Det var ett tag sedan jag skrev och det har hänt en hel del. Vi har gått och blivit tre. Jag och Elliot har berikats med en underbar man i vårat liv. Han är underbar på så många vis!

Jag har under hela Elliots liv gjort allt, från nattat, lagat mat, kramat om, gått upp på morgonen, lekt och allt därtill. Men nu är vi två vuxna. Det känns lite underligt att inte behöva göra allt, men samtidigt skönt. Allt som man tidigare gjort på rutin, saker man var tvungen att göra för att de skulle bli gjorda. Nu kan ja få sovmornar, jag behöver inte fixa mat 3 ggr om dan utan vi delar på det. Han fixar iordning Elliot inför natten, borstar tänderna, hoppar i pyjamas och läser godnatt sagor. Elliot har blivit mycket gosigare sen vi fick L in i vårat liv och jag får massvis av pussar och kramar av E.

Inte bara det att vi blivit två vuxna, en till person som vi får spendera våra dagar med. Han är en man som ger mig massvis av kärlek och komplimanger, fjärilar i magen, ett leende på läpparna och han är helt underbar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag skrev här, livet kom emellan och jag hann inte med...

Vi kom nyss hemifrån Dominikanska republiken där vi var i två veckor. Först var vi i Cabarete och sedan Puerto Plata. Vi hade det underbart, med värmde och sol. Tyvärr hade vi regn hela andra veckan men det var fortfarande varmt.

Här är lite bilder från det första hotellet samt Matildas födelsedagsfirande, hon fyllde 15 dagen vi reste.

Nackdelen med stort N när man reser till länder med tidsskillnader är jetlagen man får. Nog med att det som vuxen är svårt att ställa om sig. Men när man samtidigt ska vända tillbaka 3 åringen😴 hopplöst! När man väl kommit till sängs och är påväg att somna, ja då vaknat Elliot och vägrar sova mer. Då är han pigg och är hungrig och allt annat än trött. Kan tala om att jag har gått som en levande zombie sen i tisdags, då vi landade. Jag hoppas att det vänder snart!

Mer om resan i ett senare inlägg.

Likes

Comments

Snart får ja åka hem, längtar såå mkt!
Det är underbart att jag har fått möjligheten till att komma hit och få lära mig mer om min sjukdom som ja kommer att ha resten av mitt liv. Att få en chans till att läka ut, träffa andra i samma situation och få massa tips. Dessa två, snart tre veckorna har gått relativt fort, det är någon enstaka gång man har tyckt att det gått långsamt. Men eftersom dagarna flyter på i ett, i varandra så går det undan.

Här är några bilder från när vi hyrde en katamaran.

Likes

Comments

En vecka har redan gått och den har gått i raket fart. Att det är två veckor kvar känns dock som en evighet! Saknar min lille kille även fast ja ser att han har det bra där hemma.

Under veckan som har gått har vi haft föreläsningar med en dermatolog, kring vad psoriasis är och vilka behandlingar som finns. Vi blev inskrivna och fick svara på massa frågor om hur psoriasisen har påverkat vardagslivet de tre senaste månaderna. Läkaren tillsammans med en sköterska kollade hur utbrett psoriasisen var på kroppen för att man sedan när vi åket hem och skrivs ut ska se om det har förbättras. Vilket det förhoppningsvis ska ha blivit bättre.

Jag delar rum med två jätte Goa tjejer, vi är tre helt olika människor men det går att umgås endå. gruppen i övrigt är en jätte härlig grupp med många olika personligheter men vi alla har en sak gemensamt och de är ju att vi har alla psoriasis. Det är jätte skönt att vara omgiven av andra personer i samma sitts. Så man slipper tänka på hur man set ut eller att man har prickar här och där, för alla har, vissa mer andra mindre.

På kvällarna har vi haft olika aktiviteter för att lära känna varandra och lite kring vår sjukdom hur vi själva har upplevt den. Allt från att få diagnosen till att leva med den och hur omgivningen påverkat.

Dagarna brukar se ut ungefär såhär;
8.00 morgon gympa med PT
9.00 frukost
10-13 behandling
13.00 lunch
14-19 behandling nere vid stranden
19.00 middag
20.00 aktivitet
22.00 behandling

Vi var i tisdags iväg i Arginegin på marknad på förmiddagen vilket var väldigt trevligt. Men ja köpte inget utan gick mest och kikade. Efter marknaden gick vi och käkade pizza på en restaurang intill och därefter åkte vi tillbaka.

Vädret är behagligast på morgonen innan solen tagit sig fram, sen har det en tendens till att bli för varmt💦 idag var det 43 grader i skuggan. Lite för varmt!

Imorgon väntas det midsommar och då ska vi iväg någon annan stans och käka buffé och sedan ha typ fem kamp på kvällen. Så det kommer fler uppdateringar.

Likes

Comments

Till att börja med för er som inte vet så är psoriasis en systematisk hudsjukdom som inte går att bota. Det innebär att man i mitt fall ser ut som en prickekorv. Man har röda prickar på kroppen som kan vara fjälliga. Detta innebär att jag som har psoriasis bildar hudceller 4gånger snabbare än en som har frisk hud. För mig tar det drygt en vecka medans det tar upp till en månad för de med frisk hud att hudcellerna ska bildas. När hudcellerna bildas så brukar de frigöras från varandra och och släppa greppet om varandra innan kommer upp till det yttersta lagret. Men för mig då så hinner cellerna inte släppa taget och bildar då en psoriasis fläck.
Varför prickars just blir så röda är för att jag har extra mycket blodkärl som ska förse de små cellerna med "mat". Pluss att cellerna reagerar så fort blir det irritation i huden vilket leder till en inflammation och jag får en högre halt vita blodkroppar.

Psoriasis är en genetisk sjukdom vilket innebär att den går i arv. Det krävs att man har denna gen ifrån någon i släkten för att den sedan ska kunna bryta ut. Min mormor samt gamle mormor har båda psoriasis. Sen har det hoppat över alla mammas syskon och ingen utav mina syskon har det heller. Så med de 5% chansen jag hade att få den genen så fick ja ju givetvis den. För att psoriasisen ska bryta ut kommer det Oftast i samband med att man får en halsfluss. Då det har ett samband med just psoriasisen. Sen när det gäller arv ifrån min sida så har mina barn 25% chans till att psoriasis om pappan inte har det. Elliot har tack o lov inte drabbats utav det ännu men han en extremt torr hy. :/

Jag fick min psoriasis när jag var 12 år gammal, i samband med en halsfluss. Jag har sen dess tyck min sjukdom vart jätte jobbig då man i dagens samhälle är tyvärr väldigt ytliga. Det tog mig väldigt hårt i tonåren då jag nästintill aldrig gick i kortärmat eller kortbyxor för att jag inte ville visa upp mig. Och det gjorde inte saken bättre att jag mådde dåligt över det. Psoriasisen förvärras nämligen vid stress och sjukdom samt om man mår dåligt.

Imorgon kommer del 2, kring hur man kan behandla psoriasis. Vad det finns för olika metoder och vad som fungerar för just mig.

Likes

Comments

I onsdags, dvs dagen då vi flög ner var ganska lång. Åkte 5.30 hemifrån för att vara på flygplatsen vid 6. Planet skulle egentligen lyft 7.30 men det var något strul i de franska luftutrymet så vi lyfte inte försen 7.50.
Kan säga att det var göör jobbigt att sitta och vänta, planet var fullt och det var jätte varmt. Ingen air contition var på och ja bar jätte hungrig för ja åt aldrig innan ja klev på planet. Mitt i allt detta mår ja super illa och är på gränsen till att spy, så ja satt super nervös och illamående och ville bara springa därifrån. Jag avskyr att flyga!!

Men sen när vi väl kom upp i luften var de inga problem men det var ganska drygt för de tog lite mer än 5 timmar. På planet så satt ja jämte en tjej som oxå skulle till Valle Marina så ja följde efter hon för hon hade pratat med ledaren.

Väl framme på hotellet mötte vi tre glada ledare som skulle hålla i allt. De sa till oss att hämta våra nycklar, gå och byta om för vi skulle ner till stranden för att sola och bada.

För att summera första dagen så var den chill och kunde inte blitt bättre.

Dag 2.
Vaknar vid 5 och trodde jag hade försovit mig men det hade ja givetvis inte gjort. Frukosten började vid åtta, och de var en jätte bra frukost buffé. Det bästa var väl den ny pressade juicen. Med en enkel knapptryckning såg man hur apelsinerna delades i maskinen och pressades ner i glasset. En fullpott!

Vid nio så hade vi samling för aktivitet, då vi skulle lära känna varandra och gruppen lite bättre. Sedan vid elva hade vi poolhäng, sola var det man främst skulle göra och ta sig ett dopp i poolen om man ville. Men det var ju hemskt till slut, att ligga i den gassande solen. Så det blev några längder i poolen och sedan körde jag tillsammans med några andra "apan i mitten" fram till vi skulle ha lunch. Efter lunch var det behandling nere på stranden vilket innebär sola och bada i havet. Så från 14- 17.45 låg ja och min rommie på stranden och gassade.
Som ni hör lever ja inte under några omständigheter som helst under någon form utav stress, vilket är underbart!!

Dag 3.
Vaknade och vart jätte seg på morgonen, kände att ja gärna kunde sovit en stund till. Men om man missat frukosten så blir man utan.

Efter frukosten chillade vi lite på rummet innan vi begick oss upp till soltaket för att sola näck. Det så kallade "nakentaket". 10.40 hade jag inskrivning med en utav landets bästa dermatologer (hudläkare). Fick prata om hur jag upplevde min psoriasis och hur jag behandlat mig innan. Sen mätte hon ut nått nummer som under resans gång ska bli bättre för att se att det blivit något resultat efter dessa tre veckor.

Nu ska vi strax gå på lunch och sedan blir det stranden hela eftermiddagen. Men i morgon börjar allvaret för i går kväll kom vår PT som ska köra morgonpass med oss varje dag framöver. Så ja lär ju vara helt slut!

Likes

Comments

Ja vad ska man säga.. Tankarna bara springer från det ena till det andra. Snart är Maj månad över och snart är det student, jobb och resa som väntar 🙈

Men först ska ja göra klart min praktik på detta kaosartade ställe. Det är tredje gången jag är på detta ställe och jag kan ju säga att det går tråkigt nog utför. Personalen är alla jätte Goa individer men de är inga bra komponenter tillsammans. Det har inte vart något fungerande arbetslag under någon utav de tre gånger jag vart här. Så idag skickade jag ett mail till rektorn på förskolan och förklarade läget. Hon blev minst sagt paff och förklarade att hon nu efter mycket klagomål förstår att det inte fungerar på avdelningen och hade gjort upp en plan inför hösten.

Utan ett fungerande arbetslag blir det ingen bra barngrupp. Personal och barngrupp är högt som lågt och ingen lyssnar på någon. Det är tråkigt att det ska behöva bli så för det är ingen part som mår bra utav det här. Men jag håller tummarna nu att chefen får tummen ur och tar tag i det här nu!

Utöver praktiken så har ja gått och kärat ner mig, så underbart! Han får mig att le, han får mig att må bra och han får mitt hjärta att dunka extra hårt. Svårt att förklara med ord men jag mår underbart och känslan är så häftig!❤️

Likes

Comments

Började ledigheten med att ta med mig lillebror hem från fritids, då min praktikplats ligger i byggnaden bredvid hans skola. Elliot blev väldigt glad över att jag hade med mig honom.

Dagen efter åkte vi ned till mamma och pappa för att greja i Trädgården. Torsdag- lördag var vi där och klippte gräs, slängde skräp, fixa pool och byggde altan däck. Bla.
Riktigt härligt, älskar att greja ute i trädgården och vilket kanonväder det var!

Idag, söndag har vi vart ute hela dan och det var helt underbart! ☀️ sol, värme och trevligt sällskap. Vi var i Slottskogen hela dagen. Var på Plikta, åkte tåg, kollade och klappade på djuren som finns åt glass och lekte lite till. Underbart!!

Likes

Comments

Packade fikaväskan och hämtade Elliot, han fick syn på mig i backen när jag skulle hämta. "Mamma" skrek han och sitt fnitter, "min mamma". Det värmer verkligen i hjärtat och själen när man möts av den glädjen.

Vi gick till den "lilla" lekplatsen och fikade med bulle och Festis, i det underbara vår vädret. Sen skulle Elliot gunga och han ska alltid ha massa fart och tycker det är lika kul varje gång. Sen kom det där skrattet som får alla att dra på munnen och det är svårt att inte själv skratta. Elliot gapskrattade och fick mig att skratta ut högt och en annan pappa som stod breve började oxå att skratta med Elliot. Även två andra föräldrar som stod intill hade svårt att inte le. :)

Eftersom ja hade tvättid så fick vi gå hem och fixa det och sedan tog vi fram springcykeln, som han inte använt allt för ofta, pga vädret. Han tyckte det var läskigt då han inte riktigt har fått in tekniken hur han ska göra. Och när någonting inte funkar med en gång som han vill, ja då får man sig ett utbrott. Han tjura och sa att det inte gick fort när han cykla så han ville att jag skulle hålla i honom. Försökte förklara att man måste öva och träna så kommer det gå fortare men det går ju inte in hos en trotsig tvååring som är envisare än berget..

Nu blir det humorgalan och sedan blir det tidig säng gång, upp tidigt imorgon.

Likes

Comments

Då var det dags för ny vecka och en ny kurs. Kommande månad ska ja vara på vfu, vilket innebär versamhetsförlagd utbildning. Jag är på en förskola i Malevik, på en avdelning med fantastiska barn och Goa kollegor. Det är tredje praktikperioden vi har nu och man är på samma förskola under hela utbildningen om man inte har giltiga själ till att byta. Men ja trivs och känner barnen väl, de vet vem jag är, samt föräldrarna. Enda nackdelen med att vara på samma förskola hela tiden är att man får bara se saker och ting på ett sätt, ett arbetssätt.
Men nu får ju jag det tack o lov genom att ja vikarierar emellanåt.

Med praktiken innebär det även långa dagar för lilleman, bli lämnad innan frukost och hämtas sent för att ja ska hinna göra mina timmar på praktiken. Det tar ca 40 minuter enkel väg och bussarna går inte jätte ofta dit.

Det blir en mjukstart på praktiken som börjar ute i verksamheten imorgon och sedan går jag onsdag med. Torsdag är röd dag och fredag så var avdelningen stängd då de inte skulle vara några barn där för det är en klämdag. 😃

Likes

Comments