SANDRA

Alltså Michaela Forni<3

För någon vecka sedan så fick jag en impuls tanke att jag vill börja läsa. Notera att jag aldrig varit en tjej som tycker om att läsa och det har mest varit en börda. Har läst några få böcker som Therese Lindgrens bok och några gamla böcker mamma hade när hon var i min ålder. Men jag tog denna impuls tanke seriöst och gick och skaffade mig ett bibliotekskort.

Jag lyssnade på en podd med Michaela Forni som gäst och tyckte att hon verkade intressant och såg sedan att hon hade gjort 3 böcker så jag valde att låna "Jag är inte perfekt, tyvärr" för jag trodde att det var en bok jag skulle känna igen mig mycket i och jag kan säga att jag hade rätt och är fast.

Jag tycker att det är väldigt intressant allt det här med människans beteende och hur vi tänker. Jag tycker även att ångest och psykisk ohälsa är extremt intressant och viktigt då det är så himla vanligt bland ungdomar nu för tiden.

I boken så skriver Michaela mycket om anledningar till ångest och det kan vara så små anledningar att vi får just ångest. Till exempel, vi säger att din bästa vän har fått ett nytt jobb som är ditt drömjobb också. Du är självklart glad för din kompis skull men känner dig även avundsjuk, det kan ge dig ångest. Vänd istället avundsjukan emot något positivt använd det som motivation att du också ska klara det. Michaela ger även exempel på svartsjuka över att hennes pojkvän ska vara otrogen osv och det är ju en rädsla du har inom dig. Det kan också ge dig ångest.

Försök hitta dina knep för att slippa detta. Vänd allt det dåliga till något positivt. Eller ni kan ju alltid försöka i alla fall. Jag har själv varit den som lider av ångest, det tror jag alla gör, vissa mer och vissa mindre.

När jag gick i ettan på gymnasiet tror jag det var så tog man ju alltid buss och spårvagn till skolan. Bussarna var alltid proppfulla då alla skulle till jobbet eller skolan. Om man skulle se mig på bussen då skulle man inte tänka eller förstå något speciellt. Där sitter en tjej och lyssnar på musik och kollar ut genom fönstret. Men inombords så slog mitt hjärta i 110 av tanken att det var så mycket folk. Kunde aldrig sitta vid 4 platserna för att då skulle jag ha 3 främlingar runt omkring mig. Skulle jag komma av bussen på rätt station eller skulle alla blockera min väg? Det låter kanske töntigt för dom som inte varit i samma sits men det är jobbigt. Kunde sitta med tårarna i halsen för att jag bara ville ut, jag ville bara därifrån. Jag kunde inte längre ta hissen i skolan för att om det var fler än 3 personer där inne så blev jag helt kallsvettig. Helt plötsligt hade jag svårt med att vara i ett rum med för mycket människor. Det tog hårt på mig men jag kom ur det.Vissa dagar än idag så kan det vara jobbigt att sitta bredvid någon jag inte känner på bussen men det är ju inte ett problem längre.

Alla med ångest lider inte av samma sak men man ska inte förlöjliga någon ångest. Fråga din kompis om hen vill prata, eller bara umgås för att tänka på annat. Det är viktigt att vi tar hand om varandra för alla klarar kanske inte av att ta hand om sig själva. Bara att le till en annan människa kan göra någons dag tänk på det! Om du ser någon på stan med snygga skor, säg då det till personen! Hen kommer inte tycka att du är konstig utan DU kommer göra hen glad.

Så som sagt glöm inte att ta hand om dina medmänniskor, för även om personen verkar glad så kan det vara helt tvärtom.
/Sandra

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Detta är väl mitt första riktiga inlägg om man bortser från 20 saker du inte visste om mig typ.

Idag har jag en ganska händelserik dag och är lite småstressad. Vakande imorse och gick ut med hunden där efter va det bara att sätta igång med dagen. Var tvungen att städa då mitt rum inte var i det bästa skicket ever och sedan var jag tvungen att göra mig en lunch, fixa disken och sen var det bara att fixa sig. Vid 13.30 så hade jag ett videomöte med en vikarepool där jag ska börja jobba, så ja jag fick det. Så så fort jag får mitt belastningsregister så ska jag in på kontoret och skriva avtal osv. Nu så har jag precis varit ute med hunden igen och ska om 10 min åka in emot stan för att gå på en till arbetsintervju som jag redan hade inbokad. Får se hur det blir med det jobbet då jag redan fått det andra nu haha.

Måste ju säga upp mig från mitt gamla jobb men vet inte om jag ska göra det idag eller om jag ska vänta med det?? Annars så ska jag bara till kyrkan ikväll då det är ug vilket ska bli kul. Älskar att hänga i kyrkan när man inte är ledare och bara kan slappna av.

Så, wish me luck med min andra intervju så hörs vi av!

Har ej hunnit ta bilder under den senaste tiden så ni får en gammal halv kass bild, men bättre än inget!


/Sandra

Likes

Comments

SANDRA

1. Jag är i ett förnekelse beroende av redbull, kan dock bara dricka sockerfri för den är godast.

2. Jag är mörkrädd, det har blivit lite bättre nu på äldre dar men det har ej försvunnit helt.

3. När jag var liten så ramlade jag ner för trapporna i trapphuset där jag bor men fick inte en ända bula eller ett ända blåmärke.

4. Jag HATAR mjölk, tror inte jag druckit det sedan typ förskoleklass.

5. Jag är väldigt blödig utav mig och gråter lätt under romantiska eller sorgliga filmer eller tal.

6. Jag har aldrig riktigt fastnat för poddar men under den senaste tiden har jag älskat det, det är så mysigt att lyssna på.

7. Jag har alltid varit väldigt hundrädd utav mig. Men sedan skaffade vi en hund och då har det typ gått över.

8. Jag älskar Silvana Imam, och tycker hon har så himla bra åsikter och musik.

9. En utav mina "fritidsaktiviteter" är att jag hänger mycket i kyrkan. I bland annat konfagrupp och ungdomsgrupper.

10. När jag var liten var jag väldigt musikalisk utav mig sjöng i kör, sjöng solo, gick i musikal klass mellan att jag var 6-15 år kanske? men slutade med det och nu har jag tappat allt.

11. Jag tycker sällan att saker är pinsamma.

12. Jag har varit ute på krogen typ 3 gånger (är 19 år) och det har varit när det är personalfest. Har aldrig varit så mycket för att gå ut och dricka alkohol, kan va mysigt att sätta sig och ta en drink någonstans men inte mer än så.

13. Jag är utbildad hår och makeup-stylist.

14. Jag har inga kunskaper alls om politik och det stressar mig eftersom att det är val nästa år.

15. Nästan varje dag så gör jag olika slags svåra tester för hjärnan för att utmana mig själv och bli smartare, har ingen aning om det funkar men kul är det haha.

16. Jag har spelat handboll i 5 år, men slutade i 8an för hade inte tid och var boll rädd haha.

17. På den senaste tiden så har jag haft sånna sjuka drömmar, jag har nästan aldrig drömt på det sättet att jag kommer ihåg drömmen dagen efter. Men det har varit extremt det senaste, varje natt ungefär. Om ni vill veta mer om det kan ni ju kommentera här under så kan jag skriva ett helt inlägg om det.

18. Jag tittar aldrig på tv. Det ända programmet jag följer är Wahlgrens värld och då kollar jag på dplay.

19. Jag älskar serier! Just nu kollar jag på Gilmore Girls.

20. När jag var liten var jag väldigt trotsig utav mig så en gång när jag blev arg på mina föräldrar så fick jag för mig att flytta hemifrån. Så jag tog en liten soffa jag hade hemma och satte ut precis utanför dörren, tog med ett äpple och någonting att leka med och gick ut och satte mig där. Åt upp äpplet, och sedan ville jag flytta hem igen. Man kommer på så knasiga saker som liten???

Detta måste nog varit något utav det svåraste att komma på saker om sig själv, men nu vet ni i alla fall något om mig. Har du något speciellt som sticker ut hos just dig? KOMMENTERA!
/Sandra

Likes

Comments

SANDRA

Ja, det här med att blogga? Jag har startat blogg flera gånger i mitt liv. Sedan bloggar jag i någon vecka och sedan orkar jag inte riktigt mer för vet inte vad jag ska blogga om. Men denna gången har jag bestämt mig för att jag ska göra det lite annorlunda, blogga om mitt liv som vanligt men även skriva om saker som är vanligt hos ungdomar. Psykisk ohälsa, mens, hbtq och annat. Kommer även prata mycket om skönhetsideal och hur man ska vara som person i samhället för att "passa in". Sådant som du kanske har det jobbigt att prata om i ditt kompisgäng. Jag kommer inte vara för privat men ändå personlig. Det är på det sättet jag tror att jag kommer tycka det är kul och vilja fortsätta. Jag kommer berätta mer om mig själv i ett annat inlägg. För detta är bara början! Vid sidan om detta inlägg så har jag en frågeställning där ni gärna får rösta på vad ni helst vill läsa om, för det är ju ni som läser bloggen inte jag.


/Sandra

Likes

Comments