Noemi's mamma kom några dagar före graduation och under dessa dagar passade vi på att både åka till Philadelphia ⬆️ och Washington DC ⬇️.

Den 2 juni var det dags för graduation och då hade även familjen kommit fram.

Den sista kvällen var allt perfekt. Min familj var där, Noemi var där och hela min värdfamilj med släktingar var där. Det var en molnfri och varm kväll och Ann gjorde som vanligt bästa maten. Kvällen avslutades senare med en brasa och s'mores etc.

Efter att vi lämnat New Cumberland och Pennsylvania blev det återigen Niagara Fallen.

Vi såg någon ytterst intressant sluss...

Åkte till Toronto och gick upp i CN Tower där vi åt mat i ett snurrande torn och stod på glasgolv 358 meter över marknivå.

Firade svenska nationaldagen på IKEA.

Såg Ottawa och Montréal.

Åkte till Ben & Jerry fabriken och provsmakade glass.

Var såklart tvungna att stanna för ett litet tåg.

Vi åkte till Acadia, en nationalpark i Maine.

Besökte Boston.

Kom fram till New York där min resa till sist tog slut

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Noemi och jag firade påsk nere i Virginia med vår IEC och hennes vänner.

Helgen efter åkte vi med Ann (vår värdmamma) till Delaware och kusten. Det var inte bästa vädret men det var klart värt att göra. Hittade till och med en liten skandinavisk butik.

Den 6 maj var det prom. En av de mest amerikanska saker jag varit med om och var inte besviken. Kanske inte riktigt var som en typisk High School film, men var inte långt ifrån.

Två veckor sedan drog vi en sväng förbi Niagara Fallen. Eftersom Noemi skulle på en prom i New York, släppte vi av henne medan resten av oss fortsatte norrut.

Likes

Comments

Torsdagen den 9 mars var det dax för California. Mitt flyg gick omkring 12 och jag kom fram runt 7pm. På flygplatsen fanns Jonna och hennes värdmamma, Lauri, för att hämta upp mig. Det var skönt att efter 7 månader äntligen få träffa Jonna, en riktig svensk igen.

På fredagen blev det valsafari. Vi åkte ut med en hyfsat stor båt för att försöka se några valar. Även om det var en aning kallt efter ett tag var det verkligen värt det. Vi hade lite lunch med oss och fick chansen att se omkring fem valar. Det häftigaste var dock att se alla delfiner som faktiskt följde med båten och hoppade framför fören.

Det blev Hollywood på lördagen. Tillsammans med Jonnas värdmamma och värdsyster åkte vi en guidad tur runt de bästa platserna i den kända staden. Först fick vi möjlighet att ta foton med den symboliska Hollywood skylten även då det på foton inte syns mer än som en liten vit linje. Men vad kan man göra? Därefter fortsatte vår tur genom alla de områden där kändisar har sina hus, inklusive Beverly Hills. Efter vår tur passade vi på att ta några foton på The Walk of Fame och begav oss därefter till Venice Beach. Tyvärr var det dimmigt, men det var ändå coolt att få se.
Dagen avslutades sedan med en basketmatch på Jonnas High school.

Justin Biebers hus till vänster och Johnny Depps hus till höger om någon är intresserad

På söndagen begav vi oss till Santa Barbara och även fast jag inte riktigt hade pengar över för att spendera något var det en underbar stad. Byggnaderna påminde om Spanien och det fanns en mängd olika butiker. På kvällen gick Jonna o jag till affären och köpte Ben and Jerry's för första gången sedan jag kom hit till Amerika.

Precis som dagen innan var det otroligt dimmigt vid stranden, men vädret var perfekt för övrigt.

Dagen efter åkte jag och Jonna till Universal Studios där vi spenderade vår dag. Det var en väldigt varm dag men jag överlevde. Cred till Jonna som kan springa i den värmen varje dag. Det enda som gjorde mig lite besviken var att det var mycket mindre än Universal Studios i Orlando, samt att det knappt fanns några berg och dalbanorna, men blev ändå en lyckad dag. Man kan ju ej klaga när de hade Harry Potter.

Under tisdagen gjorde vi inte speciellt mycket. För första gången fick jag dock testa IHOP och jag älskade det. Synd att det inte finns en International House Of Pancakes nära vårt hem i Pennsylvania. Vi gick dit, vilket tog ca 3 h totalt, så mina fötter var lagom trötta efter det. För resten av dagen tog vi det lugnt och fick lite läxor gjorda.

Mitt flyg gick klockan 8.20 på onsdags morgon så klockan 4 gick vi upp för att hinna med allt. Jag var orolig att någon av mina flyg skulle bli inställda då Pennsylvania fick en snöstorm under måndag/tisdag, men som tur är gick allting bra och slutligen kom jag tillbaks till Pennsylvania igen.

Likes

Comments

Winter Formal
För några veckor sedan var det Winter Formal på min skola. Det är en skoldans som liknar homecoming och prom, men som normalt är mindre uppklätt och hypat. Precis som homecoming gick jag med Noemi. Vi stannade under största delen av kvällen, även fast det inte riktigt var så speciellt. Var ganska dålig musik och precis som alla andra skoldanser var det grinding som gällde... Den absolut värsta form av "dans". Men var ändå kul att ha en anledning till att klä upp sig.

Mini-Thon
Helgen därpå anordnade skolan något kallat mini-thon. Det anordnas för att stödja barn med cancer och håller på från 8 på kvällen till 8 på morgonen. Under dessa 12 timmar är tanken att man ska stå upp, för att veta hur det känns att ständigt behöva kämpa som cancersjuka måste. På skolan kunde man göra allt och inget. Det fanns spel, wii, hinderbana, limbo, turneringar, aktiviteter som jätte Twister, och en imponerande DJ. Dessutom kom det ungefär varannan timme mer mat som olika restauranger hade donerat. Under kvällen lyckades vi samla ihop mer än en halv miljon svenska kronor och även fast jag var helt död efter var det helt klart värt det.

Skidresa
Den 17 februari åkte jag med min IEC och andra utbytesstudenter till Canaan Valley i West Virginia. Till och med Romme är större i jämförelse, men vad gör det? Vi bodde i två stugor och totalt var vi sexton utbytesstudenter, varav hälften tyskar. Resten kom från Nederländerna, Schweiz, Danmark, Spanien, Italien, Syd Korea och Sverige. På lördagen åkte vi skidor hela dagen, även fast det blev bedrövlig i slutet av dagen när det började regna. I början av dagen var det en av killarna som bröt båda handlederna, vilket var slutet på hans utbytesår. Sjukt skrämmande hur enkelt och snabbt allt kan förändras. Innan vi begav oss hemåt på söndagen åkte vi snow tubing, vilket i princip innebär att man åker pulka med ringar och i speciella banor. Vädret under dessa två dagar var ganska bedrövligt och jag såg ut som direkt hämtad från åttiotalet, men jag kunde inte varit gladare att jag tog chansen att åka.

Twin day/ för någon vecka sedan var det 24 grader varmt och vi gick i shorts...i februari...sjuka värld

Likes

Comments

Att jag nu är inne på sista halvan av mitt utbytesår är helt ofattbart. För varje dag som går krymper antalet dagar till graduation och resan hemmåt. Bara några år tillbaka hade jag aldrig kunnat se mig själv göra detta, speciellt med tanke på att jag inte ens visste att det var möjligt. Den enda anledningen till att jag blev intresserad var på grund av min kära vän Emilia, som själv åkte som utbytesstudent förra året. Min första tanke var att det var något jag aldrig skulle våga göra, men sen kunde jag helt enkelt inte sluta tänka på det. Tro mig, jag var osäker in i det sista men jag kunde inte leva med tanken på att jag skulle ångra mig resten av mitt liv. Även om detta år inte alltid är en dans på rosor måste jag ändå säga att jag aldrig kommer att ångra valet att åka, med tanke på allt jag faktiskt lärt mig under dessa månader och alla underbara människor jag har träffat. Anledningen till att jag åkte med EF var på grund av att det är EF hela vägen, och idag kunde jag inte vara nöjdare med den hjälp och stöd jag har fått.

Om du någonsin funderat på att åka som utbytesstudent tycker jag verkligen att du borde anmäla dig till ett informationsmöte för att helt enkelt ta reda på mer. Även om det inte skulle vara något för dig skadar det inte att få mer information.
http://www.ef.se/highschool/infomeetings/

Likes

Comments

Har just nu influensa och ångrar att jag någonsin tänkte att jag ville vara sjuk för att kunna vara hemma...Man tänker att man ska kunna vara hemma och kolla på film, men det är ju inte så det blir. Det ändå man vill göra är att sova så att man inte behöver vara vid medvetande för ett tag. I alla fall tänkte jag berätta lite om vad jag haft för mig.

Jag firade min första jul utan min familj och skulle nog säga att det var den bästa jul jag kunde haft utan dem. Eftersom julen inte firas på samma sätt här som hemma tror jag att det blev lättare att inte känna samma hemlängtan. Här öppnade vi istället alla våra paket på morgonen den 25 och åkte sedan till Mark's föräldrar för frukost. Sedan på kvällen hade vi en större middag med mer släkt. Till skillnad från i Sverige där folk normalt klär upp sig på jul, så var det mer mjukiskläder som gällde här.

Jullovet varade under bara en vecka så vi fick ledigt precis innan jul och började direkt efter nyår. Jag upptäckte att nyårsafton är mycket viktigare i Sverige än här. Tror många här bara kollar på The Ball Drop på Times Square eller åker till en egen motsvarighet i en närliggande stad. Det var inga som sköt fyrverkerier eller något så var lite tråkigt. I alla fall åt vi vår egen fondue så var inte som en helt vanlig kväll.

Fick även mina paket hemifrån runt nyår, ett från familjen och ett från farbror och faster. Stort tack, inget uppskattas mer ❤️

För cirka tre veckor sedan gick jag, Noemi och Taylor på The Farm Show, Pennsylvanias stolthet. Varade under en vecka och var ett ställe med massa mat och bondgårsdjur. Var helt okej, men var lite roligt hur exalterade alla var.

Veckan efter the Farm Show kom Noemi's farbror hit. Han har ett företag och reser därför ofta till USA, så då passade han på att komma hit. Under dagen åkte vi till Washington DC och gick omkring. Precis som förra gången vi var där var det en dag med strålande solsken. Dock så hade de börjat göra iordning för Trump... Ändå glad att jag fick chansen att vara där en sista gång innan Obama slutade.

Likes

Comments

Okej, så jag har bytt familj. De flesta vet nog om detta, men om det är någon som inte vet, vet de i alla fall nu. Jag ska dock inte glömma att nämna hur oerhört tacksam jag är för allt min förra värdfamilj gjorde för mig, men på grund av olika anledningar fungerade det helt enkelt inte. Jag flyttade veckan efter Thanksgiving och jag bor nu i Noemi's värdfamilj. Hahah, kunde helt enkelt inte vara ifrån henne.

I alla fall så bor jag nu i en familj med en värdmamma och värdpappa, Ann och Mark, samt tre döttrar, Hannah, Morgan och Taylor. För att inte nämna Noemi, min kära italienska. Dock så går Taylor på college, Morgan bor inte hemma och Hannah köpte ett hus nu i fredags, så nu kommer det bara vara Noemi och jag som bor hemma. Jag bor i princip på samma plats som innan, bara några minuter ifrån, så det var ingen större förändring. Det ändå jag skulle säga är annorlunda nu är att vi varje söndag går till kyrkan, vilket både kan vara intressant men också en aning jobbigt när man måste gå upp tidigt på morgonen. Snällare människor än min värdfamilj är dock svårt att hitta och jag är oerhört tacksam för att de tagit emot både Noemi och mig när de egentligen inte skulle ta emot någon utbytesstudent över huvud taget.

Här är bilder på min värdfamilj och huset. Är sååå sött 😆
Bild ett: jag, Noemi, Morgan o Taylor
Bild två: Hannah, Morgan, Mark's föräldrar o Taylor
Bild tre: mina värdföräldrar (Mark o Ann)

Likes

Comments