Okej, mycket har hänt sedan jag senast uppdaterade, så för att inte göra detta inlägg alltför långt tänker jag ta en vecka i taget. Låt oss dock börja med detta, Noemi (utbytesstudenten från Italien) bor inte längre med oss. Fredagen den 23 september (nästan en månad sedan) flyttade hon på grund av en infektion i hennes tänder. Under ca en vecka bodde hon hos vår IEC (kontaktperson), men flyttade sedan till en familj inte så långt ifrån där jag bor. Tar ca 15 min att gå dit så kunde faktiskt inte blivit bättre.

I alla fall, i tron om att Noemi skulle åka tillbaka till Italien följde jag med henne, några andra utbytesstudenter och min IEC för camping i Virginia från lördagen till söndagen. Vi gick till stranden, åt grillat och hade en bonfire med smore's. På söndagen tog Kegs (familjevän till min värdfamilj) oss till Washington DC, där vi spenderade hela dagen. Vi gick omkring och såg vita huset med mera. Med tanke på hur spontan helgen faktiskt var så blev den ändå väldigt bra, speciellt när jag trodde det var sista gången jag hade tid att vara med Noemi.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

När jag satt på min astronomi lektion slog det mig jag känner mig som Scott Kelly and Mikhail Kornienko, de första människorna som spenderade ett år i rymden på the International Space Station. I ungefär ett år är de borta från både familj och vänner, bortsett från varandra. De kan visserligen prata med deras familjer då och då, men aldrig vara fysiskt närvarande eller en del av deras liv. Hur fantastiskt det än är att vara i rymden, tyngdlös, med en otrolig vy över vår planet, kan det aldrig jämföras med att vara hemma. Kan aldrig jämföras med att sova i sin egen säng, känna lukten av sitt hem och närheten av sin familj o vänner.

Likes

Comments

Har alltså gått från att vara 1/10 av mitt år till 1/6 på bara några veckor. Är idag 50 dagar sedan jag kom hit. 😱 Dessutom första höstdagen idag 🤗 På senaste tiden är detta vad jag hållit på med:

⏺️ Hershey Chocolate World-
Vi fick se hur man tillverkar deras choklad och fanns sedan så mycket att köpa. Alla smaker, alla storlekar. Min favorit är hittills deras choklad med kaffesmak.

Ingången - gratis choklad - Reese's pieces i en peanut butter cup

⏺️Pennsylvania Renaissance fair-
Vi åkte till ett ställe som var inspirerat av renässansen, vilket jag tror är mellan 1400 och 1600-talet. Folk hade kläder från förr och det fanns olika föreställningar, restauranger och butiker. Även fast det var olidligt varmt var det rätt coolt att se.

Glasbruk - eeh strid på hästar? - cirkus

⏺️Träffade alla andra utbytesstudenter i mitt område och körde laser tag. Alla utbytesstudenter tog även med sig en rätt från deras hemland så tog såklart med köttbullar 😍 Mycket uppskattade

⏺️Vann min första officiella tennismatch

⏺️Var på min andra amerikanska fotbollsmatch

⏺️Gjorde svenska pannkakor 😍

⏺️Var på Hershey Park (nöjesfält)-
Noemi och jag var där med två andra utbytesstudenter från Tyskland och Schweiz (vi har båda problemet med att folk verkar ha noll koll på skillnaden mellan Sverige och Schweiz...). Älskade berg & dalbanorna, så vill tillbaka

Berg o dalbanorna - Funnel cake...igen

⏺️Hikade på Ricketts Glen
Tog ca 3 timmar och var jobbigare än jag trodde det skulle vara. Var dock massa vattenfall på vägen så var väldigt fint och skulle gärna göra igen.

Hmm någon som är sugen på ost i sprutflaska? - Noemi, några vattenfall & jag

Övriga bilder:
1. Åkte igenom ett rikemansområde, såå fina hus
2. På skolbussen
3. Vår feta katt Sam

4. Misa som kanin
5. Spelade golf för första gången
6. Ute på balkongen

7. Hittade en liten faktaruta om Sverige i skolan
8. Mmm, Marabou mjölkchoklad
9. Noemi

Likes

Comments

Har idag varit i USA en hel månad. Är så sjukt för känns verkligen inte som det. Det är nu bara nio månader kvar. 😱

Igår var Noemi och jag på vår första amerikanska fotbollsmatch och även fast det inte var så mycket folk som jag trodde att det skulle vara var det coolt att uppleva. Att se spelet och cheerleading laget, höra bandet spela och eleverna jubla. Vi vann med 40-0 så var total utklassning. Dessutom hade de fantastiska milkshakes där så jag var lycklig. 😄

The football game
Milkshakes, de var fantastiska
Noemi o jag
Uppvärmning
Funnel cake
Bro till Harrisburg

Likes

Comments

Var på bröllop i lördags. Sue's (min värdmamma) dotter gifte sig o även om det inte var så stort var det häftigt att vara på ett bröllop eftersom jag aldrig tidigare varit på ett. Jag o Sue hade gjort svenska köttbullar och de älskade dem. 😄 Efter bröllopet gick vi på en treårings födelsekalas klockan 23.00!? Aah ingen kommentar på det.

Men i alla fall, i söndags hämtade vi upp Noemi på flygplatsen. Hon är från Italien och ska bo med oss antagligen till januari eller hela året 😆 Vi delar rum, men som tur är finns det gott om plats. Känns bra att ha ett värdsyskon eller vad man nu kallar det. 😄 Ska snart gå på vår första amerikanska fotbollsmatch så får se om man förstår något.

Svenska köttbullar
Bröllopet
Bröllopstårtan
Misa som tvättas 💕

Likes

Comments

Jag har bara gått i skolan i cirka en vecka och den är redan avstängd sedan i onsdags då de hittat mögel i skolan. Den kommer vara avstängd hela veckan och på måndag är labor day så behöver inte gå till skolan förrän tisdag 😄 yey

Ska försöka förklara hur min första vecka varit. Jag börjar min morgon med att åka skolbuss och även fast det är trångt och den tvingar mig att gå upp 5.30 är det ganska skönt att bara ta det lungt i 45 min (tar tid att plocka upp alla, tar annars ca 10 min).

Första lektionen börjar med nationalsången och the pledge of allegiance. I mellan lektionerna är det 4 min så sprang seriöst runt de första dagarna. Dessutom kunde jag ej få upp kombinationslåset till mitt skåp förrän i måndags så har fått släpa runt på allt... Hur är det ens meningen att man ska veta hur man ska göra!?! Var tvungen att be en lärare att skriva ner instruktioner... 😂

Har också spelat min första tennismatch och fick spela med mitt racket från Sverige som mina föräldrar hade skickat 😄 Blev oavgjort så var typ överlycklig.

Bild 1: skolan stängd 🤗
Bild 2: mitt tennisracket 🎾
Bild 3: skolbussen
Bild 4: my high school

Likes

Comments

I lördags morgon kl halv 4 gick vi upp och satte oss i bilen påväg till Ocean City, Maryland. Vääldigt tidigt men då vi missade morgon trafiken och fick mer tid på stranden så gjorde det inte så mycket. Väl framme var klockan runt 8, så hade hela dagen på oss att bada och bara ta det lugnt på stranden (bakom ett parasoll, inte ens solkräm 50 kan rädda mig). Åt lax & sötpotatisstrips till middag och jag bara älskar det 💕 De äter inte fisk hos min värdfamilj så kommer i princip leva på fisk när jag kommer tillbaka till Sverige.

Hotellet vi bodde på låg precis vid stranden och även om vi inte fick ett hotellrum med utsikt mot havet bodde vi på högsta våningen (8:e) och hade en stor balkong där man kunde sitta o kolla på stjärnorna ✨

Andra dagen var i princip likadan som den första men vi fick oväntat besök av Kegs (Sue's vän) och hans mamma. Vi åt middag med dem o de gav mig en tröja som blir färggrann i solljus och sedan går tillbaka till den ursprungliga färgen när den hamnar i skugga. Stort tack till dem 🤗 Lägger ut en bild här nedanför.

Dagen efter, i måndags, gick vi upp tidigt igen och begav oss hem för att jag skulle kunna vara med på tennisträningen. Uppskattade verkligen resan till Ocean City då det var så skönt att slutligen kunna svalka sig (är verkligen inte van med sådan hetta o fuktighet, hade seriöst dött i t.ex. Texas).

Så imorgon, onsdag, börjar jag skolan 😱 Jag har typ panik men antar att det inte kan bli värre än hemsk 🙃 Bara att hoppas på det bästa men vara förberedd för det värsta.

1: Påväg till Ocean City
2: The beach
3: Friterad glass?? Really?
4: Tyckte någon sa att de att de betalar ca 100 000 dollar för palmerna varje år?!?
5: Kom mörkaste molnen, blev fett besviken när det bara var lite regn, älskar stormar
6: Say hello to Harry the hermit, mitt nya husdjur
7 & 8: Tröjan som ändrar färg, dock tydligare i verkligheten

Likes

Comments