Hej på er!
Verkligen så skönt med fredag, samtidigt som det är lite skräckblandad förtjusning. Vi kommer över helgen få en bonusuppgift i fysiken, som är jätteviktig. Så jag kommer behöva plugga typ all ledig tid i helgen, och då ska jag träffa en kompis en sväng ikväll och imorgon ska min farfar som fyllt 75 år firas.. Därför blir det lite dåligt med uppdatering i helgen, bara så ni är förberedda på det. Måste sitta och räkna fram friktionskrafter, resultanter och summan av arbetet som utförs mellan läge 1 och 2. Fysik, helt enkelt, haha!

Men först innan vi får tag i uppgiften så ska denna dagen genomföras. Övningstillfälle i matte nu på förmiddagen och efter lunch blir det fysikföreläsning där vi även sammanfattar lite av veckans föreläsningar. Vilket har innehållit myyyycket nya saker, hua.. Förstår inte hur allt ska fastna och verka rimligt. Men jag hoppas det kommer snart, haha! Efter skolan ska jag rida, kolla över uppgiften och som sagt träffa en kompis en sväng. Behöver komma ifrån huset lite, haha!

Ha en fin dag hörni, kram 💕

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hörni. Jag har råkat ut för en sak, något som är sååå otroligt typiskt varje gång det händer. Det är så att söndagen, måndagen och tisdagen betedde sig Diadem som skräp, haha. Ville kasta henne på gödselhögen för hon var så jäkla pigg och tog ut sin energi på att bli "rädd" för saker, studsa, takta och hoppa rakt upp i luften. Det var inte alls roligt att rida, och i tisdags fick jag vända tillbaka till paddocken efter 5 minuter för att hon var helt loco.

Så igår, när det var lite rörelse i stallet, småsnackade jag som man gör och berättade bland annat för tre-fyra stycken som var där om hur Diadem betett sig det senaste, och hur min plan de närmsta dagarna såg ut. Att jag skulle rida i paddocken 3-4 dagar i rad tills hon lugnat sig och då våga mig utanför paddockens staket igen. Vad tror ni händer då? När jag sedan sitter upp så känner jag direkt att hon är hur chill som helst. Vågar mig ut ändå och det går jättebra, var något tillfälle som hon blev lite pigg men hon höll benen i marken. Likadant idag, verkligen kolugn och jag fick nästan driva på henne ett par gånger. Sen går ju hemfärden alltid lite snabbare, men hon skötte sig!

Det är så typiskt, det där. Men jag är glad att hon (peppar peppar) verkar ha ett bra humör för tillfället, så om det gäller att jag pratar om hur pigg och jävlig hon är för att hon ska vara såhär lugn, då ska jag prata så jag får träningsvärk i käken, haha!

Likes

Comments

Ett gäng bilder från arkivet. Gillar de mycket, speciellt de tre översta bilderna.

Likes

Comments

​Godmorgon!
​Alltså, onsdag har kommit att bli en hatälskad dag i min vecka. Mestadels för att jag går 8-17 i skolan, HUR KAN MAN VARA FOKUSERAD SÅ LÄNGE??! Det är liksom inte rimligt. Så när jag är vid pendelparkeringen (runt 18) är jag hur seg och hungrig som helst, men måste till stallet på direkten annars är jag inte hemma förrän runt 21-22, och det har jag ingen lust med. Det är det jag ogillar med onsdagar. Det positiva är, när dagen är slut och jag är hemma så är den värsta dagen gjord, haha.

Så ja, denna onsdag är jag i skolan 8-17, och vi ska tydligen även ha vår jobbigaste fysikföreläsning på länge.. Igår satt jag och läste igenom det vi kommer gå igenom idag, och huuuaaaa vad mycket nytt. Jag har knappt befäst det vi gått igenom de senaste 3 veckorna!! Kommer vara redigt seg i hjärnan idag, så det ser jag inte fram emot. Vet inte ens om jag ser fram emot stallet senare ikväll, då Diadem för tillfället bara är en studsboll korsat med en tickande bomb.. Igår fick jag vända från vår uteritt efter knappt 5 minuter och skritta i paddocken istället för hon kunde inte bete sig. Och i paddocken var det skritt i rekordfart om hon själv fått bestämma, annars brukar hon dämpa sig där men icke. Haha bläää, längtar tills nästa söndag då vi får trava!!

Aja, godmorgon i alla fall! Hoppas in får en härlig onsdag med bättre feeling än mig, hihi 😅😊

Likes

Comments

Nu äntligen fick jag tummen ur och tvättat Diadems svans. Alltså den har sett så risig ut ända sen hon kom hem från operationen.. Den har inte tvättats sen slutet på maj, så den var full av äckel-päckel, helt stel och det hade nästan bildats dreadlocks som ni kan se på bilderna här ovan. Så den fick sig en rengöring som sagt, en välbehövlig en! Fick schamponera den två gånger då vattnet knappt fäste första gången, haha..

Första tvätten tog jag med Ekol Hästschampo för att få bort det värsta. Sen använde jag mig av SuperPoo som jag har utspätt med vatten i en annan flaska, då det är väldigt drygt. När skummet blev vitt istället för gråbrunt (haha) så fick hon i lite TRESemmé så svansen blev mjuk och len. Sist så sprayade jag pälsglans och kammade igenom den så den blev extra fluffig! Ni ser ju bara på bilderna nedanför 😉

Likes

Comments

I söndags så skulle jag få sitta upp på Diadem igen, sen hon fick behandling i torsdags. Det gick jättebra ena halvan av ridturen, men sen från ingenstans slog det slint i hjärnkontoret och hon fick fööör mycket myror i benen, haha! Hon började studsa, kunde inte skritta rent utan taktade mest, försökte dra mig ur sadeln ett par gånger, la i högsta växeln när hon började backa när vi stod still.. Ja, ganska knäppa fasoner helt från ingenstans. Till slut sa jag till mamma "Jag vill inte rida mer!!" och hoppade av sekunden efter det, när hon fått ännu ett kokobäng-anfall. 


Hoppade upp efter att ha promenerat en bit, och då gick det hyfsat. I alla fall tills två mopeder kom som körde i bredd (jävla idiotungar) i full fart och Diadem blev jätterädd (dels för hon var på det humöret också) så vi höll på att hoppa rakt in i dom. Sen efter några meter kom det ännu en moped samt en bil bakom, och då backade & vände sig Diadem om samtidigt = vi åkte ner i ett dike som var jättebrant, trodde hon skulle hoppa över till ängen eller ramla så jag fick henne på mig.. Men på något vänster fick vi vänt upp och hon tog rejält med sats upp på vägen igen, för att galoppera några meter med mig hängandes halvt på halsen. Fick stopp och började storgråta där på hästryggen, innan jag fick hoppat av och på darriga ben fick hålla mig uppe med hjälp av Diadem. 

Blir så jävla arg och irriterad på hur människors okunskap eller bara dess trångsynthet gör att dessa typer av händelser uppstår. Man kör inte i fullt ös I BREDD förbi en häst. Man gör inte det. ​Så nu är jag istället orolig för att något hände då, när hon hoppade, studsade, gled ner i diket och allt annat. Usch, fy & blä.

Men för att lätta upp det hela har ni ganska så fula och ocharmiga bilder på hur det såg ut när Diadem fick myror i benen ett par gånger!

Likes

Comments

Det är något med dessa bilder alltså. Jag tror det är renheten i outfiten, powern hon ser ut att ha de två sista bilderna och fokuset som syns i mitt ansikte. Jag gillar det, och saknar det. Helt ärligt så tänker jag inte på dressyrträningar, tävlingar eller upplägg kring det. Jag saknar inte det, men jag tror det är för att det känns så långt borta. Det finns inte i tankarna för att det ligger inte i fokus. Just nu finns det bara Diadem och framstegen hon gör och vi får göra under rehabiliteringen. Vilket känns skönt, för då går jag inte och längtar efter något som jag inte vet när jag får möjlighet att göra igen.

Men jag kan erkänna, att jag kan få impulser där jag verkligen saknar känslan av när jag gjort en halvhalt, får in hennes bakben lite extra och känner hur hon välver sig och växer under mig. Hur ryggen kommer upp, stegen blir luftigare, allt blir så lätt samtidigt som det är maffigt.. Det kan jag sakna ibland.

Likes

Comments

​För ett tag sedan så fick jag möjligheten att rida Darco, frieserhingsten som jag visat er här några gånger tidigare. Vi red dressyr på ängen, och för att jag skulle kunna se ställning och inte trassla in tyglarna i manen, fick han dagen till ära flätor i både man och pannlugg. Senast jag gjorde en ardennerfläta/inbakad fläta var i vintras tror jag, så jag var lite ringrostig men den höll ihop manen i alla fall, haha. Vad tycker ni, passar han bäst i utsläppt man eller flätad? 😄

Likes

Comments

Instagram @sandraohlense