Något jag ofta äter som lunch eller middag är kyckling och några slags kolhydrater. Det är enkelt och jag brukar nästan alltid ha det klart som matlådor i kylen så jag snabbt kan äta ex efter gymmet. Idag har jag tagit marinad som krydda på kycklingen eftersom det va deg jag hade. I vanliga fall brukar jag annars försöka undvika söta kryddor som aromat och grillkrydda. Jag kan verkligen tipsa om olika kalorifria såser/dressingar som finns i olika träningbutiker. Tex gaspbbstorese, gymgrossisiten eller mmsports. Jag har ingen hemma nu men smaken BBQ/HONEY på just kyckling är såå nice.

Akta sig för kolhydrater?

Jag tycker det är synd att kolhydrater är så himla tabu i träningsvärlden. Just min kropp behöver det för att kunna fungera. Dock tror jag på balans. Och därför väljer jag att äta dom i mindre och rätt mängd. Men att utesluta dom helt är inget som just min kropp accepterar. Att ha lite ris, potatis eller pasta till maten är inget som är så fruktansvärt, om man har en gräns och äter RÄTT MÄNGD.

Likes

Comments

Att ha psykisk ohälsa gör inte att träning och kost är omöjlig. Men jag ska inte ljuga, det blir himla mycket svårare. Jag har länge kämpat med att må bättre psykiskt genom att ta till med maten. Vilket har gjort min kropp hemsk, fysiskt. Jag insåg heller aldrig att det beteendet jag hade då var något som var fel eller konstigt.

Så hur hanterar man det?

Givetvis så är det precis som allt annat olika från person till person. Jag har lärt mig med tiden att jag faktiskt inte mår bättre av att äta. Men dom dagar då jag har en dålig dag så är suget efter mat absolut mycket större. Men nu kan jag lätt dom där dagarna istället vräka i mig nyttiga saker om jag nu verkligen måste vräka i mig nåt. Detta är mina top five.

Frukt - nyttigt och väldigt sött och gott.

Riskakor - inte särskilt mättande men ganska få kalorier och är nåt att tugga på.

Morötter - även det är bra för sötsuget eftersom det är såå sött. och håller ett tag.

Bars - verkligen inte det bästa alternativet men om jag har chokladcraving så är det top noch.

Propud - proteinpudding. älskar den med smak av choklad. ett tips är att skiva i banan också.


​Detta setet är ifrån BIK BOK och heter Kylie för er som undrar :)

Likes

Comments