedan hade vi föreläsning i läppavläsning, lite ovanligt men riktigt intressant. Före vi styrde kosan mot Närpes satt jag, Ade och Andi med SPSS en stund och försökte få fram några forskningsresultat.

På kvällen när vi kom hem åkte jag direkt till Petra och bakade bullar med Olivia. Sedan sökte Petra fram en skolbok till mid och förhörde mig om ACE-hämmare och betablockerare och så vidare eftersom jag har tent i farmakologi idag. Efter tenten blir det kvällsjobb.

​Fina va?

Likes

Comments

Som jag tidigare nämnt är jag världens sämsta på att hantera växter och dörför har jag försökt söka fram växter som är lätta att sköta men ändå helt fina. Samtliga bilder är från Pinterest.

1. Den så kallade garderobsblomman, skulle jag kunna tänka mig att ha lite överallt i lägenheten. Har också sett bilder där kvistar av denna blomma är i en vas, det ser också riktigt bra ut, och jag antar att de håller sig längre än bara ett fåtal dagar som vanliga blombuketter.

2. Eucalyptus-kvistar tycker jag är riktigt snyggt i vaser. Eventuellt inte så mycket som på bilden, jag skulle också kunna tänka mig att ha bara några små korta kvistar i en liten vas och inte så stort som på denna bild ovan.

3. Monstera-blomman. Jag tycker den är superfin, både när den är så stor och när det är några kvistar i en vas. Såg faktiskt denna blomma i skolans bibliotek här om dagen och funderade på att ta hem den. En sånhär ska jag absolut ha i framtiden.

4. Chinese money plant, eller den mer kända elefantörat. Även denna är en liten och diskret blomma som man skulle kunna har lite här och där i lägenheten.

5. En stor kaktus, ger ett annars enfärgat rum en fin färgklick.

6. Corokia, eller den mer kända spökväxten som blivit så himla populär den senaste tiden. Jag har väldigt delade åsikter om denna. Första gången jag såg den tyckte jag verkligen inte om den men nu vet jag inte riktigt längre. Tror dock inte den kommer att dyka upp i mitt hem inom någon snar framtid, men vem vet?

Likes

Comments

För det första, what´s up med vädret? Igår strålande sol, imorse snöoväder, mitt på dagen regn och nu sol och fint igen? Kom igen.

Idag har jag inte haft några närstudier så istället har jag skrivit och lämnat in en uppgift i tvåspråkighet och försökt läsa på morgondagens tent i demenssjukdomar.

Innan jag officiellt får ta sommarlov ska jag skriva 6 tenter, gå på en auskultaiton, avsluta terapin och skriva arbeten som hör till det, presentera vårt forskningsprojekt (och göra analyser och skriva arbeten kring det), göra en kompletteringsuppgift och förhoppningsvis även hinna göra mitt examenstillfälle i rehabiliteringspraktiken från YA!. Känns som en evighet tills dagen kommer då allt är klart.

Väldigt avundsjuk på alla andra som snart slutar för denna termin. Snark att vårt ämne skjutit upp allt till maj i år.

Throwback till en plats jag skulle kunna sitta på nu #lübeck

Likes

Comments

I helgen såg jag och Robert filmen The Revenant, som har hela 8,0/10 på IMDb. Det var väl även av denna roll som Leonardo DiCaprio fick sin första Oscar. Skådespelet var det verkligen inget fel på, allt var bra gjort och såg verkligt ut, så ur den synvinkeln var det en bra film.

Filmen höll dock på i 2,5h, och jag kände att det blev lite "för mycket av det goda" mellan varven och det blev för icke-verklighetstroget för min smak. Filmen baseras på en bok och på en verklig händelse, men jag har svårt att tro att allt som hände i filmen verkligen har hänt på riktigt. Filmatiseringar brukar ju ha en tendens att överdriva lite här och var.

I sin helhet var det väl en helt okej film.

Likes

Comments

Igår efter jobbet åkte vi via mamma och pappa på kaffe innan vi styrde kosan mot Åbo, once again. Denna gång blir det tre studiedagar, varav tent, terapi, föreläsningar och en inlämningsuppgift. Det borde väl gå bra.

Nu har jag 5 ynka studieveckor kvar innan jag tar sommarlov.

Gårdagens middag blev på Köffi, för första gången.

Och värt att noteras; för en gångs skull körde jag ner till Åbo igår.

Likes

Comments

För någon tid sedan gjorde jag några olika designer som jag skulle kunna tänka mig att ha som tavlor hemma hos oss, med både mer och mindre seriösa texter. Här ovan är en mindre seriöst variant som jag skulle kunna ha som en liten tavla på skrivbordet eller på någon hylla i "kontorsrummet".

Får se sedan när vi har alla möbler hur det börjar se ut. Just nu är det mest en säng, ett matbord och massa IKEA-påsar fyllda med prylar som väntar på att hitta sin plats.

Likes

Comments

Igår åkte vi till Närpes igen efter en lång skoldag med bland annat forskningsövning och SPSS-hat. Nu är Åbo-lyan nästan helt tom, så nu är det i princip bara tvättmaskinen kvar att ta hem och den tar vi nästa vecka.

Idag väntar ett kvällsskift för min del, men innan det ska jag umgås med Petra och barnen.

PS. Diskmaskinen som syns med i bild - nästan det bästa med nya lyan. Efter 3 år av handdisk känns det himla lyxigt med diskmaskin nu.

Likes

Comments

Igår jobbade jag mitt femte arbetsskift för denna gång och efteråt styrde vi kosan mot Åbo. På kvällen blev det tentläsning, eftersom det tyvärr inte prioriterades över påskhelgen.

Imorse steg jag upp tidigt och gick till skolan och stressläste 20 minuter innan tenten, som för övrigt var i dysartri, och ja, lätt var den minsann inte. Hoppas verkligen att den är igenom dock.

Härligt väder har vi haft idag också! Varmt och skönt.

Efter tenten hade vi föreläsning i "audiologi och kommunikationssvårigheter vid hörselskador" och fick spela lite "Finns i sjön" med memorykort, chill.

Har också hunnit ha handledning för min terapi, varit och tittat på en terapi, och börjat ögna igenom en inlämningsuppgift. Nu tror jag dock jag ska börja gå till lägenheten och städa där lite till, så snart är vi officiellt utflyttade.

Likes

Comments