View tracker

Så detta är vad som har hänt i november:

⏺️ Gratis taco på Taco bell 🔔

⏺️Började julpynta den andra november 😂🎄

⏺️Var på en utflykt med spanskan där vi besökte ett konstmuseum. Testade också min första whoopie pie. Står på Wikipedia att ett alternativt namn är Big Fat Oreo, och antar att utseendet passar med den beskrivningen.

⏺️Jag, Sue och Eddie var i Gettysburg där vi åkte på en guidad tur. Denna stad är känd för att vara den plats där den blodigaste striden under det amerikanska inbördeskriget ägde rum och även om det var mycket information att ta in var det ändå intressant att se.

⏺️Det amerikanska valet... Jag började kolla på det, men efter ett tag när det bara gick bättre och bättre för Trump gav jag upp. Tog lite kladdkaka som tröstmat. Känner mest att även om han skulle göra det bättre för amerikaner, handlar inte allt om USA. Det finns faktiskt andra på denna jord. Är dock intressant att höra varför folk tycker om honom, men kan bli lite mycket när cirka alla här omkring tycker om honom.

⏺️Jag har börjat i simning, men får se hur länge det håller. Det är så himla seriöst, och jag är inte riktigt här för att satsa på simning. Är skönt att få lite träning, men är från måndagar till lördagar (behöver dock bara gå på fem av sex träningar) i två timmar. Dessutom måste man vara med på tävlingarna, och med tanke på att jag inte lyckas dyka utan att tappa mina simglasögon eller inte heller kan vända, vet jag ej hur det kommer gå.

⏺️Under supermånen följde jag med min IEC till ett ställe där de har vargar. Var väldigt kallt ute, men var coolt att se vargarna och höra dem yla i kör. De hade också en brasa där vi åt korv och smore's.

⏺️Igår var jag och Noemi ute på promenad och det var hur härligt som helst. Var ca 20 grader celsius och blåste ganska mycket. Älskade det. Det otroliga var dock att det under kvällen sedan kom snö ❄ Sjukt väder.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Så har nu gått mer än 100 dagar (1/3 av mitt år!?) sen jag lämnade Sverige och ibland undrar man ju vad man håller på med. Hahah, nää men är verkligen glad över att ha chansen att göra detta år, men samtidigt skulle det vara en lögn att påstå att det alltid är lätt. Det svåraste skulle jag säga är att vara borta från mina vänner och familj.

I alla fall är det en väldigt speciell dag idag. Det är min kära pappas födelsedag. Har nog aldrig önskat så mycket som nu att jag kunde vara där bara för att ge honom en kram. Under hela mitt liv har jag tagit så mycket förgivet, inklusive mina föräldrar, och att vara borta från dem en dag som denna är inte enkelt. Min pappa har alltid funnits där och det är inte förrän nu jag har insett hur speciell han är. Saknar verkligen hans positivitet och matlagning just nu. Ha en bra dag, pappa! 💕

Likes

Comments

View tracker

Helgen den 22 och 23 oktober följde jag och Noemi med min IEC (kontaktperson) och hennes tyska utbytesstudent till Virginia.

Lördag:
Vi gick upp runt 6 och satt i bilen i ca 3 h. Det sjuka är att jag blivit så van med att åka bil hela tiden att det känns som ingen tid alls. Hemma sitter jag i en bil kanske en/två gånger per månad, medan det känns som det enda jag gör här är att sitta i en bil. I alla fall åkte vi först till en pumpkin patch, vilket är ett ställe där man kan plocka och köpa pumpor. Var så mysigt, tycker de kan börja med sådana i Sverige. Det var en kall men solig dag och vi åkte ut till pumpafältet på vagnar fyllda med hö. Väl framme plockade vi på oss en pumpa var innan vi åkte tillbaka. Fick även chansen att testa på varm äppelcider och var hur gott som helst.

Under helgen bodde vi hos en vän till min IEC, så på kvällen var det halloween firande för kvarteret de bor i. Det var BBQ och alla barn var utklädda. Intressant att se skillnaden mellan hur folk klär ut sig här och i Sverige. Här har alla verkligen hela dräkter med alla möjliga karaktärer, medan vi i Sverige använder samla gamla häxhatt år ut och år in eller på sin höjd klär ut oss till ett hemmagjort spöke. Senare på kvällen klädde alla ungdomar ut sig för att skrämma barnen när de gick en spökrunda. Nedanför är en bild på Noemi och mig.

Söndag:
Även dagen efter gick vi upp tidigt. Vi fick pannkakor till frukost 😍 och åkte sedan till Monticello, Thomas Jeffersons hem. För de som inte vet var han USA:s tredje president. Hans hus ligger på en höjd så förstår varför han älskade att vara där. Vi gick en tur i hans hus och testade att skriva med bläck. Förstår verkligen inte hur de överlevde med att skriva med det. Får nästan panik när jag tänker på hur stressfullt det måste vara om man råkar göra ett litet misstag eller råkar smeta ut all bläck och måste börja om med allt...

När vi var hemma igen satte Sue (min värdmamma) igång ett program om Stockholm och var hur härligt som helst. Har aldrig insett hur fint Sverige faktiskt är. Den svenska skärgården, de röda stugorna och de svenska skogarna. Insåg också vilka livsnjutare vi svenskar verkligen är. Vi har vårt fika och det känns som att vi har mycket mer fritid. Långa semestrar och bara en helt annan nivå av livsnjutning, fria från många av de problem som finns här.

Likes

Comments

Så den 10 oktober åt vi först frukost på Perkins och därefter åkte Noemi, jag och Kegs (familjevän till min värdfamilj) till IKEA. Var typ den första kontakten jag haft med Sverige sedan jag kom hit, till skillnad från Noemi som träffar italienare vart vi än går, så är det absolut 0% svenskar här. Kändes bra att i alla fall kunna äta svenska köttbullar och vandra omkring i en svensk miljö. Köpte även en chokladkalender för jul, svenska kakor (typ som singoalla) och hjortronsylt. Är supertaggad på att göra våfflor med grädde o hjortronsylt. Påminner mig om våffelstugorna i Sälen. ❤️

Efter vårt underbara besök hos IKEA åkte vi vidare till Baltimore för att bara kolla runt lite. Är en stad som ligger vid vattnet så var massa segelbåtar där. ❤️ Saknar verkligen att segla.

Helgen efter åkte jag, Noemi, Sue och Eddie (mina värdföräldrar) till Gettysburg med min IEC (kontaktperson) och några andra utbytesstudenter. Gettysburg var den stad där den blodigaste striden under det amerikanska inbördeskriget inträffade. Är därför en ganska gammal stad och mycket mysig. Först åt vi på en restaurang med all möjlig amerikansk mat, för att sedan gå en spöktur runtom i staden. Var inte så spännande som jag trodde det skulle vara, men maten var i alla fall uppskattad.

Ser ni något spöke?
... Nej, inte jag heller. Mycket besviken.

Hahhaha, som någon annan också skrev:
Trodde detta var internationellt?

Likes

Comments

Den 8 oktober var det Homecoming. Jag och Noemi gjorde i ordning oss tillsammans och därefter träffade vi Ellen o hennes pojkvän för att ta foton och äta burritos på Neato Burrito innan vi drog till skolan för Homecoming. Kan berätta att ingen där kunde dansa, var bara massa folk som grindade... I alla fall åkte vi efteråt till Applebee's där vi åt godaste efterrätten, var ungefär som chokladfondant.

Dagen efter åkte med min värdfamilj till Pole Steeple för att vandra. Vi gick lagom till att se solnedgången och var så vackert. Pennsylvania kan, tro det eller ej, vara vackert ibland.

Likes

Comments

Den 6 oktober var det Noemis födelsedag. Detta firade vi med sushi. Jag testade någon form av krabb sushi med avokado och jordgubbar. Var sååå gott. Observa också Noemis tre tallrikar med sushi... 😂 Förutom sushin åt vi också en chokladtårta. Hahah, inte ens okej hur mycket mat jag äter här. Måste också berätta om fängelset vi åkte förbi. Vi såg att fångarna var ute, så jag blev super exalterad. Var seriöst en av de häftigaste upplevelserna under min tid här. Kändes precis som på film och var obehagligt att tänka sig vad de människorna är kapabla att göra. Min adrenalinnivå var högre än någonsin. Var dessutom en buss utanför full med fångar, vilket kändes så osäkert, deras fönster var till och med öppna. Kändes som om de skulle se mig, skulle de leta upp mig sen när de blir fria.

Likes

Comments

Okej, mycket har hänt sedan jag senast uppdaterade, så för att inte göra detta inlägg alltför långt tänker jag ta en vecka i taget. Låt oss dock börja med detta, Noemi (utbytesstudenten från Italien) bor inte längre med oss. Fredagen den 23 september (nästan en månad sedan) flyttade hon på grund av en infektion i hennes tänder. Under ca en vecka bodde hon hos vår IEC (kontaktperson), men flyttade sedan till en familj inte så långt ifrån där jag bor. Tar ca 15 min att gå dit så kunde faktiskt inte blivit bättre.

I alla fall, i tron om att Noemi skulle åka tillbaka till Italien följde jag med henne, några andra utbytesstudenter och min IEC för camping i Virginia från lördagen till söndagen. Vi gick till stranden, åt grillat och hade en bonfire med smore's. På söndagen tog Kegs (familjevän till min värdfamilj) oss till Washington DC, där vi spenderade hela dagen. Vi gick omkring och såg vita huset med mera. Med tanke på hur spontan helgen faktiskt var så blev den ändå väldigt bra, speciellt när jag trodde det var sista gången jag hade tid att vara med Noemi.

Likes

Comments