Header

SAMARBETE

VINN VALFI LOLA (VÄRDE 800KR)

I samarbete med LoveByLola beachwear

Som de flesta kanske vet så älskar ju jag badkläder i alla färger, former och märken! Ni som följer mig på Instagram och ser mitt flöde ser ni säkert alla mina bikinibilder (vilket är många haha!) Därmed är jag så glad att få presentera denna nyhet att jag i samarbete med LovebyLola just nu har igång en tävling, där du kan vinna en valfri bikini med värde av 800kr! Hur NICE är inte det?! Det enda du behöver göra är att gå in på min Instagram och kika in på mitt senaste inlägg. Där ser ni dessa instruktioner och kan få chansen att vinna! Jag heter sandrawerner på IG, ni kan även klicka er fram till min profil genom att klicka på bilderna uppe vid min header. Hemsidan till LovebyLola är följande: http://www.lovebylola.com/sv/

Instruktionerna är enkla:

1. Följ mig och @lovebylola_beachwear på Instagram

2. Tagga 4 vänner under denna bild, bättre odds om du medverkar flera gånger, dock endast med nya konton *Tävlingen avslutas på söndag 15:00 och en lycklig vinnare meddelas via sin DM Insta av LOVE BY LOLA på söndagskvällen 💛😙

Hoppas ni är med och deltar!!
P&K

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links INKÖP

Mitt senaste köp var ett par jeans från Cheap Monday som jag kommer att visa senare idag troligtvis! Sen jag införskaffade dem har jag börjat kolla på jeans överallt mer eller mindre. Som att när jag blir sugen på att köpa ett plagg, möbel osv kan jag nästan bli besatt av just den produkten och måste till slut införskaffa mig det! Jag har kollat på ett par ljusa demin jeans väldigt länge och när jag nu sitter sådär nöjd i mitt nya par, kan jag inte sluta kolla på flera!

Gillar ni jeansen? Vad är snyggast, ljuga eller mörkare jeans?

P&K

Likes

Comments

TANKAR

LIVET ÄR JU INTE SVART OCH VITT

LATE NIGHT THOUGHTS 

Detta skrev jag igår kväll

Jag tvekar nog jämt på mig själv.
Jag är rädd för att bli ensam. Jag får ångest av att gå och lägga mig. Ni vet när man lagt sig i sängen och man ska precis släcka lampan men man vågar inte riktigt. För man vet att gör man det, blir det som tomt. Bara du där, ensam och liten. Jag är en sån som tänker väldigt mycket, alltid i alla lägen. Tolkar gärna hundra gånger om och föreställer mig nästan alltid det värsta. Antideppresiva är något jag har kunnat tacka för många gånger. Min släkt har generellt sätt låga doser av dopamin i kroppen och nedstämdhet ligger oss närmre om man säger så. Jag går inte på det länge men har gått på det tidigare. Det var ett tag under mitt sista år i gymnasiet som jag tvingades av mina föräldrar mer eller mindre att börja med, jag gick ner 5 kg i veckan nästan och tappade hår. Hade dåliga blodvärden och dopaminhalten var alldeles för låg. Jag mår väldigt mycket bättre nu kan man ju säga, men för er som undrar så är det att rekommendera där det ibland behövs kanske. Det är väldigt individuellt såklart. Jag får uppfattningen av att väldigt många människor är rädda för att medicinera sig mot psykisk ohälsa, men jag ser det inte på det sättet. Psykisk som fysisk ohälsa känner jag måste få gå hand i hand, psyket behöver må lika bra som kroppen gör för det håller ju ihop. Man blir varken konstig eller okänslig av antideppresiva, det enda jag upplevt är att jag inte grubblar och ältar på saker som får mig att må dåligt liksom sådär hela tiden, man annars kanske gör när man mår väldigt dåligt. Som jag gjorde där under mitt sista gymnasieår. Jag har ju tänkt och sagt att 2018 ska handla om att vårda relationer som höjer mig och inte tynger mig. Jag känner ändå att jag mår bra, att jag kommer fram. Men natten och den släckta lampan är ett monster ibland. En hel dag kan ha lyst och släcks med ett knapptryck, förstår ni vad jag menar? Jag har alltid tyckt att kolla sig i spegeln och säga några ord till sig själv varje dag verkat lite överskattat och omöjligt. Men tvekar man på sig själv och undervärderar man sig själv, så kanske det hjälper.. Är det någon därute som har erfarenhet av att den metoden och kan dela med sig, funkar det och hur gör man det på bästa sätt?

Likes

Comments

FOOD

HUR GOTT?

Denna godingen åt jag och min kära sambo igår.

Det var faktiskt Klara som gjorde denna åt mig och jag kunde inte blivit gladare! Jag har aldrig ätit en så god chokladmousse i hela mitt liv och det svär jag med mitt liv på. Den innehåller smällt choklad, färskost och grädde. Jag och Klara är verkligen så gottegrisar haha! Jag kan inte leva ett liv utan efterrätt. Har ni någon efterrätt som är er favorit, snälla kommentera nedan. BEHÖVER INSPIRATION


Vill ni ha receptet på denna rösta här nedan!

Likes

Comments

FRÅGOR & SVAR, STUDENTLIVET

KRIMINOLOGI

Jag fick en fråga angående mina studier här i Lund på universitetet.

Som jag tidigare nämnt kom jag in på Kriminologiprogrammet i somras. Jag kan då säga att jag var väldigt osäker om jag skulle tacka jag till platsen, jag var osäker på vad man kunde bli efter, vilka yrkesroller som jag kunde välja och vad det innefattade att egentligen bli en examinerad kriminolog. Vad blir man liksom? Och om jag ska vara ärlig så vet jag inte helt själv ännu, i och med att kriminologi är väldigt brett. Alltså väldigt brett, du lär dig så mycket om så många olika områden. Allt ifrån samhällsvetenskap, filosofi, sociologi, ekonomi, rättsväsendet och det mänskliga beteendet med allt ifrån fysiska, mentala egenskaper och normer. Jag som människa är väldigt kritisk tror jag, jag ställer alltid frågan varför eller hur (vilket kan leda till trubbel ibland haha!), jag tror att det är därför programmet passar mig så mycket nu. När jag kom in tänkte jag att jag nog skulle tycka att det var intressant, men jag visste inte om jag som sagt ville jobba inom kriminologi just för att jag då trodde man enbart jobbade inom kriminalvård/polisväsendet. Men det är så mycket MER. I gymnasiet studerade jag samhällsvetenskap med inriktning på sociologi, vilket jag absolut älskade och var duktig i. Jag visste att kriminologi infattade sociologi till en stor del och beslut mig att tacka ja helt enkelt! Vad kan en kriminolog jobba med? Och vad kan jag tänka mig då? Ja, alltså en kriminolog kan jobba inom ett brett område som jag tidigare nämnt, men några exempel är allt ifrån forskare, kriminalvårdare, tullverket, utredning på kommun-landsting och privata sektorer, penningtvätt, politik (i och med statsvetenskapen), domstolar osv. Jag är just nu inne på att vilja jobba med penningtvätt eller cybercrimes. Kan tänka mig att bli utredare på privatägda organisationer/företag men är även intresserad av kriminaliteten över internet.

Jag har nu studerat min första termin på Kriminologiprogrammet och jag trivs verkligen än så länge. Första terminen infattar 4 delkurser på 7,5 poäng, det var två salstentor och två hemtentor. Inriktningen var kriminologi- sociologi. Vi lärde oss allt från kriminologins historia till sociologers teorier som påverkat samhället i flera år och på alla plan. Nu går vi in på termin två. Jag har precis börjat som sagt och haft enbart två dagar i skolan än så länge med föreläsningar. Jag gillar det redan, verkligen! Lunds universitet har så himla bra föreläsare, forskare och doktorander inom mitt program. Man blir så inspirerad. Jag skulle nog inte vilja bli forskare eller skapa egna litterära verk men dem är så balla när de står där och föreläser. Termin två då- (jag spårar iväg här) handlar om Rättssociologi. Vilket är sociologi med inriktning på juridik, rättsystemet och normer. I termin tre får vi sedan välja inriktning själva, aningen kriminologi-sociologi eller rättssociologi. Vad gör en rättssociolog då? Jag har på mina två dagar insett att en rättssociolog undersöker och forskar om rätt, sociala samspelet och normer i kombination. Hur de påverkar varandra och hur det påverkar det hela. Längre in i programmet kan jag berätta lite mer hur det ser ut (vet ju inte så mycket än så länge).

Och nu sitter jag här, i Lund, stortrivs och presterar. Vägen från gymnasiet till universitet kan vara svår, för mig var den det. Jag vände och vred på mig innan jag insåg att resa och leva gott inte fungerar hela livet. Man behöver oftast i Sverige idag en utbildning högre än att kasta studentmössan av glädje från gymnasiet. Ett tips från en universitetsstuderande till en nyexamerad gymnasieelev, stressa inte! Men våga söka program du känner för, inte bara vad som ser bra ut på ditt CV, våga också att tacka ja till en utbildning du känner kanske för. Det värsta som kan hända är att du inte är nöjd, hoppar av och testar något annat. Jag vet inte själv om jag kommer gå alla år, om jag kommer att vilja studera något annat eller om jag ens kommer att arbeta med kriminologi. Men framtiden får bestämma helt enkelt.

Hoppas ni gillade detta inlägg och fick en insyn på hur Kriminolgiprogrammet ser ut och jag hoppas att ni får inspiration och vill studera själva, kriminologi eller något annat! Och jag hoppas även att jag besvarade din fråga @sandravanessa!
Hoppas ni kommer ner till Lund så kan vi ju hänga, eller vad säger ni? ​

P&K

Likes

Comments

VARDAG, STUDENTLIVET

Som rubriken säger, är det panoramadag idag för oss kriminologistudenter.

Helt kort är det en dag där vi får lyssna på flera forskare, doktorander och föreläsare som berättar om sina arbeten, projekt. De berättar om vad rättssociologi är. Jag är ju inne på min andra termin på programmet och nu med inriktning på just det, rättsociologi. Jag kommer skriva lite mer om mitt program senare idag för er som undrar och vill veta mer!

Jag sitter faktiskt just nu i salen och lyssnar (borde lyssna). #studentlivet Det är en härlig lite äldre man som berättar om sitt projekt just nu, kan inte rå för att bli sömnig (han har en sådan där berättarröst ens farfar kan ha- skillnaden är att rösten är på skånska)

Hörs sen, hoppas ni får en fin onsdag så länge!
P&K

Likes

Comments

Contains affiliate links INKÖP, MIN LÄGENHET


Godkväll bästa ni!

Är så nöjd med mitt köp från igår, alltså jag och Klara spenderade säkert över en timme på H&M HOME! Alltid lika svårt att inte komma hem med alldeles för mycket (det gjorde vi ändå). Jg köpte dessa fina matta vinglas igår. Superbra pris, endast för 49:- styck! Är helt besatt av inredning och prydnader just nu, håller på att bli tokig. Min plånbok mår icke så bra!

Ikväll har jag och Klara ätit en så god middag att jag smäller av, dokumenterar det imorgon ska ni se! Ska även svara på en fråga om mina studier imorgon, varit mycket idag helt enkelt!

P&K

Likes

Comments

Contains affiliate links INKÖP

GRÖNT ÄR SKÖNT

Jag är helt fast på färgen, jag vill verkligen ha allt från NA-KD just nu! Jag har haft på mig min mintgröna myströja hela dagen idag. Hur känner ni för färgen? Jag shoppade ett par jeans och en jacka idag som kommer visas upp imorgon troligtvis. Nu ligger jag och Klara och bara myser till filmen La La Land.

P&K

Likes

Comments

Contains affiliate links INKÖP

STICKAD OVERSIZED SWEATER 

Bästa köpet från gårdagen!

Tröjan är från H&M och kostade enbart 199 :- på rean. Jag verkligen älskar mysiga stora tröjor man både kan ha strumpbyxor, jeans eller kjol till. Att den passar det mesta liksom. Det kanske syns lite dåligt på bilderna men tröjan är mintgrön med små mönster på. Med dessa bilder hälsar jag er godmorgon/god lunch hehe! Jag sitter just nu och bloggar från föreläsningssalen som har en kvarts rast. Jag fick en fråga igår angående mitt program här på Lunds Universitet. Ska besvara den idag lite senare så håll utkik!

Efter denna föreläsning ska jag och Klara shoppa lite (otippat) och målet är väl att vi ska kunna rättfärdiga det med att träna och försöka få till lite plugg idag (lär inte hända).

P&K så länge, hoppas ni äter något riktigt gott till lunch idag!

Likes

Comments

VARDAG, FOOD

DET GODA SAMBOLIVET

Godkväll!

Jag och Klara bara njuter av det goda haha. Vi har varit och shoppat en hel del till lägenheten och nu sitter vi i soffan och degar framför en film. Det har varit en bra dag, så glad att få träffa mina vänner igen och komma in i rutiner. Bilderna ovan är från kvällens middag vi lagade. Vi stekte grönsaker med bulgur, stekt ägg och friterade mozzarella i panko! Så gott var det. Jag kommer visa vad jag köpte idag imorgon så håll utkik! Ha en fin kväll nu alla läsare där ute.

P&K

Likes

Comments

@Wasabi

Goddag fina ni!
Just nu befinner jag och Klara oss i Hyllie i Malmö för lite ärenden, vi ska bege oss till det fina köpcentrumet här dom heter Emporia! Vi ska kika på lite saker till lägenheten och shoppa lite smått och gott. Idag var det alltså den första föreläsningen på år 2018! Tiden går fort hörrni. Jag, Klara och Frida var och åt på vårat absoluta favorit sushiställe här i Lund #sushi . Det heter Wasabi och ligger väldigt nära domkyrkan för er som befinner er i denna härliga stad. Vi har nog ätit där 100 gånger sen vi började studera här. I och med att vi tre går samma program gick vi därefter till föreläsningen. Vi går in nu på vår andra termin och nu med inriktning på rättsociologi, superintressant! Har ni frågor om mitt program jag studerar här är det bara att kommentera nedan!

Nu ska jag och Klara shoppa vidare!
Hoppas ni haft en fin dag än så länge.

P&K

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Jag fick en fråga häromdan angående min tid i Kroatien och min anställning hos TUI. Blir superglad av att det finns intresse att veta mer om den tiden. Jag var ju trots allt bosatt där i 3 månader. Jag ska absolut svara på din fråga så bra jag kan!

Fråga:

Hej, kom nyss in på din blogg och wow vilken inspirerande blogg! Jag är såå nyfiken på din tid i Kroatien har du möjlighet att berätta mer? Hur var det att jobba utomlands? Hur var det att komma dit utan att känna någon? Hur bodde du? Lärde du känna nya vänner snabbt? Hur såg en vanlig jobbdag ut? Kostade dit o hem resan? Jobbade du på samma destination hela sommaren? Är så nyfiken😍

nouw.com/wictoriahall

Svar:
Först och främst, tack så hemskt mycket och va kul att du känner så! Jag började min anställning hos TUI den 6 maj 2017. Jag valde att ansöka en tjänst hos TUI för att en gammal bekant vän hade jobbat för fritidsresor som de hette förut, i och med det blev jag väldigt inspirerad och det såg så härligt ut att kunna bo/jobba utomlands. Så jag ansökte tjänsten Guest relation host och fick den tjänsten på ett av TUIs koncepthotell, Family Life Bellevue Resort i Rabac i Kroatien blev min sommardestination. Tjänsten var väldigt rolig men väldigt krävande. Jag spenderade i snitt 10-14 h om dagen och mina arbetsuppgifter var många. Jag var klagomålsansvarig, sålde utflykter och bokningar för dem, guidade en av dem, jag ansvarade för bokningarna för hotellrummen, jobbade på flygplatsen med arrival/departure och jag höll i välkomsmöten på svenska och på engelska. Superkul att kunna variera arbetsuppgifter. Jag jobbade på samma destination hela sommaren och de betalade min flygbiljett till och från landet vid min anställning och när jag sa upp mig. En vanlig jobbdag frågade du om, de varierade lite beroende på men en vanlig dag som Guest relation host såg ungefär ut såhär: Jag brukade gå upp vid 07.30 på morgonen och gå från mitt boende till hotellet (De brukar alltid försöka placera de anställda så nära hotellet som möjligt) för min del tog det bara 10 minuter att gå, och jag brukade gå strandpromenaden vilket var så vackert varje morgon. Jag satt väldigt mycket i receptionen och tog hand om bokningar klagomål, frågor m.m. Så när jag gick till hotellet på morgonen fick jag generöst nog äta frukost i buffén med hotellets gäster, sedan gick jag upp med mina kollegor och öppnade receptionen kl 09.00. Därefter jobbade vi ett skift där tills klockan blev 12.00 och kunde äta även lunch på hotellet. Sedan fortsatte jobbet uppe i receptionen tills den stängde vilket var kl. 19.00. Såhär såg kanske 4 av 6 arbetsdagar ut (vi hade en ledig dag i veckan). Annars kunde en morgon börja med att åka med gästerna som skulle hem till flygplatsen och tacka för deras vistelse och guida dem till incheckning osv, efter det tog vi även emot nyanlända gäster (vi hade arrival och departure på samma dag). Dagen efter en arrival så höll jag alltid i två välkomsten för de nya gästerna på hotellet. Hotellet rymde ca 1500 gäster och jag höll möten inför säkert 100-150 personer för nordiska och för UK gäster. På de mötena berättade jag om hotellet, vad vi erbjöd, utflykter och annan viktig information. Hoppas du fick ett bra svar på din fråga, det är lite svårt att berätta exakt hur en dag på jobbet såg ut i och med variationen av uppgifter osv.


Det var verkligen spännande och kul att jobba i ett annat land. Kroatien är ett utvecklat land på många sätt, språkkunskaperna är höga, de flesta kan prata bra engelska, det är bra bilvägar, mycket kollektivtrafik, bra och stora mataffärer (Lidl fanns där bland annat). Jag trodde att det skulle vara större skillnad på Sverige och Kroatien men jag tycker att mycket fungerade relativt likt. Folket i Kroatien är väldigt trevliga och generösa! Jag kände mig som hemma väldigt snabbt. Jag minns att jag var väldigt orolig för att jag inte kände någon innan, jag var rädd att jag inte skulle träffa människor som jag skulle tycka om, att jag inte skulle få vänner osv. Men all den oron var obefogad och onödig faktiskt. Jag minns att när jag skulle flyga till Kroatien, Pulas flygplats så såg jag två tjejer som satt och väntade, de pratade om TUI tyckte jag mig höra när jag satt där och tjuvlyssnade haha! Jag tog modet och gick fram till dem och frågade helt enkelt om de skulle jobba för TUI som jag, och det skulle dom. Redan där började jag lära känna tjejer som jag än idag verkligen gillar och saknar. Så som svar på din fråga, lärde jag känna människor väldigt fort. Ett tips när man är blyg och lite orolig som jag var är att bara våga! Som jag nämnde här ovan så bodde jag väldigt nära hotellet och jag bodde i ett rum på ett äldre hotell 1,5 km ifrån. Vi bodde alla anställda tillsammans på detta gamla hotell och hade rum bredvid varandra på 5 våningen med utsikt över havet! Superfint faktiskt. Varje rum hade en toalett/dusch, litet kylskåp, skrivbord, balkong och en säng såklart! Bodde väldigt litet men det fungerade super.

Jag skrev tidigare att det var mycket upp och ner, motgångar och framgångar. Jag lärde mig väldigt mycket av att få arbeta en sommar med TUI, definitivt. Men i och med att man jobbade så många timmar om dagen, fick betalt via en väldigt låg månadslön och att det var väldigt slitigt att jobba på det sättet så hade jag inte rekommenderat att jobba för TUI om man verkligen inte är beredd på att jobba hårt och få slita för en låg lön. Jag skulle absolut göra om det men kanske med en annan yrkesroll eller så. Wictoria jag hoppas att jag besvarade dina frågor och att du är nöjd och vet lite mer nu om min tid i Kroatien. Och jag hoppas även att andra som läser detta får en blick av hur mina 3 månader såg ut förra sommaren.

Har ni fler frågor är det självklart bara att fråga. Jag funderar på om jag ska ha en frågestund snart, vad tycker ni om det? SVARA gärna här nedan! Ha en fin eftermiddag nu också, jag gör precis det som jag tidigare skrev - ligger i soffan och dör av min bakfylla.


P&K

Likes

Comments

Contains affiliate links

Bilder från gårdagen.
Klickar ni på länken ovan hittar ni det bästa läppstiftet någonsin tror jag, superfin färg och det håller länge. Färgen jag har heter angel pink! Vill ni veta vilka andra produkter jag använder när jag sminkar mig, fråga gärna!

Lördagskvällen bestod av middag och utgång på Malmös nation här i Lund. Det blev en riktigt rolig kväll men herregud så dåligt man mår idag. Man mår som man förtjänar. Planen för resterande tiden av denna dag är nog att bara dö här i soffan framför Mandelmanns gård. Jag ÄLSKAR verkligen det programmet haha! Så mysigt med alla djur och växter. Men paret är alltid så positiva och om jag ska vara ärlig kan jag ibland nästan bli arg för att de aldrig blir negativa eller klagar över någonting. Äsch jag vill också ha en gård med söta kor och bra råvaror, ska inte klaga.

P&K

Likes

Comments

Contains affiliate links

Så så så fina kläder Hanna skapat! Jag vill verkligen bara ha allt detta! Jag är alltid lite nojig när jag ska köpa kläder via nätet, jag är rädd att de inte ska passa eller att materialet ser och sitter annorlunda ut när man får hem det. Innan jag väljer att köpa dessa plagg hade jag gärna velat ha lite tips.

Du som läser detta, har du shoppat något plagg från Hanna Licious kollektion? Hur sitter kläderna och hur är stolekarna?
SÅ TACKSAM FÖR SVAR.

P&K

Likes

Comments

BIRTHDAYBOY!! 

LOVLEY FRIENDS

Gårdagen i bilder

Och som rubriken säger är jag en mysig människa haha, som bilderna ovan visar, lever jag för kvällar som denna. Middagar som man lagat till sina vänner med omsorg och att man sitter med mysig musik i timmar och bara äter, pratar och skrattar. Jag och mina vänner gjorde precis det igår, bara myste i överflöd. Marcus på bilden ovan fyller år idag, så efter 00 fick han en stor kram! Vi ska ut ikväll och fira honom lite extra. Ska bli skoj! Blev så glad igår av era fina meddelanden och kommentarer på min inredning. Vill ni se resten av min lägenhet hojta till!

Nu ska jag fortsätta äta choklad i soffan och dega tills kvällens bravader kommer!

P&K

Likes

Comments

Contains affiliate links

VILL NI VETA VART BÄNKEN ÄR IFRÅN?

på länken ovan så hittar ni den här fina bänken jag köpte för några veckor sen!

Som ni kan se när ni klickar på länkarna är allt från Åhléns. När jag och Klara flyttade in här för ca en månad sen nu så bli jag helt tagen i det faktum att jag skulle få inreda här hemma. Superkul är det verkligen! Mycket i rummet är köpt från Åhléns som ni kan se men även också från IKEA såsom örngott, lakan, den gråa filten på sängen och lite annat pynt. Vaserna på vardera sida av sängen är båda från H&M HOME och jag ska faktiskt ta mig till en blombutik idag och införskaffa mig något passande till dem. Hoppas ni gillar detta inlägg och att ni kan få lite inspiration. Vill ni att jag ska cisa resten av lägenheten, kommentera gärna!

Hur tycker ni att min inredning ser ut? Gillar ni den?

P&K

Likes

Comments

Jag vaknade för kanske en timme sen haha!

Som vanligt vänder jag på dygnet.. Igår anlände jag till Lund vid halv 3 tiden. Så skönt att komma fram och komma in i rutiner (lögn, jag varken tränar, studerar eller sover än). Jag åkte hem till lägenheten och drog till mataffären. Just nu är jag själv här hemma innan Klara kommer, vilket inte är förens på söndag. Jag tog ett bad igår också, jisses vad jag behövde det! Så himla skönt. Hade brorsan över på middag och vi kollade på film till 02. När han åkte hem facetimea jag även till säkert halv 4 på natten. Och därmed mina vänner - vaknade jag vid 14 idag. Rimligt.

Bilderna ovan är från min frukost/lunch. Åt precis upp och oj så gott! Naturella riskakor med chiafrön, färskost, avokado, ruccola, paprika och gurka! Gjorde mig även en smoothie och kokade ett ägg.
En bra start på denna dag helt enkelt. Har ni haft en mysig morgon?

P&K

Likes

Comments

I’m having a relationship with my pizza..

Igår var jag med min finaste Alexia i Mall of Scandinavia och åt middag! Det blev pizza och friterad fisktacos som vi delade på! Hur gott som helst. Vi slog oss ner på restaurangen purezza. Jag hade inte ätit mer än frukost innan middagen så jag var verkligen hungrig och hade cravings. Just nu bloggar jag från mobilen på SJ snälltåg mot Lund från Stockholm. #lund Skönt att äntligen komma tillbaka faktiskt! På måndag startar plugget igen och på en ny institution - rättsociologen blir det nu. Ska bli intressant med juridik och sociologi i kombo! Lyssnar på musik i mina hörlurar, lutar mig tillbaka och önskar att jag var på väg till varmare grader. Fan Sverige kom igen nu.. svinkallt och alla som känner mig vet att jag hellre går under än befinner mig i väder som detta. Äsch jag överlever!

Ska sova lite nu! Hoppas ni har haft en mysig morgon med mer sömn än jag fick iallafall. #tired

P&K

Likes

Comments

Contains affiliate links

NELLY TREND

Men hey va snygga kläder Nelly trend har just nu!

Man vill ju bara ha allt. Jag har nämnt tidigare i inlägg att jag inte riktigt har någon stil som kanske utmärker sig. Men för att vara rättvis, har jag en stil i huvudet ;) Nej men det är dags att våga använda lite mer kläder som jag absolut känner för när jag håller i plagget men alltid drar en tanke och konstaterar "jag skulle aldrig använda den" - men den är skitball. Ändring på det helt enkelt
. Vad tycker ni om plaggen? Är det ett "du" plagg?

P&K

Likes

Comments

Contains affiliate links

BASIC..

EN FAVORIT

Min absoluta favorit, jag fick denna klocka i födelsedagspresent för 1 år sen och haft den nästan varje dag sen dess! Jag är som sagt helt såld på guld, helt såld verkligen! Jag kommer ihåg när jag och Klara (min roomie i Lund) skulle inreda hemma i vår nya lägenhet. Vi spenderade timmar på H&M HOME och ingenting var snyggt om det inte var guldigt. Ironiskt nog kommer jag nog känna mer för silver nästa år haha! Jag hittade en liknande klocka från River Island och klickar ni på länken där uppe hittar ni den. Ibland vill man ha en klocka som inte är lika dyr just för att man kanske mer vill använda den till vardags utan att behöva vara rädd om den.

P&K

Likes

Comments

Usla bilder på min tråkiga frukost!
God morgon/lunch tid men skitsamma. Jag vaknade imorse och tog en lång promenad på 6 km. Det var riktigt kallt ute men solen lös och jag fick lite energi ändå. Idag är min sista dag i Stockholm innan jag åker tillbaka till Lund imorgon bitti. Jag ska vara på denna dag och bara ta det lugnt och träffa min kompis Alexia ikväll och äta lite middag. Igår åt jag middag med en fin gammal vän, Jesper på Supper inte i stan. Deras tacos är sjuk. Ät där punkt slut.

P&K


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

SVART RIS SALLAD MED SMÖRSTEKT SPARRIS, KOKT ÄGG TOPPAT MED LIMEAIOLI 


Så gott var det verkligen! Svart ris, hur läskigt är inte det?

Nejdå, det var verkligen supergott, det är ett väldigt nyttigt ris med lite krisp om man säger så. Man kokar det under en längre period, det kokas inte som vanligt ris (som brukar ligga på 10-15 minuter). Detta ris får man koka med omsorg under 30-40 minuter. Det var faktiskt min mamma som kom hem igår och hade ätit en liknande sallad på MacDonalds, otippat va?! Det var väldigt enkelt att tillaga salladen och det var kul att slänga ihop en sallad som inte är som andra typiska sallader. Den här godingen innehåller- salladsblad, böngroddar, rödlök, pressad citron, svart ris från Saltåkvarn (vill man inte just ha ris och vill ha ett ännu nyttigare alternativ har ni länk här uppe), smörstekt sparris och kokt ägg toppad med limeaioli! Rekommenderar starkt att testa laga nya rätter som innehåller protein utan att just äta kött.

Vill ni ha fler tips på vegetariska rätter? Kommentera nedan så svarar jag.
Lägger även upp videos på min matlagning på Instagram, vill ni se det- följ mig gärna där, sandrawerner heter jag där: http://https://www.instagram.com/sandrawerner/

P&K

Likes

Comments

DAGS ATT DRA UNDAN MINA GARDINER


Jag ligger i min säng, klockan är 12.41 och mina gardiner är stängda.

Att förlora en människa som varit allt, som varit väldigt nära är alltid väldigt jobbigt och overkligt. Jag har som jag skrev i tidigare inlägg fått lära mig väldigt mycket av relationerna i mitt liv med vissa människor. Jag tänker vara personlig i detta inlägg och anledningen till det är jag någonstans vill nå ett välmående på en högre nivå än att bara överleva. Att känna sig ensam, att känna sig uppgiven är nog den värsta känslan som går att känna tror jag. Jag hatar att må dåligt psykiskt och jag har alltid lovat mig själv efter att relationer inte gått som de ska, att jag ska klara av att sätta gränser och inte fastna i ohälsosamma relationer. Man kan inte hjälpa hur man känner, man kan inte styra vart ögonen vill titta och man kan inte styra vem man känner för, helt enkelt. Men en sak jag har fått lära mig är att man kan inte styra ifall någon kommer att såra en, men det man kan bestämma är vem i det fallet. Jag är tacksam för att jag har människor runt om mig som bryr sig så extremt mycket och lyfter mig när morgonen ser ut som idag, med mina stängda gardiner. Men när en relation tar slut, oavsett om det är en vänskapsrelation eller kärleksrelation, om det är ett husdjur som dör eller en släkting. Separation är det jag vill komma till. Har jag börjat bry mig om en människa, kommer jag alltid göra det. Jag bryr mig också så extremt och det menar jag verkligen, jag utelämnar mig och ger väldigt mycket oavsett om mina armar är svaga. Därmed blir en separation väldigt jobbig, väldigt tung och ångestladdad. Efter mina erfarenheter av separation har det med tiden dock hjälpt. Jag har ändå vaknat idag och kan se att det finns en dag imorgon också. Med det här inlägget vill jag nog egentligen säga till mig själv att jag kommer må bra igen och mitt liv kommer se annorlunda ut och i det här fallet till det bättre. Det kommer liksom bli okej. Vanligtvis brukar jag bli rätt arg och stödd av att höra att det kommer bli bra igen och tiden läker, ja men tiden går långsamt och tiden är smärtsam? Varför skulle jag vilja behöva stå ut och hoppas att tiden tar mig i famnen och löser mina problem? Men ja, precis som alla andra människor, vet jag att tiden är min bästavän just nu. Det finns dagar, timmar, minuter och sekunder att se fram emot. Jag fyller bland annat år snart, den 30 januari. 22 år gammal kommer jag bli och det är ett bevis på att jag växer, blir äldre och tvingas in mer i vuxenvärlden. Jag ska verkligen försöka att inte låta min framtidsoro ta över mig. Det finns en människa som sa till mig att jag förtjänar någon som tar hand om mig och som gör mig trygg. Ja, det gör jag och även om det känns som att det inte finns människor alls därute, så gör det ju det. Min ensamhet är egentligen obefintlig eftersom att det finns så mycket människor, människor i min närhet som ger mig anledningen att stiga upp från min säng och dra undan gardinerna. Äsch jag överlever. Jag är ändå rätt positiv till hur saker ser ut just nu, jag ska säga det typiska- stängs en dörr öppnas en annan.

Jag ska gå och dra undan mina gardiner nu. Jag kommer bli okej, eller vad säger ni?

Likes

Comments

Contains affiliate links

So cute! 

Hur söt!?
Jag köpte denna väska förra veckan från MANGO butiken i Täby centrum. Just nu är den på rea för 199kr endast vilket är super. Jag älskar att shoppa som alla andra människor men när det kommer till skor och väskor kan jag ibland bli lite dumsnål om det inte är ett märke jag gillar och villig att spendera mer pengar på givetvis. När jag såg denna tyckte jag att den var bara så söt haha! Jag älskar guld och är verkligen inne på det nu oavsett om det gäller inredning, smycken och kläder. Gillar ni den?

P&K

Likes

Comments

Contains affiliate links

CALL ME BY YOUR NAME

FINASTE FILM JAG NÅGONSIN SÄTT!

THE BEST BURGER!

BÄSTA MAMMA!


​Gårdagen i bilder!
​ÅH ni skulle bara veta hur tårarna rann igår inne i biosalongen till filmen Call me by your name! Jag skrev ju igår att jag skulle gå och se den med min mamma och bror, jag kan bara säga en sak- BÄSTA film jag någonsin sätt! Den var så vacker, sorglig, meningsfull och så vackert filmat. Jag vill verkligen, jag begär snarare att alla ni där ute ser denna fantastiska film. Vi åkte in till stan igår och käkade middag på Gnarly Burger & Grill och det är också att rekommendera! Verkligen goda burgare och mysig stämning. Nu ska jag äta lite lunch och ladda ner all musik från filmen - för den mina vänner, var helt magisk. 

P&K

Likes

Comments

NUDLAR MED HARICOT VERTS OCH ÄGG TOPPAT MED KORIANDER 

SMÖRDEGSPIZZA MED RÖDLÖK OCH FETAOST TOPPAT MED RUCCOLA

Igår kväll bjöd jag min bror på detta! Jag fick välja vad vi skulle äta till middag här hemma då resten av min familj spenderar helgen ute på vårt landställe i Grisslehamn. Jag valde att laga en vegetarisk wok med äggnudlar, lime, chili, paprika, gul lök, morot som jag fräste i en stekpanna tillsammans med sweetchili sås, teriakki och soya. Sen har vi denna dödligt goda smördegspizzan med gräddfil, rödlök, fetaost och rödlök. Vill ni veta hur jag gjorde denna middag, kommentera gärna vad ni tycker! #vegetariskt

VILL NI HA RECEPTET PÅ MIN VEGETARISKA MIDDAG?

P&K

Likes

Comments

Såhär ser det ut när jag går utanför mitt rum på övervåningen!

Så fint ändå. Godmorgon btw, eller man har nog inte rätt i att säga så när klockan är halv 2. Men för mig är det morgon.. Jag gick upp för någon timme sen för jag låg vaken väldigt sent igår! Snackade face-time tills klockan blev 05.00 på morgonen. Det var kul men herregud så trött jag är idag. Idag har jag inte större planer än att jag ska dammsuga här hemma! Jag, min bror och min mamma ska på bio ikväll och det ska bli mysigt faktiskt, jag har inte varit på bio på länge.

Vi ska se "Call me by your name". Är det någon som sätt den? Var den bra?

P&K

Likes

Comments

OCH JAG HAR ANTAGIT UTMANINGEN!

Jag har valt att delta i Nouws 30 dagars utmaning för att kunna vinna en trip till Paris, hur häftigt?!

Utmaningen går ut på att man ska blogga varje dag i 30 dagar, utvecklas och vara nischad! Min motivering gällande valet att delta är sjävklart för att det är en rolig utmaning, motiverade för att fortsätta blogga men också givetvis Paris. Tävlingen sätter igång den 22 januari och avslutas den 20 februari. Vill ni läsa mer om utmaningen kan ni göra det här -http://nouw.com/nouw30daychallenge och uppfölja det genom #30daysnouwchallenge. I och med mitt intresse för matlagning har jag valt att använda denna challange i syfte att utveckla mina kunskaper inom det! Målet och ambitionen för mitt deltagande är att jag kommer laga och dela med mig av en vegetarisk rätt varje dag i 30 dagar! Jag ska använda mig av ICAs recept för vegetariska rätter och jag ska försöka mig på recept jag aldrig testat.

Jag har varit vegetarian i mer än 5 månader nu och mår väldigt bra av det -både fysiskt och psykiskt. Motivationen bakom varför jag valde att ändra min diet var främst för den anledningen att jag älskar djur, verkligen älskar dem. Jag är väldigt insatt i Djurens rätt och det känns bättre för mitt medvetande att iallafall jag har valt att inte stötta köttproduktionen. Min kropp mår också väldigt bra av det. Det funkar för mig helt enkelt!

P&K

LITE BILDER FRÅN FÖRRA ÅRETS MATLAGNING..

Likes

Comments

GODMORGON VÄRLDEN!

Ni ser ju hur trött jag ser ut och är denna morgon! Jag var uppe till 04.30 för att se JVM finalen mellan Sverige och Canada. Jag somnade till och missade hela första perioden haha! Men sen satt jag uppe med godis och fullt fokus, det blev en tung förlust för Sverige så det var segt! Idag är iallafall en ny dag och jag vill se solen under de få timmar om dagen den faktiskt är ute. Jag ska gå en promenad med min bror och äta en god lunch! Jag har valt att vara med i tävlingen #30daysnouwchallenge och ska berätta mer om vad jag ska utmana mig själv i dessa 30 dagar senare idag!

Men ey, nu måste jag ut- annars missar jag solen!

P&K

Likes

Comments

Variant 2 av mitt recept på cookie dough! in the making!..

HÄLL ÖVER SMETEN TILL EN HÖG FORM OCH STRÖ ÖVER HAVSSALT...

IN I UNGNEN PÅ 200 °C  I CA 10-15 MINUTER...

OCH DÄR VAR DENNA BARNSLIGT GODA EFTERRÄTT KLAR - REDO FÖR SERVERING!

SVERVERA GÄRNA MED VANILJGLASS OCH NJUT! 

Sådär hörrni!
Jag lovade som sagt att dela med mig av min andra variant på cookie dough som jag tillverkar likadant som mina cookie dough- bollar. Skillnaden är att jag gräddar smeten i ugnen i en hög form och låter den serveras varm istället för kall! Jag skriver ner receptet igen och hur man tillagar det så att ni verkligen hänger med!

Ingredienser:

- 150 g smör eller margarin
- 1 ägg
- 1 dl socker
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Ca 2-3 dl vetemjöl
- 200g Marabou choklad


SÅHÄR GÖR DU:

Börja med att blanda alla torra ingredienser med varandra i en bunke eller en i taget ihop med smöret (som lata jag gjorde ovan). Smält smöret/margarinet i mikron eller kastrull och häll ner det i bunken med de torra ingredienserna och blanda ordentligt! Kläck ner ett ägg och blanda, beroende på hur "lös" smeten är nu så kan man hälla i lite mer mjöl tills man känner att degen är okej. Det sista som blandas ned i är Marabou chokladen, skär chokladen i mindre bitar (ungefär hälften så stora som de "färdiga" rutorna på kakan).

Häll ner smeten i en hög form med bakplåtspapper under i ungen på 200°C i ca 10-15 minuter. Kakan ska få en gyllenbrun yta och den ska vara lite "lös". Hur ni vill ha den är upp till er, vill ni ha den fastare låter ni den stå inne lite längre helt enkelt!

Vid servering brukar jag lägga upp den i skålar och helst med vaniljglass och toppa med lite mer havssalt/flingsalt! Jag är totalt förälskad i denna efterrätt och jag hoppas verkligen att ni testar och återkommer med feedback!

P&K - ps, ät inte denna efterrätt alla dagar i veckan för då lovar jag er diabetes!

Likes

Comments

Jag har ju inte riktigt presenterat mig ordentligt för er som inte känner mig.
Tanken med den här bloggen är att den ska vara personlig och jag har nog inte tänkt på att det finns fler människor som är inne och kikar här, vilket jag tycker är så himla kul! Jag tänker alltså besvara lite frågor i en lista och hoppas ni lär känna mig lite mer iallafall. Så vi börjar helt enkelt!

20 FRÅGOR..

1. Vad heter du? Mitt fullständiga namn är Sandra Maria Werner

2. Hur gammal är du? Jag är 21 år och fyller 22 i januari (stress)

3. Hur lång är du? Jag är 165cm lång, jag representerar "mini me" från filmen Austin Powers

4. Vart bor du? Jag bor i Lund under min utbildning men annars bor jag i Stockholm, Täby

Hur mycket väger du? Jag väger ca 55 kg 

5. Familj? Mamma, pappa, fyra bröder. Mina föräldrar skiljdes när jag var 14 år och har därav två yngre bröder (Theo och Philip som är tvillingar, 6 år), jag har min storebror Martin som är två är äldre än mig (gemensamma föräldrar) och sedan har jag min äldre bror Markus på min pappas sida. Kunde jag inte fått en syster?! Bara en iallafall.. Haha!

6. Har du tatueringar? Nope, tycker att det är fint men inget för mig!

7. Godis eller chips? Beror på mitt mode men oftast blir det godis 

8. Om du vann en miljon, vad skulle du göra? Jag skulle fly detta kalla land och se solen året om!

9. Hur ofta tränar du? Jag har spelat basket sen jag var 6 år gammal men slutade spela förra året vid jul då jag flyttade till Dallas, USA. Jag har med andra ord alltid tränat mycket och än idag brukar jag få till 4 pass i veckan ungefär.

10. Har du lätt för att bli kär? Oj, svår fråga.. Jag är en typisk romantiker, jag älskar att vara kär och jag älskar att ha någon men om jag har lätt för det vet jag inte, det beror helt på hur relationen ser ut och blir till!

11. Vad gillar du mest med dig själv? Om jag utgår ifrån min personlighet gillar jag att jag kan få människor att skratta (om de har en lika skruvad humor som jag har..), det är också typ det bästa jag vet. Jag bryr mig också väldigt mycket om människor, har jag börjat bry mig kommer jag nog alltid göra det. Utseendemässigt gillar jag mina ögon (Även om min bror anser att jag ibland ser ut som ett råddjur(?) för att jag har så stora haha!)

12. Vad ogillar du mest med dig själv? Jag är väldigt självkritisk så denna fråga blir lättare. Jag ogillar att jag ibland pratar alldeles för mycket, ibland orimligt mycket. Att jag har stora kontrollbehov och behöver ha saker på mitt sätt, annars kan jag bli tokig. Utseendemässigt ogillar jag min längd extremt och alltid gjort, jag har alltid velat vara längre.

13. Nämn två personer som du inte skulle klara dig utan? Min bror Martin (vi sitter mer eller mindre ihop han och jag) och min bästavän Hanna (skulle dö utan henne). Sen finns det så många fler människor jag inte skulle klara mig utan såklart- dumma fråga.

14. Har du några rädslor? Ja många, främst tror jag att jag är rädd att bli och leva ensam. Jag har extrem framtidsoro och är rädd att jag inte ska bli nöjd med hur mitt liv utvecklar sig.

15. Vad gör du på fritiden? Kommer langa det tråkigaste svaret - precis som alla andra hänger jag med kompisar, äter god mat, tränar och slappar på min fritid.

16. Ut och festa eller myskväll? Myskväll alla dagar i veckan. När jag väl festar är jag helt galen (måste dansa typ hela kvällen, annars är det inte värt det..)

17. Framtida jobb? Denna fråga ger mig magknip. Jag vet inte riktigt.. Just nu studerar jag kriminologi-programmet på Lunds Universitet och ska jag arbeta med någonting utifrån den utbildningen är jag nog främst intresserad av att jobba med någon form av utredning, troligtvis penningtvätt eller civilutredare, men helst skulle jag nog bara vilja ligga på en strand. Punkt slut.

18. Vad letar du efter hos en partner? Ärlighet, helt klart. Det är nog det enda jag verkligen önskar och uppskattar med en partner. Tillit för mig är verkligen allt och att släppa in människor är svårt och jobbigt så finns det oärlighet i den kombinationen fungerar det verkligen inte för mig.

19. Vill du gifta dig? Ja det vill jag nog ändå. Jag vill ha en borgerlig vigsel då jag inte är troende. Jag vet att man inte nödvändigtvis behöver tro för att gifta sig kristet tex, men det är inte för mig helt enkelt.

20. Favoritmat? Efterrätt haha! Nej men jag skulle nog säga tacos faktiskt. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så fastnar jag för en rätt/ en typ utav mat i taget under en hetsig period. Tacos är nog det enda jag alltid ätit utan att tröttna.

HOPPAS NI GILLADE DET!

Hoppas ni känner att ni vet lite mer om mig nu iallafall!
Har ni några frågor är det bara att fråga helt enkelt! Jag hittade en lista med frågor och det var så skönt, hade något bett mig att berätta om mig själv hade jag troligtvis blivit stum.

Ha en fin eftermiddag, P&K


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

GIRL, OUR LEGS SHINE AS MUCH AS OUR FRIENDSHIP!

Jag säger godmorgon med lite bilder från Kroatien i somras!

Herregud så brun jag var jämfört med hur jag ser ut nu.. Detta var under min sista vecka i Kroatien då jag jobbade för TUI. Mina fina vänner bland annat Fanny som härligt på sista bilden försöker hitta mina obefintliga magmuskler. När jag kollar på dessa bilder kan jag inte rå för att bara vilja sticka till ett varmt land och få D-vitaminer jag definitivt behöver just nu.

Vi är ett kompisgäng som funderar på att hyra hus i något varmt land denna sommar!

Vi behöver er hjälp, VI BEHÖVER TIPS!!


Likes

Comments

DUMPLINGS

RÖDBETOR MED BRIEOST OCH SOLROSFRÖN

STUVAD GRÖNKÅL

NÄR JAG FÅR BESTÄMMA..

..Vad det ska bli för middag! Igår kväll fick jag ansvaret att laga middag hemma för familjen! jag älskar asiatiskt mat och älskar när det finns flera smaker på tallriken. Jag lagade en del olika smårätter igår. Det blev dumplings, rödbetor med brieost, stuvad grönkål och vårrullar med sallad. Super gott verkligen!

Vill ni veta hur jag tillagade denna middag är det bara att fråga!
Superenkelt och går väldigt fort att göra.

P&K

Likes

Comments

DET KOMMER KANSKE INTE ALLTID VARA VI TVÅ..

JAG HAR INGA STARKA ARMAR ATT BÄRA DIG PÅ..

INGEN TOG MIG RIKTIGT ÖVER, NEJ..

DU KOMMER ALDRIG BEHÖVA LJUGA IGEN..

Håkan Hellström må vara min tröst och lindrig när själen är trött och sliten. Grisslehamn, som bilderna ovan är tagna är också en plats vid lindring. Ni vet när man känner att man nått en gräns, man har överskridit den gränsen extremt och det finns en uppgivenhet kvar. Jag har jobbat hårt för att samla mod i att kunna stå för mitt välmående och tålamod. Allt det här låter visserligen väldigt blurrigt och det är även så i mitt huvud. Det finns relationer i mitt liv som har gett mig väldigt många läxor. Många lärdomar och gränser. Och nej jag är inte nödvändigtvis tacksam för det, det känns som att det bästa alltid är att se det bättre ur de sämre händelser och upplevelser man utsätts för men här har jag svårt. Gränser för mitt eget välmående är min största prioritering detta år och det kommer krävas väldigt mycket utav mig för att uppnå det.

Men det är dags nu. Det är nog nu.

Likes

Comments

GÅRDAGEN

Tisdag var det igår alltså..

Min dag bestod av ett möte med mina fina vänner Julia och Alexia. Mötte upp Alexia vid 14 tiden i Täby centrum och köpte sedan sushi med oss till Julia. Jag tror att jag har blivit brutalt besatt av sushi just nu och det är just den flamberade laxen jag har blivit helt tokig i. Under de senaste 2 veckorna har jag nog ätit det 4 gånger. Oekonomisk student kan man lugnt säga. Jag funkar tyvärr så- att jag blir nästan beroende av en typ av mat under en kort intervall då jag föräter mig på det och till slut hittar något annat. Det är faktiskt rätt jobbigt just för att har jag ingenting jag är sådär sugen på så äter jag knappt någonting istället. (Jag är verkligen en allt eller inget människa) Är det någon där ute som har ett tips på hur man stillar sitt sug?

Hos Julia åt vi massa godsaker och drack te och pratade hur länge som helst! Jag känner verkligen att jag kan prata om allt med dom och det uppskattar jag så mycket! Ni är bäst punkt slut.

IDAG

Händer det inte så mycket mer än att jag ska försöka se himlen en gång iallafall! Kan behöva en promenad eller laga något gott för att komma igång lite från min lathet. Som rubriken för inlägget säger- svider det i ögonen då jag sovit för lite. Till frukost eller lunch (vaknade vid 11) blir det ett kokt ägg, lite fil och ett glas med vatten med D- vitamin som jag definitivt behöver såhär års.

Btw- jag blev så glad igår över hur många som hörde av sig angående det inlägget om min cookie dough! Är det något annat i bakväg ni skulle vilja se? Säg bara till

P&k

Likes

Comments

MINA FINA TVILLINGBRORSOR!

​Theo och Philip älskar glass! Dessa två figurer är mina brorsor på min mammas sida, hur lika? Jag brukar alltid få frågan hur jag ser skillnad på dom, men det gör man ju bara - de har olika personligheter, olika sätt att uttrycka sig osv. Självklart säger jag Theo till Philip och Philip till Theo säkert 3 gånger om dagen haha! Det uppskattas ej.. Dom är 6 år nu och tiden har gått så fort, de var ju mina så bebisar nyss! När jag inte bor hemma längre förutom på lov så har de vuxit till sig varje gång jag träffar dem. 

Ni som har yngre syskon, känner ni igen er?

P&K

Likes

Comments


Godmorgon på er!

Under 2017 kan man lugnt säga att jag ätit, ätit och ätit väldigt mycket god mat och efterrätter. Jag gillar att laga mat och baka och sedan jag var 16 år och flyttade hemifrån har det känts självklart med hemlagat. Bakning blev av intresse enbart på grund av mitt extrema sockersug haha!

Med det jag har bakat och ätit mest under året är nog min berömda (bland mina vänner) cookie dough som jag gör i två varianter! För att förtydliga så är det kakdeg med krossad Marabou choklad som jag antingen bakar och gräddar i en hög form tills den blir gyllenbrun eller så gör jag kakdegen och rullar den till bollar utan att gräddas och doppar dem i mörk choklad toppad med havssalt! HUR GOTT?! Jag kommer också att lägga upp ett inlägg hur man gör den andra varianten på cookie doughen lite senare (tills någon kompis ber om en tjockiskväll- lär bli snart)

Kvällen till detta nystartade år fick jag äran att baka just dessa cookiedough-bollar till dessert! Jag brukar få frågan hur man gör denna underbara kakdeg så det är nog dags att dokumentera det för er alla.

RECEPT:

Cookie dough:
- 150 g smör eller margarin
- 1 ägg
- 1 dl socker
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Ca 2-3 dl vetemjöl
- 200g Marabou choklad

Topping:
- 200g mörk bakchoklad
- Havssalt


Såhär gör du:
Börja med att blanda alla torra ingredienser med varandra i en bunke. Smält smöret/margarinet i mikron eller kastrull och häll ner det i bunken med de torra ingredienserna och blanda ordentligt! Kläck ner ett ägg och blanda, beroende på hur "lös" smeten är nu så kan man hälla i lite mer mjöl tills man känner att degen är okej för att kunna rullas till bollar. Det sista som blandas ned i är Marabou chokladen, skär chokladen i mindre bitar (ungefär hälften så stora som de "färdiga" rutorna på kakan). Nu när degen är klar ska den in i kylen under ca 10-15 minuter.

Toppingen- när degen varit i kylen är det dags att smälta den mörka chokladen. Sedan är det sista steget att rulla kakdegen till små runda bollar (stoleken väljer du själv). Ett tips är att göra bollar av hela degen innan det är dags att doppa ner dem i den mörka chokladen. Jag använder mig av en mindre sked med långt skaft och tycker det funkar bäst. Använd en plåt med bakplåtspapper att kunna lägga de doppade bollarna på, strö över lite havssalt och låt stå kallt till servering!

Hoppas ni gillade detta inlägg och vågar er på dessa barnsligt goda delikatesser! Skriv gärna och berätta hur det gick och om ni gillade dom!


IN THE MAKING.. 

P&K

Likes

Comments

INVIGNINGEN AV 2018...

...VAR HELT MAGISK!


Jag är så så nöjd över hur kvällen blev!

Som ni kan se var jag duktig på att dokumentera denna kväll dessutom. Gårdagen var full av matlagning, planering och firande! Jag och min bror Martin åkte över till Kevins hus i Djursholm där kvällen utspelade sig. Vi tillsammans med vänner åkte över redan vid klockan 14.00 och började att tillaga all mat som skulle serveras. Vi drog på stort och började kvällen med en hel del tilltugg och bål. Sedan vidare till kvällens förrätt - en klassiker toast Skagen, huvudrätt blev marinerad kyckling i chili och vitlök med potatisgratäng och en hel del såser och sist men inte minst efterrätten i form av chokladmousse med riven apelsin och en cookie dough boll doppad i mörk choklad toppad med havssalt. Ja ni hör ju hur gott det här låter?! Vilket det också var!: Sammanfattningsvis hade en kväll full av lekar, utmaningar, dans och givetvis en proppfull balkong skrikandes vid nedräkningen till 12 slaget. Nyårskyssen- Alexia min fina vän, hade inte önskat mig en bättre kyss haha!

Jag är verkligen så glad över att jag har så många fina vänner i min omgivning som bryr sig om en och ger en upplevelser och skratt i massor. Vi hade en kväll full av lekar, utmaningar, dans och givetvis en proppfull balkong skrikandes vid nedräkningen till 12 slaget. Många sov över och ingen gick nog och la sig innan klockan 05.00 (så trött idag).

Hoppas ni andra hade ett fint firande! Nu ska jag kolla på Nyårskaramellen kl 20.00 och efter det blunda och låta blunder ta över min natt.

P&K


Likes

Comments

..IS THE DAY!


2017
Tack för många upplevelser och nya erfarenheter, tack för kärleksdrama, alkohol och motgångar, tack för sol och andra länder än Sverige och slutligen tack för att du nu efter idag är över!

2018
Jag är nog mer än beredd på din ankomst, önska mig lycka och lättnad. Blir du ett pissigt år -ger jag igen.. Eller så går jag troligen under, man vet aldrig.


Efter tolvslaget är det ett nytt år, rätt sjukt ändå!?

Igår var en dag det med, jag och min bror tog oss in till Årsta för att träffa kompisar. Vi 6 personer satt i timmar och planerade för kvällen som idag kommer! Vi handlade allt på Willys tills de ropades ut att de stängde inom 10 minuter, stressen var olidlig. Vi handlade alltså för 22 personer som ikväll ska få sitta ner, skåla och äta. Jag är taggad för ikväll helt enkelt. Klädseln för en sådan kväll är alltid i panik, är det bara jag som är sämst på att planera?Jag har rivit urhälla garderoben och sitter nu hopplöst med datorn i knät och skriver detta istället.. Om det lutar mot något håll så är det blus och kostymbyxor eller kjol (så avancerat). Äsch vi får se!

Hoppas ni (vilka ni nu än är) har en helt underbar kväll och får fira in det nya året på bästa sätt!


Några utav de fina människorna som jag ska få öran att fira in nya året med!

P&K

Likes

Comments

FAUX FUR JACKET

Man kan ju leva i den..

Vilken blekfis!
Nej men det är helt normalt att sätta sig på trappen med enbart jackan över. Äsch, nu gör jag ju det. Jackan ovan är från H&M och jag verkligen älskar den! Jackan är mörkblå men kan se svart ut i vissa ljus, vilket jag gillar. Just att den är lite mer diskret och inte så kort i modellen är nog anledningen till att jag köpte just den. Jag kan nog inte säga att jag har en "stil"- tro mig, jag dör för tjejer som har en utmärkande stil så att oavsett vad de klär på sig så bär det upp det på deras sätt. Jag tror aldrig jag hört en kompis säga till mig i en butik - "Åh det här plagget är så DU!". Jag antar att jag sätter på mig det som jag känner mig bekväm i helt enkelt..

Skulle nog säga att bära bikini och baddräkt är det jag gillar mest, men det kanske är tydligt redan haha!


P&K

Likes

Comments