Vardag, Ätbart

Sitter nu i soffan hemma hos mamma men funderar på att ta en liten powernap. Ikväll blir jag bjuden på lax innan jag ska ta bussen hem. Jag kom hit direkt efter jobbet. Imorgon väntar en lång dag då det är ett dagpass följt av ett personalmöte. Yay! Så kul det ska bli haha.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardag

Jag tittade på Therese Lindgrens vlogg häromdagen då hon köpte en magnoliakvist och nu är jag sååå sugen på att skaffa en själv. Att kanske ha den i sovrummet eller hallen. Jag tror det skulle bli perfekt.

|bilderna är lånade från Pinterest|

Likes

Comments

Foto, Inredning, Inspiration

Jag blev på städhumör förut och när jag var färdig och skulle ställa tillbaka vattenkannan i mitt skåp, såg jag dessa stenar. Jag passade då på att göra likadant som min mamma gjort. Nämligen att fylla en vas med stenarna och sätta i stearinljus. Vasen gör sig nu fin och mysig i hallen. Jag älskar att ha ljus tända på kvällarna. Det är lugnande på något sätt.

Likes

Comments

Foto, Inredning, Inspiration, Vardag

Hallå, titta vilka fina ljushållare jag köpte häromdagen på Åhlens. Eller jag och jag. @flashface hittade dem och tyckte att jag skulle köpa dem. Ljushållarna gör sig nu fina i mitt vardagsrumsfönster. Det är såå fint när det är mörkt och ljusen är tända, men även när det är ljust ute så gör de sig så fina i fönstret. Min bästavän vet hur jag vill ha det inrett!

Likes

Comments

Vardag, Ätbart

​God förmiddag på er. Jag ligger fortfarande kvar i sängen, men jag ska väl gå upp snart då jag börjar bli hungrig. Jag gjorde en enkel smoothie imorse och njöt av den tillsammans med en kopp kaffe och just nu tittar jag på en fängelsedokumentär på netflix. Men nu är jag för hungrig för att ligga kvar så min sista matlåda ska ätas upp.

Likes

Comments

Ätbart, Vardag

Jag landade precis i sängen efter att ha fått skjuts hem. Efter en delad tur ska det bli skönt att få sova. Jag ska titta på vänner och äta min glass som jag köpte förut. Daim med lakrits. Har någon smakat den?

Imorgon ska jag ha en "titta-på-film-och-slappa-hela-dagen" dag. Det ska bli mysigt och välbehövligt. Funderar dock på om man kanske skulle köpa hem sushi imorgon? Hmmmm....

Likes

Comments

Vardag

Finns det någon vaken nu? Chansen för det är väl ganska liten antar jag. Jag står redo för upphämtning av en kollega. Jag hade nämligen tänkt cykla idag men då någon mixtrat med min cykel gick den planen bort. Idag väntar en delad tur och sen är jag ledig.

Likes

Comments

tankar

Jag publicerade denna text igår kväll men jag tog bort den lika fort. Jag tog bort den just för att jag inte vill få en stämpel på mig. Men precis som alla andra i världen, har man dåliga dagar ibland. Ibland får jag ångest. Det innebär inte att jag är psykiskt sjuk. Men jag tror att man lätt klassas som det i dagens samhälle? Jag kan ha fel. Jag publicerar texten igen. Jag publicerar den för att det är mina känslor. Jag vill göra mig hörd. Jag vill att människor inte ska tro att de är psykiskt sjuka för de ibland har ångest. Det är mänskligt.

Varför är det så att alla känslor bara sköljs över en på en och samma gång? Från ingenstans kommer en ångestvåg och träffar en som man vore ett skepp ute på vattnet under en stormig kväll. Ja, så känns det. Som om skeppet får en riktig knuff mot ett berg. Som träffar skeppet med en smäll. Mina känslor får en stöt och allt kommer upp till ytan. Jag blir som ett känslomässigt vrak. Ett vrak som är så nära på att sjunka men det som håller mig uppe är viljan. Viljan att fortsätta kämpa för jag vet att perioderna jag mår bra, är de bästa.

2017 skulle bli ett underbart år. Men universum hade andra planer. Att farfar blev en ängel alldeles för tidigt, att det förflutna gör sig påmint om och om igen. Ja, hur ska man hantera allting? En av mina få mediciner, är just att skriva av mig. Att orden kommer till en och fingrarna bara dansar över tangentbordet. Liksom nu. Man behöver inte ens tänka för det känns som det redan är förutspått vad som ska stå på skärmen. Vad som ska ske i livet.

Det gör så ont i kroppen. Jag blir frustrerad på mig själv. På att jag tillåter detta att hända med mig själv, men än så länge vet jag inte hur jag ska få det att sluta. Det känns som det kliar i hela min kropp. I. Inte på. Det känns som jag vill krypa ur mitt skinn och ja, få bort det obehagliga. Under min uppväxt sa ofta min pappa ”svälj huvudet och byt kropp”. Hade det fungerat hade jag gjort det för det är så jag känner. Tänk så skönt det skulle vara.

Det jobbiga med att känna sig som ett vrak, är att jag blir så trött. Trött på att leva. Kan jag inte bara få detta obehag att försvinna. Jag måste få tillåta mig själv att känna så. För min skull. För att inte fylla på lastutrymmet som får det trasiga skeppet att sjunka ännu snabbare.

Sen har vi dessa hjärnspöken. De som gör att vågorna blir så mycket större. De som säger att vad man än gör, så duger man inte. I filmer ser man ibland hur det sitter en djävul och en ängel på vardera axel. Ja, om det är möjligt att beskriva hur det känns så skulle jag välja att beskriva det så. När djävulen säger att man är värdelös, att man lika gärna kan ge upp. När ängeln säger att jag ska fortsätta kämpa, att ringa det där samtalet till psykologen eller få prata av mig med någon. Ja, för får jag prata om det så känns det som att allt djävulen har sagt, åker ur min kropp.

Jag blir förvirrad. Mina känslor förvirrar mig. Jag försöker att hålla mig flytande. Vraket ska inte få sjunka. Inte denna gång. Skeppet ska repareras och bli starkare och sen åka ut på havet och se världens alla smultronställen.

Likes

Comments

Inredning, Inspiration, Vardag

Igår hittade jag stämplar och svarta markeringspennor på Flying Tiger och lite etiketter på IKEA. Jag köpte även med mig två glasburkar och voíla så hade jag mitt kvällspyssel redo.

Jag stämplade etiketter till mina burkar med museli och jag tycket det blev bra. Det blev orginellt och ja, coolt. Kan man säga så?

Med hjälp av de två burkarna, fixade jag ihop en burk för minnen och en burk för att spara pengar. Det blir ju lite roligare om burkarna är fina. Nu ska båda burkarna fyllas upp. Vad tycker ni?

Likes

Comments

Foto, Vardag, Ätbart

Igår efter vår shoppingrunda, intog vi en lunch på Ikea då vi både kände suget efter lite energi. En mysig lunch på Ikea innan vi gick till rusta och plantagen där jag kom hem med lite saker från båda ställen. Min pappa hämtade upp mig och sen började jag fixa här hemma. Bilder från inredning får ni senare, just nu är det inte så ljust, men det bör det bli om några timmar då solen lyser på framsidan. Jag pysslade igår så ni får resultatet om bara en liten stund. Jag blev faktiskt nöjd.

För att summera gårdagen. Den var mer än perfekt med bästavännen. Så härligt.

Likes

Comments