Peppar, peppar *tar i trä*, börjar Vilma bli frisk nu? Vilken vecka hon har haft, min lilla skrutt. Feber och förkylning. Inatt hade hon ont i örat också, så hon fick sova på mig när jag satt upp, för att trycket skulle lätta. Men idag har hon varit glad och ganska pigg! Och ätit både mellis och lunch! Nu sover hon och jag håller tummarna att kroppen får vila ett tag. Men så tråkigt det är, att hon missar starten på sin gympa idag! Men hon har ju hela våren på sig att springa runt med andra barn som är födda 2015 och 2016. Jag tror hon kommer älska det!

Igår fick jag hjälp av min kära pappa, att kolla på vår bil. Avgassystemet hade tappat några fästen så pappa svetsade ihop det. Jag har alltid tänkt att det vore guld att ha någon i familjen som jobbar med öron,näsa,hals - eftersom jag har en tendens att få lite problem med min hals och mina öron, och tänk vad bra att han någon att ringa - men det är snäppet bättre att ha en pappa som jobbar på en bilfirma, och dessutom har varit mekaniker tidigare. Tack papi. ❤ Nu håller vi tummarna att besiktningen går igenom i veckan! Jag ska, gör första gången i mitt liv (jag har lyckats slippa alla tidigare år...) köra till besiktningen. Jag har ju lite fobi för att göra sånt, men nu ska det fasen gå bra.

Ozzy var med in på Toyoya också, men han hälsar att det inte alls var något roligt ställe. Han gick till dörren och ville hem.

Likes

Comments

Jag vet inte hur intressant det är för er att se bilder på hur Vilma sitter i soffan eller leker på sitt rum... Men det är ungefär allt vi gör på dagarna nu för tiden, så häng med!
(För jusste - Vilmas feber kom tillbaka inatt så vi kör sjukstuga ett par dagar till.)

Min kaffekopp hänger efter mig hela dagarna, från rum till rum.

Igår när vi var på Blomsterlandet valde Vilma den här blomman. Hon fick välja färg, och som ni andra småbarnsföräldrar kanske vet, så betyder "diddi" rosa. Nu står den inne på Vilmas lilla bord, och hon går och känner på den lite då och då. "Mi bmma."

Åh, det här evighetsgarnet. SNART är jag klar med alla rutor. Alla 110 rutor. Som sen ska få grå kant runt och sen sys ihop... Men det är kul att pyssla på. Men ni anar inte vad fint det kommer bli! Såklart ska ni få se det sen när det är klart.

Vilma älskar att låna min mobil. Hon sitter där och byter mellan olika spel och olika klipp på youtube. Eller kollar igenom bilderna som finns på henne i galleriet. Allt fixar hon själv.

Kolla vad smart!


Hon har det jobbigt nu, min skatt. Inatt vaknade hon ungefär en gång i timmen bara för att flytta närmare mig, eller för att få en kram. Hela dagen idag har vi suttit ihop och hon är så låg av febern. Min stackars bebis. Men, med det sagt, så ska jag passa på att åka iväg imorgon. Emil ska vabba så att jag kan plugga lite, så jag ska åka till biblioteket och sitta där och fixa skolgrejerna. Kanske dricka en kopp kaffe i lugn och ro... Kanske gå en promenad... Och inatt ska jag sova på soffan! Jag känner verkligen att jag behöver lite sömn nu. Vilma körde samma schema idag som igår - vakna runt halv sex och sedan sova middag i en kvart.

Likes

Comments


Min äckligaste mat: Alltså, utan tvekan FLÄSKKORV. Jag fattar inte att NÅGON NÅGONSIN har tyckt om det. Jag minns, ni vet på tiden när man tvungen att äta maten i skolan, att jag hade ätit äckelkorven och sen blev magsjuk. Så jag spydde upp äckelkorven på golvet i hallen på fritis.

Hatväder: ruggigt ,blåsigt och regnigt. Slaskigt. För kallt på vintern. För varmt på sommaren.

Då tappar jag humöret helt och hållet: när personer inte fattar att alla människor är lika mycket värda och att alla människor har lika stor rätt att gå på den här jorden...!

Sämsta musiken: typ skrikmusik som inte ens har nån handling eller melodi.

Sämsta filmen: NÄR FOLK DÖÖÖR. Typ Cold Mountain. Världens bästa film. Och världens SÄMSTA FILMJÄVEL. Jag är fortfarande arg på min syster för att hon lurade mig att se den. Hon lovade att ingen dör. Att det var ett bra slut. Jag stormade in i hennes rum, helt svullen och rödgråten, senare den kvällen. Och gissa vad hon gjorde då? SKRATTADE.

Värsta tiden på dygnet: klockan fem på morgonen.

Mitt sämsta humör: när jag inte har fått mat eller sovit ordentligt är jag inte så trevlig. Inte heller när jag är stressad eller när saker blir fel. Då blir jag grinig.

Sämsta grejen jag äger: Emils speldator, kanske.....

Värsta personlighetsdragen: självgoda jävlar som inte fattar att dom är den värsta sorten som finns här på vår planet. Ni vet personerna som tror att dom är liiite bättre än alla andra, och vet liiiite mer än alla andra. Vänta.. finns det inte ett namn för dom? Jo JUSTE - Vita Kränkta Män. Den värsta sorten.

Likes

Comments

Älskade lilla skruttunge. Min bästa kompis i världen. Mamma & Mimmi forever and ever.

Nu är Vilma feberfri, tror jag. Så på torsdag borde hon kunna åka till förskolan igen. Det är väldigt många timmar på en dag, när man ska roa en febrig tvååring. Speciellt om tvååringen i fråga vaknar klockan kvart över fem och sen endast sover middag i en kvart på dagen...
Idag åkte vi hem till min mormor på förmiddagen i alla fall - jag bjöd in oss genom att fråga om hon hade bröd till frukost hemma - så där rök ju några timmar. Och moror Ujja fick leka med pippifigurerna en sväng. På vägen hem stannade vi till på Blomsterlandet, för att jag skulle köpa en pillerfikus, men såklart fanns det ingen. Men jag har för mig att jag har läst någonstans att det är försäljningsperiod feb-okt på dom. Kanske stämmer det. Jag suktade efter en förra året också, men snålade till. Jag tror den kostar 300 - och vet ni hur många små växter en kan köpa för det?? Jag var ju lite manisk ett tag. Nu har jag bara favoriter hemma och då är det ju inte så farligt att betala ett par hundra lite då och då. På vägen hem hamnade vi bakom två plogbilar som åkte i bredd. Hela vägen mellan Borlänge och Falun. Det var kul...

Nu har Vilma somnat, och Emil ska snart åka iväg (han ska åka och prova på pingis för nybörjare?? Jag kan inte tänka mig något tråkigare att göra en tisdagskväll...) och jag ska väl virka och kolla på Vänner. I min ensamhet. Hallelujah.


Likes

Comments