View tracker

7 december redan. Igår, på Finlands självständighetsdag, befann jag mig i datasalen och skrev på kandin. Kom faktiskt lite framåt, så det kändes bra. Känns sådär med tanke på att det är mindre än 2 veckor tills den ska vara så gott som klar. Men ingen panik.

Sådär annars i studieväg har vi ganska fullt schema nu innan jullovet. 2 tenter, ett studiebesök, en presentation (som tyvärr ska göras också) och så föreläsningar däremellan. Hatar faktumet att böckerna är slut på biblioteket, som alltid när vi ska ha tent. Vissa förstår tydligen att börja läsa i tid. Ungefär så. Utöver studierna ska jag jobba 6 skift innan jul och åka på dop. Så utan att göra, det lär jag inte bli iallafall.

Igårkväll var jag ut på promenad 6 km, och hade för en gångs skull på tillräckligt med kläder, så det var otroligt härligt för kropp och själ. Sedan gjorde jag lite smoothies som såg ut ungefär som denna på bilden ovan. Jordgubbar, blåbär, spenat, mango, hallonsylt och vatten. Blev nästan som sorbet när allt var fruset men gott var det. Har börjat sätta en sked sylt för den söta smaken istället för vanligt socker/sirap/honung som jag brukade sätta förut och det fungerar riktigt bra.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår sydde jag ihop mina två senaste verk, en apa och en gris. De var ganska roliga att göra och det gick ganska snabbt att virka kroppsdelarna. Det jobbiga var att sy ihop allt eftersom jag har en alltför stor nål. Och att få benen, armarna och öronen jämnt fastsydda. Det charmigaste av allt är nog apans svans och den lilla "knorren" som grisen har.

Dessa två är virkade med garnet som jag skrev om här .

Likes

Comments

View tracker

Igår köpte jag som sagt en muffinsform på IKEA, som jag invigde direkt vi kom hem. Skönt att ha lite bakverk i frysen till dagar då man inte alls vill/orkar baka. Någon gång ska jag testa göra salta muffins också, kanske med ägg och bacon och sånt.

Tyvärr har jag ingen sil hemma så därför ser florsockret så klimpigt ut.

Likes

Comments

Idag åkte jag och Robert, som så många andra, till IKEA. Vi skulle egentligen inte ha någonting men jag köpte mig en ugnsform att göra muffins i. Hela IKEA hade jultema så det var mest rött överallt. Och Massvis med mjukisdjur.

Likes

Comments

Idag började jag och Robert dagen med en promenad i det fina (och kalla) vädret. Sedan gick jag till skolan med Julia och försökte vara produktiv. Sedan åkte jag, Robert och Thomas till Mylly, men hade tyvärr ingen shopping-lycka idag..

Likes

Comments

Idag var jag i datasalen på förmiddagen och öppnade upp kandidatavhandlingen igen. 12-16 hade vi föreläsning i Audiologi av en audiolog, som var riktigt intressant! Kul att någonting faller en i intresse. Idag hade vi om hörseln och hörseltest överlag och nästa gång ska vi ha om olika hörselskador. Vi kommer nog att vara experter i audiologi innan denna kurs är avslutad, höhö.

Dagens lunch.

Då jag kom hem gick jag ut på promenad igen. Väldigt halt längs vägen men ändå så himla skönt att vara ute i friska luften en timme.

Detta är första helgen på vääldigt länge som jag spenderar i Åbo, och också första helgen på väldigt länge som jag inte jobbar. På ett vis skönt att inte sitta i bil halva helgen.. Istället för jobb ska jag försöka satsa på lite studier i helgen.

Imorgon ska jag försöka gå till skolan och skriva så det ryker på kandin så den blir klar någongång. Så är tanken iallafall. #kämpapå

Likes

Comments

Idag satsade jag på att skriva klart hemtenten och sagt och gjort, efter x antal timmar lämnade jag in den idag. Skönaste känslan på länge att äntligen ha den över! Nu är det bara att fortsätta på kandidatavhandlingen då som har lämnat lite (mycket) efter de senaste veckorna.

Ikväll gick jag och Robert på promenad i snövädret. Skönt att komma ut i friska luften lite.

Likes

Comments

Då jag fyllde år fick jag en burk med ingredienser till Rocky Road-kakor av mamma. Ikväll kom Thomas över så då passade jag på att svänga ihop dessa kakor.

Såhär blev de. Inte världens finaste men väldigt smidiga att göra. Goda blev de också.

Likes

Comments

Idag jobbade jag mitt femte arbetsskift så idag känns det nästan som fredag för mig. Efter jobbet tog vi Matti med oss och styrde kosan mot Åbo. Robert fixade räksmörgåsar och nu ska vi titta på en film. Nästan som fredagsmys.

Men, så är det inte fredag utan tisdag och jag har massor att göra imorgon. Denna vecka ska jag verkligen försöka vara effektiv med allt skolarbete så skulle jag vara några steg närmare det efterlängtade jullovet.

Likes

Comments

Till min födelsedag fick jag en FitBit-tracker av Robert. Den mäter bland annat mina steg, hur långt jag går och hur jag sover. Jag är riktigt nöjd med min FitBit hittills, den mäter det jag är intresserad av. En liten motivationshöjare för att röra på sig är den nog också.

Likes

Comments