Vardag / Everyday

God eftermiddag på er! Hur står det till?

Sitter på sängen, skriver till er samtidigt som jag tittar på Pretty Little Liars. Jag ska efter detta inlägg plocka lite i lägenheten och vänta på ett klartecken från Matilda och därefter ska jag och min mattebok åka in till staden. Vi ska nämligen sätta oss på något fik och få lite plugg gjort. Jag har ju snart prov så jag måste jobba ikapp.

Likes

Comments

Vardag / Everyday, Mode / Fashion

Alltså, jag trivs så bra i denna tröja. Lustigt egentligen hur en tröja kan få mig så bekväm. En simpel vit tröja. Det är ju liksom inget speciellt med den. Jag provade detta igår och idag är detta min outfit. Jag känner mig fin i mitt hår. Dock vill jag få bort mina finnar i ansiktet men det är på god väg mot mitt mål.

Likes

Comments

Inspiration / Inspiration, Vardag / Everyday

Tidigare ikväll tog jag ett bad och det var så skönt att varva ner. I skrivande stund pratar jag lite med Matilda men jag ska väl snart sova. Det vore skönt att få vakna skapligt imorgon innan jag ska till jobbet. Mellan 14-16 är det utbildning på jobbet. Jag och kökspersonalen ska tillsammans bli utbildade i något som heter matilda. Det handlar om kost och C ville ha med mig då hon ansåg att jag hade bäst datorvana. Ja, för kost kan jag inte alls mycket om.

Matildas födelsedagspresent till mig kommer väl till användning. Flera gånger i månaden. Yaaaay!

Likes

Comments

Inspiration / Inspiration, Vardag / Everyday, Mode / Fashion

Idag kom denna skönhet hem till mig. Åh, vad fint den hänger både på klädställningen samt på mig haha. Den kommer användas mycket flitigt. Tänk i sommar, tillsammans med ljusa jeansshorts eller svarta jeans. Oherre. Ge mig sommar och värme nu så man kan känna sig bekväm i alla sina kläder som finns i min garderob.

Likes

Comments

Foto, tankar , Vardag / Everyday

Dessa blommor stod utanför dörren till Philadelfiakyrkan när vi kom dit i fredags. TIllsammans bar vi in dem så att begravningsentreprenören kunde göra fint vid kistan. Så mycket fina blommor med många färger. Jag kom på mig själv att le flertalet gånger. Det är sorgligt med begravningar, men samtidigt är det något fint tycker jag.

Efter begravningen, åkte jag, pappa, Susanne, Emma och Anton till graven för att ta kort innan det blev för mörkt.

Likes

Comments

Foto, tankar , Vardag / Everyday

Ja, i fredags var det dags för den dagen jag inte längtat till för fem öre. Nämligen farfars begravning.
Jag mötte upp pappa och Anton i kyrkan där mina kusiner och andra släktingar stod och väntade. De skulle tillsammans bära in farfars kista. Usch, det blev så jobbigt redan då. Att veta att min farfar låg i den kistan, som snart skulle grävas ner i marken och aldrig mer skulle man få träffa honom. Förstår ni hur jag menar? I alla fall. Jag tänkte berätta mer om denna dag i detta inlägg samt ett kommande.

Kolla på min stiliga pappa. Jag kan nog räkna gångerna på min ena hand, som jag sett honom ha kostym. Nej, min pappa är inte arg på bilderna hahha, familjen Rudén har en tendens till att se sura ut när vi inte ler. Det får jag och pappa ofta höra.

Läste ni texten till mitt tidigare inlägg om farfar? Den texten skrev jag för att läsa upp den på begravningen. Jag var supernervös innan men tack vare stöttning från alla håll och kanter, orkade jag läsa dikten högt i mikrofon och oj så stolt jag är över mig själv. Utan att gråt och tårar avbröt min läsning. Efteråt kom flertalet fram till mig och berättade att de tyckte texten var så fin. Jag hade med lite humor i texten, för farfar var full av humor. Det hördes en hel del skratt och jag tror att det var skönt för alla.

Min farmor, mina fastrar, min farbror och min pappa gick fram till kistan först, när det var dags att ta avskedet. Farmor höll ett tacktal till farfar och grät man inte innan talet, så grät man definitivt efter. "Tack min Sigvard för allt. Tack för barnen. Tack för våra hem. Tack för allt. Hälsa Lillan. Vila i frid". I bakgrunden spelades Air. När de kom ner igen, fick de hämta sin familj och en familj i taget, gick upp med varsin ros. Då det enbart var släkten som var med på begravningen och på grund av att vi sammanlagt var 45 personer, fick vi andra lägga våra rosor i en vit korg. Den korgen fick jag bära efter kistan när männen i släkten bar ut den till bilen.

Efter att allt var klart i kyrkan, gick vi ner i källaren och åt en supergod buffé som min farbror och tjej lagat ihop på deras restaurang i Göteborg. Maten slank ner utan problem. Begravningen hölls i Philadelfiakyrkan då både farmor och farfar var aktiva i den församligen och det var ett bra läge på kyrkan. Farmor behöver nämligen bara gå 1-2 minuter innan hon kommer dit.

Likes

Comments

Foto, Inspiration / Inspiration, Vardag / Everyday

Mitt nyklippta hår ser ni på bild nummer uno. Det känns kortade än vad det är. Nu när jag tittar på bilden är ju håret långt som det är. Jag klippte V-klippt och en aning uppklippt och mitt hår ser så fräscht och tjockt ut. När Matilda fått locka håret såg det ut på detta vis.

Jag var så nära på att somna på pinnstolen flera gånger. Det är bara sååå härligt och underbart när någon håller på med mitt hår. Dessutom blev det snyggt och resultatet blev jag nöjd med. Så, nästa gång det är något på G, vet jag vem som kommer få hjälpa mig med håret!

Likes

Comments

tankar , Vardag / Everyday

I torsdags efter personaldagen, möttes vi upp på brasseriet bouquet. Maten kom nästan direkt och jag fick min efterlängtade räksallad med en aioli som smakade gudomligt gott. Underbart. Kvällen blev dock inte så långvarig för mig. Jag fick nämligen en panikångestattack och jag var tvungen att gå ut. Den värsta attack jag någonsin fått. Jag tappade helt kontrollen över min egna kropp och jag ville bara hem. Men så fort jag kom hem innanför dörren, fick jag ångest igen. Jag hörde av mig till Matilda direkt. Hon är det bästa stödet i alla lägen. Jag försökte sova direkt och klokt var väl det för jag vaknade klockan 03 på natten och kunde inte somna om. Men, hur som hur, hade jag en kort men trevlig middag tillsammans med mina kollegor.

Likes

Comments

Foto, tankar , Vardag / Everyday

I ca 26 timmar har jag fått äran att umgås med Matilda och Alina, som vid olika tider ikväll åkte hem. Så mysigt vi har haft det. Aldrig en tråkig stund. Jag satt och målade en stund i min mindfullness samtidigt som vi tittade på filmer och jag värmde mig under ett täcke. Jag tänkte alldeles strax sova för jag är helt slut mentalt. Mina vänner laddar upp mina batterier, men så fort jag blir själv, får jag typ ångest och tankarna snurrar i 100km/h.

Likes

Comments

Foto, Inspiration / Inspiration, Vardag / Everyday, Ätbart / Things you can eat.

Matilda och Alina vaknade tillslut och jag gjorde då kaffe som vi intog på madrassen på golvet i vardagsrummet. Det var så mysigt att börja sin morgon på det sättet. Med en kopp kaffe och tjejsnack, vaknade vi till och jag fixade då lite frukost medan de plockade ihop lite i vardagsrummet. När frukosten var framdukad intog vi den vid köksbordet. Det är något jag verkligen uppskattar. Att umgås med de man tycker om, småäta och bara ta det lugnt.

När vi suttit där ett tag, dukade jag av och vi tog på varsin ansiktsmask. Så nu ligger vi på madrassen igen, kollar mobilerna och snackar. Om allt mellan himmel och jord. När jag postat detta inlägg ska håret borstas ur och Matilda ska få göra något hon längtat efter (hennes ord). Hon ska nämligen få locka mitt hår. Hennes egna är lite för kort för att lockas och jag bara älskar ju när någon håller på med mitt hår, så det blir två flugor i en smäll. Matilda kanske även kan ta kort på hur mitt nyklippta hår blev?

Likes

Comments