Header
Det är omöjligt, sa tvivlet.
Det är farligt, sa rädslan
Det är onödigt, sa förnuftet
Gör det ändå, viskade hjärtat
Its the brown bomber, Övrigt

Hej allesammans! Tisdagen är avklarad🙈
Idag har det som vanligt vart fullt stå-hej hela dagen med alla hästar som behöver sin tid. Först höll jag i en lektion för Madde och lilla Cullan. Stora framsteg har dom gjort på kort tid, nu tog dom första galoppen på länge vilket gick strålande bra!

Efter Cullan åkte jag hem och pysslade om Leo och trimmade Bomber i ridhuset, en stor
🌟:a till honom idag. På slutet kunde jag verkligen känna det där suget i bettet och det är det jag vill ha på honom då han annars lätt blir lite glapp och slår sig fri.

Nu måste jag sova för att orka med nästa dag så bye!
🙈

1000 kramar från mig och hästarna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Leonardo II, Omer du forbot

Hej allesammans! Idag har jag vart och trimmat Emil i Västerås som vanligt.
Jag tränade på delat ur LB:2, tillexempel den när man kommer på diagonalen i galopp men istället för att öka så bryter man av till trav och sedan fattar ny galopp igen. Det har vi lite svårt för eftersom han gärna drar upp huvudet i övergången och det blir lite spänt. Ibland blir det fel galopp också men det är bara att fortsätta träna, på slutet fick vi till en riktigt fin så där avslutade jag med att stå upp i fältsits och låta han galoppera igenom sig.

Efter det åkte jag till Leo och red ut en långtur, såå härligt! Han tyckte det var super mysigt och han var på topp humör efter att fått stått utan täcke i hagen i den varma solen tillsammans med sin bästa kompis bomber. Dom stod och kliade varandra
😻

Vi hörs i morgon!

1000 kramar från mig och hästarna

Normal häst som tuggar sönder ens keps...🙈😂😂

Likes

Comments

Övrigt

Hej allesammans! Denna helg har för mig vart en utav dom mest lärorikaste och roligaste på länge. Det började på lördagen när jag först på morgonen red lektion för Josefin vilket gick mycket bra, sedan åkte jag in till västerås och red lektion för Klara på Emil vilket också gick väldigt bra.

Sedan som toppen på allt åkte jag hem och vi hade våffeldag med jordgubbar och sedan 2kg godis och massa annat gott till Talang, ssååå mysigt!

Dagen efter gick jag upp tidigt för att åka till Surahammar och ha stalljour med USEK. Vi släppte ut alla hästar och sedan mockade vi hela stallet. Efter det hejade jag på mitt lag som red programridning vilket gick strålande bra för alla. Emma slutade på hela 67% i allsvenskan (LA). Hur bra???

Efter det fick jag åka hem till Emma och äta och sedan for vi tillbaka och hjälpte till på familjedagen. Emma och jag höll i fiskedammen, hahaha!

Tack alla för en fantastisk helg och speciellt till Emma som alltid är lika snäll, man blir så glad utav att vara med dig! Jag har verkligen världens bästa lag!!!!! #gosurarf

Vi hörs!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Leonardo II, Träningsschema

Hej allesammans! Här kommer veckans träningsschema med Leo😊

Måndag (idag): uteritt på långa tyglar (en timme)

Tisdag: Vilodag för Leo

Onsdag: lösgörande ute på åkern och lägga energin på att träna ökningar på långa distanser

Torsdag: markarbete och hoppning (studs för styrkan och lösgjordheten)

Fredag: trimma i ridhuset, rida igenom ponnyallsvenskan lagtävlan (LA)

Lördag: rida ut och galoppera på grusvägarna

Söndag: lösgörande på utebanan

Där var hela veckans träningsprogram, vi hörs varje kväll klockan 09.00 för en sammanfattning utav dom olika passen!❤❤

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Leonardo II, Omer du forbot

Hej allesammans! Idag har det vart mycket häst, först red jag lektion för Josefin på Leo vilket gick mycket bra. Vi jobbade mycket med förvändgalopp och övergångar för att stärka hans bakben.
Sedan for jag till Emil och red lektion för Klara, han var väldigt spänd då det var några som hoppade samtidigt som jag red men trots det så lyckades jag ta igenom programmet med honom utan att han exploderade eller for iväg, det går framåt!!

Nu ska vi också anmäla mig och Emil till våran första tävling på Sura, tagga!

Vi hörs i morgon!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Leonardo II

Hej allesammans! Idag har jag motionerat dom två busponnyerna direkt efter skolan och vi slutade redan 11.40!!!!😻😻
Leo fick ett pass ute på åkern och som det står i träningsschemat så hade vi konditionsträning i form utav övergångar från alla gångarter.
Jag var lite tveksam om det skulle gå att rida på åkern då Leo och jag har haft stora problem där då det ofta blir för mig att jag slutar rida när jag blir rädd eller orolig ifall han ska hitta på någonting och då sitter jag bara där och det resulterar till att han hittar på bus då han känner att jag inte riktigt är med.

Idag bestämde jag mig för att lösa detta problem vi haft när vi är utomhus och jag red från början till slut. Direkt när han blev okoncentrerad så satt jag inte bara där och inväntade katastrof utan jag tog tag i det och löste det vilket då resulterade till att han inte gjorde något värre.

Han var faktiskt riktigt fin idag! Stor och härligt galopp, nu gäller det bara att vi ska få till traven lika fin med höga kliv och tryck men vi kämpar på och det går med rasande steg framåt
😊

Vi hörs i morgon!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Övrigt

Hej allesammans! Denna helg ska bli så sjuuukt kul även fast det är fullspäckat schema, tänkte nu gå igenom dom kommande dagarna.

Fredag (idag): rida Leo och Bomban.

Lördag: Först trimma Emil i västerås för Klara och sedan hem och motionsträna Leo ute på grusvägarna.

Söndag: Först klockan 08.00 ska jag vara i Surahammarsryttarförening och tillsammans med Ungdomssektionen ska vi ha stalljour och sedan runt lunch så ska jag hjälpa till med familjedagen på Sura. Sååå mysigt!!! Sedan hem och gå promenad med Leo.

Tagga, tagga världens bästa heeelg!!!!!

vi hörs ikväll

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Leonardo II

Hej allesammans! Idag har Leo fått en riktig hårdkörning, nämligen ett klätterpass!
Vi körde övningen som jag skrev om i veckans
träningsschema som totalt blev 40ggr upp och ner för backen🙈🙈 det tog ca en timme och speciellt när man har en häst som smyger nerför backen, men är ändå glad över att ha en häst som är rädd om sig👀😂 När vi var klara skrittade vi hemåt och sedan galopperade jag honom på utebanan för att han skulle få springa av sig lite. Han tyckte det var sssåååå skönt😻
Vi hörs i morgon!

1000 kramar från mig och hästarnaLikes

Comments

Leonardo II

Hej allesammans! Nu är jag riktigt trött efter en lång dag. Idag fick Leo värmas upp genom att gå lilla rundan, sedan travade vi och galopperade på grusvägarna. Mmyyysssiiiggttt!!
Efter uppvärmningen gick vi in i ridhuset och sedan startade träningspasset. Idag höll jag fokuset på hans bakben. Dom måste komma under honom och verkligen trycka på i galoppen.
Jag tog även mycket travarbete och ökningar för att träna upp hans ork med att skjuta på. Det känns som att vi börjar klara allt mer och mer
🔛🔝💪
Han blev super fin på slutet med ordentligt tryck och väldigt lösgjord i kroppen. Vi kämpar vidare med detta arbete och målet är att han ska orka öka en hyfsad lång sträcka med ordentligt påskjut i traven UTAN att bli så tung i handen så jag inte orkar hålla ihop honom.
Vi hörs i morgon!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Övrigt

Hej allesammans! Idag har det varit en lugn dag för min del. Efter skolan for jag direkt ut till stall Sundbyvik och hade lektion med Madelene på söta b-ponnyn Cullan. Så roligt att se dom utvecklas!😻
Efter det åkte jag hem till vårt stall och tog en promenad med Leo på 25min. Sedan fick han en dusch då han var så lerig, manen och svansen är nu ny schamponerade men antagligen ser det lika förskräckligt ut i morgon efter dom lekt i hagen...
😅
I morgon har jag redovisning i SO i skolan. Asså jag är sssååå nervös så jag tror jag kommer dö. #intekulmedredovisningar
Vi hörs i morgon!

1000 kramar från mig och hästarna

Jag hoppade upp på Cullan idag och hjälpte Madde att få henne lösgjord då hon var väldigt stark i munnen! Verkligen världens sötaste ponny😻😄

Likes

Comments