Header

Wow, alltså. Hann stiga upp i lugn o ro, klä på mig, borsta håret, koka kaffe och hälla upp det, sätta mig i soffan med kaffet och öppna ett tomt blogginlägg... Och först vaknade Saga. Så nära att få lite egentid, haha!

Nej, men hon brukar sitta en stund o babbla för sig själv, numera har hon sin från Alice & Fox i fotändan av sängen också så hon kan ta nån bok o läsa.

Ja men, Sagas rum! Jag har ju möblerat om där! Sambon var ganska trött när han kom hem samma dag, för han var in där några gånger men märkte ingenting förrän jag frågade vad han tyckte. Jag måste ta bilder och visa åt er! Bara jag hinner städa upp där nån gång... Kanske jag hinner göra det då hon sover...

Nu ska jag gå och ta upp henne i alla fall. Puss o kram!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag kikade Emma, Saga och jag in på ett superbra loppis här i trakterna. Ut kom jag otroligt nog med två grejer åt mig själv. Det händer ungefär aldrig, det är alltid barnkläder, -böcker eller leksaker som gäller.

Det ena fyndet var denna fina skål. Jag har letat efter den perfekta länge men inte hittat nån. Denna kostade ynka tre euro. Ska fylla den med frukt och ha i matsalen. P E R F E K T. Vilket är ditt senaste loppisfynd?


Likes

Comments

Jag lovade ju dela med mig av förlossningsberättelsen för er som är nya här på bloggen! Tänker inte kopiera gamla inlägg utan endast skriva en sammanfattning av allt, men om ni vill läsa hela hittar ni dem del 1, del 2, del 3. Det ska bli intressant att läsa på nytt och skriva om i korta drag, för när jag skrev dem storgrät jag hela tiden. Så traumatiskt var det för mig.

Så här skrev jag den 8 maj 2015:

Det här är ingen vacker förlossningsberättelse åtminstone i mina ögon, så om du är känslig råder jag dig att inte läsa. Inte heller om du är gravid just nu.

Skrivet idag:

Ja, läs kanske inte om du är känslig! I mitt huvud är detta fortfarande en väldigt dramatisk förlossning och hade jag själv läst nåt sånt som höggravid hade jag nog varit lite orolig...

På tisdagkvällen, i v 41+4 började vattnet sippra. Vi blev kallade på koll på onsdag kväll om inget hände före det och efter kontrollen skickades vi hem för att invänta igångsättning i vecka 41+6. En kort natt senare, tidigt på morgonen den 23 april befann vi oss på förlossningsavdelningen och oxytocin-dropp lades på kl 14. Jag var öppen 3 cm när vi kom in och när de första kraftiga värkarna kom kändes det ännu som mensvärk. Då tänkte jag "wow, det här klarar jag galant."

Ungefär kl 19 flyttade vi över till förlossningssalen där jag först fick lustgas, vilket jag inte alls gillade. Dessutom lade sköterskan styrkan på väldigt lågt, så det enda som hände var att jag blev grymt yr i huvudet. Eftersom vattnet hade gått redan 48 timmar tidigare fick jag inte bada, vilket också var det enda jag hade planerat inför förlossningen.

Kl 22.55 var jag helt öppen och det var dags att börja krysta. Äntligen! Jag minns att jag tänkte "nu gör vi det här snabbt och duktigt så är hon här sen". Men det gick inte riktigt så.

Istället krystade jag i över en timme, tills barnmorskan kallade på läkarhjälp. Med sugkopp föddes vår dotter äntligen, och jag fick upp henne på bröstet 00:17 den 24.4.2015. En av sköterskorna tog några foton på den lyckliga nyblivna familjen, men plötsligt vände allting mot det sämre då jag började störtblöda.


I taklampan såg jag min spegelbild och hur det var blod överallt. Saga gavs snabbt över åt sin pappa och sen började öronen susa riktigt ordentligt. Jag tappade orken, ville bara stänga ögonen och sova men så fort jag stängde dem skakade nån mig och sa åt mig att hållas vaken.

Plötsligt var rummet fullt av läkare, barnmorskor och sköterskor som ropade order, gav mig mediciner och förberedde akut operation. Sängen rullades iväg och jag minns bara tårar på Sambons kinder och att man skulle akta mina knän påväg in i hissen. Till näst var vi i operationssalen där jag hörde anestesiläkaren skrika i telefon att nytt blod behövde komma snabbt. Sen fick jag en mask, andades in, godnatt.

4.2 liter blod förlorade jag sammanlagt. Det är riktigt mycket. Jag vaknade tre timmar senare i ett folktomt uppvak med två sköterskor som inte lämnade min sida på femton timmar. Ingen visste riktigt varför jag hade blött så mycket, men det fanns teorier.

Idag börjar jag komma över traumat som denna förlossning innebar, men jag kan inte låta bli att fundera hur jag tänker om vi får fler barn, speciellt då många i efterhand har sagt att jag i såna fall kommer att kollas upp extra mycket och antagligen blöder mycket då också. Har någon av er upplevt något liknande?

Likes

Comments

Hej från bilen! Sitter i hamnen o bloggar med sovande toddler i baksätet. Hade tänkt att hon skulle somna redan då vi startade men istället somnade hon då vi var framme, typiskt! Eftersom hon inte varit en solstråle precis denna morgon så får hon sova nu, så kanske jag slipper gnället sen.

Jag tänkte berätta om vårt tunga första år och om förlossningen med Saga senare, för er läsare som är nya här! Låter det bra? Ja? Bra. Då gör vi så! Nu ska vi rulla mot centrum för till näst väntar en dejt med Emma. Puss o kram.

Likes

Comments

Gomorron gomorron! var det måndag igen... Vi ska på kaffedejt och playdate idag men funderar på att avboka allt pga snorig tjej. Mornarna är ju alltid värst och hon har samlat flera dagars överloppsenergi nu som hon tar ut genom att bli hysterisk när jag går en meter ifrån henne, så tänker att hon kanske behöver lite avreagering i parken mer än vila inomhus största delen av dagen igen?

Man är väl aldrig för liten för en cool bomberjacka? Denna är från Lindex! Älskade lilla du som ger mig gråa hår ibland...

Likes

Comments

Två glassiga bröllopsmagasin, skumvin, doftljus och choklad. Vilken perfekt söndagkväll det här blir! Vi planerar ju att gifta oss först år 2018 men ett bröllop är i mina ögon sånt man inte kan börja planera för tidigt. Därför kollar jag redan nu runt lite här och lite där, dessa tidningar fick jag av en vän så de är inte helt nya, men vad gör det? Bröllopsstil & trender är ju inte sånt som byter ofta precis. Ja, inte i mitt huvud i alla fall. Vem vet, kanske jag blir en Bridezilla ännu...?

Likes

Comments

Så här ser det ut hos oss just nu. Någorlunda städat, soffdynorna är på plats och leksakerna som alltid skräpar över hela golvet skräpar nu bara ner en liten bit av golvet. Mer än så orkar jag inte göra. Jobbet tar ju aldrig slut som småbarnsmamma ändå, hehe.

Nu då  hösten börjar närma sig igen så har jag en enorm lust att inreda om ungefär allting här hemma. Vill ha nya soffor, två mindre istället för en stor, väggarna målade, hyllor och inredningsdetaljer uppdaterade. Nya doftljus. Sånt som man hinner tänka på lite nu som då när man är hemma med barn. Tänka på, men sällan slutföra. Fast en vägg ska jag hinna måla i alla fall!

Likes

Comments

Alltså hjälp, jag är riktigt, riktigt lost här på Nouw! Hoppas jag lär mig allting snabbt för nu känner jag mig mest som en liten prick i rymden som ingen hittar till. Nu tänkte jag i alla fall fortsätta som i min gamla blogg och visa lite av vår matsal. Ni är många som önskat fler inlägg om inredning och senast visade jag detaljer från vardagsrummet.

Matsalen är rummet i vårt hus som konstant känns ofärdigt. Det fattas liksom nånting där, i mina ögon är det inte perfekt, inte nära på. Men jag vet inte heller vad som stör mig! Har ni superbra tips på vad jag kunde tillägga så släng in en kommentar så blir jag glad! 

Bara jag lär mig lite bättre så lägger jag till de gamla inläggen i samma kategori som denna, så kan ni se hur det såg ut när vi flyttade in samt under renoveringen.


Likes

Comments

IMG_4364 IMG_4358

Igår hade vi förlovningsfest, och trots att många tyvärr inte kunde komma blev det en riktigt rolig dag och kväll! Också Saga hade sällskap av Minou och Molly, trots att hon (s0m alla andra dagar denna vecka) mest hängde i mina ben.

IMG_4370

Riktigt fina presenter fick vi också, trots att jag försökt säga åt alla att man inte ska hämta presenter haha. Saga fick lite kläder av sin momi och en fin college som jag hade önskat åt henne av hennes fammo.

Tack till alla som kom, vi är tacksamma att ni finns❤

Likes

Comments

Hello hello !

Jag har bloggat på Wordpress i några år nu och tänkte testa Nouw lite. Om just du hittade hit idag när jag skrivit mitt första inlägg kan väl du passa på att berätta varför du gillar Nouw?

Mitt namn är Sandra Vaihela, jag är en finlandssvensk tjej som är född i Åbo men numera bor på landet i en liten by. Min dotter Saga föddes i april 2015 och jag kommer vara hemma med henne ännu över vintern, sen återgår jag till mitt jobb i en klädbutik.

Jag är frilansfotograf vid sidan om och älskar inredning, bakning och allt det goda i livet. Här på bloggen skriver jag om lite allting från vardagsinlägg till djupa inlägg om hur tung vår bebistid var. Välkommen hit till bloggen, hoppas ni trivs!Likes

Comments