View tracker

Okej, så jag har bytt familj. De flesta vet nog om detta, men om det är någon som inte vet, vet de i alla fall nu. Jag ska dock inte glömma att nämna hur oerhört tacksam jag är för allt min förra värdfamilj gjorde för mig, men på grund av olika anledningar fungerade det helt enkelt inte. Jag flyttade veckan efter Thanksgiving och jag bor nu i Noemi's värdfamilj. Hahah, kunde helt enkelt inte vara ifrån henne.

I alla fall så bor jag nu i en familj med en värdmamma och värdpappa, Ann och Mark, samt tre döttrar, Hannah, Morgan och Taylor. För att inte nämna Noemi, min kära italienska. Dock så går Taylor på college, Morgan bor inte hemma och Hannah köpte ett hus nu i fredags, så nu kommer det bara vara Noemi och jag som bor hemma. Jag bor i princip på samma plats som innan, bara några minuter ifrån, så det var ingen större förändring. Det ändå jag skulle säga är annorlunda nu är att vi varje söndag går till kyrkan, vilket både kan vara intressant men också en aning jobbigt när man måste gå upp tidigt på morgonen. Snällare människor än min värdfamilj är dock svårt att hitta och jag är oerhört tacksam för att de tagit emot både Noemi och mig när de egentligen inte skulle ta emot någon utbytesstudent över huvud taget.

Här är bilder på min värdfamilj och huset. Är sååå sött 😆
Bild ett: jag, Noemi, Morgan o Taylor
Bild två: Hannah, Morgan, Mark's föräldrar o Taylor
Bild tre: mina värdföräldrar (Mark o Ann)

Likes

Comments

Igår var det någon som skrev ett hot inne på skolans toalett om en skolskjutning idag, så även om skolan inte stängde var bara 50% av eleverna där. 600 elever var frånvarande!? Jag känner mest att om någon verkligen hade i avsikt att göra en skolskjutning skulle de inte direkt varna först. På ett sätt skulle jag nog säga att det var den säkraste dagen att vara där under hela året, med tanke på den höjda beredskapen och polisen som var där. Det är tydligen inte heller den första gången detta händer och är inte förvånad, folk kan göra mycket för att slippa skolan. Även om jag gick till skolan var det ändå en väldigt skön dag. Med tanke på alla frånvarande kunde vi inte riktigt göra något vettigt på lektionerna så man kunde göra i princip vad som helst.

Min engelska lektion och matsalen. Brukar vara helt packat vanligtvis...

Likes

Comments

Så detta är vad som har hänt i november:

⏺️ Gratis taco på Taco bell 🔔

⏺️Började julpynta den andra november 😂🎄

⏺️Var på en utflykt med spanskan där vi besökte ett konstmuseum. Testade också min första whoopie pie. Står på Wikipedia att ett alternativt namn är Big Fat Oreo, och antar att utseendet passar med den beskrivningen.

⏺️Jag, Sue och Eddie var i Gettysburg där vi åkte på en guidad tur. Denna stad är känd för att vara den plats där den blodigaste striden under det amerikanska inbördeskriget ägde rum och även om det var mycket information att ta in var det ändå intressant att se.

⏺️Det amerikanska valet... Jag började kolla på det, men efter ett tag när det bara gick bättre och bättre för Trump gav jag upp. Tog lite kladdkaka som tröstmat. Känner mest att även om han skulle göra det bättre för amerikaner, handlar inte allt om USA. Det finns faktiskt andra på denna jord. Är dock intressant att höra varför folk tycker om honom, men kan bli lite mycket när cirka alla här omkring tycker om honom.

⏺️Jag har börjat i simning, men får se hur länge det håller. Det är så himla seriöst, och jag är inte riktigt här för att satsa på simning. Är skönt att få lite träning, men är från måndagar till lördagar (behöver dock bara gå på fem av sex träningar) i två timmar. Dessutom måste man vara med på tävlingarna, och med tanke på att jag inte lyckas dyka utan att tappa mina simglasögon eller inte heller kan vända, vet jag ej hur det kommer gå.

⏺️Under supermånen följde jag med min IEC till ett ställe där de har vargar. Var väldigt kallt ute, men var coolt att se vargarna och höra dem yla i kör. De hade också en brasa där vi åt korv och smore's.

⏺️Igår var jag och Noemi ute på promenad och det var hur härligt som helst. Var ca 20 grader celsius och blåste ganska mycket. Älskade det. Det otroliga var dock att det under kvällen sedan kom snö ❄ Sjukt väder.

Likes

Comments

Så har nu gått mer än 100 dagar (1/3 av mitt år!?) sen jag lämnade Sverige och ibland undrar man ju vad man håller på med. Hahah, nää men är verkligen glad över att ha chansen att göra detta år, men samtidigt skulle det vara en lögn att påstå att det alltid är lätt. Det svåraste skulle jag säga är att vara borta från mina vänner och familj.

I alla fall är det en väldigt speciell dag idag. Det är min kära pappas födelsedag. Har nog aldrig önskat så mycket som nu att jag kunde vara där bara för att ge honom en kram. Under hela mitt liv har jag tagit så mycket förgivet, inklusive mina föräldrar, och att vara borta från dem en dag som denna är inte enkelt. Min pappa har alltid funnits där och det är inte förrän nu jag har insett hur speciell han är. Saknar verkligen hans positivitet och matlagning just nu. Ha en bra dag, pappa! 💕

Likes

Comments

Helgen den 22 och 23 oktober följde jag och Noemi med min IEC (kontaktperson) och hennes tyska utbytesstudent till Virginia.

Lördag:
Vi gick upp runt 6 och satt i bilen i ca 3 h. Det sjuka är att jag blivit så van med att åka bil hela tiden att det känns som ingen tid alls. Hemma sitter jag i en bil kanske en/två gånger per månad, medan det känns som det enda jag gör här är att sitta i en bil. I alla fall åkte vi först till en pumpkin patch, vilket är ett ställe där man kan plocka och köpa pumpor. Var så mysigt, tycker de kan börja med sådana i Sverige. Det var en kall men solig dag och vi åkte ut till pumpafältet på vagnar fyllda med hö. Väl framme plockade vi på oss en pumpa var innan vi åkte tillbaka. Fick även chansen att testa på varm äppelcider och var hur gott som helst.

Under helgen bodde vi hos en vän till min IEC, så på kvällen var det halloween firande för kvarteret de bor i. Det var BBQ och alla barn var utklädda. Intressant att se skillnaden mellan hur folk klär ut sig här och i Sverige. Här har alla verkligen hela dräkter med alla möjliga karaktärer, medan vi i Sverige använder samla gamla häxhatt år ut och år in eller på sin höjd klär ut oss till ett hemmagjort spöke. Senare på kvällen klädde alla ungdomar ut sig för att skrämma barnen när de gick en spökrunda. Nedanför är en bild på Noemi och mig.

Söndag:
Även dagen efter gick vi upp tidigt. Vi fick pannkakor till frukost 😍 och åkte sedan till Monticello, Thomas Jeffersons hem. För de som inte vet var han USA:s tredje president. Hans hus ligger på en höjd så förstår varför han älskade att vara där. Vi gick en tur i hans hus och testade att skriva med bläck. Förstår verkligen inte hur de överlevde med att skriva med det. Får nästan panik när jag tänker på hur stressfullt det måste vara om man råkar göra ett litet misstag eller råkar smeta ut all bläck och måste börja om med allt...

När vi var hemma igen satte Sue (min värdmamma) igång ett program om Stockholm och var hur härligt som helst. Har aldrig insett hur fint Sverige faktiskt är. Den svenska skärgården, de röda stugorna och de svenska skogarna. Insåg också vilka livsnjutare vi svenskar verkligen är. Vi har vårt fika och det känns som att vi har mycket mer fritid. Långa semestrar och bara en helt annan nivå av livsnjutning, fria från många av de problem som finns här.

Likes

Comments

Så den 10 oktober åt vi först frukost på Perkins och därefter åkte Noemi, jag och Kegs (familjevän till min värdfamilj) till IKEA. Var typ den första kontakten jag haft med Sverige sedan jag kom hit, till skillnad från Noemi som träffar italienare vart vi än går, så är det absolut 0% svenskar här. Kändes bra att i alla fall kunna äta svenska köttbullar och vandra omkring i en svensk miljö. Köpte även en chokladkalender för jul, svenska kakor (typ som singoalla) och hjortronsylt. Är supertaggad på att göra våfflor med grädde o hjortronsylt. Påminner mig om våffelstugorna i Sälen. ❤️

Efter vårt underbara besök hos IKEA åkte vi vidare till Baltimore för att bara kolla runt lite. Är en stad som ligger vid vattnet så var massa segelbåtar där. ❤️ Saknar verkligen att segla.

Helgen efter åkte jag, Noemi, Sue och Eddie (mina värdföräldrar) till Gettysburg med min IEC (kontaktperson) och några andra utbytesstudenter. Gettysburg var den stad där den blodigaste striden under det amerikanska inbördeskriget inträffade. Är därför en ganska gammal stad och mycket mysig. Först åt vi på en restaurang med all möjlig amerikansk mat, för att sedan gå en spöktur runtom i staden. Var inte så spännande som jag trodde det skulle vara, men maten var i alla fall uppskattad.

Ser ni något spöke?
... Nej, inte jag heller. Mycket besviken.

Hahhaha, som någon annan också skrev:
Trodde detta var internationellt?

Likes

Comments

Den 8 oktober var det Homecoming. Jag och Noemi gjorde i ordning oss tillsammans och därefter träffade vi Ellen o hennes pojkvän för att ta foton och äta burritos på Neato Burrito innan vi drog till skolan för Homecoming. Kan berätta att ingen där kunde dansa, var bara massa folk som grindade... I alla fall åkte vi efteråt till Applebee's där vi åt godaste efterrätten, var ungefär som chokladfondant.

Dagen efter åkte med min värdfamilj till Pole Steeple för att vandra. Vi gick lagom till att se solnedgången och var så vackert. Pennsylvania kan, tro det eller ej, vara vackert ibland.

Likes

Comments