Igår blev vi bjudna på (supergod) middag hos Simon, Lisette och Idun. X antal diskussionsämnen och timmar senare stupade vi i säng efter en trevlig kväll. Nu har jag vaknat och börjar småningom vara redo för dagens kvällsskift.

Likes

Comments

Nu är vi hemma på landet igen efter två Åbodagar. Fredagens tent gick helt bra så det känns skönt att ha den ut världen. Gårkvällen spenderade jag med Petra och barnen, mys.

Idag åkte jag och Robert till Stånggrund och kollade läget där, och det slutade med att Robert föll genom isen ner till knäna. Men fint var det där iallafall.

Havtornen hängde med ännu.

Likes

Comments

Idag hittade jag en latmans fröknäckeblandning då vi var på Citymarket som jag köpte med mig hem. Har aldrig gjort fröknäcke förut men det var ju inne ett tag så jag tyckte att jag nog måste hänga med jag också, lite iallafall. Najs med en färdig blandning så man inte måste köpa alla frön enskilt och sedan ha mängdvis med frön man aldrig använder i skåpen. Får se om det går att äta nu då bara, ska hoppas på det.

Imorgon styr vi kosan mot Närpes igen så då ska jag ta med mig fröknäcket hem till mor. Jag tror hon uppskattar det mer än mig iallafall.

Likes

Comments

Förkylningen gav med sig relativt snabbt, idag mår jag redan mycket bättre. Jag har lite torra läppar efter att ha andats genom munnen hela gårdagen men annars är jag på bättringsvägen.

Nu har jag arbetsdagen uppskriven och nu ska jag fixa med lite skolarbeten innan det bär av mot Åbo igen. Då blir det två dagar fyllda med studier på schemat. Kämpa kämpa! Intalar mig själv att det Snart är sommarlov.

Och i och med väntan på sommaren får en bild från en fin sommardag 2016 pryda dagens inlägg.

Likes

Comments

Nu har jag dragit på mig en förkylning. Som tur är så hostar jag inte (ännu) och ingen feber heller. Känns så fel att vara förkyld i jobbet men också så fel att sjukskriva sig då man "bara" är snorig. Tur att jag var ledig idag och Hoppas det blir bättre så jag är i skick imorgon igen.

Fint imorse.

Idag ska jag fila på kandidatavhandlingen och försöka få till en ganska "färdig" version. Hittills har jag snutit mig ca 130 gånger idag. Tror det blir att googla "varifrån kommer all snor?" igen, som alla gånger när jag är förkyld...

Likes

Comments

View tracker

Idag efter jobbet bakade jag och Linnéa cupcakes. Frostingen blev inte världens snyggaste men roligt att göra lite annorlunda också någon gång. Då vi var klara bjöd vi över mormor och morfar på kaffe.

Senare på kvällen åkte vi och hälsade på Roberts farmor.

Likes

Comments

Idag efter jobbet gick jag och Robert på en promenad och vädret visade sig från sin bästa sida. Ikväll har jag inga större planer eftersom jobbet kallar igen imorgon.

Likes

Comments

​Idag sa vi farväl åt Han som alltid hade en rolig historia på lager, min kära Faffa❤

Likes

Comments

Efter att vi kom hem från Vietnam har jag nästan bara jobbat. Jag började tillbaka på mitt tidigare jobb och det är riktigt roligt att vara tillbaka. Utöver jobb har jag varit till YA! och planerat mina framtida studier där, samt träffat Petra (och barnen) och Lina.

Idag är jag ledig så idag ska jag försöka studera lite så jag inte hamnar efter redan från första dag (skulle egentligen varit i Åbo idag och imorgon). Nu är jag nog i en riktig studiesvacka. Skulle helst bara ta ledigt och typ jobba ett år. Så himla less på kandidatavhandlingen och alla tentor. Men bara jag får kandin helt färdig så ska det nog blir bra, så nu ska jag försöka skriva lite på den.

Amanda och jag fixade middag i tisdags. Maletköttbiffar, potatismos och svampsås, något av det bästa som finns.

Likes

Comments

Vi lämnade Nha Trang och styrde kosan mot Dalat. Vi hyrde en bil och en chaufför och påbörjade resan på 130 km som beräknades ta 4h.¨Det var verkligen en upplevelse, vägen gick runt bergen och hela tiden hade man en stup vid ena sidan och risk för att stenar ska falla ner från andra. Ja, till och med jag tyckte det var otäckt. Ju högre upp vi kom desto sämre väder blev det, tillslut såg man ingenting av vad det var dimmigt. Ja, men fram kom vi iallafall tillslut.

Dalat är en stad som är lite svalare än resten av landet, eftersom att staden ligger ca 1600 meter över havet. Det var väl runt 20 grader när vi var där. Här fick vi iallafall användning av långbyxorna och "långärmarna" som vi hade packat ner.

Här var vi ut i en trampbåt.

På kvällen blev den trappa som dagtid var nästan tom en restaurang och marknadsplats. Bord dukades fram och olika människor kom med sina kastruller och ville att man skulle sätta sig ner. Senare kom även försäljare som satte ner sina saker på en matta och så var det fullt ös.

Efter en dag i Dalat bokade vi flyg tillbaka till Ho Chi Minh till nästa morgon för att fira nyår där. Flyget var fantastiskt bra, upp och ner igen på 30 minuter, något som skulle ha tagit ca 8h med bil.

Utsikten från hotellrummets fönster på dagen och sedan på kvällen. På kvällen firade vi in tolvslaget med helt sjukt mycket människor. De hade ordnat med stora scener och live-musik (utan inträde?) med det bästa ljudet och basen jag varit med om utomhus på ett så stort område. Fyrverkerierna var en besvikelse men annars väldigt feelis.

En annan dag gick vi igenom halva staden för att hitta till ett zoo. Först trodde jag att det bara fanns apor och fåglar men sedan hittade vi nog också andra djur.

Och det var sista bilden som blev tagen. Två veckor gick så himla snabbt. Vietnam och Asien var verkligen sevärt och en mäktig upplevelse. Två veckor fyllda med absolut inga måsten, sovmorgnar, ledighet, ingen stress, god mat, gott sällskap och nya upplevelser gjorde verkligen gott för denna själ. Nu har vi varit hemma en vecka och det känns som en hel evighet sedan vi satt på Royal och åt vårrullar. Rekommenderar Vietnam varmt om någon funderat på det.

Likes

Comments