Storsjöyran i Östersund innebär festligheter och färgglada karuseller.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min kusin med hennes två barn från Stockholm, mina mostrar och vi åkte till stugan och fick två riktigt mysiga dagar tillsammans.

Barnen fick såpbubblor som de lekte mycket med (även de vuxna hade fullt upp med att blåsa på de stora bubblorna).

Vi dukade upp god plockmat och grillat vid det stora bordet, innan barnen tog ett skönt bad i baljorna.

Badet fortsatte från bryggan innan det var sovdags. För några i tält och för några i stugan.

Andra dagen tog vi med alla barnen ut i båten en sväng. Det är svettigt med barn, båt och att fiska och ingen fisk fick vi. De verkade ha fiskat upp alla dagen innan.

Sigrid plockade prästkragar, badade och njöt av en liten stund för sig själv.

Dagar vi njuter som allra mest i den lilla pärlan ute i skogen.

Likes

Comments

Fin löptur på de fina och varierande stigarna på Andersön.

Övriga familjen gick till en rastplats för lite bad, men vädret vände och det var ett av de kallaste baden i sommar. Favoritgungan var kvar från förra året och vi fick en härlig utflykt trots att vädret vände så snabbt!

Likes

Comments

Min kusin med barn och min moster kom på besök från Stockholm. Stora delar av släkten på min mammas sida samlades i mammas nya uterum för årets första surströmming.

Hon hade dukat fint med vaser och muggar från Anna Viktoria.

Barnen äter inte surströmming, men jag äter det gärna med tunnbröd, potatis, rödlök och crème fraîche. Och tycker att det är gott bara för festens skull.

Kaffe på maten ute i solen.

Senare på kvällen gick vi för att kolla om kossorna var i hagen, vi hittade dem inte, så den minsta tog en springtur i vattenpölarna och blev lika lerig om benen som jag brukar vara efter ett löppass i terrängen.

Likes

Comments

Vi hade packat med oss kläder för att eventuellt kunna åka vidare mot bättre väder efter Ramundberget. Orsa i Dalarna skulle enligt väderprognoserna ha ok väder, så vi åkte till Orsa camping. Som jag tillbringade flera somrar på när jag var liten.

Orsa har sandstrand, flera lekplatser, stora studsmattor och ett poolområde. Det blåste en del på eftermiddagen när vi kom dit, men barnen hann testa alla lekparker innan det var dags att sova.

Vi hade väldigt osäkert väder. Då det ena sekunden var sol och nästa kunde det regna och blåsa. Satt i solstolen med bikini, beredd att ta på ulltröjan. Men vi fick ändå härliga dagar och kände oss ganska nöjda när vi åkte hemåt för lediga dagar på hemmaplan. Kan rekommendera Orsa camping även om jag tycker att en del saker skulle behöva rustas upp, men vid fint väder behöver man inte göra så mycket annat än tillbringa tid på campingen då de har fina möjligheter till bad, lekplatser och andra aktiviteter.

Likes

Comments

Vilket café vi åt lunch på i Sveg när vi åkte från Ramundberget. Som att komma in i en film. Hela inredningen var fantastisk och bara den är värd ett besök.

De hade allt från jättestora chokladbollar, hemmagjord glass, olika luncher, flera hälsosamma alternativ, ekologiskt och mycket fint och gott att köpa med hem.

Till övervåningen var det en retro spiraltrappa. Och där hade de inrett flera rum i olika miljöer där man kunde sitta och fika.

Kaffehörnan. Den neonskylten och gamla radion får en att vilja sitta i en läcker dräkt och dricka kaffe och äta bakelse och om man försöker låta bli att äta godsaker är man på fel ställe för att inte falla i frestelse. Jag föll för deras vansinnigt goda krämbulle!

Och när man hittar tillbaka till den hälsosamma banan kan man besöka deras Franken store och fylla på med fina kokosoljor och ett brett sortiment av Pukkas goda teer. Sedan kan ni avsluta med ett besök på toaletten.

Om ni har vägarna förbi hittar ni dem på Kyrkogatan 17.

Likes

Comments

I fredags förmiddag åkte vi ner till Ramundberget i Funäsdalsfjällen med husvagn för att heja på sambon när han skulle åka Fjällturen. Den yngsta fick feber på fredagen och hade hög feber hela helgen och kunde knappt äta eller dricka på hela helgen. Sovit och kramats. Så typiskt när det är semester och man ska åka bort och när de är så dåliga har man en ständig oro över när det börjar bli farligt att de inte äter och dricker. Det var jobbiga nätter och hon hade små korta feberkramper. Det blev ändå bra för alla på något sätt.

En kväll fick jag en helt magisk löptur upp på fjället. Alldeles tyst. Bara jag, hunden, vatten och så alla renarna.

Ljusnan som rinner igenom Ramundberget ligger alldeles vid campingen och på kvällen var vi tvungen att gå ut och kolla på solnedgången.

På lördagen skjutsade vi sambon till Funäsdalen där starten för Fjällturen var. Med tanke på allt regn som har kommit så hade de sådan tur med vädret och hela loppet verkade väldigt trevligt. På bilden är sambon på väg att gå i mål efter 70 km fjäll. Han gjorde ett fantastiskt lopp!

I Ramundberget har de byggt en liten pumptrack som alla barnen cyklade runt i. Vår äldsta cyklade den med sin "damcykel", det fungerade det också även om det var vingligt. Jag vill köpa en mtb till henne då jag tycker att hon verkar gilla det.

På lördagskvällen gav jag mig ut på en cykeltur. Efter att jag kommit helt fel så lyckades jag nå målet på guldtur nr 19. På vägen hem valde jag en annan väg (slutet på tävlingen som varit under dagen). Väldigt fin stigcykling. Ramundberget/Funäsdalsfjällen har turer som är märkta med guldturer. På deras hemsida finns bra beskrivningar och stigarna är uppmärkta med skyltar. På söndagen regnade det och var sådär "fjällkallt" så vi packade i hop husvagnen och åkte vidare i jakt på sol.

Likes

Comments

Åsa läste den här boken på instagram och den verkade väldigt intressant och är mitt boktips till alla er som är intresserade över hur maten vi äter påverkar oss. Den är roligt skriven och väldigt läsvärd!

Snart kommer de med en ny bok, en kokbok, som man redan nu kan förhandsbeställa. Perfekt med leverans till hösten. Den här gurkmejashoten har jag börjat dricka på morgonen. Gurkmeja ska vara en dundermedicin för kroppen och verka antiinflammatoriskt . Har testat färsk gurkmeja (som inte är helt enkelt att få tag på här), men det blir oftast lite för komplicerat och det färgar på allt! Så gurkmeja på burk fungerar här hemma.

Likes

Comments

Jag är en sådan person som slaviskt följer väderleksrapporten, som kan kolla SMHIs app 5 gånger på en timme och gärna någon annan väder app också om jag tycker att vädret inte stämmer överens med vad jag vill. Och det finns dåliga väder, trots bra kläder. Som när man vill ut och cykla på fjället. Det kan regna. Det kan vara sol. Men det kan inte vara dimma. Appen på SMHI hoppade fram och tillbaka mellan sol och regn. Vi åkte. Så mycket som det regnade när vi var på väg i bilen mot Vålådalen/Åre har det inte regnat på hela sommaren. Dimman såg ut att ligga tjock på fjället (dimma och fjäll är ingen bra kombination). Vi började planera att cykla Blanktjärnsrundan i stället, men valde i sista stund att chansa. Spricker det inte upp får vi vända om det blir dimma. Inte en droppe regn, korta stunder av sol och runt 17-20 grader (samt en hel del knott och mygg).

Vi utgick från Vallbo. Man kan även börja ifrån Vålådalen, turen blir då längre och jag vet inte vad det är för cykling den biten. I förberedelserna för att komma i väg hann jag smyga mig in i Vallbo kapell och fotografera lite.

Hade läst om turen, att den till en början hade två gånger två kilometer som var relativt tuffa med sten. Det var teknisk cykling (men även så rolig), belöningen efter ett par kilometer var bilden av fjäll där borta.

Efter någon kilometer med enklare cykling bar det i väg på stig bland stenar igen. Vid det här laget var jag redan dygnsur. Det var inget som gjorde mig något, för man blir som ett barn igen när man får cykla genom stora leriga vattenpölar. Vi kom fram till Grönvallen. Där var det väldigt fin cykling på stig och otroligt grönt. Tyvärr inga bra bilder därifrån.

Vi började närma oss kalfjället på smala fina stigar.

Det var fin cykling med vackra vyer när vi kom upp. Vi har inte kollat stigarna i efterhand, men min känsla är att vi kom lite fel mot Issjön och vi fick en kraftig klättring där vi i stort sätt fick bära cyklarna upp innan vi kom upp och kunde se Issjön och Pyramiderna.

Och det är så otroligt vackert och overkligt att se spår av historien, hur isen en gång har dragit fram. Många tycker att Pyramiderna är fina, men min sambo tycker att dessa enorma hål är speciella och jag instämmer. De är minst lika värda ett besök som Pyramiderna är.

Det har varnats för höga vattenflöden i fjällen och oavsett om man ville det eller inte, så fick man försöka sig på att ta sig över olika vattendrag. Oftast ett försök att ta sig över på stenar, innan man plumsade i och kunde vada resten av biten.

Pyramiderna, som man tror är skapt ur en form. Om ni besöker dessa, komihåg att det är förbjudet att klättra på dessa! På vägen tillbaka kommer man tillbaka till Grönvallen och åker samma väg ner som upp sista biten. En tur som jag varmt kan rekommendera, men som är tuff för vandring på en dag. Vi cyklade 24 km totalt och precis när vi kom tillbaka till bilen började det småregna. Vilken tur vi hade med vädret och vilken fin dag!

Likes

Comments

Inför den här löpsäsongen hade jag betydligt fler mil och träningstimmar än förra året. Blandade pass, tempo, intervaller och distans. Det var en stor besvikelse när jag gick i mål på Göteborgsvarvet fyra minuter sämre än planerat. Och två minuter sämre än 2016. Hoppades mest på dagsformen, men kände redan då att kroppen inte svarade. En stafett och ett Vårruset senare bestämde jag mig för att inte vara med i fler tävlingar förrän till hösten och tackade nej till St Olavsloppet (även om hjärtat ville något annat).

Mitt träningsupplägg har bitvis varit lite fel då jag legat i relativt högt tempo under distanspassen och därmed inte orkar återhämta mig till intervall- och tempopass. Men mestadels är jag mentalt trött. Det har varit så mycket runt omkring mig och med småbarn och renovering på det så har det blivit för mycket. Huset som skulle vara ett lyckopiller och ett lugn har blivit en stor belastning. Och när det mentala inte är i balans så påverkar det fysiskt. Så sista veckorna springer jag endast lugna pass i max 4.50 min/km. Förhoppningsvis känner jag mig mer fysiskt pigg närmare hösten och kan njuta mig igenom något längre fjällopp.

Arbetade hemifrån förmiddag i dag och sprang fin skogslöpning i 8 km på lunchen.

Likes

Comments