Header
Det är omöjligt, sa tvivlet.
Det är farligt, sa rädslan
Det är onödigt, sa förnuftet
Gör det ändå, viskade hjärtat
prenumerera

Hej allihopa! Jag har en viktig sak att berätta.

Jag har nämligen fixat så att DU kan bli en utav dressageteamlodin, genom att trycka här så kommer jag att skicka ut mail till din e-post varje gång jag har något att dela med mig om, som tex när jag lägger ut något nytt inlägg eller om jag har en ny design på min hemsida/blogg. Jag kommer även meddela er om saker som BARA dom som prenumererar kommer få reda på.

För er som inte riktigt förstår så skickas ett automatiskt meddelande ut till ALLA som skriver i sin mail, ett mail som jag har fullproppat med nyheter och annat. Hur häftigt?

Så klicka här!!!

100000 kramar från Sandra och Leo!

Likes

Comments

mot toppen

Jag tävlar för att jag tycker att det är roligt, jag tycker att det är roligt att ha något att kämpa mot så man har som små mål man vill nå. Att tävla har gett mig styrkan att orka fortsätta kämpa, för jag vill nå mina mål. Jag ser tävlandet som en del utav ridsporten, tävlingen är som en mötesplats för ALLA som har mål dom vill klara av. Vissa har lägre och vissa högre, vissa har målet att komma igenom hopp/dressyr programmet och vissa vill vinna. Det tråkiga är att tävlandet har blivit mer och mer allvarligt även på den allra lägsta nivån. Ha kul och kämpa för DITT mål! Det är det som räknas. Det känns inte lika kul när man kommer på tävling och det kommer fram personer som det flyger ut riktigt fula saker ur munnen på dom. Jag har själv vart med om både det ena och andra att folk helt enkelt kommer fram innan man ska tävla och säger riktigt dumma saker, VUXNA MÄNNISKOR?!!! När detta förekommer förstår jag att inte alla vågar tävla. Skulle det inte vara roligare om alla känner sig välkomna, dom som rider på ponny, stor häst, nybörjare, rutinerade, äldre, yngre ALLA!

För jag vet att du som läser detta nu är redo för så mycket mer än du tror, det är bara att man ofta hellre tävlar på en lägre nivå en man tränat på BARA för att man tror att andra är bättre och även om det skulle vara så, vem bryr sig? Gör ditt bästa i den klassen du tränat på, gör det och det kommer gå bra! Visa alla att ALLA är välkomna, alla är välkomna att vara delaktiga att kämpa för segern oavsett vem man är! För skulle det inte vara roligt om man kommer till en tävling och översvämmas utav kommentarer om att man är duktig i stället för elaka kommentarer som får dina fjärilar i magen att flyga ännu snabbare?

Tänk på det nästa gång du åker och tävlar, gå fram till en person och ge en uppmuntrande kommentar, stötta varandra! Så lovar jag att dom kommer stötta dig<3

Jag hoppas att jag får se dig i framtiden ute på tävlingsbanorna, vi stöttar varandra!

1000 kramar från Sandra och Leo

Likes

Comments

Dressyr , Lektion , LeonardoII, mot toppen, Träning , Åkern

Hej!

Jag hoppas att alla har haft en lika härlig vecka som jag har haft även om jag idag har känt mig väldigt förkyld så jag var tvungen att stanna hemma idag, på kvällen kände jag mig bättre så då red jag Leo och i morgon ska jag gå till skolan. Jag har inte bloggat på ett tag så det har hänt en hel del, bla så har jag ridit för Josefin för första gången på hhhhhuuuuurrrrr länge som helst då Leo har fått vilat en del och så har jag haft flera hästar att rida så jag har inte riktigt hunnit hem till träningstiden. Jag tränade för henne i Tisdag och det var tyvärr den sista träningen den här terminen (om vi inte känner att vi behöver någon extra), Jag har självklart lagt in två veckor vila för Leo så han också får lite vinterlov. Många har sina hästar stående på sommaren och då har man den ofta på bete men jag som tävlingsryttare så vill jag inte missa en sekund utav tävlingssäsongen då det blir uppehåll på vintern så jag har valt att lägga Leos vilovecka, vecka 1-2 (14 dagar) Har du planerat någon vintervila?

Nu ska jag berätta lite om hur det har gått på dom senaste träningarna och lektionen i Tisdags. I Tisdags så hade vi full koncentration på att få Leo att bli mer uppmärksam på sin ryttare. Alltså måste han verkligen hänga med i svängarna, ska vi göra skänkelvikningar då ska han göra det DIREKT och sedan när jag ber honom att fatta galopp så ska han verkligen DIREKT svara genom att komma in i galopp och starta med bakbenen (jag vill inte att det ska bli så att han startar med frambenen) det gick hur bra som helst efter att jag hade fått väckt han lite och fått han att börja jobba på riktigt.

I går så blev det uteritt och jag tränade lite ute på åkern, han hade otroligt mycket tryck i sig och det är så fantastiskt roligt att se han så lycklig.

Idag så blev det ett lite kortare pass inne i ridhuset (dressyr) där jag mest sammanfattade det vi gjorde på lektionen.

Jag hoppas det har gått bra för er med era hästar också så hörs vi igen i morgon!

10000 kramar från Sandra och Leo <3

Likes

Comments

Lektion , LeonardoII, mot toppen, Bomber, omer du forbot, övrigt

Tja! Jag vill dela mina tankar och funderingar med er i detta inlägg men först.....Det är jullov nästa vecka!!!!!!!!!! Så himla skönt, nu när snön har kommit så har man verkligen fått julfeeling. Hahaha.

Hur som helst så ska jag nu berätta lite om hur det står till med hästarna och lite om hur våra planer ser ut inför vinterhalvåret.

Med Leo ligger planerna ENDAST på att få han mer känslig för skänkeln, eftersom att han tappar fart VARJE (i alla fall 99%) utav alla tävlingar vi är med i och hur roligt är egentligen det? När hästen bara skiter fullständigt i en. Så nu har jag börjat träna på att få min kropp mer avslappnad och jag ska vara helt stilla med skänkeln så att jag inte sitter och små tjatar på han varje sekund. Tänk om någon tjatade på dig om att du skulle städa ditt rum, städa rummet, städa rummet, städa rummet osv. Man blir ju inte speciellt taggad på det då, eller? Det är samma sak för hästar, sitt inte och små tjata hela tiden, säg åt en gång rejält och sedan blir man passiv igen. Det har i alla fall en så länge fungerat toppen för mig och Leo för shit vilken skillnad!

Nu svarar han direkt när jag säger åt han att tex flytta för skänkeln eller öka. Han har blivit fantastisk! Nu håller jag verkligen tummarna för att han ska vara så fin även inne på tävlingsbanan, för då blir vi farliga! HAHAHA.

Med Emil ligger planerna på att hitta takten och helt enkelt lära känna han mera. Även övergångarna ibland blir han stark och drar upp huvudet med mig men det går framåt!

Sedan till tävlingssäsongen 2017 så kommer jag starta något LA program på han.

Med Bomber ligger planerna på att bara bli ännu mer säkra med varandra då han har otroligt mycket energi, även om det inte alltid syns så känns det verkligen som att han skulle kunna flyga i luften och explodera när som helst. Hahah.

Det var allt jag hade och säga om hästarna i nuläget för ikväll ska jag rida lektion för Josefin så vi hörs då!

1000000 kramar från Sandra och Leo! PS, glöm inte att prenumerera på mig!

Likes

Comments

mot toppen

Har du ibland svårt med att få din häst/ponny ordentligt lösgjord? Är den ofta stel 90% utav ridpasset, tar det lång tid att få den ordentligt lösgjord? Det är saker vi alla kämpar med varje ridpass, att få dom lösgjorda och att dom accepterar bettet så både häst och ryttare är i harmoni och avspända. Du vet väl den där känslan när du bara kan sitta där och du bara flyger, din häst söker sig ner till bettet och du är mjuk i din hand. Den känslan är fantastisk. Men hur gör man egentligen för att hitta till den känslan så fort som möjligt?

För att få en häst lösgjord är det bra att se till att man planerar sin uppvärmning väl. Det är viktigt för att annars blir det lätt så att man bara rider runt och väntar på att man ska få börja arbeta lite mer påriktigt men man ska arbeta hela tiden för annars kan det vara svårt att få hästen lösgjord. Vad tycker du gör hästen lösgjord? Skänkelvikning? Det får du avgöra själv men det viktiga är att du planerar, planerar både framridningen OCH mitten utav passet och inte bara mitten utav passet.

När du skrittar fram, tänk igenom ordentligt för dig själv. Vad har jag och min häst svårt för och vad gör så att vi blir avspända? Fixa framridningen på ett bra sätt och du kommer känna hur det andra kommer, din häst kommer ha mycket lättare att slappna av och sjunka ner i bettet om du vet vad du håller på med. Planera!

Har du tips som du vill dela med andra på vad som är en bra lösgjörande träning? Kommentera nedan<3

Kramar från Sandra och Leo

Likes

Comments

övrigt

Hej!

Gud, tänk att det är jullov om bara två veckor!!!!!! Det är helt sjukt och för er som tycker att två veckor är långt så klarar vi igenom den sista tiden tillsammans genom glada och fina bilder från sommarens äventyr

Det känns bättre!


Jag tycker att vi alla ska dela fina sommarminnen så gå in på din blogg nu och lägg ut en bild som gör dig lycklig, tagga några vänner och sprid värme!

Kramar från Sandra och Leo


Likes

Comments

LeonardoII, mot toppen, Hoppning, Hoppträning, Lektion , sponsor

Hej!

Idag vaknade jag väldigt segt, jag har inte sovit så bra i stockholm då vi var uppe så sent så jag försökte sova några extra timmar när vi kom hem men det gick inte så bra. Haha.

Det första som hände när jag vaknade var att jag fick ett sms av Josefin om hur banan som jag tillsammans med Ella och Erica skulle hoppa på lektionen och det första jag såg var en serie med fem hinder.

Asså jag hade ALDRIG hoppat en serie så jag blev så sjukt nervös. Det ända hindret jag vågade hoppa var ett vanligt rätt upp stående, så ni kan bara föreställa er paniken. Hahaha #larvig

Hur som helst lyckades jag ta mig ut till stallet efter mycket tvekan och nervositet. Vi byggde upp banan och när jag såg hur det såg ut blev jag bara ännu mer nervösare. Jag kunde knappt andas, jag vet att jag var larvig men jag tycker det är läskigt att hoppa.

När vi hade ridit fram och arbetat med travbommar så var det dags för serien. Först tvekade jag men sedan gjorde jag det och det var faktiskt roligt! Så för alla som är rädda för att hoppa en serie säger jag bara, det är bara som att hästen tar lite större galoppsprång (om man har det på typ 50cm) så det är bara roligt. En riktigt härlig känsla helt enkelt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag har även något mer att berätta och det är att jag har kontaktat ett företag som heter bloomfieldsscandinavia och dom tackade ja till att påbörja ett samarbete med mig, så nu väntar jag på att ett schabrak och ett täcke ska komma från dom! Detta är så sjukt spännande.

Nu håller jag tummarna för att detta samarbete ska fungera och sedan hör jag av mig när jag har nya nyheter.

Ha en bra vecka!

Kram Sandra

Bilden är tagen utav gardelinphotography

Likes

Comments

Dressyr , Vardagen , Dressyr tävlingar , mot toppen, sihs

Hej!

Jag har som många andra varit på sweden international horse show. Första dagen var på fredagen, då fick jag en gratisbiljett in utav min ridklubb samt så fick jag en guidad tur runt tävlingsplatsen utav Patrik Kittel. Andra dagen var på lördagen FM och då gick jag med mamma och mormor. Vi tittade på grand prix küren och en till klass innan vi åkte hem. Det var så mycket inspiration som man fick med sig hem. Jag bara älskar stämningen på friends och om du inte redan vart där så tipsar jag stort!

Vi gick en hel del på mässan också och jag såg ett par ridstövlar som var så sjukt snygga, asså im in love!!!

Jag vill ha men dom var så sjukt dyra så jag ska spara pengar (kommer bara önska mig pengar på julafton) så jag har råd med dom innan tävlingssäsongen startar igen. Mina nuvarande ridstövlar slutar 3cm nedanför knät och är helt slappa, jag behöver verkligen nya!

Har du något tips på fina ridstövlar från något bra märke (OBS! max 5000kr) så kommentera gärna nedan så kan jag kolla runt lite så jag har lite att välja mellan.

I morgon blir det hopplektion för Josefin, ska blir roligt men är nervös, jag gillar inte att hoppa. Hahahaha.

Vi hörs i morgon!
Kram Sandra

Likes

Comments

Hej! Just nu känns det så himla segt att gå till skolan. Nu har jag kört hårt under höstterminen och jag LÄNGTAR så sjukt mycket efter jullov. Jag kan knappt vänta tills allt roligt som kommer hända då! Men jag har ändå saker att längta till, på fredag ska jag åka upp till Stockholm och vi har köpt biljetter till Friends! Jag får gå in gratis på fredagkväll då jag har blivit utvald att få träffa patrik kittel bakom kulisserna och få se hur han värmer upp och laddar inför tävling. Detta ska jag göra tillsammans med andra personer från andra klubbar och detta ska bli så sjukt spännande.

Men vi ska även gå hela lördagen också. Någon mer som ska dit?

Hur som helst så är träningen med både Leo och min nyblivna medryttarhäst Omer du forbot i full gång. Med Leo ligger koncentrationen BARA på att få han känsligare för skänkeln och jag tycker att det går framåt. För att få han mer känslig är det viktigt att jag hela tiden är stilla med skänkel så jag inte sitter och tjatar för att han sedan ska bli mer känslig när jag väl använder skänkeln.

Med Emil (Omer du forbot) så ligger fokuset på övergångarna, att han inte ska dra upp huvudet och att jag ska få bättre balans och hitta takten i hans steg då han är helt annorlunda från Leo (större och luftigare rörelser)

Till våren ligger mina planer på att starta LA:1 till LA:P1 på Leo och på Emil LA:1 till att börja med.

Nu tror jag att jag har sagt allting som jag velat i detta inlägg men glöm inte att gå in och prenumera på dressageteamlodins hemsida. Klicka http://dressageteamlodin53.webnode.se/prenumerera/

Hur ser dina planer ut för nästa tävlingssäsong? Dela gärna dina planer med oss, kommentera nedan!

Kram Sandra

Likes

Comments