Idag var vi och hälsade på morfar. Solen sken och vi grillade korv och åkte snowracer på isen. Älskar mina hemtrakter, skogen, naturen och lugnet. Min dröm är att någon gång i framtiden ha möjlighet att bygga oss ett eget hus på hans marker. Vet precis var det skulle ligga. Finns ett ställe där det står en flera hundra år gammal ek och där vi alltid plockade liljekonvaljer till morsdag när vi små. Det är ljuvligt där. Solen ligger på hela dagen och utsikt över ängar och skog. Min stora dröm.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har vardagen dragit igång igen för oss. Barnen går 15 timmar på förskolan nu när jag är hemma med Signe. Måndagar är vi lediga allihop så det fick bli besök på leklandet idag. Så skönt, när vi kom var vi ensamma, annars brukar det vara tinnitusvarning på ljudnivån och ungar överallt. Känslan: skjut mig, ta mig härifrån och snälla vi åker hem igen brukar alltid infinna dig... Men idag var det faktiskt bra. Barnen sprang av sig all spring i benen och jag kunde sitta med Signe i lugn och ro.Likes

Comments

Idag har vi haft dop för vår lilla Signe. Signe efter min farmors mor, Mary efter min mamma och Anette efter min mans mamma. Signe ser jag som ett kraftnamn utifrån hur jag har fått det berättat för mig hur min farmors mamma haft det. Farmors pappa var borta mycket när de var små i och med kriget och därför fick hon klara sig mycket ensam. Ensam med tre små barn i en liten stuga på landet. De hade det inte gott ställt och hon fick slita mycket. Jag har också fått till mig att farmors pappa var mycket hård mot både sin fru och sina barn. Så när han var hemma kanske det var värre än att vara ensam, vem vet? Hon klagade aldrig på något och min pappa har berättat att han frågat henne om hon haft några drömmar. Han har berättat att hon då tänkt efter länge och sagt att hon var så nöjd. När han då spunnit vidare i frågan och riktigt försökt få fram ett svar hade hon tillslut svarat ”ja, det är klart, det hade ju varit gott att kunna ha få tjänat lite egna pengar”
Tänk att leva ett helt liv i händerna på någon annan, att inte kunna ta egna beslut eller få känna sig fri. Det var andra tider då.

Jag önskar att min Signe växer upp till en stark, empatisk, kärleksfull och trygg person. Att hon ska få känna sig trygg att gå sin väg.

Dopet var fint, Signe var så lugn och snäll. Min bror och Anders syster var faddrar. Det är väldigt kul för dopklänningen vi haft till både Elsa och Signe är min gammelmormor Elsas dopklänning. Hon var den första som döptes i den och efter det har både min mormor, mamma och jag döpts i den. Vi räknade ut att den nu är 104 år gammal. Så varsamt handgjord spets, jättefin. Helt otroligt att den håller än. Har vi tur kanske mina framtida barnbarn också kan ha på sig den.

Likes

Comments

Filip kom i december 2013, Elsa i oktober 2015 och Signe nu i september 2017.

Jag är så glad och tacksam över att få vara deras mamma. De lär mig alla något nytt varje dag och ger mig sådan livskraft. Ingenting är självklart i livet och det är en helig gåva att få bli mamma.

Visst kan det vara jobbigt, det är verkligen fullt upp hela tiden... någon kastar ur alla soffkuddar medan den andre skriker och den tredje behöver byta blöja. Jag försöker mig på en snabbdusch med Signe sittandes i babysittern bredvid mig och under tiden blir det världens fight mellan Elsa och Filip. Jag står och lagar mat medan barnen river ner halva övervåningen.

Ibland brister det såklart och jag känner bara för att lämna dem till trollen. Det är då tio djupa andetag på toaletten är bra. Det dåliga samvetet är också ständigt där, men det var det ju även med första och andra barnet. Man vill så mycket men tiden räcker inte till. Så ska man prioritera bland måsten och att bara vara med barnen plus så kallad egentid.

Jag tycker jag är bra på att ta mig tid till barnen, men skulle såklart vilja ge dem mer. Jag tycker också jag är bra på att ta mig en liten stund varje dag till yoga eller en promenad/joggngtur. Visst klättrar barnen på mig men det blir gjort. Städ. tvätt, plock och annat får ju bara hinnas med mitt upp i allt. Sen finns det ju tusenmiljoner andra saker man skulle vilja hinna med, men de kommer väl med tiden antar jag. Nu är barnen små och det är den här tiden nu. Var sak har sin tid.

Filip och Elsa leker så bra ihop nu (om det inte är världskrig) och det ska kul att se dem alla tre leka ihop snart. De är mina skatter och jag önskar att de växer upp till trygga, starka barn. Man gör så gott man kan som förälder, det viktigaste, tror jag är, att se dem, ta sig tid för dem och överösa dem med all den kärlek man känner för dem.

Alla har inte en så bra start i livet men jag hoppas att mina barn ska minnas sin barndom som trygg och full med kärlek så att de kan sprida det vidare i sin tur.


Likes

Comments

Idag har det varit fullt ös 😅

Ensam med tre kids hela dagen då mannen jobbade. En sömnlös natt som grund till det hela bådade inte gott. Hua, men vi överlevde dagen. Det blev lek, bus och promenad. 

Elsa tittade in i sovrummet iklädd klackskor, blomsterkrans och trollspö imorse, lilla sötnos. Hon är verkligen i en prinsessperiod just nu och allt ska vara rosa. 

Likes

Comments

Idag var jag och mina ”stora” barn iväg en sväng på Innovatum. Ett ställe för både vuxna och barn i Trollhättan där de kan leka, göra experiment och prova på olika saker. Området är stort så det är perfekt för barnen att leka av sig där. Mina barn älskar stället där de kan leka affär och att bygga med stora klossar.


De hade också öppnat en helt ny rymdavdelning som var fräck.

Vi har skaffat årskort så vi är där rätt ofta. Det finns flera olika avdelningar så det finns alltid något kul att göra.

Likes

Comments

Idag låg jag kvar länge i sängen med min lilla gullfia. Så skönt! De ”stora” barnen fick titta på Paw Patrol en stund. Jag låg och pratade med lilla Signe som nu gillar att ta tag i saker och läste samtidigt lite i min bok om kinesisk medicin. Kaffet på nattygsbordet och inga måsten... röran nere kan jag ta tag i senare, tvätt, disk och plock. Det gäller att faktiskt ta sig tid att bara bara en stund. En sak i taget!

Signe är så nöjd mest hela tiden. Hon är så glad och social. Är så kul att se alla små utvecklingssteg hon tar. Hur hon upptäcker rösten, handen och börjar greppa saker. Snart är det dags för smakportioner. Hon blir så stor min lilla tjej.

Boken ”Nyckeln till hälsa” är väldigt intressant. Beskriver hur allt hänger samman och hur viktigt det är med balans. I den kinesiska medicinen handlar det om att förebygga ohälsa istället för att bota ohälsan när den uppkommer som i den västerländska. Rätt tänkt enligt mig!

Likes

Comments

Dagen började med yoga. Så skönt, blev 20 min solhälsningar och 20 min vinyasayoga för att bygga upp styrka. Så skönt. Vinyasayoga är mer fysisk och lite mer utmanande och det finns flera olika sorter. Fördelar med vinyasayoga är att kroppen blir starkare och mer flexibel, den höjer pulsen och ökar ditt mentala fokus. Vinyasayoga rensar också kroppen på gifter och slaggprodukter samt ökar blodcirkulationen. Skön start på dagen!

Innan min man åkte till jobbet blev det en runda i skogen. Skönt! Min son älskar att klättra och ibland är han lite för modig för sitt eget bästa så det gäller verkligen att vara med. Elsa var väldigt missnöjd över att hänga med ut idag, skrek och gapade mest hela tiden. Tillsist blev hon nöjd när hon fick sitta i bärstolen. Vi har en gammal från Haglöfs och den fungerar perfekt! Signe fick hänga på i babybjörnen och sov som en stock!

Likes

Comments

I oktober 2015 föddes mitt andra barn, Elsa Märtha Linnéa. Min livliga lilla busunge.

Dagen innan Elsa kom till världen var min mamma hemma hos mig eftersom jag gått över tiden och hon skulle passa storebror när det var dags. Vi satt länge den kvällen och väntade ut det hela, men nej, inte en endaste liten skymt av en stundande förlossning. Klockan närmade sig läggdags och mamma åkte hem och vi gick och la oss.

Men så vaknade jag runt 03.00 på natten, värkarna var regelbundna och jag insåg att nu var det dags! Jag fick ringa hit min mamma som bor tre mil bort och vi fick åka in.

Jag minns hur helsikes ont jag hade, bad om epiduralen som jag fick med mitt första barn. Bad och bad och bad! Men nej, narkosläkaren hade inte tid. Lustgasen var allt jag hade och tur var väl det. Jag hade upplevt min första förlossning relativt smärtfri, fick då epiduralen och den var såå bra.

Precis när narkosläkaren tittade in genom dörren var det för sent. Det var redan dags att krysta!

4 Tim efter första värken var hon ute. Den förlossningen var min värsta! Jag minns hur jag sa ”dra ut henne, ni måste hjälpa mig” och efteråt hur jag sa ”det där ska jag aldrig göra om”.

Det kändes som allting gick sönder där nere och det sved så enormt. Fick inga bristningar och behövde bara sy ett litet stygn men jag trodde ärligt att nu är det kört.

Efteråt darrade mina ben och jag var helt slut. Min lilla ängel som låg på bröstet gjorde ju såklart att jag glömde allt där och då men fy farao säger jag bara.

Med trean var jag så bestämd att jag skulle ha epiduralen och den har fungerat så bra för mig.

Jag kan vara glad för att det gick snabbt för att ligga så länge med den smärtan ... inte så kul!

Att föda barn är så fräckt! Även om jag hade så ont med mitt andra barn hade jag såklart gjort om det för det innebär ju att man får se sina barn i ögonen för första gången. Smärtan är liksom något som verkligen gör att man känner sig levande. Det är coolt att vara med om den inbyggda urkraft vi kvinnor har! Så starkt, så magiskt, att ge liv till ett nytt liv- hur fräckt är inte det?

Likes

Comments

Alltså hjälp, vårt lekrum, det är i akut behov av rensning. Det svämmar över av leksaker. Det värsta är alla småbilar, små leksaker till IKEA köket och alla tusen miljoner pusselbitar som ligger ihopblandade i helt fel kartonger.

Jag försökte göra en snabb rensning idag men det är ändå hur mycket som helst. Alla gosedjur hamnade som packade sillar i en plastlåda, alla bilar åkte upp till Filips rum och alla andra saker sorterades in i olika lådor.

Egentligen är det väl ingen mening med det hela, för om 5 min är väl allt utspritt igen.

Tror starkt på att skriva ut bilder på alla prylar så barnen själva kan städa upp efter sig. Får ta och ordna detta.

Ja, ja nu är det gjort iallafall men skulle definitivt behöva köra en vända till och rensa ut mer. Tog lite kort på röran. Tror inte ett dust på dessa homestylade lekrum man ser på bild. Kan barnen ens röra sig i dessa hem, hur gör de? Jag hade en vision över hur jag ville ha det men det är bara att inse att verkligheten kommer före visionen.

Innan hade vi matsal där vi idag har lekrum men det åkte ut då barnen definitivt behövde någonstans att ha alla sina saker på. Grejjen är att det bara blir mer och mer saker, de har allt. Det är inte nyttigt. De uppskattar inte leksakerna.

Nä, jag får göra en till rensning och börja sälja eller skänka bort sakerna.

Likes

Comments