View tracker

Godmorgon!
Detta blir första dagen på vårterminen för min del, även kallad LP3 (läsperiod 3). Sjukt att jag redan gått halva basåret?! Tiden har verkligen gått svinfort, herregud. I alla fall, denna period läser jag matematik (as usual), fysik samt en projektkurs i kemi. Det ska bli spännande med projektkursen, vi kommer läsa en del om biokemi som vi inte gjorde i förra kursen, så det ska bli intressant! Den kurs jag mest ser fram emot, haha.

Annars händer inte så mycket för mig, jag går 8-17 idag och det kommer jag typ göra 3-4 dagar i veckan i några veckor framöver. Det ser jag inte fram emot dock. Men ska försöka vara noga med att ligga i fas denna läsperiod, samt planera in roliga saker. Umgås med vänner, träna med Diadem, gå ut och dansa, ja helt enkelt göra saker som ger mig energi. Men på tal om energi ska jag försöka samla på mig lite genom att lyssna på denna låt, tagga måndag..!

Likes

Comments

Godkväll!
Finns det ens några kvar som tittar in här? Haha, förstår om så inte är fallet. Trots att det varit jul, nyår och ledighet har jag haft mycket att göra. Har precis avslutat en tentavecka och denna helg har jag verkligen bara släppt plugget helt. I fredags efter sista tentan åkte jag direkt till stallet och gjorde allt med ett leende och pirr i kroppen, då jag knappt varit i stallet de senaste två veckorna. Kvällen spenderades hos Amanda med Emelie, & med Oliwer i bakgrunden haha, och vi lagade middag ihop, åt trerätters och snackade skit. Verkligen längesen jag umgicks med de två på grund av att jag haft så mycket i skolan så det var mysigt.

Igår så red jag dressyr på Diadem, försökte få ordning på henne men då hon knappt ridits det senaste har hon verkligen nerverna utanpå och hennes energi är väldigt svår att kanalisera rätt, om man säger så, haha. Men det gick helt okej och idag så red vi ut för att klättra på grusvägarna. Dock var hon värre än värst och jag kände mig precis som Tom i GIF;en här nedanför, haha!!

Men jag var konsekvent och trots att hon var spänd som en fiolsträng skulle vi prompt klättra vår mängd, vilket vi gjorde. Bra vet jag inte om det gick, men det gjordes i alla fall. Imorgon ska hon få vila, tisdag ska vi jogga i ridhuset och på onsdag ska vi ha dressyrträning!! Ska verkligen bli så roligt, ser såå mycket fram emot det! Det är mest för att jag behöver bli påmind om grunderna, för jag har tappat en hel del under detta halvåret. Men det ska bli riktigt kul, speciellt eftersom Diadem känns (och vad jag fått höra från andra som sett henne) jättefin, hon har ett helt annat kliv nu än före operationen. Ska bli ett spännande år med min prinsessa, har en känsla av att jag kommer få lära känna henne på nytt! En frisk Dia <3

Förresten, här är ett par bilder för nästan exakt ett år sedan; 16 januari 2016.
Det var då klippmaskinen gav upp när jag börjat klippa henne, haha!!

Likes

Comments

Av någon konstig anledning så upplever jag att fler människor har haft ett sämre år i år, än vad jag märkt av i slutet på tidigare år. På de flesta sociala medier ser jag "2016 kan dra åt pipvsängen" eller "2016 var skit, 2017 kan bara bli bättre" etcetera etcetera. Överlag har nog 2016 varit ett skitår för många, och tyvärr även mig inkluderat.

Under året som gått har jag förlorat två av mina närmsta släktingar. Mina gudföräldrar som alltid har funnits där för mig, vi firade jul hos dom vartannat år, under min uppväxt reste vi alltid utomlands ihop och de var så otroligt kärleksfulla. Därför trodde jag att jag skulle gå under när jag, dagen efter hennes död, fick reda på att jag kanske skulle behöva göra mig av med Diadem. Jag har aldrig varit så ledsen, någonsin. Och jag önskar inte det till min värsta fiende ens.

Under halva sommaren, från maj till juli, gick jag som i en dimma. Det var död, begravning, oro kring Diadem, veterinärbesök, väntan. Åka till Helsingborg och lämna av Diadem för att inte veta om jag skulle få hem henne igen. Få reda på att hon kunde opereras, och en vecka senare åka och hämta hem henne igen. Jag fick flera panikgråtattacker under de första två månaderna, för jag var så otroligt orolig för att det skulle bli infekterat eller att något annat skulle hända som förstörde den chans hon fått. Jag vet inte vad jag hade gjort utan min mamma under denna period då Diadem hade bandage på hela benet, så många gånger som jag fick gå iväg för att jag inte ville/kunde se stygnen.

Men det har skett något positivt också. Jag kom ju faktiskt in på min förstahandsvals-utbildning på Chalmers, jag har lärt känna jättefina människor och Diadem har blivit "friskförklarad" så att säga. Jag har verkligen vuxit som individ om man jämför med förra året, och jag hoppas verkligen att nästa år är lyckligare än detta. 2016 har bestått av alldeles för mycket sorg och tårar för min del, att jag gladeligen lämnar det bakom mig.

Bilder som dessa togs innan hon åkte ner, eftersom jag inte visste om jag skulle få chansen till det igen.

Hemkommen några dagar efter operation, med bandage på hela benet.

Här är när vi kommit hem efter att ha tagit stygnen på klinik & även låtit de bandagera benet.

Försökte göra boxvilan roligare :)

Fick tillslut en hyfsad kläm på att bandagera ben!

Första gången vi fick galoppera sen maj.

Likes

Comments

Hej på er!
Jag tänkte bara kika in här och önska er en god jul & att ni får en underbar ledighet (samt att jag tänker på er som kopplar julen med något negativt ♡). Min julafton startade 08.30 i stallet där vi alla samlades och åt julfrukost innan vi hjälptes åt att släppa ut hästarna. Jag och Diadem hängde på Maya & Darco ut i skogen en sväng (första gången vi rider i skogen sen innan operationen!) och därefter lite jogg i paddocken. Tillbringade eftermiddagen med släkten, åt god julmat och avslutade kvällen med att titta på den senaste Ice Age-filmen med mamma & pappa.

Jag vet inte om jag nämnt det tidigare, men Diadem har ju en till medryttare nu som heter Ida, så nu får jag hjälp både från henne och Pia med Diadem. Är jättetacksam för det verkligen ❤️ Och i torsdags när Ida hade Diadem red hon med en tomteluva, som hon lät sitta kvar så jag har ridit dessa två dagar med tomteluva på min häst! Och alltså, ni måste erkänna; ÄR HON INTE URGULLIG?! 😭😍

Likes

Comments

Idag var vi som sagt nere i Ängelholm & på Jonas Tornells klinik för återbesök. Denna gång var det Jonas som skötte besöket, senast var det Johan då Jonas var iväg på Global Champions Tour. Så det var ungefär 12 veckor sedan han såg oss senast, och han tyckte hon såg riktigt fin ut! Hon travade jättefint både på böjprov, på lina och när jag red henne, och knät såg fint ut på röntgen. Därför blev dagens utlåtande att det inte blir något inplanerat återbesök!

Därför kommer de kommande två månaderna att bestå utav så kallad "sjukgymnastik". Nu är vi uppe i 6-7 minuter galopp och ungefär ett normalt 45-minuters ridpass, samt att vi rider 20 metersvolter. Därför kommer vi från och med nu att utöka ridningen, med tiden rida lite mindre volter, djupare hörn och introducera skolor igen. Om en månad får vi även börja lite mer med cavaletti och små kryss. Så vi kommer nog snabbare än jag tror vara igång igen!

På något sätt är jag ovetandes lycklig. Jag kan inte ta in att vi liksom är färdiga nu? Det har inte landat hos mig än, det har inte sjunkit in. Inget inplanerat återbesök, utan nu är det bara framåt som gäller. Och händer det något, så åker vi såklart in och kollar henne. Men som läget är nu så är det bara att fortsätta utveckla våra ridpass, lägga mer "press" och bygga upp henne igen.

Men det känns verkligen så bra. Och det bästa av allt var att Jonas, som inte träffat henne på som sagt 12 veckor, tyckte att hon såg ut som en helt annan häst nu än innan operationen (vi har ju trots allt varit där några gånger). "Hon har en helt annan blick nu" och jag kan bara hålla med. Det värmer i mitt matte-hjärta att han, som jag har så mycket förtroende för och ser upp till, ser hur mycket bättre min häst mår ❤️

Likes

Comments

Hej på er, hjärtan!
Tycker det är så fint att en del av er fortfarande kikar in, trots att det var 2 veckor sedan jag skrev här senast. Har verkligen fullt upp med skolan, speciellt med en stor tenta nästa vecka och sen två tentor till redan andra veckan in i 2017. Men jag ser i alla fall fram emot fredag nästa vecka då ena tentan är skriven och jag kan ta tid att andas och vara ledig. Då ska jag typ slå in de sista julklapparna och klippa Diadem, det är planen för 23 december, haha. Hon är verkligen en lurvboll så tur i oturen att hon blir svettig när jag rider numera, för då får klippmaskinen komma fram! Tycker det är så roligt att klippa häst, verkligen barnsligt roligt. 😄

Annars då? Imorgon ska vi på återbesök med Diadem, för att se hur hon reagerat efter dessa 6 veckor. Under denna period har vi börjat trava mer, samt även galoppera plus rida mer på volter. Fortfarande inga skolor, sidvärts eller mindre volter men vi har faktiskt travat över bommar ett pass. Dock var det inte så många gånger, max 4-5 st. Men nu inför morgondagen är vi uppe i cirkus 6-7 minuter galopp samt 15-20 minuter trav.

Jag hoppas på bra besked imorgon, som vanligt, och hoppas att vi närmar oss ett slut på denna kaotiska period vi genomgått. Gissar på att vi kanske behöver ännu ett återbesök när vi är ännu mer igång, eller så kanske morgondagens visit är det sista för denna gång. Vem vet? Håller tummarna gör jag i alla fall, och det hoppas jag att ni också gör!

Kram på er, och ha det bra tills vi hörs nästa gång ♡

Tänk att det redan gått 5 månader sen operationen.. Vad tiden springer iväg!

Likes

Comments

Hej!
Hoppas att allt är fint med er ♡ Med mig är det bra, jag har nyss haft en underbar helg med Håkan-konserter både fredag & lördag och även två utgångar på det. Han var verkligen sååå bra, och det var så välbehövligt att gå på hans konserter. Jag var inte taggad för fem öre egentligen, för tidigare konserter har jag liksom köat flera timmar innan och i fredags så slutade jag skolan 1h innan insläpp, haha. Hade dock sittplatser dessa dagar och det var ändå skönt att kunna sätta sig ner ibland, dck så stod man mest upp ändå. Är så sablars lycklig på hans konserter att jag, direkt när intro-låten började spelas, fick världens flin på läpparna och det bubblade i hela kroppen. Som att bli kär och lycklig under 2-2,5h tid.

Annars då? Jag och Diadem har nu kommit upp i 2,5 minuters galopp och igår så fick vi faktiskt till ett bra ridpass. Jag har haft lite svårt att faktiskt rida henne, då jag tänkt så mycket på vad jag inte får göra till skillnad mot vad jag får göra. Än så länge får vi inte göra sidvärts och inte heller rida på volter mindre än 20m, så igår kom jag på något vi övat på när vi var igång och tränade men som inte innehöll något utav ovanstående. Helt enkelt att allt ska ske framåt. Det ska komma energi bakifrån och genom kroppen, stretar hon emot ska jag driva mig igenom det och min sits & händer ska sträva framåt istället för bakåt. Det gick faktiskt bra, inte alls på långa vägar likt det vi har utfört, men med tanke på den form hon är i nu kändes det bra.

Idag får vi se vad som står på schemat, antignen rider vi ut på grusvägarna och klättrar lite smått eller så blir det åter igen ett pass i ridhuset. Det är rutin nu för tiden när hon sätts igång och ska trava och galoppera X antal minuter varje dag.

Bild från ett pass för några veckor sedan.

Likes

Comments

tröja - HÄR | kjol - HÄR | skor - HÄR #metapic

Jag surfade runt på Nelly för ett par veckor sedan och såg att de hade rea på dessa skorna här ovanför. Från ingenstans blev jag riktigt jäkla sugen, trots att jag knappt kan gå i högklackat. Så gick emot mina principer och förhoppningen om att från ingenstans plötsligt vara queen på att gå i klackar, och beställde hem dom. Eller ah, i princip hela outfiten; beställde även kjolen och tröjan också. Det blev en riktigt PANG-outfit om ni frågar mig!!

Dock vet jag inte när jag ska ha skorna, då de känns lite för uppklädda att ha till skolan och de är inga jag skulle kunna gå ut och dansa i då jag inte skulle kunna dansa det minsta. Så antingen får jag ha dom de få gånger jag åker in och typ går på bio, äter middag etc. eller så får de vara till för när jag vill ta fina outfit-bilder. Känner mig i alla fall riktigt jäkla snygg i dom, verkligen BAM- snygg, haha!

Likes

Comments

Instagram@sandraohlense