Header
Det är omöjligt, sa tvivlet.
Det är farligt, sa rädslan
Det är onödigt, sa förnuftet
Gör det ändå, viskade hjärtat
Leonardo II, Tävling

Hej allesammans!

Nu har snart två veckor utav sommarlovet gått, gud vad tiden går fort! Speciellt när ens ponny har presterat on top dom senaste tävlingarna. Jag tänkte i det här inlägget berätta lite om varje dag under meetinget som var förra helgen i gripen.

Fredagen: Jag red fram honom som vanligt hemma och sedan tog vi en kortare framridning där på ca 10-15min. Han kändes mjuk och stadig i formen. Vi tävlade utomhus vilket brukar vara det bästa för Leo. Inne på banan hade han bra med energi och vi presterade en toppen ritt förutom några ryttarmissar där jag var lite onogrann med detaljer så som att samla rejält innan travökningen osv. Det gjorde att vårt resultat inte riktigt täckte till vinst men i alla fall en andra placering på 68,9% och därmed slog vi även vårt PB med nästan 2%.

Lördagen: Han kändes super fin på framridningen hemma och även när vi kom dit. Jag var ganska nervös då eftersom att vi skulle vara inne i ridhuset och jag vet att dom brukar ha mycket dekorationer i hörnen där på Gripen vilket inte alltid Leo uppskattar. Mycket riktigt, när vi kom in i ridhuset så stod det väldigt mycket blommor och andra saker vid domarbordet och Leo reagerade såklart på det. Han ville till en början inte ens gå förbi utan tvärstannade istället och ville vända om. Jag red runt där innan startsignalen och gjorde allt för att han skulle släppa det och koncentrera sig på det vi skulle göra istället. Mer han jag inte ta igenom innan jag behövde starta och jag var så nervös över att han skulle vägra gå förbi där eller hitta på något annat bus. Men han skötte sig överförväntan bra och han hoppade bara till en gång i galoppen men jag tyckte att jag fick tillbaka honom bra vilket resulterade till att procenten inte drappades så hårt.

Samma procent även idag, 68,9% men denna gång räckte det till en vinst!!!!

Söndagen: Han kändes lika fin som dom andra dagarna på framridningen om inte till och med lite bättre. Jag hade inte så höga förväntningar på den sista dagen då jag vet att både han och jag brukar vara lite trötta och eftersom att han hade presterat så bra dom andra dagarna så tog vi det som det kom. Jag kände att han var lite tröttare denna gång inne på banan och jag försökte istället plocka poängen på fina vägar och rund och fin form. Mycket noggrannhet resulterade till toppen resultat. 71,9%!!!!!

Nytt PB och jag har ökat med 16% sedan förra gången vi tävlade på gripen när vi fick 56% i samma klass. HHEEELLLTT galet!!!!!

Dom fina procenten ledde till en första placering i omgången och även en första placering i totalen och därmed vinst i hela cupen!!!!

Sjukt bra helg med toppenkänsla varje dag. Nu ser jag framemot att få påbörja träningar inför nationella starter.

Vi hörs!

1000 kramar från mig och hästarna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Leonardo II, Träningsschema

Hej allesammans! Här kommer träningsschemat inför både v.25 och 26

Måndag: vila

Tisdag: uteritt 1h

Onsdag: lösgörande i sommarhagen

Torsdag: konditionspass

Fredag: vila

Lördag: dressyr på utebanan, rida igenom LA:2

Söndag: Hoppning

Måndag: konditionspass

Tisdag: Dressyr på ridbanan/ridhuset, lösgörande!!!

Onsdag: lite kravlösare pass på åkern+uteritt

Torsdag: lektion för Josefin

Fredag: genomridning i ridhuset

Lördag: tävling

Söndag: vila

Vi hörs om hur allt går!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Leonardo II, Tävling

Hej allesammans! Puh, nu har det lugnat ner sig efter gårdagens utflykt. Vi var nämligen iväg med Leo till strömsholm för att starta DM.

När vi kom dit var det fullt med transporter överallt eftersom att det både gick hoppning, terräng och dressyr. Det var verkligen hästar ÖVERALLT!
😂

På framridningen kände jag bara lite i alla gångarter och tog igenom honom lite i höger sida där han var något stelare.
Men han var super fin och på bra humör!
Inne på banan så hade dom placerat ut mycket blommor i hörnen som Leo självklart först tyckte var lite konstiga men efter ett tag när vi kom igång så brydde han sig inte om dom.

Inridningen blev bra med tempo och formen samt halten men jag kom inte upp helt rakt men det var ändå en utav den bästa galopp inridningen jag gjort då vi inte slirade in som vi brukar. Hahaha
😂

Den första skänkelvikningen fick vi en 7,5:a på!!! Den kändes så himla bra asså
😍 Men efter den andra ökningen fick jag blackout och glömde bort den andra skänkelvikningen så jag fick en felridning. Så himla typiskt...

Dom små trav volterna som jag och Josefin tränat så mycket på fick jag idag sjuor på vilken var en klar förbättring och i galopp volterna fick vi 6,5:or vilket också var en förbättring. Men vi ska fortsätta jobba vidare med dom och förhoppningsvis få sjuor på alla.

På ryggningen fick vi en 7:a!!! Den blev rak, han var villig bak och när vi skulle gå fram igen. Så glad att dom fungerar så bra
☺️

Jag var så nervös efter för jag hade ingen aning om vad procenten skulle bli. Vissa domare kan ju tjura ner efter en felridning och speciellt Ulf Wilken som är känd för att vara så hård/petig
😅

Men resultatet landade på 67% och det ledde till silver i DM 2017
😍

Nu taggar vi inför gripens meeting nästa helg!


1000 kramar från mig och hästarnaLikes

Comments

Träningsschema, Leonardo II

Hej allesammans! Här kommer veckans träningsschema.

Måndag: lösgörande+galoppera av honom i sommarhagen.

Tisdag: Vila

Onsdag: markarbete i sommarhagen+"hoppning"

Torsdag: lektion för Josefin (ev, annars på onsdag)

Fredag: tävling

Lördag: tävling

Söndag: tävling

Vi hörs om hur träningarna går!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Leonardo II, Träningsschema

Hej allesammans! Nu kommer veckans träningsschema för Leo v.23.

Måndag: uteritt på långa tyglar i ca 1h

Tisdag: lösgörande i sommarhagen.

Onsdag: Intensivare pass på ridbanan/ridhuset med koncentrationen på ordentligt tryck utan att korta för mycket i halsen+övergångar.

Torsdag: Lektion för Josefin

Fredag: Galoppera ute på grusvägarna, inte så intensivt.

Lördag: Igenomridning på ridbanan

Söndag: Tävling

Vi hörs om hur det går!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Leonardo II, Tankar, Övrigt

Hej allesammans! Gud vad det går fort, nu är det bara några få dagar kvar till skolavslutningen och tio hela långa veckor lov som är fullproppade med massor utav tävlingar för Leo och mig. Så himla kul!!!

Igår kom Kajsa och hoppade Leo. Eftersom att han fick ett hårt konditionspass i förrgår så körde vi ett kortare pass. Dom jobbade på så bra, man ser verkligen hur glad Leo blir när han får hoppa. Han tar verkligen i över hinderna!

Idag blir det ett lättare konditionspass för Leo. Vi ska bara ut och galoppera på grusvägarna nu när dom har blivit mjukare efter att det regnat så mycket och sedan blir det mest skritt i skogen.

I helgen börjar nationaldagstävlingarna på Strömsholm och shit vad jag har läängtat!!! Det ska bli så mysigt och det är så roligt att få fyllas med inspiration från alla fantastiska ryttare som ska rida och helgen efter så ska JAG få rida på samma bana, på GP banan framför slottet!!!!!! Jag ska nämligen vara med i DM 2017 på både storhäst och ponny. Längtar såå mycket.

Vi hörs!

1000 kramar från mig och hästarna

bild på Emil från i måndags🥇

Likes

Comments

Leonardo II, Träningsschema

Hej allesammans! Denna vecka som kommer så har Leo och jag ledigt från tävlingar och därför blir det lite mer intensiva konditionspass och sedan vila under helgen.

Måndag: Konditionsträning på grusvägarna

Tisdag: Hoppträning

Onsdag: konditionsträning i sommarhagen i intervaller

Torsdag: klättring

Fredag: lektion för Josefin (ev)

Lördag: vila

Söndag: vila

Så det var veckans träningsschema som säkert kommer ändras lite under dagarna. Men vi hörs sedan om hur allting har gått!

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Tävling , Leonardo II

Hej allesammans! Gud vilken härlig helg det har vart. Igår var Leo och jag iväg till Kumla Ryttarkamraterna för att starta våran fjärde LA:P1 och vi hoppades på att sätta vårt andra och sista kval till FEI mästerskapen.

Just under den tid jag skulle rida var det som varmast ute...27 grader och STRÅLANDE sol. Höll på att dö, men vi kämpade på ändå. Hahaha.
Innan jag skulle in på banan så satte jag på mig kavajen och jäklar vad det blev varmt. Var ärligt talat inte säker på om jag skulle klara att rida igenom hela programmet. Hahaha.

Men vi körde på. Han kändes väldigt fin och pigg hela tiden inne på banan och även väldigt uppmärksam vilket jag är mycket glad över att vi fått ordning på.

Skolorna fungerar över förväntan inne på banan. Galoppprogramet blev lite mer slarvigt i förvända då det blev ojämna bågar vilket resulterade till att det blev snävt och Leo hade svårt i kurvan att hålla takten. Men jag lyckades få tillbaka takten och som tur var så gjorde det inte så mycket på procenten.

Jag var så nervös efter min ritt när vi höll på att uppdatera på Equipe efter mitt resultat.
Procenten landade på över 64% och därmed hade vi kvalat till mästerskapen i FEI nationellt. Är så otroligt glad över att min fina ponny och jag äntligen är påG i dom större klasserna och jag trodde aldrig att jag efter min fjärde start i LA:P1 skulle ha satt två kval nationellt.

Nu får vi börja träna FEI mästerskapsprogram och förhoppningsvis starta några nationella i slutet på sommaren.

Min sponsor stellasmycket var även på plats i Kumla och sålde lyckosmycken. Tack för en fantastisk dag!
☺️

Vi hörs!
(Film finns
här!)

1000 kramar från mig och hästarna

Likes

Comments

Leonardo II, Träningsschema

Hej allesammans! Veckan har gått så fort så jag har inte hunnit lägga ut veckans träningsschema så den får komma lite sent denna vecka....

Måndag: igenomridning på ängen, känna av lite hur han känns.

Tisdag: Uteritt och galoppera av honom på grusvägarna.

Onsdag: Lite bomarbete i trav och galopp på ridbanan

Torsdag: Lektion för Josefin

Fredag: Igenomridning på ridbanan

Lördag (morgon): känna av lite hur han känns på ridbanan.

Lördag (EM): Tävling i Kumla.

Så, det var träningsschemat för denna vecka. Vi hörs!


1000 kramar från mig och hästarna

OBS! Bild tagen utav gardelinphotography

Likes

Comments