Header
Det är omöjligt, sa tvivlet.
Det är farligt, sa rädslan
Det är onödigt, sa förnuftet
Gör det ändå, viskade hjärtat
View tracker
övrigt

Hej!

Gud, tänk att det är jullov om bara två veckor!!!!!! Det är helt sjukt och för er som tycker att två veckor är långt så klarar vi igenom den sista tiden tillsammans genom glada och fina bilder från sommarens äventyr

Det känns bättre!


Jag tycker att vi alla ska dela fina sommarminnen så gå in på din blogg nu och lägg ut en bild som gör dig lycklig, tagga några vänner och sprid värme!

Kramar från Sandra och Leo


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
LeonardoII, mot toppen, Hoppning, Hoppträning, Lektion , sponsor

Hej!

Idag vaknade jag väldigt segt, jag har inte sovit så bra i stockholm då vi var uppe så sent så jag försökte sova några extra timmar när vi kom hem men det gick inte så bra. Haha.

Det första som hände när jag vaknade var att jag fick ett sms av Josefin om hur banan som jag tillsammans med Ella och Erica skulle hoppa på lektionen och det första jag såg var en serie med fem hinder.

Asså jag hade ALDRIG hoppat en serie så jag blev så sjukt nervös. Det ända hindret jag vågade hoppa var ett vanligt rätt upp stående, så ni kan bara föreställa er paniken. Hahaha #larvig

Hur som helst lyckades jag ta mig ut till stallet efter mycket tvekan och nervositet. Vi byggde upp banan och när jag såg hur det såg ut blev jag bara ännu mer nervösare. Jag kunde knappt andas, jag vet att jag var larvig men jag tycker det är läskigt att hoppa.

När vi hade ridit fram och arbetat med travbommar så var det dags för serien. Först tvekade jag men sedan gjorde jag det och det var faktiskt roligt! Så för alla som är rädda för att hoppa en serie säger jag bara, det är bara som att hästen tar lite större galoppsprång (om man har det på typ 50cm) så det är bara roligt. En riktigt härlig känsla helt enkelt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag har även något mer att berätta och det är att jag har kontaktat ett företag som heter bloomfieldsscandinavia och dom tackade ja till att påbörja ett samarbete med mig, så nu väntar jag på att ett schabrak och ett täcke ska komma från dom! Detta är så sjukt spännande.

Nu håller jag tummarna för att detta samarbete ska fungera och sedan hör jag av mig när jag har nya nyheter.

Ha en bra vecka!

Kram Sandra

Bilden är tagen utav gardelinphotography

Likes

Comments

View tracker
Dressyr , Vardagen , Dressyr tävlingar , mot toppen, sihs

Hej!

Jag har som många andra varit på sweden international horse show. Första dagen var på fredagen, då fick jag en gratisbiljett in utav min ridklubb samt så fick jag en guidad tur runt tävlingsplatsen utav Patrik Kittel. Andra dagen var på lördagen FM och då gick jag med mamma och mormor. Vi tittade på grand prix küren och en till klass innan vi åkte hem. Det var så mycket inspiration som man fick med sig hem. Jag bara älskar stämningen på friends och om du inte redan vart där så tipsar jag stort!

Vi gick en hel del på mässan också och jag såg ett par ridstövlar som var så sjukt snygga, asså im in love!!!

Jag vill ha men dom var så sjukt dyra så jag ska spara pengar (kommer bara önska mig pengar på julafton) så jag har råd med dom innan tävlingssäsongen startar igen. Mina nuvarande ridstövlar slutar 3cm nedanför knät och är helt slappa, jag behöver verkligen nya!

Har du något tips på fina ridstövlar från något bra märke (OBS! max 5000kr) så kommentera gärna nedan så kan jag kolla runt lite så jag har lite att välja mellan.

I morgon blir det hopplektion för Josefin, ska blir roligt men är nervös, jag gillar inte att hoppa. Hahahaha.

Vi hörs i morgon!
Kram Sandra

Likes

Comments

Hej! Just nu känns det så himla segt att gå till skolan. Nu har jag kört hårt under höstterminen och jag LÄNGTAR så sjukt mycket efter jullov. Jag kan knappt vänta tills allt roligt som kommer hända då! Men jag har ändå saker att längta till, på fredag ska jag åka upp till Stockholm och vi har köpt biljetter till Friends! Jag får gå in gratis på fredagkväll då jag har blivit utvald att få träffa patrik kittel bakom kulisserna och få se hur han värmer upp och laddar inför tävling. Detta ska jag göra tillsammans med andra personer från andra klubbar och detta ska bli så sjukt spännande.

Men vi ska även gå hela lördagen också. Någon mer som ska dit?

Hur som helst så är träningen med både Leo och min nyblivna medryttarhäst Omer du forbot i full gång. Med Leo ligger koncentrationen BARA på att få han känsligare för skänkeln och jag tycker att det går framåt. För att få han mer känslig är det viktigt att jag hela tiden är stilla med skänkel så jag inte sitter och tjatar för att han sedan ska bli mer känslig när jag väl använder skänkeln.

Med Emil (Omer du forbot) så ligger fokuset på övergångarna, att han inte ska dra upp huvudet och att jag ska få bättre balans och hitta takten i hans steg då han är helt annorlunda från Leo (större och luftigare rörelser)

Till våren ligger mina planer på att starta LA:1 till LA:P1 på Leo och på Emil LA:1 till att börja med.

Nu tror jag att jag har sagt allting som jag velat i detta inlägg men glöm inte att gå in och prenumera på dressageteamlodins hemsida. Klicka http://dressageteamlodin53.webnode.se/prenumerera/

Hur ser dina planer ut för nästa tävlingssäsong? Dela gärna dina planer med oss, kommentera nedan!

Kram Sandra

Likes

Comments

Dressyr , omer du forbot, Bomber, mot toppen, Stallet

Dom senaste månaderna har jag (som många vet) letat som en dåre efter en häst som jag kan få rida vid sidan om min egna, en häst som kan lära mig mera. Jag är väldigt glad över att äntligen ha hittat en häst som jag är så spänd på att få lära känna. Omer du forbot heter den fast kallas för Emil. Den står på en gård i Västerås utanför Hälla som heter Jädra gård. Det ligger 30min här ifrån. Ägaren till denna häst heter Klara Hedermo och är utbildad ridlärare och kommer därför följa min och Emils resa. Jag är så glad över att hon kan hjälpa mig! Jag hoppas verkligen att jag och Emil kommer passa varandra och förhoppningsvis så kommer jag försöka ta mig ut på någon tävling till våren.

Jag ska även få börja rida Ella Björklunds ponny Bomber några gånger i veckan. Bomber är HELT annorlunda än Leo. Han har så mycket arbetsvilla att det känns som han ska flyga i luften vilken sekund som helst. På han är det super viktigt att man inte spänner sig, sitter helt still och väldigt avspänd i kroppen för annars går det inte. Jag och min tränare ser detta som en lösning för att få Leo att bli mer känslig för skänken. Lär jag mig att sitta helt still med kroppen och BARA använda små hjälper och när det behövs så kommer Leo bli mer känslig för skänken. Jag måste alltså träna bort att jag hela tiden sitter och små tjatar. Jag får inte spänna mig i kroppen på Leo heller för kanske så är det så att han blir seg och stretar emot när jag spänner mig.

Jag ser fram emot resten utav detta år med Leo, bomber och Emil. Jag ser detta som en fantastisk möjlighet att ta in så mycket lärdom. För det krävs sjukt många timmar i sadeln för att blir en bra ryttare.

Ha en fantastisk härlig vecka så hörs vi snart igen!

Kram Sandra

Likes

Comments

LeonardoII, Träning , Vardagen

Hej! Idag får det bara blir ett kort litet inlägg. Jag och min lilla syster gick tillsammans till stallet idag, det var så mysigt hon ville hänga på. Vi hjälptes åt med Leo och hon hjälpte mig att bygga upp hinder medans jag red. Leo var super duktig idag, jag hoppade lite eller snarare markarbete. Jag tycker det är ett fantastiskt sätt att få hästarna lösgjorda på. Jag hoppade drygt 70cm och han var så otroligt fin. Jag tycker ändå att vi har gjort ett stort framsteg med hoppningen även om vi har en hel del att träna på. Jag la även ut lite bommar som jag höjde upp med pottor och ja då läste rätt, pottor! Det är faktiskt ett super smart sätt att höja upp bommen med.

Madelene skrittade av Leo, hon fick även träna på att svänga lite granna. Dom är så fina tillsammans. I morgon blir det ridlektion för Madelene på ekeby, jag längtar efter att få titta på, det är så roligt att få se henne utvecklas.

Jag ska alldeles strax säga godnatt men först så måste jag bara be dig om en sak. Jag har nu skapat så man kan prenumerera på dressageteamlodins nyhetsbrev! Hur coolt är inte det? Så om du vill få dom allra senaste nyheterna från mig och mitt team och vara först med att läsa ALLTING så ska du klicka HÄR! Så kommer du få allt skickat på din mail, det är ju grymt!!

Tack så mycket för att du tittade in på min blogg, godnatt!

Kram Sandra

Likes

Comments

Dressyr , LeonardoII, Vardagen

Hej! Idag var första dagen efter höstlovet eller som det tydligen heter nu "läslovet" men jag kommer ändå fortfarande kalla det höstlovet. Hahah.

Idag snöade det så sjukt mycket hos oss. Det var som mitt i vintern, så mina planer på att rida ut krossades helt eftersom Leo inte fått broddar ännu. Jag fick helt enkelt rida i ridhuset, jag är faktiskt väldigt lycklig lottad som har ett ridhus att rida i sådan här ruskiga dagar!

Jag körde ett litet lösgörande pass, han var så sjukt fin! Jag tycker han har blivit otroligt mycket lösgjord på dom senaste dagarna av intensiv träning. Jag är riktigt nöjd med våra framsteg. Men den finns fortfarande en hel del saker vi behöver förbättra, därför älskar jag vinter. Inga tävlingar och därmed hårdkörning och ännu mer petig med små grejor för att kunna prestera på topp tills tävlingssäsongen. Så bara för att det är vinter betyder inte det att vi latar oss! Hahaha.

Jag håller på att leta efter ett par varma vinter ridstövlar som jag kan ha i vinter som INTE kostar typ 10.000kr haha. Någon som har något tips på smidiga och varma stövlar! Kommentera nedan!

I morgon blir det ev lite hoppträning för oss, det är ju ett fantastiskt sätt att få hästen att bli lösgjord på.

Hoppas verkligen att ni är lika taggade på vinterträningarna som jag är. Nu kör vi!

Kram Sandra

Likes

Comments

Fotografering, LeonardoII, Träning

En liten svansbild😍😂 Super fina färger!

En bild från framridningen📸👌🏻

Vet inte varför denna bild kom med. Vad gör jag?😆😂 Aja, den var fylld med höstfärger😍

Så bra fokus😍

En till bild från när jag travarfram😍

En galoppbild. Den hade inte lika fina färger men jag gillar den ändå😍

Vem säger att en dressyrryttare inte kan galoppera fort?😉

Hans galopp efter ett varv i fullfart😂😂

Den här blev lite mysig😍😂

Hanns galopp😍

En till lite fartbild😍

Här ser han verkligen ut som en storhäst😍

En bild från galoppslutan😍

En äkta höstbild😍

Älskar hösten😍

Älskar färgerna😍

En till höstbild😍

Travökning😍

Galoppträning på en hand😍

OBS! Alla bilder är tagna utav @gardelinphotography eller som hon heter här på Nouw @elingardelin

Likes

Comments

Dressyr , LeonardoII, Vardagen , Lektion , Träning

Hej!

Idag har det vart en rätt så seg dag, jag längtar så sjukt mycket till höstlovet just nu! Idag red jag lektion på Leo för Josefin, han har fått vilat ett par dagar nu för att vara uppvilad inför tävlingen i Gävle i helgen. Han började passet med att vara ganska seg och stel. Så brukar det vara efter en vila men så fort man har börjat komma igång så blir han mjuk som smör.

Jag började med att rida igenom programmet. Första rundan var helt okej, jag hade önskat lite mer aktivitet utav mig i hörnen. Jag måste verkligen tänka på att ställa igenom honom i hörnen och utnyttja dom så mycket som möjligt så att han blir ännu mer lösgjord. Andra gången vi red igenom det så hade han för det första mycket mer framåtbjudning och för det andra mycket mer i form. Jag kände mig mer koncentrerad! Josefin testade även att prata med mig om annat medans jag red och detta gjorde att jag verkligen fick försöka sätta igång autopiloten. Super bra träning!

Nu har jag även fått bukt på dom där jobbiga ryggningarna, nu blev dom raka!

Jag letar fortfarande för fullt efter en medryttarhäst som jag kan få rida 1-2 dagar i veckan. Jag måste börja få mer ridvana med andra hästar och inte bara med min egna, det är super viktigt! Så om det är någon som har ett tips kontakta gärna mig.

Vi hörs i morgon med ett nytt inlägg!

Kram Sandra

Likes

Comments

Hej! Som du säkert läste i rubriken så håller jag på med en väldigt stor tävling som kommer avslutas redan på lördag. ASSÅ det här kommer att bli så sjukt roligt tycker jag!!!! Det är självklart HELT gratis att vara med och tävla och ni tävlar om ett sjukt bra pris, nämligen en helt personlig fotografering med Elin Gardelin (@gardelinphotography) alltså, om DU vinner så kommer Elin komma ut till dig och din häst och göra sitt yttersta för att fånga dom mest underbaraste ögonblicken i ditt ridpass. Det blir magiska bilder!

Du får självklar även utnyttja din fotografering som du vill ex:

Här ovan ser du en ex fotografering vid marken. Du behöver alltså inte rida.


Annat ex:


Du kan också ta bilder när bara din häst syns.


annat ex:


Eller även självklart på häst!

Jag hoppas verkligen att du är intresserad utav denna tävling och för att anmäla dig behöver du endast trycka här!

Tack så mycket för att just du är med och bidrar till att vi kan hålla i denna tävling, om du vill ha flera sådana tävlingar så kan du bidra med din röst här nedan och kanske kan vi ha flera sådana tävlingar för er!


Likes

Comments