Header
Det är omöjligt, sa tvivlet.
Det är farligt, sa rädslan
Det är onödigt, sa förnuftet
Gör det ändå, viskade hjärtat
Träningsschema

Hej allesammans! Här kommer veckans träningsschema

Måndag: konditionsträning i intervaller

Tisdag: longering i högt gräs+promenad

Onsdag: Vila

Torsdag: lektion för Josefin (ev)

Fredag: hoppning/markarbete

Lördag: igenomridning på ridbanan

Söndag: tävling

Vi hörs om hur träningen går!

1000 kramar från mig och hästarna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Leonardo II, Tankar

Hej allesammans! Nu är vi helt galet taggade på Gävle då vi ska starta en nationell FEI igen. Träningen är i full gång för både Leo och mig.

Jag kollade idag igenom lite gamla bilder och insåg då vilken otrolig skillnad det har blivit på så kort tid. Jag tycker både jag och Leo har utvecklats enormt!
I början när vi precis hade fått Leo så kunde jag verkligen ingenting. Jag lärde mig galoppera (ordentligt) på honom för innan jag fick honom hade jag nästan bara vågat trava.

Då jag inte hade mycket erfarenhet så fick jag svårt att ge Leo den träning som han borde ha fått vilket resulterade till att han blev väldigt spinkig och hans kondition sjönk enormt.
Titta bara på skillnaden på dom här två bilderna

2017:

2015:

Ett minne som jag minns väldigt tydligt var min allra första tävling (klubb) där jag vann på 62% i LC:1. Gud vad lycklig jag var😍

Det är så roligt att kolla tillbaka på gamla bilder. Jag tycker det känns som att det var igår jag debuterade på dressyrbanan och idag så har min lille kille tagit mig till nationella FEI klasser och mindre en 3% ifrån att ta SM-kval.

Jag hoppas verkligen att våran utveckling fortsätter såhär så att vi kan nå vårat mål, att minst få ett SM-kval denna säsong
🙏🏻

Vi hörs!

1000 kramar från mig och hästarna
(PS, fler bilder längre ner)

Bild från 2015:

Bild från 2017:

Likes

Comments

Träningsschema

Hej allesammans! Nu kommer veckans träningsschema.

Måndag: Vila, ev en promenad.

Tisdag: vila

Onsdag: Markarbete i sommarhagen

Torsdag: Lektion för Josefin

Fredag: igenomridning i ridhuset

Lördag: Tävling

Söndag: lång uteritt i 1h+

Vi hörs om hur träningarna går!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Leonardo II, Tävling

Hej allesammans! Nu börjar nog både jag och Leo bli lite trötta efter dom här tuffa dagarna i Jönköping.
Jag tycker dock det är väldigt roligt att vara iväg såhär, Leo värkar också trivas väldigt bra!
Nu har vi startat två starter och i morgon blir den sista innan vi börjar rulla hemåt igen. Han har vart så himla fin en så länge.
Igår red vi en super runda i LA:P1 klassen på över 68% alltså så höjde vi vårt PB med 4%, helt gaaaalet
😍
Den ritten blev verkligen noggrann och ordentlig, jag är så nöjd!

Idag så red jag min första nationella klass, fei lagtävlansprogram ponny. Också en väldigt noggrann och välplanerad ritt men Leo kändes lite trött så i vissa moment så som ökningar så syntes det tydligt vilket drog ner procenten. Det slutade med 62% men en domare hade oss på nästan 64%
🤘
Lite mer träning och sedan så sätter vi vårt första SM-kval
😁

Vi hörs om hur morgondagens start går!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Leonardo II, Tävling

Hej allesammans! Nu är vi äntligen uppstallade i Jönköping och har kommit tillrätta. Leo verkar trivas här, han är hur lugn som helst och han var sjukt fin på dagens kvällsträning.

Jag red först nere på FEI-banan som låg en bit bort. Han reagerade inte på någonting utan jobbade på bra där.
Efter ett tags arbete gick jag upp till lilla ridhuset som jag ska starta LA:P1 i. Jag ville mest bara visa han banorna och låta han kolla lite om han tyckte något vad läskigt.

I morgon bitti ska jag rida igenom honom igen och sedan blir det tävling på eftermiddagen!

Vi hörs om hur det går!
Glöm inte att följa mig på min snap story (Jeanette.lodin) där jag uppdaterar hela tiden och även på min insta story (sandralodin)

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Träningsschema

Hej allesammans! Här kommer veckans träningsschema

Måndag: träna program på ridbanan

Tisdag: lättare pass i ridhuset (lösgörande)

Onsdag: ev lektion för Josefin

Torsdag: visbing utav banan i Jönköping, lösgörande!

Fredag: Tävling

Lördag: Tävling

Söndag: Tävling

Vi hörs om hur träningen går!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Leonardo II

Hej allesammans! Dagarna går och meetinget i Jönköping börjar närma sig. Planen går som planerat, Leo håller på att träna upp sin kondition rejält. Vi har under dom senaste dagarna lagt mycket koncentration på formen, att han ska vara i genom i kroppen och lösgjord.

Igår red jag lektion för Josefin då vi tränade precis på det. När han verkligen rör sig igenom kroppen och går i en rund och avslappnad form så blir det så mycket enklare att rida honom. Han rör sig lättare och blir lättare att kommunicera med. Vi hittar liksom ett slags utav "flow" som jag verkligen ska försöka att hitta även inne på tävlingsbanan.

Jag måste hela tiden vara noggrann med att jag inte bara kortar upp honom i halsen utan att jag verkligen känner att han är igenom och att han kommer i en rund form för det är då han blir som finast.

Idag ska jag rida lektion igen för Josefin och då ska vi träna program vilket jag tycker ska blir super kul. Vi ska nämligen titta på FEI programmet som jag ska debutera i Jönköping och jag tycker att det är så roligt att vi är uppe på nationell nivå. Det börjar bli riktigt svåra rörelser och väldigt utmanande men jag tycker att det är så roligt att börja träna dom svårare programmen för jag känner verkligen att självförtroendet stiger och man blir ännu mer motiverad till att fortsätta kämpa till den allra högsta nivån.

Vi hörs ikväll om hur träningen gick!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Träningsschema

Hej allesammans! Här kommer träningsschemat för v.30

Måndag: lektion för Josefin

Tisdag: lektion för Josefin

Onsdag: konditionspass i sommarhagen

Torsdag: longering i högt gräs

Fredag: Vila

Lördag: Vila

Söndag: Vila

Vi hörs om hur träningen går!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Träningsschema

Hej allesammans! Här kommer träningsschemat för v. 29

Måndag: Konditionsträning

Tisdag: longering

Onsdag: Vila

Torsdag: markarbete i sommarhagen

Fredag: lektion för Josefin

Lördag: träna program på ridbanan

Söndag: uteritt i skritt, lösgörande i skogen

Vi hörs om hur träningen går!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Tankar

Hej allesammans! Nu tänkte jag gå igenom ett nytt program. Nämligen FEI lagtävlansprogram som jag ska debutera om tre veckor.


Inridning i samlad galopp, halt hälsning och sedan fram i samlad trav.

Här gäller det att jag innan verkligen samlar galoppen så att jag inte kommer in på sladd och sedan efter hälsningen att det inte går för snabbt utan att jag verkligen samlar och samtidigt trycker på så att han får det där ordentliga trycket i sig.

Ut i höger varv och sedan snettigenom från R till K och sedan samlad trav igen

Samma sak här, verkligen samla och speciellt innan ökningen så jag sedan kan släppa han lite och då ska han skjuta på med jämn längning ända fram till K.och sedan i hörnet att jag tar ihop honom igen så att man verkligen ser skillnad. 

Öppna från F till B

Vi brukar inte ha så svårt för skolor så det tror jag inte blir något problem. Det ända som jag ska se till är att han inte blir för böjd utan att hans framben korsas för det var det som hända förra gången. Han var liksom nästan bara inåtställd. Men det tror jag också beror på att han måste bli mer igenom i kroppen och lösgjord vilket vi håller på att jobba med.


Halvcirkel från B till X och sedan ut i en halvcirkel åt andra håller, från X till E.

Dom här kan ju bli lite krångliga eftersom att det är viktigt att dom blir jämna och sedan att han mjukt går över från att vara vänster ställd till högerställd för annars ser det inte harmoniskt och noggrant ut. Så jag ska helt enkelt planera vägen bra och metodiskt ställa om honom när nästa båge kommer.

Från E till G, höger sluta och sedan ut i höger varv.

Här ska jag använda mig utav halvcirkeln och ha kvar han i samma position som i slutet på volten då det är det som sluta handlar om. Fast mer ytterskänkel så att han flyttar undan.


Mellan C och M mellan skritt och sedan sväng höger mot G.

Eftersom att det är mellanskritt så ska han gå någonstans mellan arbetsskritt och ökadskritt alltså så ska han kliva på men inte riktigt som i en ökadskritt. Här ska jag vara noga med vägen så att jag vänder in i tid och att han trampar på.

mellan G och H ska det vara samlad skritt och sedan skrittpiruett till höger.

Eftersom att skrittpiruetten sker i samlad skritt så krävs det att det verkligen blir samling eftersom att det annars kommer gå så fort att han kommer "snubbla" in och bara välta åt höger istället för att trampa på stället med bakbenen och låta frambenen vända.

Samlad skritt, skrittpiruett till vänster mellan G och M och sedan ut i mellanskritt mot S.

Samma sak här, samla ordentligt och sedan se till att bakdelen trampar på samma ställe och att framdelen vänder. Jag rätar upp han med vänster skänkeln så att han inte välter inåt.

Från S till P, ökad skritt. 

På den diagonalen ska han alltså trampa på ordentligt och länga stegen i skritten och han ska få komma ner i en lägre form och jag ska följa med med armar och höft. Där ska jag verkligen se till att han trycker på för annars ser man ingen skillnad på dom olika skritterna. 

P till F samlad skritt och sedan vid F ska man komma in i samlad trav ända till K.

Övergången till samlad skritt ska jag verkligen se till att visa så att han verkligen samlas där och sedan att han har ordentligt tryck i traven men att han går i samling.

Vid K, höger öppna ända till E.

Där ska jag tänka som i vänster öppnan. Att han inte bara är inåtställd utan att hans framben verkligen korsar och att bakbenen trycker på framåt.

Halvcirkel från E till X och sedan en halvcirkel åt andra håller, X till B.

Där ska jag vara noggrann med att dom blir jämna och som sagt att det blir en mjuk övergång från högerställd till vänsterställd.

Från B till G, vänster sluta.

Där ska jag ha kvar hans position från slutet på volten och sedan bara ta lite mer höger skänkel så att han flyttar undan.

Ökad trav från H till F

Här ska jag verkligen i hörnet samla honom så mycket som det bara går och verkligen skjuta på samtidigt så att han bara vill iväg och sedan när vi kommer in på diagonalen ska jag rakställa och sedan skjuta på med jämn längning hela diagonalen.

övergångarna vid H och F. Samlad trav från F till A.

Övergångarna bedöms så alltså måste jag se till att jag verkligen samlar både före och efter ökningen så att jag inte slarvar med det.

Halt vid A, rygga fem steg och sedan fram i samlad galopp till K.

Ryggningarna har vi inte längre några problem med och speciellt när dom är vid väggen för då får man lite stöd så att dom inte blir snea. Däremot gäller det att jag förbereder han på galoppfattning efter ryggningen så att han inte tror att det är trav fram som det brukar.

Från K till H, ökad galopp och sedan tillbaka till samlad.

Här ska jag trycka på ordentligt och verkligen satsa för våra ökningar brukar ibland bli lite snåla. Hahaha.

Och sedan att jag samlar ihop han igen i tid så att vi inte ligger ner i hörnet sedan utan att jag mjukt länger och sedan tar ihop honom.

Vid H, in på en halvcirkel till G och sedan ut till S i förvänd galopp ända till A

Här ska jag alltså inte koma ut i hörnet utan i en båge in på medellinjen och sedan mot S med bibehållen höger galopp. Här ska jag ha trycket fast samla ihop det så att han inte börjar takta i den förvända eller att vi slirar i bågen.

Vid A, enkelt byte till vänster samlad galopp.

Där måste jag se till att han går kvar i formen när jag bryter av och när jag fattar och att det inte går för fort innan övergången utan att jag förbereder.

Samlad galopp F till E med överstrykningar i tre språng.

Överstrykningar är något vi behöver jobba med så att jag tar fram händerna tillräckligt långt och utan då att han rinner iväg eller tappar formen.

Från E till C förvänd galopp.

En sådan väg har vi aldrig gjort förut på tävling så där måste jag se till att jag verkligen sitter till vänster så att han inte byter och att han är svagt utåtställd hela vägen.

Vid C, enkelt byte. Samlad galopp till R.

Samma sak där, han ska ha kvar formen och sedan komma in i samlad galopp med rejält tryck.

Halvcirkel från R till I och sedan enkeltbyte och sedan halvcirkel åt andra hållet från I till S.

Här gäller det att han är rakställd i det enkla bytet och att jag sedan börjar ställa honom igen när jag fattat ny galopp. Det är även viktigt att volterna blir lika stora så jag måste verkligen se vändningspunkterna framför mig.

Från S till V, mellangalopp och sedan samlad galopp igen.

Där ska jag trycka på ordentligt och sedan samla honom i tid så jag hinner med nästa moment.

Halvcirkel från V till L och sedan enkelt byte. Halvcirkel från L till P och sedan ut i höger varv i samlad höger galopp

Samma sak där, rakställa i enklabytet och sedan ställa till höger igen efteråt och att jag är säker på vändningspunkterna så att dom blir jämna.


In på medellinjen i samlad höger galopp. Vid X, halt orörlig.

Där ska jag samla ordentligt innan jag rider in så att vi inte kommer in på sladd och sedan ska jag se till att Leo inte bestämmer sig för att göra halt tre meter för tidigt utan att den verkligen blir på mitten.

Och efter det rider jag ut med ett stort leende på läpparna och överlycklig över att ha en sådan fin ponny, förhoppningsvis. Hahahaha.

Vi hörs!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments