Header

DRESSAGE TEAM LODIN

Leonardo II, Träningsschema

Hej allesammans! Här kommer veckans träningsschema för v. 51

Måndag: Lösgörande i ca 20 min

Tisdag: programträning (LA:P1)

Onsdag: lång uteritt i alla gångarter

Torsdag: markarbete

Fredag: uteritt

Lördag: longering

Söndag: vilodag med eventuellt en promenad

Vi hörs om hur det går!

1000 kramar från mig och hästarna

Dressageteamlodin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Leonardo II, Övrigt , Tankar

Hej allesammans! Idag är det Tisdag och det är alltså exakt en vecka kvar tills vi får jullov. Eftersom att vi åker till sälen på Torsdag så är det bara fyra skoldagar kvar. Helt sjukt!!!

Igår red Madelene Leo. Tycker att det är så roligt att hon vill börja rida honom, så kul att se dom utvecklas! Idag ska Leo få gå ett pass i ridhuset med mycket lösgörande (ett kort pass). Eftersom att han var lite stel och "träig" i munnen senaste tävlingen så är det nu en MASSA lösgörande som står på schemat. Tänkte lägga ut lite upphöjda travbommar idag och verkligen stretcha igenom honom. (lägger in en bild på slutet hur övningen ser ut)

Men vi hörs ikväll om hur det gått!

1000 kramar från mig och hästarna

Bildresultat för lösgörande övning dressyr bommar

Dressageteamlodin

Likes

Comments

Leonardo II, Tävling

Hej allesammans! I helgas var jag och tävlade som några kanske sätt. Detta var antagligen den sista tävlingen för 2017 så det känns lite tråkigt. Denna tävlingssäsong har gått så fort tycker jag. Jag invigde 2017 med en ritt som jag var väldigt nöjd med. En LA:1 på 62% i Mantorp och jag avslutade min tävlingssäsong med bla en ritt på samma ställe, Mantorp. På över 68% i LA:1 trots massor med missar och slarviga moment. Är riktigt nöjd över våran utveckling! Nu i helgen så startade jag en LA:P1:a i Åmål, det var en bit dit men jag kände att vi ändå skulle passa på att ta den sista chansen att få sätta ett resultat denna säsong. Jag tycker att framridningen var riktigt bra. På lektionen för Josefin dagarna innan så hade vi tränat på att jag skulle bli lättare och stadigare i min hand då jag lätt blev lite för ivrig vilket ledde till en slarvig och hård känsla. På framridning så tänkte jag på tipsen jag fått och vilken stor skillnad! Hans galopp var rund och fin och jag satt så stadigt jag bara kunde. Gud vilken känsla jag fick!

Väl inne på banan kändes han också väldigt fin och jag red igenom programmet. Skolorna blev bra dock så var han inte riktigt lösgjord vilket gjorde att vissa moment blev "stela" och svåra att utföra på ett mjukt och harmoniskt sätt. Men trots att han under en linje trodde att vi skulle gå ut och att han som sagt inte riktigt var så pass lösgjord som LA:P1 kräver så satte vi ett resultat på över 64% och två procent över kvalgränsen. Det var så spännande efter min ritt då tvåan låg väldigt tätt till min ritt men tyvärr så åkte jag ner på en andra plats. Men en riktigt rolig tävlingsdag var det iaf!

vi hörs

1000 kramar från mig och hästarna

Dressageteamlodin

Likes

Comments

Leonardo II, Tankar

Hej allesammans! Nu är det exakt 13 dagar kvar till jullov! Nu kämpar man på dom här sista dagarna. Just nu flyter allt på i stallet och med hästarna. Leo fick bara gå en promenad igår och han vilade i förrgår då han har blivit vaccinerad. Leo tyckte som vanligt att det var lite obehagligt med spruta men han skötte sig ändå väldigt bra. Nu har det iaf gjort och det känns skönt att ha det klart.

I helgen jag hittat en tävling som jag ev vill åka på men det ligger 3,5 h härifrån så jag är inte riktigt säker på om det är värt det. Men å andra sidan så är det förmodligen den sista tävlingen vi kommer åka på denna säsong och då känns det lite tråkigt att bara skita i den, liksom när jag äntligen hittat en. Men jag ska känna lite på honom nu så får jag se om vi är redo och så annars så står jag över. I så fall kommer vi att starta en LA:P1:a vilket är programmet som vi brukar ha lättast för då det händer så mycket hela tiden. Annars brukar det ofta bli att både jag och Leo slarvar oss igenom programmet utan att tänka på några detaljer och då känns det mest som att vi bara glider runt vilket är den hemskaste känslan man någonsin kan få efter en tävling...

Men jag ska rida igenom programmet i morgon eventuellt och så får vi se om vi är redo eller om det bara är slöseri med bensin fram och tillbaka.

Men vi hörs i morgon om hur det blir!

1000 kramar från mig och hästarna

Dressageteamlodin

Likes

Comments

Träningsschema, Leonardo II

Hej allesammans! Här kommer Leos träningsschema för v.48

Måndag: skritta fram 15min ute-lugnt pass i ridhuset med Madde-skritta av 15min ute

Tisdag: Skritta fram 15min-endast långa tyglar i ridhuset (lösgörande)-15min avskrivning

Onsdag: vilodag, promenad på 20min+

Torsdag: skritta fram 15min-markarbete-skritta av 15min

Fredag: skritta fram 15min-programträning-skritta av 15min

Lördag: skritta fram 15min-lugnt pass i ridhuset med Madde-skritta av 15min

Söndag: uteritt 1h+

Vi hörs om hur det går!

1000 kramar från mig och hästarna

Dressageteamlodin

Likes

Comments