View tracker

Jadå, kaos börjar det bli här hemma nu när vi börjat packa.. det är så mycket mer än vad man tror att packa ner i alla dessa kartonger.. snart är hela lägenheten full av lådor känns de som 😅🙈
Men det ska bli så himla skönt att äntligen få flytta snart!! 😁😁

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 13 readers

Likes

Comments

View tracker

Godkväll!

Idag ska vi iväg på halloween fest 😁😁
Linus är döden och jag är en knivhuggen nunna 😂😂

Ha en trevlig kväll!!

  • 21 readers

Likes

Comments

View tracker

Idag bakade vi äpple/kanel muffins med crunch på äpplen som Wilma plockade när hon var hos sin farmor häromdagen :)

Dom blev fantastiskt goda! Saftiga och jag delade äpplena så små att man fick äpple i varje tugga, smaskens 😋😋

Här kommer receptet:

Ingredienser:

Muffinssmeten:

100 gram rumstempurerat smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 mak vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 krm salt

Crunch:

2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
75 g smör

Äpplefyllning:

2 stora äpplen
2 msk socker
3 msk kanel
1-2 msk smör


Blir ca 15 muffinsar!

Gör så här:

Börja med att karamellisera äpplena. Jag delade mina i väldigt små bitar för jag tycker det är godare att få äpplen i hela muffinsen. Stek dem tillsammans med smör, sockret och kanel tills dem börjar bli mjuka. Låt svalna.

Sätt ugnen på 175 grader.

Nyp ihop ingredienserna till crunchen.


Börja sedan med muffinsen, koka upp mjölken med 1 dl socker och vaniljsockret och låt svalna.

Rör ihop det rumsvarma smöret och resten av sockret.

Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Knäck i ett ägg i taget.

Varva mjölken och mjölblandningen ner i smörblandningen.

Rör ner äppelröran i smeten.

Fyll muffinsformarna till 2/3 och strö över lite crunch på toppen.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.


Vad tycker ni om mina nya muffinsformar? Snygga va?! 😃 dom köpte jag på Rusta för 20:- paketet med 25 formar i varje :)

  • 23 readers

Likes

Comments

Idag bakade jag och Wilma chokladmuffins 😍 mums vad goda dom blev! Verkligen supersaftiga och fluffiga med bra chokladsmak! 😋😋

Hittade ett recept som jag inte testat innan, här kommer det:

Ingredienser:

1 dl kakao
2 dl socker
2 dl mjölk
150 g rumstempurerat smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Gör så här:

1.
Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna.
2. Vispa smöret och resten av sockret poröst.
3. Vispa ner ett ägg i taget.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet.
5. Häll/klicka i smeten i muffinsformar till max 3/4 av formen.
6. Grädda i 175 grader i ca 15 min.

Likes

Comments

I lördags åkte vi förbi vårat husbygge och kollade läget, då hade dom börjat sätta upp köket 😍 och det börjar bli färdigmålat 😃😃 nu är det bara ca 3 veckor kvar till inflytttning 👏🏻👏🏻

Likes

Comments

I fredags tog jag och Linus en natt på hotell i Göteborg och gick ut o käkade på kvällen.

Jag tog tåget ner och Linus hämtade upp mig på stationen, så åkte vi till hotellet och där satte vi oss på uteserveringen och tog ett glas champagne och en tallrik med ostron! Har aldrig ätit ostron innan men tyckte det var fruktansvärt gott 😋 älskar ju skaldjur o så och det smakar ju verkligen hav ☺️

Sedan blev de lite shopping på stan och sen gick vi till rummet och tog ett skumbad o han hade fixat champagne, jordgubbar & snacks som vi mumsade på i badet :)

På kvällen blev det Pinchos, jag testade några av deras drinkar som vart supergoda 😍 och maten är ju alltid bra där, gillar att man kan beställa massa olika och i sitt egna tempo :)

Till efterrätt tog jag en drink som hette Blueberry Pie & Linus tog en hink med sötpotatis pommes 😅

Likes

Comments

Häromdagen kom mina föräldrar förbi på middag på eftermiddagen, slängde ihop en supergod tacopaj som jag måste dela med mig receptet av :)

Ingredienser:

150 g Mat & Bak Smör
3 dl Vetemjöl
1 tsk Paprikakrydda
2 msk Vatten

500 g Köttfärs - Nöt
1 msk Mat & Bak Smör
40 g Taco Kryddmix Original
2 dl créme fraiche - paprika & chili
2 dl créme fraiche - vanlig
1 dl vatten
Riven ost efter smak
Paprikakrydda


Gör så här:

1.Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare.
2.Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
3.Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter.
4.Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min.
5.Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.

6.Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.
7.Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål.
8.Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen.
9.Strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
10.Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.

Servera med en sallad och tacochips (valfritt)

Tips:
Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche.

Likes

Comments