Winter Formal
För några veckor sedan var det Winter Formal på min skola. Det är en skoldans som liknar homecoming och prom, men som normalt är mindre uppklätt och hypat. Precis som homecoming gick jag med Noemi. Vi stannade under största delen av kvällen, även fast det inte riktigt var så speciellt. Var ganska dålig musik och precis som alla andra skoldanser var det grinding som gällde... Den absolut värsta form av "dans". Men var ändå kul att ha en anledning till att klä upp sig.

Mini-Thon
Helgen därpå anordnade skolan något kallat mini-thon. Det anordnas för att stödja barn med cancer och håller på från 8 på kvällen till 8 på morgonen. Under dessa 12 timmar är tanken att man ska stå upp, för att veta hur det känns att ständigt behöva kämpa som cancersjuka måste. På skolan kunde man göra allt och inget. Det fanns spel, wii, hinderbana, limbo, turneringar, aktiviteter som jätte Twister, och en imponerande DJ. Dessutom kom det ungefär varannan timme mer mat som olika restauranger hade donerat. Under kvällen lyckades vi samla ihop mer än en halv miljon svenska kronor och även fast jag var helt död efter var det helt klart värt det.

Skidresa
Den 17 februari åkte jag med min IEC och andra utbytesstudenter till Canaan Valley i West Virginia. Till och med Romme är större i jämförelse, men vad gör det? Vi bodde i två stugor och totalt var vi sexton utbytesstudenter, varav hälften tyskar. Resten kom från Nederländerna, Schweiz, Danmark, Spanien, Italien, Syd Korea och Sverige. På lördagen åkte vi skidor hela dagen, även fast det blev bedrövlig i slutet av dagen när det började regna. I början av dagen var det en av killarna som bröt båda handlederna, vilket var slutet på hans utbytesår. Sjukt skrämmande hur enkelt och snabbt allt kan förändras. Innan vi begav oss hemåt på söndagen åkte vi snow tubing, vilket i princip innebär att man åker pulka med ringar och i speciella banor. Vädret under dessa två dagar var ganska bedrövligt och jag såg ut som direkt hämtad från åttiotalet, men jag kunde inte varit gladare att jag tog chansen att åka.

Twin day/ för någon vecka sedan var det 24 grader varmt och vi gick i shorts...i februari...sjuka värld

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Att jag nu är inne på sista halvan av mitt utbytesår är helt ofattbart. För varje dag som går krymper antalet dagar till graduation och resan hemmåt. Bara några år tillbaka hade jag aldrig kunnat se mig själv göra detta, speciellt med tanke på att jag inte ens visste att det var möjligt. Den enda anledningen till att jag blev intresserad var på grund av min kära vän Emilia, som själv åkte som utbytesstudent förra året. Min första tanke var att det var något jag aldrig skulle våga göra, men sen kunde jag helt enkelt inte sluta tänka på det. Tro mig, jag var osäker in i det sista men jag kunde inte leva med tanken på att jag skulle ångra mig resten av mitt liv. Även om detta år inte alltid är en dans på rosor måste jag ändå säga att jag aldrig kommer att ångra valet att åka, med tanke på allt jag faktiskt lärt mig under dessa månader och alla underbara människor jag har träffat. Anledningen till att jag åkte med EF var på grund av att det är EF hela vägen, och idag kunde jag inte vara nöjdare med den hjälp och stöd jag har fått.

Om du någonsin funderat på att åka som utbytesstudent tycker jag verkligen att du borde anmäla dig till ett informationsmöte för att helt enkelt ta reda på mer. Även om det inte skulle vara något för dig skadar det inte att få mer information.
http://www.ef.se/highschool/infomeetings/

Likes

Comments

Har just nu influensa och ångrar att jag någonsin tänkte att jag ville vara sjuk för att kunna vara hemma...Man tänker att man ska kunna vara hemma och kolla på film, men det är ju inte så det blir. Det ändå man vill göra är att sova så att man inte behöver vara vid medvetande för ett tag. I alla fall tänkte jag berätta lite om vad jag haft för mig.

Jag firade min första jul utan min familj och skulle nog säga att det var den bästa jul jag kunde haft utan dem. Eftersom julen inte firas på samma sätt här som hemma tror jag att det blev lättare att inte känna samma hemlängtan. Här öppnade vi istället alla våra paket på morgonen den 25 och åkte sedan till Mark's föräldrar för frukost. Sedan på kvällen hade vi en större middag med mer släkt. Till skillnad från i Sverige där folk normalt klär upp sig på jul, så var det mer mjukiskläder som gällde här.

Jullovet varade under bara en vecka så vi fick ledigt precis innan jul och började direkt efter nyår. Jag upptäckte att nyårsafton är mycket viktigare i Sverige än här. Tror många här bara kollar på The Ball Drop på Times Square eller åker till en egen motsvarighet i en närliggande stad. Det var inga som sköt fyrverkerier eller något så var lite tråkigt. I alla fall åt vi vår egen fondue så var inte som en helt vanlig kväll.

Fick även mina paket hemifrån runt nyår, ett från familjen och ett från farbror och faster. Stort tack, inget uppskattas mer ❤️

För cirka tre veckor sedan gick jag, Noemi och Taylor på The Farm Show, Pennsylvanias stolthet. Varade under en vecka och var ett ställe med massa mat och bondgårsdjur. Var helt okej, men var lite roligt hur exalterade alla var.

Veckan efter the Farm Show kom Noemi's farbror hit. Han har ett företag och reser därför ofta till USA, så då passade han på att komma hit. Under dagen åkte vi till Washington DC och gick omkring. Precis som förra gången vi var där var det en dag med strålande solsken. Dock så hade de börjat göra iordning för Trump... Ändå glad att jag fick chansen att vara där en sista gång innan Obama slutade.

Likes

Comments

Okej, så jag har bytt familj. De flesta vet nog om detta, men om det är någon som inte vet, vet de i alla fall nu. Jag ska dock inte glömma att nämna hur oerhört tacksam jag är för allt min förra värdfamilj gjorde för mig, men på grund av olika anledningar fungerade det helt enkelt inte. Jag flyttade veckan efter Thanksgiving och jag bor nu i Noemi's värdfamilj. Hahah, kunde helt enkelt inte vara ifrån henne.

I alla fall så bor jag nu i en familj med en värdmamma och värdpappa, Ann och Mark, samt tre döttrar, Hannah, Morgan och Taylor. För att inte nämna Noemi, min kära italienska. Dock så går Taylor på college, Morgan bor inte hemma och Hannah köpte ett hus nu i fredags, så nu kommer det bara vara Noemi och jag som bor hemma. Jag bor i princip på samma plats som innan, bara några minuter ifrån, så det var ingen större förändring. Det ändå jag skulle säga är annorlunda nu är att vi varje söndag går till kyrkan, vilket både kan vara intressant men också en aning jobbigt när man måste gå upp tidigt på morgonen. Snällare människor än min värdfamilj är dock svårt att hitta och jag är oerhört tacksam för att de tagit emot både Noemi och mig när de egentligen inte skulle ta emot någon utbytesstudent över huvud taget.

Här är bilder på min värdfamilj och huset. Är sååå sött 😆
Bild ett: jag, Noemi, Morgan o Taylor
Bild två: Hannah, Morgan, Mark's föräldrar o Taylor
Bild tre: mina värdföräldrar (Mark o Ann)

Likes

Comments

Igår var det någon som skrev ett hot inne på skolans toalett om en skolskjutning idag, så även om skolan inte stängde var bara 50% av eleverna där. 600 elever var frånvarande!? Jag känner mest att om någon verkligen hade i avsikt att göra en skolskjutning skulle de inte direkt varna först. På ett sätt skulle jag nog säga att det var den säkraste dagen att vara där under hela året, med tanke på den höjda beredskapen och polisen som var där. Det är tydligen inte heller den första gången detta händer och är inte förvånad, folk kan göra mycket för att slippa skolan. Även om jag gick till skolan var det ändå en väldigt skön dag. Med tanke på alla frånvarande kunde vi inte riktigt göra något vettigt på lektionerna så man kunde göra i princip vad som helst.

Min engelska lektion och matsalen. Brukar vara helt packat vanligtvis...

Likes

Comments

Så detta är vad som har hänt i november:

⏺️ Gratis taco på Taco bell 🔔

⏺️Började julpynta den andra november 😂🎄

⏺️Var på en utflykt med spanskan där vi besökte ett konstmuseum. Testade också min första whoopie pie. Står på Wikipedia att ett alternativt namn är Big Fat Oreo, och antar att utseendet passar med den beskrivningen.

⏺️Jag, Sue och Eddie var i Gettysburg där vi åkte på en guidad tur. Denna stad är känd för att vara den plats där den blodigaste striden under det amerikanska inbördeskriget ägde rum och även om det var mycket information att ta in var det ändå intressant att se.

⏺️Det amerikanska valet... Jag började kolla på det, men efter ett tag när det bara gick bättre och bättre för Trump gav jag upp. Tog lite kladdkaka som tröstmat. Känner mest att även om han skulle göra det bättre för amerikaner, handlar inte allt om USA. Det finns faktiskt andra på denna jord. Är dock intressant att höra varför folk tycker om honom, men kan bli lite mycket när cirka alla här omkring tycker om honom.

⏺️Jag har börjat i simning, men får se hur länge det håller. Det är så himla seriöst, och jag är inte riktigt här för att satsa på simning. Är skönt att få lite träning, men är från måndagar till lördagar (behöver dock bara gå på fem av sex träningar) i två timmar. Dessutom måste man vara med på tävlingarna, och med tanke på att jag inte lyckas dyka utan att tappa mina simglasögon eller inte heller kan vända, vet jag ej hur det kommer gå.

⏺️Under supermånen följde jag med min IEC till ett ställe där de har vargar. Var väldigt kallt ute, men var coolt att se vargarna och höra dem yla i kör. De hade också en brasa där vi åt korv och smore's.

⏺️Igår var jag och Noemi ute på promenad och det var hur härligt som helst. Var ca 20 grader celsius och blåste ganska mycket. Älskade det. Det otroliga var dock att det under kvällen sedan kom snö ❄ Sjukt väder.

Likes

Comments

Så har nu gått mer än 100 dagar (1/3 av mitt år!?) sen jag lämnade Sverige och ibland undrar man ju vad man håller på med. Hahah, nää men är verkligen glad över att ha chansen att göra detta år, men samtidigt skulle det vara en lögn att påstå att det alltid är lätt. Det svåraste skulle jag säga är att vara borta från mina vänner och familj.

I alla fall är det en väldigt speciell dag idag. Det är min kära pappas födelsedag. Har nog aldrig önskat så mycket som nu att jag kunde vara där bara för att ge honom en kram. Under hela mitt liv har jag tagit så mycket förgivet, inklusive mina föräldrar, och att vara borta från dem en dag som denna är inte enkelt. Min pappa har alltid funnits där och det är inte förrän nu jag har insett hur speciell han är. Saknar verkligen hans positivitet och matlagning just nu. Ha en bra dag, pappa! 💕

Likes

Comments