Godkväll!
Nu sitter jag redo i soffan och har nyss varit i stallet. Jag och mamma hade kvällsfodringen både igår och idag, och det är riktigt mysigt om jag får säga det själv. Hästarna som hummar, hänga in kvällshöt som alltid är en gigantisk mängd och rasslandet från kraftfodret i krubban. Diadem var dock inte alls intresserad av att mysa, vilket jag hade hoppats på, utan hon vispade med svansen och var bara intresserad av kvällsmaten 😉 Jag har skrivit omtenta i fysik idag så har inte ridit, och mamma hjälpte mig med stallet under dagen. Riktigt tacksam för hennes hjälp 💕 Dock så gick tentan inte alls bra då den var hur svår som helst, så jag som hade hoppats kunna höja mig får nog inse fakta att det inte kommer hända, haha.

Nu ska jag och mamma starta upp en skräckfilm och imorgon är planen att vi ska åka till havet en sväng på förmiddagen. Så skönt! Sen har jag intag på eftermiddagen och så ska Diadem ridas. Eventuellt ska jag träffa ett par klasskompisar för lite poolhäng också, men det får jag se om jag får in i schemat. Hade varit skönt!

Nej, ni får ha det så bra! Ville mest visa att jag faktiskt lever, haha. Kram på er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er!
Då så, då var det onsdag och jag ska till skolan idag. Jag försökte plugga hemma igår men när det var så fint väder så kände jag helt enkelt inte för det, så idag åker jag in och sätter mig i skolan så jag verkligen får saker gjort. Igår red jag en sväng på Diadem på kvällen, vi skrittade ut runt ängarna och sedan joggade vi lite i paddocken. Bytte bett på henne också för att testa det tvådelade, endast ridit henne på tredelat det senaste. Hon kändes i alla fall fin och jag fick stundtals till en riktigt fin trav på henne, och skuggan i paddockgruset såg riktigt fin ut 😉

Idag däremot vet jag inte vad det blir, sannolikt en uteritt som avslutas med lite jogg i paddocken som de senaste dagarna. Allt för att försiktigt vänja henne vid att arbetas igen, så vi kör ungefär en framridning i paddocken (dvs mängden trav & galopp) och sedan är hon klar. Roligt att kunna rida henne mer ordentligt igen!

Här har ni två bilder från de senaste dagarna. Ha en fin onsdag så hörs vi!

Likes

Comments

Hej på er!
Åh, fick en så bra nyhet nyss. I fredags när jag åkte hem efter matte-tentan, hade våra preliminära fysikresultat kommit från tentan veckan innan. Jag gick snabbt in och tittade vilket nummer jag haft, och såg sedan på listan och blev besviken. Då var det precis godkänt, och jag trodde att det skulle gå bättre. Men, var glad för att jag i alla fall klarat mig och tänkte inte så mycket mer på det, förutom att jag verkligen behövde göra omtenta. Så fick jag idag för mig att kolla vilket nummer jag hade, för att verkligen vara säker. Och då hade jag kollat numret på fel tenta, så jag hade fått min 4:a, och bara 1,5p från en 5:a! Blev sååå mycket gladare för det gör verkligen en hel del för betyget.

Så ja, blev riktigt glad över det. Tanken är dock att göra om tentan ändå, både matten och fysiken. Sätter jag en 5:a på båda så hamnar mitt snitt över 4 vilket förbättrar mina chanser att komma in på det jag vill. Är dock fortfarande långt ifrån det som krävs, men ah. Hatar faktumet att jag kom på vad jag ville läsa efter halva tiden av detta år. Men, what to do. Det som händer händer, helt enkelt.

Jag ska ta och åka till stallet snart för att rida Diadem. Hon har varit helt galen hela helgen, så jag har varit glad att jag har valt dressyrsadeln när jag ridit ut. Hon har ganska mycket överskottsenergi för tillfället, min lilla dam 😉

Likes

Comments

Fina Wilda, som bott hos oss i snart 1 månad nu!

Hej på er!
Då var det gjort, sista ordinarie tentan är skriven! Dock blir det omtenta i fysik om en vecka, då jag vill försöka plussa men ah. Riktigt skönt och konstigt faktiskt?! Känns så konstigt att jag inte kommer gå i samma klass som mina fina vänner jag träffat detta året. På tal om dom, så är det finalsittning ikväll. Vi alla har köpt biljett (utom Linus</3) och ska samlas hemma hos Emelie (alla i min omgivning heter Emelie haha) för att mysa lite och sen blir det sittning. Planen är att gå ut efteråt, men vi får se vart kvällen tar oss!

Så först ska jag till stallet för att skritta ut på Diadem. Sen ska jag hem och fixa mig, kommer känna mig så fin i klänningen jag ska ha!! Tyvärr är jag ensam hemma så kommer inte kunna be om outfitbilder, annars hade jag definitivt gjort det. Men kommer nog fler tillfällen, planen är att detta får bli en "finsittningsklänning" inför framtiden också.

Ha en fin dag, så hörs vi! Kram.

Likes

Comments

Hej på er!
Jag står & väntar på tåget som ska ta mig hemåt. Har varit på en arbetsintervju för ett sommarjobb och det kändes faktiskt ganska bra, men vill inte jinxa något nu. Dock tog den slut precis när tåget gick, så fick gott vänta en timme på nästa. Strosade runt inne på HM under tiden & hittade en söt blus som kommer passa tjänsten jag sökt 😄 Om det nu blir så att jag får jobbet såklart.

Väl hemma ska jag plugga, plugga & plugga. På fredag är sista tentan och det är så otroligt mycket vi ska kunna att jag får en klump i magen av bara tanken. Så Ida är snäll & hjälper mig med Diadem idag, torsdag och på fredag så att jag kan fokusera på skolan.

Nu kommer tåget, woho! Vi hörs när vi hörs 💕

Likes

Comments

Hej på er!
Gud, det var ett tag sedan. Men det har varit lite mycket i livet och tja, bloggen har inte prioriterats. Här är jag nu i alla fall!

Hur mår ni? Hoppas ni mår bra. För mig är det helt okej, jag har det lite jobbigt i hjärnkontoret för tillfället eftersom jag både är trött på att plugga samtidigt som jag vill göra bra ifrån mig på de sista tentorna. Nu har jag endast en kvar, på fredag nästa vecka, och det är den största kursen vi har haft. I matematik också, hua.

Annars då? Diadem har varit hos veterinären denna vecka, men åkte hem utan någon behandling alls. Jonas tyckte hon såg riktigt fin ut i ben och kropp, så antagligen har det bara varit muggen som gjort henne öm i benet. Så vi ska bara ta det lugnt i två veckor och hoppas på att det lägger sig helt, då det redan är mycket bättre. Sen ska vi vara igång!

Ni får ta hand om er så hörs vi snart igen. Kram!

Likes

Comments

Nu så, här har ni filmen från hoppträningen förra veckan! Det var första gången sen förra året som vi hoppade riktiga hinder, flera i rad också, och det gick som det gick haha. Både jag och Diadem var verkligen hur ringrostiga som helst! Hon var verkligen inne i "dressyrmoodet" och väntade in mig hela tiden, och tog inga egna initiativ utan det var nästan som om hon väntade på att jag skulle säga "hoppa" 😉 Det var inte många gånger hon själv sög tag i hindret i början av övningen, det vill säga vid den gröna sockerbiten. Så vi fick väldigt sällan flyt i början av övningen, men det blev ändå bra i slutet! Det var riktigt roligt och med fler träningar i bagaget kommer vi nog få mer vana och hitta tillbaka till rytmen & känslan vi en gång haft! 😃

Likes

Comments

Godmorgon vänner!
Jag ligger fortfarande kvar i sängen, vaknade för en stund sedan. Mina planer för denna lördag är att jobba samt plugga, sen inte så mycket mer. Ida har hand om Diadem idag, så jag har inget stall att åka till. Skulle dock behöva träna själv på något sätt, har inte gått på något pass denna veckan alls och inte ridit. Not good.

Hur ser läget ut för tillfället då? Diadem har ju varit stel på grund av sin mugg och fått vila i en vecka, men igår såg det mycket bättre ut! Hon var inte alls lika svullen som hon har varit, trots att hon fortfarande stod i sin rasthage. Så imorgon, om allt ser bra ut, tänkte jag lina henne och eventuellt jogga lite lätt i paddocken. Hon har verkligen varit på tårna de senaste dagarna och skulle behöva få göra sig av med lite energi.

Förresten, jag har knåpat ihop en film från vår hoppträning förra veckan! Tror den kommer upp senare idag eller imorgon, inte bestämt mig ännu. Hihi.
Ha en fin dag, så hörs vi!

Likes

Comments

Instagram@sandraohlense