Röda ögon, inte många timmar på dygnet som dem inte är röda! Tur det finns smink (när jag väl orkar ta på det) så man inte alltid ser ut som en zombie! Nu blir det stan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godmorgon på er

Då var det fredag igen, känns som det bara är fredag och måndag. Den senaste tiden har helgerna varit helt uppbokade och nästan denna med. Imorgon blir det dop, och eftersom det är två timmar enkel resa så lär det ju inte bli så många timmar av dygnet kvar när vi är hemma igen. På söndag är det dags för första träningsmatchen i hockey för säsongen. Linus är taggad:) Efter det hoppas vi på att mysa med syster och systersonen! Sen är det ju måndag igen!

Igår låg jag mer eller mindre hela dagen, ryggen verkar blir bättre men låg med huvudvärk istället. Ja alltid är det något. Vi har även fått lite tråkiga nyheter om en annan familjemedlem som såklart spökar i huvudet också. Men än vet vi inte så mycket så hoppas på det bästa!

I vanliga fall brukar jag gå och lägga mig en stund nu när jag lämnat barnen, då jag i två månaders tid sover så dåligt på nätterna. Men idag måste jag ta mig till stan att köpa doppresent. Jag är ute i god tid, men så är det ju ibland. Nu ska jag hinka i mig lite kaffe och göra mig i ordning. Hörs kanske senare.

Ha en härlig fredag!

"Mamma jag vill ha en ballerina-tofs"

Likes

Comments

Glömde skriva att Linus även han fick genomgå en njurbiopsi i juni 2012, för att se vilken typ av nefrotiskt syndrom han har. Det konstaterades att det var minimal change. Om jag var nervös inför min egen biopsi var det inget mot vad jag var nu. Han slapp ju visserligen vara vaken, men något av det värsta jag varit med om var när han blev sövd. Även nu gick det inte att sticka honom innan utan han blev sövd med mask och de satte nålen efter han blivit sövd. Men att sitta där med honom i knät och en sköterska håller masken mot honom och känna hur han kämpar för att hålla sig vaken och sen bli alldeles slapp. Fy! Sen väntan att de ska ringa från uppvaket. Hemskt att detta är en vardag för många föräldrar men så mycket sjukhus och operationer. Allt gick jättebra. Och minimal change är den lindrigaste versionen så det var ju såklart också bra.

2013 började jag må sämre, tröttare, illamående och började även få klåda. I maj blev jag helt sjukskriven istället för mammaledig. Men då började försäkringskassan bråka, då jag bara hade tagit ut tre mamma-dagar/vecka (som för övrigt de rekommenderat mig) så skulle inte jag få någon sjukpenning. Hela sommaren höll jag på att bråka med dem. Och till slut med hjälp av en kurator som fick ta över all kontakt med försäkringskassan och läkaren fick sjukskriva mig tidigare i efterhand så kunde jag få sjukpenning.

Under sommaren blev jag ännu tröttare och det bestämdes att jag skulle skrivas upp på transplantionslistan och att släkt och vänner som skulle kunna tänka sig en donation skulle höra av sig till näl. Jag skulle också börja med dialys. Så i juli opererade jag in en dislyskateter i magen. I slutet på augusti skulle jag börja med dialysen. Dagbyten valde jag, och skulle då göra fyra byten om dagen. Två liter vätska i magen som sedan skulle tömmas för att fyllas på nytt. Detta funkade ganska bra, jag kände mig lite piggare och tyckte det kändes helt okej detta.

Min pappa var den första som skulle kolla sig men fick nej med en gång, då han åt blodtrycksmedicin. Och blodtrycket är ett av de första symptomen för dåliga njurvärden. För att donera måste man i stort sett kärnfrisk.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe i soffan:) berättar mer imorgon!

Dagen innan Linus biopsi var vi på Liseberg för att försöka tänka på annat!

Likes

Comments

Godkväll på er:)
Utvecklingssamtalet gick jättebra, Hanna hade fått svara på om det var en glad gubbe eller en ledsen gubbe, alltså hur hon känner för olika saker. Som tex samling, maten, kompisar osv. En enda ledsen gubbe var vid lämning, för hon vill vara med mamma och inte sakna henne. Mitt hjärta spricker, usch vad jobbigt. Men hon hade även fyllt i den glada gubben för hon tycker det är kul att leka med kompisarna.

Det sista på listan var att berätta vad som gör henne glad och vad som gör henne ledsen. Hon är glad när hon leker med kompisarna och har sångsamling är kul. Ledsen blir hon när hon saknar mamma. Detta är dock bara när de blir osams och inte klarar av att lösa situationen själva. Vilket inte är så ofta. Fröken berättade att hon ofta kan prata om att jag ska vara iväg och att hon kommer sakna mig då. Kompisarna frågar vad som ska hända och då verkar hon mer stolt att kunna förklara för dem andra. Hon är i alla fall väldigt trygg och en glad tjej på förskolan och jag är glad att hon är trygg nog att prata om det!

Min dag har varit lite bättre än igår men min rygg gör fortfarande ganska ont. Kanske inte var så bra att stå i en ishall i söndags men det går ju åt rätt håll. Hoppas att det fortsätter så tills imorgon så jag orkar ta mig till stan för att köpa doppresent. Imorgon är det också en vecka kvar tills jag ska sätta in en slang i halsen för de sits förberedelserna inför transplantationen. Jag är så nervös för detta.

Godnatt

Min lilla selfie-prinsessa:)

Likes

Comments

Hej igen, nu har vi gått in i 2012 och jag fick äntligen köra bil igen. Jag tyckte det var ganska jobbigt att inte få köra, man behövde planera så mycket hela tiden bara för att ta sig till affären om man behövde det innan Glenn kom hem från jobbet osv. I början på februari blev Linus sjuk. Han svullnade i ansiktet och vi besökte vct. De trodde att det var en vanlig förkyldning och inget att oroa sig för. Men dagen efter en lördag så var han ännu mer svullen och vi kände att detta är inte okej. Han var också tungandad så vi åkte till akuten. De började med att ge honom inhalation men det blev inte bättre. I Alingsås har de ingen barnavdelning så vi blev skickade i ambulans ifall andningen skulle bli sämre till östra. Där blev det många långa timmar innan vi blev inskrivna då de hittat något på njurarna. Han samlade på sig vätska och fick vätskedrivande och kortison. På natten där skulle de sätta en nål, men han fick panik plus att han var ju så svullen så det var svårt att hitta för att sticka. När de väl hitta och kunde sticka spände han sig så att kärlen sprack. Tillslut bestämde dem att han skulle sövas för att få en nål. Så tidigt på morgonen fick han en nål. Vi fick stanna några dagar sen permition och blev sedan förflyttade att fortsätta utredning på näl.

Linus har något som gör att njurarna inte får ut all vätska. Första omgången gick över ganska fort men fick återfall ganska snart igen. Hela våren och sommaren var ut och in på sjukhuset. Ibland en vecka och ibland bara fram och tillbaka. Han fick äta kortison i ett år. Fick en "bromsmedicin" som han äter än idag. Denna sjukdom ska växa bort så vi hoppas att snart börja trappa ur medicinen.

Under detta år gick ju även jag fortfarande på mina kontroller, skönt att vi i alla fall var på samma sjukhus! :) jag gjorde en njurfunktionstest strax innan sommaren och fick sedan vänta länge på ett resultat pga semestrar och så. Det konstaterades att jag hade 30% kapacitet på njurarna. Jag blev ganska rädd då. Läkaren förklarade att detta är okej, man brukar inte få några symptom förens man närmar sig 10%. Han sa att jag kommer behöva en ny njure i framtiden eftersom jag är så ung 24 år det året. Men det kan dröja 10 år eller så kan jag bli sjuk om ett år. Det var bara att fortsätta gå på kontroller.

Hannas första år spenderade vi väldigt mycket på sjukhus.

Vår älskade pojk en av alla turer på avdelningen. Lekterapin var så bra:)

Likes

Comments

Godmorgon på er, här är vi inte pigga idag. Minst ett av barnen brukar alltid vara vakna innan klockan ringer men idag fick jag väcka både och det var inte det lättaste. Men nu är vi uppe och frukost intagen. Idag ska vi ha utvecklingssamtal för Hanna när jag lämnar henne. Min bestämda lilla tjej:) Hon har tydligen pratat väldigt mycket om att hon kommer sakna mig när jag läggs in för operation. Hemma säger hon inte så mycket men hon är väldigt gosig och vill kramas och pussas ofta. Vilket såklart är jättemysigt. Sen är det ju bra att hon pratar om det också och känner sig trygg att göra det på förskolan. Nej nu ska jag skicka iväg sonen till skolan och snart ska jag och Hanna iväg också.

Bilden är från i helgen då vi var på Barnens dag i Grästorp då de hade insamling till barncancerfonden innan A-laget hade match.

Hörs senare.

Likes

Comments

Veckan efter blev jag inlagd på avd 42 (mage, njure) började även den morgonen mer lugnande och fick återigen inte amma på 24 timmar. En nål sattes i armen, det togs blodtryck och sedan kom en sköterska in med monsternålar och lade i min säng för att sedan köras ner till rummet biopsin skulle göras. Jag är väldigt nålrädd vilket dem redan visste pga alla provtagningar, så att behöva se dessa stora saker gjorde ju mig inte mindre rädd.

När vi kom ner förklarade de att jag får ligga på mage, de ger mig bedövning och sedan med hjälp av ultraljud så ser de var de ska sticka för att få ett prov från njuren. Jag fick panik en stund av att tänka på nålarna men efter en stund fick jag lugnat ner mig. Efteråt var jag tvungen att vara sängliggandes tills kvällen för att undvika blödning. Allt gick smidigt och dagen efter fick jag åka hem. När resultatet kom kunde dem inte säga något, de såg att det var en skada på njuren men kunde inte se varför. De ville göra ett nytt försök och vi fick ett nytt datum. Denna gången hade jag återigen för lång blödningstid och högt blodtryck. Så det blev ännu en gång inställt. Chansen att dem skulle se något nytt var heller inte då stor så det beslutades att det fick räcka. Jag hade nedsatt njurfunktion och att jag skulle ta prover för att hålla koll med jämna mellanrum. De sa att antagligen har en vanlig förkyldning satt sig på njurarna och tyvärr tagit skada.

Där tänkte vi att okej det kan väl inte vara så farligt, jag mådde ju bra och nu ska vi njuta av att vara en familj på fyra. Hanna är född i september och i slutet av oktober mådde jag inte riktigt okej. Jag hade en tid bokad på medicinmottagningen på eftermiddagen men kände nig yr och konstig så bad mamma köra in mig. Vi kom fram och mamma skulle betala parkeringen. När hon kom tillbaka stod jag och hänger över bilen och fick sedan ett krampanfall. Jag kommer inte ihåg så mycket mer än att vi sedan var på avdelning för att bli inlagd. Där jag blev placerad i ett fyra-rum. Jag fick panik och tänkte hur ska min bebis kunna komma och vara med mig? Men detta löste sig fort och jag fick en enkelrum. Min blodtryck var så högt att jag fick kramper av detta. Jag låg inne en vecka och minns knappt de första tre dagarna. Jag fick under den tiden två krampanfall till.

Det togs massa prover och undersökningar men hittades inget annat utan att det berodde på blodtrycket. Jag fick medicin för blodtrycket, kortison.
Jag fick tillslut komma hem och fick låta bli att köra bil i tre månader. Tätare provtagningar ett tag men mådde bättre och livet rullade på.

Ska försöka fortsätta resan imorgon!

Ha en skön kväll:)

Likes

Comments

Hej i denna gråa måndag. 

Jag tänkte jag skulle berätta min resa, detta kommer att behöva delas upp i många inlägg! 

Jag heter som ni antagligen redan listat ut, Sandra är 28 år och har sedan 2013 varit sjukskriven pga kronisk njursvikt. Jag bor med min sambo Glenn och våra två barn Linus och Hanna. När vi väntade vårt andra barn fick vi reda på att jag hade höga njurvärden. Detta var var en månad innan BF, läkarna beslutade att det barn viktig att få gjort en njurbiopsi och därför blev igångsatt. Vår dotter föddes frisk och fantastisk. Men vi hade ju ett stort orosmoln över oss så tyvärr blev det ju int den bebisbubblan man önskade sig.  Fyra dagar efter förlossningen skulle en biopsi göras och på morgonen fick jag lugnande som gjorde att jag inte fick amma på ett dygn. Dessvärre blev det ingen nu ingen biopsi då min blödningstid var för lång. Man gör en rispa på armen och sedan tar de tid tills det slutar  blöda. Jag fick då permition era helgen. 


Fortsättning följer.....

Likes

Comments