Header
Det är omöjligt, sa tvivlet.
Det är farligt, sa rädslan
Det är onödigt, sa förnuftet
Gör det ändå, viskade hjärtat

Hej allesammans! Idag har Leo fått ett rejält konditionspass i stora sommarhagen. Jag följde med Ella och Bomber ner till sommarhagen där vi tänkte galoppera av hästarna lite. Det började bra för mig och Leo, så roligt när det är såhär mycket snö ute så man kan motionsträna. Efter ett tag när vi skulle galoppera på lite så började Leo konstra sig genom att börja stanna och vända hemåt då han tyckte att det var jobbigt och han ville komma undan. Jag känner mig ganska osäker när han gör så och jag vill inte riskera att det blir han som vinner så Ella hoppade upp och galopperade på ordentligt med honom medans jag höll Bomber.

Till en början gick det bra men sedan började han med henne också att vilja hem och slingra sig loss liksom. Ella sa åt honom och fortsatte att rida på ordentligt och jäklar vad det gick. Hahaha.

Man märker att han inte riktigt har någon bra kondis då han så fort han blir trött vilken han blir nästan direkt så börjar han försöka hitta utvägar för att slippa jobba och det är precis som Ella sa, det är super viktigt att sätta tydliga gränser. har han bra kondis blir det ju självklart också enklare för han att sedan tävla och utföra programmen med god bjudning vilket är dit vi vill komma.

I morgon ska jag rida lektion för Josefin med Leo och då ska jag komma i tävlingsutrustning, knoppad och med tävlingskläder. Sedan ska vi rida igenom LA:1 2017 och ha som en liten programridning. Det ska bli roligt och jag tror att det är viktigt att man vänjer sig med den där lilla tävlingskänslan när man är uppklädd och i morgon ska jag verkligen se till att både jag och Leo är på jobbet igenom hela programmet!

Idag kom även mitt pannband och min lyckoängel från min samarbetspartner design by equelin. I morgon ska jag ta bilder på dom med min kamera men slänger in lite mobil bilder på dom här nedan!

Vi hörs i morgon om hur det gick på träningen!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Hej allesammans! I morgon är det fredag och sedan äntligen sportlov, hhhääärrrllliiigggttt! Då kommer det bli mycket häst för min del om man säger så. Hahaha.

Idag har jag ridit lektion för Josefin med Leo. Vi tränade på att han skulle komma i en rundform precis som förra gången då han blivit väldigt hög i formen vilket vi bara vill ha på tävling. Så idag ville vi att han skulle komma igenom i kroppen. Vi började med att göra framdelsvändningar för att han skulle bli lösgjord. Det är ett väldigt bra hjälpmedel för att få dom att komma igenom och bli runda! Efter Josefins hjälp till att jag skulle förstå vilka hjälper jag skulle ge för att få till en bra framdelsvändning så lyckades vi relativt bra och jag började förstå hur jag skulle gå tillväga för att få till det.

Då började vi med att få han igenom i traven genom att gå in på volter och flytta undan för skänken fast fortfarande vara kvar på volten vilket var lätt i början men sedan när Josefin la till att vi även skulle sakta av till skritt och sedan komma fram i trav igen och FORTFARANDE flytta för skänkeln så blev det svårare och där fick vi även fram hur stel Leo egentligen var. Så nu har vi saker att jobba med ordentligt!

Jätte nöjd med lektionen och det känns verkligen som vi är på rätt väg. Efter det hårda arbetet började vi att få han avslappnad igen, jag gick in på volter hit och dit och ställde han hit och dit och bara lät han trava på och jag kontrollerade att han verkligen var igenom. Han fick mycket finare steg och mer tryck när jag började lugna ner han vilket jag tror att jag nu framöver kommer jobba med på framridningarna. Alltså att jag gör sådana här jobbiga övningar och är lite tuff mot han. Jag ska även låta han tro att han ska öka på diagonalen men sedan återgå till dom svåra och jobbiga övningarna så att han ska samla energi och sedan när han kommer in på banan så kommer han tycka att det inte är någonting att rida igenom programet i lun och ro.

I morgon taggar vi fredagsfeeling med en lång uteritt! Tagga tagga!!!!!!!!!

(Film från idag hittar du Här!)

Vi hörs i morgon!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Hej allesammans! Jag hoppas att alla än så länge har haft en bra vecka, snart är det FRREDDAAG! Så härligt, tiden går så fort just nu, allt bara flyter på precis som det ska! Idag har jag ridit bomber och sedan Leo. Bomban fick ett pass med koncentration på avslappning och följsamheten i rörelser (svängar, framdelsvändningar, övergångar osv) vilket han sköte toppen även om han var lite på tårna!

Efter bomban byggde pappa upp fem studs, upphöjda travbommar och en sockerbit vilket fick bli Leos arbete för dagen. Jag var trött och okoncentrerad när vi började rida fram vilket resulterade till att det inte började så bra. Jag tycker också det är svårt att rida ordentligt i hoppsadel då jag inte får det stöd jag är van vid. När vi började komma igång med hindrena kändes det plötsligt bättre och han vaknade till ordentligt. HAHAHAHA.

Roligt var det i alla fall även fast både jag och Leo i början var lite tveksamma på studsen så hoppade vi dom utan problem på slutet och med god teknik. Han var så glad och positiv, jag tycker verkligen att han har blivit bättre sedan jag började med veckans schema för nu börjar vi variera träningen på ett helt annat sätt och det resulterar till att jag blir modigare och han positivare till träning.

Efter stallet var det inte bara att åka hem och sova utan då for vi till Strömsholm för att titta och heja på Ella som skulle starta 120 bed. A hoppning. Fina ekipaget nollade och fick en gulblå rosett med hem. Så inspirerande och så duktiga!

Nu ska jag sova och i morgon blir det ridlektion för Josefin med Leo. Läääängtar!

(OBS. För att titta på video från dagens markarbete med Leo, klicka Här!)

Vi hörs i morgon!​1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Hej allesammans! Idag är det måndag och en ny tuff vecka väntar men tillsammans ska vi klara igenom denna vecka och alla andra ända fram till sommarlovet. Hahaha.

Idag efter skolan tog jag tåget in till Västerås för att rida lektion för Klara med Emil. Vi la all koncentration på att han skulle vara fin och lösgjord i kroppen och att jag skulle komma ner på han ordentligt. Vi tränade mycket halter och övergångar då det lätt blir en dragkamp och han drar upp huvudet men idag fungerade det strålande bra! Ska bli så roligt att debutera en dressyrklass på han till våren.

Efter Emil träningen så åkte vi direkt till vårt stall och jag skulle rida Leo. När jag kom till stallet var klockan strax efter 18.00. Jag fixade i ordning Leo och sedan började arbetet med lill plutten. Vi tränade idag på det som stod i veckans schema (klicka här!) alltså att få han lösgjord men jag kände snabbt att han hängde på och blev väldigt fin. Så då la jag till en sak som vi behöver träna på, alltså ökningarna då han ofta bara orkar öka till hälften utav diagonalen så idag var målet att öka ett helt varv i ridhuset fast vi började så klart med bara korta längder.

Så fort han tänkte lägga av så sa jag till han att kämpa lite till och tillsammans kunde vi både hålla takten och han längde rejält på slutet. Sååå stolt och även fast detta absolut inte var i närheten utav perfekt så är det en bra start då jag vet att han har det jobbigt med att kunna hålla takten och att få till sådana där super ökningar hela vägen så det var en bra start på ett nytt träningsområde som vi kommer fortsätta träna och kämpa med tills det blir perfekt.

Nu ska jag gå och lägga mig för i morgon så blir det långpromenad med Cullan och Madelene i skogen. MYYYSSSIIIIGGGTTT!

och sedan hem och rida Bomban!

Vill bara säga att jag äntligen har fått en ny tävlingskavaj till 2017 då min gamla var ALLDELES för liten. Den här går ner längre och är mer figursydd vilket jag uppskattar.


Likes

Comments

Hej allesammans! Här kommer min planering för tävlingssäsongen med Leo 2017. Detta är tom v18 så del 1 kommer ut så fort den är klar!

Mantorp (LA:1) 26/02

1 vecka senare

Gävle (LA för ponnyallsvenskan) 04/03

2 veckor senare

Hammarö cup (LA:1 och LA:P1) 18/03-19/03

1 vecka senare

Finspång (LA:P1) 26/03

2 veckor senare

Heby lag (LA för ponnyallsvenskan) mellan 4/3-9 (v.14)

2 veckor senare

Gripen (LA ponnyallsvenskan) mellan 4/17-23 (v.16)

2 veckor senare

Eskilstunaorten (LA:P1) mellan 5/1-7 (v.18)


1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

träningsschema inför denna vecka med Leo.

Måndag: lösgörande arbete med mest fokus på engagerade bakben (tryck) och jobb i uppförsbacke.

Tisdag: Vilodag

Onsdag: Lektion för Josefin

Torsdag: Hoppning ev studs med fokus på att han ska komma igenom kroppen och bli elastisk

Fredag: Uteritt på långa tyglar i skog och mark. Lite klättring för konditionen

Lördag: Rida igenom delar ur LA:1 2017 samt att han ska vara lyhörd för skänkeln

Söndag: Klubb tävling i Vilsta LA:1 2017 (mjukstart inför tävlingssäsongen)

Ja, så ser Leos träningsprogram ut för denna vecka, utvärdering utav passen kommer som vanligt varje dag.

1000 kramar från mig och hästarna


Likes

Comments

Hej allesammans! Idag har något helt oförväntat hänt, jag har INTE ridit någon häst på hela dagen.

Det började med att jag hjälpte Madde med Cullan, hon fick hoppa lite för första gången. Världens sötaste! Efter det åkte vi till Vilsta ryttarförening och tittade när Agnes Högmo tävlade sin nya häst design av ena för första gången i en medelsvår C:1:a

Ssssåååå duktiga och ritten slutade på 65% fast dom fick några missar i programmet! Helt fantastiska!

Efter det åkte vi hem och fick besök utav Agnes Kvist och hennes familj och vi fikade med färska bullar, mumsigt! Nu har jag precis kommit hem från ett longeringspass med Leo. Han var ssååå duktig fast han bara blivit longerad några få gånger. Video kommer upp på min yt snarast klicka här!

I morgon ska jag till Västerås för att rida Emil så håll utkik efter en utvärdering!

1000 kramar från mig och hästarna

PS. Ett inlägg där del 1 utav min tävlingssäsongs planering är tidsinställt på klockan 15.00 i morgon så var beredda!

Cullan, Madde och Elin!

Likes

Comments

Hej allesammans! Idag är det Torsdag vilket känns så härligt och i morgon är det FREDAG!!!!!! Räck upp handen om du är taggad. Men fast det blir helg så är det ingen vila för mig. Idag har jag ridit Leo, det var tänkt att jag skulle ha lite markarbete men jag hade helt glömt att Josefin höll lektioner i ridhuset. Typiskt att jag inte tänkte på det...

'Hur som helst så gjorde inte det så mycket då jag fick lite extra hjälp från Josefin när jag red samtidigt som hon hade lektion. Det känns skönt att ha hökögon på en hela tiden för då kommer man inte undan med någonting och det är skit bra! Leo var super fin, i början hade han lite lite tryck men efter mycket arbete så blev han mer på tårna men ändå i samling. Josefin var besviken på mig att jag inte hade ridit något utan stigbyglar så halva passet blev det utan, efteråt känner man hur benen värker som sjutton men bra träning är det!

I morgon är det Engelska prov i skolan som jag nu ska fortsätta att plugga till och sedan ska Leo och Bomban ridas. Leo får ett markarbetes pass då istället för idag och Bomban blir det ett lösgörande travarbete.

På lördag ska jag in till Västerås för att rida Emil och sedan även Leo och sedan (kommer inte ihåg vilken dag) så ska jag till Eskilstunaortens RF för att titta på tävlingar, bla ska jag kolla på Agnes Högmo som ska debutera med sin nya häst. sssååå spännande!

Vi hörs igen i morgon med ett nytt inlägg och för att se mina senaste videos på ponnysarna kolla yt eller klicka här! och glöm inte att prenumerera för fler videos mm.

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Hej allesammans! Idag har jag verkligen kört järnet. Dagen började med två stora prov i skolan som gick väldigt bra. Sedan for jag till stallet direkt och red lektion för Josefin med Leo. Hon sa att han kan bli för hög i formen vilket är bra på tävling men på träningar så vill hon få ihop honom ännu mera och på det sättet så ska han bli ännu rundare. Jag fick ta ihop honom ordentligt och när vi väl började ge honom ett arbete och han fick jobba ordentligt så blev han tung i handen. Vi behöver verkligen bygga upp kondisen så nu till vår när snön smälter bort så är det bara ut och intervallträna så fort som möjligt. Det behöver vi!

Efter ett tags intensivt jobb blev han både lättare i handen och mer rund i formen, dutti ponny! Då gick vi över till att göra bakdelsvändningar för första gången.. Det är viktigt där att jag ser till att ställa honom i nacken till det håll vi ska åt och verkligen se till att jag sitter till ditåt också, sedan tränade vi på att när jag ska gå ut ur en bakdelsvändning att jag inte rätar upp honom direkt utan har kvar han i samma ställning och steg efter steg börjar räta ut honom igen. Det gick super bra efter mycket jobb!

Sedan gick vi över till galopparbete, jag fick öka och sedan samla honom så mycket att han nästan stod stilla, så härlig känsla! Vi tränade förvänd och rättvänd i samling och med mera fart i, men han hade fortfarande lika mycket tryck i både den korta och den längre galoppen. Det gillar vi!

Både Jossan och jag var otroligt nöjda, Leo tyckte mest det var orättvist att han fick jobba medans Bomban stod inne och sov. Hahahaha.

Men Bomber slapp inte träningen för det. Efter Leo tog jag ut Bomban och tränade mest på att både han och jag skulle bli avslappnade och sedan testade jag några bakdelsvändningar på honom också bara för att jag skulle få in tekniken. Så fin var han!

I morgon blir det hoppning/markarbete (se föregående inlägg eller klicka här!) så vi hörs i morgon om hur det gick.

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Hej allesammans! Nu kommer mitt träningsschema för Leo denna vecka .

Måndag: dressyr (lösgörande)

Tisdag: Vila

Onsdag: Rida lektion för Josefin (dressyr)

Torsdag: Hoppning (markarbete för styrkan och konditionen)

Fredag: Skritta ut på långa tyglar (fredagsfeeling)

Lördag: Rida igenom program elr programdelar

Söndag: Löshoppning elr longering

Nu vet du mina planer för veckan och på söndag kommer nästa veckas planering upp, jag kommer börja med detta för att få en så varierad träning som möjligt. För att få reda på hur det har gått på dom här passen i slutet utav veckan, håll utkik på bloggen och på min instagram (@sandralodin)

Ha en fantastisk fortsatt vecka så hörs vi i morgon med ett nytt inlägg om hur träningen för Jossan gick.

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments