Hello, idag är dagen före Lucia och även nästsista dagen innan provveckan börjar. Imorgon står det på schemat Lucia i skolan, jullunch, intervju för e-klasstandem, innebandyträning efter skolan och till sist provläsning till finskaprovet som ska skrivas dagen där på. Jag kommer vara helt slut efter den dagen... Men det är slutspurten före jullovet. Jag får jullov den 21 december alltså en torsdag, och på kvällen åker jag till Thailand. Kan ännu inte fatta att jag ska åka dit över jul och nyår, både annorlunda och spännande på samma gång.

Men före resan är det mycket som ska klaras av bl.a. julfestplanering och innebandyturnering nästa vecka tisdag. Det känns som om jag inte hinner njuta av adventstiden alls i år, ett enda stressande. Väldigt synd, men jag tror inte jag är enda om den saken. Men nu ska vi inte fokusera på de dåliga sakerna, jag har tränat mycket bra den senaste veckan och även de senaste dagarna. Mycket cardio men även styrketräning, idag körde jag ett välbehövligt boxningspass med syrran. Det är så skönt att bara få slå, kan låta lite hemskt men det är sant. Boxningen har verkligen gjort mig bättre, både fysiskt men också psykiskt/mentalt.

Ha det bra och hoppas alla får ett fint Lucia firande.☺️
Sandra

Likes

Comments

Hello, helgen är avklarad och därmed också söndagen avklarad. Idag inleddes dagen med en välförkänt sovmorgon och sedan gröt till frukost. På förmiddagen hann jag också göra lite läxor men inte mycket mer eftersom jag skulle på kalas till min kusin som fyllde 12 år. Jag har nästan alltid svårt med att välja outfits till kalas men jag hade faktiskt funderat i förväg.

Outfiten bestod av ett par blåa jeans från H&M och en tunnare tröja från Gina tricot, väldigt snygg. Därtill gjorde jag en håruppsättning som jag aldrig gjort tidigare. Jag brukar inte göra så många håruppsättningar men flätor är mera min grej. Men snyggt blev det iallafall.

Efter kalasandet läste jag inför ett finska förhör och bara tog det lugnt. Efter middagen åkte jag till gymmet och gjorde ett armpass som gick helt okej. Det var vääldigt länge sedan jag gjorde ett armpass på gymmet senast, det har inte behövts eftersom jag boxas. På tal om boxning så hade jag sista kickboxing träningen i torsdags och det börjar efter julen igen, jag längtar redan.
Detta var min söndag, hoppas ni har haft en bra helg. Byee!

Sandra

Likes

Comments

Grattis Finland för 100 år som självständigt! Jag skriver detta på kvällen så hela självständighetsdagen har gått men det har varit en ärofylld dag. Jag har själv inte gjort så mycket men jag har gjort en hel del läxor, fick en god natts sömn, tittat på balen vid presidentens slott och jag har varit på bio med min familj och tittat på den nya okänd soldat filmen, tuntematon sotilas. Den filmen kommer jag aldrig att glömma, jag kan inte beskriva med ord hur jag kände under denna film. All den skräck, rädsla och oro for rakt igenom mig, det var så känslomässigt. Denna film borde alla finländare se, för att förstå vad en hel generation fick tampas med, och gå igenom. Genom hela filmen hade jag andan i halsen och tänk de som faktiskt var i kriget, vid fronten och krigade för sitt fosterland. Filmen gav ett bra perspektiv på vad de fick genomgå död, hunger, nöd, trauman och saknad. Men genom detta fanns det också fina stunder så som lättnad, kämparglöd och hjälpsamhet.

I en av scenerna i filmen tittar några soldater upp i himlen då de ligger mitt ut i skogen och ska försöka vila inför nästa dag. De tittar på stjärnorna, och majoriteten av de stjärnor som finns på himlen idag tittade även soldaterna på när de var i krig. Det är berörande, man får ett slags lugn av att titta på stjärnorna och jag kan tänka mig att det var en del av soldaterna som tittade på stjärnorna. Kanske en konstig tanke, men jag tycker det är ett bra exempel på vad som kan vara oförändrat, något som alltid funnits där och som alla har tittat på någon gång och kanske vänt sig till vid svåra stunder.

Denna dag är en dag att minnas och jag tänker extra mycket på de som stupat i krig, de som överlevde och alla som kämpade för Finland., Icke att förglömma alla kvinnor som också ställde upp i krig. Denna dag ska för evigt minnas och vi finländare ska för evigt vara stolta över vad de gjorde för oss, att vi kan leva ett så bra liv nu. Tack till alla som kämpat, byggt upp och format Finland.

Hej då

Sandra


Likes

Comments

Hej, idag har det varit väldigt mycket fest, alltså inte fest med alkohol utan en hederlig fest med massor med uppklädda människor som samlas och har det trevligt. Alla skolor i Malax och Korsnäs kommun samlades i pixnehallen i malax för att ha en fest för Finland som fyller 100 år imorgon. Det ordnades sång, danser, tal och teater, det var många programpunkter och alla hade verkligen jobbat hårt för denna fest. Som festtalare hade Freddi Smulter eftersom han är från Malax och har gjort en del bra saker för kommunen och han är även en stor förebild för många med tanke på han tyngdlyftar karriär.

Gymnasiet hade ingen programpunkt men programledarna för festen var elever från gymnasiet och därmed de som höll ställningarna för programmet. Alla var väldigt duktiga och det var väldigt trevligt att ha denna fest. Det var en speciell och hedersfull fest, eftersom vi hyllade Finland, jag tror jag aldrig tänkt så mycket på Finland som jag har gjort idag. Och att jag ska vara stolt över de som krigade för Finland, mera om detta imorgon.

Här är några bilder från festen. Vi satt väldigt långt bak så det blev inte så bra bilder...

Jag steg upp klockan halv sju och började fixa mig inför festen och efter att festen var slut kring tolv så kom jag hem , åt lunch, tränade ett snabbt hemmapass och sen hoppa i duschen och börja om igen. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av min ansiktsrutin inför den här dagen också, det kan vara kul att få lite knep om hur man ska förbereda sin hud inför en dag med mycket smink. Iallafall, varför jag skulle behöva göra allt en gång till var p.g.a. att gymnasiet hade självständighetsbal på kvällen och på en bal ska man ha långklänning och vara festligt sminkad osv. Jag blev nöjd över både hår, makeup och klädsel, trots lite kriser emellanåt.

På balen så hade vi sång, dans, musik i form av blåsorkester, mat och kaffe och tårta, uppträdande och tal. Det var även där mycket program och jag var faktiskt med i ett av programpunkterna, jag var med i ett banduppträdande för att hylla Finland 100 år. Vi var fem totalt som uppträdde. Det var mycket god mat och tårta, trevligt sällskap och en bra stämmning. Precis som en bal ska vara.

Likes

Comments

Omg, vad hände? Varför har jag inte uppdaterat? Och svaret är så enkelt som att jag har inte haft tid. När jag är stressad och har mycket att göra så lämnar bloggandet på hälft och det är väl helt mänskligt att prioritera bort saker om man inte har tillräckligt med tid. Det har varit intensiva veckor och det blir inte bättre, snarare värre. Men jag vill fortfarande hålla er upodaterade, men jag vill att ni ska förstå att jag kommer kanske inte vara lika aktiv.

De senaste veckorna har varit lite halvslarviga men jag vill börja med att säga att det har blivit december.😃 Den bästa månaden på året, men även en av de stressigaste tiderna. Jag och några andra planerar julfest, jag och syrran planerar en dans, jag ska uppträda imorgon på självständighetsbalen i gymnasiet, jag ska på en självständighetsfest i pixne imorgon på dagen och jag skulle kunna fortsätta hur långt som helst på den listan. Men det tar jag då det kommer, jag vill uppdatera er om det viktigaste som händer t.ex. självständighet. Nu sks jag gå och lägga mig, hej då😘

Sandra

Likes

Comments

​Hej, helgen är strax över och det har varit en bra helg på många vis. På fredagen så började jag dagen med att vakna klockan halv åtta och cyklade iväg till gymmet för att träna på crosstrainern i 20 min+ 10 min magträning. Det är alltid lika uppiggande att träna cardio på morgonen och få en bra start på dagen. Jag började först halv elva och hade lektioner fram till tre. Efter skolan så tog jag och min syster bussen till Vasa för att möta upp mamma och våra två bekanta som vi skulle äta middag med. Vi åt på Rossos nya restaurang i Rewellcenter som jag verkligen kan rekommendera, det var mycket god mat. Jag beställde en pizza som var en romsk pizza, på pizzan var det bl.a. parmaskinka, getost och kronärtskocka. Jag tycker om pizzor som är lite udda, inte den vanliga Hawaii pizzan, utan helst något mer ovanligt så som kronärtskocka som för övrigt passade mycket bra på pizza fastän man inte skulle kunna tro det. Efter middagen så for våra bekanta hem medan mamma, syrran och jag fortsatte att gå i lite butiker, vi letade efter något bra och festligt att ha på sig för en Finland hundra år fest här i Malax. Min syster och jag hittade vad vi skulle ha på oss och jag köpte då en kjol från H&M som var svart med några knappar på som jag ska ha till en glittrig body. Jag visar inte kjolen nu för ni kommer att få se den om någon vecka. Kjolen var tyvärr inte nersatt trots black friday, den var ganska dyr den kostade 29,90 euro tror jag. Black friday lockade massor med folk och det var väldigt trångt i butikerna, det var inte meningen att vi skulle gå i några butiker men vi var ju redan där så det var ju bäst att försöka leta efter någonting då vi var där. 

På lördagen så gjorde jag inte så mycket men det är ju väldigt skönt att inte göra någonting ibland också. Syrran och jag var faktisk ute på en skogspromenad och vi åkte även till gymmet på kvällen för att träna ben och rumpa, det blev ett riktigt välbehövligt pass, Under eftermiddagen så julpyntade vi huset eftersom vi åker bort över jul så ville vi starta ganska tidigt i år. Vanligtvis så brukar vi börja julpynta två-tre veckor före jul, men eftersom jag är ett riktigt jul freak så älskar jag at vi har pyntat tidigt.

Idag så vaknade jag ganska sent (halv elva), inte så sent för väldigt många men för mig är det det. jag startade dagen med bananpannkakor och Vampire Diaries och sedan gjorde jag lite läxor. Kring klockan ett så åkte jag och syrran till stallet och vi hoppade lite hinder, och jag red hästen som min syster brukar rida och syrran red hästen som jag brukar rida. Det var såklart lite ovant och hästen som jag red på bråkade och testade lite med mig eftersom det var så länge sedan jag red honom, men jag är ändå nöjd med hur det gick. Ikväll så har jag varit till gymmet, på crosstrainern i 35 minuter. Riktigt skönt att få svettas lite.

Detta var min helg och jag hoppas att ni har haft en bra helg och nu kör vi en ny vecka!

Sandra

Likes

Comments

Hej, igår kom det inte upp något inlägg eftersom jag var först hela dagen i skolan och sedan åkte jag på know how mässa i Botnihallen i Vasa. Mässan innehåller massor med olika skolor både svenska och finska skolor, som ställde ut i sina montrar. Jag och min syster var elevrepresentanter för Gymnasiet i Petalax, det var även några lärare och personal från skolan. Vi hade det väldigt trevligt under mässan och många som var intresserade.

Såklart gick vi runt lite och tittade också, vi pratade med personer vid Åa:s monter, Novias monter och arcadas monter. Vi fick mycket bra information och jag tror att det var väldigt nyttigt att få höra vad som erbjuds och vad som kan falla mig i smaken. Jag tror även att detta gav mig en större syn på vilka möjligheter jag har och vad jag skulle tänkas göra. Bl.a. så blev jag lite intresserad av företagsekonomi men jag är inte alls säker. Ååh varför måste det vara så svårt! Men jag har ju ett år kvar i alla fall.☺️

Likes

Comments

Hej, jag har länge tänkt skriva om vad jag ska göra i gymnasiet men jag har aldrig haft tid till att göra det, men nu har jag inga läxor eller andra saker att göra så jag såg möjligheten till att skriva.

Jag har nästan under hela högstadietiden trott att jag vill hålla på med idrott/fitness/hälsa, ja ni fattar poängen. Men efter att jag åkt till Norrvalla och känt att detta var inte stället för mig och sedan åkt till gymnasiet så har saker och ting blivit mycket oklara. Under hela ettan så gick jag runt och funderade nästan varje dag på vad jag ska göra, det kändes nästan som en inre stress och press då jag inte visste. Jag har fått en bättre bild på vad jag skulle vilja göra i livet och vad jag inte vill göra, det tog tid och det har gått från en sak till en annan och så har det hållit på under ett år. Under en viss period förra året var jag ganska säker på att jag ville bli pilot eftersom jag älskar flygplan, men till en punkt så kände jag att "njaa kanske inte". Det är svårt att veta vad man vill göra då man inte har någonting att gå på.

Under sommaren och under hösten har jag (tror jag) kommit på eller mer insätt vad jag vill studera vidare till. Jag är mycket intresserad av mode och allt som har med mode att göra. Så min absoluta dröm skulle vara att studera fashion business and marketing. Låter kanske ganska stort för vissa men jaa, det är vad jag skulle vilja egna mig åt. Och på detta så skulle jag vilja studera utomlands, vad sägs om det? Jag vill komma ut i världen och träffa nya människor, lära mig engelska, ta ansvar och studera till mitt drömyrke. Sedan jag var till London förra våren har jag haft lite i åtanke om jag skulle åka till London eller till England och studera, London kommer alltid vara en stad som jag kommer älska, jag tror att jag skulle kunna trivas där.

Jag har även att andra alternativ, om jag känner att detta är nog ett för stort steg för mig så skulle jag vilja studera till flygvärdinna och jobba som flygvärdinna i ett år, lite som ett mellanår från de "stora studierna". Då får jag lära mig engelska, kanske finska beroende på var jag väljer att studera och jag får även se lite av världen. Om man tänker på vad som menas med "att se världen" så menar jag att se olika kulturer och lära sig om andras kulturer och även lära sig av andras kulturer.

Mitt mål är att studera Fashion, om det då blir business eller om det blir en annan inriktning vet jag inte. Jag vet även att man kan ta några månader eller ett helt år för introduktion för "fashion språket" på engelska och förberedande studier vilket kanske skulle vara ett bra alternativ. För att bli van med engelskan och lära sig mer. Om inte mina planer lyckas vet jag helt ärligt inte vad jag ska göra.

För att summera upp detta så skulle min dröm vara att skapa en karriär i modeindustrin internationellt och studera på ett internationellt plan. Jag hoppas att allt går som jag vill men vem vet, jag kanske ändrar åsikt med vad jag vill innan jag gått ut tvåan i gymnasiet.=)

Denna bild visar ganska mycket med vad jag menar, detta är en bild ifrån Londonresan förra våren från Victoria Secret butiken och denna dräkt är faktiskt dräkten som Bella Hadid bar under Victoria Secret fashion show 2017. Denna har ju allt i sig som jag vill ha.=D

Ha det bra

Sandra

Likes

Comments

Hello! Igår var det legday för mig och jag ska såklart dela med mig av mitt pass. Jag börjar alltid med åtminstone 15 min cardio i början av passet som uppvärmning och fettförbränning såklart. Efter cardion så tar jag ett gummiband och sätter runt båda bena och gör några benböj/squats för att värma upp höftböjjare och benen. Här kommer hela passet med inriktning på ben, rumpa och mage.


Uppvärmning 20min på crosstrainer

Squats i smith 10x4 (jag använde även gummiband)

Sittande lårcurle 10x3 och sista set med lägre vikt och några fler reps

Höftlyft vid bänk med 20kg och gummiband 3 set

(gör 10st reps och gör sedan 10st reps genom att pumpa benen utåt. Gör detta 2ggr utan paus när du gjort detta två gånger stig upp och gör 10 back kicks per ben.)

Backkicks i cable 10x3 per ben

Sumosquats med catlebell 10x3

Mage:

Sned crunch med 5kg medicinboll 30 reps

Benresning 20reps

Sned crunch med medicinboll 30 reps

Benresning 20 reps

Situps med raka ben 10x3


Sandra


Likes

Comments