Efter flera dagars tjat på mamma att man vill ha öronhängen så har Alice äntligen gjort det.

Jag väntade med att ta hål i öronen på Alice tills hon själv sagt att hon vill ha. Och nu gick vi till Salongen och fixade de.
Alice va jätte duktog och modig som själv satt i stolen. Känner mig stolt över tösen att hon fixade de så bra. Bättre än mig!!! Jag vet ju att man kan bli rädd för smällen som kommer från pistolen men de va inget som rörde Alice.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 166 Readers

Likes

Comments

Sen jag flyttade till ett radhus, och man fick tillgång till egen trädgård så har man blivit lite blom-galen. Det enda jag vill är pyssla, pyssla, pyssla och plantera blommor överallt. Häromdagen va jag en runda på loppisen. Istället för att köpa nytt är de roligare att göra om något gammalt. Vad jag lyckades hitta va en gammal balja som jag tänkte ha som en stor blomkruka i trådgården. Vad tror ni? Kommer de bli bra?

  • 116 Readers

Likes

Comments

Ja, ibland händer det. Även om stora tösen är 4 år så kan de hända en och annan olycka. Idag hände de här hemma. I soffan :( Panik fick man. Hur fasen ska man få rent utan att missfärgningar blir kvar? Och lukten? Jag började leta och leta och till sist fick jag tipset jag aldrig själv hade kommit på. POTATISMJÖL!

Ja, tro de eller ej. Men de räckte att jag pudrade på ordentligt med potatiamjöl och damsugade rent 30 min senare och allt va borta! Löve it när man får supertips som funkar! Och bästa av allt! INGA kemikalier, vilket är toppen med små barn i huset :D

  • 125 Readers

Likes

Comments

l Ska man eller ska man inte ta upp bloggandet? -DET är frågan.

Jag har saknat det här med att skriva av sig lite ibland. Massor med saker har gått runt och runt i huvudet på mig son jag bara ville få ut här :)

Här har saker och ting vänta upp och ner. 360 grader. Vissa saker till bättre andra till sämre.

Det som är till bättre är iallafall att jag har blivit 1 prinsessa rikare. 2 vackra tjejer här hemma och en underbar sambo. Min lilla kärnfamilj 💕 Förlossningsberättelsen kommer upp lite senare 😊


Likes

Comments

Nu när December snart är här och första advent så passar jag och tösabiten att börja med bullbak. Lussekatter och annat mums står på schemat idag. Sen får vi se vad vi hittar på härnäst :)

Likes

Comments

En seg morgon...

Tänkte börja dagen med att äta en mumsig frukost med min lilla och sen gå ut och busa med henne, men tyvärr så är inte de så lockande nu när regnet öser ner. Så vi får hitta på lite hemma aktiviteter istället.

Inte så mycket sömn de senaste nätterna. Halsbrännan börja smyga sig på nu när man ligger plant. Och magen är riktigt tung. Usch... Jag får hoppas på att kunna få en liten tuppis under dagen så man kan boosta upp batterierna lite. :)


Likes

Comments

Grupp för gravida med mottot "Här kan vi stötta, peppa & tipsa varandra och ställa frågor". Jaaaa visst ?!?!?! Tänker ju jag. Mycket snack och lite verkstad.
En gravid tjej får psykiskt sammanbrott. Mår skit och skriver ut på Facebook vid flera tillfällen att hon mår dåligt då hon är kränkt av sin mamma, pappa, svärföräldrar, pojkvän och massa andra närstående som egentligen borde stötta henne. Jag förstår att hon mår piss. I've been there. Jag har också haft situationer där jag haft mina närstående som gjort påhopp på mig och fått mig att må dåligt. Att de fanns en mobbing i familjen. Det är verkligen inte lätt.

Den här tjejen som är gravid och mår dåligt får ett utlopp på en Facebook grupp för gravid där hon skriver bl.a. "jag mår skit, önskar jag hade fått missfall och dött" och liknande. Hon mådde verkligen väldigt dåligt och detta tror jag inte är något hon verkligen önskar utan detta va snarare ett sätt att ropa på hjälp för stöd. För att få uppmärksamhet då hon är i botten med sin egna självkänsla och ork för att leva. Precis som personer med självskadebeteende som skär sig etc.

Får hon något stöd?

Nej det fick hon inte. Istället bemöttes hon av stark kritik och hån där hon istället fick motta kommentarer så som att "du förtjänar inte ditt barn", "du är skit värd" "äcklig du är som önskar sitt barn döden", "du borde dö själv".

Är detta verkligen det rätta sättet att agera mot en person som kanske är på gränsen att ta sitt eget liv?

Och det som förvånar mig allra mest är att administrationen för denna berörda grupp väljer att hoppa på denna tjej också även om det står i regelverket att " Personliga påhopp är inte tillåtet och leder till en varning! Vid upprepade och/eller grova påhopp utesluts man ur gruppen utan möjlighet att komma in igen".


Efter detta blev vi en liten grupp personer som reagerade starkt på detta urkassa bemötandet och behandlingen av denna stackars tjej. Vi skrev inlägg där vi uttryckte vårat missnöje över folks beteende i gruppen och sa att dessa sorts av påhopp är oacceptabla. Våra inlägg blev naturligtvis "lästa", raderade och vi fick varningar "för att vi startat inlägg om som handlade om en låst tråd". Fine tänkte jag. Men när jag ser att andra medlemmar, plågoandar som ligger till största grunden för dessa påhopp inte får sina inlägg raderade och låsta börjar man bli kritisk. Speciellt när man även ser en av administratörerna göra ett inlägg där hon menar på att man får skylla sig själv om man blir påhoppad när man själv skriver så starka inlägg.

Hur fan fan man ens predika en sådan sak?!?!?! Ska de vara okej att hoppa på dom som redan ligger ner?!?! Ska det vara okej att mobbas? För det va de som det till slut blev. Ett mobbningsdrev på internet mot en stackars svag tjej!

Jag blev riktigt arg på detta oc skrev vad jag tyckte till en av administratörerna vad jag tyckte om det. Kommenterade även admins äckliga inlägg varpå jag blev utesluten. (ingen fara, funderade ändå på att lämna då jag har svårt med mobbare som trycker ner andra för att dom själva är kassa individer) Skrev till admin att dom bara bevisar gång på gång att dom skiter fullständigt i regelverket för det är inte regelverket jag bröt i sig. Jag kritiserade en administratör öppet för hennes mobbning. Jag sa nej till mobbningen! Och det va det som gjorde ont i dom och dom började att missbruka makten. För tycker du inte som dom är du inte värd att vara med. Iallafall om du inte kniper käften om det.

Jag valde då att starta en egen grupp med liknande namn för att folk ska ha lätt att hitta dit men med ordet "Mobbningsfri" inbakat. Jag valde en helt annan header för gruppen men men körde på samma regler. Dock med skarp påtryck att de gäller nolltolerans för trakasserier, mobbning och rasism. Detta får administratörerna att koka ännu mer varpå dom hänger ut mig offentligt med namn och bild.

I uthängningen uppstår det en livlig diskussion bland olika medlemmar och admin om min mobbningsfria gravid grupp på Facebook. Många va kritiska till att vissa medlemmar gått över till min gruppp. Till och med samma admin som hängde ut mig skrev så här i en kommentar till en tjej "Marika du är välkommen att gå ur denna och bli medlem där istället. Valet är fritt."

Man börjar ju undra vart världen är på väg. Internet är fullt med massa troll. Och när vi pratar om vuxna människor som är gravida och ska va förebilder till barn, beter sig på detta viset så försåt man varför mobbning av olika slag aldrig kommer ta slut.


Länken till den vänligare Gravidgruppen

Gravid BF 2015 Mobbningsfri 

Likes

Comments


Idag när jag vaknade fick jag det efterlängtade SMSet från DHL! Min barnvagn har kommit!!!!!

Efter att jag beställde den på måndag kväll så har den äntligen kommit! Fick besked igår från Babyland att dom mottagit min beställning och det tog alltså 24 timmar för dom att leverera mitt paket!!! 

ÄNTLIGEN HAR JAG MIN ÄLSKLING HEMMA❤

Likes

CommentsIgår beställde vi äntligen hem min önskebarnvagn!!!!!!! 😍😍😍😍

Det blev en Stokke Trailz i Black melange komplett med en matchande skötväska till :)
Betalad och klar är den nu på G hem till os och är här senast torsdag.  Wiiiiiiiii..... Lääängtar sååå :) :) :)

Vill gärna beställa en Åkpåse från Petit Royal med. Men med tanken på att bebisen kommer i slutet av mars så känns de inte lönt och köpa nu utan väntar istället till hösten 2015. Hmm... Kanske beställa deras filt iställer? Åååååh jag e så shoppingsjuk i deras kollektion 😉

Likes

Comments