I tisdags och i går skrev jag på forskningsplanen för gradun. Igår kväll kom Amanda över och så bakade vi morotskaka, mums. Idag har jag varit på jobb och efteråt var jag på en promenad i det fina höstvädret.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ett tips på relativt billig och enkel mat​! Baconlindade kycklingfileér på en batatbädd. Lådan kostade 7€ och det var bara att dra av plasten och sätta formen och allt i ugnen i 40 minuter. Himla gott var det också! 

Likes

Comments

I går visade vädret sig från sin bästa sida så jag åkte med mamma till skogen för att plocka trattkantareller igen. Hittade ett riktigt bra ställe och med oss hem hade vi hela 13 liter kantareller. Varken jag eller mamma har förr haft något bra kantarellställe men nu äntligen har vi ett. Jag stekte de flesta och frös in men satte även några liter på torkning i bastun.

Idag har jag varit på jobb och nu har jag 2 lediga dagar framför mig så planen är att jag ska studera dessa två dagar.

Likes

Comments

Natten till lördag kom Robert hem, tyvärr sjuk. Han har antagligen mycoplasma lunginflammation eftersom resten av min familj har haft det. Nu är det väl bara att vänta på min tur, men jag hoppas ändå att jag ska klara mig undan.

Idag började vi dagen med en lite trevligare frukost, först varsin smörgås med lite grönt och stekta ägg och sedan plättar med sirap, äppelmos och hallonsylt. Vilken lyxig frulle.

Likes

Comments

Nu har jag stickat vidare på det jag påbörjade här om dagen, tror nog det kommer att bli en filt när den blir klar.

Mönstret är jag helt nöjd med såhär långt, när den blir blockad kommer det nog bli riktigt bra.

Likes

Comments

Idag hade jag bokat tid hos frissan, fredagen den 13onde till ära. Med 20 cm kortare och ett friskare hår och med fräscha höstnyanser i håret stegade jag ut några timmar senare. Känns himla skönt att få bort lite längd och nu ska jag nog börja ha håret utsläppt igen.

En awkward selfie på det. Och håret är ju absolut inte kort nu heller. Har bara haft himla långt innan. En riktig frihetskänsla.

Likes

Comments

Idag har jag haft en ledig dag efter fem arbetsdagar. Solen visade sig idag så jag gick på en promenad i den sköna höstluften.

På kvällen gick jag till mormor och morfar med pappa på kaffe och med mig hem fick jag en burk med mormors äppelsylt. Lyx!

Likes

Comments

Igår köpte jag lite garn och började sticka. Satte ihop två typer av flätmönster och satte ihop ett mönster för en filt eller kuddfordral, så förhoppningsvis börjar det se bra ut också.

Det är väldigt längesen jag har stickat flätor så det är ganska roligt, i alla fall nu i början.

Likes

Comments

​Första omgången trattkantareller stekte vi och frös ner, men sedan var jag tvungen att testa att torka dem också. Har haft dem utradade på tidningspapper i bastun i flera dagar och har också haft på bastun på ca 40 grader några timmar. Igår förklarade jag dem färdiga och helt torra.

Jag vet inte om jag har gjort rätt men det fungerade i alla fall. 

Likes

Comments

Denna helg innebar jobbhelg för min del. I lördags var jag och Robert på lunch till Teboil före jag började jobba. Lite synd att inga lunchrestauranger har öppet på helgerna men maten på Teboil var dock också riktigt god, och superstora portioner.

Idag efter jobbet åkte jag hem till min familj på mat. Sedan åkte jag och pappa till skogen och plockade lite trattkantareller som jag nu har på torkning. Packade också lite persilja med mamma och Amanda så nu har jag vinterförrådet fyllt i frysen.

Idag har jag också hunnit träffa Petra, barnen och Lina. En riktigt rolig helg!

Likes

Comments