Header
View tracker

I december 2015 vart jag anställd av ett företag som har sin kärna i Stockholm men som köpte upp två skolor i Östhammars kommun.
Dessa två skolor ska bli asylboende för familjer, där skolorna ligger har de som bott runt omkring försökt att stoppa asylboendena genom att stå utanför affärerna och samla påskrifter för att försöka få kommunen att stoppa detta.
Jag är glad över att ha ett jobb men det känns som folk som vet att man jobbar på ett sånt här ställe kollar ner och pratar skit.
Alla är vi faktiskt lika mycket värda men visst jag tycker att de som flyr och kommer till Sverige är välkomna så länge de lär sig vårat språk och skaffar en utbildning eller ett jobb.
Men sen finns de dom som kommer hit och tror att dom är störst, bäst och vackrast och tror att dom kan göra vad dom vill, dom har inget här och göra tycker jag.
Jag såg förut på Facebook att de va poliser som sa till ett film team att det gick in i Rinkeby på egen risk och att poliserna inte vill gå in där.
Där stod de som flytt från krig och kastar sten, sparkar och slåss mot film teamet.
Jag blir så arg på dessa människor som kommer till vårt land och gör såhär mot de som tar emot dom, just dessa personer kan vi utvisa igen för dom har inget här att göra.

Asylboendet där jag jobbar har inte startat igång än men gör de inom snar framtid då de mesta är färdig renoverat och det återstår bara fin touchen kvar.
Jag vill faktiskt att det ska starta upp och se om det är eller kommer bli som på många andra asylboenden.
Men här vet jag att allt är nyrenoverat och att de kommer få bra mat både till lunch och middag.
Jag har absolut inga rasistiska åsikter utan tycker bara att de som kommer hit, lär sig svenska och skaffar utbildning/jobb är mycket välkomna.
Det ska bli intressant och börja jobba när allt verkligen drar igång på riktigt, jag kommer vara målare och lokalvårdare då jag är utbildad målare och mycket erfarenhet inom lokalvård.

Sist men inte minst, de som åker och fjuttar på såna här ställen har inget hjärta eller själ.
Tänk på de företag eller människor som kämpat och lagt ner och lägger ner miljontals kronor på detta.
Men när ni fjuttar på så är alla dessa pengar förlorade till ingenting för att ni inte kan vara mer mognare och växa upp.
Som sagt det finns idioter som är värre än den andra, men att elda upp något där personer bor och jobbar då har man allvarliga skador i sin hjärna.
Sverige är ett fritt land där alla är välkomna och lika mycket värda.
Sluta upp med att elda ner någons hjärta, någons hem och arbete.
Tvi på er !

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 9 readers

Likes

Comments

View tracker

Nu har man bakat hallonkolor och gud vad det vart gott, perfekt seghet kolorna.
Super enkelt att göra, snabbt och gott värsta är att man små äter när man delar upp dom och ska slå in dom i cellofanplast.
Jag gjorde en dubbelsats för att få kolorna lite tjockare så kunde man göra lite mindre bitar, men jag skriver det du behöver för en sats.

Ingredienser:

1tsk vaniljsocker eller en vaniljstång
2dl vispgrädde
2dl strösocker
1dl ljus sirap
250g hallon

Gör så här:

1. Tina hallonen och passera dom genom en sil, lägg sedan hallonpurén i en tjockbottnad kastrull.
2. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen och lägg i vaniljstången (eller ta en 1tsk vaniljsocker).
3. Tillsätt grädde, socker och sirap.
4. Låt koka under omrörning i cirka 15-30 minuter, gör kulprovet om smeten går att forma till seg kola är den klar annars låt koka till cirka 125 grader
.
5. Om du använt vaniljstång tar du upp den nu.
6. Häll upp kolasmeten i en smord form eller med bakplåtspapper i och låt den stelna.
7. Skär sedan kolan så som du vill ha den med en vass kniv.
8. Slå in kolan i smörpapper eller cellofan och låt stå svalt tills du serverar den.

Likes

Comments

View tracker

Idag bakade jag fransk nougat med lite röd hushållsfärg för att få den lite extra julig, tillsammans med pistagenötterna och mandeln så vart den alldeles utsökt.
Jag hade inte några hasselnötter kvar, så jag gjorde utan och sedan behöver man ju inte ha några nötter alls om man är t.ex nöt allergiker eller bara inte tycker om nötter.
När ni gör fransk nougat se till att bakmaskinen är igång då ni ska hälla ner den varma smeten i ägg och sockerblandningen.

Till det här receptet behöver du:

Elektronisk stektermometer
Köksmaskin med flat visp/blandare
Diskhandskar
Silikonmatta för bakning
Kavel

Ingredienser:

2,75dl socker
1dl flytande honung
1dl glykossirap
1dl vatten
2st små äggvitor
0,5dl strösocker
100g pistagenötter
130g skållad sötmandel
130g skalade hasselnötter
Florsocker att pudra med

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Koka socker, honung, glykos och vatten i en kastrull tills sockerlagen når en temperatur på 148 grader, använd här stektermometern.
3. Vispa under tiden äggvitorna och den andra mängden socker till en luftig och krämig marängsmet.
Vispa inte för hårt och använd här den flata vispen till din köksmaskin.
4. Häll sedan sockerblandningen långsamt i en tunn stråle över marängsmeten och vispa i ca 10 minuter tills den känns vit och lite luftig.
5. Värm under tiden pistagenötter, mandel, skalade hasselnötter hela i ugnen i ca 5 minuter tills det börjat få färg, ta sedan ut.
6. Ta gärna på dig diskhandskar i plast för att skydda dig från den varma massan.
7. Tillsätt varma nötter och mandel i smeten och rör ner dom försiktig på lägsta hastighet.
Blanda bara så att nötterna fördelas jämt i smeten.
8. Pudra florsocker på ett bakplåtspapper eller silikonmatta.
9. Bre sedan ut smeten, pudra igen ovanpå och lägg slutligen över ett bakplåtspapper eller silikonmatta.
10. Kavla eller tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna.
11. Skär i bitar och förvara sedan i glasburkar i rumstemperatur.

Likes

Comments

Nu är det jul fint i vårat hus, julgranen är på plats men kanske i de tidigaste laget.
Julstjärnan, ljuslyktorna och allt med julen är på plats.
Alla julklappar är färdiga sedan två veckor tillbaka, så nu kan man ta det lugnt medan alla andra människor stressar i denna julstress.
Slippa stressa med vad familj och vänner ska ha i julklapp, att bara kunna sitta och ta det lugnt och njuta i lugn och ro.
Nu sitter man och grubblar över vad man mer ska baka för julgodis, har lite saker i bakhuvudet som ska göras, receptet/recepten delar jag med mig när jag bakat allting.
Nu hoppas jag att ni inte stressar alltför mycket under juletiden och försöker få lite lugn och ro,

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle dela med mig av fudgen jag gjorde här om dagen utav alhgrens bilar, det var lite små krångligt men de går och blir väldigt fina färger och smakar gott gör dessa med.
Det lättaste är att dela upp satsen och koka en sats åt gången så man får dela allt på 3 av ingredienserna och köra en färg utav bilarna i taget, dels hinner ena satsen svalna ordentligt innan man ska hälla över den andra.
Så, ska vi köra igång med vad man behöver till dessa små godingar?

Ingredienser:

2dl alhgrens bilar
150g smör
6dl strösocker
3dl vispgrädde
150g vit choklad
3 droppar grön hushållsfärg
3 droppar röd hushållsfärg

Gör så här:

1. Sortera bilarna i 3 färger.
Blanda smör, socker och grädde i en kastrull och sjud på svag värme i ca 10 minuter.

2.Hacka chokladen och rör ner i smeten, dela upp smeten i tre kastruller och tillsätt en färg bilar i varje kastrull. Värm sedan bilarna tills de smälter under omrörning till en temperatur på 120 grader.

3. Droppa i några droppar grön och röd karamellfärg i den gröna och röda smeten. Täck därefter en avlång form som rymmer ca 1 liter med bakplåtspapper och börja med en färg och häll sedan den andra färgen över så det blir 3 lager. Låt sedan stelna och skär därefter i bitar.

Likes

Comments

Idag vart det till att baka bounty's, jag gjorde avlånga men man kan även göra bollar.
Hemma gjorda bounty's smakar precis som de man köper i affären fast lite godare, bästa är att du behöver bara 4 ingredienser.
När man ska rulla bollarna eller doppa "pinnarna" i chokladen bör man va väldigt försiktig då de går sönder väldigt lätt, jag använde mig av en pensel och penslade mina "pinnar" men gör man bollar så lär man ha ett dip and dunk verktyg.
Jag hoppade över att strö över kokos efter man täkt bollarna eller "pinnarna" med choklad, tycker det räckte med kokosen man använder i godisbitarna.

Ingredienser:

​0,5 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 200gr)
125g kokos
1 tsk vaniljsocker
100g choklad

Gör så här:

1. Blanda kokos, kondenserad mjölk och vaniljsocker i en skål, rör ihop till en smet.
Ställ den sedan i den kylskåpet medan du smälter chokladen.

2. Ta ut smeten ur kylskåpet och rulla till jämnstora bollar eller gör avlånga.
Doppa de sedan i chokladen och lägg dom på ett bakplåtspapper för att stelna.

3. Strö över lite kokos innan chokladen stelnat helt, förvara sedan dessa godisbitarna i kylskåpet.

Likes

Comments