Här är ett par bilder från dressyrträningen jag och Diadem hade förra veckan. Förutom att jag ser ut som en michelingubbe i min väst, så tycker jag att vi ser snygga ut! Trots att schabraket är på gränsen till för litet, så tycker jag om det ändå. Stilrent men samtidigt lite färgglatt, det har blivit min nya filosofi 😉

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag ska äta frukost för att sedan åka till skolan. Idag har jag två föreläsnignar på förmiddagen och sen har jag inget mer schemalagt, men har fortfarande inte bestämt om jag stannar kvar för att plugga eller om jag åker hem och pluggar. Förutom att ha näsan i skolböckerna idag ska jag även ta in hästarna och gå en promenad med Diadem. Hoppas att det blåser mindre än vad det gjorde igår, det är inte så roligt att gå en promenad med en halvgalen och pigg studsboll 😅

Men ja, det är väl det jag har planerat idag. Ska ni göra något roligt?

Likes

Comments

Som hästägare känns det som att det alltid är någonting på gång. För min och Diadems del är det för tillfället mugg som spökar. Det började litet, men trots behandling blev det större. Nu verkar vi dock (peppar peppar) fått bukt på det och det börjar gå åt rätt håll, men jag har inte ridit sen i torsdags då hon var svullen, stapplig och stel pga muggen. Så tills hon blir sig själv igen blir det promenader som gäller för Doadem, men förhoppningsvis är jag uppe i sadeln redan denna veckan.

Likes

Comments

Godmorgon!
Måndag och ny vecka. Inte alls en rolig sådan för min del, då jag går 8-17 hur många dagar som helst känns det som. Me no like. I alla fall, idag blir det skola mellan tidigare nämnda tid och efter det ska jag till stallet. Ska kolla över Diadems ben (mer om det senare) men blir ingen ridning idag utan den tar vi isåfall imorgon, om allt går åt rätt håll.

Så ja. Hade egentligen tänkt träna idag men det hinns inte med. Massor av plugg ska göras idag och denna vecka överlag, för nu jäklar måste jag förstå vad jag faktiskt håller på med, haha. Hoppas ni får en fin måndag så hörs vi under dagen!

Likes

Comments

Godmorgon!

Då var det söndag och jag känner mest: Ge mig mer ledighet!! Har för mycket saker att göra gentemot hur många timmar på dygnet det finns, och att jag även försov mig idag gjorde inte det hela bättre. Lite oplanerat ska jag och mamma iväg nu vid lunchtid och på väg hem sen ska vi fixa stallet. Diadem får vila idag och istället får hon en del ompyssling. Sen måste jag jobba och plugga, men måste också äta någon gång annars kommer jag att svimma typ. Livet vid lågt blodsocker är inte roligt alltså! Haha.

Nej, vi hörs när vi hörs. Ha en fin söndag & njut av solen! 😄

Likes

Comments

En del av er tycker att det är fruktansvärt spännande med foderstater, hur mycket protein olika foder innehåller, vad det är bra för och så vidare. Jag har faktiskt noll koll på det, utan min stallägare/tränare har hjälpt mig med Diadems foderstat vilket är guld värt. Det enda jag har koll på och som jag kommer fortsätta med tills jag inte äger häst längre, det är att ha mineraler från AME. Biopromin exempelvis har jag givit både Joly och Diadem ända sen de köptes. Joly som hade dålig hovkvalité när han köptes, fick en tydlig rand där den friska hoven växte neråt sen jag började ge honom Biopromin.

Men i alla fall, jag tänkte att jag skulle dela med mig hur Diadems matvanor ser ut för tillfället! Hon får hö 5 gånger om dagen och kraftfoder 2 gånger om dagen.

KRAFTFODER
Frukost:
500g havre
4dl speedi-beet (Information HÄR)
1 dl linfrökaka
1/2 dl Biopromin (Information HÄR)
Morot/Äpple
+ ev. mineraltillskott från AME utöver biopromin

Kvällsmat:
1dl havre
Nästan 1kg Spillers (Information HÄR)
1/2 dl Biopromin (Information HÄR)
Morot/Äpple
+ ev. mineraltillskott från AME utöver biopromin

HÖSILAGE
Frukost: 3kg
Utsläppshö: 2kg
Lunch: 2-2,5 kg
Eftermiddagshö: 3kg
Kvällshö: 5kg

Diadems frukostburk

Diadems kvällsburk

Likes

Comments

Hej på er!
Då var det lördag och jag blev väckt av att min kompis Amanda ringde mig vid 10 och jättepiggt sa: "Hej!! Vill du gå på pass med mig snart?". Kan ju meddela att det inte blev så, haha 😉 Gick i alla fall upp och åt frukost, fick bli avokadomackor och lite vindruvor. Svingott! Lite salt & peppar på så blir det extra gott, då salt och avokado är en drömkombination. Glömde dock citronsaften kom jag på, när jag hade en halv macka kvar.

Idag ska jag till stallet och så ska jag plugga. Har en hel del att ta tag i men matten nu är så himla svår att jag knappt förstår någonting. Sen så saknar jag min katt också. Det var så tomt inatt utan honom i sängen. Min fina misse.

Likes

Comments

Jag hatar det. Så himla, himla mycket.
För er skull hoppas jag att ni inte förstår vad jag pratar om. Men kanske ni gör det ändå. Ni vet när man svarar i telefon, och direkt när man sagt "Hallå" så märker man att något är fel. Och när människan i andra änden får ur sig det allra första ordet utav er konversation, så hör man det. Rösten, klangen, tonen. Något är fel. Den är darrig, sprucken och försöker vara stark. Försöker låta normal, samtidigt som sorgen och gråtens darrningar lyser igenom.

Jag fick ett sånt samtal idag.

Jag åkte in med min katt till veterinären imorse och när de sövt ner honom och kollat efter, såg de att han hade cancer. Så jag har ingen katt längre. 10 år har jag haft honom och nu kommer han aldrig hem igen. Jag HATAR det, jag HATAR cancer.

Trodde inte att jag kunde må sämre psykiskt, att livet kunde bli värre. Men det kunde det.
Det blev värre.

Likes

Comments

Instagram@sandraohlense