Idag kom dagen då jag och tre andra ur närvårdarklassen hade vårt examensarbete. Vi går alla kompetensområdet Äldreomsorg och vi ordnade en fest med kaffe & tårta, musik och allsång av Magnus och Daniella, grillkorv & potatissallad samt lotteri. En riktigt trevlig eftermiddag blev det. Så kul att kunna ge de äldre en liten guldkant i vardagen.

Vi körde hårt på temat "Sommar" trots att regnet öste ner ute.

Ikväll har jag bara chillat och tagit det lugnt med Amanda, vi tittade en dålig film som gick på tv och åt chips. Och en lördagsöl på det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu har jag beslutat att det räcker med hallonsaft för i år, varken jag eller Robert dricker ens saft så ofta. Igår åkte jag och plockade bara de allra finaste och frös ner dem hela. Så har man till smoothies och ifall man skulle behöva till dekorering av något bakverk. Eventuellt skulle jag kunna göra lite sylt att ha till de få gånger man äter sylt, vi får se.

Senare på kvällen tog vi med en burk saft och färska hela hallon och åkte till mor och far på kafferep. Mamma hade mockarutor och några hallon på det var en perfekt kombo.

Likes

Comments

Dagarna flyter på, idag har jag jobbat och nu har jag fixat mat tills Robert kommer hem, nypotatis och lax står på menyn idag.

Har skaffat mig en kalender och börjat planera höstens studieschema, hur det sedan går i praktiken återstår att se. I alla fall ska jag gå pro gradu seminarierna i Åbo, så en hel del pendlande lär det bli.

Likes

Comments

Idag har jag kvällsskift men det känns som jag hunnit med ganska mycket redan idag. En sväng till banken, via affären, städat lite och kokat saft. Nu tror jag att jag har lagat ungefär 12 liter hallonsaft, så kanske det börjar räcka nu. Nu ska jag börja åka till jobbet.

Likes

Comments

Jag är ju för lat att göra en "riktig" smoothiebowl, så istället har jag börjat med att äta naturell yoghurt med granola, hallon, blåbär och en klick honung. Himla enkelt, och himla gott. Tips!

Likes

Comments

Idag var jag och mina systrar på kaffe till mormor och morfar och vi blev bjudna på denna läckra blåbärspaj.

Blev himla sugen på att kunna göra egna pajer så jag tvingade med Robert och plocka lite blåbär ikväll, så i vinter blir det smoothies och pajer av årets bärskörd.

Likes

Comments

I lördags jobbade jag först kvällsskift och direkt efter det åkte jag och Amanda ner till Fagerö för att jobba som "bartendrar" för en kväll, det var ett tag sedan sist. Efter 15h jobb var jag mer än nöjd att gå och lägga mig.

Mot kvällen på söndagen åkte jag och Robert för att plocka hallon och svarta vinbär, jag tror det blev ungefär 6 liter. När vi kom hem gjorde jag saft av allting. Hallonsaft är ju bara för gott. Vilken lyx egentligen att ha möjlighet att plocka olika bär såhär på landet.

Nu ska jag bara vilja fylla på blåbärslagret men det tar så himla länge att plocka dem så jag är inte lika motiverad. Kanske jag borde pröva med en bärplockare.

Likes

Comments

Förra veckan var Robert på resa och med sig hem hade han dessa fina "toalettväskor" från Victorias Secret.

Jag har själv länge funderar på att köpa nya eftersom mina är från typ lågstadiet, och ser också ut därefter. Hello Kitty på en och en röd med blommor (inte fina) på.

Verkligen i min stil.

Likes

Comments

Igår efter jobbet åkte jag och mamma till blåbärsskogen. Tålamodet räckte inte så länge eftersom jag och Petra skulle och plocka hallon senare på kvällen.

Hallonen gjorde jag till saft igår, äntligen har vi lite hemgjord saft igen.

Likes

Comments

Igår efter jobbet hade Robert fixat lite mat till mig, åh vad gott det var, saltsugen som i alla fall alltid jag är efter kvällsskift.

Ikväll jobbar jag kväll igen, men innan det ska jag äta en sen frukost, åka via banken och sedan åka och titta på hallonskörden lite.

Likes

Comments