Hej!

Idag har jag ridit lektion för Josefin. När jag skulle hämta Leo idag i hagen innan lektionen så fick jag leta kanske 20min för att hitta han och Bomber. Jag är verkligen hur glad som helst för att Leo får ha en sådan stor hage! Den är hela 7 hektar. 

När jag väl fick in honom så skyndade jag mig att fixa i ordning honom och jag invigde idag mina nya esstockholm lindor tillsammans med esstockholm schabraket! Så snyggt tillsammans. 

Leo var väldigt fin idag. Han blir faktiskt väldigt fin när han får vila ett tag. Idag tränade vi på den förvända galoppen. Jag fick lära mig hur jag skulle göra för att få han att inte byta galopp och det gick faktiskt väldigt bra. Jag red flera varv i förvänd utan att han bytte så jag är väldigt stolt över min prins. 

Jag tränade även på att samla galoppen ordentligt och han svarade super för hjälperna.

I morgon ska eventuellt min sponsor Elin koma ut för att filma och fotografera mig och vi ska tillsammans redigera ihop våran första youtube film! Ska bli så spännande. Sedan lite senare på kvällen så kommer Ebba och Petra hem till oss för taco-kväll och i morgon far Ebba och jag till Strömsholm för att titta på Carl Hester clinic! 

Vi hörs i morgon med ett nytt inlägg. 

Kram Sandra.

Likes

Comments

​Hej! 

Igår red jag Leo för första gången på två dagar. Han har fått lite vila då han har kört ganska hårt nu under sommaren och det har vart ganska mycket tävlingar och sånt. Jag red bara ut lite granna och mamma följde med men gud vad mysigt det var! Vi galopperade på ängen och sedan red vi ut i skogen och klättrade över stock och sten. Nu när Leo har fått byta hage till en sjukt stor (kan ni läsa om i förra inlägget) så har han blivit mycket mera gladare. Jag tror att han kan både få mer muskler och bli mer positiv nu när han får gå i en hage som enbart är en ända stor skog. Den är så stor så har hästarna gått in en bit kan man få leta efter dom i minst 15min. Jag tycker det är så härligt för dom och Leo värkar verkligen tycka det är mysigt. 

Jag tror även att när dom får klättra lite över stock och sten hela dagen så är det ju självklart att dom får mer muskler och det är ju bara bra! 

Idag efter skolan så ska jag rida lektion för Josefin Björklund med Leo. Det ska bli så roligt och jag längtar verkligen! 

Idag ska jag också beställa lite saker från Alequi då jag har fått ett kort samarbete med dom. Jag ser fram emot att få testa deras produkter! 

Jag har även köpt ett par nya esstockholm benlindor som jag ska inviga ikväll på lektionen. Ska bli så spännande att få testa hur dom sitter! 

Men vi hörs ikväll med ett nytt inlägg.

Kram Sandra!

Likes

Comments

​Hej! 

Idag kände jag mig bättre när jag vaknade. Inte lika täppt och inte alls lika mycket halsont men jag stannade hemma en dag till bara för att verkligen känna att det var borta. 

Jag satt mest och pluggade till ett prov vi har i kemi på fredag om syror och baser. Jag tycker det är rätt så svårt och komplicerat men jag känner mig hyfsat säker på allting nu i alla fall. 

Jag fick lite senare ett sms om att Leo skulle byta hage till en större som kalas stora skogs hagen eller något sånt där och tro mig den är stor! 

75% av hagen består utav en tät skog. Så mysigt! Det som blir över (25%) är en äng med 50cm högt gräs. Hagen är alltså så stor att jag tappar bort mig och speciellt i den där täta skogen! Den är i alla fall minst 500m lång så där kan man snacka om stor hage. Jag tror Leo kommer trivas bra där och speciellt med hans bästa kompis Bomber. 

När jag kom till stallet idag så mockade jag bara och fixade i ordning. Leo vilade idag också då han behöver lite vila denna vecka då jag nästa vecka ska köra stenhårt med honom för då blir det revansch i LA:1 och då ger vi allt! 

Men i morgon ska jag bara rida ut och galoppera lite på grusvägarna, bara ha det riktigt härligt! 

Jag hoppas ni har haft en härlig dag ni med så hörs vi i morgon! 

Kram Sandra!

Likes

Comments

​Hej! 

Idag har jag legat sjuk hemma hela dagen. Jag har feber, huvudvärk, förkylning och halsont. 

Jag har mest tittat på film och bara tagit det lugnt. 

Idag har även mamma kontaktat en person som man kan boka tid hos där man kan få tips på hur man kan hantera stress och nervositet vid tävling. Jag har ett problem med att får ångest före tävling. Jag tänker då tankar som bara gör det sämre som att det inte kommer gå bra. Jag försöker hela tiden tänka att det kommer gå bra och att jag inte behöver ha så mycket press på mig men nervositeten tar över. När Leo känner att jag är nervös och spänner mig så kan det också bli att han tror att jag spänner mig för något läskigt ska hände och då blir han också nervös och tappar fart så det blir som en ond cirkel. 

Jag måste få mer självförtroende, det är viktigare än vad man kan tro!

Kram Sandra!

Likes

Comments

Dressyr , Dressyr tävlingar , LeonardoII

​Hej! 

Idag har jag tävlat med Leonardo II på girpens ryttarförening. Jag vaknade klockan 07.00 och gick tillsammans ner till stallet med min kompis Emma som sov över. Emma hjälpte mig att packa allting och medans mamma knoppade Leo gick vi ner till ridhuset för att träna igenom programmet för jag skulle nämligen debutera LA:1 så gissa om jag var nervös. Haha. 

När jag kände att jag verkligen kunde det så gick vi tillbaka till stallet och åt frukost. Efter det lastade Leo och sedan for vi iväg till tävlings platsen! 

När vi kom dit tittade vi runt lite och visade vaccinationsintyget men eftersom att vi redan tävlat där några gånger så hittade vi ganska bra. 

Igår var jag förkyld med feber och huvudvärk. Idag så kände jag fortfarande av det och jag var helt matt i kroppen därför blev det svårt att få till en bra framridning och det blev bara ännu sämre när man är så nervös. 

Vi funderade ett tag på att avanmäla eftersom att jag var så sjuk men jag tyckte det kändes väldigt trist om man åkte hem utan att ens försökt så jag körde ändå fast illamåände, huvudvärk, feber och otrolig nervositet. 

När jag kom in på banan så stod jag upp i galopp innan jag fått start signal och han var hur pigg och fin som helst. Jag tänkte "Det här kommer gå bra" men direkt när vi red upp för att hälsa så dog han. All energi försvann och jag fick kämpa mer och mer med huvudvärk och illamåände. Jag försökte göra så bra vägar jag bara kunde men när hästen inte vill sluta rygga och bryter av i ena förvända galoppen så tappar man ändå väldigt mycket poäng. 

Eftersom att han var så slö så fick jag inte heller lika bra poäng som jag brukar på min sits och det drog också ner mycket.

Jag är inte nöjd över denna dag men jag är otroligt stolt över att vi i alla fall var med och tävlade fast jag var så sjuk och inte alls på humör. Det slutade på 56% men med tanke på att det var vår debut och han verkligen slocknade på banan samt alla dom där missarna så är jag inte heller så där jätte missnöjd. 

Nästa tävling som är om två veckor (LA:1) så ska jag verkligen fixa till en bättre framridning och verkligen se till att han är ordentligt framme för skä'nkeln och verkligen kolla av så allt fungerar. 

Tack så jätte mycket Emma för att du hjälpte till så sjukt mycket idag och ställde upp som hästskötare och tack för igår. Det var super kul att rida ut barbacka tsm . Haha

Hörs i morgon med ett nytt inlägg! Ha det bra<3 

Kram Sandra!

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag tränat för Jossan. Detta var den sista träningen innan tävlingen på lördag då jag endast ska longera honom i morrn.

På framridningen kändes han fin för att stått i två dagar men jag kände direkt att han var väldigt stark i munnen och det märktes mest när jag gjorde skänkelvikningar och han drog upp huvudet hela tiden och bara streta emot. Då ryggade jag en långsida för att få HAN att släppa efter och när han gjorde det så släppte även jag efter. Efter det kändes han bättre och jag red på som vanligt.

När min lektion började sa Jossan att vi skulle börja träna på att ta tillbaka han ordentligt i galoppen. Jag fick vara på en volt och jag tränade på att vara stark i magen men driva fram med höfterna. Så jag drev fram samtidigt som jag tog tillbaka honom och det gav resultatet att hans framben blev högre men han galopperade i ett långsamt tempo. Han hade helt enkelt tryck i steget men det gick inte fort och det är det vi har kämpat för att nå så det känns otroligt bra att ha nått det målet och det kändes verkligen fantastiskt att rida han när han var så fin. Det kändes så proffsigt om jag får säga det själv. Haha

Det känns verkligen som att vi är påväg mot toppen just nu<3

Jag är så otroligt nöjd över denna lektion och jag är super taggad på att tävla i Söderby på lördag!

I morgon blir det som sagt bara ett longerings pass men jag kommer inte låta han gå och sova för det utan han ska ha tryck och han ska lyssna och vara koncentrerad på mig!

Håll tummarna för mig på lördag så hörs vi igen i morgon med ett nytt inlägg<3

Kram Sandra

Likes

Comments

Dressyr , LeonardoII, Stallet , Vardagen , Åkern

​Hej!

​Idag har det varit en rolig och mysig dag med hästarna och med @dressyremmadahlgren 

Jag vaknade klockan 08.00 och gick upp och duscha och klädde på mig ridkläder. Sedan kom Emma. Vi gick tillsammans bort till stallet och gjorde i ordning stallet. Sedan hämtade vi Leo och hjälptes åt att göra han i ordning och sedan skrittade vi iväg mot åkrarna 10min där ifrån. När vi väl kommit dit så upptäcker vi att bonden har harvat sönder stubbåkern som vi brukar rida på så vi valde att rida på ängen mitt i mot. 

Emma började med att rida och det gick super bra! Hon gjorde skänkelvikningar i både galopp och trav och även så lyckades hon göra förvändgalopp utan att han bytte så tumme upp för det! Hahaha.

Sedan vart det min tur och Leo kändes super! Pigg och glad och han lyssnade jätte bra på hjälperna. Till nästa gång ska jag se till att träna lite kondition ute på ängen. 

Efter vi ridit så skrittade vi hem genom skogen. Vi hittade nämligen en ny väg vi kunde rida på!

När vi var klara i stallet så gick vi hem till mig och åt pizza och fikade lite sedan körde mina föräldrar oss till Surahammars ryttarförening (det är där Emma har sin häst)   

Vi gjorde i ordning Musse för en ridtur och skrittade sedan ner till deras äng. När vi kom ner dit så var han väldigt taggad och han små studsade på frambenen och höll på lite så där så vi bestämde oss för att gå tillbaka till ridbanan. Emma red lite först och efter ett tag så lugnade han ner sig. Det gick super och han var avspänd och fin. När jag hoppade upp sedan så var han också super fin. Jag tycker det känns ovant att rida Musse för han har ett helt annat steg än Leo men för att bara ha ridit honom en gång tidigare så tyckte jag att det gick bra och han kändes lugn och avspänd. 

Hoppas ni har haft en lika mysig dag som jag så hörs vi i morgon med ett nytt inlägg<3 

Kram Sandra!

Likes

Comments

Dressyr , LeonardoII, Stallet , Vardagen

Hej!

Idag kändes det som att dagen bara for iväg. Skolan gick fort och det kändes som att jag fick mycket gjort. Efter skolan cyklade jag hem och åt meliss sedan for jag till stallet. Jag fixade inför dagens pass och sedan hoppade jag upp och började skritta fram. När jag började arbeta honom i ridhuset började jag med att bara skritta och att han skulle ha en låg och rund form. Jag gjorde slutor, öppnor och skänkelvikningar och sedan började jag med samma saker även i trav.

Jag såg till att få med bogarna ordentligt i skänkelvikningarna och att han ska vara känslig för skänkeln i dom olika ävningarna och jag ska ALLTID känna ett tryck i honom och inte den slöa och slappa känslan. Jag gick sedan över till övningarna i galopp och även där kändes han bra. Det jag vill förbättra till nästa gång är att få han mer i en rund form och inte den höga och stela formen. Annas är jag nöjd!

När jag var klar i stallet cyklade jag hem och Ebba kom över. Jag, Ebba, Tyra och Madelene gick och sålde lite jultidningar och det är faktiskt riktigt roligt!

I morgon ska jag nog ta det lite lugnt. Kanske rida ut och galoppera lite eller något sånt. I morgon fyller även min lillasyster år<3

Vi hörs i morgon med ett nytt inlägg!

Kram Sandra

Likes

Comments